събота, 21 септември 2013 г.

ЛЕЧЕНИЕ НА ХЕРПЕС

ЛЕЧЕНИЕ НА ХЕРПЕС и подпомогане имунната защита на организма (ПРОТИВОВИРУСНОДЕЙСТВИЕ)

Източник : http://herpes-bg.com/


Информация за ОРАПЛЕКС
Информация за ОРАПЛЕКСТретия и най – безопасен начин да се противодейства на херпес вируса е повишаването на имуннта защита на организма и стимулиране на неговоите способности сам да се справи с досадния вирус, като го деактивира за дълъг период от време. В резултат дългогодишните научни изследвания, наблюдения и проучвания най – надежна се оказва комбинация от антоксиданти и микронутриенти подобряващи дейността на имунната защита.
Комбинацията от Лизин , Цинк, Витамин С, Витамини В3 и В6, Астрагала и Цитросови биофлавоноиди е съвременна, действаща формула от активни вещества, намираща своя навременен израз в продукта ОРАПЛЕКС
ОРАПЛЕКС таблетки са НОВ ефикасен подход срещу досадните мехури, обриви и болка по лицето и устните, съпътстващи проявите на „ХЕРПЕС”.

КАЖЕТЕ СБОГОМ НА „ХЕРПЕСА” . . . С ЦЕЛУВКА !

ОРАПЛЕКС таблетки са НОВ ефикасен подход срещу досадните мехури, обриви и болка по лицето и устните, съпътстващи проявите на „ХЕРПЕС”.
ОРАПЛЕКС таблетки са хранителна добавка, съдържаща в себе си мощните в своето синергично действие срещу „ХЕРПЕСА”– Лизин , Цинк, Витамин С, Витамини В3 и В6, Астрагала и Цитросови биофлавоноиди.
ОРАПЛЕКС таблетки вземани ВЕДНАГА с първите симптоми –пулсиране на засегнатия участък или зачервяване, парене, изтръпване, подуване – СЪЗДАВАТ В ОРГАНИЗМА ВИСОКА КОНЦЕТРАЦЯ НА МОЩНА ДЕЙСТВАЩА КОМБИНАЦИЯ ОТ АКТИВНИ ВЕЩЕСТВА и непозволяват появата на мехури и рани по устните и лицето.
ОРАПЛЕКС таблетки вземани след появата на сълзящите мехурчета, ограничават тяхното разпространение и не позволяват появата на рани по устните и лицето. Деактивират вируса и ограничават неговата мултипликация.
Взимани за по – дълък период от време таблетките Ораплекс стабилизират имунната защита и избягват рецидивите.

ОРАПЛЕКС Хранителна добавка за дравето на Вашите устни!

ОРАПЛЕКС е високо ефективна формула облекчаваща симптомите на проявление на „ХЕРПЕС” по устата и лицето, причинени от херпес симплекс вирус тип 1(HSV – 1).
Подпомага организма при проявата на типичните оплаквания - изтръпване, сърбеж, парене, болка, бодежи, рани, пулсиране, малки мехури, сълзящи мехури.
Аминокиселината ЛИЗИН деактивира вирус, като го лишава от хранителна среда, избягва рецидивите на проявление на симптомите, тяхната продължителност и острота на проявление. Цитрусовите биофлавоноиди, Витамините C, B3, B6, екстракта от Астрагал и Цинк подпомагат оздравяването на разраняванията причинени от херпес симплекс вирус тип 1 (HSV – 1 ) по устата и лицето, допринасят за стабилността на имунната защита.
ОРАПЛЕКС таблетки вземани ВЕДНАГА с първите симптоми –пулсиране на засегнатия участък или зачервяване, парене, изтръпване подуване – СЪЗДАВАТ В ОРГАНИЗМА ВИСОКА КОНЦЕТРАЦЯ НА МОЩНА ДЕЙСТВАЩА КОМБИНАЦИЯ ОТ АКТИВНИ ВЕЩЕСТВА и непозволяват появата на мехури и рани по устните и лицето.
ОРАПЛЕКС таблетки вземани след появата на сълзящите мехурчета, ограничават тяхното разпространение и не позволяват появата на рани по устните и лицето. Деактивират вируса и ограничават неговата мултипликация.
Взимани за по – дълък период от време таблетките ОРАПЛЕКС стабилизират имунната защита и избягват рецидивите.
ОРАПЛЕКС таблетки са предназначени за употреба веднага с усещането на първите симптоми за появата на „ХЕРПЕС”, след установяване на неговата проява или за превенция.
Всяка таблетка съдържа :
  • Лизин хидрохлорид                                                                625mg
  • Аскорбинова киселина / Витамин С                                   250mg
  • Цитрусови биофлавоноиди екстракт                                 200 mg
  • Цинк амино ацид хелат                                                            50 mg (екв. цинк 10mg)
  • Никотинамид / Витамин B3                                                     10 mg
  • Пиридоксин хидрохлорид / Витамин B6                                10 mg
  • Астрагала корен екстракт(Astragalus membranaceus)      50 mg (екв.на сух корен)
Дозировка:
Възрастни и деца над 12 г.
В случите на спешност, с първите симптоми (пулсиране на засегнатия участък или зачервяване ) за появата на „херпес” се взима 1 таблетка 3 пъти дневно, за три дни или до изчезване на симтомите. Ако симптомите не се облекчат до 5-я ден, моля да се посъветвате с лекар.
При установен обрив или сълзящи мехурчета за ограничаване на инфекцията и избягване образуването на рани се приема 1 таблетка 3 пъти дневно, за три дни или до изчезване на симтомите. Ако симптомите не се облекчат до 5-я ден, моля да се посъветвате с лекар.
За профилактика, за избягване на повторната поява на „херпес” в преходните сезони, както и за подпомогане имунната защита на организма, като общо укрепващо средство се препоръчва приема на една таблетка дневно за по – дълъг период от време (1 месец)
За деца от 6 до 12 г. по преценка на лекуващия лекар.
Таблетките да се поемат с достатъчно течност, вода или плодов сок.
Продуктът е хранителна добавка. Хранителните добавки не са заместител на разнообразното хранене! Да се съхранява далече от деца! Да не се надвишава указаната дневна доза! Да не се използва след изтичне срока на годност указан на опаковката!
Съхранение: При температура под 30 градуса на сухо място. Срок на годност : 3 год.
Опаковка: 30 таблетки


ЛИЗИНизмества АРГИНИНА деактивира вируса, като го лишава от хранителна среда
ЦИНКускорява деленето и подобрява дейността на клетиките, засилва имунната защита
ВИТАМИН Сфундаментална биохимична и физиологична функция за за нормалното развитие на съединителната тъкан, процесите на регенерация и заздравяване. Повишава устойчивостта на организма към различни видове стрес, инфекциозни и вирусни заболявания, поддържа нормалния имунен статус на организма.
ВИТАМИН В3, В6подпомагат оздравяването, оптимизират доставката на активните вещества до клетката като стимулира кръвообразуването, подпомага правилното функциониране на нервната и двигателната система, способствува за растежа на епидермалната тъкан
БИОФЛАВОНОИДИимат изразено антивирусно действие, регулират активността на ензимите, свързват се със свободните радикали и металните йони, като имат по-мощно антиоксидантно действие от класическите антиоксидантни
ЕКСТРАКТ ОТ АСТРАГАЛАподобряват имунния отговор, като по-добряват функциите на белите кръвни клетки и възстановяват броя на Т-лимфоцитите

Интересно
Ортомолекулярната медицина срещу ВИРУСИТЕ
Основател на ортомолекулярната медицина е американският биохимик, двукратният лауреат на Нобелова награда Лайнус Полинг. Той формулира принципа на действие на това ново направление в медицината: ”Ортомолекулярната медицина-това е съхранението на здравето и лечението на болестите по пътя на промяната на концентрацията на веществата, които в нормално положение присъстват в организма на човека и освен това са отговорни и контролиращи неговото здраве.”
Думата „ ортомолекулярност” е с гръцко-латински произход- от гръцкото ортос /правилно, хубаво, добро/ и латинското молекулус /най-малката частица на веществата/ се получава обозначението на нов клон на медицината, който поразява лекарската общност по света. http://en.wikipedia.org/wiki/Orthomolecular_medicine
Ортомолекулярната медицина използва вещества, които по напълно естествен път идват в човешкото тяло - чрез храната или просто се намират по начало в нашия организъм. Това са жизнвеноважни вещества,най-вече витамини, минерали и аминокиселини. Нашият организъм най - често не е в състояние да си ги синтезира самостоятелно.За да може човек да живее здрав и и да се чувства работоспособен, природата е създала човешкият организъм така, че те да постъпват с постоянен приток в тялото му във вид на хранителни микроелементи.
„Ортомолекулите „ нормално присъстват и в човека, и в растенията, и в животните.Това са витамините, минералите, аминокиселините, фосфолипидите, мастните киселини и още ред други биологично активни вещества /БАВ/.
При неблагоприятни състояния или заболявания,клетките на организма изпитват силен дефицит или повишена потребност от ортомолекулите.Наличието на непълноценното клетъчно хранене става първопричина за много болести.
Спасението е в постоянното поддържане на „ортомолекулярните дози”-оптималните количества БАВ ,необходими за реалните потребности на човешкото тяло в момент, когато то е силно уязвимо. Понякога се налага тези тъй наречени „дневни потребности” да превишават нормалните дози в десетки и даже стотици пъти, за да бъде спасен човекът.
Във всеки критичен здравословен момент спасението може да дойде тъкмо от „ортомолекулярната медицина”, от „клетъчната медицина”,от „функционалната медицина”, от „метаболическата терапия”-това са различни имена на едно и също направление на медицината.
Ортомолекуряната терапия срещу ВИРУСИТЕ.
Както беше спомената по – горе, под „ортомолекулярна терапия” се разбира повлияването на различни клинични състояния и нарушения, чрез поемането, добавянето и увеличаването на концентрациите на нормални и необходими за човешкия организъм биологично активни вещества. За да се възвърне баланса в много от случайте тяхния допълнителен прием а наложителен в мега дози.
Основни в ортомолекуряната терапия на вирусните инфекции са следните биологично активни вещества:
ЛИЗИН участва в метаболизма на съединителната тъкан и колагена. Лизина е незаменима за човешкия организъм (той не може да я синтезира) аминокиселина. ЛИЗИН деактивира херпес симплекс вируса, като го лишава от хранителна среда, избягва рецидивите на проявление на симптомите, тяхната продължителност и острота на проявление. Взиман в дози до 3 000 мг дневно с първите симтоми спират развитието на вируса, в дозировка до 6 000 мг дневно за по – дълги периоди, непозволяват проявата на инфекцията за дълъг период от време. Лизина измества Аргинина (основна храна на херпес вируса) от клетката и спира неговото развитие. Нормално се приема, при херпес до 2000мг. дневно, при болезнен херпес, до 3 000 мг, дневно, при рецидивиращ херпес до 6 000 мг дневно, при генитален херпес удачно е неговото комбиниране с Цинк и Витамин С.
БИОФЛАВОНОИДИ - природни полифеноли, обхващащи около четири хиляди съединения . Тяхното общо свойство е способността да укрепват стените на капилярите, т.нар Р-витаминна активност. ЦИТРОСОВИ БИОФЛАВОНОИДИ се извличат от цитрусови плодове, портокал, лимон, лайм, грейпфрут, мандарина и всички техни разновоидности. Те съдържат рутин, куерцетин, херспердин, нарингин и микс от рутинозиди.Приемани в големи дози усилват антиоксидантно действие на Витамин С до 30 пъти. Установено е, че флавоноидите проявяват антивирусно действие. Такъв ефект е намерен по отношение на риновируса, който е отговорен за 50% от случаите на обща простуда.
Цитросовите биофлавоноиди имат доказано противодействие срещу Херпес. Клинично проучване за ограничаване на херпесна инфекция чрез приемането на водноразтворени цитросови биофлавоноиди, доказва тяхната ефективност.„The use of water - soluble bioflavonoid - ascorbic acid complex in the treatment of recurrent herpes labialis".
National Naval Dental Centre - Australia, Oral Diagnostic Department, G.T. Terezhalmy, W.K. Bottomley and G.B. Pelleu.
Витамин С - не подлежи на съмнение, че първичните биохимични функции на аскорбиновата киселина са тясно свързани с нейното фундаментално химическо свойство - способността към бързи и обратими окислително възстановителни процеси. Проявлението на всяка една вирусна инфекция е провокирано от ниски стойности на този водоразтворим витамин в човешкия организъм. Липсата на витамин С понижава такива имунобиологически реакции, като комплементарната и фагоцитарна активност на кръвта. Изследвания показват, че при активириането на една вирусна инфекция, стойностите на витамин С в кръвната плазма спадат до т.нар. скорбутна граница, което провокира последващите възпалителни процеси. Аскорбиновата киселина защитава тъканите от агресивните свободни радикали.
Очевидно е, че аскорбиновата киселина играе фундаментална биохимична и физиологична роля, способствайки за нормалното развитие на съединителната тъкан, процесите на регенерация и заздравяване, повишение на устойчивостта на организма към различни видове стрес, поддържане на процесите на кръвотворене и нормалния имунен статус на организма. Всичко казано по горе и доказано с редица научни и лабораторни изследвания - постановявае, че допълнителното приемане на аскорбинова киселина, повишава устойчивостта на организма към инфекциозни причинени от вируси.
Лайнус Полинг е човек-явление, не е случайно, че той е посочен сред най-големите човешки умове на ХХ век и е поставен веднага след Айнщайн.Той е забележителен и с това, че чрез собствен пример-от 60 до 92-годишна възраст- прилага върху себе си откритията си за ортомолекулярната медицина.Неговият невероятно съхранен ум,пословичната му жизненост и на 92-годишна възраст,създаването на собствената му оздравителна система /особено по отношение на онкоболните!/,са най-добрият нагледен пример за силата и възможностите на ортомолекулярната медицина- благодарение на ортомолекулярните вещества, част от които приема в изключително високи дози, той се превръща в невероятното доказателство на възможностите човек да се съхрани с отлично здраве и жизнени сили до най-дълбока старост.
Лайнус Полинг избира този термин през 1968 година, защото смята, че той най-добре обяснява терапевтическия принцип, който започва няколко години по-рано и доразработва до края на живота си /умира 1994 година, като създава своята изключителна система за лечение при тежки заболявания...
http://en.wikipedia.org/wiki/Linus_Pauling

КНИГА ЗА ЛЕЧЕНИЕТО НА РАК-РЕЦЕПТИ И СЪВЕТИ

Източник : тук bg-reiki.com

РАК
Причините за раковите заболявания все още не са докрай изяснени. Факторите, които влияят за появяването на рака, са: начин на живот, възраст, раса, култура, наследственост, пушене, стрес, алкохол, околна среда и др. Съществуват повече от 100 форми на рак и причината за тях може да бъде някоя от посочените по-горе. Най-разпространени и опасни са ракът на белите дробове, на млечната жлеза, на шийката и тялото на матката, на простатата, на дебелото и правото черво, на пикочния мехур, стомаха, хранопровода, яйчниците, на кожата, задстомашната жлеза, левкемиите и т.н.
Възникването на рак обикновено е предшествано от патологични процеси, обединени от понятието предрак.
Най-характерното свойство на рака е, че притежава способността да прониква в съседните здрави тъкани и да ги разрушава (инфилтриращ ръст). При това често се засягат кръвоносни и лимфатични съдове. Раковите клетки се разнасят из организма с притока на кръв и лимфа и поразяват различни органи и тъкани. В резултат на което се образуват вторичните възли (метастази).
За различните видове рак е характерно образуването на метастази в определени органи.
Например ракът на белия дроб, на млечната или щитовидната жлеза често дава метастази в костите.
Независимо че злокачествените образувания са заболяване, което трудно се поддава на лечение, дори с методите на най-съвременната медицина, съществуват множество препоръки и рецепти за лечение на рака, основно чрез лечебни хранителни сокове и билки.

Как се образуват раковите клетки?
Ракът се развива, когато клетките в дадена част на тялото започнат да растат неконтролируемо. Въпреки че съществуват много видове рак, всички те започват с неконтролируем растеж на анормални клетки. Нормалните човешки клетки растат, делят се и умират в естествен ред.
Злокачественото заболяване (наричано още малигнено) представлява неконтролирано, бързо разрастване на дадена тъкан от организма.
При него раковите клетки се делят твърде бързо и имат способността да проникват между клетките на други тъкани и да растат в други органи. Често раковите клетки се разпространяват до други части на тялото, като растат и заменят нормалната тъкан. Този процес на разсейване на раковите клетки в целия организъм се нарича метастазиране.
За разлика от злокачествените, доброкачествените тумори растат и притискат околните тъкани, без да проникват в тях. Те не метастазират и в повечето случаи не са животозастрашаващи.
Често бъркат понятието “рак” и “карцином”. Ракът е по-общото понятие. Карциномът е рак, произлизащ от епителната тъкан. Епителната тъкан е разпространена в организма, като от нея се изграждат лигавиците на храносмилателната система, вътрешната покривка на всички кухини, дихателни пътища и кръвоносните съдове (един своеобразен хастар на организма). От епителна тъкан е изградена и кожата. Така че най-често причина за рак са карциномите.

Кои са основните причини за развитието на раковото заболяване?
Рентгеновите лъчи
Много от първите учени, работещи с рентгенови лъчи, включително и техните откриватели, са станали жертва на своята професия, преди да се установи вредността им.
При всекидневната си работа рентгенолозите са подложени на дълготрайното действие на слаби дози и съчетано с недостатъчна защита на тялото, при тях се развива рак на кръвта много по-често от останалите хора. Рентгеновите лъчи водят също така и до рак на кожата, щитовидната жлеза и костите.
Лъчевата радиация
След атомните бомбардировки над Хирошима и Нагазаки ракът на кръвта се е увеличил до 10-15 пъти повече при японците в сравнение с другите народи. Това е и причината за масовата психоза, последвала аварията в Чернобил. Статистиката през последните години отчита зачестяване на раковите заболявания над зоните, покрити от радиоактивния облак.
Радиоактивни вещества
При работниците в часовникарски заводи, овлажняващи с устни четчиците, с които нанасяли луминисцентна радиоактивна боя върху часовниковите стрелки и циферблати, се е развивал рак на долната челюст. Тази радиоактивна боя е съдържала комбинацията от мезоторий и радий, които са предизвикали рака. Дълги години след смъртта костите на тези работници продължавали да излъчват радиеви лъчи.
Миньорите, които работят в радиоактивни уранови или кобалтови мини, развиват рак на белите дробове.
Торотрастът
Торият, използван като контрастно вещество в диагностиката – торотраст, се е оказал причина болните, на които е прилаган по-късно, да развият рак на черния дроб.
Кои са другите причини за развитието на рака:
а) наднорменото тегло;
б) замърсяването на въздуха;
в) тютюнопушенето;
г) неспазването на хигиена при секс;
д) лошо проветряваните помещения;
е) инфектиране по време на лечебна манипулация;
ж) топлината.
Дългогодишната честа употреба на прекалено горещи напитки може да доведе до рак на гърлото и хранопровода. Той е често срещан сред ескимосите, които пият непрекъснато горещ чай.
В Кашмир ракът на кожата на корема и на бедрата е много разпространен, поради обичая на туземците да носят зимно време под дрехите си своеобразна печка, направена от глина, наричана „кангри”. Тази печка развива температура 150-200°. От високата температура кожата на корема е изложена на чести изгаряния и цикатризации, върху които се развива рак. Около 85% от хирургичните интервенции в болниците на Камшир се извършват поради кангри-рака. Според някои причина за този вид рак не е топлината, а въглищата, използвани в тези отоплители.
Ултравиолетовите лъчи
Сигурно ви е омръзнало да четете по вестници и списания за вредността на тези лъчи, като обикновено информацията е поднесена така сензационно, сякаш авторите откриват непрекъснато Америка и то съвсем независимо един от друг.
Цветът на кожата, косата и очите се придават от пигмента меланин, намиращ се във вид на гранули от кафеникав до черен цвят. Различният цвят на кожата при представителите на различните раси се обуславя от нееднаквото съдържание на меланин в кожата. Тенът на кожата, който се развива при престояване на слънце, се дължи именно на ултравиолетовите лъчи, защото точно те стимулират синтеза на по-голямо количество меланин в кожата.
По този начин организмът изгражда бариера пред ултравиолетовите лъчи, предпазвайки се от дълбокото им проникване в тъканите. Причината за това се крие във факта, че ултравиолетовите лъчи имат вредно въздействие, което може да доведе до рак на кожата. Ползата от тези лъчи е свързана с образуването на витамин D.
При някои хора съществува вродена неспособност за изработване на меланин. Те се наричат албиноси. Кожата им лесно се възпалява, дори и ако за съвсем кратко време са изложени на слънце. Доказано е, че ракът на лицето е много по-чест в топлите страни у хора, работещи на открито. Този рак е много по-рядък при тези от тях, които защитават лицето си със широкополи шапки. Също така ракът на кожата се среща предимно у расите със светла кожа. При негрите той е рядък, защото голямото количество меланин при тях ги предпазва от ултравиолетовите лъчи. През последните години „Озоновата дупка” в атмосферата се смята за основна причина за рязкото покачване честотата на кожния рак в някои страни.
Механични фактори
При присаждане на различни материали като:
а) метални пластинки;
б) различни влакна;
в) стъклени топчета;
г) различни видове пластмаси;
д) вътрематочни контацептивни средства;
е) поливинил;
ж) целофан;
з) протезите също нерядко развиват тумори.
В Индия рак на кожата се получава от механичното дразнене от възела на една дреха, наричана сари. Продължителното дразнене на бенки, например често порязване при бръснене на бенката на лицето, продължителното триене на груба яка по бенка на врата не е желателно, защото може да доведе до превръщане на банката в един от най-злокачествените видове рак.
Недостигът на витамини, минерални соли, антиоксиданти и биоактивни вещества.
По тази причина Световната организация за борба с рака препоръчва дневната консумация на плодове и зеленчуци да бъде не по-малко от 800 грама.

Ролята на храната за предотвратяване развитието на ракови заболявания
Храната е важен фактор против раковите заболявания. Ако вече имате рак на дебелото черво в семейството ви и сте на средна възраст, все още можете да унищожите това потенциално фатално злокачествено заболяване чрез начина на хранене. Храната ограничава развитието на податливи към рак клетки във вътрешностите ни, дори и като задушава или свива малките предракови образувания в дебелото черво, наречени полипи, които могат да се развиват в злокачествени тумори. Тя успява да блокира повторната поява на нов тумор след операция от рак на дебелото черво. Нейната ефикасност се очертава в две посоки: като безопасно превантивно средство и като химиотерапевтично лекарство срещу рака. Това учените установяват чрез т.нар. маркери – проследяване състоянието на полипите в дебелото черво. Ако те растат, значи сте в беда, ако обаче намаляват – действате правилно по отношение на храненето.
Едно старо и отдавна изпитано средство са влакнините (целулозата) в храните. Те имат свойството да предпазват от рак на дебелото черво и стомаха, смятат специалистите-онколози. Изяждането само на 250 грама дневно (една купа каша свръхвисоковлакнести храни – боб, зеле, моркови, лук, грозде, кайсии, ябълки и т.н.) е достатъчно за тази животоспасяваща дейност. Освен влакнините, те съдържат и изобилие от естествени противоракови съединения.
Ролята на лечебните храни е огромна, не само по отношение на рака, но и на всички заболявания. Затова при всичките над 250 болести са посочени храните, които имат силно изразено лечебно действие по отношение на тях.
Обикновено за полипите са нужни 10 години за да прераснат в тумори. Ето защо трябва да консумирате влакнестите храни дори и след оперативно отстраняване на рака на дебелото черво.
Те спират измененията на клетките и стимулират възстановяването на дебелото черво и ректума. От зърнените храни стабилен противораков ефект имат единствено пшеничените трици.
Кои са храните, които предпазват от раковите заболявания?
а) Една от най-уникалните храни не само по отношение на рака, но и на почти всички заболявания, са медът и неговите производни – прополис, пчелен прашец, пчелно млечице, восък и пчелна отрова.
б) Зелето и другите зеленчуци от семейство кръстоцветни – цветно зеле, брюкселско зеле, броколи, алабаш, сладка ряпа. Зелето и броколите съдържат специфични вещества, стимулиращи чернодробните ферменти, които потискат канцерогените. Те могат да спрат вече започнало злокачествено изграждане на клетките. Тези два зеленчука не само потискат химичните канцерогени, но и омекотяват действието на хормона естроген. По този начин организмът се защитава от рак на млечната жлеза.
в) Портокалите, грейпфрутите, лимоните и другите цитрусови плодове са много богати на витамин С и растителни вещества със защитни свойства. Тези плодове защитават от действието на свободните радикали и намаляват риска от рак на белите дробове, рак на стомаха, както и рак на червата. Цитрусовите плодове съдържат много флавоноиди, които също оказват противораково действие.
г) Плодовете и зеленчуците с много каротиноиди – тиква, моркови, червен и жълт пипер, праскови, дини – понижават риска от заболяване на рак на гърдата, белите дробове и червата. Ликопенът е силен антиоксидант. Точно той придава червения цвят на доматите и благодарение на него човек може да се защити от рак на белите дробове, простатата, стомаха, червата, млечната жлеза. Ликопенът преминава в по-лесноусвоима форма след преработване, затова са много полезни висококачествените доматени сосове и кетчупът.
д) Соята отдавна притежава славата на полезен за здравето продукт. Това е така. Соевите продукти намаляват риска от развитие на рак на млечната жлеза.
е) Рибата е най-добрият източник на мастните киселини омега‑3. Точно те намаляват възпалителната реакция, повишават имунитета и играят защитна роля  по отношение на рака, особено на рак на млечната жлеза, червата и простатата. Омега-3 киселини се съдържат също и в орехите и листните зеленчуци, както и в бобовите продукти. Тук действат така наречените изофлавони, препятстващи растежа на раковите клетки.
Ракът не значи обреченост. Който действително вярва и се лекува – получава своя втори шанс за нов по-добър живот.
ж) Храни против рак – лук, чесън, зеле, цветно и бяло зеле, червено цвекло, куркума, магданоз, керевиз, джинджифил, семе синап (хардал) – то е при рак на черния дроб, кинза (екзотична източна подправка), броколи, мед, прополис, пчелен прашец и пчелно млечице, моркови, черна ряпа.
з) Фитотерапията е най-древният метод за лечение на злокачествените тумори. Билките имат чудодейно действие върху раковите образувания.
Билки, потискащи развитието на раковите клетки от първа група: жълта млечка (змийско мляко), петнист бучиниш, хайдушка трева (ранилист), бял имел, невен, радика (глухарче),  великденче класовидно.
Горските плодове, особено боровинката и малината, са богати на флавоноиди и намаляват действието на канцерогените, забавят растежа на злокачествените клетки и регулират нивото на естрогена в организма.
Гроздето и виното също имат доказано противораково действие.
1 рецепта: много учени смятат, че редовното консумиране на мляко и най-вече на кисело мляко, води до предотвратяване на раковите заболявания на храносмилателната система и най-вече на дебелото черво. Още от древни времена на киселото мляко се е гледало като на лекарство, чието всекидневно консумиране води до удължаване на живота и жизнеспособността на хората. В началото на раздела бе посочено откритието на проф. Мечников по отношение на киселото мляко. Затова няма да се спирам на него. Само ще добавя фактите в подкрепа на ползата от киселото мляко. Учени са открити седем естествени антибиотици в този млечен продукт, получени от закваски с различни бактериални култури. Така ацидофилните бактерии, открити в него, спомагат за неутрализиране на агентите против рака на стомаха и дебелото черво. Киселото мляко подпомага храносмилането и потиска развитието на гнилостни процеси в стомаха.
2 рецептапротив рак с помощта на рибеното масло: според професора от Харвардския университет д-р Джордан Блекбърн рибеното масло спира разпространението на метастазите на рака, тъй като то усилва имунната система, като убива блуждаещите ракови клетки и им пречи за прикрепването към нови места.
Витамин D, който е компонент на рибеното масло, при лабораторни условия забавя скоростта на нарастване на раковите клетки и намалява заболяванията от рак. Ето защо жените трябва да приемат поне по 400 IU витамин D дневно – особено по-възрастните, поради застрашеност от рак на гърдата.
Най-добрите източници на витамин D са тлъстите морски и океански риби като сьомга, сардина, скумрия, тон, както и мляко с добавен витамин D. Но най-богатите източници на витамин D в света са змиорката (в 100 г има 5000 IU витамин D) и популярните пръчици суши в Япония.
3 рецепта: противораково и противотуморно действие на прополиса е било установено от румънски лекари. Те изследват действието на пчелният клей както за външно, така и за вътрешно приложение.
Външното приложение е локално: върху кожата, в областта на тумора, се поставя пластинка с пчелен клей с дебелина до 3 мм. Покрива се с полиетиленова пеленка и се закрепва с превръзка, която се сменя на всеки 3-4 дни.
За лечение на злокачествени тумори с прополис съобщава и изследователят Я. Леипус (1975). Наблюденията са провеждани в Кауносовската републиканска болница. Болните са получавали три пъти дневно екстракт от прополис.
Шипката е един от най-уникалните плодове не само срещу ракови заболявания, но и на още над 30 такива.
Причината за това е богатият витаминен и минерален състав.
4 рецепта: шипковият плод е истински “поливитаминен концентрат” – в природата не съществува друг естествен продукт от овощията, който да е така богат на различни витамини. По този показател шипките са на първо място по много високото съдържание на витамин С (500-2500 мг), витамин В1 и В2 и на второ място по каротин. Много са и минералите. От микроелементите най-добре е представен силицият.
Шипката съдържа много захари – фруктоза, глюкоза, захароза, а също така пентозани, скорбяла, белтъчини, дъбилни и пектинови вещества, органични киселини (лимонена, ябълчена и др.), азотни вещества, етерични масла и др.
Отличните лечебни качества на шипката предотвратяват развитието на тумори, а по-късно и на рак.
5 рецепта: от осем изследвани плодове при 1271 възрастни американци от Ню Джърси, ягодите са се показали 3 пъти по-ефективни против развитието на рак. Ягодата намалява възможността за заболяване от рак.
Според проучванията на канадски учени, ефектът от ягодите е по-голям, когато те са смачкани във вид на каша, тъй като в този вид по-добре унищожават полиовирусите, ековирусите, реовирусите и херпес симплекс вирус. Колкото по-голямо е количеството на ягодите, толкова по-силно е тяхното действие.
6 рецепта: намиращите се в ябълката пектин, витамин С и флавоноиди предотвратяват възникването на злокачествени клетки. Действието на баластните вещества се проявява главно върху клетките на червата.
7 рецепта: при жените пшеничните трици предотвратяват развитието на рак на  гърдата. те потискат развитието на токсини, които има опасност да се изродят в рак на дебелото черво.
8 рецепта: кълновете от броколи успокояват нервната система и предпазват от развитието на злокачествени тумори.
9 рецепта: амбициозната основателка на Бостънския Хипократов Институт Ан Вигнер е нарекла покълналите житни и други семена “жива храна”. Тази жена на петдесетгодишна възраст сама се е излекувала от рак, а сега вече е на осемдесет години, благодарение на храненето изключително с “жива храна”. При преминаването към новия начин на хранене тя е знаела, че най-ценното на живите храни е това, че те съдържат почти всички жизненоважни аминокиселини, витамини, минерали, ферменти, необходими за нормалното смилане и най-вече за нейното пълно усвояване. Освен това “живата храна” осигурява човешкия организъм с енергия, тъй като именно през периода на покълване жизнената енергия, съдържаща се в семето, е най-активна.
10 рецепта: вероятно малко хора знаят, че едно от най-добрите „лекарства” за профилактика против рак на дебелото черво и стомаха е фасулът. Малко хора знаят, че той съдържа от 25 до 31% белтъчини и от 9-11% мазнини, и че по качество той по нищо не отстъпва на някои видове меса.
11 рецепта: има сериозни доказателства, че соята регулира нивото на инсулина, кръвната захар, функциите на стомаха и предотвратява рак на стомаха.
12 рецепта: дневната доза от една паничка супа от мисо (соева паста) намалява с 30% риска от стомашен рак и високото ниво на холестерола.
При редовна консумация на леща и фасул, българинът е осигурявал нормалното развитие на организма си, без да е съзнавал, че тези варива са и отлично средство против рака на храносмилателните пътища.
Ето защо лещата трябва да присъства като заместител на фасула седмично поне 2 пъти на масата на българина.
13 рецепта: грахът не само регулира храносмилането, но и обира шлаките от стените на стомаха, червата и дебелото черво, влизайки в ролята на абсорбент, вследствие на което предпазва от развитието на рак.
14 рецепта – против рак на дебелото черво:
 Като противораково средство се използват изсушените на сянка цветчета на картофите. 1 с.л. цветове се запарват в 1 л вряла вода. Оставя се за 3 часа на топло място и след това се прецежда. Пие се по 1 ч.ч. 3 пъти на ден половин час преди хранене.
15 рецептапротив ракови образувания.
Едно от най-ценните качества на хряна е, че той има съставки, които унищожават раковите клетки – такова откритие са направили английски учени. В резултат на серия от опити те са успели да отделят от това растение молекула, която дели раковите клетки на отделни частици и ги унищожава. На учените отдавна е известен друг растителен фермент – антикарценоген, станал популярен с името “Ай-Ей-Ей”. Той помага на растенията да се ориентират към слънцето, а вкаран в човешкия организъм, спомага за изработването на вещества, които убиват раковите клетки, но само тогава, когато те предварително са разбити на малки частици. Във Великобритания вече се изпробва ваксина на основата на хряна, която се вкарва в човешкия организъм.
16 рецепта против всички видове рак, дори и с метастази: 1 л червено вино (за предпочитане е да бъде 3-годишно), един компотен буркан мед (за предпочитане е медът да бъде майски), 250 г алое (листа). Алоето се настъргва или нарязва на ситно. Към него се добавят виното и медът. Сместа се слага върху котлона, за да се затопли (не повече от 40°), докато се разтвори медът. Трябва да се бърка непрекъснато. Престоява 1 седмица, като по 2 пъти на ден се разбърква. След това се прецежда и се съхранява на студено, може и в хладилник.
Пие се по следната схема:
5 дни - 3 пъти на ден преди хранене по 2 с.л.;
5 дни - 3 пъти на ден след хранене;
5 дни се почива.
И така, докато сместа свърши. След три месеца отново се повтаря, после след 6 месеца и после след 1 година - до пълното оздравяване.
17 рецепта: за предотвратяване на раковите заболявания е необходимо да се консумират зеленчуци и плодове, които имат способността да предотвратяват развитието на ракови заболявания. Зелето, броколите, цветното зеле и репите имат силно изразено антиканцерогенно действие. Цитрусовите плодове, морковите, лука, чесъна, чушките, ябълките, кайсиите, прасковите, доматите и др. са храни, които възпрепятстват развитието на раковите клетки.
18 рецепта: трябва да се консумира пипер - пиперът съдържа витамин С и много соли на калия, установено е, че има силно лечебно действие срещу ракови заболявания.
19 рецепта: картофите имат антираково и антивирусно действие. Белите картофи (сурови) имат висока концентрация на химически съединения, които неутрализират вирусите и карциногените.
20 рецепта: кайсиите имат антираково, диуретично, противоревматично и укрепващо действие.
21 рецепта – за левкемия:
В 3 с.л. мед се слага счукано на прах семе от коприва (доза за 1 ден). Лечението се провежда 30 дни по 3 пъти на ден. Едновременно с това се пие отвара от корените на ранилист. 2 с.л. корени от билката се варят в 1 л вода докато остане 600 мл. Пие се 3 пъти дневно по 100 мл в продължение на 30 дни.
22 рецептаот Ив. Иванов, гр. София: Овосан е хранителна добавка, създадена под ръководството на д-р Каре. Този продукт помага. Г-н Иванов се е излекувал с Овосан от рак на черния дроб. На жена на 53 г. е установена диагноза рак на дебелото черво с метастази в белия и черния дроб. След изпиването на 16 опаковки Овосан метастазите на дробовете са намалели и тя е възстановила силите и работоспособността си.
23 рецепта: розовият и червеният грейпфрут са богати на ликопен – антиоксидант, свързан с понижаване на риска от рак на простатата.
24 рецепта – против рак на белите дробове:
Пресен сок от плодовете на калината се пие по 50 мл 3-4 пъти дневно.
25 рецепта  – рак на стомаха - Иванка Иванова, гр. Разград: смесват се 625 г пресен чист мед с 375 г алое (да е над 5-годишно и да не е поливано поне 9 дни) и 300 мл гъсто червено вино. Преди смесването алоето се смила. Сместа се държи 5 дни на тъмно и хладно място. През първите 5 дни се пие по 1 ч.л. 3 пъти на ден преди хранене. Срокът на лечение е от 1 до 3 месеца. Освен за рак на стомаха рецептата е ефективна и за рак на матката.
26 рецептаот Евгения Стефанова, гр. Луковит: г-жа Стефанова твърди, че ако искате да не остане и следа от рак на дебелото черво трябва да изпълните следната рецепта: в 1 литър вода се сваряват 24 цвята от грах. Вари се докато отварата остане наполовина. След като изстине се прецежда и се пие на гладно 3-4 пъти дневно.
27 рецепта: доматите понижават риска от рак, а научно изследване, проведено с 14 000 мъже от Америка и 3000 от Норвегия е установило, че консумирането на домати или зеле, или моркови повече от 14 пъти на месец рязко намалява опасността от раково заболяване. Най-лечебно действие доматите имат тогава, когато се консумират в прясно състояние.
По своите лечебни и хранителни качества доматите заемат едно от първите места при зеленчуците (дините, пъпешите, лука и морковите). Затова лятото трябва да бъде използвано за консумиране на по-големи количества.
28 рецепта: онколозите от САЩ са стигнали до извода, че плодът от смокиня може да помогне при лечението на рака. Този плод съдържа вещество, което може да стане основен препарат за смекчаване на негативните ефекти на противораковата лъчева терапия. Съединението в смокинята, което се нарича куркумин, отдавна се използва в медицината.
29 рецепта: царевицата съдържа каротиноиди, които придават този красив жълт цвят на зърната и са мощен антиоксидант, а това е своеобразна профилактика на рака.
30 рецепта: червената боровинка има силно противораково, диуретично, противовъзпалително действие. Тя има още антисептично, противоревматично действие. Препоръчва се при хиповитаминоза, при лека форма на хипертония.
31 рецепта: експериментално е доказано, че полизахаридите на слънчогледа потискат развитието на сартокама с 29%, т.е. имат противотуморна активност.
32 рецепта: изследване на д-р Уилям Кенеди показва, че хората, консумиращи редовно зехтин, живеят по-дълго. Той предпазва организма от развитие на рак на стомаха.
33 рецептапрофилактично против рак: отвара от цветовете на слънчогледа се използва като профилактично противораково средство. 1 с.л. се слага в 250 мл вряла вода. Престоява 20 мин. и се пие по 50 мл 3 пъти на ден и 30 мин. преди хранене.
34 рецепта: дините и пъпешите съдържат силни противоракови биоактивни вещества: каротиноидите бетакаротин и ликопен (в динята). Специалистите от Националния институт за рака на САЩ препоръчват да се ядат редовно дини и пъпеши, за да има достатъчно “ловци” на радикали в кръвта си и да се предпазваме от рак.
35 рецепта: елаговата киселина в орехите се свързва с канцерогенните вещества като полициклични ароматични въглеводороди и по този начин ги обезврежда. В този процес тя е 300 пъти по-ефикасна от другите фенолови киселини.
Пази ДНК от атаките на канцерогените!
Елаговата киселина стимулира образуването на антитоксичните ензими. Тя може да спре развитието на рак на хранопровода, на белите дробове и на кожата.
36 рецепта: с наличието на антибиотични вещества и с присъствието на млечна киселина се обясняват лечебните свойства на киселото мляко.
Установява се, че българската млечно кисела пръчица в симбиоза със Streptococcus thermophilus проявява още по-силни антибиотични свойства. Тя показала особено силни антибактерийни свойства в присъствие на млечнокисели дрожди.
Има изследвания, които доказват, че както киселото мляко, така и прясното мляко предпазват организма от рак на дебелото черво и стомаха.
37 рецепта - морковите и ракът: преди 150 години е открито химично съединение, наречено бета-каротин. Това е пигментът, който придава на морковите оранжевия цвят. Колкото по-тъмен е цветът, толкова   по-голямо е съдържанието на това съединение. Попаднал в човешкото тяло, бета-каротинът се превръща във витамин А. Всъщност от всички известни растения в света морковите са най-богатият източник на бета-каротин.
38 рецепта: опити, проведени с животни, са показали, че бета-каротиновият ефект срещу различните видове рак е поразителен. От включените в опита 22 животни само в едно не е потвърден антираковият ефект от бета-каротина.
В Националния институт по рака в Бетезда – САЩ, на хиляди хора, разделени в 14 групи, били давани капсули, напълнени с химически съединения от морков – бета-каротин, за да се види могат ли те да предотвратят развитието на всички видове рак, и особено тези на черния дроб, на дебелото черво и на кожата. Резултатите са положителни.
39 рецепта: суровият морковен сок е естествено лекарство при язви и ракови заболявания.
40 рецепта: бялата ряпа съдържа известни количества противоракови вещества: глюкосинолати като горчични масла и индоли, фенолови киселини и флавоноиди.
Тези биоактивни вещества стимулират образуването и активността на противоотровните ензими и предотвратяват образуването на опасни канцерогени от първоначално безопасните вещества (например – от нитрит се образува канцерогенният нитрозамин).
41 рецепта: червеното цвекло помага при левкемия. Учените, изследващи последствията от Чернобилската катастрофа, открили, че радиационното увреждане се оказало по-слабо при онези групи хора, които традиционно употребявали в храната си червено цвекло. При това станало ясно, че цвеклото не само защитава хората от радиация, но и помага да се възстанови кръвотворният механизъм, да се преодолее имунодефицитът и да се повишат защитните сили на организма.
Най-ефикасно в това отношение е пюрето от червено цвекло. Запечете в печката средноголямо червено цвекло заедно с кората, докато омекне. Изстудете го и го почистете, след това го настържете и прибавете към него 1 с.л. разсол (сок от кисело зеле)
Яжте от пюрето, докато урината ви стане червена. Това значи, че пигментът повече не може да се усвоява . Дневната средна норма е 2 с.л.
42 рецепта: в настоящия момент Научният институт по рака в Бетезда работи по откриването на раков антиген в чесъна. Учените смятат, че една от най-важните съставки на този антиген е двуалкидният сулфид. В чесъна е установено наличието на 17 микроелемента. Най-голямо е количеството на йода.
43 рецепта: най-ценното качество на гроздето е, че съдържа киселина, която обезврежда натрупаните в организма канцерогени и по такъв начин предотвратява развитието на рак.
44 рецепта: немски учени твърдят, че лютивият пипер може да убива раковите клетки. Той е в състояние да предотврати дори развитие на рак на белите дробове и на задстомашната жлеза, които се лекуват много трудно. Тайната на лютивия пипер е в това, че съдържа веществото капсацин. Изследователите открили, че капсацинът предизвиква масово загиване на злокачествените клетки. Лютивото вещество въздейства върху тези части на клетките, от които зависи осигуряването им с енергия. Това вещество води раковите клетки до самоунищожение, без да се засягат здравите.
45 рецепта  - при тумор: дребно нарязано бяло зеле се слага като превръзка.
46 рецепта: против ракови заболявания цвеклото се използва от 40 години. Пие се в големи количества натурален сок от цвекло или се пие вино, в което се добавя изсушено и ситно стрито цвекло (от 1 кг прясно цвекло се получава около 25 г сухо вещество). До привикване към сока от цвекло се започва с доза от 1 ч.л. на ден, като постепенно се увеличава до желаното количество.
47 рецепта: червеното вино и кожицата на гроздето ефикасно унищожават раковите клетки на задстомашната жлеза. Това установили американски учени от Рочестърския университет.
Във виното има природни антиоксиданти, които са убийци на раковите клетки. В същото време са силно профилактично средство, което предпазва от развитие на злокачествен тумор.
48 рецепта: фармаколози от САЩ завършили изследване, което доказало, че зелето броколи може да стане основна суровина за добиване на лекарство, предназначено за лечение и профилактика на рак на кожата.
49 рецепта: девесилът действа като антидепресант и противораковото му действие е много добро.
50 рецепта - за рак на белия дроб - от Васил Дамянов, гр. Стара Загора: г-н Дамянов предлага много ефикасна рецепта не само за лечение на рак на белите дробове, но още и за рак на езика, ларинкса, матката и болестта на Ходжкин. Билката се казва дебелец и се прилага по следния начин:
По 1 с.л. пресен сок от дебелец се пие 3 пъти дневно 30 мин. преди хранене. Наред с това се пие и билков чай от по 50 г синя тинтява, червен и жълт кантарион, мента, пелин, невен, рани лист, коприва и бял равнец. В 500 мл вряща вода се слагат 2 с.л. от сместа и врят 5 мин. Пие се по 100 мл 3 пъти дневно, 20 мин. преди хранене, като всяка чаша се подсилва с по 10 капки тинктура от златен корен. Тези капки не трябва да се пият от хипертоници.
51 рецептаза рак на черния дроб: смес от равни количества корени от гръмотрън, волски език, семе от тинтява, блатен тежник, жълта иглика, черен оман, трицветна теменуга, ранилист, подбел, бял равнец, маточина, мента, червено подъбиче и пипериче. 3 с.л. от сместа се варят в 1 л вода докато остане наполовина. Пие се по 100 мл 3 пъти дневно 30 мин. преди хранене.
52 рецептаСтанка Стефанова, Ловеч: старото биле (змийска царевица) се препоръчва за лечение на ракови заболявания, за миома на матката, за кисти на яйчниците и на матката. С нея трябва да се внимава много, защото е токсична. Трябва да се приема само при точно поставена диагноза.
Взимат се 2 с.л. изсушена билка и се варят 5 мин. в 600 мл вода. След това се оставя да кисне още половин час. Прецежда се и се пие по 20 мл 3 пъти на ден. Чаят се използва за лечение на всички видове ракови заболявания.
53 рецепта: вино от бял оман: 100 г корени престояват в 1 л червено вино и се прецежда. Пие се по половин чаша преди хранене като общоукрепващо и повишаващо апетита средство.
54 рецепта: зеленият чай намалява риска от рак. Чаят е популярно средство за редица заболявания. Има проучвания на Националния онкологичен институт на САЩ, които показват, че зеленият чай би могъл да намали риска от рак на хранопровода. Изследвания са правени и във Великобритания и потвърждават тази теза.
55 рецептабял оман при рак: лекарствената част на растението са коренищата, събрани наесен или през пролетта. В химичния състав на растението има етерично масло, сесквитерпенови лактони, инулин, тритерпени, алкалоиди, горчиви вещества и др.
Белият оман е хубава билка, но за съжаление драстично се съкращават естествените й находища.
Лечебните възможности са големи.
Корените на растението притежават цял набор от полезни свойства: активизират обмяната на веществата, хормоналната дейност и храносмилането. Разводняват и изчистват сгъстените слузни натрупвания в синусите и белите дробове. Прогонват глистите. Повишават хемоглобина. Оказват противоязвено, жлъчогонно, противовъзпалително, антимикробно и противолъчево действие.
Билката се прилага при рак на белите дробове, възпалителни заболявания на дихателните пътища, а също така и като общоукрепващо имунитета средство при всички видове традиционно лечение на рака.
56 рецептанерафинирано олио или зехтин: Резултатите от изследване на американски учени показват, че олеиновата киселина в нерафинирания зехтин блокира действието на причинителя на рак ХЕР-2, който се среща при 30% от болните от рак на гърдата.
57 рецепта – смесват се добре по 100 г жълт кантарион, борови връхчета, широколист живовляк, цвят невен, пача трева, ранилист, цариче, бял равнец, плод шипка, котешка стъпка, хвощ, еньовче, класовидно великденче, глухарче корени, камшик: 2 с.л. смес се залива с 700 мл вряла вода, кисне 1 час, ври 10 минути, пие се по 4 пъти на ден по 150 мл преди ядене. Към чая се прибавя и 1 ч.л. плод червена хвойна.
58 рецепта – смесват се добре по 50 г цвят вратига, листа бреза, стрък бял имел, плод туя, по 1 г еньовче, великденче, бял равнец, корен глухарче, невен, хвощ, ранилист, котешка стъпка, жълт кантарион, детелина, по 150 г лайка, листа горска ягода, по 200 г дива мащерка, плод шипка: 2 с.л. смес се заливат с 600 мл вряла вода, кисне 5 часа, пие се по 4 пъти на ден по 150 мл преди ядене с мед, пие се 3 месеца редовно.
59 рецепта – 500 мл  зехтин се смесва с 500 г счукан чесън. Приема се 3 пъти дневно по 1 с.л. на гладно. Съхранява се на прохладно място.
60 рецепта –  Лиляна Кръстева, София: 150 г настъргано алое, 300 г пчелен билков мед, 500 мл домашно червено вино и 5 г разтворен в спирт пчелен клей се смесват. В продължение на 40 дена се взема от сместа по 1 с.л. 3 пъти дневно 30 минути преди ядене. Алоето да е не по-малко от 3-годишно. Преди употребата му да не се полива 10 дена.

Рак на млечната жлеза (гърдата)
1 рецепта: невен и коприва – по 75 г, орехови листа, трицветна теменуга и живовлек – по 100 г. 3 с.л. от билковата смес вечерта се поставят в термос и се заливат с 3 ч.ч. вряла вода. На сутринта се прецежда. Пие се по 150 мл 4 пъти на ден 30 минути преди хранене.
2 рецепта: 50 г стрит на прах корен от камилски бодил се смесва с 1 ч.ч. мед. На тънък слой се нанася върху болното място и около него.
3 рецепта: дребно нарязани листа от едролист репей се поставят като  компрес върху гърдите.
4 рецепта: масло от хипофае се поставя върху парче марля и се прави компрес.
5 рецепта: ако гърдите са започнали да се втвърдяват, необходимо е около тях да се слагат пиявици. Освен това сутрин и вечер на болната гърда се поставя компрес от овесено брашно.
6 рецепта – в 1 кг гореща свинска мас се вари 10 минути 50 г черен оман, прибавя се и по 50 г цвят невен, лайка и бял равнец, маха се от огъня, кисне 10 часа, затопля се и се прецежда. Слага се от мехлемът на болното място. Този мехлем помага и при рак на кожата, счупени кости, подагра. Стои на тъмно и хладно.
7 рецепта – смесва се добре по 200 г стрък росопас с 400 г цвят слез (камиляк): 2 с.л. смес се залива с 600 мл вряла вода, кисне 1 час, пие се по 4 пъти на ден, преди ядене с мед.
8 рецепта – замесва се средно меко тесто с 1 жълтък разбит, 1 с.л. пшеничено нишесте и 2 с.л. течен мед и 3 с.л. хума (от аптеката). Питката се разточва, маже се с олио и се поръсва с 1 к.л. нишадър (от аптеката). Болното място се маже с олио и се залепя питката. Стои до поносимост, може и цяла нощ.
9 рецепта – маже се парче бяло месо от пиле с олио, поръсва се с нишадър 1 к.л. и се слага на болното място, намазано с олио. Стои до търпимост, може да се прави и с дивечово месо по същия начин.
10 рецепта – парче сланина се поръсва с 1 к.л. нишадър и се слага вечер на болното място, намазано с олио – стои до търпимост.
11 рецепта – смесва се добре счукан на каша пелин пресен или листа живовляк (сухи билки се затоплят на водна баня), смесват се с 1 к.л. нишадър, слагат се на намазаното с олио място, стои до търпимост.
12 рецепта: стръкове слез и стръкове росопас – по 100 г, стръкове лепка, корени исиот и листа розмарин – по 50 г. 2 с.л. от билките се добавят в 500 мл вода, врят 5 минути. Пият се по 100 мл преди ядене 4 пъти дневно. Да се взема по 1 с.л. след ядене от следната смес: в 1 кг мед се добавят по 100 г пчелен прашец и копривено брашно. Да се закусва с овесени ядки с лимонов сок и 1 лъжичка пектин. Да се вземат 3 пъти дневно пчелно млечице и комбинирани витамини за 20 дни.
Подходящо мазило е следната смес: в 50 г боров катран се добавят 1 г стипца и 5 г чиста сяра. На сутринта се изчиства с терпентин и зехтин, смесени по равни части.

Рак на правото черво
1 рецепта: корен ружа, корен зарасличе, корен аир и ливаден здравец – по 3 части, седефче и вратига – по 1 част, невен  и корен девесил – по 2 части. 3 с.л. от билковата смес вечерта се поставят в термос и се заливат с 3 ч.ч. вряла вода. На сутринта се прецежда. Разделя се на четири части, пие се един час преди хранене.
2 рецепта: да се правят прочистващи клизми.
3 рецепта: корен божур 100 г, корен валериана 75 г. 3 с.л. от билковата смес се поставят в емайлиран съд и се заливат с 3 ч.ч. студена вода. Вари се на тих огън под капак 15 минути. Маха се от котлона и се оставя да престои още 15 минути. Прецежда се. Топлата отвара да се вкара в правото черво за не по-малко от 15 минути.

ЛЕКУВАНЕ НА РАК С ХУМА
1 рецептаЛиляна Кръстева, София: всяка вечер се поставят 2 с.л. наситнена хума в чаша с вода. Разбърква се добре, оставя се да престои до сутринта. Първите 4 дена се пие бистрата вода, следващите 4 дена се разбърква леко и се пие, останалата течност се бърка, да стане на боза и се изпива. Тази рецепта се прави само два пъти.

Рак с различна локализация
1 рецепта: 50 г изсушени пролетни клончета от калина се смесват с 50 г изсушен невен и се залива с 1 л водка. Оставя се да престои 10 дни на топло и тъмно място, като периодично се разклаща. Прецежда се. Взима се по 1 с.л. 3 пъти на ден, заедно с прясно мляко.
2 рецепта: в 4 л дестилирана вода се разтваря сублимат колкото пшеничено зърно. Пие се по 1 с.л. 3 пъти на ден, заедно с чаша топло прясно мляко.

Рак на стомаха
1 рецепта: 1 ч.л. корен от пищялка се поставя в термос и се залива със 150 мл вряло мляко. Оставя се да престои 2 часа. Прецежда се и още топло се изпива. Трябва да се взема три пъти на ден.
2 рецепта: трицветна теменуга, корен гръмотрън, кора обикновена върба,  жълт кантарион и брезови листа – по 100 г, корен девесил и корен аир – по 75 г. , 2 с.л. от билковата смес се поставят в емайлиран съд и се залива с 2 ч.ч. студена вода. Вари се на тих огън под капак 30 минути. Маха се от котлона и се прецежда. Разделя се на четири части и се пие през целия ден.
3 рецепта: живовлек, листа обикновен пелин, корен пищялка и корен репей – по 100 г, невен, змийско мляко и бял равнец – по 75 г. 2 с.л. от билковата смес вечерта се поставят в термос и се заливат с 2 ч.ч. вряла вода. На сутринта се прецежда. Пие се по 100 мл 4 пъти на ден 30 минути преди хранене.
4 рецепта: 1 ч.ч. зрели плодове на калина се заливат с 2 ч.ч. мед и се разбърква добре. Взима се по 1/2 с.л. 3 пъти на ден заедно с прясно мляко.
5 рецепта: трицветна теменуга, лайка, корен ружа, мента и жълт кантарион – по 100 г, полски хвощ и корен водна перуника – по 75 г. 2 с.л. от билковата смес вечерта се поставят в термос и се залива с 2 ч.ч. вряла вода. На сутринта се прецежда. Пие се по 100 мл 4 пъти на ден 30 минути преди хранене.
6 рецепта - Бонка Тасева, Ловеч: "Желая да ви опиша един уникален случай на излекуван тежко болен, безнадеждно от рак на стомаха. Случаят е с един селянин от селото ми, който аз ще го помня, защото живееше срещу нас. Дядо Иван, така му казвах аз, се върнал от фронта през Първата световна война и то много болен, болял го много стомаха. Постъпил в болницата в Ловеч, където лекарите установили, че е рак на стомаха и било вече много късно за операция. Лекарите посъветвали близките му да си го приберат и да си умре вкъщи. При изписването жена му попитала лекарите какво да му дават да яде, били са много бедни. Един от докторите казал - каквото той поиска, да не го ограничават, така и така си отива.
Като се прибрал вкъщи, дядо Иван поискал зелев сок от качето. И колкото пиел сока и ял от зелето, все по-добре му ставало и до пролетта той оздравял и живял до 90 години. А как и от какво е оздравял? Когато напролет изхвърлили качето, за да го измият, намерили в него кожата и скелета на змия пепелянка. А лекарите се смаяли, когато го видели, че е жив и здрав след като е ял и пил само от зелето.
Ето какви чудеса стават по света!"

Рак на устната кухина
1 рецепта: всеки ден устата се жабури с пресен сок от хрян.
2 рецепта: 2 с.л. селим се поставят в емайлиран съд и се залива с 2 ч.ч. студена вода. Вари се на тих огън под капак 15 минути. Маха се от котлона и се оставя да престои още 15 минути. Прецежда се. В отварата няколко пъти на ден се изплаква устната кухина.

Рак на шийката на матката
1 рецепта: 4 с.л. листа зърнастец се поставят в емайлиран съд и се залива с 4 ч.ч. студена вода. Вари се на тих огън под капак 30 минути. Прецежда се и в отварата се прибавя 1 ч.л. стипца. С отварата се изплакват болните места.

Рак на кожата
1 рецепта: стръкове камшик и стръкове върбинка – по 100 г листа розмарин и стръкове змийско мляко – по 50 г, корени исиот 30 г – 2. с.л. от билките се добавят в 500 мл вода, врят 5 минути. Пият се по 100 мл преди ядене 4 пъти дневно. Външно кожата да се маже сутрин и вечер със следната смес: в 50 г боров катран се добавят 50 мл зехтин, 3 г стипца, 10 г чиста сяра.
2 рецепта – при рак на кожата, дерматози, псориазис и кожна туберкулоза се мажат по 3 пъти на ден с пресен сок от змийско мляко (жълта млечка);
3 рецепта – компреси със суха билка (жълта млечка) -  на 1 ч.ч. вряла вода 1 ч.л. суха билка.
4 рецепта: в 100 г гореща свинска мас се слага 100 г суха билка, кисне 24 часа, или се смесва с вазелин. Прибавят се и 10 капки карболова киселина. За трайно съхрнение до 2 години.
5 рецепта: 3 с.л. камилски бодил се поставят в емайлиран съд и се залива с 3 ч.ч. студена вода. Вари се на тих огън под капак 1 час. Маха се от котлона и се прецежда. Отварата се използва за топли компреси върху засегнатите места.
При ракови язви при всички злокачествени заболявания на кожата се мажат с пресен сок от еньовче или компрес със запарка от него.
Или се маже с мехлем от масло и еньовче или масло и змийско мляко. Или компрес с настърган леко запържен морков.
Или се реже на две равни половини жаба и се слага на болното място, или се реже на две прясна бяла гъба пърхутка и се слага на болното място.
Заздравява раните и спира кръвотечението.
6 рецепта: В глинен съд се слага конопено семе и се пече във фурната, в затворен съд, на слаб огън, да пусне масло. Прецежда се и се ползва за мазане.

Рак на костите
1 рецепта: 1 с.л. лайка се поставя в емайлиран съд и се залива с 1 ч.ч. оцет. Вари се на тих огън под капак 15 минути. Използва се за топли компреси.
2 рецепта: 100 к корен от тънколист божур се залива с 1 л водка. Оставя се да престои 10 дни на тъмно и топло място, като периодично се разклаща. Прецежда се. Взема се по 1/2 ч.л. 3 пъти на ден, заедно с прясно мляко.

Рак на кръвта
1 рецепта: 3 с.л. цъфтящи клончета елда се поставят вечерта в термос и се заливат с 3 ч.ч. вряла вода. На сутринта се прецежда, разделя се на четири части и се пие 1 час преди хранене.

Рак с метастази
1 рецепта: корен бърдуче, корен динка, шишарки хмел, пъпки от топола, кора трепетлика - по 2 части, вълча ябълка, корен обикновен пелин, бял имел, орехови листа, плод шипка - по 3 части. 3 с.л. от билковата смес вечерта се поставят в термос и се заливат с 3 ч.ч. вряла вода. На сутринта се прецежда. Пие се по четири части 1 час преди хранене.
2 рецепта: исоп обикновен, бял имел,  жълто прозориче – по 100 г, корен бърдуче, корен водна лилия, невен и змийско мляко – по 75 г 2 с.л. от билковата смес вечерта се поставят в термос и се заливат с 2 ч.ч. вряла вода. На сутринта се прецежда. Пие се по 100 мл 4 пъти на ден 30 минути преди хранене.

Червеното цвекло помага при рак на пикочния мехур, дебелото черво, левкемия, стомаха, кожен рак, хроничен запек, рак на черния дроб:
1 рецепта – на гладно се яде по 150 г варено червено цвекло.
За кожен рак се правят компреси със сок от червено цвекло.
2 рецепта – за хипертония, нерви, безсъние, вечер се пие по 1 ч.ч. сок от червено цвекло с 1 ч.л. мед.
3 рецепта – за хрема вечер се слага парче червено цвекло или се капват по 4 капки сок от червено цвекло.

Рак на матката и на яйчниците
1 рецепта – смесват се добре по 100 г бял равнец, рани лист, коприва, котешка стъпка, невен и хвощ: с 1 л вряла вода се заливат 4 с.л. смес, кисне 1 час, пие се по 5 пъти на ден по 100 мл преди и след ядене по 100 мл.
2 рецепта – 1 ч.ч. отвара от корени див пелин се долива с гореща вода до 1 литър, с 500 мл водка се заливат 50 гр водно пипериче, кисне 10 дни: 1 ч.л. тинктура се слага в отварата от пелин. За промивки със сместа
3 рецепта: пролетен мед – 625 г, алое – 375 г (за целта се използва 5-годишно растение, което не се полива 9 дни преди срязването му), 1 л силно червено вино. Алоето се смила и се смесва с меда и виното. Оставя се да престои 5 дни на тъмно и студено място. През първите 5 дни се приема по 1 ч.л. от сместа 3 пъти дневно, през следващите дни – 3 пъти дневно по 1 с.л. преди хранене. Терапията се провежда от три седмици до месец и половина.
4 рецепта: корени от байкалски шлемник, девесил, жълта софора, черен оман и дудник (билката е известна още като свирка, пищялка). Всички корени се смесват в равни количества и се пазят на тъмно. Отварата се приготвя по следния начин: 2 с.л. от сместа се залива с 0,5 л чиста, прохладна вода и се оставя на водна баня за 1 час. След това се изсипва в термос и се оставя да престои 6-8 часа. За подобряване на вкуса на отварата и за по-доброто й проникване в тумора в прецедената течност се добавя 1 с.л. мед. Приема се по една глътка на всеки 30-40 минути в продължение на целия ден, независимо от храненето.
5 рецепта: около 5 г мумийо и 5 г меча жлъчка се разтварят в 200 мл топъл сок от алое (по-добре да се вземе аптечен препарат). Приема се по 1 ч.л. на гладно 1 час преди хранене и вечер преди сън. Тази рецепта помага не само при язва на стомаха или злокачествени тумори, но и при метастази в черния дроб.
6 рецептаот Ив. Лилянова:  „Искам да споделя с читателите как моята майка победи рака на гърдата и живя още 30 години, след като й поставиха страшната диагноза.
Оперираха я, но явно неуспешно, защото се появиха метастази и се наложи отново да я оперират. При втората интервенция отстраниха цялата й гърда. След това й назначиха химиотерапия. Майка ми издържа само няколко сеанса. След това заяви, че повече няма да се занимава с болници, а ще се лекува с народни средства. Така започна да се цери с настойка от брезова гъба чага, с настойка от змийско мляко, както и настойка от невен. Някой я посъветва да пие яйчено масло – сваряваме яйцата, след което изпичаме жълтъка, докато се превърне в гъсто тъмно масло с неприятен аромат. Майка ми вземаше от него по 1 ч.л. три пъти на ден.
И когато отиде на поредния преглед и изследвания, вече нямаше метастази! Дори лекарите се учудиха. Опасността беше отминала.”
7 рецепта: метличина и  коприва - по 100 г, вълча ябълка, змийско мляко и невен – по 75 г. 3 с.л. от билковата смес вечерта се поставят в термос и се заливат с 3 ч.ч. вряла вода. На сутринта се прецежда. Пие се по 150 мл 4 пъти на ден 30 минути преди хранене.
8 рецепта: комунига, пъпки топола, и корен божур – по 100 г, корен бърдуче и цвят трънка – по 75 г. 3 с.л. от билковата смес вечерта се поставят в термос и се заливат с 3 ч.ч. вряла вода. На сутринта се прецежда. Пие се по 150 мл 4 пъти на ден 30 минути преди хранене.
9 рецепта: жълт смил, обикновен пелин, бял имел и лайка – по 100 г, невен, овчарска торбичка и царевични близалца – по 75 г. 2 с.л. от билковата смес вечерта се поставят в термос и се заливат с 2 ч.ч. вряла вода. На сутринта се прецежда. Пие се по 100 мл 4 пъти на ден 30 минути преди хранене.

Рак и аденом на простатата, хипетрофия и простатит
1 рецепта – смесват се добре по 150 г бял оман, по 120 гр мечо грозде, по 80 г дилянка, корени ружа по 60 гр стрък златна пръчица, горски жълтенчец, лазаркиня, ленено семе, коноп, невен, дръжки вишна, котешка стъпка и дребноцвета върбовка: 2 с.л. смес се залива с 600 мл вряла вода, кисне 1 час, пие се по 4 пъти на ден по 150 мл преди ядене с мед.
Чаят има чудодеен ефект и при хронични заболявания на бъбреците, пикочните пътища, простатата жлеза. Чаят съдържа етерични масла, сапонини, арбутин, силикати, панин. Те действат спазмолитично, диуретично, противовъзпалително, хемостатично и адстрингентно.
2 рецепта – смесват се добре по 200 г стрък лепка и невен, бял имел – лепка: 2 с.л. смес се вари 10 минути в 700 мл вряла вода, кисне 1 час, пие се по 4 пъти на ден по 150 мл преди ядене.
Внимание – във всяка чаша чай се прибавя сок от 1 черна ряпа, настъргана на пластмасово ренде и изстискана, сокът от една черна ряпа се дели на 4 равни части и се слага във всяка чаша чай.
3 рецепта – смесват се добре по 100 г корени репей, хвощ, котешка стъпка, царевична коса, ранилист, леска, листа черна боровинка: 2 с.л. смес се залива с 600 мл вряла вода, кисне 1 час, пие се по 4 пъти на ден по 150 мл преди ядене с мед.
4 рецепта – смесват се добре по 100 г дръжки вишна, плод хвойна, царевична коса, по 200 г ечемик, дребноцветна върбовка, мечо грозде, хвощ, пача трева и пирей (троскот): 3 с.л. смес се залива вечер със 700 мл вряла вода, кисне 8 часа, сутрин ври 10 минути, пие се по 4 пъти на ден по 150 мл преди ядене с мед.
5 рецепта: стръкове дребноцветна върбовка и стръкове ранилист – по 100 г, стръкове пача трева 50 г, стръкове жълт кантарион и листа мечо грозде – по 50 г, корени омайниче 40, стръкове невен и корени чер оман – по 40 г 2 с.л. от билките се добавят в 500 мл вода и врят 5 минути. Пият се по 100 мл преди ядене 4 пъти дневно.
6 рецепта: листа леска, корен божур, комунига, върбовка, корен обикновен пелин, корен глухарче, корен водна перуника – по 3 части, корен зайча сянка - 2 части, горчив пелин - 1 част. 3 с.л. от билковата смес вечерта се поставят в термос и се заливат с 3 ч.ч. вряла вода. На сутринта се прецежда. Разделя се на четири части. Пие се един час преди хранене.
7 рецепта: корен зайча сянка и корен водна перуника – по 100 г, жълтуга, вълча ябълка и невен – по 75 г. 3 с.л. от билковата смес вечерта се поставят в термос и се заливат с 3 ч.ч. вряла вода. На сутринта се прецежда. Пие се по 150 мл 4 пъти на ден 30 минути преди хранене.
8 рецепта – смесва се добре по 200 г стрък  лепка и невен, бял имел – лепка: 2 с.л. смес се вари 10 минути в 700 мл вряла вода, кисне един час, пие се по 4 пъти на ден по 150 мл преди ядене.
ВНИМАНИЕ -  във всяка чаша чай се прибавя сок от една черна ряпа, настъргана на пластмасово ренде и изстискана. Сокът от една черна ряпа се дели на 4 равни части и се слага във всяка чаша чай.
9 рецепта – смесват се добре по 100 г корени репей, хвощ, котешка стъпка, царевична коса, ранилист, леска, листа черна боровинка: 2 с.л. смес се заливат с 600 мл вряла вода, кисне един час, пие се по 4 пъти на ден по 150 мл преди ядене с мед.
10 рецепта – смесва се добре по 100 г дръжки вишна, плод хвойна, царевична коса, по 200 г ечемик, дребноцвета върбовка, мечо грозде, хвощ, пача трева и пирей (троскот): 3 с.л. смес се заливат вечер със 7—мл вряла вода, кисне 8 часа, сутрин ври 10 минути, пие се по 4 пъти на ден по 150 мл преди ядене с мед.

Рак на панкреаса
1 рецептаЛиляна Кръстева, София: всяка сутрин в продължение на 10 дена се взема по: 10 големи маслини се гълтат с костилките, 1 с.л. чист гръцки зехтин, 1 с.л. домашно масло,  100 мл чиста гроздова ракия. След това в продължение на 30 дена всяка сутрин се пие по 1 ч.ч. от първата урина.

Миома (доброкачествен тумор на мускулната тъкан)
1 рецепта: стръкове блатен тъжник 100 г, корени ранилист 100 г, корени кръвен здравец 100 г, стръкове камшик 60 г, стръкове хвощ 60 г, корени омайниче 60 г: 2 с.л. от билките се добавят в 500 мл вода, врят 5 минути. Пият се по 100 мл преди ядене 4 пъти дневно.
Забележка: всички билкови рецепти трябва да се прилагат след като диагнозата е доказана от лекар онколог и под негово наблюдение!

ЧАЙ ЗА РАКОВИ МЕТАСТАЗИ спира разрастването им, разнася ги и ги изхвърля вън от организма – Вяра Стоянова, Варна:
1 рецепта – смесват се добре по 30 г корени невен, аир, кисел трън по 40 г стрък розмарин, бударица, жълто прозориче,  корен ранилист, стрък бял имел, стрък рани лист, корен сладник, по 60 г цвят невен, стрък червена детелина, жълт кантарион, корени репей, глухарче, по 50 г бял равнец, хвощ, дилянка, плод шипка, котешка стъпка великденче, змийско мляко: 2 с.л. смес се заливат с 600 мл вряла вода, кисне 1 час, пие се по 4 пъти на ден по 150 мл преди ядене с мед.
2 рецепта – смесват се добре по 150 г корен водна лилия, змийско мляко, невен, по 200 г бял имел, жълто прозориче и исоп, котешка стъпка, плод шипка: 2 с.л. смес се заливат с 600 мл вряла вода, кисне 1 час, пие се по 4 пъти на ден по 150 мл преди ядене.
3 рецепта – смесват се добре по 100 г пъпки топола, кора трепетлика, корен динка, шишарки хмел, по 150 г бял имел, корен пелин, плод шипка, вълча ябълка, листа орех: 3 с.л. смес се заливат с 600 мл врява вода вечер, кисне една нощ, пие се по 4 пъти на ден преди ядене по 150 мл

Рак, тумори и метастази всички видове – Вяра Стоянова, Варна:
1 рецепта – смесват се добре по 1 кафена чаша смлени червен и жълт кантарион, бял равнец, шипково брашно, 250 г краве масло и 250 г течен мед, взима се по 1 с.л. по 3 пъти на ден.
2 рецепта – смесват се добре по 50 г бял имел, плод туя, листа бреза, корен глухарче, вратига, по 100 г хвощ, детелина, жълт кантарион, плод шипка, по 150 г лайка, ранилист, листа горска ягода, котешка стъпка, по 200 г мащерка, невен, бял равнец: 3 с.л. смес се залива с 600 мл вряла вода, кисне 6 часа, пие се по 4 пъти на ден по 150 мл преди ядене с мед.
3 рецепта –  смесват се добре по 50 г класовидно великденче, стрък див пелин, лист евкалипт, по 100 г цвят невен, корен лечебна динка, аир, стрък бял смил, хвощ, по 50 г росопас и по 150 г бял равнец, стрък дива мащерка, ранилист, овчарска торбичка, котешка стъпка, змийско мляко, корен глухарче: 2 с.л. смес се залива с 600 мл вряла вода, кисне 1 час, пие се по 4 пъти на ден по 150 мл преди ядене.
4 рецепта – чай от корени глухарче (радика). Настойката спира и затруднява нарастването на туморите: 2 с.л. пресни или 1 с.л. сухи нарязани корени глухарче се заливат с 400 мл вряла вода, ври на водна баня 40 минути, на слаб огън, кисне 1час, пие се по 100 мл по 3 пъти на ден преди ядене с мед.
5 рецептасмесват се добре 1 кг течен мед с 400 г смлени корени бял оман, кисне 24 часа, преди употреба се разбърква добре, взима се по 1 с.л. по 3 пъти на ден преди ядене.
Чаят е вътрешният душ на тялото.
Рецептата е истинска панацея, спира разрастването на метастазите, разгражда ги и ги изхвърля вън от организма, има удивителен ефект:
6 рецепта – смесват се добре по 60 г корени аир, невен и кисел трън, по 80 г корени ранилист и сладник, стрък бударица, жълто прозориче, розмарин, бял имел,  по 120 г цвят невен, корени репей и глухарче, стрък червена детелина, камшик, жълт кантарион, хвощ, бял равнец, дилянка, котешка стъпка, ранилист (хайдушка трева) и змийско мляко: 2 с.л. смес се заливат с 600 мл вряла вода, кисне 1 час, пие се по 4 пъти на ден по 150 мл преди ядене с мед.
7 рецепта – 6 ч.ч. вряла вода се заливат 30 г цвят вратига, кисне 2 часа, след като е вряло на водна баня 15 минути, стои на тъмно и хладно 48 часа, пие се по 100 мл по 3 пъти на ден.
8 рецепта – смесват се добре 1 к.ч. смлян червен и жълт кантарион, бял равнец и брашно от шипки по 250 г мед и 250 г краве  масло, взима се по 3 пъти на ден по 1 с.л.
9 рецепта – смесват се добре по 50 г стрък бял имел, плод туя, цвят вратига, листа бреза, по 100 г бял равнец, жълт кантарион, хвощ, котешка стъпка, корени глухарче, по 150 г листа горска ягода, цвят лайка и по 200 г стрък дива мащерка, плод шипка, по 100 г ранилист: 2 с.л. смес се заливат с 400 мл вряла вода, кисне 6 часа, пие се по 4 пъти на ден по 100 мл преди ядене с по 1 ч.л. мед.
10 рецепта – 2 с.л. сухи цветове медуница се заливат с 400 мл вряла вода, кисне 1 час, пие се по 4 пъти на ден 30 минути преди ядене по 100 мл с мед.
11 рецепта – 2 с.л. стрък медуница, тревисто стъбло със сухи цветове се заливат с 400 мл вряла вода, кисне 1 час, пие се по 4 пъти на ден по 100 мл преди ядене с мед.

Рак на езика, гърлото и ларинкса
1 рецепта – счуква се между два камъка свеж бял пелин, ако билката е суха се слага в цедка и се затопля на водна баня да омекне, слага се на марля и се посипва с 1 лъжичка нишадър от аптеката. Гърлото се маже с олио, слага се лапата и се увива с вестници и вълнен плат. Прави се редовно 20 вечери, заедно с:
в 1 к.ч. прясно мляко се слага първия ден 1 капка йод,  втория ден 2 капки йод – и всеки следващ ден се увеличава с една капка. На 20 ден се слагат 20 капки, на 21 ден се слагат 19 капки йод и всеки следващ ден се намалява с по една капка йод докато се стигне до една капка йод. Почива се 15 дни и се повтаря отново.
2 рецепта: стръкове блатен тъжник, стръкове еньовче и листа живовляк – по 60 г, стръкове зайча сянка и корени кръвен здравец – по 100 г. 2 с.л. от билките се добавят в 500 мл вода и врят 5 минути. Пият се по 100 мл преди ядене 4 пъти дневно.
Външно – да се прави сутрин и вечер компрес на гърлото от запарка на листата на татул (3 с.л. от листата на татула се запарват с 300 мл вряла вода). Само сутрин и то през ден, да се взема по 1 ч.л. нишадър преди ядене.
3 рецепта – вечер в 1,5 л студена вода се заливат 3 с.л. горски слез (камиляк), кисне 1 нощ, сутрин се затопля и се прецежда. Пие се по 3 пъти на ден по 1 ч.ч. чай.
Горският слез лекува възпалението на слизестите ципи на пикочния мехур, стомашно-чревния канал и на устната кухина.
За гастрит, язва на стомаха и червата, белодробни заболявания, бронхит, кашлица, за ларингит, възпалени сливици, пресъхнала уста, белодробна емфузия с много силен задух, алергия на лицето, пресъхване на слъзната течност, рани, циреи, за подпухнали ръце и крака, възпаления на вените, отворено ходило.
При подпухнало отворено ходило бари в смес с листа живовляк.
За фарингит, за рак на езика, гърлото и ларинкса се правят дълбоки гаргари с еньовче, на ден се пият по 8 чаши чай от еньовче. Една ч.л. еньовче се залива с 250 мл вряла вода. Кисне 15 минути. Пие се топло с мед.
За бани с 3 литра студена вода се заливат 2 шепи слез (камиляк), затопля се след 10 часа. За бани на краката, за лапи .- остатъците от чая се затоплят леко с малко вода и се прави гъста каша с ечемичено брашно. Налага се лапата вечер на болното място.
Водата за баня се претопля четири пъти – за четири бани.
4 рецепта – смесват се добре по 150 г бял равнец, коприва, 450 г цвят невен и по 100 г котешка стъпка и ранилист (хайдушна трева), и по 50 г корени глухарче: 2 с.л. смес се заливат с 800 мл вряла вода, кисне 1 час, пие се по 4 пъти на ден преди ядене. Едновременно с този чай се пие и чай от горски слез, камиляк, по 2-3 чаени чаши на ден.
Чаят от горски слез лекува гуша и други заболявания на щитовидната жлеза, той възстановява функциите на бъбреците, черния дроб, панкреаса и далака. Премахва шлаките, токсините от организма, има чудодеен ефект при нарушена дейност на лимфните възли, воднянка, за анемия.

Рак на хранопровода
1 рецепта – смесва се добре 50 мл сок от живовляк с 1 с.л. мед, 10 капки сок от чесън и 50 мл вода. Пие се сутрин на гладно 7 дни. Следващите 7 дни капките от чесън са по 20, а следващите 21 дни се пият по 30 капки. Капките се увеличават постепенно до 1 с.л. на ден. След 3 месеца капките от чесън се намаляват постепенно докато станат по 10 капки. Може да се появи главоболие, слабост, но след 1 месец болките намаляват и приемането на храната се подобрява. След като се прекрати приемът на сок от чесън, сокът от живовляк се пие 1 година по 4 пъти на ден по 1 с.л.
2 рецепта –  смесват се добре по 50 г корени ранилист, стрък ранилист, червен кантарион, бял равнец, синя жлъчка, жълт кантарион, коприва, невен, мента, плод шипка, синя тинтява, котешка стъпка, хвощ, великденче, еньовче, живовляк.
3 рецепта – 2 с.л. смес се залива с 300 мл вряла вода, кисне един час, пие се по 3 пъти на ден по 100 мл преди ядене с мед. Във всяка чаша чай се прибавят по 10 капти от златен корен. Тези капки да не се прибавят при хипертоници.

Рак на стомаха и червата
1 рецепта: стръкове ранилист и  корени кисел трън – по 100 г, корени синя жлъчка, стръкове жълт кантарион, стръкове червен кантарион и листа градински чай – по 50 г, стръкове хвощ 40 г. 2 с.л. от билките се добавят в 500 мл вода и врят 5 минути. Пият се по 100 мл преди ядене 4 пъти дневно.
2 рецепта – смесват се добре по 60 мл сок от моркови, червено цвекло, черна ряпа, краставици и сурови картофи, пие се по 3 пъти на ден по 100 мл на гладно.
3 рецепта – смесва се добре по 40 г мащерка и цвят невен, по 60 г стрък еньовче, корени брей и блатен тъжник, жълт кантарио, листа живовляк, по 200 г пъпки от топола, по 100 г корени ранилист, и по 100 г стрък ранилист и по 80 г стрък върбинка, пача трева, мечо грозде, цвят бяла акация и розмарин, мечо грозде, плод шипка: 2 с.л. смес се вари 10 минути в 700 мл вода, кисне 1 час, пие се по 6 пъти на ден по 100 мл преди ядене с мед.
4 рецепта – смесва се добре по 100 г хвощ, черен оман, лавандула, плод шипка, по 200 г корени ранилист и по 200 г стрък ранилист и по 60 г бял имел, корени градско омайниче и корени от кукуряк: 2 с.л.  смес се вари 10 минути в 700 мл вода, кисне един час, пие се по 6 пъти на ден по 100 мл преди ядене с мед.
5 рецепта: копър, лайка, комунига и невен – по 100 г, бял равнец, пача трева и червен кантарион – по 75 г. 2 с.л. от билковата смес вечерта се поставят в термос и се заливат с 2 ч.ч. вряла вода. На сутринта се прецежда. Пие се по 100 мл 4 пъти на ден 30 минути преди хранене.
Лечебното хранене за болните от стомашния и чревния рак е от голямо значение. Диетата поддържа силите на болния, той не трябва да яде механична и химично дразнеща храна, трябва да се храни по 6 пъти на ден с малко количество храна.

РАЗРЕШЕНИ ХРАНИ ПРИ БОЛНИ ОТ РАК
Мляко – кисело и прясно, млечни кремове и супи, кашкавал, сирене, извара, чай билков, кафе,  пасирани зеленчукови супи, зеленчукови пюрета, плодови пюрета, кисели, плодови и зеленчукови сокове, местни бульони, кълцано месо (варено или печено на скара), варена или печена риба, бял хляб, бисквити, сметана, сладкиши, краве масло, кремове, кренвирши, шунка, хайвер, може и някои зеленчукови нелюти подправки.

ЗАБРАНЕНИ ХРАНИ ПРИ БОЛНИ ОТ РАК
Алкохол, газирани напитки, сладолед, силни подправки, твърди несмилаеми храни, сурови твърди плодове, туршия, чесън, лук, пържени храни, яхнии.
При стеснение на стомаха и при напреднал стадий да се дават храни течни или кашеви с богато калорийно съдържание – каши, мляко, кремове, добре разбъркано мляно месо, разбити яйца, супи, млечно-яйчени десерти, сокове, сладки меки плодове, зехтин, рибено масло и други.

ЗА СТАБИЛЕН ИМУНИТЕТ И ПРОФИЛАКТИКА НА РАКА
1 рецепта – с 1 л вряла вода се заливат 10 с.л. люцерна, кисне 2 часа, смесва се добре с 1,5 кг захар, ври в закрит съд на слаб огън 1 час, кисне 2 часа, взима се по 50 мл по 3 пъти на ден след ядене.
2 рецепта –1 с.л. класовидно великденче се заливат с 300 мл  вряла вода, кисне 1 час, пие се по 3 пъти на ден на гладно, чаят затваря и стари гнойни язви.

ПО ВРЕМЕ НА РАДИОТЕРАПИЯ
При нарушаване работата на стомашно-чревния тракт се пият слабителни растения – алое, круша, диня, тиква, кориандър, корени от коприва, цикория и от глухарче, краставица, праскова, листа от широколист живовляк, цвекло, сливи, ябълка, шипка, ленено семе, ревен, кори от зърнастец, майчин лист (сена) цвят роза.
При нужда се прави клизма и се провежда понататъшно лечение на дисбактериозата.
При опадане на косата се пият прочистващи билки, а външно всеки ден в главата се втрива топла настойка от дъбови кори, коприва, змийско мляко, репей, бреза, лайка.
1 рецепта – смесват се добре по 100 г корени ранилист, стрък ранилист, по 50 г хвощ, черен оман, котешка стъпка, лавандула, листа живовляк, по 30 г цвят невен, корени омайниче и кукуряк, по 80 гр радика (глухарче) и бял равнещ, по 40 г стрък имел: 2 с.л. смес се вари 10 минути в 700 мл вода, кисне един час, пие се по 4 пъти на ден по 150 мл преди ядене с мед.
2 рецепта – смесват се добре по 50 г корени ранилист, стрък ранилист, глухарче, бял равнец, котешка стъпка, по 100 г пъпки топола, по 40 г цвят акация, стрък розмарин, върбинка, пача трева, мечо грозде, по 20 г цвят лайка, невен, мащерка, по 30 г корени брей, блатен тъжник, стрък жълт кантарион, еньовче и листа живовляк: 2 с.л. смес се вари 10 минути в 700 мл вряла вода, кисне 1 час, пие се по 4 пъти на ден по 150 мл преди ядене с мед.
Основното лечение, билковите комбинации и правилното диетично хранене помагат на болните от рак да оздравеят.

РАК - ФИТОТЕРАПИЯ
Фитотерапията е най-древният метод за лечение на злокачествените тумори.
Билки, които потискат раковите клетки са: жълта млечка (змийско мляко), петнист бучиниш, бял имел, хайдушка трева (ранилист), ангелика (лечебна пищялка), невен, пелин, бъз, жълт кантарион, глухарче, бял равнец, куркума, котешка стъпка, живовляк, турта (паричка), коприва, хвощ, еньовче и много други.
Билки, които повишават имунитета: прозориче мочурно, ехинацея, бял равнец, китайски лимонник, елеутерокок, жълт кантарион,  аралия, глухарче, петнист бучиниш, дребноцветна върбовка и други.
Билки, които намаляват болката, сърбежа, гаденето и повръщането: бела-дона, лудо биле, петнист бучиниш, лайка, салвия, трицветна теменуга, розмарин и други.
Билки, които имат успокоително действие и емоционално стабилизиращ ефект – дилянка, коприва, божур, маточина, анасон, полемония, хмел.
1 рецепта – смесва се добре по 50 г великденче, пелин, лечебен росопас, по 100 г корен лечебна динка, невен, аир, бял смил, хвощ, евкалипт (лист), корени глухарче, ранилист (корени и стрък), хайдушка трева, котешка стъпка, бял равнец и по 150 г дива мащерка и овчарска торбичка: 2 с.л. смес се заливат с 600 мл вряла вода, кисне 6 часа, пие се по 150 мл преди ядене. Пие се един месец, почива се 15 дни и се повтаря.
2 рецепта – с 700 мл вряла вода се заливат 2 с.л. цвят вратига, кисне 2 часа, ври на водна баня 10 минути, пие се по 100 мл преди ядене по 3 пъти. Дозата е за два дни.
3 рецепта – с вряла вода се залива брезова гъба (чага) да е покрита с водата. Кисне 6 часа, смила се или се настъргва. Едната част от гъбата се залива с 5 части вода, в която е киснала, загрява се до 50°, кисне 48 часа. Водата се излива, а утайката се прецежда. Разрежда се с преварена вода до първоначалния обем, съхранява се до 4 дни, пие се по 3 пъти на ден по 1 ч.ч.
4 рецепта – 2 с.л. пресни корени глухарче, 1 с.л. сухи се варят 30 минути в 400 мл вода на водна баня, кисне 1 час. Пие се по 3 пъти по 100 мл – спира нарастването на туморите.

ПРОТИВОРАКОВ КОКТЕЙЛ
1 рецепта – смесват се добре по 60 мл сок от моркови, червено цвекло, черна ряпа, краставица и сок от картофи. Пие се по 100 мл по 3 пъти на ден преди ядене.
Коктейлът вдига имунната система, връща силите и помага на организма да се възстанови.
2 рецепта – при сухи плодове и зеленчуци се прибавя малко вода.

3 рецепта – брезовата гъба (чага) се извива и се залива с вода, гъбата да е изцяло потопена във водата, кисне 6 часа. Гъбата се смила или се настъргва на ренде, водата в която е била гъбата се използва за настойката. Една част от настърганата гъба се залива с 5 части вода. Тази вода, в която е престояла гъбата. Ври до кипване, кисне 48 часа, водата се излива. Утайката се прецежда през няколко слоя марля, получената гъста течност се разрежда с преварена вода до първоначалния обем, настойката стои 4 дни на тъмно и хладно. Трябва да се използва за 4 дни, пие се по 3 пъти на ден по 1 ч.ч. на глътки преди ядене.

Рак на белите дробове
1 рецепта – смесва се добре по 100 г корен бял оман, трепетлика, блатен тъжник и хвощ: 2 с.л. смес се залива с 600 мл вряла вода, кисне 1 час, пие се по 3 пъти на ден по 200 мл преди ядене.
2 рецепта – смесва се добре по 100 г стрък хвощ, жълт кантарио, бял имел, ранилист, корени черен оман и ранилист, лавандула и невен цвят: 3 с.л смес се заливат с 1 л вряла вода, кисне 2 часа, пие се по 4 пъти на ден по 150 мл преди ядене топло с мед. Останалият чай се пие вместо вода. След ядене да се взима по 1 к.л. ситно нарязани плодове от конски кестен.
Да се правят инхалации с евкалиптово масло от аптеката.
3 рецепта: корени блатен тъжник  и стръкове ранилист – по 100 г, стръкове камшик, корени синя жлъчка, цвят лаванда, цвят невен – по 40 г, стръкове брей  и листа градински чай – по 30 г. 2 с.л. от билките се добават в 600 мл вода и врят 5 минути. Пият се по 100 мл преди ядене 4-5 пъти дневно. Отделно сутрин и вечер да се правят инхалации с евкалиптово или ментово масло (10 капки във вряла вода). Да се пие вместо кафе печен фий (1 ч.л. за кафейна чашка, три пъти дневно). Подходящо е да се яде вечер и сутрин  кисело мляко с 3 скилидки чесън и да се взема по 1 с.л. след ядене от следната смес: в 1 кг мед се добавя 100 г пчелен прашец. Да се взема по 1 хапче пчелно млачице и комбинирани витамини (3 пъти дневно 20 дни).

Рак на лимфните възли
1 рецепта – две шепи стрък с цвят горски слез се залива с 3 л. студена вода, кисне 10 часа, ври до кипване – за бани на ръцете и краката и за компреси.
Твърдите подутини се мажат с пресен сок от киселица, ефектът е невероятен.
Много често се стига до твърди отоци при злокачествено заболяване на лимфните възли по ръцете и краката. Болестта се казва елефантиазис (слонска болест).  Ръцете и краката силно подпухват и стават безчувствени. Крайниците висят като дърво на тялото. Правят се листни каши и се слагат на подутите места, слагат се лапи от ливаден страшник. Измитите листа се разточват с точилка. Тематически носят облекчение на болния в безнадеждното му положение.
2 рецепта –  смесват се добре по 100 г хвощ, коприва, по 150 г бял равнец и  по 300 г невен и плод шипка: 3 с.л. смес се залива с 600 мл вряла вода, кисне 1 час. Пие се по 4 пъти на ден по 150 мл преди ядене с мед. Прибавя се и по 1 ч.л. шведска горчивка на 1 чаша чай. Правят се и компреси с шведска горчивка за 4 часа.
3 рецепта – с 1 с.л. олио (зехтин) се заливат 100 г риган (майоран), кисне на топло 14 дни, често се разклаща. За мазане на болните места.
Маже се с мехлем от невен и олио от жълт кантарион.
4 рецепта – добре измити листа от лопуш (репей) или широколист живовляк се разтриват влажни с точилка, налагат се върху болните лимфни жлези, листата се редуват.
5 рецепта – с 1 л водка (ракия), се заливат 500 г добре измити и смлени с люспите тиквени семки, сурови, кисне 2 дни, често се разклаща. Пие се по 1 с.л. в 50 мл чай (вода) по 3 пъти на ден, преди ядене. Почива се 20 дни и се повтаря с нова смес след свършването на първата.
6 рецепта – смесва се добре 900 мл сок от портокал с 200 г лимонов сок и 900 мл сок от грейпфрут и 2 с.л. снежна вода или протиева (размразена вода), пие се по 100 мл през 30 минути до свършване. Сместа чисти лимфната система.
7 рецепта – смесва се добре 500 г мед с 1 ч.ч. семе копър, 2 с.л. дилянка: сместа се залива с 2 л вряла вода, кисне 24 часа, пие се по 1 с.л. преди ядене.
8 рецепта – в тенджера се заливат 3 кг зелени ябълки с гореща вода догоре, киснат 2 часа. Ябълките се настъргват и се смесват с 500 г течен мед и ябълков сок 500 мл. Сместа се яде по малко 3 дни, не се яде нищо друго.
9 рецепта – на слаб огън в 1200 мл вода се варят 100 г дъбови кори, ври 30 минути, кисне 2 часа, за компреси вечер.
Да се пие чай от невен. Помага и при подути лимфни възли на врата и възпалени.
10 рецепта: 1 ч.л. брезов катран се залива със 100 мл прясно мляко и се изпива. Взима се три пъти на ден.

Рак ни лимфните съдове
1 рецепта – с 2 л водка (ракия) се заливат 1 кг добре измити и смлени заедно с люспите тиквени семки, кисне 2 дни, пие се по 1 с.л. по 3 пъти на ден преди ядене в 50 мл чай (вода). След свършване на сместа се почива един месец и се повтаря отново – за траен ефект.
2 рецепта – смесват се добре 1 ч.ч. семе копър с 2 с.л. дилянка и 2 ч.ч. течен мед, цялата смес се залива с 2 л вряла вода, кисне 24 часа, пие се по 1 с.л. по 3 пъти на ден преди ядене.
Чаят е за всички видове тумори и рак с местастази. Регулира стомашно-алкалното равновесие.

За изчистване на лимфата
1 рецепта – една шепа виолетови цветове от бодил се слагат в 1 л вряла вола и ври 10 минути, кисне 1 час, пие се по 4 пъти на ден по 220 мл до 1 месец. При първия прием се изяждат 3-4 свежи средно големи корена репей и 1 корен целина със същата големина.
2 рецепта – отвара от ядките на орехите също помага за изчистването на лимфата.

Рак и възли на гласните струни:
1 рецепта – смесват се добре по 100 г еньовче и цвят слез и по 40 г мащерка цвят, лайка, стрък горска тинтява, цвят липа и овчарска торбичка: 1 с.л. смес се залива с 600 мл вряла вода, кисне 1 час, пие се по 3 пъти на ден  по 100 мл след ядене, пие се един месец, почива се един месец и се повтаря още два пъти.
2 рецепта –  смесват се добре по 60 г еньовче, цвят слез, по 40 г цвят лайка, по 20 г стрък овчарска торбичка: 1 с.л. смес се залива с 200 мл вряла вода, кисне 15 минути, прави се сутрин и вечер гаргара – 15 дни редовно.

Саркоидоза
Засяга лимфните жлези на белите дробове и на други органи, да се усили имунната система.
1 рецепта – смесват се добре по 100 г корени коприва и блатен тъжник и по 30 г изсипливче, хвощ, пчелник, златна пръчица, листа коприва, орех, исландски лишей, черен оман, следък корен, гръмотрън и кора кисел трън: 1 с.л. се залива с 500 мл вряла вода, кисне 10 ч. по 4 пъти на ден по 120 мл
2 рецепта –с 300 мл вряла вода се заливат 30 г пресни листа орех или 3 с.л. сухи листа орех, кисне 1 час, пие се по 1 с.л. по 4 пъти на ден преди ядене до 3 месеца.
3 рецепта – в прясно мляко се варят нарязани листа прясно зеле, да омекнат добре, смесва се добре с пшеничени трици до получаване на гъста каша, със сместа се прави лапа вечер на болното място.
4 рецепта – в 1 ч.ч. прясно мляко се варят 2 с.л. счукано ленено семе, слага се вечер топло на болното място.
5 рецепта – в 700 мл вода се вари 20 минути 2 с.л. корен глухарче, кисне 1 час, ври 10 минути, пие се за един ден вместо вода.
6 рецепта – маха се удебелената част на зелевите листа и се попарват в гореща вода, мястото се маже с олио и се налага болното място, щом листото потъмнее с сменя с нов лист.
7 рецепта, от Ст. Караколев, Казанлък: всяка сутрин се пие коктейл от: чаша топло мляко, 1 с.л. полифлорен мед и 1 прясно яйце, размесва се и се пие 30 минути преди закуска. Бил е безнадеждно болен с 2 големи тумора на белите дробове. След 2 години на рентген е установено че дробовете му са чисти.

Рак и цироза на черния дроб
1 рецепта – 1 ч.л. змийско мляко се залива с 1 ч.ч. вряла вода, кисне 4 часа, пие се сутрин на гладно.
2 рецепта –  1 ч.л. плавун се залива с 1 ч.ч. вряла вода, кисне 10 минути, пие се сутрин и вечер по 1 ч.ч..
Плавунът съдържа радий, чаят от плавун помага и при подагра, ревматизъм, даже с изразени промени в ставните форми, за хроничен запек, хемороиди, хора с разстройство да го използват предпазливо.
Чаят помага при всички заболявания на пикочните и половите органи, болки и втвърдявания на тестикулите, бъбречни колики и пясък в бъбреците, възпаление на черния дроб с болествотворни вегетации на черния дроб, на съединителната му тъкан, втвърдяване (цироза) на черния дроб, сърдечна астма, нощен задух, схващане в стъпалото, гърчове в прасците, крампи, при спазъм в пикочния мехур се слага торбичка с изсушен плавун в областта на мехура, за хипертония, отворени гнойни рани се поръсват с брашното от плавун. Плавунът се използва и за баня и възглавница.
3 рецепта: стръкове жълт кантарион 150 г, стръкове змийско мляко 40 г, листа градински чай 40 г, листа розмарин,  стръкове магарешки трън, корени ревен, стръкове пирински чай: 2 с.л. от билките се добавят в 500 мл вода и врят 5мин,ти. Пият се по 100 мл преди ядене 4 пъти дневно. Отделно след ядене да се приема по 1 с.л. от следната смес: в 1 кг мед се прибавят 100 г пчелен прашец и 100 г копривено брашно.

Рак на дебелото черво
1 рецепта: смесва се добре по 150 г корен здравец, черен оман, аир и ружа по 100 г цвят невен, ранилист, корен девисил, по 50 г седефче, живовляк и вратига: 3 с.л. смес се залива с 600 мл вряла вода, кисне 10 ч., пие се по 4 пъти на ден по 150 мл преди ядене с мед.
2 рецепта: плод бъзак 200 г, корени кисел трън и листа къпина – по 60 г. 2 с.л. от билките се добавят в 500 мл вода, врят 5 минути. Пият се по 100 мл преди ядене 4 пъти дневно. Препоръчва се да се пие сок от черна ряпа – по 1 ракиена чашка след ядене.
3 рецептаг-н Момчилов, Генерал Тошево. Господин Момчилов е изхождал по 7 пъти на ден кръв: смесвал е 100 г краве масло и 15 г настърган прополис. Всеки ден 30 минути преди храна е пиел по 1 топче, след 15 дни кръвотечението е спряло.

Рак на щитовидната жлеза
Смесват се добре по 500 г цикория, по 100 г кафяви водорасли и по 80 г слез, орех, дилянка, еньовче, арония: 2 с.л. смес се залива с 600 мл вряла вода, кисне 1 час, пие се по 4 пъти на ден по 150 мл до 6 месеца.
Чаят нормализира нарушената функция на щитовидната жлеза, помага при недостиг на йод, възпаления, неврогенни смущения, рак. Успокоява сърдечната дейност и периферната нервна система, успокоява дишането и спира изпотяването.

За горещ възел на щитовидната жлеза (токсичен аденом)
Смесват се добре по 60 г стрък овчарска торбичка и корени репей, по 100 г еньовче, по 40 г стрък жълт кантарион, листа орех и жълта комуника: 1 с.л. смес се залива с 600 мл вряла вода, кисне 1 час, пие се по 3 пъти на ден по 100 мл на гладно с 1 ч.л. шведска горчивка и по 3 пъти след ядене по 100 мл, пие се един месец, почива се един месец.

Злокачествена анемия
1 рецепта: стръкове синя тинтява, корени кръвен здравец и стръкове бударица – по 100 г, стръкове червен кантарион и корени жълта тинтява  - по 60 г, стръкове пелин 30 г. 2 с.л.  от билките се добавят в 600 мл вода да врят 5 минути. Пият се по 100 мл преди ядене на 3 часа, подсладени с мед.

За стабилен имунитет и профилактика на рака
Настойка със сухи листа на люцерна: с 1 л. вряла вода се заливат 100 г сухи смлени листа от люцерна. Съдът се завива добре. Стои 2 часа. Прецежда се и се прибавя 1,5 кг захар. Ври на слаб огън в открит съд 1 час. Стои още 2 часа. Взима се по 50 мл по 3 пъти на ден след ядене.



Нашата страница във Фейсбук

УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА

УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА
УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА