четвъртък, 18 август 2016 г.

Червена мухоморка - фармакологичен потенциал и употреба в народната медицина.

Мусцимол ОТКРИТ В ЧЕРВЕНАТ МУХОМОРКА  ПРЕДИЗВИКВА СМЪРТ НА РАКОВИТЕ КЛЕТКИ ЧРЕЗ НЕКРОЗА 

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1193547
The Pharmacological Potential of Mushrooms - NCBI
=========================================
 http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3687424/
 http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3687424/

Anticancer properties of polysaccharides isolated from fungi of the Basidiomycetes class

Противоракови свойства на полизахариди, изолирани от гъбички на класа Basidiomycetes

===================================================== http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8820922 

Тополови пънчушки (Agrocybe cylindracea) и Червена мухоморка 

Алфа Д - люканте  играят важна роля в туморния имунитет.

Amanita muscaria cancer ncbi     


Гъбата Agaricus Blazei Murill предизвиква лекарствени ефекти върху тумор, инфекция, алергия и възпаление чрез модулация на вродения имунитет и облекчаване на Th1 / Th2 дисбаланс и възпаление  - http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3168293/

 Мусцимолът се произвежда естествено в червената мухоморка .Откритите изоксазолови производни се изследват за тяхната противоракова активност при твърди тумори. Установява се ,че едно от изиксазоловите производни е най-активно срещу рак на дебелото черво. Флоуцитометричен анализ (с оцветяване) показва, че смърт, предизвикана от съединението се осъществява чрез некроза ,а не по апоптотичния път.Изоксазол формира основата за няколко лекарства като лефлуномид (болест-модифициращи антиревматични лекарства, DMARD), валдекоксиб (СОХ-2 инхибитор), и зонисамид (антиконвулсант). Заедно с куркумин има по-добро действие .

 http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4182953/

 1. Дженаро MC, Giacosa D, Gioannini E, Angelino S. Халюциногенните видове в червена мухоморка. Определяне на мусцимол и Ibotenic Acid от Йон-Взаимодействие HPLC J Liq Chromatog Relat Technol 1997; 20:.. 413-424

 

сПИСЪК СЪС СТАТИИ - http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed?itool=pubmed_Abstract&cmd=Link&LinkName=pubmed_pubmed&from_uid=3793324&retmode=ref

 САРКОМА -   http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1779406

 Alcaligenes faecalis var. myxogenes

polymorphonuclear leukocytes

========================http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1779406


Курдлана се произвежда от бактерия почвата, Alcaligenes множество видове VAR myxogenes, като неразтворими във вода полизахарид, а и е била открита от д-р Т. Харада в Института за научни и промишлени изследвания в Университета в Осака. Една от характеристиките на курдлан е, че когато суспензията се загрява, става термично необратимо гел. Курдлана гел се използва като подкрепа филтрация, подкрепа афинитетна хроматография, за подкрепа на имобилизирани ензими, желе нишесте и нискокалорични храни или укрепващ материал на веществото. Курдлана е натрупала внимание като изследователски материал за механизъм желиране или като основен материал за разследване на противотуморните полизахариди.


 

 

Curdlan - http://www.wakolatinamerica.com/productos-wako/marca/product/curdlan-articulos-030-09903-1g-032-09902-25g-y-034-09901-100g/

 http://www.mcdlab.net/pdf/Microbiologics_RetailCatalog.pdf

Ентерол ( Saccharomyces boulardii ) и протозойни заболявания

Жиардиаза [ламблиаза] МКБ A07.1
от 21 ное 2014г.
Жиардиаза [ламблиаза] МКБ A07.1 - изображение

Жиардиаза (ламблиаза) е протозойно заболяване, което протича най-често асимптомно или като дуоденит и ентерит. Разпространена е повсеместно.

Причинител на заболяването е протозойният флагелатен паразит Lamblia intestinalis (Giardia lamblia). Ламблиата има подвижна и цистна форма.

Инвазията с L. intestinalis се осъществява при поглъщане на не по-малко от 10 цисти, които са отделени с фекалиите на болните и паразитоносителите във външната среда, където могат да останат жизнеспособни до 3 месеца.

От погълнатите цисти в тънкото черво се освобождават по 2 трофозоита, които колонизират лумена на дуоденума и проксималния йеюнум и прикрепвайки се към вилозния край на епителните клетки, се размножават чрез бинерно делене.

Като контактна протозойна инвазия, ламблиазата се среща по-често при деца. Представлява сериозен проблем при пациенти с недохранване и имунен дефицит. Човекът (болен или паразитоносител) е единствен гостоприемник и източник. Предаването се осъществява чрез замърсени с цисти ръце, предмети от бита или контаминирани хранителни продукти и вода, както и чрез механични преносители - инсекти.

Клиничната картина на жиардиазата варира - от безсимптомно носителство до различни клинични форми - чревна, жлъчно-чернодробна, алергична. При около 80% от инвазираните деца, след инкубационен период от 5 - 8 дни, се появяват рязко или постепенно безапетитие, променен вкус, увеличена саливация, коликообразни коремни болки, диария, които могат да преминат спонтанно или да предизвикат малабсорбция на моно- и дизахариди, масти, мастноразтворими витамини. Чревната форма често се манифестира в съчетание с жлъчно-чернодробна (холелитиазоподобни болки в дясно подребрие, повишена температура, отпадналост), както и с алергична (уртикариоподобни обриви) и неврастеновегетативна симптоматика.

Диагностиката се базира главно на паразитологични методи. Ламблиазата се диагностицира морфологично - използват се дуоденално съдържимо и фекалии. Цистоотделянето не е постоянно, което налага необходимостта от серийни изследвания, както и използване на обогатителни методи - седиментация, формалин-етеров метод, метод на Бидегарай.

Диференциалната диагноза включва другите чревни паразитози, съпътстващи състоянията на имунен дефицит (амебиаза, криптоспоридиоза, изоспороза и др.), както и гастродуоденити, ентероколити, холецистити с друга етиология.

Лечението на жиардиаза (ламблиаза) е етиологично - метронидазол, тинидазол, наксофен, парамомицин, фуразолидон.

Необходима е профилактика на заболяването. В обществен план се изисква активно издирване, саниране и диспансеризация на инвазираните, подобряване битовата хигиена и култура, борба с механичните преносители. Диспансерното наблюдение на инвазираните се извършва за срок от 6 месеца до 1 година с клиничен преглед и паразитологични изследвания 3-кратно през 10 дни, непосредствено след лечението, а впоследствие - ежемесечно. В личен план профилактичните мерки изискват екзактно спазване нормите на личната хигиена, при приготвяне и съхраняване на храната.

Още за Жиардиаза [ламблиаза] | мкб A07.1 от Framar.bg: http://medpedia.framar.bg/%D0%B7%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D0%BB%D1%8F%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F/%D0%BC%D0%BA%D0%B1-a071-4/%D0%B6%D0%B8%D0%B0%D1%80%D0%B4%D0%B8%D0%B0%D0%B7%D0%B0-%D0%BB%D0%B0%D0%BC%D0%B1%D0%BB%D0%B8%D0%B0%D0%B7%D0%B0
================
Рандомизирани проучвания също подкрепят използването на тази мая пробиотик за превенция на ентерално диария, свързани с храненето и намаляване на Heliobacter симптоми, свързани с лечението пилори. S. boulardii показва обещание за профилактика на C. труден рецидиви на болестта; лечение на синдром на дразнимото черво, остра диария възрастни, болест на Крон, ламблиаза, човешки имунодефицитен вирус, свързани с диария; но се препоръчва повече доказателства в подкрепа на тези показания. Използването на S. boulardii като терапевтичен пробиотик е основан на доказателства и за двете ефикасност и безопасност за няколко вида диария. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2868213/

През преводач : тук

В педиатрията - тук 
Кандида вагинит - Ацедофилус - тук 
==================
 

Ефикасността на Saccharomyces boulardii с антибиотици при остри амебиаза.

Автор информация

  • 1 Стомашно-чревни и чернодробни заболявания Research Center, Guilan университет на медицинските науки, Сардар-д-дърля Ave, Рази болница, Rasht 41448-95655, Иран. ghanaei@gums.ac.ir

абстрактен

AIM:

За да се сравни ефикасността на само с антибиотици и Saccharomyces boulardii при лечение на остра амебиаза антибиотици терапия.

Методи:

В двойно-сляпо, случайно клинично изпитване на пациенти с остра чревна амебиаза, 57 възрастни пациенти с остра амебиаза, диагностицирани с клинични прояви (остра лигавицата кървава диария) и amebic трофозоити поглъщайки червените кръвни клетки, открити в изпражненията бяха включени в проучването. Схема 1 включва метронидазол (750 мг три пъти дневно) и йодокинол (630 мг три пъти дневно) за 10 дни. 2 режим, съдържаща се капсули с лиофилизирани Saccharomyces boulardii (250 мг три пъти дневно) перорално, в допълнение към режим 1. Пациентите бяха преразгледани в две и четири седмици след лечението, и стол изследване е проведено в края на седмица 4. Т-тест на Student , чи (2) и тестове на McNemar се използва за статистически анализ.

РЕЗУЛТАТИ:

Трима пациенти са отказали да участват. Останалите 54 пациенти са били рандомизирани да получават или режим на 1 или 2 режим (Групи 1 и 2, съответно, всеки с по 27 пациенти). Двете групи са сходни по отношение на тяхната възраст, пол и клинични прояви. В Група 1, диария продължава 48.0 +/- 18.5 часа и от група 2, 12.0 +/- 3.7 часа (р <0.0001). В група 1, времетраенето на висока температура и болки в корема са били 24.0 +/- 8.8 и 24.0 +/- 7,3 часа, а в Група 2 са били 12.0 +/- 5.3 и 12.0 +/- 3.2 часа, съответно (р <0.001). Продължителност на главоболие е била сходна в двете групи. В четири седмици, amebic кисти бяха открити в 5 случаи (18.5%) от Група 1, но в нито един от група 2 (Р <0.02).

ЗАКЛЮЧЕНИЕ:

Добавянето Saccharomyces boulardii към антибиотици при лечението на остра амебиаза изглежда да се намали продължителността на клиничните симптоми и киста пасаж.
PMID:
12918131
[PubMed - индексира за MEDLINE]

PMCID:
PMC4611554

Безплатна PMC член
 
и тук  
 
 А луминал amebicide постигане на високи концентрации в червата като йодокинол, паромомицинът или diloxanide фуроат обикновено се използва за лечение на кисти. Лечебните amebicides с висока концентрация в кръвта като нитроимидазоли (особено метронидазол) са в основата на лечението на инвазивни амебиаза [ 5 ].
Saccharomyces boulardii е сапрофитни, thermophylic мая, която е намерена растящите приложения в областта на превенцията и лечението на човешкото септична ентерит [ 6 , 7 ]. Оптималната температура за тази мая да расте е 37 ° С.
 За сравнение на рутинна лечение с помощта на метронидазол и йодокинол с метронидазол, йодокинол и Saccharomyces boulardii при лечението на остра амебиаза, ние извършихме това проучване върху 57 пациенти с Shahid Beheshti 

 https://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&hl=bg&prev=search&rurl=translate.google.bg&sl=en&u=http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4611554/&usg=ALkJrhi-6H75SdaxhAJKrE_Db7AnWhiKdQ

Achyranthes bidentata корен - САРКОМА

http://b2b.bridgat.com/bg/index.php?page=search&cid=20&hw_num=10&s_res=AND&s_by=f_title&a_d=asc&tag=&off=82


Фитопластир „Яошен“ – съвременно решение за лечение на простатит
Разбира се, лечението на хроничния простатит е дълъг и много натоварващ процес. Фитопластира „Яошен“ Tiande е специално разработен за удобство и лекота на използване.
Има уникална конфигурация, предназначена специално да помага на хората лесно да се справят с урологични проблеми и с болката, причинена от хронични възпалителни заболявания. 
Активния билков състав на Фитопластир „Яошен“, състоящ се от билкови екстракти от тинтява, живовляк, лисичина (Corydalis), шафраново масло, китайската билка "Ню Си" (Achyranthes bidentata) и канелено масло имат противовъзпалително, антитуморно, хемостатично, спазмолитично и обезболяващо действие:
Живовляк - перфектно почиства черния дроб и бъбреците, нормализира процеса на уриниране.
Тинтявата и китайската билка "Ню Си" стимулират потентността и усилват сексуалната активност. При това, тези растения се използват като диуретично и противовъзпалително средство при заболявания на пикочния мехур и простата.
Лисичина (Corydalis) има успокояващо и регенериращо действие. Тя нормализира функционирането на сърцето и кръвоносната система. Възвръща изгубената жизненост.
Шафрановото масло има силен аналгетичен ефект, намалява в черния дроб и бъбреците, премахва застоя на кръвта.
Канелено масло има антивирусно и бактерицидно действие. Усилва действието на горе посочените растителни съставки. Успокоява и облекчава нервно напрежение. Помага за съсредоточаване и възстановяване на жизнената енергия.

===========================
 
Zhongguo Yao Li Xue Bao. 1993 Nov;14(6):556-61.

Antitumor activity and immuno-potentiating actions of Achyranthes bidentata polysaccharides.

A

bstractAchyranthes bidentata полизахариди (ABP), изолиран от корените на Achyranthes bidentata Blume, 50 mg.kg-1 IP или 250 mg.kg-1 ICR мишки инхибира растежа на саркома 180. ABP 50 и 100 mg.kg-1 IP Продължителната дните на оцеляване на мишки, носещи Ерлих карцином. ABP 50-800 micrograms.ml-1 не упражнява пряко цитотоксичен ефект ин витро върху S180 клетки, но засилено цитотоксичността на перитонеална макрофаги срещу S180 клетки. ABP 50 mg.kg-1 IP х 17 г или 250 mg.kg-1 Ig х 16 г повишен плака формиращи клетки (PFC) отговор на овце червени кръвни клетки (SRBC) и нивото на серумния IgG, както и спленоцити пролиферация, предизвикана от митоген Con А или LPS в тумор-индуцирана имунна мишки. ABP също повишени NK клетъчна активност и серум съдържанието на TNF в мишки, носещи S180. Тези резултати показват, че антитуморният ефект на ABP могат да бъдат свързани с неговата усилващ ефект върху двете специфични и неспецифични отговори домакин имунологични.
 http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8010059

Нашата страница във Фейсбук

УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА

УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА
УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА