четвъртък, 7 януари 2016 г.

НЕ СЕ ДОКЛАДВАТ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ ОТ ВАКСИНИ

НИКОЙ НЕ ДОКЛАДВА НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ ОТ ВАКСИНИ !!!

"Какво пише в анализ на РЗИ - Разград за извършени ваксинации през през 2012: За разглеждания период в областта, в раздел ІV се съобщава, че няма нежелани реакции след ваксинация?! При обхванати 54050 ваксинирани и брой на извършените ваксинации вероятно 2-3 пъти повече, няма нито една съобщена реакция?! Интересни в анализа са и цифрите на неявилите се за ваксина, както и че от 6 деца пратени на комисия за освобождаване нито едно не е освободено/отложено. Едва ли родителите им са отишли там на разходка, а децата имат здравословни проблеми, за да са стигнали до комисия.

В свое проучване* д-р Надежда Владимирова анализира дейността на системата за надзор на нежеланите реакции след ваксинация (НРВ) и пише, че "Сравнително малкият брой ежегодно съобщавани случаи с НРВ за цялата страна до голяма степен се дължи на избирателното „филтриране” на тези събития, което системата за надзор на НРВ допуска още на ниво лекарска практика или болница, а впоследствие и на регионално ниво.
Липсата на съобщения за НРВ в един регион (за 2011) най-вероятно се дължи на несъобщаване на подобни събития, поради причини, чието изясняване предстои." Тоест не че няма, а че не се съобщават.

Дори според описаната честота в листовките при толкова ваксинирани няма как да няма проявена реакция, макар и да не се докладват от ЛЛ. Реакции не докладват и болниците (или изключително рядко), които са приели за лечение пострадали от ваксина. Някои не признават документално, само устно, че е от това, други описват и в документите, но пак не докладват реакцията на съответните здравни институции. Зад всичко това обаче стоят човешки съдби и изкривяване/омаловажаване на официалните данни за реалния брой получили реакции деца и големи. От своя страна, това рефлектира в заблуда на лекари и родители за действителния брой реакции у нас и се установява един нереален ореол на категорична безвредност на ваксините, което е абсурдно и опасно.

Във формуляра за съобщаване на НРВ, както и в Методичното указание са описани всички реакции, подлежащи на докладване. Част от тях са: температура над 38 градуса (подмишнична), реакции, считани като противопоказание за последващо приложение на ваксината (съгласно производителя), тежки локални реакции, алергични, персистиращ плач най-малко 3 часа, обриви, както и други необичайни нарушения на здравето до 4 седмици след ваксина, и всеки смъртен случай до 4 седмици без посочени други причини за смъртта. Тук не са изброени повечето от сериозните реакции подлежащи на съобщаване, но дори и от тези се вижда, че няма как при няколко десетки или стотици хиляди проведени ваксинации да няма проявена нежелана реакция. Друг е въпросът, че температура и плач дори не ги считат за реакции и не ги съобщават, камо ли по-сериозните, които подлежат на обследване на лекарската практика, самата приложена ваксина и т.н, което създава неудобства на ЛЛ и РЗИ и вероятно е една от причините да си го спестяват. За сметка на пострадалите деца и родителите им, разбира се.

Същевременно през 2010 една лекарка от РЗИ информира медиите (които са информирани и от родители) за 3 случая на реакции след хепатитна Б ваксина.( " На 15.03.2010г. в отдел “Противоепидемичен контрол” на РИОКОЗ – Добрич e получено съобщение от Детско отделение на МБАЛ- Добрич за три хоспитализирани деца от гр. Добрич на едномесечна възраст с нежелани реакции след поставена ваксина против хепатит, тип В." http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache%3AnQhJGS_7WTcJ%3Arzi-dobrich.org%2Fdocs%2F1269865506_1268751565_%25D0%2591%25D1%258E%25D0%25BB%25D0%25B5%25D1%2582%25D0%25B8%25D0%25BD%2520-%2520%25D0%259D%25D0%25A0%25D0%2592%2520%2520%252018.doc+&cd=6&hl=bg&ct=clnk&gl=bg И каква изненада настава - ма тя, ваксината била чудесна, никога досега нямало реакции от нея - ами как ще има, като никой не ги съобщава по веригата? ( " Три бебета на по един месец бяха приети в Детско отделение на Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич след като им бе поставена ваксина срещу хепатит В.


За случая сигнализира Павлина Щайнберг - баба на малкия Денис. Тя разказа, че бебето се родило на 11 февруари. Месец по-късно - на 11 март, го завели на консултация и в кабинета на личния му лекар му била поставена задължителната ваксина срещу хепатит В. Часове по-късно състоянието детето започнало да се влошава " http://www.ndt1.com/article.php/20100315152213973 Накрая никой не разбрал и не дал обяснение защо са пострадали децата от ваксината и случаят е забравен. ( Не откриват причина за интоксикацията на бебета след ваксинация видео) http://btvnovinite.bg/article/1515081614-Ne_otkrivat_prichina_za_intoksikatsiyata_na_bebeta_sled_vaksinatsiya.html

Такива ми ти работи, драги патиланци - манипулират ни, а накрая пострадали "няма", обезщетени няма и виновни "няма". Ще се борим срещу тази безочлива и нечовешка безотговорност към българските деца и родители, както и да научим родителите къде и как сами да съобщават реакциите.

*Надзор на имунизациите и нежеланите реакции след ваксинация в България през 2011 г., д-р. Н. Владимирова - сп. Мединфо, бр.10/2012 г.

Нашата страница във Фейсбук

УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА

УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА
УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА