четвъртък, 16 ноември 2017 г.

МЕГАЛИТЪТ – СЛЪНЧЕВАТА ВРАТА

МЕГАЛИТЪТ – СЛЪНЧЕВАТА ВРАТА


Резултат с изображение за МЕГАЛИТЪТ – СЛЪНЧЕВАТА ВРАТА
Над с. Бузовград, на 5 км южно от  Казанлък                                                          
Мегалитът се намира на 630 метра надморска височина по северните склонове на Сърнена Средна гора. Предполага се, че тук се намира Западната слънчева врата, описана в „Одисея” на Омир.
Древното светилище. Мегалитният паметник – Вратата на Богинята, е древно светилище от времето на късния енеолит и началото на бронзовата епоха. Строен е около 1800-1600 г. пр. Хр. от древните траки. Той е най-ранният култов buzovgrad_1_8237-1паметник в Долината на траките за масова мистериална обредност в чест на Бога Слънце. Предполага се, че е използван при култови ритуали и погребения на тракийски аристократи и жреци.
Структура. Мегалитът представлява скална група, в която е изсечен отвор с височина около 1,80 м. Изграден е така, че Слънцето попада в „прозореца” при залез. Състои се от два хоризонтално разположени каменни блока, имащи за своя база други два блока, които са част от основната скала на масива и по този начин образуват трилит. На хълма са разположени множество скални структури, като т.нар. „трон“ и „жервеник“. Тронът се намира на около 5,80 м източно от отвора като скалата.
buzovgrad_2_8238-1Основното предназначение на археастрономическото съоръжение било за астрономически наблюдения и поддържане на календара на траките. Те наблюдавали слънчевите залези и така коригирали своя календар. Мегалитът е използван от древните за измерване на продължителността на астрономическата година и на годишните сезони. Това било възможно, тъй като слънчевите лъчи при залез, в деня на Лятното слънцестоене 21 юни, минават точно през отвора, оформен от каменните блокове, и падат на отсрещната скала.
Вратата на Богинята Майка. Според вярванията на траките, изгревът на слънцето символизира раждане, а залезът – смърт и отвъдния свят на мъртвите. Древните траки са смятали, че през Вратата на богинята преминава слънчевият лъч при залез и оттам душата на починалия отива в царството на мъртвите. Траките  правели такива светилища в далечни зони извън територията, която обитавали, за да бъдат те съизмерими с отношението им към боговете. По това време върховно божество е Великата богиня майка.
Според Александър Фол на отсрещните старопланински хълмове, виждащи се през „прозореца”, има изградени подобни култови  съоръжения. При ясно време връзката между тях се е осъществявала с бронзови слънчеви огледала, а през нощта с огньове.
Мегалитът – най-високоенергийното място в България. Така смята старозагорският радиестезист Желязко Танев, според когото най-живото и високоенергийно място в България е районът между мегалита, язовир “Копринка” (с древния град Севтополис на дъното) и Старосел. Мегалитът, според него, има енергийна сила, съизмерима с тази на пирамидата в Гиза.
Храмът на Рамзес II в Абу Симбел в Египет е известен с това, че само два пъти годишно – на 22 февруари и 22 октомври, първите лъчи на слънцето преминават през цялата дължина на пещерата и огряват статуята на Рамзес в дъното на храма.
В памет на Александър Фол. В района на Мегалита – Врата на Богинята Майка, е разпръснат част от праха на бележития траколог проф. Александър Фол. На 19 март 2006 г. Валерия Фол, съпруга на починалия на 1 март с. г. виден български траколог, изпълни неговата последна воля. Със специален ритуал тя разпръсна част от праха му над Долината. Професорът приживе сам помолил ритуалът да се извърши на това сакрално място.През 2009 г. на един от гигантските камъни в деня на лятното равноденствие е поставена каменна плоча в негова чест.
Екопътека. Към мегалита е изградена екопътека с места за отдих. В центъра на с. Бузовград  има указателни табели. Веднага след края на селото се завива в ляво. Пътят навлиза в гориста местност и продължава около три километра. От 2011 г. пътят до Мегалита е достъпен и за автомобили. Маршрутът е приятен, не е особено труден за изминаване пеша, въпреки че се върви само нагоре. Пътеката е добре маркирана и няма опасност от объркване. Гледките наоколо са невероятни! Източно от Мегалита се намира римската крепост Бузово кале.
megalita-buzovgrad-2В близост до Слънчевата врата се намира друго скално образувание наречено „Бащин камък“.
Българският Стоунхендж. Работи се по задачата мегалитът над Бузовград да придобие статут на паметник с национално значение, който да бъде популяризиран като „Българският Стоунхендж“.

Косъмът е портал към нашето здраве

Косъмът е портал към нашето здраве и подсъзнанието, казва лечителят Славка Пенева.
Лечителят Славка Пенева: Ходенето на фризьор крие рискове
- Символ на какво е за вас косата, г-жо Пенева?

- С нея аз лекувам, диагностицирам, възстановявам. Така че за мен тя е всичко - символ на индивида, енергиен еталон, носител на нашето ДНК. Ако човекът е макрокосмосът, то косата е микрокосмосът. От холограмна гледна точка тя пази в себе си всичко за своя собственик. Хората непрекъснато сме свързани със своята коса чрез торсионните вълни. Те са в нас и около нас и носят информация. Косата всъщност я препредава от себе си и Вселената към организма. От друга страна, тя излъчва и в обратна посока - от нас към Космоса.

- Какво трябва да съблюдаваме при подкъсяването й например?

- По принцип, когато човек се подстригва, не трябва да хвърля отрязаното, където му падне. Дънов, например, е препоръчвал косата, която сваляме от главата си, да се изгаря. Другият съвет е да се хвърля в течаща вода. По фризьорските салони обаче никой не съблюдава това и масово нашите ДНК образци се смесват.

- Какви рискове крие това?

- Всяка коса има свое излъчване. Когато две или повече вълни се насложат, се получава своего рода паразитно взаимодействие. На същия принцип действат и магиите, за чиято направа често се използва именно коса. Магията всъщност е човешка намеса върху торсионните вълни с цел увреда. Върху нашата вълна от един косъм се наслагва друга под формата на речева информация. Например "еди-кой си да няма успех в личния живот или бизнеса". Тази информация модулира нашата основна торсионна вълна. И когато я приемем, нашата ДНК съставя веднага програмата за изпълнение, зададена от зложелателя.

- Какво друго бихте посъветвала хората?

- В тези съвети да пазим нашите коси, които са личен и енергиен свидетел, има доста смисъл. Защото в противен случай, ако някой целенасочено иска да ви навреди, лесно може да се сдобие с ваш еталон. Иначе добре е човек да намалява косата си в момент на нарастваща Луна, както е сега. Това ще даде по-бърз растеж. Ако я отрежем в намаляваща фаза, ще имаме обратния ефект.

- Дължината на косата и брадата издава стремежа на човека към духовност. Помага или пречи т. нар. отшелнически вид?

- Битува такова схващане, което вероятно има своето основание, че по-дългите коси са по-добри антени за възприемане на Божията воля. От моя гледна точка не по-малко значение имат паранормалните качества, заложени в индивида, и способността му да се свързва с фините полета. Ето, аз също преди дни се подстригах леко, но не усещам да е отслабена моята свръхсензитивност. Тя ми помага в моята работа на радиестезист и лечител. С нея влизам в резонанс с торсионните полета на околното пространство и меря вълните на човека и болестите. Това са честоти, вибрации, торсионни вълни. Тях не можеш да ги пипнеш, да ги видиш, но те носят духовна информация за нашето здравословно състояние.

- Казахте, че сте била на фризьор, прибрахте ли после косата си?

- Аз съм вече възрастна и викам вкъщи една жена да ме подстригва. Отрязаното съм прибрала на сигурно място. Обаче по-рано това не съм го спазвала като правило. Колкото и да не вярваме, ние излъчваме вълни, косата също. Ние сме устроени така, че да реагираме само на собствената честота. Но когато наоколо има паразитни влияния, ние волю или неволю биваме засегнати. Така действат и магиите. Неслучайно в тези ритуали се използва или косъм, или нокът, т.е. наш енергоинформационен еталон - личен свидетел. Имайки нашия уникален код, онзи, който иска да ни вреди, може да го стори от всякакво разстояние. Но го има и обратния случай. По косата може да се помогне на човек и да оздравее. Посредством един косъм можем да видим хромозомите, да свалим като запис всичко, което личността има в своето подсъзнание и симпатичната нервна система. Аз така правя своите изследвания само по косите, които са пратили хората. Гледайте на косите си като на нещо наистина велико!

Копирано от standartnews.com

Джинджифил при рак ( И. Борисов - радиестезист )

Джинджифил


Източник  :   СТИЛЯНА <3
 https://kaballa.wordpress.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%BB%D0%B5%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5-%D0%BE%D1%82-%D1%80%D0%B0%D0%BA/

Нашата страница във Фейсбук

УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА

УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА
УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА