петък, 13 септември 2013 г.

ЗА ЛЕЧЕНИЕТО НА РАК

ЗА ЛЕЧЕНИЕТО НА РАКА ...

В този раздел ще се опитам да публикувам възможно повече начини и методи за лечение на онкологични заболявания освен традиционните - оперативни интервенции,химеотерапия и лъчетерапия.


1. Управляема   хипертермия  убива раковата клетка.

 Д-р Асен Янчев е онколог и специалист по химиотерапия. Той е първият български медик, който участва в научния обмен с института СибНИИГ и “Медицински център – Международна оздравителна клиника” във Варна. Двамата специалисти консултират безплатно пациенти, които желаят да се подложат на хипертермия.  ПРОЧЕТЕТЕ ЦЯЛАТА СТАТИЯ ТУК.

 Д-р Асен Янчев
Специалист по медицинска онкология (химиотерапия)
Специалист по вътрешни болести
Главен асистент, Катедра Пропедевтика на вътрешните болести
Тел: +35952 978337
Мобилен: +359 888884526
Пишете на имейл.      
                                  Източник : http://himioterapia-varna.com/ekip.html
------------------------------------------------------------------------------------------------
Информация на английски тук
Страница с превод на български тук

Информация на руски тук
Сртаницата преведена на български тук

РУСКИ ФОРУМ ПО ТЕМАТА С МНОГО ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ ТУК

http://ru.wikipedia.org/wiki/Гипертермия

********************************************************************************
********************************************************************************

2. Хайфу технология буквално стопява туморните образувания с помощта на прецизно фокусиран ултразвуков лъч.


   Уникална за България терапия за лечение на ракови заболявания прилагат лекари от Специализираната болница за активно лечение по акушерство и гинекология "Света Марина" в Плевен. Така наречената Хайфу технология буквално стопява туморните образувания с помощта на прецизно фокусиран ултразвуков лъч.
Методът започва да се прилага у нас по идея на ректора на Медицинския университет вПлевен професор Григор Горчев. За по-малко от месец в клиниката са излекувани 10 пациенти, предимно с миома на матката и рак на панкреаса и черния дроб.
Благодарение на високотехнологичната апаратура при интервенцията се унищожават само раковите клетки, без да се нанасят никакви поражения на засегнатия орган или тъкан. Терапията е високо ефективна и при отстраняване на тумори на млечната жлеза, в черния дроб и панкреаса, както и на меките тъкани и костите.
Подходяща е и за млади жени с рискова миома, тъй като не се отстранява матката и така се запазва детеродната им функция. Не всички случаи обаче са подходящи за този вид лечение и затова екип от специалисти извършва предварителни тестове.
Д-р Тихомир Андреев - специалист по образна диагностика: "Хайфу терапията, това е терапия за локално лечение на солидни туморни маси..."
Проф. д-р Григор Горчев - онкохирург: "Това е една добра алтернатива за онкоболните, защото знаете в последно време това заболяване много зачестяват и наистина това е алтернатива за състояния, които не могат да бъдат подложени нито на хирургия, нито на лъче или химиотерапия."
Освен че процедурата е напълно безкръвна, методът е нетоксичен и не се използва вредно йонизиращо лъчение. Така интервенцията може да се повтаря многократно, докато се получи желаният терапевтичен ефект.
В зависимост от големината и мястото на туморното образувание пациентите се лекуват в Хайфу центъра от няколко часа до 2-3 дни. Досега най-големият тумор, който е премахнат вплевенската клиника, е с големина 21 сантиметра. Засега новата терапия не се заплаща от здравната каса, но специалистите се надяват, че след получените добри резултати при лечението до няколко години то ще започне да се покрива по клинична пътека.
Автор: Никодим Даневски

Източник : БНТ  Репортаж и статия тук.

ХАЙФУ- ЦЕНТЪР " СВЕТА МАРИНА " ПЛЕВЕН

Проф. д-р Григор Ангелов Горчев, д.м.н. -акушер-гинеколог-онколог, хирург

Приемни часове :
  • понеделник: 14:30 – 18:30 ч.
  • вторник: 14:30 – 18:30 ч.
  • сряда: 14:30 – 18:30 ч.
  • четвъртък: 14:30 – 18:30 ч.
  • петък: 11:00 – 14:00 ч.
Проф. д-р Григор Ангелов Горчев, д.м.н. -акушер-гинеколог-онколог
Акушер-гинеколог /АГ/, хирург, онколог. Управител на Специализирана болница за активно лечение по акушерство и гинеколигия (СБАЛАГ) “Света Марина”, гр. Плевен. Ръководител на Клиника по онкогинекология в Онкологичния център към Медицински университет, Плевен.
Източник : http://www.svmarina.com/specialists/29-grigor-angelov-gorchev
http://www.bgnow.eu/news.php?cat=2&cp=0&newsid=16983


Сряда, 8 Януари 2014 

С уникална за България терапия лекари от плевенския Хайфу център стопиха туморите на десет болни. Методът навлиза по идеята и под контрола на проф. д-р Григор Горчев, дмн, един от най-авторитетните лекари у нас и ректор на Медицинския университет в Плевен.
Официално центърът ще "пререже лентата" в края на месеца, но в него вече са направени първите напълно безкръвни операции за отстраняване на новообразувания. Те буквално се унищожават с ултразвук, подаван от прецизна апаратура. Често дори не е нужна пълна анестезия. Болният може да си тръгне и още в деня на манипулацията, няколко дни след това се връща и към нормалния си ритъм на живот.
Китайски професор работи с българския екип в Специализираната болница за активно лечение по акушерство и гинекология "Св. Марина". Той е практикувалпод ръководството на създателя на апарата. Има голям опит с отстраняване на тумори на панкреаса и черния дроб.
Благодарение на точността, с която работят уредите, не се унищожават здрави клетки. Това съхранява засегнатия орган. При рискова миома над 7 см на млади жени например не се стига до отстраняване на матката, което би означавало и край на възможността за майчинство.
Терапията според лекарите е като цяло много щадяща, а облекчението се усеща веднага. Мъж, който буквално виел заради тумор на панкреаса, сам станал след процедурата, разказаха от екипа. От лекуваните досега пациенти повечето са жени с доброкачествени образувания, но има и двама с напреднал рак.
Не всички случаи обаче са подходящи за терапията, всеки се преценява индивидуално и тогава се решава дали да бъде лекуван с хайфу метода. Той е все още малко познат, защото, допреди да започнем да го практикуваме у нас, в ЕС се прилагаше само в 3 държави, но телефоните не спират да звънят в търсене на информация, обясни д-р Горчев. Професорът е известен не само като ас в професията, но и като "баща" на робот-асистираната хирургия в България. Той извежда екипа си на второ място в Европа след Швеция по брой операции с робота "Да Винчи". За операции с Лео (от Леонардо), както разговорно наричат по света робота, има списък от чакащи българи. Опашка се оформя отсега и за новата хайфу терапия.

Дори пациенти медици впечатлени от лечението

Дори пациенти, които познават отвътре здравеопазването и възможностите на медицината у нас, са изненадани от отношението.
Екипът ме впечатли не само с професионализъм, но и с отношението към пациентите. Като медицински работник мога да кажа, че, за жалост, това отношение не е практика у нас. Каквито и нови технологии да има, човешкият фактор е неизбежно необходим. Думата „благодаря" едва ли може да обхване всичките чувства на признателност и благодарност, обяснява А. С. от София, лекувана в центъра заради миома с чести кръвоизливи и анемия.
Подкрепя я Г. Й. от Русе: "В България освен „извънземни" технологии не е лошо да внедряваме и такова човешко отношение към пациентите. Защо ли? Когато човек попадне в такава обстановка, разбира защо."
Друга оперирана, софиянката Н. Н., прави сравнение, което ще изуми повечето българи - "чувството е като да си попаднал не в болнично заведение, а в най-модерния СПА център с джакузи - "Хайфу". Наистина това е бъдещето - безкръвните технологии и грижата за пациента."
Екипът се надява здравната каса да поеме модерното безкръвно лечение, за да се гарантира достъп на повече болни до него.

Проф. Григор Горчев: Апаратът е суперточен, убива болните клетки, но съхранява органа

- Проф. Горчев, обяснете новата технология за лечение на онкологични заболявания, която навлиза в Плевен?
- Това е лечение на твърди тумори, както доброкачествени (като миома на матката, фиброаденом на млечна жлеза, заболяване като аденомиоза), така и злокачествени (на панкреас, черен дроб, бъбреци, млечна жлеза, кости и меки тъкани) с високоинтензивен фокусиран ултразвук - хайфу, акроним от английски език - HIFU (High Intensity Focused Ultrasound). Тя е сред най-модерните и търсени от пациентите от цял свят. Чрез насочен ултразвуков сигнал и при уникална прецизност се постига аблация (стопяване) на новообразуванието.
- Защо наричат тази технология "хирургията на XXI век"?
- При това лечение се съхраняват органите, а това е от огромна важност. То е 100% неинвазивно, без никакви разрези, риск от кръвозагуба, инфекции и операционен стрес, защото е 100% "зелено"- напълно нетоксично за пациента, лекаря и средата. Не на последно място, пациентите се завръщат към нормалния си активен начин на живот в рамките на 1-2 дни след процедурата. Засега лечението с тази технология и апарата се прилага в над 10 държави в Азия и Европа. В Китай, Япония, Южна Корея, Саудитска Арабия това отдавна е рутинна процедура и първи избор на пациента като лечение вече повече от 10 години. В Европейския съюз терапевтични системи като тази в Плевен - от последно поколение, работят с огромен успех и отлични резултати при пациентите във Великобритания, Италия, Испания. Горди сме и се радваме, че Българиясе нарежда сред лидерите в световната медицина и че българските пациенти ще могат да са сред първите в ЕС, възползвали се от безспорните предимства на тази хирургия. След нас, в България, следващата такава машина в ЕС ще бъде инсталирана в Германия.
- Досега с известна условност безкръвни се наричаха операции през миниатюрни отвори, но все пак разрези, хайфу методът напълно безкръвна технология ли е?
- Да, тя е следващ и най-висок засега етап от развитието на хирургията - от отворена, през минимално инвазивна, каквито са познатите досега т.нар. безкръвни операции, при които все пак има малки разрези, до напълно неинвазивната, каквато е хайфу. При тази технология няма абсолютно никакви разрези, а при много от диагнозите, като при миомата на матката например, жената дори не е под пълна упойка и е в постоянен контакт с лекаря по време на процедурата.
- Има ли вече лекувани то този начин и у нас?
- Апаратът работи от декември в Хайфу цетъра към СБАЛАГ "Св. Марина" в Плевен. Вече имаме и отзивите на първите пациенти, които са изключително позитивни и вдъхновяващи за медицинския екип.
- Дълга ли е процедурата? Болезнена ли е?
- Продължителността зависи от големината на тумора - може да е по-малко от час, може няколко часа. При доброкачествените образувания пациентите споделят, че болка по време на процедурата почти не се усеща (те дори не са под пълна анестезия, а са само седирани), а при другите индикации, при които се налага упойка, още на другия ден болката е отшумяла и пациентите се чувстваха много добре.
- Колко време човек прекарва в болница след това?
- Пациенти с миома, фиброаденом и тумор на млечната жлеза могат да се приберат вкъщи няколко часа след процедурата, при другите тумори нощуват в Хайфу центъра и според състоянието им или си тръгват на следващия ден сутринта, или се пренасочват за неколкодневно лечение в онкологичния център към Медицинския университет в Плевен.
- За кои видове рак е приложим методът?
- Ако говорим за хайфу лечение конкретно с апарата, който ние закупихме, методът е подходящ за доброкачествени тумори: маточна фиброза (миома, миомни възли), маточна аденомиоза - фокална форма, фиброаденом на млечна жлеза. И на злокачествени тумори на млечната жлеза, на панкреаса, на бъбреците, първични и вторични чернодробни тумори, злокачествени новообразувания на костите, сарком на меките тъкани. Хайфу терапията е подходяща и в комбинация с други, конвенционални методи на лечение на онкологични заболявания като химиотерапия и лъчетерапия, но за разлика от тях няма кумулативен ефект (натрупване) и може да бъде прилагана толкова пъти, колкото е необходимо за получаване на търсения резултат. Това е едно от безспорните предимства на технологията. Освен това хайфу терапията удължава продължителността и качеството на живот при пациенти с малигнени неоплазми. Подходяща е при пациенти, чиято напреднала възраст или общо здравословно състояние не позволяват да бъде извършена стандартна хирургична операция. Приложима е и при остатъчен тумор след резекция, който е неподходящ за повторна хирургична интервенция, а също така и при пациенти с туморни новообразувания, които не могат да бъдат премахнати чрез стандартна операция поради разположението на тумора в близост до жизненоважни органи, кръвоносни съдове и др.
- Само малки по размер тумори ли се поддават?
- Напротив, по-големите формации се аблатират по-лесно. Няма ограничения в горния размер на образуванието. Най-големият досега стопен тумор е 21 см.
- Къде е бил разположен?
- Става дума за миома.
- Какви са прогнозите за пациентите след манипулацията?
- Колегите от Китай, които салидери в прилагането на тази технология, от Великобритания, Италия и Испания споделят за изумителни случаи, но това е дълга тема, макар и изключително приятна, тема за отделен разговор. Надявам се и ние съвсем скоро да можем да зарадваме вашите читатели с такива пациентски истории.
- Има ли напълно излекувани?
- Много са и това е най-мотивиращият фактор, когато взехме решение за покупката на апарата.
- Скъпа ли е апаратурата?
- Струва около 2 милиона евро. Това е огромна за нас инвестиция и то във време на финансова криза. Но вярваме, че си заслужава - в името на пациентите, в името на голямата медицина.
- Колко души от вашия екип правят операциите?
- С апаратурата могат да работят само специално обучени в чужбина и сертифицирани лекари. При нас те са двама - д-р Димитров, д.м., хирург, онколог, и д-р Андреев, специалист по образна диагностика. Те са единствените сертифицирани лекари за работа с този апарат в Източна Европа. В момента се подготвя и друг лекар, гинекологът д-р Гинчева, д.м.
- Ще поеме ли здравната каса това модерно лечение?
- Технологията засега е нова за България и за съжаление процедурите с високоинтензивен фокусиран ултразвук не се заплащат все още от НЗОК. Надяваме се, че скоро и това ще стане.
- Планирате ли да разширите дейността чрез още нови технологии?
- През март пристига още един апарат с високоинтензивен фокусиран ултразвук за лечение на преканцерозни състояния на женската полова система. Като цяло бихме желали да се развиваме като високотехнологична болница и смятам, че имаме най-важното условие за това - лекари с доказан авторитет в страната ни и в чужбина, а и работим в сътрудничество с водещи специалисти в Европа, САЩ и Азия.
Източник: 24 часа

3 .САЙТОТРОН -Нов метод за лечение на рака очаква да получи разрешение за прилагането му в страните от ЕС. 

Нарича се Сайтотрон и е основан на технологията на Квантово Магнитния Резонанс на Вихровото Поле (Rotational Field Quantum Magnetic Resonance - RFQMR). Въпросната технология използва комплекс от електромагнитни вълни в спектъра на радиочестотите, което обезпечава безопасност за пациента и липса на странични ефекти - http://www.cytotron.ru/?gclid=CNTb-LDJgI0CFRK6Xgodfi7qQQ

Източник:http://clubs.dir.bg/

В Индия: малко повече от чудо

 В началото ви предлагам откъс от репортаж от световноизвестно списание :
„Доктор   Ренгараджан, хирург уши-нос-гърло в град Бангалор, излиза от клиниката, след като е прегледал повече от 30 пациенти, усмихва се и се отправя към дома си. Никой не може да предположи от пръв поглед, че само преди 18 месеца на 57-годишния доктор е поставена диагноза на смъртоносна форма на рак- агресивен тумор на главния мозък- наричана с латинското име Glioblastoma  Multiforme....”.
Традиционно лечение му е невъзможно и той решава да  опита спасение чрез ново, експериментално лечение, за което чул, че  започнало да се прилага в неговия град. И то се осъществява толкова добре, че само година и половина по-късно д-р Ренгараджан вече сам е в състояние да оперира пациенти...

„Аз съм над 80 процента здрав, без каквато и да е следа от рецидив”-казва той. И доктор Ренгараджан, и десетки други напълно обречени  пациенти  живеят този живот , който става все повече и повече, много повече, отколкото им е предречено в началото на диагнозата-и то благодарение на една напълно нова технология, наречена Квантов магнитен резонанс на вихровото поле, изписвана за по-кратко с  RFQMR.

А сега забравете това сложно име и тези специални букви и запомнете думата  Сайтотрон. Такова е търговското име на същия този уред, благодарение на който в момента всеки трети пациент от тези бивши обречени се е върнал вече на работа. С името Сайтотрон той е патентован и произведен за директна терапия на онкопациенти в напреднал стадий рак,-пациенти, за които вече е казано, че повече нищо не може да се направи.....

Мястото на създаването му е град Бангалор в Индия.А още по-точно- в Индийския космически център ,намиращ сe в Бангалор. И вече съвсем точно-апаратът /устройството/ „ Сайтотрон” е изработен   в Института за космическа медицина към Индийския космически център в град Бангалор. Негови създатели са  подполковника от авиацията В.Вазишта,професор и ръководител на отделението за радиодиагноза и  д-р Кумар.

Какво представлява уникалния Сайтотрон, за който се казва ,че няма аналог в света?
Според обясненията на такива авторитетни издания като „Нюзуик”, „The Taims of India”,”Herald”,”Living”  и т.н. , тази разработка представлява  компютъризирано устройство ,което изработва  електромагнитни вълни, предизвикващи регенерация/възстановяване / на дегенерираните от  рака клетки.

Апаратът Сайтотрон изработва квантови магнитно-резонансни вълни ,които изпраща в човешкото тяло чрез 288 специално разработени резонансни „пушки”.Те предварително са фокусирани и се прицелват в раковите клетки. Насочените  снопове от вълни  предизвикват изменение в механизма на деленето на клетките и на процеса пролиферация, принуждавайки злокачествените клетки да се самоунищожат, като в същото време оставят  на „пълно спокойствие” естественото деление на  здравите клетки.
Според проф.Вазишта, лечението е нетоплинно, нейонизиращо, безопасно и досега не е показало никакви странични действияПри него не се изисква никаква хирургична намеса, няма  болка, няма утежняващи явления, няма изгаряния...Все  познати „екстри” при класическите терапии.

Ето едно сравнение с традиционната медицина: вместо високочестотното излъчване върху цялото тяло,  което се прилага при лъчетерапията, при FQMR /сайтотронът/ се използват нискомощни, нейонизирани, нетермически вълни с радио- или под радиочестоти.

Според д-р Кумар, който е работил с такава приблизителна система на квантово облъчване повече от 10 години, първоначално им направили впечатление много добрите резултати при пациенти с тежък остеоартрит. Така откриват, че независимо от написаното в медицинските учебници, чрез този метод  може  повторно да се предизвика израстване на хрущяли между костите. А в класическата медицина категорично е прието, че веднъж изхабен, хрущялът между ставите повече никога не се възстановява.

Следващият етап става работата върху злокачествените клетки.   Възможностите на сайтотрона  ги насочва към опити  за програмирана смърт на раковите клетки в човешкото тяло.

Преди това обаче се постига следното заключение: ако една клетка е подложена на електромагнитни вълни във високо мигновено магнитно поле, ще се променят много нейни параметри, включително и „спящия” транс мембранен потенциал  /ТМП/.Основната част от живота и работата на клетката е свързана точно с този трансмембрален потенциал.  Поради това, че ТМП играе съществена роля в синтеза на повечето белтъци и контрола на основния клетъчен механизъм митоза /деление на клетките/, вниманието е насочено тъкмо към възможността чрез ТМП да се постига ефект върху злокачествените клетки. .След определено моделиране се постига важните уточнения за  ТМП :
  • от 70 до 90 миливолта е ТМП на здравите клетки;
  • от 40 до 60 миливолта  са необходими, когато клетката е заразена;
  • от 20 до 30 миливолта- при ракови клетки.
Главната цел на сайтотрон-терапията не е непосредственото разрушаване на раковите клетки, а спиране на вече безконтролната ДНК митоза /делението на клетките/. Технологията RFQMR извежда тези клетки в неутрално състояние посредством доставката вътре в тях на малко количество енергия, което пък от своя страна позволява на самия организъм да се избави от злокачествените клетки посредством вече контролируемия механизъм апоптоза.

Основната задача за приложението на сайтотрона става спирането на неконтролируемата митоза  при тумори и блокиране на по-нататъшното нарастване на раковите образувания.

И ето практическото продължение на научната дейност на екипа: радио и под радиочестотните вълни  се фокусират абсолютно точно чрез своите 288 електрорезонансни „пушки” върху определено място на злокачествено образувание и след мигновеното поразяване с вълни предизвикват:
  • нормализиране на ТМП на клетките;
  • възстановяват се контролните и командни функции на клетката чрез  генно засилване на белтъците от група  р53;
  • следва апоптоза  /електропрограмирана смърт/ на раковите клетки и извеждането им със собствени механизми извън тялото.
Проведените досега клинични изследвания показват, че измененията в трансмембралния потенциал на клетките  /ТМП/,може да влияе на много техни елементи, включително концентрацията на йони. Прилагането на метода RFQMR спомага да се увеличи трансмембралния потенциял/ТМП/ на раковите клетки от проблематичните 20 миливолта до здравия диапазон до около 90 миливолта.Смята се,че точно в този диапазон се активира белтъкът р53 и се спира безконтролната митоза /деленето на клетките/.

Всичко това обаче изисква свръхточно определяне на електровълните и затова се правят строго индивидуални измервания:.Те включват име, възраст, пол, височина, тегло, ...даже и разстоянието между хрущялите и костите, между кожата и костта...,даже и информация за сексуалността на пациента. Огромна познавателна дейност за всеки конкретен човек, за да може специалната компютъризирана система да приеме всичко, да го обработи и да постигне максимална точност . На базата на перфектен разчет на всички данни се прави изчисление какъв диапазон от електровълни ще е необходим за един или друг пациент.

Куриозното е, че за първата фаза на клиничните изпитания не се намират доброволци /това, при положение, че всяка година в Индия умират между 700 000 и 900 000 души в последен стадий рак!/. Едва когато с разяснителна работа става ясно какви биха били възможностите  на сайтотрон при злокачествените диагнози, постепенно се появяват и първите доброволни пациенти. Като куриоз ще ви посоча само няколко  факти от  равносметката за тази група на доброволно включване в клиничните изпитания:
  • при 90 процента от тях още в първите сеанси настъпва пълно заличаване на силните болки;
  • при 60 % настъпват големи положителни промени;
  • а 35 % /като д-р Ренгараджан в репортажа/ след неголям период от време, даже са в състояние да се върнат към активна професионална дейност и я работят вече над 2 години.
Припомням само една „дребна „подробност”- всички те, преди да тръгнат към Института за космическа медицина в Бангалор ,са преминали по пътя на класическата медицина- разбирайте хирургични операции, химиотерапия, лъчелечение и различни други опити, но въпреки всичко това болестта им е останала извън контрола и на тях им предстои да умрат в течение на кратък срок- от няколко дни, до няколко месеца....

Намерен е точния модел на лечение на различните видове рак : обикновено са достатъчно 28 едночасови сеанси, макар че при някои пациенти  сеансите могат да бъдат  и по-малко на брой.

„Повечето пациенти, употребяващи морфин като болкоуспокояващо средство, обикновено  го прекратяват   още след четвъртия сеанс.”,казва д-р Вазишта.

През втората седмица обикновено се наблюдава прилив на сили, възвръща се апетита, започва наддаване на теглото при онези пациенти, които са били силно изтощени.

Главната цел на терапията чрез сайтотрон не е мигновено унищожаване на раковите клетки /на този етап то не се прави никъде в света!/, а спиране на злокачествената активност и на нарастването на раковите клетки. След сеансите тези злокачествени образувания изпадат във  вегетативно състояние / тоест- готовност за размножение/,а  чрез точно определен интервал сработва апоптозата- програмираната смърт на злокачествените  клетки. Сеанс след сеанс, постепенно се достига до силно намаляване на тумора, на неговата плътност, спира се активността му...

Разбира се, до пълното изчезване преминава по-дълъг период, но както казва проф.Вазишта, прочистване става даже и след като са минали 8 месеца от сеансите. Важното е, че неактивната туморна маса вече не създава проблеми, нито е страшна заплаха за здравето.

Затова създателите на сайтотрон обсъждат възможностите му за успоредно лечение с класическата медицина или с друг вид алтернативна терапия. Например ако върху пациента  преди  операцията се приложат сеансите със сайтотрона, после ефектът от операцията ще е много по-голям. Ако тези сеанси се извършат веднага след операцията, тогава  може  да се  спре  заплахата от  рецидиви /появата на метастази/..Това на практика означава пълен контрол над  туморите и блокиране на тяхната активност в тялото.

При част от пациентите подобренията имат и друг смисъл- например при шест от тези напълно обречени пациенти, след определеното количество сеанси, става напълно възможна хирургична операция, която е била п рактически неизпълнима преди това. Сред  доброволците за клинично изпитателно лечение е имало и 5-годишно момченце  с тумор в мозъка, за което в болницата в Бангалор категорично е казано, че няма никакъв шанс да оцелее. Още при първата десетка от сеанси  с детето стават забележителни положителни резултати.
Безспорно е, че броят  на участниците в клиничните изпитания става все по-голям и по-голям, освен това към Космическия център в Бангалор и по-специално в неговия Институт по космическа медицина вече се насочват и доброволни пациенти и от други страни. Техният брой ще нараства все повече, независимо, че  предстои още много време, докато Индийския съвет за медицински изследвания даде одобрение за широко приложение в лечебната практика на  Индия. Така е навсякъде по света- клиничните изследвания винаги започват и завършват с пациентите- доброволци, обикновено винаги в последен стадий на злокачественото заболяване..

Не е необходимо да казвам, че първия отчет на клиничните изпитания в Бангалор предизвика огромен световен интерес и буквално потресе световната медицинска общност. Представете си само- с приложението на инженерията на тъканите, за пръв път става възможно да се регенерират умиращи тъкани, да се заличат по този способ рани, да  се  предизвика израстване на нови кръвоносни съдове, да се получи поява  на нови хрущяли и даже да се даде суров ,смъртоносно наказателен урок на злокачествените клетки и на тяхното безконтролно делене. Някои от тези ефекти са смятани от класическата медицина съвсем доскоро за невъзможни.

Ще обобщя най-важното, което ще заинтересува читателите на този материал:

При какви видове рак е приложима технологията RFQMR
/ тоест чрез лечение със Сайтотрон/ ?

Най-добрите резултати при клиничните изпитания със сайтотрон са наблюдавани и  отчетени при:
  • рак /тумори/ на главния мозък;
  • панкреасен рак;
  • рак на белия дроб;
  • рак на черния дроб;.
  • рак на бъбреците;
  • рак на стомаха;
  • рак на  яйчниците;
  • рак на простатата;
  • рак на млечната жлеза;
  • рак на хранопровода.
На първо място в ефективността са  два от най-тежките видове рак /ако може да се употреби такъв израз!/- изключителни са постиженията особено при тумори в мозъка /глиобластомите/  и при рак на белия дроб.

Но в същото време  трябва да се знае и това- до този момент, при клиничните изпитания не е постигната висока ефективност при: рак на костите, левкемия, лимфоми и при голямо разпространение на  метастази в тялото.

Може би затова си има и причина в начина на лечение- сайтотронът  се фокусира  върху точно определени тумори, а не към цялото тяло..Едновременното „изстрелване” на системата от вълни обикновено се насочва към не повече от три тумори /туморни гнезда/, които се намират в непосредствена близост едно до друго. Така всеки сеанс реално се превръща в „прочистване на  територия”.

Попитан какви са все пак възможностите за лечение на рак в Института по космическа медицина, където  практиката е свързана най-вече с  това медицинско направление, главният изследовател и ръководител на групата  д-р Вазишта  уточнява, че независимо от предназначението на института, в него има всички възможности за  такива изследвания / по борбата с рака-б.м./.

И накрая: какво все пак се случва сега със сайтотрона? По думите на проф.Вазишта, апаратът все още е единствен в този вид  антираково лечение и така ще бъде докато се получат всички разрешения за широкото му приложение. Ако резултатите от клиничните изпитания с доброволци са все толкова обнадеждаващи, ако  индийските медицински институции дадат „зелена  улица” на този способ, това значи, че в недалечно време  Индия  става една от водещите страни в борбата с рака.

Припомнете си общата история на всички тези доброволни пациенти, пристигнали в Бангалор, за да бъдат включени в този вид клинични изпитания- те са били програмирани да си отидат от живота в съвсем близък период. Спасява ги сайтотронът.А представяте ли си какви ще са резултатите,когато на неговото лечение са подложени не само вече обречени, а и други онкоболни,с по-силна имунна система, даже неподложени на традиционните токсични методи с тежки странични ефекти? Според проф.Вазишта и д-р Кумар,навярно ефективността ще бъде много,много по-голяма....
Източник : http://anticancer-bg.com/

ТОВА СА ЦЕНИТЕ ЗА  ЛЕЧЕНИЕ СЪС САЙТОТРОН ( информацията е от преди 3-4 години от КЛУБ ЗА БОРБА С РАКА


Сайтотрон в Индия, Сибия медикъл център, Лудхиана 

адрес : B/XIX-568 A, Near Fountain Chowk, 
Civil Lines, Ludhiana, 141001 Punjab (INDIA). 
http://sssibia.com/ 

цени 
2500 долара - 28 дни лечение със Сайтотрон 
100 долара - първичен преглед 
100 долара - ямр 
500 долара - дозиметрия 
хотели: 
Хотелите в Лутхиана са два вида 
- до 10 долара (предпологам за сметка на качествени условия) 
- от 30 до 100+ долара ( прилични и луксозни условия) 
билети за самолет : 
от около 800 до 1300 евра (двупосочен за 1 човек )в зависимост от авиокомпанията. Полета е над 14-15 часа, че и повече. 
............. 
Сайтотрон в Холандия, университета в Лайден 

цени: 
140 евра - първичен преглед 
425 евра - изследвания 
950 евра - ямр 
600 евра - дозиметрия 
12850 евра - 28 дни Сайтотрон 
контакти: 
Quress BV 
Eschertoren 11 
2316 ET Leiden 
Tel: +31(0) 70 7568024 begin_of_the_skype_highlighting              +31(0) 70 7568024      end_of_the_skype_highlighting 
хотели: 
В университетският град има коло 14-15 хотела, за 30 нощувки средната цена е около 3000 евра за стая за двама. 
самолетни билети :от 250 до 350 евра ( полет около 2-2.30), можe да се пътува и с автобус - цена около 360 лв, двупосочно 


4.ЕСКОЗУЛ / ВИДАТОКС/ ОТРОВА ОТ СИН СКОРПИОН



Новото оръжие в битката с рака

Дума

6. Юни 2011, брой 126
Кубинската система за здравеопазване се смята за една от най-добрите в света. Поне това е мнението на много експерти. Потвърждение на мнението е и, че средната продължителност на живота на острова е 77,5 години. Не са много държавите в света, които биха могли да се похвалят с такава цифра. Режимът в Хавана има немалко критици, но дори и най-върлите от тях признават, че Куба полага огромни грижи за здравето на хората си. Специалистите от Острова на свободата заемат едни от водещите позиции в света в битката с много болести, дори и с рака. Днес алтернативните терапии все по-често доказват ефикасността си при сериозните заболявания. И тук Куба отново е в челните позиции.
"Видатокс" е лекарство, станало известно с рекордните 97% успеваемост в лечението на онкологични заболявания - успех, който не е бил постиган от никой метод досега. Токсината от син скорпион вече над 15 години е в процес на изследвания и изпитания в лабораториите на фармацевтично химическо предприятие "Лабиофам" - Хавана. Препаратът е експериментиран върху над 10 000 онкоболни.
В повечето случаи резултатите от прилагането му са добри. Основният ефект е, че "се подобрява качеството на живот на раково болния". Има противовъзпалителен и аналгетичен ефект, както и противотуморно действие в някои ранни случаи на заболяването.
Със започване на приемането на лекарството НЕ се спира нито една от лечебните процедури, назначени от лекуващия лекар - продължава се с химиотерапия, лъчетерапия или друго медикаментозно лечение, предупреждават кубинските специалисти. Всички методи на традиционната медицина са съвместими с приемането на токсината от синия скоприон.
Първоначално препаратът носеше името "Ескозул", впоследствие обаче кубинската страна се принуди да го преименува на "Видатокс". Причината са чужди фармацевтични фирми, които започнаха да произвеждат откровени ментета, но със същото или подобни наименования, при това със солени цени. Кубинските здравни специалисти обаче са категорични - лекарството трябва да е или безплатно, или да се продава на ниски цени.
Първият пациент, върху когото е изпробван този нетрадиционен метод на лечение, е била 28-годишната Ниурис Монзон. Тя твърди, че е живото потвърждение на ефективността на новото лекарство. "Бях на 11 години, когато ми казаха, че имам рак на панкреаса. Започнах да пия "Ескозул", когато бях на 15 г.", казва Монзон. Пред журналисти баща й разказа, че две години дъщеря му била лекувана и с химиотерапия, и с лъчетерапия. Тя претърпяла три операции, но без резултат. "Само отровата на синия скорпион помогна на детето ми", цитира Си Ен Ен Джозе Монзон.
Популярността на "Видатокс" като алтернативно лекарство за лечение на различни ракови заболявания е нараснала до епични размери както сред онкопациентите в Америка, така и сред техните семейства. В цял свят се търси това чудо. Продава се обаче само в Куба. Всъщност думата "продава" не е вярна - лекарството е безплатно. За него не плащат дори и чужденците, дошли в Хавана за последната си надежда. Пред лабораториите на "Лабиофам" винаги има огромна опашка.
Какво обаче представлява лекарството-чудо? Това е вид екстракт от един отделен вид скорпион, известен с името Rhopalurus junceus. То обикновено се разрежда с дестилирана вода, преди да бъде приложено.
Функциите на продукта са концентрирани върху подобряване качеството на живота - в средоперативен период, при химио- и лъчетерапии, при силно изтощен организъм, при силно отслабване на имунната система.
Има още нещо важно - препаратът спомага за свиване, намаляване на туморното образувание и оказва спиращо въздействие върху агресивността на метастазните клетки. Това обаче не се случва при всеки онкопациент, а при отделни индивиди.
90% от пациентите на "Лабиофам" са показали подобрение след 2 до 3 месеца след започване на прием на лекарството.
Основните ефекти са:
- ремисия на тумора след определен период на лечение;
- удължаване на живота на пациента;
- засилване на апетита и подобрение на съня;
- значително намаляване на болката.
"Видатокс" е разработен на основата на научните изследвания на кубинския биолог Мисаел Бордие. В продължение на 21 години Бордие е изследвал клиничните ефекти на токсина на синия скорпион в битката с туморите. При 70% от 50 000-те пациенти, които лекувал биологът, не са възниквали рецидиви на туморите, твърди самият той.
Куба има разработки и на други натурални лекарства, които също показват изключителни резултати в битката с рака. Биотехнологичните продукти са третото перо в доходите на страната, след туризма и парите на гастербайтерите. Днес Куба произвежда 38 лекарствени препарата, които се продават в 40 държави в света. Сред тях са ваксини срещу менингит В и С, лептоспироза, коремен тиф и много други. "Лабиофам" изнася продукцията си на три континента - в Европа, Азия и Америка.
В Куба работи и Център по молекулярна имунология - СИМАБ АД. Ако искате да го сравните с нещо подобно в България - няма такова. Няма и на Балканите. В целия свят има не повече от 20 такива центрове, в които основното направление е борбата с рака. СИМАБ е в тази бройка. Ето какви са научно-производствените им направления: създаване на моноклонални антитела и терапевтични ваксини за лечение на рак; лицензиране и технологии, свързани с лекарства против отхвърляне на присадени органи, за терапии по присаждане на стволови клетки, регулация на имунния отговор, клетъчна биоинженерия; провеждане на клинични изпитания  за лечение на рак от различен произход...
Резултатът също е налице - ваксина за рак на белия дроб "СИМАВАКС". Тя е регистрирана като лекарствен препарат в Куба и Перу, а клинични изпитания се провеждат в Бразилия, Колумбия, Венецуела, Еквадор, Аржентина, Малайзия и Китай. В Куба ваксината се прилага само в болнични условия по преценка на лекуващия екип, съобразно състоянието на болните от рак на белия дроб. Както и при токсината от синия скорпион, основният резултат от ваксината е, че "се подобрява качеството на живот на раково болния".
Кубинските медикаменти в битката с рака печелят все повече привърженици в целия свят. Много хора, сполетени от страшната болест, вече научиха за действието на "Видатокс". В началото на миналия октомври 35 000 италианци "атакуваха" Куба с надеждата да се излекуват. Причината за този наплив е един излъчен в Италия репортаж за чудодейното лекарство, направено от отровата на синия скорпион, което отгоре на всичко "кубинците го подаряват". Някои предприемчиво се възползват от подаръка. Има случаи, в които взетото безплатно от Куба флаконче се е продавало за по 900-1000 евро. Днес обаче, когато Хавана вече иска цена за новия медикамент, веднага започнаха да се чуват гласове колко съмнително е лекарството. Вода в тази "мелница" нанасят и големите фармацевтични компании, чиято съпротива трудно се преодолява.

ИЗТОЧНИК : http://www.duma.bg/

ВИДАТОКС БЪЛГАРИЯ  - в България се продава хомеопатичен продук от син скорпион,а първият ЕСКОЗУЛ  може да бъде закупен от Куба - гр. Хвана - LABIOFAM S.A. servcios 
Grupo Empresarial medicos 

Ave. Independencia Km. 16 1/2 Boyeros, Santiago de las Vegas. 
Ciudad de La Habana, Cuba Tel. 683 - 3188 / 649 - 5748 
Нужно е да се изпрати епикриза на английски и те изисват дозата.На конккретен пациен е изпратено следното заедно с лекарството  :
TRATAMIENTO 
Preparacion: 
Mezclar 20 ml. de medicamento concentrado con 980 ml. de agua esteril. 

Dosis: 
(Oral)4 ml. 20 veces al dia, aiejado de los alimentios, media hora 
antes del 980 desayuno, X aimuerzo, X comids,................ antes 
de acostarse 
Enviar evolucior, medica cada mos.............aoiofarm@cenial.inf.cu 

Firma Medico: подпис и печат 

NOTA: LA TOXINA DE ORIGEN NATURAL, se encuentra en fase de investigacion, 
y se ha demostrado que tiene una accion ANALGESICA, ANTINFLAMATORIA y 
ANTITUMORAL, en pacientes con patologias cancerigenas, mejorando su calidad de 
vida. Administrar segun indicaciones. Se recomienda consumir una dieta rica en 
frutas, vegetales, proteinas y evitar consumir cafe ,chocolate, cigarillo, alcohol y 
bebidas gaseosas. Nuestro producto no interacciona negativamente con otros 
tratamientos y no tiene efectos adversos LABIOFAM

още малко пояснениа за дозирането и приема от пациенти,които са ползвали (от "Клуб за борба с рака" )

"20 мл от отровата се разрежда в 980 мл дестилирана вода и от това количество се приема три пъти по 20 мл дневно!Моята дъщеря също пие от този препарат който се разрежда.Другите 20 мл които остават ще ги разредите наново с 980 мл вода,след като свършите първото количество.На мен за да ми е по-лесно разреждам цялото шишенце 40 мл с 1960 мл вода и го държа в хладилника.Ако се пие три пъти по 20 мл стига за 33 дни ,ако се пие четири пъти по 20мл стига за 25 дни"

http://clubs.dir.bg/showflat.php?Board=rak&Number=1951091013&page=0&view=collapsed&sb=5&part=all&vc=1 - тук е тема номер 2,и има линк към тема едно

ОТГОРЕ Е ДОКУМЕНТЪТ ,С КОЙТО НИЕ ГО ПОЛИЧИХМЕ ОТ КУБА , ДОЗАТА МИСЛЯ 4Е Е ТАЗИ ГОРЕ - 20 МЛ (ЕДНОТО ШИШЕНЦЕ ) СЕ ИЗСИПВА В 980 МЛ ДИСТИЛИРАНА ВОДА (ОТ АПТЕКА ) И СЕ ПРИЕМА 3 ПЪТИ НА ДЕН ПО 20 МЛ ОТ ПРИГОТВЕНОТО КОЛИ4ЕСТВО ,1 ЛИТЪР ( ВОДАТА + ОТРОВАТА )  "


http://escozul-cancer.blogspot.bg/
http://www.group-lifescozul.org/blog.html  - LABIOFAM representative admits that Escozul and Vidatox are not the same.




Видатокс – еуфория или реалност

Преди четири години за пръв път написах, че в Куба се правят клиничниизследвания с отрова от син скорпион, за да се създаде лекарство срещу рак на мозъка.
След две години написах, че в Куба се извършват клинични изследвания за бъдещо лекарство от отрова от син скорпион лекарство от син скорпион и че то ще бъде приложимо при много видове рак.
Преди  9 месеца написах репортаж от международния онкологичен конгрес, организиран  от фармацевтичната компания „Лабиофам”, производителка на клинично лекарство от син скорпион и съобщих, че скоро ще се появи името „Видатокс”.
Днес казвам, че „Вшидатокс” е вече на международния пазар, а нашата фондация и нейната икономическа фирма правят всички необходими законовипостъпки, за да регирсрират „Видатокс” на българска територия , с правото на внос на това хомеопатично лекарство.
Междувременно в България се разви нещо като истерия- появи се цяло направление на нелегален внос и продажба на предишното клинично лекарство, а родното интернет пространство се изпълни с призиви , убеждения и подканида се пътува до Албания, за да се купи „Видатокс”.Там, от  началото на годината, се появи клиника на италиански лекар, където вече пребивават иедин-двама кубински лекари.Клиниката е на албанска територия, но всичките исайтове са предназначени за италианците, търсещи „Видатокс”. Един добър начин да се избегне тежката процедура на регистрация и разрешение вИталия...
И така- „Видатокс”. Новият хит на полето, наричащо се „Борба с рака”. Възхваляван, превъзнасян, легендаризиран..А всъщност един добър стар познат, наричан доскоро условно „Ескозул”.За да не повтарям написаното преди девет месеца, моля, направете си труда  и прочетете Куба се отказва от „Ескозул.
В този материал описах подробно всички клинично доказани възможности на препарата от отрова на син скорпион, който още в дните на конгреса беше вече определен като „Видатокс”-тоест , отрова за живота.
А сега моля да си припомните следните три главни  предназначения на препарата:
  • на първо място, „Видатокс”  има болкоуспокояващо действие.Има няколко схеми на приемане, най-сгъстената е в случаите, когато онкопациентът е на силни обезболяващи, даже и на морфин.Тогава трябва да действате според указанието на д-р  Фабио: „Видатокс” се приема на гладно, на всеки 4-5 часа, по 5 капки под езика...Тази схема е валидна, докато болката отстъпи, като в немалко случаи може  да се стигне до премахване на потребността от морфин.
  • на второ място-„Видатокс” действа противовъзпалително и в тозисмисъл предпазва онкопациента от простудни, вирусни заболявания, които за онкопациента  са опасни точно толкова, колкото и основното заболяване;
  • на трето място- „Видатокс” има антитуморно действие.Все още недокрай изучено, според признанието на д-р Хосе Антонио Фрага Кастро, споделено пред участниците в есенния международен конгрес в Хавана, 2010.Но все пак достатъчно убедително, за да се смята, че при част от онкопациентите настъпва  известна туморна регресия.
Колко? Няма точни доказателства.Знае се, че  при част от  хората с диагноза „Рак” може да настъпи свиване, известна туморна регресия, стопиране на метастазния процес.
Това е истината за „Видатокс”, всичко по-нататък е в сферата на фантазията, преувеличението или непознаването на реалността на продукта. Обръщам Вивнимание: „Видатокс” се препоръчва да се приема като успоредно, съпътстващо на класическото медицинско лечение, средство.
И само в краен случай, ако същата тази класическа медицина, в лицето на единили няколко български онколози ви каже, че  възможностите от нейна страна са вече изчерпани, тогава наистина „Видатокс” става като едно-запомнете това!-само едно от надеждно проверените последни спасителни средства.
От моя гледна точка /смятам се за най-добрия познавач на „Видатокс” на българска територия/ откроявам с пълна отговорност следните възможности на „Видатокс”:
  • това е успореден продукт на антираковото лечение, определено добъри ефективен в по-ранните стадии на заболяването;
  • това е продукт, който няма големи възможности в заличаването на метастазите, ако те вече са тръгнали по органите. Повтарям- „Видатокс” не може да спре развитието на тотален метастазен процес, ако той вече е започнал в тялото.
  • това е един от малкото антиракови продукти  в света, който има определени важни възможности  като профилактично предпазващо средство при всички бивши пациенти, които са се преборили с рака, но напълно ясно съзнават опасността от неговото завръщане.Тук  „Видатокс” идва в ролята на защитник, който ще ни помага да отпуснем глава на възглавницата  за спокоен сън.
  • това е продукт, който определено може да намали броя на част от бъдещите потенциални носители на рака  срещата им със страшната диагноза и от профилактичното му приемане /веднъж на ден, 5 капкина гладно под езика/ да се спести ужаса за стотици  човешки съдби.
А сега-специално за мен и всичките ми усилия и в България свободно да се продава „Видатокс”.
Преди  няколко години  една след друга умряха няколко млади жени имомичета.Бях край тях, докато  обикаляха един след друг  нашенски  звани инезвани  претенденти за лечители на рак.Гледах  ги как умират една след друга, слушах думите си , с които се мъчех да ги накарам да издържат още малко, да дочакат още нещо...След всяка смърт  проклинах и бога, и дявола иси давах дума, че трябва да започна по друг начин за помагам,
Да не спирам да търся всичко най-добро, което светът създава , за да бъде по-ефективна битката ни с рака.
Най-важното от това, което направих досега:
  • научих стотици българи, че руското лекарство „Имунофан” еизключително бърза и надеждна подкрепа в критичните моменти, когато ви се струва, че силите са напълно изчерпани.Подробностите можете да прочетете в материала „Суперлекарство за суперсила, който публикувах в сайта още през 2008 година.Аз не знам в тозимомент да има друго лекарство, което да възвръща сили в рамките на няколко часа, само за едно денонощие да заличава прословутитеизгаряния при лъчелечение, да възстановява за броени часове организма след  тежка операция... ”Имунофан” е безсилен само тогава, когато в тялото е започнала агонията...Пословично евтин и пословично труден за пренасяне на далечно разстояние.
  • учих и уча стотици онкопациенти, че японския продукт „АНСС Платинум” е едно изключително достижение, което прави и най-тежката химиотерапия поносима  и търпима.Само той засега успява да опазидесетки глави от прословутото окапване на косата.Пак той единственима способността да спасява поразения от метастази черен дроб  ипостепенно да калцира всяко застрашаващо гнездо в този уникален човешки орган.Затова го нарекох Феноменът АНСС. Моята болка  е високата му производствена цена, която за пръв път ме принуди да водя търговски преговори като в  последен бой...
  • обяснявам и ще продължа да обяснявам, че „Видатокс” връща не само вкуса към храната, но и вкуса към живота. И че  отровата отсиния скорпион всъщност е началото на цяла серия предстоящипродукти, създавани от различни научно-изследователски екипи  за атака срещу рака чрез най-токсичните вещества на планетата.Заслуга на кубинските учени е, че първи произведоха такъв продукт и аз бързам да го „заселя „ в България.
И накрая - „Видатокс” не е антиракова панацея.Такова чудо все още няма на планетата. „Видатокс” няма моментално, светкавично действие, а са необходими седмици и месеци търпение-или шанс от съдбата.
Изключителните съпътстващи антиракови продукти са изключителни по свръхважна причина- всеки от тях е необходим  в точно определен етап, в точно определен момент, с точно определена роля и подкрепа.А от личният ми опит иняколкогодишно наблюдение със сигурност Ви твърдя, че най-доброто стабилизиране идва, когато се съчетаят заедно поне 2 от тях.Никой не може да спечели битката с рака сам и единствен-„Видатокс” също. Важното е да го познавате отблизо и да снемете очилата на илюзиите.за да прецените навреме възможностите му за помощ.
Не го легендаризирайте ненужно, защото илюзията срещу рака граничи със  смърт. А „Видатокс” означава отрова, но за живот.За удължаване, за продължение на застрашения живот.

Източник :http://anticancer-bg.com/

Клуб за борба с рака - ОТРОВА ОТ СИН СКОРПИОН

Нашата страница във Фейсбук

УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА

УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА
УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА