сряда, 18 юни 2014 г.

Лечение с готварска сол

Солни превръзки, които лекуват дори рак

  | 10.10.2013
solТази история е намерена в стар вестник. Тя е за невероятните лечебни свойства на солта, която е използвана по време на Втората световна война за лечение на ранени войници.
„По време на Великата отечествена война работех като старша операционна сестра в полева болница с хирурга Щеглов. За разлика от други лекари той успешно използва за лечение на ранените  разтвор на готварска сол.
На голяма повърхност със замърсени рани той налагаше обилно напоена със солен разтовр голяма кърпа. След 3-4 дни  раната ставаше чиста, розова, температурата, ако е  висока, падаше до нормални граници. След още 3-4 дни  ранените бяха изпращани в тила. Соленият разтвор работеше перфектно -  почти нямахме смъртност.
10 години след войната  аз използвах метода на Щеглов за лечение на зъбите си, както и кариес, усложнен с грануломи. Успехът дойде след две седмици. След това започнах да   проучвам влиянието на солния разтвор върху заболявания като холецистит, нефрит, хроничен апендицит, ревматична болест на сърцето, възпаление на белите дробове, ревматизъм, остеомиелит, абсцеси след инжектирането и така нататък.
По принцип, това са изолирани случаи, но всеки път получавах положителни резултати доста бързо. По-късно работих  в поликлиника и мога да разкажа за доста голям брой трудни случаи, когато превръзка със солен разтвор е по-ефективна от всички други лекарства. Успяхме да излекуваме хематоми, бурсит, хроничен апендицит. Работата е това,  че солният разтвор има абсорбционни свойства и изтегля от тъканта течност с патогенна флора.
Един ден по време на бизнес пътуване в района, спрях в една квартира. Децата на хазяйката боледуваха от коклюш. Те непрекъснато кашляха. Аз наложих на гръбчетата им  солни превръзки през нощта. След половин час кашлица им спря и не се появи до сутринта. След четири превръзки болестта изчезна без следа.
В клиниката, за която става дума, хирургът предложи да опитаме солен разтвор при лечението на тумори. Първият такъв пациент бе жена с ракова бенка на лицето.
Тя обърнала внимание на нея преди шест месеца. През това време тя почервеняла, увеличила се и от нея изтичала сиво- кафява течност. Наложих я със солна превръзка. След първия път туморът избледня и се смали.
След втората стана още по- блед, и сякаш се сви. Престана и да тече. А след четвъртия път се върна в първоначалния си вид . След  петата превръзка всичко завърши без хирургическа намеса .
След това имаше едно младо момиче с аденом на гърдата. Предстоеше му операция. Посъветвах пациентката преди операцията да и направя солени превръзки  за няколко седмици. Представете си, след това операция не бе необходима. Шест месеца по-късно се появи аденом на втората гърда. Тя отново се се излекува  без операция – само със солни превръзки. Срещнах я девет години след лечението. Тя се чувстваше добре и беше забравила за болестта.
Можа да продължа историите с чудодейни случаи на използване на превръзки със  солен разтвор. Мога да разкажа и за един преподавател  Курския институт, който след девет превръзки се отърва от аденом на простатата.
А една жена, болна от левкемия, всяка нощ си прави солни превръзки под формата на блуза и панталони и за три седмици  си върна здравето.
Практика за използване на солени превръзки.
Първо. Готварската  сол във водния разтвор  не трябва да е повече от 10 %. Тя изважда от болния орган всякакви нечистотии. Въпреки това  терапевтичният ефект се получава само в случай, че превръзката е „дишаща“,  т.е. хигроскопична, което зависи от качеството на материала, използван за превръзка.
Второ. Солената  превръзка действа локално – само върху  болния орган или част от тялото, тъй като течността се абсорбира от подкожната тъкан като  издига тъканна течност от по-дълбоките слоеве, увличайки със себе си всички микроби, вируси и органична материя.
По този начин по време на действието на превръзката в тъканите на тялото на пациента се обновяват течностите, става очистване на патогенните фактори и се премахва патологичния процес.
Трето. Превръзката действа постепенно. Терапевтичен ефект се постига в рамките на 7-10 дни, а понякога и повече .
Четвърто. Използване на солен разтвор изисква определено внимание. Например, аз не бих съветвала да се прилага превръзка с разтвор с концентрация над 10 %. В някои случаи дори 8 процентов разтвор. (За да го приготвите в такава концентрация ще ви помогне  всеки фармацевт).
Възниква и въпрос: къде  гледат лекарите, ако превръзка със  солен разтвор е толкова ефективна, защо това лечение не е широко използвано?
Това е много проста – лекарите са в плен на лечение с препарати. Фармацевтичните фирми предлагат все повече и повече и по- скъпи лекарства. За съжаление, медицината също е бизнес. При това – огромен. Проблемът със солните превръзки е, че методът е твърде прост и евтин. Междувременно  животът ме убеждава, че тези превръзки са много добро средство в борбата срещу много болести.
Например, при настинка и главоболие си правя  кръгова превръзка на челото и задната част на главата за през нощта. След около час и половина хремата преминава, а главоболието на сутринта. При всякакви  настинки се правят превръзки при първите признаци.
И ако все пак съм пропуснала момента и имам вече  инфекция в гърлото и бронхите, си правя едновременно  превръзки на главата и шията ( 3-4 слоя тънка мека кърпа) и на гърба (от  два слоя влажна и 2 слоя суха кърп) обикновено цяла нощ. Ефект се постига след 4-5 процедури.  При това аз продължавам да работя .
Следва: Още за технологията със солените превръзки – от каква материя и как да се приготвят.
(бел. ред. Този текст не е препоръка за започване на самостоятелно лечение. Всички действия са лична отговорност.)
Източник : Планета ТАЙН

 Преди няколко години ме намери роднина. Нейната дъщеря страдаше от остри пристъпи на холецистит. За една седмицата аз и поставях солени превръзки от памучна тъкан върху болния черен дроб. Сгъвах памучна кърпа на 4 слоя, навлажнявах в солен разтвор и я оставях така през нощта.
Превръзката се постава така: от основата на лявата гръд до средата на напречната линия на корема, а на ширина – от гръдната кост и бялата линия на корема до  гръбначния стълб на гърба. Плътно се обвива с широка превръзка от бинт. След 10 часа се отстранява и в областта на черния дроб се поставя грейка с топла вода.
Това се прави така, за да се  разширят жлъчните канали и да се обезпечи свободната циркулация на течности. Грейката в този случай задължителна. Що се отнася до момичето,  след  това лечение минаха много години, и тя не се оплакват от черния си дроб.
Аз не искам да се давам адреси, име, фамилия. Ако искате – вярвайте, но четирислойна превръзка от памучна кърпа,   налагана на двете гърди за 8-9 часа през нощта, помогна на жената да се избави за две седмици от рак на гърдата.
Соленият разтвор може да се използва само в превръзка, но в никакъв случай да не е компрес. Концентрацията на солта в разтвора не трябва да превишава 10%, но и да не пада под 8% .
Лентата  с разтвор с по-висока концентрация може да доведе до унищожаване на капилярите в тъканите.
Най-важното е изборът на материала за превръзка. Той трябва да бъде хигроскопичен. Той трябва да лесно промокаем,  без остатъчни мазнини, мазила, алкохол, йод. Те са недопустими и на  кожата, на която се прилага превръзката.
Най-добре е да се използват ленена и памучна тъкан (кърпа), многократно изпирана. В крайна сметка можете да използвате и марля. Последната се сгъва на 8 слоя. Всички  други материали – 4 слоя.
При прилагане на превръзка  разтворът трябва да бъде достатъчно горещ. Напояването на тъканта трябва да е средно- нито много напоена, нито твърде мокра. Върху превръзката нищо друго не се слага.
Закрепете я само с бинт или лепенка.
При  различни белодробни процеси (да не се поставя при кървене от белите дробове) по-добре е да се прилага превръзка на гърба, но е необходимо да се знае точната алокализация на процеса – поставя се достатъчно здраво, но не и да не може да се диша лесно.
Коремната превръзка да е възможно най-стегната, защото през  нощта той се изпразва, превръзката се разхлабва и вече не действа.
В случай че имате здравословен проблем и не сте успели да го решите в болница, използвайте солени превръзки. Този метод не е някаква сензация.
Той просто е добре забравен.
(бел. ред. Този текст не е препоръка за започване на самостоятелно лечение. Всички действия са лична отговорност.)
Източник : Планета ТАЙН

Лечение с морска сол

Използване на вода с добавка на сол

Водата става жива с добавка на сол


Статията преведе за вас Алекс Болдин


    Доктор Фирейдон Батмангхелидж заяви, че използването на вода с добавянето на малко количество сол не само подобрява самочувствието, а също предпазва и помага за лечение на много заболявания. Много заболявания се развиват вследствие на обезводняване на организма и поемането на вода със сол помага за отстраняване на тези проблеми.

Артрит
Водата предпазва и помага за излекуване на артрита. Артритът - е признак на недостиг на вода в ставите. Използването на вода в борба с артрита помага както на млади така и на възрастни хора. Използваните лекарствени препарати не решават проблема, а само намалят болката. Само поемането на вода с добавка на малко количество сол помага напълно да се реши проблема с недостига на вода в ставите и да се излекува артрита.
Болки в гърба
Водата предотвратява и помага за лекуването на болката в гърба.
Малки болки в гърба и артрит в гръбнака възникват вследствие недостиг на вода в гръбначния стълб.
Не признавайки артрита и болките в гърба като признак в обезводняване , лекарите се опитват да излекуват болестта с помощта на инжекции, лекарствени препарати, масаж и в края на крайщата с операция.
Подобно лечение води до към развитие на остеоартрит, като клетките на хрущялите в ставите умират, а също и деформират гръбначния стълб, което на свой ред води до паралич.
Болко успокояващите лекарства имат свои опасни за живота последствия.
Ангина
Водата предпазва и помага за лечението на ангината. Ангината - това е признак от недостиг на вода в сърцето и белите дробове. Методът за лечение с вода с добавка на сол трябва да се разглежда с увеличение на приемането на вода докато пациента не се излекува. Лечението с вода при ангина не изключва поемането на лекарствени препарати, но в много разумни граници.

Мигрена
Водата предпазва и помага лечението на мигрена.
Мигрената е болка в главата-предизвикана от нужда на вода в мозъка и очите. Обезводняването е причина за мигрена и в края на крайщата може да причини възпаление на очите или загуба на зрението.
Колит
Водата предпазва и помага за излекуване на колита.
Колитът(болката) е сигнал за недостиг на вода в големи количества.
Не признавайки колита като признак за обезводняване довежда до значителни проблеми. По-късно в живота то може да предизвика фекално въздействие: което може да предизвика diverticulitis, hemorrhoids и полипи. Колитът е опасен с това, че в значителна степен повишава риска от развитие на рак на дебелото черво и дванадесетопръстника.
Астма
Водата и солта предпазват и помагат за излекуването на астмата. Астмата, от която страдат 14 милиона деца и умират няколко хиляди човека всяка година, представлява усложнение от обезводняване на организма. Тя е предизвикана от сухотата на тялото. Увеличеното количество поета вода със сол позволява да се предотврати пристъпа на астма. Астматикът също се нуждае от поемане на вода с голямо съдържание на сол, както при лечение и на другите заболявания. Увеличаването концентрацията на сол във водата позволява ефективно да се очисти белия дроб от слузта, която пречи на свободното движение на въздуха.
Хипертония
Водата предпазва и помага за лечението на високото кръвно налягане. Хипертонията-това е състояние на адаптация на тялото към всеобщата сухота, когато не достига вода за запълване на кръвоносните съдове и водата постъпва в недостатъчно количество в жизнено важни клетки. Поемането на вода със сол нормализира кръвното налягане!
Хипертонията представлява един от основните показатели за обезводняване в човешкия организъм и след време може да предизвика отлагане на холестерина в сърдечните артерии, които водят до мозъка.
Обезводняването на организма води до сърдечни пристъпи и паралич. Обезводняването е основната причина за болестите в бъбреците и може да породи повреди в мозъка и възникване на нервни разстройства, такива като болестта на Алцхаймер.
Диабет
Водата предпазва и помага за излекуването на диабета. Диабетът е още едно състояние причинено от тежко обезводняване на организма на човека. Не признавайки диабета като усложнение от обезводняването може да доведе след време до значително увреждане на кръвоносните съдове по цялото тяло. Той може да предизвика увреждане на очите и даже слепота.

Холестерин
Водата понижава нивото на холестерина в кръвта. Високото ниво на холестерина представлява показател за начално обезводняване на организма. Холестерина е като глина, която запушва някои междуклетъчни мембрани, в опит да задържи загубите от жизнено необходимата вода в организма.
Подробно за употребата на вода със сол при лечението на другите заболявания можете да разберете от книгата на д-р Ф. Батманхелидж.
Схема за употреба на жива вода - вода с добавка на сол в течение на денонощието:
Формула за живата вода:
2-3 л. вода + 1 ч.л. сол(3-4 г.) = жива вода

УТРО

2 чаши вода 30 мин. преди закуска и 1 чаша вода 2-2,5 часа след закуска
ОБЯД
1 чаша 30 мин. преди обяд и 1 чаша 2-2,5 часа след обяд
ВЕЧЕР

1 чаша 30 мин. преди вечеря и една чаша 2-2,5 часа след вечеря
1* чаша = 250 - 300 г.
ВОДАТА Е ЖИВА САМО ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ СЕ УПОТРЕБЯВА!
Приготвената със сол вода и забравена в чашата е безполезна
Съвети за приемане на жива вода:
1. Пиенето започва от 1-1,5 литра в денонощие и постепенно достига до нормата **** - обикновено нормата за употреба на вода се изчислява от пропорцията - 30гр. вода на 1 кг. телесно тегло.
2. Използва се морска, каменна или едро-смляна сол.
3. Използва се обикновено питейна, преварена, изворна или филтрирана вода.
4. Пиенето става бързо на едри глътки.
Ако не е възможно навреме да се приеме вода - може вместо нея да пие вода с добавка на сол.
Начини за ефективно приемане:
Ако се намирате у дома:
1. наливате вода в съд
2. разтваряте сол в указаната норма
3. поставяне на водата на видно място за да ви напомня за пиене
4. приемане по схема

Ако се намирате извън дома или на път или нямате възможност да носите със себе си вода:
1. вземете със себе си количество сол в мярка за необходимите дни
2. солта се смесва с обикновена питейна вода
3. водата се изпива след разбъркване
4. приема се по схема


ЖИВА ВОДА - ВОДА С ДОБАВКА НА СОЛ


Когато американският лекар и учен Ф. Батмангхелидж обобщил резултатите от своите 20 дневни клинични и научни изследвания, се получила удивителна картина. Оказва се, че човешкия организъм по силата на наложената традиция на хранене се намира в състояние на хроническо обезводняване, за което отчаяно сигнализира своя стопанин, а след това и започва да боледува. Не получавайки исканото, с всяка година свива кръга на безупречно изпълняваните от него функции.
На нашето тяло е нужна именно вода. Чай, кафе, газирана вода, сокове не могат да я заменят. Приятните на вкус напитки, станали символ на съвременното общество, съдържат определени вещества, променящи химическия състав на организма в центровете на управление - централната нервна система. Даже млякото- не може да бъде вода. Млякото е храна, и организма се отнася към него като към храна.
Наистина водата е основна съставка на човешкото тяло. Именно тя осигурява нормалната работа на всяка една негова клетка. Но определяйки степента на жажда, не трябва да се основаваме на така общоизвестния признак, като сухота в устата. За да осигури възможност да предъвква и гълта храната, е нужно известно количество слюнка. Тя се образува даже и ако тялото му изпитва остра нужда от вода за изпълнение на останалите жизнено важни функции.
Примерно при диабет, явяващ се пряко следствие от това, че в борбата с устойчивото обезводняване на организма се жертват клетки от задстомашната жлеза, отговорни за производството на инсулин.
Ясно е, че никакви таблетки не са в състояние да ни избавят от болестта наречена "физиологична сухота"(а списъка от такива болести, по мнението на американския лекар, е огромен: астма, гастрит, колит, повишено съдържание на холестерин в кръвта, хипертония, тромбоза, остеопороза, артрит, депресия и т.н.) Само употребата на достаъчно количество вода- не по-малко от 2,5 л. на ден-може да реши такива проблеми със здравето. И доктор Батманхелидж нагледно го потвърждава.
Нашето Тяло се моли за вода
Хроническият недостиг на вода в човешкият организъм води до много разстройства и заболявания. Научете се да разбирате, кога вашето тяло се нуждае от питейна вода(заедно със съдържащите се в нея вещества), и не се мъчете "да лекувате" жаждата с медикаменти
Водата- това е живот. Американците сега оживено обсъждат, казаната от доктор Батмангхелидж нова парадигма в медицината за възможността от предотвратяване и лечение на много заболявания, корените на които се крият в обезводняването. Той утвърждава, че единственото чудодейно средство за лечение на много състояния- това е водата и нищо друго.
За да запълни отново пространството с вода, вътре в него трябва да се създаде вакуум. Това може да се получи само тогава, когато главата и шията се движат едновременно назад. В по-малко тежки случаи болката в областта на шията може да се преодолее по най-простия начин чрез бавни многократни наклони на главата и шията назад.
Протегнете шията напред, задръжте я в това положение 30 секунди. Подобно положение създава вакуум и помага да се запълни с вода пространството между прешлените. Заедно с това всички прешлени благодарение на предното съединение с гръбначните връзки се изместват назад, в нормално положение. Предлагам още едно просто упражнение: лягате на гръб на самия край на леглото, така че вашата глава да остане без опора Това положение помага да се разтегне шията, не носеща в тоя случай никакъв товар и да се наклони назад.
Полежете няколко минути в това положение, напълно разхлабен-това може да помогне за разслабване на шията. В резултат на това в пространството между прешлените се създава необходимия вакуум. След внимателни наклони назад-така че да можете да видите пода- повдигнете глава толкова, че да видите стената около стъпалата си.
Тази процедура е твърде полезна, тъй като се създава вакуум в пространството между всяка двойка прешлени.
Благодарение на разтягането водата попада в пространството между дисковете и се разпределя по всички части на шийните връзки, действайки като смазочно вещество. Необходимо е тая вода да се усвои в ядрото между прешлените дискове дотогава докато не се разтегнат и не приемат естествения си размер, отделяйки един прешлен от друг. Сега наклонете глава от едната страна на другата. Опитайте се да погледнете на пода и на стената, отначало от едната страна а после от другата. Тези които се измъчват от шиен артрит или изместване на шийните дискове, може да опитат да това несложно упражнение, за да подобрят подвижността на шийните връзки.
Главоболие
Изхождайки от собствен опит, мога да твърдя, че сред причините за мигрената може да се отделят следните: обезводняване, твърде топло одеяло, алкохолните напитки, иницииращия процес на клетъчно обезводняване, особено в мозъка, алергични фактори, висока температура на атмосферата при недостиг на вода. Като правило, мигрената е признак на "топлинен стрес". По такъв начин, за засилване на главоболието обезводняването играе не последна роля. Най-логичният и разумен начин за борба с мигрената е редовна употреба на вода. Разрушавайки болезнения праг, мигрената пуска ред химически реакции, които пречат на организма нормално да функционира. В дадения случай обикновено препоръчват употреба на обезболяващи средства и обилно пиене. Студената вода охлажда организма ( и мозъка) отвътре и помага за свиване на съдовете. Прекомерното разширение на периферните съдове, напълно може да бъде основна причина за главоболието.

Статията е взета от сайта:
http://wateralive.org/primen.html
 http://dhost.info/boldin/authors/a/alexboldin/vodaisol.htm

Нашата страница във Фейсбук

УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА

УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА
УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА