неделя, 19 февруари 2017 г.

ЛЕЧЕНИЕ НА ВСИЧКИ БОЛЕСТИ - ЗДРАВЕ И ЩАСТИЕ 1 ИЗВАДКА КЛАРК

ЛЕЧЕНИЕ НА ВСИЧКИ БОЛЕСТИ - ЗДРАВЕ И ЩАСТИЕ 1
НА ВНИМАНИЕТО НА ЧИТАТЕЛЯ

Твърденията и заключенията в тази книга са мои и ако няма някакви други указания, те си остават само мои. Те се основават на моя научно-изследователска работа и изучаването на конкретни случаи при мои пациенти. Имайте предвид, обаче, че всеки човек е уникален и може да отговори по различен начин на лечебните методи, описани в тази книга. Ние препоръчваме дозировки, когато считаме това за правилно. Помнете, че ние всички сме различни и всяко ново лечение трябва да се прилага внимателно и разумно.
Лечебните методи, описани тук, нямат за цел да изместят или заменят други форми на лечение на традиционната медицина. Моля, преди да решите да ги приложите, да се консултирате с лекуващия ви лекар или друг здравен специалист.
На много места аз изтъквам наличието на замърсители в храната и други продукти. Тези замърсители са идентифицирани посредством изобретен от мен прибор, известен като Синхрометьр. В тази книга ще намерите пълни инструкции за построяването и използването му.Ето защо всеки би могъл да повтори описаните тестове и да се увери в истинността на получените данни.
Синхрометърът е по-точен и по-чувствителен от най-добрите прилагани понастоящем методи за изследване, но на този етап той дава само положителни или отрицателни резултати, а не и данни за количеството на замърсителя. Шансът за фалшиво положителни и фалшиво отрицателни резултати е около 5% и може да се намали още при повторно извършване на теста.
От интерес на обществото е да узнае за наличието на сериозен замърсител дори в една единствена опаковка от един единствен продукт. В такива случаи съветът, който непрекъснато давам е — да не се използва никаква опаковка от този продукт. Моята цел е да предупредя обществото за риска, за да може то да се защити, а не да правя статистически достоверен анализ. Горещо се надявам производителите да започнат да използват електронната техника,описана в книгата, за да произвеждат по-чисти продукти от всякога.
ПОСВЕЩЕНИЕ
Посвещавам тази книга на всички, които ме потърсиха като професионалист, започвайки от 1963г. с г-жа Р. Биел до днешните ми посетители. 131h73b Научих толкова много от всички вас и ценя вашето доверие, интелигентност и отказа да се предадете.
БЛАГОДАРНОСТИ
Бих искала да изкажа своята благодарност към сина си Джофри, който в неделните дни, докато вечеряхме, изслушваше моите „щури идеи'. Беше търпелив, любезен, готов да сподели с мен познанията си по електроника и компютри. Без него тази книга нямаше да бъде написана.
Изказвам голяма благодарност и на д-р Франк Джеръм, без чиято колекция от слайдове на паразити много мои открития нямаше да бъдат направени, а без разработената от него безметална стоматологична работа много пациенти биха завършили зле. Благодаря и на теб, Линда Джеръм, за проявеното и към двама ни внимание и търпение. Благодаря също на Една Бернщайн за нейната всестранна помощ.
ПРЕДГОВОР
От незапомнени времена болният човек е заложник заради парите си. Докторите и дори примитивните знахари и лечители се обграждат с тайнственост, използвайки различни билки или химически вещества и заклинания или „прогнози', за да му помогнат да оздравее. Днес медицинската индустрия (докторите и техните снабдители и застрахователи) заемат съществено място на пазара на труда. Няма ли да бъде добре, ако всички те се върнат към градинарството или някое друго просто и полезно занимание? Няма ли да е чудесно болните да се присъединят към тях?
Най-обещаващото откритие, описано в тази книга, е способността на електричеството да унищожава вируси, бактерии и паразити. Значи ли това, че можете да отмените посещението си при вашия лекар? Не. Унищожаването на всички „нашественици' няма да ви накара да се почувствате добре веднага. Но при следващото ви посещение при вашия лекар той ще намали, а няма да увеличи лекарствата ви.
Може би мислите, че такова откритие трябва бързо да се патентова. Всички ме съветват така, но аз реших да не го правя. Ако вие сте добре, това помага на мен, на моите деца и внуци. Целият свят трябва да излезе от мрачните времена на медицината и болестите и да разбере кои са истинските причини за инфекцията и болестта. Ние можем и трябва да възвестим новата ера на живота без болести. Без диабет, без високо кръвно налягане, без рак, без ХИВ/СПИН, без мигрени, без лупус и т. н.1
Нито една болест не е непобедима благодарение на това ново разбиране.
От автора
ОБЕЩАНИЕТО
Пристъпете в един нов свят.
Свят без хронични болести.
Напуснете вашия стар святкойто ви държи като затворници.
Опитайте нещо ново.
Затворът няма стени. Има само линии. Линии, които маркират земята около вас. Навътре от линиите са вашите стари идеи. Навън от тях са новите идеи, които ви подканят да ги прескочите и да избягате от своя затвор. Осмелете се да пробвате тези нови идеи и Вашето заболяване ще отстъпи. За няколко седмици то може да си отиде.
Ако сте много болен или имате сериозно хронично заболяване, трябва да сте се питал не веднъж: „Защо точно на мен се случи? Нима никога няма да мога да се оправя?'
Вероятно знаете обяснението на Вашия лекар за заболяването Ви или заболяването на Вашето дете. ВирусCoxsack-ie е проникнал в мозъка на Вашето дете и е причинил възпалението му (енцефалит). Молите се имунната система на детето да го преодолее. Знаете как е станало, но сте безсилни пред този микроскопичен нашественик.
Ако можеха да Ви се изпълнят три желания, те биха били: 1) Моля те, не отнемай живота на детето ми, 2) Моля те, направи така, че да не му остане трайно увреждане, 3) Моля те, благослови и ръководи чудесните доктори и сестри, които поддържат работата на кислородната палатка и следят жизнените показатели и температурата на детето ми.
Какво би станало, ако можехте просто да завъртите едно копче и за 3 минути да унищожите вирусаCoxsackie в тялото на детето сипри това без никакви странични действия и с осигурена за цял живот защита срещу този вирус?
В тази книга ще научите как да правите това. Ще научите защо детето Ви е заболяло от енцефалит или някоя друга болест и как да предотвратите това завинаги.
Няма да Ви се струва толкова сложно, ако се придвижвате стъпка по стъпка. Първо се запознайте с радиовълните, излъчвани от всички животни. После открийте точната честота, на която предава конкретният нашественик. Трето, научете как да заглушите тази честота до нейното пълно изчезване. Това става само за няколко минути!
И накрая, научете се как да си направите собствени диагностични и терапевтични уреди. Инструкциите са разбираеми за всички. Само с тази сила в своите ръце ще бъдете в безопасност.
ДВЕ ЗЛИНИ СА В ОСНОВАТА НА БОЛЕСТИТЕ
Независимо от това, колко дълъг и объркващ е списъкът с оплаквания на даден човек, започвайки например от хронична умора до безплодие или психически проблеми, аз съм сигурна, че ще намеря само две причини — наличие на замърсители и/или паразити. Никога не съм считала липсата на физически упражнения, недостига на витамини, хормоналните нива или каквото и да е друго за първичен причинен фактор на болестите. Така че очевидният път към доброто здраве е:
Проблем                    Най-просто решение
Паразити                    Лечение с електроника и билки
Замърсяване               Избягването му
С оптимизъм и решителност вие можете да постигнете чудесата, достигнати от моите клиенти и описани в книгата.
Добрата новина е, че това не струва скъпо. Цената ще е от няколко стотин до няколко хиляди долара и за елиминиране на проблемите, и за излекуване на хроничните болести.
БЪДИ ЗДРАВЕН ДЕТЕКТИВ
След оздравяването си научете приятелите и семейството си как става това. Водете си бележки, които да станат част от семейните ценности, както са снимките, например. Ако вашите леля, баща, брат и самите вие сте имали диабет и всички сте се излекували посредством новите концепция и технология, не си ли струва вашите бележки да останат в семейната история?
Наследствеността не е свързана само с общи гени, но и с общ покрив, маса, супермаркет и зъболекар!
Наследствеността при много проблеми може да бъде прекъсната. Излекувайте се от ретинитис пигментоза, мускулна дистрофия и променете съдбата на семейството, заложена в концепцията за генетичното предаване на тези болести. Дайте надежда на семейството си, разяснявайки истинската етиология на болестите. Вярвайте, че вашите гени са ви донесли само добри неща от предшествениците ви, а всичко лошо идва от паразитите и замърсяването.
Унищожаването на нашествениците е само първата крачка, но тя е животоспасяваща. Следващата крачка, за да запазите здравето си, е по-трудна. Трябва да откриете източника на нашествениците. Откъде са дошли? Защо са се заселили във вас така масово? Защо са нападнали точно вас?
Историята на замърсяването ви се разгръща като на книга. Погледнете я по-отблизо и ще видите цялата панорама от мънички нашественици, отблъсквани от храбрата ви имунна система и белите кръвни телца. Те се сражават не само с нашествениците, но и с неправилното хранене и вредните навици.
Сърцето ви се устремява към малките бели кръвни клетки. Казвате им, че никога повече няма да им давате арсен, живак и олово, никога повече кобалт, азбест и фреон.
Вашето тяло, изпълнено с разум, същото онова, което изслуша трите Ви желания, ще Ви изпълни не 3, а 30 желания, изглеждащи толкова невъзможни, колкото изкачването на връх Еверест:
♦    Ще изчезнат хроничните гъбични инфекции.
♦    Ще спре да ви пада косата, а може да ви поникне и нова.
♦    Можете да забременеете, когато вече сте спряла да се надявате.
♦    Ще изчезне постоянната умора.
♦    Ще изчезне безсънието.
♦    Ще паднат брадавиците.
♦    Ще се изострят зрението и слухът ви.
♦    Ще изчезне постоянният ви глад.
Да си здрав не означава просто да не си болен. Да си здрав, значи да се чувстваш великолепно, да можеш да се смееш на смешните неща, да си изпълнен с благодарност, че си жив, да си щастлив, когато гледаш небето и наблюдаваш растежа на нещата и да вярваш в прогреса на човешкото общество. Здравето е да си спомняш най-хубавите моменти от детството си и да вярваш, че все още имаш много от тях.
ОТКРИТИЕТО
Защо съм уверена, че мога да открия в човешкото тяло това, което не може да открие анализът на кръвта? Каква нова технология прави това възможно? Защо електронното тестиране превъзхожда химичните методи? На какво се основават моите изявления, че електричеството унищожава паразитите?
През 1988 г. аз открих нов начин за сканиране на телесните органи — електронния. Ние „виждаме' органите с помощта на сонограмите, рентгеновите лъчи, компютърното томографско сканиране и магаитно-резонансното изображение. Тези методи могат да разпознаят нарушенията в образа на даден орган, но не могат това, което прави моят метод. Моята нова електронна техника може да проверява за наличие на вируси, бактерии, гъбички, паразити, разтворители и токсини, като при това е проста за изпълнение, евтина, бърза и безпогрешна.
В основата на метода лежат принципите на радиоелектрониката.
Ако подберете прецизно капацитета и индукционните способности на една външна верига по такъв начин, ченейната честота на резониране да съвпада с честотата на излъчване на някакъв друг източник, то веригата ще започне да осцилира (вибрира). Това означава, че във веригата на усилвателя ще получим позитивна обратна връзка. Можете да чуете това. Ефектът е подобен на микрофонията.
Външната верига, която аз използвам се нарича звуков осцилатор и е лесно да се направи или купи. Вашето тяло доставя честотите на излъчване. Когато свържете звуковия осцилатор с вашето тяло и чуете резонанса, вие сте открили съответствие! Нещо във вашето тяло съответства на нещо във веригата. Ако поставим на тест-пластинката лабораторна проба, съдържаща някой вирус и чуем резонанс, това означава, че този вирус се намира във вашето тяло.Чуването на резонанса не е трудна задача за радиотехника или музиканта, но останалите хора трябва да потренират. Подробности за това са дадени в главата „Биоелектроника'.
Не е необходимо да си експерт по каквото и да е, за да усвоиш метода за електронно откриване, но острият слух е от полза.
През 1988г. аз изнамерих начин да идентифицирам по електронен път за няколко минути всякакви неща, поставени върху кожата ми. Системата работеше безотказно за неща, поставени върху езика и кожата ми, но дали щеше да работи и за неща във вътрешните органи?
Един цял свят на открития се разстилаше пред мен. Аз исках да зная какво в моето вътрешно ухо предизвиква бучене, какво предизвиква болка в очите ми, какво нарушава храносмилането ми и хиляди други неща.
Но зад възбудата от новите открития ме измъчваше един въпрос. Как е възможно без наличието на някакъв високо честотен източник на енергия по моята верига да протичат радио-вълни? Моят звуков осцилатор произвеждаше само 1000 Hz (херца, или цикли в секунда), а радиочестотата (РЧ) е стотици хиляди херца. При това феноменът бе демонстриран с един остарял уред, наречен дерматрон, който е способен единствено да произвежда прав ток, без да има някакво честотно излъчване. (Дерматронът бе изобретен преди десетилетия и популяризиран от Д-р Вол, но официалната наука го пренебрегва.)
Високочестотната енергия трябваше да идва отнякъде. Дали пък не от мен? Нелепо!
Имаше начин да проверя това. Ако моето собствено тяло произвеждаше високочестотна енергия, тя би могла да бъде източена и отведена в земята чрез подходящ по размери кондензатор. Това би спряло обратните осцилации. Оказа се вярно. Осцилациите изчезнаха. Но думата „нелепо' продължаваше да кънти в ушите ми и аз предприех друг тест. Ако радиочестота наистина протичаше през моята верига, би трябвало да мога да я блокирам чрез включване във веригата на подходящ заглушител на постъпващия сигнал, което и стана. Направих и трети тест. Ако това наистина бе резонансен феномен, трябваше да мога да добавя кондензатор към веригата и да унищожа резонанса. После да добавя индуктивност и да я възстановя. Начертах графика на взаимоотношението между капацитет и индуктивност. Опитите бяха направени многократно и резултатът винаги бе един и същ.
Тогава защо не можех да видя радиочестотата на моя РЧ осцилоскоп? Може би защото това бе високочестотна енергия, а не високо енергийна честота и аз не знаех как да я усиля над фоновото ниво на шума. Резултатите не бяха убедителни, но усещах, че не мога да прекратя опитите, въпреки големите трудности.
Помислих и за четвърти тест. Ако аз в действителност продуцирах радиочестотно излъчване, което да бъде прокарано през веригата, аз бих могла да прекъсна процеса на ре-зониране като добавя друго РЧ излъчване от някакъв външен източник. Отначало добавих 1000 Hz от моя честотен генератор. Вече нямаше резонанс — процесът на резониране беше прекъснат. Значеше ли това, че моето тяло не произвежда излъчване при честота 1000 HzДали пък моето 1000 херцово излъчване бе неутрализирано? Започнах да повишавам честотата постепенно — от 1000 на 10 000 и после до 100 000 и 1 000 000 HzHe се появи никакъв резонанс и аз не можах да дойда до никакво заключение. Беше 5 часа в неделя следобед. Време да спра, но един последен поглед на моя генератор ми напомни, че мога да стигна до 2 000 000 HzОще един бърз експеримент нямаше да отнеме много време. Завъртях до 1 800 000 HzЧу се пищене! Дали „чувах нещата'? Тялото ми вече не пречеше на процеса на резониране. Направих го отново и отново. Защо преди това нямаше резонанс? Бях ли достигнала до честотата на излъчване на моето собствено тяло и поради това то вече не пречеше?
Открих, че най-ниската честота, при която моето тяло ре-зонира, беше 1 562 000 HzВсички честоти, които проверих (около 2000 на брой) между тази и 2 000 000 Hz (моят генератор не можеше да отиде по-нагоре) резонираха.
Една година по-късно, искайки да открия горната граница на честотата на излъчване на моето тяло, си купих по-добър честотен генератор. Оказа се, че всяка честота между 1 562 000 и 9 457 000 Hzдобавена към веригата, продуцира резонанс.
Изглеждаше очевидно, че човешкото тяло, подобно на радиостанция, предава радиовълни под формата на електрически сигнали, но в по-широк спектър от честоти, като при това тези сигнали са с много нисък волтаж. Ето защо наличието на тези излъчвания не е било открито и измерено досега.
ВСИЧКО ИМА СВОЯ УНИКАЛНА ЧЕСТОТА
1989 година бе изпълнена със събития. Аз определих спектъра на честотно излъчване на други живи същества: мухи, бръмбари, паяци, бълхи, мравки. Той се оказа между 1 000 000 и 1 500 000 Hzкато най-висок бе този на хлебарките.
После дойдоха поразителни открития. Оказа се, че мъртвите насекоми също имат спектър на честотно излъчване, макар и значително стеснен, близко разположен до горната граница на спектъра им приживе. Така че явлението не е привилегия само на живите същества.
Но ако мъртвите твари имаха резониращ спектър на честотно излъчване, може би беше възможно да се микроскопира мъртва тъкан и нямаше да е необходимо повече да бродя по градините и да телефонирам на кланниците да питам за паразити. Това беше добра идея. Моят първи слайд от мъртъв организъм беше човешки чревен трематод (наричан по-често „метил' — бел.пр.) — огромен паразит, истинско бедствие за човечеството. По това време бях току-що открила, че този паразит се намира в черния дроб (не в червата) на всеки, обърнал се към мен болен от рак. Мъртвият възрастен паразит имаше резонансна честота около 434 000 HzСлайдове от този паразит в стадий редия резонираха при около 432 000 Hzкакто слайдовете с останалите стадии.
Все пак мъртвите тъкани резонираха! Целият каталог на биологичните компании-снабдители, стотици проби, съдържащи вируси, бактерии, паразити, плесени и дори токсини бяха на разположение за изследване с новата техника!
Изведнъж ме осени идея. Какво ли ще стане с възрастния трематод, ако човекът, който го носи, се е хванал за генератор, произвеждащ в този момент 434 000 Hz?
Същата седмица аз проверих върху себе си това. Не с трематод, а със SalmonellaGiardia и Herpesна които бях хроничен носител. След три минутно третиране се изследвах отново. Вече не можех да ги открия в органите си. Нямаше никакви емисии със специфичните честоти на тези организми. Повторих тестирането няколко пъти. Наистина ли бяха загинали? Може би просто бяха „онемели' или се криеха. Скоро обаче изчезнаха и симптомите. Спряха да се появяват херпесните лезии. Всичко това бе твърде просто и трудно за вярване.
Но беше ли безопасно? За три седмици аз събрах данни за лечебните стойности на електричеството. Оказа се, че за три минутно лечебно въздействие са необходими пет волта на определена честота. Не е като да използваш електрическия ток у дома, който заедно с паразита ще убие и теб.
ИЗБИРАТЕЛНО ЕЛЕКТРОЛЕЧЕНИЕ
За някакви си двадесет минути (три минути с шест различни честоти) цялото семейство може да се избави от този паразит. При раково болните универсалният маркер на рака — ортофосфотирозин, може да изчезне от организма им само след няколко часа благодарение на унищожаването на паразита.
При „неизлечимите' ХИВ инфекции вирусът също изчезва за няколко часа. Лабораторният тест за ХИВ се негативира! При повечето хора болката се облекчава веднага, ако мога да открия точния причинител и до следващото им посещение успея да намеря честотата му. Това е абсолютно доказателство, че живите организми имат специфично високочестотно излъчване на някакъв вид енергия.
Какво става в действителност с бактериите и паразитите? Ако мога с моя метод да унищожа нещо с размерите на аскариса или чревния метил, възможно е да убия и нещо по-голямо от рода на земния червей или бълхата вместо само да си представям как паразитите загиват в организма ми.
Десет минутното въздействие върху тях с честоти, близки до горната граница на техния спектър на честотно излъчване, изглежда, че ги упоява, но не ги убива. След това отново проверих спектъра на честотното им излъчване — земните червеи бяха изгубили значителни части от спектъра си — честотите в близост до горната и долната му граница. Бълхите изглеждаха по-устойчиви. Те загубиха малка част от спектъра си, но не можаха да се възстановят в продължение на седмици след това.
Може ли третиране с радиовълнови честоти от собственият спектър на честотно излъчване на човека да има вредно въздействие върху него? Много вероятно, ако волтажът е достатъчно висок. Няма нужда да се провеждат такива експерименти, тъй като характерните честоти на паразитите, които искаме да убием не се припокриват с честотите на човека. В действителност те са твърде отдалечени (виж схемата на фиг. 1).
Така бе създаден моят електронен метод за настъпление срещу болестите. Същността му е в това, да се намери резонантната честота на бактериите, вирусите и паразитите като се използват слайдове или късчета мъртва тъкан. Въздействието върху живите „нашественици' на тяхната собствена честота в продължение на няколко минути води до прекъсване на тяхното излъчване.Те са мъртви или необратимо увредени и ще бъдат отделени от организма с помощта на белите кръвни клетки.
Това е една страховита възможност. Министерството на отбраната в някоя част на света би могло да използва тази информация и да създаде уреди с високо напрежение, за да убива хора („врагове'). Въпреки това, аз не можех да оставя болните хора да страдат. Освен това, вероятно ще е необходимо напрежение със силата на мълния, за да може да бъде убит човек от разстояние. Човек би могъл да се защити, ако притежава устройство за ограничаване на излъчените към него честоти. Нека се има предвид, че при моите експериментални животни нямаше възстановяване. Те бавно умираха. Това не трябва да става с хора!
Хората обаче трябва да знаят, че могат безопасно за самите тях да унищожат нашествениците и да излекуват хроничните болести, от които страдат. Нарушеният имунитет през последните няколко десетилетия доведе до експоненциално увеличение на нашествениците. Възможно е това да се отнася до всички биологични видове на нашата планета. Замърсяването на цялата биосфера се увеличава и с това нараства перспективата на синдрома на придобитата имунна недостатъчност.
Запомнете, че нашата главна задача е не да убием нашествениците, а да възстановим здравето и имунитета си.
Разболяват ни не само паразитите! Влияе ни и замърсяването. Избирателното електролечение рядко води до пълно излекуване. На всеки болен влияе някой фактор на външната среда, който също трябва да се корегира.
Как правим това? Корабът на „прогреса', натоварен с нарастващ брой храни и продукти със сложна обработка, трябва да смени курса си и простотата трябва да стане наша цел. Оцеляването е в простотата на приеманата храна и в простия начин на живот. Дали са предсказание думите на Ралф Уалдо Емерсон: „Величието е в простотата'? Дали ежедневното електролечение срещу паразити и патогенни микроорганизми ще се превърне в още една патерица, помагаща ни да се подобрим дотолкова, че да продължаваме нездравословния си начин на живот? Дали това ще е още едно Лечение тип „Бърза помощ' за нашата отровена планета?
БИОРАДИАЦИЯ
Първоначално ми изглеждаше странно, но днес намирам за очевидно, че всяко живо същество, подобно на радиостанция, подобно на слънцето и звездите съобщава за своето присъствие. Нарекох това явление биорадиация.
Може би това е онази енергия, която в Азия наричат chi или пък е подобна на нея. Може би е енергията, която протича по меридианите на тялото, открити от азиатските лечители още преди векове.
Може би това е енергията, която прославени лечители и религиозни учители са знаели как да впрегнат, а може би не е.
Може би това е енергията, която приемат медиумите и която движи окултните явления, а може би не е.
Удивително е, че обикновени хора са открили съществуването на такава енергия преди учените. Хората, използващи „изкуството' на неща като кинезиологията, принципът на махалото, радиоелектрониката, пръчките за търсене на вода и много други форми на „странна енергия', не се съмняват, че част от биорадиацията може да бъде извлечена. Заслуга на обикновените хора, притежаващи висока степен на интелигентност и свободомислие, е откриването на тази енергия, въпреки противопоставянето от страна на съвременните учени.
Преди около век европейски учени предположиха съществуването на „жизнена сила', наречена „elan vitale'. Те бяха подложени на насмешки и уволнения. Млади учени (включително и аз) бяха систематично учени да презират подобни идеи. Разбира се, учеха ни и че добрият учен не е емоционален, не презира никакви идеи, има широко мислене и не отхвърля нищо преди да е достоверно опровергано. Младите хора в колежите са толкова предразположени към предразсъдъци от всякакъв вид, а желанието за получаване на одобрение е толкова голямо, че са необходими големи усилия обучението да остане неутрално. Или поне да се прави разграничение между емоции и факти. Къде изчезнаха тези основни педагогически принципи? Аз бях наистина въодушевена от фразата „търсене на истината', но после бях поведена по пътеката „търсене на одобрение'.
Не знам какво представлява биорадиацията, това електрическо послание на нашите клетки. Аз само я забелязах и улових (модифицирах) по такъв начин, че да стане измерима. И тази честота, от 1 520 000 до 9 460 000 Hz (за кърмачето) е в диапазона на радиочестотите. (АМ радиопреда-наията са от 540 000 Hz до 1 600 000 Hz (540 kHz —1600 kHz), т.е. леко съвпадат с долното ниво на човешката честотна ивица, FM са от 88 000 000 до 108 000 000 Hz (88MHz — 108 MHz— вън от човешкия обхват).
Всеки, който се занимава с радиовълнови честоти познава тяхното странно поведение. Странно не в смисъл на „непознато', а на „удивително'. Не е задължително веригите да бъдат пълни или затворени, за да циркулира по тях енергия. Телата и обектите могат да уловят тази енергия, без да са включени във веригата. Тези поразителни свойства се дължат на кондензаторните и индуктивните способности на обектите около нас, включително и на нас самите.
ЗЕПИНГ НА БАКТЕРИИТЕ И ВИРУСИТЕ
Под зепинг разбирам избирателното поразяване на патогенните организми от електричеството. В продължение на години аз използвах закупен от търговската мрежа генератор, за да „зепвам' един след друг различни патогенни организми.
Отначало съставих диаграма на честотите на повечето бактерии и вируси от моята колекция ( над 80, виж стр. 548). После проверявах посетилите ме болни за всеки от тях, като се надявах да нямат патогенен организъм, от който нямах образец. Даже хората с обикновена настинка често бяха положителни към дузина причинители (не само към аденовируси).
Следващата стъпка бе да настроя честотния генератор на дузина честоти от по три минути всяка. Целият процес — тестирането и лечението траеше около два часа. Клиентите ми често получаваха облекчение веднага, но това при много от тях беше временно. По онова време аз още не знаех, че вирусите могат да инфектират по-големи паразити като например кръглите червеи. Докато не убиете и кръглия червей, и вируса, последният ще продължи постоянно да се завръща.
През 1993г. моят син Джофри се присъедини към работата ми. Той програмира компютърно контролиран честотен генератор да покрива автоматично всички честоти, в пределите на които функционират всички паразити, вируси и бактерии (от 290 000 Hz до 470 000 Hz). На уреда му трябваха по около три минути на всеки 1000 HzТази техника бе по-ефективна, но един пълен зепинг се извършваше за 10 часа.
И отново резултатите бяха неудовлетворителни. Артритните болки, болките в очите и простудите се оправяха, но не се излекуваха напълно за едно денонощие. Месеци по-късно открих, че има организми, които предават на по-ниски честоти от порядъка на 170 000 Hzкакто и такива, които предаваха на по-високи честоти от порядъка на 690 000 HzЯвно моята колекция от образци не беше пълна. За да се покрие този по-широк честотен диапазон, при скорост от три минути за всеки 1000 Hzщяха да са необходими 26 часа. Все пак си струва, ако си представим, че ще излекуваме всичките си болести. Оказа се обаче, че ефективността на метода зепинг по причини, които ще бъдат изяснени по-нататък не е 100%.
През 1994 г. моят син конструира портативен, много точен честотен генератор, работещ на батерии. Целта беше да се даде възможност на всеки да убие с помощта на един нескъп уред чревния трематод на честота 434 000 херца. Всеки би имал полза да провежда сам зепинг на различни честоти. Когато аз го изпитах на една от собствените си бактерии, три други, излъчващи на твърде различни честоти, също загинаха. Това никога не беше се случвало дотогава. Проверих го и на други хора. Ефектът беше същият. Дори да имаха дузини патогенни организми, всички загиваха!
Последващи изпитания показаха, че това е станало не поради уникалност на конструкцията или особена вълнова форма, продуцирана от устройството. Ефективността му се дължеше на това, че работеше на батерии!
При достатъчно напрежение (5 или 10 волта), продължителност (7 минути) и честота (която и да е между 10 и 500 000 Hzвсяка положително настроена честота убива едновременно всички бактерии, вируси и паразити.
Допреди това аз винаги нагласявах моя стандартен честотен генератор да се движи между положителен и отрицателен  волтаж. Сега започнах да го нагласям да се движи между позитивен и нулев волтаж (позитивна настройка). Ефективността му се изравни с тази на конструктирания от сина ми честотен генератор на батерии.
Генерирането на положителни честоти е най-добрият начин да бъдат бързо унищожени патогенните организми. Но за това са необходими няколко третирания.
Необходими са три процедури, за да се убие всичко. Защо? Първият зепинг убива вирусите, бактериите и паразитите. Често обаче след няколко минути се появяват още бактерии и вируси (най-различни). Моето заключение бе, че те са били инфектирали паразитите и при смъртта на последните са се освободили. Вторият зепинг убива освободените вируси и бактерии. Скоро се появяват отново малко на брой вируси, които са били инфектирали бактериите и са се освободили при унищожаването им. След трети зепинг никога не съм открила дори след часове никакви вируси, бактерии или паразити.
Защо вирусът, намиращ се вътре в паразита, не загива при първия зепинг? Може би защото електричеството протича по външните контури на обектите. Тялото на паразита служи като защитен щит за вирусите. Именно поради това моите по-ранни опити с честотен генератор, които продължаваха с часове, водеха до частично или временно подобрение. При тези опити аз провеждах един, а не три сеанса. И това обяснява защо единичният сеанс с честотен генератор или зепер често предизвикваше у пациентите простуди!
Зепингът не убива организмите, скрити в органите, например във вътрешността на стомаха или червата. Електричеството се придвижва по протежение на техните стени, а не през съдържимото им.
Така че зепингът все още не е перфектен, но може да предизвика толкова забележимо облекчение, че всеки трябва да си купи или да си направи такова устройство. Частите струват по-малко от $ 25, а планът за конструирането му е изложен в следващата глава.
СПЕКТЪР НА БИОРАДИАЦИЯТА
Всеки жив организъм има свое собствено честотно излъчване в спектър, присъщ само на него. Общо казано, колкото по-примитивен е организмът, толкова по-нискочестотен е спектърът му. По-високо развитите животни излъчват по-високи честоти и спектърът им е значително по-широк.
Честотният спектър на човека е от 1520 kHz до 9460 kHz. Спектърът на патогенните организми (плесени, вируси, бактерии, червеи, кърлежи) е от 77 kHz до 900 kHz. За наше  щастие ние можем да използваме зепинга без да засягаме хората, които са в горния край на честотния диапазон.
ШИРИНА НА ВЪЛНАТА НА БИОРАДИАЦИЯ ПРИ ЖИВОТНИТЕ
kHz
Фиг. 1. Честотен спектър на биорадиация при избрани животни
БИОРАДИАЦИЯ НА ТИПИЧНИТЕ ПАТОГЕННИ ОРГАНИЗМИ
kHz
Фиг. 2. Честотен спектър на избрани патогенни организми
Прилагането на променлив ток в честотния спектър на даден организъм го уврежда. Малките организми с тесен честотен спектър се унищожават много бързо (за три минути при напрежение 5 волта).
Позитивно настроените честоти могат да убият всички малки организми (вируси, бактерии, паразити) само за седем минути.
ПОСТРОЯВАНЕ НА ЗЕПЕР
Възможността да бъдат унищожени всички бактерии и други нашественици чрез електричество, особено когато го правиш за седем минути, може наистина да стане панацея. Няма нужда да се установяват определени честоти или да се преминава подред през всички честоти килохерц по килохерц. Независимо от това, каква честота е избрана (разбира се в границите на разумното), тя убива и големите, и малките нашественици: метили, кръгли червеи, кърлежи, бактерии, вируси и фунги. Всички загиват за седем минути при пет волта.
Как става това? Предполагам, че положителното електричество, приложено където и да е върху тялото, привлича отрицателно натоварените обекти, каквито са бактериите. Може би волтажът на батериите ги притиска и издърпва от тяхната локализация на входната врата на клетките (места наречени проводни канали). Но входните врати могат също да бъдат с отрицателен заряд. Дали волтажът ги засмуква толкова силно, че те изхвърлят всички прилепили се към тях бактерии? Как позитивният волтаж убива толкова големи паразити като тенията? На тези въпроси все още не може да се даде отговор.
Възможно е също променливият позитивен ток да интерферира с потока електрони в някакъв ключов метаболитен процес или да заздравява молекулата АТФ, като по този начин пречи на разрушаването й. Отговор на тези биологични въпроси може да бъде получен чрез лабораторно изучаване на въздействията на позитивните честоти върху бактериите.
Разбира се, най-важният въпрос е не вреди ли тази процедура на човека. Не съм наблюдавала никакво отражение нито върху кръвното налягане, нито върху активността на мисловните процеси, нито върху телесната температура. Зепингът не предизвиква болка, а напротив, бързо отстранява налични болки. Все пак, пълната му безвредност все още не е доказана. Дори фактът, че напрежението се създава от малка 9 волтова батерия, не доказва пълната му безопасност, макар че внушава доверие. Трябва да се проучи дали процедурата има въздействие върху съсирването на червените кръвни телца, слепването на тромбоцитите и функциите, зависещи от повърхностното напрежение на клетките. Това не значи, че не трябва да се подлагате на зепинг. Вашата безопасност е гарантирана от кратката експозиция. Вирусите и бактериите загиват за 3 минути, тениите, метилите и кръглите червеи за 5, а кърлежите за 7 минути. Не трябва да се надвишава времето за тези експозиции, въпреки че не са наблюдавани странични действия от каквато и да е по-продължителна експозиция.
След първите седем минути въздействието се прекъсва за 20-30 минути. През това време бактериите и вирусите напускат мъртвите паразити и навлизат във вашето тяло.
Втората седем минутна сесия има за цел да убие освободените вируси и бактерии. Ако не преминете втора сесия, можете да получите признаци на простуда или възпаление на гърлото. При това въздействие се убиват бактериите и от тях се отделят вируси. Третата седем минутна процедура води до загиване и на освободените преди това вируси.
Не се подлагайте на зепинг, ако сте бременна или имате кардиостимулатор.
Въздействието на зепинга в такива случаи не е изучено. Така че не експериментирайте със себе си. Деца на осем месечна възраст са преминавали зепинг без лоши последици. Относно децата трябва да се преценят плюсовете и минусите — възможните благоприятни резултати срещу неизвестния риск.
Това е засега всичко или почти всичко. Понастоящем електричеството при зепинг не навлиза дълбоко в тъканите и органите. Не навлиза например в очната ябълка, тестисите и чревното съдържимо. Не достига и жлъчните камъни както и живите клетки, където се намира в скрита форма херпесният вирус или се е разпростряла гъбичкатаCandida. Но провеждайки зепинг три пъти дневно в продължение на една седмица или по-дълго, можете да намалите популациите на тези микроорганизми до нула.
УНИЩОЖАВАНЕ НА ПРЕЖИВЕЛИТЕ ПАТОГЕННИ ОРГАНИЗМИ
Във вътрешността на жлъчните камъни може да има паразити, които са предпазени от въздействието на зепинга. Елиминирайте този източник на реинфекция чрез чернодробно почистване (стр. 540).
 Електрическият ток по време на зепинг не достига навътре в чревното съдържимо и бактерии като Shigella иEschenchia coli (E.coli), както и някои паразити преживяват процедурата. Въпреки това, понякога се постига почти пълна стерилност на чревното съдържимо. В резултат на това чревната перисталтика намалява забележимо. Отстранете преживелите паразити и бактерии с една единствена доза (2 чаени лъжички) Свръх силна тинктура от кората на черен орех (стр. 531).
Не е възможно да се различат „добрите' и „лошите' бактерии. Но дори добрите бактерии са лоши, когато преминават чревната стена. Добрата новина е, че червата за няколко дни влизат в перфектна форма. Очевидно добрите бактерии печелят от унищожаването на лошите. Домашно приготвеното кисело мляко и суроватката (виж„Рецепти') са особено добри за реколонизация на червата. Няма никакъв смисъл да се заселвате с добри бактерии чрез търговски продукти, тъй като рискувате да се опаразитите отново, а и без това ще се нормализирате бързо. Ако решите да вземете някакви ацидофилни бактерии, преди това се изследвайте за паразити като Eurytrema.
След унищожаване на голямо количество паразити, бактерии и вируси, може да се почувствате уморени. Въпреки че няма никакви странични ефекти, постарайте се да си осигурите спокоен ден след първия си зепинг.
Частите, които са ви необходими, за да си направите собствен зепер можете да намерите в който и да е магазин за електроника
СПИСЪК НА ЧАСТИТЕ ЗА СГЛОБЯВАНЕ НА ЗЕПЕР
Голяма кутия от обувки
9 волтова батерия
Клипсове за 9 волтова батерия — 1 бр.
I/O Превключвател — тип микро мини
Резистор 1KQ — 2 бр.
Резистор 3,9 KQ — 2 бр.
Слаботоков червен светодиод
Кондензатор 0,0047 μF — 1 бр.
Кондензатор 0,01 μF — 1 бр.
Чип таймер 555 CMOS — 1 бр.
8-пиново гнездо за чипа — 1 бр.
Къси (1—2 инчови) щипки тип „алигатор' — 6 бр. (1 inch = 2,54 см)
Тестови джъмпери Microclip — 2 бр.
Два болта с диаметър около 1/8 инча, дължина 2 инча с 4 гайки и 4 шайби
Две медни тръбички с диаметър 3/4 инча и дължина 4 инча
Остър нож, карфица, дългоноси плоски клещи
Дайте тези части на човек, който разбира от електроника или направете зепера сами в кутия от обувки, ползвайки дадените по-долу инструкции.
СГЛОБЯВАНЕ НА ЗЕПЕРА
1.  Използвайте капака на кутията, за да прикрепите компонентите, а кутията запазете, за да поставите в нея готовия зепер.
2.  Пробийте две дупки близо да страничните краища на капака. Разширете дупките с химикалка или молив докато станат достатъчно големи, за да се сложат болтовете. Промушете болтовете наполовина и ги фиксирайте така, че и от двете страни на капака да има по една шайба и една гайка. Затегнете ги. Надпишете едното отверстие от двете страни на капака като „заземяващ болт'.
3. Поставете чипа 555 в 8-пиновото гнездо, предназначено за него. Намерете „горната страна' на чипа като опипвате внимателно повърхността му — там трябва да има издатинка под форма на кифличка или ямка. Нагодете чипа към гнездото и много внимателно вмъкнете пиновете на чипа в гнездото докато се чуе щракване.
4. Направете на капака 8 отверстия за закрепване на гнездото, като ги разширите малко с остър молив. Прикрепете гнездото от външната страна на капака. Номерирайте всеки пин (съединение) отвън и отвътре на капака, започвайки вляво от кифловидната издатинка. Започнете от номер 1 и вървете надолу до номер 4, след това отидете на реда отдясно и започнете да номерирате отдолу нагоре. По този начин номер 8 ще се озове срещу номер 1.
5. Пробийте по две дупки на разстояние 1/2 инч една от друга в близост до щифтчетата 5, 6, 7 и 8 (на не по-голямо разстояние от 1/8 инча). Единият край на на всяка двойка може да съвпада с отверстието на чип 555. Поставете кондензатора 0,01 p.F отвън на капака до щифт 5.Отвътре съединете щифт 5 с единия край на този кондензатор като просто ги усучете. Първо навийте проводника на кондензатора около пина, после го усучете с дългоносите плоски клещи докато се получи здрава връзка. Огънете другия проводник на кондензатора докато прилепне на вътрешната страна на капака и отбележите отвън и отвътре с „0.01'. Поставете кондензатора
 0,0047 fiF до пин 6. От вътрешната страна омотайте проводника на кондензатора около пина. Изправете проводника от другата страна и го маркирайте като 0,0047. Поставете резистора 3,9 KQ близо до пин 7, свързвайки го от вътрешната страна със пина. Изправете проводника от другата страна и го маркирайте с 3,9. Поставете 1 KDрезистора до пин 8 и го отбележете отвън и отвътре. Осучете заедно контактните съединения и изправете останалия проводник.
6. Пробийте две дупки на разстояние 1/2 инч една от друга до пин 3 по посока на болта (можете да ползвате споделено и отверстието за пин 3, ако желаете). Поставете другия 1 KQ резистор и го отбележете отвън и отвътре. Осучете заедно контактните съединения и изправете останалия проводник. Този резистор предпазва веригата от случайно късо съединение. Поставете втория резистор 3,9 КП като го ориентирате надолу. Единият му край може да премине през същото отверстие, през което минава и вторият резистор 1 KQ, разположен до пин 3. Осучете този край около пин 3, където вече е прикачен 1 KD. резисторът. Изправете другия край. Маркирайте.
7. Пробийте две дупки на разстояние 1/2 инч една от друга до резистора 3,9 KQ, които ще служат за закрепване на светодиода. Обърнете внимание на това, че светодиодът има положителен и отрицателен контактен край. Дългият проводник е анодът (положителният). Поставете диода на външната страна на капака и извийте проводника назад като отбележите краищата на вътрешната страна с „+' и „-'.
8. Отгоре направете отверстие за превключвателя I/O (включено/изключено). Разширете отверстието, за да може превключвателят да се промуши от вътрешната страна навън. Преди да монтирате превключвателя махнете шайбата и гайката. Може да ви се наложи да изрежете малко от картона с назъбения нож преди да сложите шайбата и гайкатаотвън. Затегнете.
9. Пробийте две дупки до превключвателя, през които промушете проводниците от държана на батерията. Сложете батерията и я закрепете отвън със скоч.
ХАЙДЕ СЕГА, ДА СЪЕДИНИМ ВСИЧКО
Направете с молив дупчици в ъглите на капака. Направетразрези на капака от ъглите до дупчиците. В тях могат да бъдат закрепени оставащите части от проводниците след защипването им при свързването. След всяко свързване внимателно подгънете излишната част от проводника.
1. Усучете свободните краища на двата кондензатора (0,01 и 0,0047) и ги свържете със заземяващия болт използвайки щипка тип „алигатор'.
2.  Прегънете горните краища на пин 2 и пин 6 (които са вече съединени) един към друг под формата на буква L.Захванете ги с щипка „алигатор', като закачите другия край на щипката към свободния край на резистора 3,9 KQ,разположен в близост до пин 7.
3.  Използвайки щипка „алигатор' свържете пин 7 към свободния край на резистора 1 KQ, прикрепен към пин 8
4. Използвайки два микроклипса свържете пин 8 към единия, а пин 4 — към другия край на превключвателя I/O. Сложете една кукичка в отверстието и друга около готовата свръзка. Проверете дали свръзката е здрава.
5.  Използвайки щипка „алигатор', свържете свободния край на другия резистор 1 КП, намиращ се в близост до пин 3 с болта
 
6.  Усучете свободния край на резистора 3,9 К? около положителния край на светодиода. Съединете отрицателния му край със заземяващия болт с помощта на щипка „алигатор'.
7. Свържете пин 1 на чипа със заземяващия болт с помощта на щипка „алигатор'.
8. Закачете щипка „алигатор' от външната страна на един от болтовете. Прикрепете другия край на щипката към дръжка (медна тръбичка). Направете същата връзка и между другия болт и дръжката.
9.  Съединете минусовия край на батерията (черния проводник) със заземяващия болт с помощта на щипка „алигатор'.
10. Съединете плюсовия край на батерията (червения проводник) към свободния край на превключвателя I/O, използвайки микроклип. Ако светодиодът светне, значи че ключът се намира в положение „включено'. Ако не светне, щракнете ключа и вижте какво ще стане. Запишете при какво положение на диода е „включено' и при какво, „изключено'. Ако не светне в нито едно от двете положения, проверете всички направени свързвания и се убедете, че батерията не е изтощена.
11. Накрая, отворете капака внимателно и омотайте кутията, в областта, която остава под капака няколко пъти с изолираща лента — това ще осигури надеждно затваряне на кутията.
 По желание можете да измерите честотата на своя зепер, като го съедините с осцилоскоп или честомер с ръчка. Това могат да направят във всеки магазин за електронни прибори. Честотата трябва да е между 20 и 40 kHz. По желание можете да измерите напрежението на изхода като свържете зепера с осцилоскоп. То трябва да е около 8-9 волта. Внимание — волтметърът ще отчете само 4-5 волта.
По желание можете да измерите протичащия през вас ток, когато си правите зепинг. Ще са ви необходими резистор 1 KW и осцилоскоп. Свържете заземяващия болт на зепера с единия край на резистора. Свържете другия край на резистора с ръчката (добавянето на този резистор към веригата намалява незначително тока). Другата ръчка се прикачва към другия болт. Свържете заземяващия проводник на ос-цилоскопа към единия край на резистора. Включете зепера и се хванете за ръчките. Погледнете какво напрежение отчита осилоскопът. Трябва да е около 3,5 волта. Изчислете силата на тока като разделите напрежението на съпротивлението (3,5 волта делено на 1 KW е 3,5 милиампера).
ИЗПОЛЗВАНЕ НА ЗЕПЕРА
1.  Обвийте ръчките с един слой влажна хартиена кърпичка. Смело се хванете за ръчката и включете уреда.
2.  Проведете 7 минутен зепинг, след което пуснете дръжката и изключете зепера. Починете си 20 минути. Повторете процедурата за още 7 минути и отново починете 20 минути. После включете зепера трети път също за 7 минути.
Не се препоръчва опитването дали зеперът помага при дадено заболяване. Вашите симптоми могат да не се дължат на паразит. Може и да се реинфектирате часове след зепинга. Най-добрият начин да изпробвате вашето устройство е да откриете някои нашественици, за чието съществуване знаете (виж Дванадесети урок, стр. 485 или Двадесет и седми урок, стр. 500). Това е отправната Ви точка. Действайте. Сред трикратния зепинг няма да е останал нито един от тези нашественици.
ПРОСТ ГЕНЕРАТОР НА ИМПУЛСИ
Ако сте болни или искате да имате надежден зепер, конструирайте си описания модел. Ако нямате възможност за това, обаче, има и друг начин да си направите зепер.
Обикновената батерия е източник на позитивен волтаж. Именно този волтаж, а не специфичната честота елиминира изведнъж толкова много паразити. Така въпреки че честотата на зепера е около 30 kHz (30000 „зепа' за секунда), дори Hz (5 „зепа' за секунда — толкова пъти горе-долу ще успеете да почукате с пръст върху батерията в рамките на една секунда), ще имат относителна ефективност.
Трябва да бъдете свързани с двете клеми. Едната ще бъде отбелязана с „+' (позитивна), а другата с „—' (негативна). Нищо особено няма да се случи, ако докоснете клемите с мокри пръсти, защото Вашето съпротивление към веригата веднага започва да се покачва и все по-малко електрически ток минава през Вас.
При бързо почукване върху положителната клема, обаче, се включват естествените кондензатори на Вашето тяло. Кондензаторите влияят върху протичането на тока, само когато се зареждат и разреждат. Почукването на клемите стартира и спира волтажа и кондензаторите се зареждат или разреждат. Това съпротивление на електрическата верига е много по-малко.
Колкото по-бързо почуквате, толкова по-голяма е честотата на токовите импулси и по-ниско съпротивлението. Сега през вашето тяло протича значителен електрически поток.
Ако почуквате дори само два пъти в секунда (2 Hz) без прекъсване в продължение на 10 минути, вашият зепинг ще бъде умерено ефективен. Не забравяйте да направите още два зепинга с двадесет минутни почивки между тях, за да се избегне реинфектирането с вируси.
ИЗПОЛЗВАНЕ НА ПРОСТИЯ ГЕНЕРАТОР НА ИМПУЛСИ
Ще ви трябват:
9 волтова батерия
2 къси (12 инчови) проводника с щипци тип „алигатор' в двата им края
(от който и да е магазин за електроника)
2 медни тръбички с диаметър 3/4 инча и дължина 4 инча
1. Обвийте ръчките с един слой влажна хартиена кърпичка. Сложете ръчките върху електронепроводима повърхност като например найлонова торбичка.
2.   Свържете позитивната клема на батерията с едната ръчка, а негативната — с другата, използвайки щипци тип „алигатор'.
3. Не допускайте двете ръчки да се допират.
4. Сложете пред себе си часовник, за да следите експозицията.
5. Вземете дясната ръчка с дясната си ръка
6.  Оставете лявата ръчка на масата. Потупвайте я с лявата си ръка, за предпочитане с меката част на дланта. При желание може да държите с пръсти найлоновата торбичка. Запазете избраното темпо доколкото Ви е възможно
7.  Когато се изморите, вземете лявата ръчка с лявата си ръка и потупвайте клемата с дясната си ръка. Старайте се при смяната на ръцете да не забавяте темпото.
8. Повторете още веднъж след 20 минути и трети път след още 20.
Една 9 волтова батерия, използвана по този начин ще се изтощи твърде бързо. Свържете две батерии паралелно една с друга, за да удължите действието. За това са необходими още две къси щипци тип „алигатор' Съединете позитивните клеми една с друга, а също и негативните помежду им.
ПАРАЗИТИ И ЗАМЪРСЯВАНЕ
Думата „паразити' се използва в два смисъла. Всичко, живеещо върху или във вас, но не просто като местообитание, а хранещо се от вас е паразит, независимо от големината си.
Понякога подразделят паразитите на големи (червеи), средно големи (амеби), малки — бактерии и най-малки — вируси. Твърде често терминът „паразит' се използва за по-големите организми — от амеба нагоре. В тази книга думата ще се използва и в двата смисъла, но вие ще разберете какво имам предвид.
Паразитните червеи се делят на кръгли и плоски. Кръглите червеи приличат на земните червеи, въпреки че могат да бъдат тънки като косъм (острици, filaria) или микроскопично малки (като Trichinella). Плоските червеи приличат на пиявиците. Те имат приспособления за прикрепване — едни с главата (scolex) като тениите, други със специално смукало като метилите. 
Парзитните червеи преминават през няколко стадия на развитие, през които могат да изглеждат много различно от възрастните екземпляри.
Кръглите червеи като аскаридите (Ascaris), които са чести паразити на котките и кучетата, са най-прости. Яйцата им могат да бъдат погълнати при попадане в устата или поглъщане на нечистотии. От тях се излюпват малки ларви. Ларвите се придвижват към белите дробове. Опаразитеният човек ги изкашля и след това ги поглъща отново. Междувременно ларвите линеят няколко пъти. Накрая попадат в червата, където достигат зрялост и снасят яйца.Яйцата се изхвърлят с изпражненията
Червеите обикновено имат местопредпочитания. Любимият орган на Dirofilaria (кучешки паразит) е сърцето (дори човешкото сърце). Понякога има изключения от правилата. Моите опити с Dirofilaria показаха, че този паразит може да обитава и в други органи, ако те са достатъчно замърсени с разтворители, метали и други отрови.
Плоските червеи като тениите имат по-сложен жизнен цикъл. Техните яйца могат да бъдат погълнати случайно с нечистотии. След излюпването си малката ларва се заравя в любимия си орган. Вашето тяло образува около нея обвивка — киста. Белите кръвни телца са обучени да не атакуват никога собственото ви тялоа кистите са част от тялото Ви. Така тенията е в безопасност за известно време.
Ако ядете месо, лесно можете да погълнете кисти при положение, че ги има в месото на опаразитеното животно. Вие разкъсвате кистите със зъби в процеса на сдъвкването. Малките ларви се поглъщат и се прикрепват с глави за чревната стена. Те започват да нарастват постепенно, образувайки сегмент след сегмент. Изпълнените с яйца сегменти се изхвърлят с изпражненията. Често наблюдавам кучешка тения в семейства, отглеждащи куче.
Плоските червеи, като например трематодите (метили), също имат доста сложно развитие. Яйцата им, изхвърляни с изпражненията и попаднали в малки езерца, линеят. Ларвите се поглъщат от охлюви и риби и се развиват в тези нови „вторични' гостоприемници. По-късно охлювите ги разнасят и те се прикрепват към растителността около езерцето. Те презимуват под формата на твърда метацеркариална киста. Погълнати от пасящи животни, метацеркариалните цисти се превръщат в чревния им тракт в малки възрастни индивиди, които се прикрепват към червата с помощта на смукало. Тук те, бидейки в безопасност, могат спокойно да узреят и да започнат да снасят яйца.
Метилите биват: човешки чревен, човешки чернодробен, овчи чернодробен и говежди панкреатичен. Това деление обаче не трябва да ви заблуждава. Всички те могат да бъдат намерени в човешкото тяло.
НАЙ-ЛОШИЯТ ПАРАЗИТ
Fasciolopsis buskii е метилът (плосък червей), който намирам при всеки случай на рак, ХИВ инфекция, Алцхаймер, Болест на Крон, Сарком на Капоши, ендометриоза и при много хора, нямащи тези заболявания. Неговият жизнен цикъл включва шест отделни стадия:
Стадии
Нормален жизнен цикъл
1  Яйце                 
Изхвърля се чрез екскрементите върху почвата, откъдето дъждовете го отмиват и попада в езерата
2 Мирацидия     
Излюпва се от яйцето. Плува с помощта на реснички и трябва да намери до 1-2 часа междинен гостоприемник — охлюв. В противен случай ще загуби инвазивната си сила.
            
 
Обърнете внимание, че този метил живее в червата на човека само в стадия на възрастния индивид, а всички останали стадии прекарва във вторичния си гостоприемник — охлюва. Но ако във Вашето тяло има разтворители, той може да премине и предходните пет стадия вътре във Вас
Ако разтворителят е пропилов алкохол, чревният метил ще използва друг орган като вторичен гостоприемник и този орган е предразположен към рак Ако разтворителят е бензол, метилът използва като вторичен гостоприемник тимуса, и се развнива предразположение към СПИН Дървесният спирт подтиква панкреатичния метил да използва панкреаса като вторичен гостоприемник. Това води до нарушена функция па панкреаса, която наричаме диабет.Моите наблюдения показват, че ако разтворителите са ксилол или толуол, който и да е от четирите метила може да използва мозъка като вторичен гостоприемник Ако разтворителите са метил етил кетон (МЕК) или метил бутил кетон (МБК), вторичен гостоприемник става матката и резултатът е ендометриоза.
Това е нов вид паразитизъм, основаващ се на замърсяването Аз наричам болестите, причинени от прекарване на метила и някой от стадиите му на развитие в несъответна локализация Трематодна болест, която дискутирам по-нататък (стр. 265).
Дали и тениите и кръглите червеи се влияят от разтворителите по подобен начин? Това е интересен и много важен въпрос. Дали ще търся отговор и ще помагам ли на други да търсят отговор, още не знам
ЗАМЪРСЯВАНЕ
Замърсителите са всички мъртви неща около нас, които не трябва да попадат в организма ни, защото пречат на работата му. Докато не проникнат в тъканите, обаче, те не оказват въздействие върху тялото. Не пречат, например, пластмасовите очила и дрехи. Ако замърсителите са инвазивии, вашият организъм се бори да се избави от тях.
Замърсителите могат да проникнат в тялото с въздуха, който дишате, с храната и напитките, които консумирате и продуктите, които се докосват до кожата ви.
Най-голямата трагедия е да си в неведение, когато един замърсител те уврежда.
Двама души могат да използват един и същ крем за лице. У единия се появява обрив, а у другия не. Този, който не е получил обрив счита, че кремът не е вреден, а всъщност това не е станало, защото имунната му система е била по-силна. Имунната система е като банков трезор. Тя плаща за всяка токсична инвазия. Когато парите свършат, банката (здравето ви) фалира.
ЗАМЪРСЯВАНЕ С РАЗТВОРИТЕЛИ
Водата е полезен разтворител, даващ живот. Повечето други разтворители разтварят мазнините и са животозастрашаващи, защото мазнините образуват мембраните около всички телесни клетки и особено около нервните клетки.
Най-вредният разтворител е бензолът. Той се натрупва в тимуса, разрушава имунната система и предизвиква СПИН. Следващият по вредност е пропиловият алкохол. Той отива в черния дроб и предизвиква рак в някой отдалечен орган. Други виновници за различви заболявания са ксилолът, толуолът, дървесният спирт, метиловият хлорид и трихлоретанът. Ще дискутирам по-късно всеки от тях заедно със състоянията, които предизвикват.
МЕТАЛНИ ЗАМЪРСИТЕЛИ
Биохимиците знаят, че един минерал в чиста елементарна форма винаги инхибира ензимите, които го използват. Медта в месото и зеленчуците, които ядете е много важен елемент. Неорганичната мед, която попада в организма от дъното на чайника или водопроводните тръби, е канцерогенна. За съжаление неорганичната форма на металите е инфилтрирана заобикалящата ни среда. Слагаме метални бижута, ядем хляб изпечен в метални форми и пием вода от метални кранове. Друга очевидна заплаха са металните пломби. Живачните амалгамни пломби не са безопасни въпреки уверенията на Американската Стоматологична Асоциация. А понякога живакът е замърсен с талий, един още по-канцерогенен метал! Златото и среброто изглежда имат по-малко вредно въздействие, но никой няма някакъв чист метал върху или вътре в тялото си.
Други разпространени токсични метали са оловото и кадмият, попадащи при заваряването и галванизирането на водопроводните тръби, никелът и хромът, използвани в зъболекарски и козметични материали и алуминият от консервените кутии и тенджерите.
Микотоксини
Плесените продуцират едни от най-токсичните вещества, наречени микотоксини. Един малък плесенясъл плод или зеленчук може да замърси огромна партида сок, конфитюр и други продукти. Въпреки че плесените са живи организми и могат да бъдат унищожени чрез зепинг, микотоксините не се унищожават и трябва да бъдат обезвредени от вашия черен дроб.
И тъй като микотоксините са извънредно отровни, те могат да изведат от строя черния дроб за дни наред.
Афлатоксинът е най-честият микотоксин, който откривам. Той се продуцира от плесените, развиващи се по различни растения. Ето защо аз предупреждавам хората да ядат само качествени цитрусови плодове и никога да не пият купешки сок. От хилядите портокали, отиващи за производството на една партида сок, непременно ще има един гнил и това е достатъчно да увреди черния ви дроб.
Една порядъчна доза витамин С помага на черния дроб да се възстанови бързо. Той помага също да се освободим от афлатоксина преди да е консумиран, ако го сложим направо в съда за храна. Така че винаги си носете пластмасова солничка с витамин С на прах и го използвайте като сол за поръсваме на всички храни.
Има още тринадесет микотоксини, които съм търсила в нашите храни. Те са описани в главата за плесенясалите храни.
ФИЗИЧЕСКИ ТОКСИНИ
Дишането на прах е лошо за организма ви и затова той реагира с кихане, кашляне и отделяне на храчки.
Представете си какво е да вдишаш натрошени стъклени частички. Те порязват белите дробове на хиляди места и не могат да бъдат откашляни. Могат да се разпространят и до други места на тялото. Представете си какво е да глътнеш шевна игла или отворена безопасна игла. Ако върхът й е тъп, тя би могла да се придвижи по чревния тракт. Тъй като е остра обаче, тя ще се забие в тъканите и ще си проправя път все по-надълбоко.
Бихме ли някога вдишали съзнателно стъклени частички? Ние основателно се страхуваме да не би да попаднат в храната ни или да ги настъпим с бос крак. Ние нямаме представа, че те са навсякъде в дома ни, когато стъклената вата за изолация не е запечатана добре. Една дупка на тавана или стената, дори да е покрита с плат, води до масивно присъствие на стъклени частици във въздуха на къщата. Въздушният поток отвън ги вкарва в жизненото ни пространство. Така че всички дупки към таванските помещения и изолираните с вата пространства трябва да бъдат запушени надеждно, за да не пропускат въздушен поток. Разбира се, стъклената вата не трябва никога да бъде използвана при строежа на къщи, магазини и около водните нагреватели. 131h73b Най-добрият съвет е ватата да бъде отстранена, докато ви няма от дома, а после да се почисти всичко с прахосмукачка.
Случайното излагане на строители на къщи при работа със стъклена вата на открито не е свързано с висок риск. Хроничното излагане в дома дори от една малка дупчица на тавана води до образуване на кисти, които са идеално място за заселване и размножаване на паразити и бактерии. Когато чревният метил се засели там, той става злокачествен.
Раково болните със солидни тумори винаги имат замърсяване или със стъклена вата, или с азбест.
Азбестът също се състои от мънички, остри като стъкло частици, които се движат из тялото ви като риба-меч, разсичайки клетките ви. Накрая те също биват превръщани в кисти.
Внушават ни, че нямаме вече азбест в домовете си, защото огнеупорните материали, където той се използваше, са забранени. Това може да е вярно, но случаите, които аз наблюдавам най-често са свързани с ремъка на сушилната машина. Когато се нагорещи, той освобождава азбестови частици под формата на въздушна струя, минаваща през процепите на машината. Тези частици преминават във въздуха на къщата, който е вашият въздух.
ХИМИЧНИ ТОКСИНИ
Хлорофлуорокарбони (ХФК) или фреон е охладителят във вашия климатик и серпантините на хладилника ви. Подозира се, че ХФК са причина за озоновата дупка над южния полюс.
Всички раково болни имат положителен тест за ХФК в засегнатия орган! По мои предварителни данни именно ХФК привличат други замърсители като фибростъкло, метали, полихлоринирани бифенили, които вместо да се излъчат от организма, формират растящ тумор. Това може би прави ХФК „превъзходен канцероген'. Как можете да откриете, че ХФК се просмуква в дома ви? Докато стане време вашият климатик или хладилник да се зареди отново, вие отдавна ще сте били изложени на въздействието на ХФК. Затова ние се нуждаем отчаяно от не скъп домашен тест за откриване на този неподозиран убиец.
Арсеникът се използва в пестициди. Защо тровим себе си едновременно с хлебарките? Дали защото не виждаме как става това? Точно както не можем да видим стъклената вата да плава във въздуха. Нашите усърдни учени са изучили механизмите на отравяне с арсеник в детайли. Тогава защо ни се разрешава да ръсим арсеник по тревните площи и да го внасяме с обувките си на килимите у дома?
Полихлоринираните бифенили (ПХБ) са маслени съединения с чудесни полезни електрически свойства, които се използваха в трансформаторите, докато се изясни тяхната неспособност да се разграждат във външната среда до по-малко токсични вещества. Въпреки че употребата им е забранена, аз ги намирам в повечето, предлагани в търговската мрежа сапуни и перилни препарати! Дали трансформаторното масло се унищожава чрез продажба на пазара за сапуни?
Формадехидът се използва за обработка на дунапрена. В резултат на това, съдържащите дунапрен мебели, възглавници и матраци излъчват формалдехид в продължение на около две години от производството им. Ако спите една нощ с нос, заровен в нова дунапренена възглавница, рискувате да получите сериозни белодробни проблеми.
Всеки препарат за почистване в дома ви вероятно има върху етикета си предупреждение за токсичност. Всяка течност, която използва автомобилът ви, е токсична. Всеки пестицид, хербицид и тор, който използвате на моравата си, вероятно е токсичен. Всяка боя, лак, восък, лубрикант, белина и детергент ще ви изпратят в болница, ако погълнете дори малко количество. Защо тогава ги държим около нас? Виж „Рецепти' (стр. 501) за безопасни, старомодни алтернативи.
Ако сте все още болни след провеждането на зепинг, това се дължи на токсините. Да се отървете от тях е голяма стъпка към доброто здраве.

КАК В ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ СЕ РАЗБОЛЯВАМЕ
Представете си, че сте изобретили устройство, което определя наличието на микотоксини (изключително токсични субстанции, произвеждани от плесените по храните) у хоратаКакво ще си помислите, ако установите, че хората, страдащи от простуда, винаги имат поне един тип микотоксини? Ще си зададете ли въпроса: дали внезапното струпване на микотоксини е това, което води до развитие на простуда? Защо някои от членовете на едно семейство хващат простуда, а други не?
Какво ще си помислите, ако установите, че:
♦    Всеки раково болен носи човешки чревен метил в черния си дроб, а у никой друг този метил не се развива в черния дроб?
♦    Всеки диабетик носи говежди панкреатичен метил в задстомашната си жлеза и много малко други хора имат този метил в панкреаса си?
♦    Всеки, страдащ от болест на околната среда, е положителен за Fasciola (овчи чернодробен метил) в черния си дроб?
♦    Всеки болен с астма е положителен за Ascaris в белите си дробове?
Какво ще си помислите, ако винаги откривате, че всеки мистериозно болен човек носи, без да подозира това, някакъв паразит или замърсител?
Устройството е Синхрометър, а всички тези „какво ако' са истина. Те ме заставиха да променя възгледите си за това, какво действително причинява някои от тези „нелечими' мистериозни болести.
Свикнали сме да мислим, че диабетът се причинява от свръх консумация на захари, простудата — от вирус, който сме прихванали от някого, ракът — от въздействие та канцероген, депресията - от недостатъчно родителско внимание. Схващането за многопричинността на болестите е направило изучаването на медицина толкова трудно, че малцина се захващат с това. И всяка година към списъка на човешките болести се добавят нови синдроми.
Но тези диагнози се основават на описанието на това, което става в определено място на тялото. Това е все едно да  наречеш ухапването от комар зад ухото с едно наименование, а зад коляното с друго. Ако никога не видите комара да хапе, тази система на обозначаване ще ви се стори разумна.
И досега професията медицина има известен смисъл. Новите открития обаче показват старомодността на описателната система. Сега вие можете да видите истинската причина на болестите. Това можете да направите сами, като си построите електронна диагностична верига.
Веднъж видели комара на работа, вече няма да ходите при доктора за всяка червена сърбяща подутина. Не е нужно да търсите точната диагноза и подходящото за нея лекарство. Вие сте си сложили мрежа на прозорците и вратите!
Видели веднъж колко много домашен прах участва в простудата, вие се избавяте от него. Видели веднъж как плесента в храните улеснява вируса на простудата, вие изхвърляте плесенясалата храна. Аз не ви предлагам да повярвате просто така. Когато видите, ще повярвате. Електронно-резо-нансният метод, описан в тази книга, ще ви даде възможност да видите всички тези неща сами.
Вие не сте безпомощни създания, атакувани от всички страни от бактерии и вируси. Вие не сте оставени на милостта на болестите около вас, надявайки се да се спасите така, както войникът се надява да се завърне от война. Природата и тялото ви са ваши съюзници.
Няма болест, която да ви пребори, ако знаете достатъчно за нея. Прочетете и научете как хората от тези истински истории се излекуваха сами. Научете защо други хора не успяха да направят това. Вие имате предимство, което те нямаха. На тях им беше трудно да следват инструкции, в които трябваше да повярват. Вие не трябва да го правите. Построявайки диагностичната верига (Синхрометър), вие можете да замените вярата със собствено наблюдение. Най-добрият начин да се убедиш в нещо е да го видиш със собствените си очи. Когато видиш сам плесента във фъстъченото си масло или Shigella в сиренето си, вече имаш не вяра, а знание, което да те ръководи.
Всички болести се дължат на две причини — паразити и замърсители. 131h73b
Само две причини! Това опростява картината и ви дава възможност сами да се излекувате.
Винаги са ни учили, че до голяма степен сме си виновни сами за болестите. „Пипнали сме нещо', защото не сме яли каквото трябва, като например нерафинирана храна и витамини или не сме правили каквото трябва, като например да се обличаме подходящо, да правим физически упражнения или да си лягаме навреме. Виновни сме някакси. Като сме правили нещо, което не трябва или като не сме правили нещо, което трябва. Когато не може да се намери вина, ни се казва, че причината е в гените ни! Истински наследствените болести са изключително редки. Нашите гени са се развивали в продължение на милиони години с цел създаване на здрави хора. Не гените са мутирали през индивидуалния ви живот. Мутагени са замърсителите и те са истинските виновници.
Нито паразитите, нито замърсителите във вашето тяло са ваша вина. Забележете, че някои хора около нас правят същите неща като нас или не правят същите неща като нас и даже имат нашите гени, но нямат нашите болести. Съществуващата концепция за причинността на болестите, обвинявайки нашите действия и нашите гени е просто нелогична.
Досега обаче тя изглеждаше логична. Да предположим, че 1000 души са ухапани от комар или бълха. При всеки от тях мястото ще е различно и ако поставим мястото в основата на диагностичната система, ще получим списък с хиляда диагнози, включая „дефектен ген'. Ще се оставите ли да ви убедят, че трябва да ви сменят гена за червената подутина от ухапването? Новият ген трябва да е за продукция на хистамин, така че подутината да не е голяма, червена или топла и да не води до импетиго. Ако сте медик, извършващ научноизследователска дейност, сигурно идеята за облекчаване на стреса посредством нов ген, ще ви се стори примамлива. За щастие, не сте и това, което имате да правите е да решите собствените си проблеми.
След като сте открили паразитните нашественици, криещи се в тялото ви, вие имате възможност да ги унищожите по електронен път. А след като сте открили замърсителите, заседнали във вашите органи, можете да спрете да ги ядете, дишате или носите. В отговор на това, вашето тяло оздравява, така както заздравява ухапаното от комар място.
Излекуване на мултиплената склероза, емфизема, миастенията? Да!! В някои случаи излекуването ще бъде мигновено, в други — бавно. Оздравяването е много по-бързо при младите хора. Но бързо или бавно, то е започнало. Ще бъде вълнуващо приключение да наблюдавате как симптомите ви изчезват и как ставате по-силен.
САМООЗДРАВЯВАНЕ
Единствената цел на тази книга е да ви даде възможност сами да диагностицирате и излекувате всяка своя болест. Вие притежавате три нови подхода, които правят тази цел реална: разбирането, че само замърсяването и паразитите ви разболяват, нескъпата диагностична верига, която бързо открива кои са замърсителите и паразитите, изепера или билковите рецепти, убиващи паразитите.
Няма ли да е хубаво да не трябва да ходите на доктор за болките и болежките си? Няма ли да е хубаво да не сте зависим от докторите за тяхната диагноза и лечение?
Да се самооздравиш, значи да се поддържаш здрав. И да разчиташ само на себе си.
Представете си, че Вашият доктор вече Ви е поставил диагноза „Атипична латерална склероза' или „Раменно-бедрена метастазираща аплазия'. Можете ли да си сложите друга диагноза и да се излекувате? Защо не? Вече сте успели в много начинания. Научили сте се да говорите, да ходите, да четете, да общувате с хората. Тези умения са изисквали няколко години, за да бъдат усъвършенствани. Изкуството да бъдеш здрав е ново за вас и може също да са необходими няколко години за усвояване на уменията. След като сте ги усвоили, можете да ги предадете и на децата си. Това е нов дар за човечеството, подобно на музиката и готварското изкуство.
КАК ДА СЕ ИЗЛЕКУВАШ
През целия ви живот вашето тяло се е стремяло да се освободи от паразитите и замърсителите! То има свои собствени начини за това. Образува камъни, мукозни секрети и токсични бунища. Разбира се, това са добри тактики, но вече не са нужни. Можете ли да помогнете на тялото си да се избави от тези натрупвания и да стане чисто отново?
Да прочистиш черния си дроб е най-добрият начин да помогнеш на тялото си да се оздрави след избавянето от паразитите. Хиляди частици „шлака' са натрупани в жлъчните пътища и ще се превърнат в камъни, ако се оставят там.
Бъбреците също са образували многобройни малки камъчета, опитвайки се да прочистят тялото Ви от олово, кадмий, живак и други неразлагащи се замърсители. 131h73b Вие можете да помогнете на бъбреците си да изхвърлят всичко това.
Само за дни, не за седмици или месеци можете да почувствате оздравителния ефект от изхвърлянето на жлъчните и бъбречните камъни. Но в черния дроб има 50 000 жлъчни каналчета, чиято обща дължина се измерва в мили (1 миля = 1609 метра). Поради това билковите рецепти за прочистване на жлъчните пътища трябва да се използват търпеливо, ден след ден, докато бъде отстранен „боклукът'. Може да са необходими няколко години.
Така че може да спрете много бързо прогресирането на дадена болест, но завършването на оздравителния процес може да отнеме години.
Независимо от това вие сте здрави отново. Това значи, че болките или са изчезнали, или са силно намалели. 131h73b Вашите органи функционират по-добре. Имате ново самочувствие. Енергията ви се е повишила. Отново имате желание за живот и работа.
Някои органи, които са увредени дотолкова, че не могат да бъдат възстановени чрез нашите прости методи, могат да бъдат лекувани от модерната хирургия. Примери за това са катарактата, деформацията на палеца на крака и старите счупвания. Може би това са също „каменни' образувания, но досега не са изнамерени рецепти, за да бъдат почистени просто и за разумно време.
Убиването на паразитите, отстраняването на замърсителите и изхвърлянето на жлъчните и бъбречните камъни от вашето тяло представлява една мощна терапевтична комбинация. Тя е толкова мощна, че само за половин година Вие можете да станете нов човек, а после да продължите да се подобрявате с годините.
Трябва ли да спрете изписаните ви лекарства, докато извършвате самооздравителните процедури? НЕ. Почакайте, докато се излекувате от болестта, за която са ви били изписани лекарствата. Може би ще намалите на първо време лекарствата. Ще одобри ли това вашият лекар? Намерете такъв, който ще го направи. Запомнете, че лекарството ви дава време за извършване на процедурите и трябва да сте му благодарни.
ПЪТЯТ КЪМ ДОБРОТО ЗДРАВЕ
Да си припомним още веднъж нашето ново разбиране за здравето в контекста на болестта:
♦    Ние имаме само два проблема: паразити и замърсители. 131h73b Паразитите са всичко онова, което живее в нас, използвайки нашата храна и оставяйки ни отпадните си продукти. Замърсителите са намиращите се в нас токсични вещества, затрудняващи работата на органите ни. Паразитите и замърсителите са отговорни за всички наши проблеми.
    Нашите тела се опитват да ни освободят от паразитите и замърсителите, образувайки камъни, секреции, отоци, възпаления и доброкачествени тумори. Ние развиваме дефицити и увреждания.
♦    Накрая настъпва някакво трайно увреждане. Косата ни посивява, развиваме катаракти, гръбнакът ни се изкривява, нервните клетки загиват, мускулите атрофират. Ние се превръщаме в развалини.
Нашата стратегия да поправим всичко това е логична.
Първо, убиваме всички паразити, бактерии, вируси и гъбички.
Второ, отстраняваме токсичните плесени, метали, химикали в храната си и нещата, които употребяваме.
Трето, прочистваме и отмиваме камъните, секретите и шлаките, които пречат на оздравяването.
Четвърто, ще използваме билки и специални хранителни фактори, за да ускорим оздравяването, като внимаваме да използваме чисти продукти. Последните действат по-бързо, когато се дават венозно, но в тази книга ние поставяме ударение върху оралната консумация.
И накрая, за случаи извън нашите възможности ще търсим помощта на медицинските и здравните професионалисти.
Какво може да бъде по-вълнуващо от спиране на треперенето на ръцете ви или болките в рамената? Няма ли да бъде чудесно сами да коригирате пулса си и повишеното си кръвно налягане? Какво приключение ще е да се избавите от всичките си брадавици?
Избавянето от болката, обаче, на мен ми изглежда най-важен приоритет, тъй като болката често минира нашия морал, инициативата ни да действаме и даже интереса ни да се подобряваме!!
В основата на много от нашите болести стоят неподозирани източници. Аз съм откривала у хора, например, тения на гълъбите.
БОЛКАТА ОТ ПРЪСТИТЕ НА КРАКАТА ДО ГЛАВАТА
По-скоро бих умряла, отколкото да търпя мъчителни, необлекчаващи се болки. Това поставя болката на върха на моя списък от приоритети.
За наше щастие, разполагаме с болкоуспокояващи, които могат да ни помогнат, докато решим проблема с истинската причина на болката.
Но болкоуспокояващите водят до пристрастяване. Облекчаването на болката с електричество ще намали нуждата от лекарства, към които има пристрастяване. Съществуват и други много добри болкоуспокояващи средства, каквито са акупунктурата, масажът, слушането на музика, уредите за обратно захранване, медитацията, хипнозата и молитвата.
Ние ще се съсредоточим върху това — как да се отървем от причините за болката и да оздравим болезнените органи така, че да няма нужда от болкоуспокоителни.
Не говоря за болката, възникваща при счупване на кост, изкълчване на глезен, ужилване от пчела или слънчево изгаряне. Не говоря и за болката при дископатия или при разтягане на мускули на крака или ръката. Говоря за упоритата хронична болка в някой орган. Например артритните болки, главоболието, болките в стъпалото, лакета, бедрото, гръдния кош. Всички те могат да имат специални наименования като ревматоиден артрит, мигрена, фибромиалгия, бурсит, тенисистки лакет и т.н., но представляват един и същи феномен.
Знаейки, че истинската причина за болката са паразитите и замърсителите, да се залавяме за работа и да видим кои са те, откъде идват и как да се отървем от тях.
Паразитите, причиняващи болка, не са големите, червеите или амебите. Нито пък са малките вируси. Това са бактериите, които имат точния размер, позволяващ им да проникнат през входните врати на нашите клетки. Разбира се нашите клетки се опитват да държат вратите си плътно затворени, но от време на време трябва да ги отварят, за да влезат храна, хормони или други жизнени сигнали. Ако бактериите са се струпали около клетката, някои ще успеят да се промъкнат във входа, когато вратата е отворена и битката започва. Клетката отказва да пусне бактерията вътре. Бактерията отказва да напусне входа й. Вероятно между двете има специфично електрическо привличане и точно физическо сходство. Допълнителни сили на организма, такива като имунната система се викат на помощ. Бактериите се размножават бързо. Появява се оток, покачва се температурата, притискат се други органи. Всичко това заедно се нарича възпаление и инфекция.
Задачата ни в този случай не е да подтиснем възпалението с лекарства, като кортикостероидите например. Задачата ни не е да намалим отока и да свалим температурата и със сигурност не е да потиснем болката. Задачата ни е да унищожим бактериите. (Всъщност и това не е крайната цел. Ние трябва да изкореним източника на бактерии и да спрем поканите, отправяни от нашето тяло да бъде нападнато. Към това ще се върнем по-нататък).
И така, първата ни стъпка е да открием и идентифицираме бактериите, заселили се в болезнените места.Втората стъпка е да ги унищожим с електричество. След броени минути те изпадват от входа на нашите клетки. Белите кръвни телца ги очакват, за да си устроят голям пир.
Помнете обаче, че има още една причина за болката — замърсителите. Третата стъпка е да открием замърсителите и ги идентифицираме. Четвъртата стъпка е да отстраним източниците на замърсяване. И работата е свършена — болката си е отишла.
Докато претърсвате органите си за паразити и замърсители, вероятно ще ви дойде една интересна мисъл — кой от тях е дошъл пръв? Замърсителите също могат да нахълтат във входа на клетките. Дали тяхното присъствие улеснява придвижването на бактериите или бактериите идват първи и държат отворена вратата, за да влезат замърсителите? И двете явления са възможни. Може и да се извършват едновременно. Може би поради това бактериите и замърсителите винаги се откриват заедно. Вирусите също могат да се приземят във входа на клетките и да предизвикат заболяване, но те рядко са причина за болка.
Докато се изследвате и наблюдавате здравето си, вие ще забележите още нещо — вашето тяло убива превъзходно бактериите и вирусите. То прави това по-бързо от магическа пръчица! Единствените, които оцеляват, са тези, които са се затъкнали във входовете и каналите, пълни със замърсители! Това изглежда показва, че замърсителите отварят вратата, но все още не е доказателство и трябва да имаме на ум и други възможности.
За щастие, за да се оздравим, не е необходимо да знаем как точно ни разболяват паразитите и замърсителите.
ИЗДИРВАНЕ НА БАКТЕРИИТЕ
За да открием в кои органи има бактерии и кои са те, ще трябва да се научим да използваме един нов уред. Той представлява проста електронна верига, способна да улавя честотите по такъв начин, че да ги чуваме. Честотите, излъчвани от вашето тяло, честотите на бактериите, вирусите и бактериите са различни и могат да бъдат така отчетливи, както са мученето, блеенето, чик-чирикането и грухтенето, донасящи се от стопанския двор.
Но налага ли се вие да различавате тези честоти?
Не! Вие можете просто да унищожите с електричество всички тези мънички нашественици. Но как да разберете от какво да се предпазвате за в бъдеще? Ако болката ви се завърне, как ще знаете дали това е старата бактерия или е някоя нова?
Научавайки се да изследвате, вие спирате да използвате гадаене при поставянето на диагноза.
Надявам се, че въпреки хроничната си болка, поставянето на диагноза ще ви се стори толкова заинтригуващо, толкова увлекателно, че ще се почувствате призвани да направите издирването сами. Намерете някой, който би искал да помага и изтъргувайте информацията, с която разполагате. Издирването е по-лесно, отколкото работата с компютър, например.
КАКВО ЩЕ НАМЕРИТЕ
Първо, ние ще изучим и ще се научим да лекуваме всякакви болки, започвайки от пръстите на краката и отивайки нагоре по-тялото. Не е необходимо да бъдем абсолютно точни в локализирането на болката, защото така или иначе бактериите се придвижват до съседни локализации.
За да можем да отстраним всяка болка, ние ще търсим причината й. Болката може да се завърне след час от приключването на зепинга (убиване на бактериите с електричество), ако не знаем, че бактериите са дошли от сандвича със сирене. Освен това болката може да не е имала време да си отиде преди следващата атака и вие можете да си направите погрешния извод, че методът не работи.
Паразитите също могат да се върнат на някое особено болечиено място, идвайки от по-отдалечени места, трудни за достигане от електрическия ток на зепера. Такива места са вътрешността на очната ябълка, тестисите, вътрешността на жлъчните камъни, зъбният абсцес и чревното съдържимо. Тьй като токът на вашия зепер е високочестотен, той предпочита да заобиколи тези места, вместо да премине през тях. С помощта на повторните зепинги и билките вие можете да прочистите и тях и да спрете повторното инфектиране на тялото си.
В действителност най-големият принос на описаните истински случаи е получаването на познания за реинфекцията и източниците на замърсителите.
След като свършим с болката, ние ще обърнем внимание на болестите, протичащи без болка, такива като диабет, миастения гравис и др.
БОЛКА В ПРЪСТИТЕ НА КРАКАТА
Тези части на вашите стъпала са най-лошо кръвоснабдени. Пръстите на краката са най-отдалеченото място, до което достига кръвта. Там тя съдържа най-много киселини и най-малко кислород. Тялото произвежда значително количество пикочна киселина, която се отделя чрез бъбреците в пикочния мехур. Ако бъбреците, обаче, не работят добре, нейното количество в кръвта нараства. Кръвта има пределно съдържание на пикочна киселина. Когато то се достигне, пикочната киселина започва да се отлага или да преципитира в стъпалата ни.
Там, където има болка, винаги се открива и хипурова киселина. Тя се произвежда в големи количества (около 1 грам дневно) от черния дроб, тъй като е продукт от обезвреждането на токсините, извършвано от него. Черният дроб обезврежда консумираната от нас бензоена киселина, най-често използвания консервант, като я превръща в хипурова киселина. Четете етикетите на храните, които купувате. Не купувайте напитки и печива, съдържащи бензоена киселина. С лимонената киселина всичко е наред. Ставите на палците на краката са любимите места на болката. Положението се влошава при нарушено кръвообращение.
За да подобрите кръвообращението, вземайте капсула cayenne (силно лют червен пипер) при всяко хранене. Ако не можете да напипате пулса си на мястото точно под вътрешната част на глезена си, значи кръвообръщението Ви е нарушено.
Натрупването на пикочна и хипурова киселина благоприятства заселването на бактерии. Те започват да се размножават, а нашите тъкани им противодействат с възпалителен процес. Това е прелюдията към болката. Някои хора не чувстват болка, въпреки отложените в ставите им киселини и други вещества, които са направили ставите им възлести и трудно подвижни. Може би има и други причини за болката.
Ето един план за действие за тези, които имат болки в пръстите на краката:
1.   Унищожавайте всички бактерии с ежедневен зепинг. Правете това, докато не се почувствате съвсем добре.
2.   Разтворете всички шлаки. Една добре обмислена рецепта от билки, наречена „Прочистване на бъбреците' (стр. 537) ще ви помогне да направите това. Отлаганията в пръстите на краката се състоят от същите кристалчета, както камъните в бъбреците, но поради това, че са далеч от бъбреците, е необходимо повече време. Прочистването на пръстите може да отнеме шест месеца, но тъй като през цялото това време се прочистват и бъбреците, те не са вече източник на бактерии.
3.   Почистете зъбните кавитации (кавитациите представляват костни инфекции на челюста на мястото на извадения зъб. Те никога не зарастват. Виж, „Зъбно прочистване' стр. 410). Това може с магическа пръчица да спре болката в пръстите на краката в същия ден. Ефектът продължава с дни, което показва, че не се дължи на упойката. Болката обаче може да се върне, ако шлаките се заселят с други бактерии.
4.   Прочистете черния дроб от камъни, използвайки билки наречени „Прочистване на черния дроб' (стр. 539). Това също може да доведе до мигновено облекчение на болките в пръстите на краката, което показва, че тези камъни са били източник на бактериите. Пълното прочистване на  черния дроб може да отнеме две години! Болката в пръстите, обаче, е изчезнала и, разбира се, прочистването на черния дроб носи извънредни дивиденти на вашето тяло. 5. Намалете киселинността в пръстите на краката си. За да направите това, първо я проверете с рН лентичка (лакмусова хартия). Откъснете парченце с дължина 1/2 инч и го потопете в урината си. Рано сутрин урината е най-кисела. Ако отчитането покаже стойност под 5,5, тя е още по-ниска в стъпалата ви през нощта (по-ниска значи по-кисела).
Трудно е да се спре отлагането на шлаки, щом вече е започнало. Ако отлагането започне например в 2 часа сутринта, то продължава, докато се нормализира рН. Затова вашата тактика трябва да е да си лягате вечер след алкализиране. Приемайте преди лягане вещества с основно рН като калциеви или магнезиеви добавки, сода за хляб, прясно мляко. Те би трябвало да осигурят повишаването на рН до 6 към сутринта.
БАЛАНСИРАЙТЕ СВОЕТО рН
Повечето хора, имащи болки в краката, имат сутрин рН на урината 4,5! При такова рН не е трудно да си представим какво се е натрупало през нощта. В течение на деня вашето рН варира — покачва се и спада. Непосредственото алкализиране на урината след нахранване се нарича алкален прилив. Три хранения на ден ще ви осигурят три алкални прилива. През тези периоди, които продължават около един час, имате възможност да разтворите малко от шлаките в краката си. Ако позволите обаче вашето рН да падне до твърде ниски стойности през нощта, те се възстановяват. Дали нарастват или намаляват отлаганията, зависи от „нетото'.
Изберете една от тези възможности да алкализирате урината си преди сън:
1. Вземете две таблетки от стридени черупки, които се равняват на 750 мг калций заедно с една таблетка магнезиев окис от 300 мг. Магнезият подпомага разтварянето на калция и оставането му в разтворено състояние.Вземането на по-голямо количество калций наведнаж не се препоръчва, тъй като не може да се разтвори и усвои и може да предизвика запек. За по-възрастни хора се препоръчва вземането само на една таблетка. Вземете калциевите таблетки заедно с витамин С или лимонена вода, за да подпомогнете разтварянето им (1/4 чаена лъжичка ви тамин С на прах. Може да се добави и пчелен мед).
2.   Една чаша стерилизирано (сварено) мляко или суроватк.1, топло или студено заедно с една таблетка магнезиев окис от 300 мг (може да се прибави канела).
3.   Половин чаена лъжичка сода за хляб, разтворена във вода. Това е сода бикарбонат. Но не използвайте сода, закупена от търговската мрежа. Почти всички партиди, които съм изследвала, се оказаха замърсени с бензол! Още по-здравословна е комбинацията от натриев и калиев бикарбонат в съотношение 2:1. Можете да си я направите сами или да помолите за това някой аптекар. Смесете две части натриев бикарбонат и една част калиев бикарбонат в плътно затварящ се буркан. Поставете му етикет „Натриево-калиев бикарбонатен алкализатор'. Тази смес е много полезна и при всякакви алергични реакции. Вземайте по една чаена лъжичка, разтворена в малко вода непосредствено преди лягане. Ако Вашето рН на сутринта е достигнало стойност 6, продължете с тази доза всяка вечер. Ако не е, взимайте по 1,5 чаени лъжички. Проследявайте своето рН, тъй като с времето то ще се нормализира и ще имате все по-малка нужда от алкализиране. Ако вземате само сода за хляб, правете това всяка сутрин, за да можете да намалите дозата, когато вашето рН стане по-високо от 6.
За хората, които трябва да ограничават приема на натрий е важно да знаят колко грама приемат. Една чаена лъжичка хлебна сода е 2 грама, от които половината е натрий (1 грам или 1000 милиграма). В една чаена лъжичка натриево-калиева смес количеството на натрия е наполовина (1/2 грам на лъжичка). За сравнение, обикновената дневна доза натрий е около 5 грама, но любителите на сол консумират два пъти повече.
Вече сте направили пет неща, за да „измъкнете килимчето' под бактериите, живеещи във или около шлаките в пръстите на краката ви. Сега, когато сте унищожили бактериите със зепера, можете да очаквате болката да изчезне и да не се връща повече.
Понякога болката в основата на пръстите може да се дължи на неврома. В такива случаи болките, свързани с отлагания на шлаки са още по-силни, тъй като там са локализирани нервни центрове. Ако нарастванията са големи, може би ще се обърнете към хирург за отстраняването им или ще се подложите на кортизонови инжекции вместо дачакате няколко години за получаването на трайно облекчение.
БОЛКА В СТЪПАЛАТА
Тази болка не е свързана с отлагането на толкова много шлаки, както е при болката в пръстите на краката и поради това е по-лесна за отстраняване. В тези случаи по-голяма роля играят травмите на стъпалото. Първото, което трябва да направите е да си смените обувките, въпреки че са ви удобни. Вземете си по-широки, по-дълги и по-ниски обувки. Всеки ден носете два различни чифта обувки. В къщи сваляйте обувките.
Пазете краката си топли. Носете къси чорапи, произведени от естествени, не синтетични влакна. Ако имате нарушение на кръвоснабдяването, вземайте по една капсула cayenne по време на всяко хранене. Когато нарушението е умерено, краката ви лесно изстиват, а когато нарушението е твърде голямо, сърдечният пулс не може да бъде усетен в стъпалото ви (опитайте да го премерите точно под вътрешната страна на глезена си).
Да повторим:
♦   Почистете зъбните кавитации (Зъбно прочистване, стр. 409)
Проведете прочистване на бъбреците (стр. 549) Унищожете паразитите и бактериите със зепер Прочистете черния си дроб (стр. 552) Сутрин проверявайте телесното си рН непосредствено след ставане, като използвате специални рН лентички. Коригирайте го, ако е необходимо както е описано в „Болка в пръстите на краката'. Ако рН на урината е 7 или повече, това означава, че имате инфекция на пикочния мехур. Започнете лечение веднага (стр. 101).
Ако имате подуване на стъпалото или глезена, Вие „събирате вода'. Това се нарича оток. Той се дължи на нарушение във функциите на бъбреците и адреналните (надбъбречните) жлези. Адреналните жлези са разположени на върховете на бъбреците. Те съвместно регулират количеството на водата и солта в организма. Тъй като са разположени в тясна близост, те си обменят паразити и замърсители. 131h73b Когато в бъбреците се образуват кристалчета, те затрудняват тока на вода и сол през каналчетата. По-малки количества напускат тялото и се задържат в тъканите. Казва се, че в тъканите има оток.
Чрез билковата рецепта за бъбреци можете да разтворите кристалите. Необходимо е обаче да отстраните и токсините, такива като металните пломби и да унищожите паразитите. Прочиствайте бъбреците в продължение на шест седмици, а ако се наложи и по-дълго — до пълното изчезване на болката и отока. Продължавайте да унищожавате малките нашественици със зепер два пъти седмично. За пълното изчезване на болката и отока може да се наложи да направите и няколко прочиствания на черния дроб.
                           
Фиг. 10. Бъбреците с адреналните жлези, разположени на върха им като шапки. Уретерите водят към пикочния мехур.
Особено полезна за стъпалата е добавката пантотенова киселина. Вземайте по 500 мг три пъти дневно в продължение на няколко седмици. Масажите и рефлексологията са също полезни за стъпалата.
БОЛКА В ПЕТИТЕ
Понякога болката в петите се дължи на шипове, които пък са резултат от шлаки. Обичайните шлаки в петите са пикочната киселина и фосфатите. Отлаганията от пикочна киселина са хранителна среда за бактериите. Фосфатите пък придават на шлаките твърдост и ги правят трудно разтворими. Може да решите да вземате обезболяващи, да си набавите специално направени „ортопедични' обувки или да прекъсне4те ежедневните си разходки, за да се избавите от пронизващите болки. Всичко това няма да реши проблема ви, но ще ви даде време, за да извършите основни промени в начина си на живот.
Спрете да пиете чай и какао, тъй като те съдържат оксалова киселина. Спрете да пиете кафе, включително декофеинизирано, плодови сокове и газирани напитки, тъй като са замърсени с разтворители. 131h73b Всички те трябва да бъдат обезвредени от вашето тяло и изхвърлени през бъбреците. Вьзлагайки на бъбреците да прочистят отлаганията под формата на шипове в петите, трябва да им спестяваме тези извънредни задачи. Първо трябва да разтворите шлаките, а после да помогнете на бъбреците да ги изхвърлят.
За да ги разтворите, трябва да алкализирате своето рН, като отчитате старателно стойностите му с рН лентички. За да помогнете на бъбреците да изхвърлят шлаките, използвайте билки за бъбречно прочистване и пийте много вода. Само водата, не напитките, помагат на бъбреците да изхвърлят шлаките.
Изпивайте по половин литър вода сутрин след ставане и по половин литър между храненията.
Не купувайте „специална' вода. Използвайте само студена чешмяна вода. Ако не харесвате вкуса на водата от своя кран, наливайте си вода от крана на някой друг. Използвайте само стъклени или използвани вече полиетиленови чаши, които са матови, непрозрачни. Те са загубили вече пластизайера си с водата (някой друг вече го е изпил). Купешката вода има следи от разтворители от машините и стерилизиращите устройства, използвани при бутилирането й. Чешмяната вода не е чиста (може да съдържа до 500 токсични елемента), но никога не съм откривала в нея разтворители. 131h73b
Следите от разтворители са по-лоши от същото количество други токсини.
Водните филтри не са решение на проблема. Те улавят замърсителите, но с времето започват да пропускат по малко замърсители всеки ден. Постоянната консумация на токсини е много по-вредна за здравето, отколкото периодичната. По- малък е рискът, ако използвате малък филтър и го сменяте ежемесечно. Така водата поне ще се дехлорира и ще се подобри вкусът й.
Бутилираната вода е популярна, вкусна и добре рекламирана, но не е безопасна.
Защо човек трябва да харчи пари всеки ден до края на живота си, купувайки вода, вместо да настоява водопроводните тръби да не са метални.
Друга причина да не пием бутилирана вода е, че тя застоява и скоро се замърсява с нашите собствени бактерии при контакт с устните или ръцете ни. Често изолирани микроби от такава вода са Staphylococcus и E.coli. Решението не е в това да прибавяме още химични дезинфектанти, решението е да пием течаща вода, такава каквато е водата от крановете у дома. Ако трябва да носите със себе си вода, използвайте стъклени съдове. Пластмасата е пореста и нейното качествено измиване е по-трудно (може обаче да се стерилизира в миялната машина).
Бъбреците ще забележат помощта ви, ако пиете по два литра вода дневно. Който и да е билков чай, без прибавен подсладител или сол, се брои за вода. Урината ще спре да мирише и ще стане много светла. Това е особено важно по време на разтваряне на шлаките в петите, тъй като тогава тялото ви вкарва шлаките в кръвообращението.
Унищожаването на бактериите със зепер може да ви донесе моментално облекчение на болката и е, разбира се, от полза за тялото, но не можете да очаквате, че болката няма да се върне, докато не отстраните шлаките и бактериите.Търсете източника на бактериите. Обичайни източници са зъбите и камъните. Друг източник са млечните продукти, замърсени със Salmonella и Shigella. Те може да се стерилизират чрез варене. Даже неголямото количество мляко, поставено върху зърнената сутрешна закуска или използвано за приготвяне на бъркани яйца, е достатъчно да ви реинфектира! Маслото и битата сметана също трябва да се кипнат. Спрете да консумирате йогурт и сирене, които не могат да бъдат стерилизирани.
Фосфатните отлагания представляват смес от три фосфата: монокалциев фосфат (СаН2РО4), дикалциев фосфат (Са2НРО4) и трикалциев фосфат (Са3РО4). Те се получават при консумиране на богати на фосфати храни. Такива са месата, газираните напитки и зърнените продукти като оризжито, хляб, макарони и орехи.
Практиката на нашето тяло да се освобождава от фосфатите е да ги свързва с калция и магнезия, като по този начин първо ги неутрализира. Не неутрализираните фосфати са много миели и биха изгорили нежните бъбреци. Откъде да вземем калций и магнезий? Снабдяването с магнезий често е доста оскъдно, тъй като той се намира в зелените зеленчуци и не се складира в никой орган. Така че се пада на калция да свърши това, тъй като го имаме на склад (в костите и зъбите).
Киселата среда, създавана от фосфатите, разтваря костите и позволява големи количества костни структури да бъдат отмити с урината. Това може директно да бъде наблюдавано при извършване анализ на урината (помолетевашия доктор да даде поръчка за лабораторно изследване). Ако събирате отделената в продължение на 24 часа урина,можете да измерите количеството изгубен калций. Не трябва да губите повече от 150 мг калций дневно, защото това е количеството, което сте способни да абсорбирате. Ако губите повече, Вие разграждате костите си. Това води също и до много голямо количество калций в кръвта и лимфата. (Вие абсорбирате 5 до 10% от това, което изяждате. Ако изядете 1 грам (1000 мг), вие абсорбирате 50 до 100 мг. Но вие абсорбирате 25-40%, ако това количество идва с млякото.)
Не е лесно да бъде възстановен калцият в костите, които са били подложени на разграждане. Вашият организъм се стреми да направи това колкото е възможно по-бързо - веднага след ликвидиране на киселата среда. Но костите ви не могат да направят това без витамин D. Той може да бъде получен от слънцето и от млякото, но това не е толкова просто. Витамин трябва да бъде активиран от бъбреците преди да започне да си върши работата! Помнете все пак, че първоначалният проблем е в бъбреците, които позволяват образуването на шлаки. Чудно ли е, че не могат да се получат големи количества активиран витамин от слънцето и млякото, когато бъбреците са стари, задръстени с кристали, обременени с тежки метали и плесенни токсини и обсадени от бактерии и паразити? Необходими са големи количества активиран витамин D, за да възстановите големите количества калций, извлечен от костите по време на повишената киселинност поради свръх консумацията на фосфатна храна.
Къде отива отмитият от костите калций? Той може да отложи в тъканите, където в нормални условия това не става. Артериите ви се изпълват с „нагар', в бъбреците ви се образуват кристали, в петите — шипове, а ставите се изкривяват.
Младите хора и децата със здрави, незадръстени от кристали бъбреци активират достатъчно количества витамин D. Поради това дори да консумират много фосфати и да развият кисела среда, която разтваря зъбите и костите им, те могат да върнат разтворения калций на мястото му. Те не развиват склероза на артериите, шипове на петите и възлести стави. Техният организъм може да понесе значителни злоупотреби без да го покаже.
Общо взето хората консумират твърде много фосфати. Употребяващите месо прекаляват с консумацията му. Вегетарианците консумират твърде много зърнени храни. Почти всички пият фосфатирани напитки. По този начин ние си постиламе за склерозирали артерии, болести на ставите и калцифицирани тъкани, лишени от гъвкавост. Ние всички образуваме бъбречни кристали, които се превръщат в камъни. Това е стареенето. Шлаките канят бактериите да живеят в тях и с тях, причинявайки болка.
Старостта и болката вървят ръка за ръка като истински партньори. Но в основата им все пак е погрешният избор на храна.
Опитайте се да предотвратите колкото може повече от това изкуствено стареене като:
1.   Намалете консумацията на месо. Предпочитайте рибата, чиито нежни кости съдържат калций. Наистина, тези кости се състоят от калциев фосфат и човек може да очаква логично, че не са много ефективен източник на калций. Логиката обаче не винаги се потвърждава от биологията. Костите на рибата са много добър източник на калций, а фосфатното им съдържание не е чак толкова голямо. Рибната диета върши добра работа в много примитивни общества. Освен това, аз никога не съм виждала случай на отравяне с живак след консумиране на риба. Нашият истински значим източник на живак е амалгамата на нашите пломби.
2.   Намалете консумацията на зърнени храни. Намалете сутрешната си зърнена закуска наполовина и прибавете към менюто си някакъв плод. Намалете наполовина консумацията на хляб, макарони, ориз и царевица. Яжте повече банани и други плодове. Яжте повече зеленчуци. Винаги предпочитайте картофите (но не картофения чипс) пред ориза или макароните. Винаги предпочитайте зелена салата пред салата с макарони. В ресторанта или зеленчуковия бар предпочетете картофите и други |зеленчуци пред житото, ориза и царевицата. Изберете (салата от прясно зеле или плодова салата. Не е необходимо да се откажете напълно от зърнените храни. Само ги ограничете, за да подобрите здравето си.
3.   Вземайте като хранителна добавка витамин D. Дозите под 40 000 единици нямат никакъв реален ефект. Тази дозировка може да се получи само с рецепта (обикновено 50 000 единици, което е достатъчно близко). За да избегнете вземането на замърсен продукт, помолете Вашия фармацевт да спази рецептата на стр. 546 (В миналото имаше няколко случая на предозиране, изразяващо се в болки в ставите и мускулите и гадене, но симптомите отзвучават.). Вземайте по една доза дневно в продължение на три седмици, а след това по две дози седмично завинаги.
4.   Накрая изхвърлете газираните напитки от диетата си или си ги правете сами (виж „Рецепти'). Всъщност не е вреден въглеродният двуокис, а прибавените фосфати. Пийте вода, билкови чайове, домашно приготвени плодови и зеленчукови сокове, мляко или суроватка.
Млякото, подобно на рибата съдържа много калций под формата на калциев фосфат. И отново логиката може да говори против ефективността на калция в тази му форма. И отново логиката е погрешна. Очевидно нещата при калция и фосфора са много по-сложни, отколкото ги описвам.
Млякото е най-добрият източник на калций независимо от съдържанието на фосфор. Възможно е за това да допринасят лактозата и други негови съставки. Ако са се образували шлаки където и да е - в петите, пръстите на краката, артериите, ставите, аз препоръчвам да се премине на мляко. Сравнете нивото на калция в урината и кръвта си преди и няколко седмици след извършване на тази промяна. За това време то трябва да се е нормализирало — да се покачи, ако е твърде ниско (под 9,2) или да се понижи, ако е твърде високо (10). Ако в същото време проследявате ефективността на бъбречното прочистване с билки, разтварящи фосфатните кристали,  ще забележите, че пиенето на мляко предпазва от новото им образуване. Вземането на калциеви таблетки не прави това!
За да бъде ефективно млякото, то трябва да има масленост поне 2%.
С нормализиране киселинността на телесните течности, възстановяване способността на бъбреците да отмиват киселините, спиране отлагането на тежки метали и спиране разтварянето на вашите кости, става възможно намаляване на шлаките, отложени в петите ви. Бактериите са лишени от място за хранене и натрупване. Можете да направите още няколко зепинга, за да унищожите и малкото оцелели. 131h73b Така болката в петите ви остава в миналото. Не започвайте веднага след отминаване на болката да натоварвате прекалено много с ходене и тичане чувствителните тъкани, за да не ги травмирате. Носете меки чорапи и обувки с еластична подложка.
Имената в следващите по-долу истории са заменени с имена на лица от същия пол, взети на принципа на случайния подбор от телефонния указател, но останалите факти не са променени съществено.
Уолтър Джоунз, човек на 67 години, имаше диабет от 14 години. Краката и стъпалата го боляха така силно през последните 13 години, че едва ги влачеше. Бяха студени, влажни и лепкави. С цел засилване ефекта от бъбречното прочистване към билковата му рецепта бе добавена хвойна. Посъветван бе да спре пушенето и консумирането на алкохол и кафе. Той започна и програма за унищожаване на паразитите (по това време вместо зепер се използваше билкова противопаразитна програма) и прочистване на черния дроб, които завършиха с изхвърляне на няколко стотин малки жлъчни камъка. Три месеца след първото му посещение краката му бяха по-добре, а стъпалата — напълно добре, въпреки че все още имаше трудности при ходенето поради болка в бедрата.
Дина Сейгън, жена на министър, трябваше освен да пътува много, но и да върви и стои права продължително време. Беше оперирана преди 15 години, при което й бяха извадени шлаки от колената, но бяха се натрупали нови. Имаше и болезненост в петите. Моите изследвания показаха, че има фосфатни и оксалатни отлагания в бъбреците. Тя започна бъбречно прочистване, последвано от противопаразитна програма. Спря да използва замърсени с бензол продукти и най-вече червилото си. Промени диетата си като спря да употребява купешки напитки и премина на мляко. След 4,5 месеца болезнеността в петите й бе изчезнала заедно с тежкото й главоболие, по което дори не бяхме започнали още да работим.
Джули Фернандез дойде със списък от 10 сериозни проблема, включително болка в стъпалата и подуване на глезените. Анализът на урината й показа наличие на кристали. Моят тест установи, че това са кристали пикочна киселина. Паразитът бе Trichinella. Тя имаше домашна котка. Тестът й за токсични метали показа, че има натрупване на телурий и платина от зъбна протеза и арсеник от пестицид. Тя започна бъбречно прочистване и противопаразитна програма. Отстрани от дома си всички „къщички' за хлебарки и други пестициди и премахна метала от зъбите си. При третото й посещение след 4 седмици тя се движеше без болка, въпреки че все още имаше Trichinella и проблеми с арсеника. Два месеца по-късно имаше болки по цялото тяло и в бъбреците. Премина 5 дневно противопаразитно лечение с високи дози, като лекуваше и котката си и повтори бъбречното прочистване. Това облекчи болките й.
Дороти Шели имаше многобройни болки, включващи болки в сводовете на стъпалата, долната част на гръбнака и спазми по време на цикъла си. Тя имаше пикочно-киселинни и оксалатни кристали в бъбреците, за които започна лечение с билки. След три седмици болките в стъпалата и гръбнака изчезнаха.
Пол Лонгтин имаше спазми в пръстите на краката и прасците и болка в петите. След като спря да пуши, да употребява кафе и газирани напитки и започна да взема ниацин (капсули от 250 мг, по една на всяко ядене), съчетано с бъбречно прочистване, за три седмици той се подобри толкова, че вече не се нуждаеше от бастуна си.
Хуан Онли, 58 годишен, дойде при мен заради подаграта в двата крака и една от ръцете му. Той почти не можеше да се движи въпреки меките обувки и обезболяващите лекарства. Това бе започнало преди 7 години. Освен това той имаше болезненост в простата и седенето му предизвикваше неприятни усещания. Моите тестове показаха, че бъбреците му са пълни с пикочно-киселинни, оксалатни и цистеинови камъни. В простатата му гъмжеше от Gard-nerella и Campylobacter. В мъдреците му се бяха заселили Papilloma virus #4 и Coxsackie B4 virus. Gardnerella| често съпътства чревните трематоди. И наистина човекът имаше чревен трематод в бъбреците! Той започна бъбречно почистване с билки, а след това и програма за унищожаване на паразитите. Бяха необходими пет месеца за пълното им ликвидиране. След това вече той можеше да върви и седи без болки.
БОЛКА В КРАКАТА ПРИ ДЕЦА
Свикнали сме да считаме за нормално (!) децата да имат болки в пищялите или колената. Понякога ги наричат „болки на растежа'. Децата могат да плачат от болка и на никого да не кажат защо плачат. Това става най-често след ставане от сън. Болката може да се дължи на крампа на крака или спазми на кръвоносните съдове. Интоксикацията с олово е честа причина и за двете. Изследвайте чешмяната вода за наличие на олово и кадмий. Само електронното изследване ще ви помогне. Тестовете, които използва службата по водите, са твърде примитивни.
Ако намерите който и да е от тези елементи, изследвайте водата от всеки кран в къщата сутрин, преди да бъде източена.
Открийте източниците на замърсяване и сменете тръбите с поливинил хлоридни (ПВХ).
Изследвайте и слюнката на детето за талий или живак. Ако ги има, махнете метала от зъбите му. Спрете да използвате еднократни пелени, конци за почистване на зъбите, топчета памук и превързочни материали. Те са замърсени с талий и живак, вероятно при производството им в други страни, където не е забранено използването на живачен хлорид за стерилизация.
Изследвайте слюнката на детето още няколко пъти след работа по водопровода или посещение при зъболекар. За да облекчите болката, направете следното:
♦    Потопете краката на детето в топла вода
♦    Масажирайте нежно краката му
♦    Дайте му 25-50 мг ниацин за разширяване на кръвоносните съдове. (Ниацинът (също витамин РР от англ.Pelagra Preventing — отвратяващ пелаграта) е група от съединения, най-важни представители на която са никотиновата киселина (витамин В3) и никотинаамидът.)
Фиг. 11. Всички еднократни пелени, които изследвах, бяха положителни за живак и талий. Тези токсини могат да се абсорбират през бебешката кожа.
БОЛКА В КРАКАТА ПРИ ВЪЗРАСТНИ
Болката в краката при възрастните хора обикновено се дължи на замърсяване с кадмий или талий. Кадмият постъпва във водопроводната вода при преминаването й през корозирали галванизирани тръби. Той вероятно е замърсител на цинка, използван за галванизиране на тръбите. Проверете електронно чешмяната вода в дома си за наличие на кадмий. Ако водопроводните ви тръби са изцяло от мед, но във водата се открива кадмий, вероятно някъде се спотайва малко У или Т образно парче стара галванизирана тръба. Открийте го като изследвате водата от всички кранове на дома си.
Кадмият предизвиква спазми на кръвоносните съдове. ко ито се влошават от тютюнопушенето. Поради това болките в краката някои наричат „пушачески крака'. Много силните болки в краката обаче се дължат повече на хронично отравяне с талий, отколкото на каквато и да е друга причина!
Ако искате да узнаете веднага колко отровен е талият, прочетете изрезката на стр. 418 още сега!
Откъде може да попадне в организма ви талий? От собствената ви уста! Живачните пломби често са замърсени с талий! Заместете амалгамните си пломби с пластмасови.
Друг важен източник на талий са замърсените тампончета за почистване на ушите, топчетата памук за снемане на грима, конците за зъби, марлята, дамските превръзки, тампоните, еднократните бебешки пелени и хартиените кърпи. Очевидно тези средства за лична хигиена се стерилизират с живачен хлорид, който от своя страна е замърсен с талий. Не използвайте никакви купешки средства за лична хигиена, тъй като рискът от замърсяване е много голям.
♦    Поставете лигнин върху еднократната пелена
♦    Поставете лигнин върху дамската превръзка
♦    Вместо топчета памук използвайте полиестерните пухчета от шишенцата с витамини. Като обвиете парченца от такова пухче около пластмасова бъркалка за кафе, ще си направите тампонче за уши
♦    Направете си бандаж от парче лигнин и хартиена лента „скоч'
Вместо марля използвайте тензух. Заменете конците за зъби с еднослойно рибарско влакно.
Ако имате талий в белите си кръвни телца, без да сте използвали по-рано през деня клечки за зъби и други подобни, нищо не е от по-голяма важност за вас от отстраняването на пломбите от амалгама.
Намерете веднага зъболекар, който да ги отстрани, като почисти с борчето на дълбоко и на широко, за да не остане и най-малка прашинка от талия. Не можете да се излекувате от болките в краката, ако не отстраните талия.

Фиг. 12. Не използвайте никакви средства за лична хигиена, закупени от търговската мрежа, тъй като рискът от замърсяване е много голям
ПЛАН ЗА ДЕЙСТВИЕ ПРИ БОЛКА В КРАКАТА   
1.  Преустановете пушенето.                                                
2.   Ремонтирайте водопровода си.                         
3.  Направете си почистване на зъбите и процедура за отстраняване на живака и талия, попаднал в тъканите ви сEDTA. (EDTA — широко използван акроним на аминокиселината етилендиамин тетраоцетна киселина, която се използва в хелатотерапията за отстраняване на тежки метални йони. Особено добре се свързва с манган, медта, желязото и кобалта — бел. пр.) Тази процедура трябва да бъде направена от занимаващ се с това доктор, към когото може да ви насочи някой любезен хиропрактор (човек, който лекува с ръчни манипулации на гръбначния стълб — бел. пр.). Ако не, поне вземайте в продължение на един месец по 100 мг тиоктиева киселина (2-3 пъти дневно) и витамин С (5 грама или една чаена лъжичка).
4.  Приемайте по 300 мг магнезиев окис два пъти дневно.
5.  Вземайте и ниасцин в количества, които можете да понесете. Опитайте с по 50 мг на всяко хранене.
6.   Променете диетата си, като намалите количеството на фосфатите и включите прясно мляко (сварено).
7.   Направете бъбречно прочистване с билки (стр. 549), последвано от чернодробно прочистване.
8.   Проведете зепинг в дни, когато не правите прочистване. Ако това не помогне, болките в краката ви се дължат на обикновени спазми. Ако получите обаче дори и краткотрайно облекчение, трябва да сте унищожили нещо. Някъде имате огнище на бактерии. Съсредоточете усилията си върху зъбите и подобряване на храненето си.
Джип Бут, на 30 години, се оплакваше от болезненост, умора в краката и тежки главоболия, продължаващи по три дни. Тя получаваше пронизващи болки в задната част на бедрата. След като открихме в бъбреците й талий и живак, тя проведе бъбречно прочистване и смени всичките си пломби. В продължение на една година Джин се чувствала добре, но един ден неочаквано получила силна умора, тежест в краката и отново се появили пронизващи болки в страничните части на бедрата. Консултирала се с невролог. Нейният хиропрактор предположил, че не е отстранен всичкият живак и тя дойде отново при нас. Оказа се, че тя наистина има интоксикация с олово, живак и талий, въпреки че зъболекарят й не откри остатъци от метали в устата й. Направено й бе прочистване на три кавитации. Проведе лечение с тиоктиева киселина и осем различни бактерии и вируси бяха унищожени с честотния генератор. Краката й се оправиха. Нашият тест показа наличие на талий в четири зъба в количество твърде малко, за да бъде видяно на рентген. Посъветвана бе да обмисли ново прочистване на зъбите.
Фиг. 14. Зъбна номерация
Чарли Снелинг бе олицетворение на болката. Боляха го ръцете, лактите, раменете, китките, дланите, гръдният кош,  долната част на гърба, краката, коленете и стъпалата. Започна с билки за бъбреците и някои от болките намаляха. Той имаше отравяне с кадмий, поради което замени водопроводните тръби у дома си с пластмасови. Продължаващата интоксикация с кадмий и талий наведе на съмнение към многобройните му стари пломби. Той ги подмени всичките и се подложи на почистване на кавитациите. Чрез нашия честотен генератор бяха унищожени микробите, намиращи се под един от зъбите му (# 15) — beta Streptococcus, Pseudomonas, Troglodytella и Staphylococcus aureus. Една година по-късно той все още имаше непостоянни болки в краката, тъй като не бе провел лечение на челюстта и имаше множество бактерии под зъбите. Не вземаше нито витамин D, нито магнезий и не пиеше мляко, за да си осигури калций. Все пак Чарли се подобри достатъчно, за да може да се върне на работа на пълен работен ден.
Виктор Абхей, на 16 години, бе принуден да се откаже от спортуване в гимназията поради болки в коляното. То бе започнало да го безпокои две години по-рано след „вирусно' заболяване с висока температура. В бъбреците му се откриха цистеинови кристали и четири вида паразити: Cryptocotyl, цисти на Echinococcus granulosus и Echinos-tomum revolutum. Той проведе бъбречно прочистване, последвано от противопаразитна програма. При следващото му посещение след пет месеца, вече нямаше болки.
Ким Мърфи, 45, имаше болки в краката, стъпалата и коленете. Имаше и подуване и сърбеж по кожата на колената. Доказахме опаразитяване с Trichuris (кучешки камшичест червей). Имаше в червата и тения (Taenia pisiformis),както и чревен метил. Започна с бъбречни билки и продължи с противопаразитна програма. Престана да използва продукти, съдържащи цирконий (дезодоранти) и барий (червило). Стоеше далеч от ауспуха на автобусите (знаеше, че е алергична към дизеловите продукти). За един месец болките и сърбежът изчезнаха. Коленете останаха леко подути.
Нанси Тонг беше над 80. Краката й бяха толкова отекли, че не можеше да обуе чорапи. Бяха като колони, без никакви вдлъбвания. Пиеше обезводняващи лекарства, които й бе предписал нейният доктор. По този начин поддържаше кръвното си налягане нормално, но при ходене залиташе. Общата й интоксикация (нивото на кръвната й урея) бе високо, поради което непрекъснато се чувстваше зле.
 Нанси бе намалила солта, но приемаше достатъчно вода и на практика нямаше никакви вредни привички. Поради инконтиненцията си обаче трябваше да си подлага по няколко дамски превръзки. Ние открихме, че тя имаше интоксикация с кадмий и олово, които вероятно бяха причина за огромното натрупване на камъни в бъбреците й. Металите бяха доказани в чешмяната вода, която употребяваше, но не можеше нищо да се направи, тъй като Нанси живееше в дом за стари хора. Посъветвахме я или да се премести, или да си внася чешмяна вода от друго място, но тя не бе в състояние да направи нито едното, нито другото. Въпреки безнадеждността на ситуацията, тя проведе бъбречно прочистване и противопаразитна програма и смени металната рамка на очилата и ръчния си часовник с пластмасови. Подобри се дотолкова, че можеше да носи еластични чорапогащи, които й осигуряваха известна физическа стабилност. Това я окуражи да предприеме и чернодробно почистване. По време на прочистването получи главоболие, но веднага след това влезе в чорапогащи, по-малки с един номер. Половин година по-късно краката й вече имаха очертания и тя дори носеше рокли.
ФИБРОМИОЗИТ И ФИБРОМИАЛГИЯ
Когато болките не са само в ставите на краката, а обхващат много мускули и меки тъкани на вашето тяло, вашият лекар може да ви каже, че имате фибромиозит или фибромиалгия.
Бактериите могат да се разпространят из цялото ви тяло, използвайки подвижни паразити. Такива са микроскопичните кръгли червеи.
Най-чест причинител на тези болести са паразитите Trichinella, но понякога ларвите на Ascaris, както и ларвите на анкилостомите и стронгилите са основните виновници. Тези червейчета са гостоприемници на бактерии, предимно „Стрепси' (видове на род Streptococcus) и „Стафи' (видове на род Staphylococcus), но също и клостридии (видове на род Clostridium), и „Кампили' (видове на род Campylobacter). Тези бактерии са вероятните причинители на болките. Унищожавайки посредством зепера всички бактерии — стафи, стрепси, кампили и клостридии, можете да облекчите болките си само за един час!
Фиг. 15. Ларви на Trichinella, заселили се в мускулите
Унищожавайки първо червеите Trichinella и Ankylostoma, а после и бактериите, можете да получите облекчение, продължаващо няколко часа. Ако унищожите паразитите и бактериите у всеки обитател на дома си, включително домашните любимци и никога не поставяте пръстите си в устата, можете да очаквате освобождаване от болките завинаги. Може би е интересно да поразсъждаваме защо други членове на семейството, които са също инфектирани с малките кръгли червейчета, не развиват фибромиалгия. Може би ларвите остават в червата или се заселват в диафрагмата (проявява се с кашлица) или очите (предизвиква „леност' на очните мускули). А може би те просто развиват анемия. Изключително трудно е за едно семейство да се избави от анкилостомите и стронгилите.
Ларвите на тези кръгли червеи преминават и през плацентата в нероденото още дете. Така че могат да бъдат „унаследени'. Опитайте се да прочистите цялото семейство преди следващата бременност.
Да се изчистят домашните любимци от паразити е още по-трудно. Най-добрият съвет е да се освободите от тях, тъй като вероятността да продължат да носят паразитите, дори и след предназначена за тях противопаразитна програма, е голяма. Невъзможно е да се опазите от паразитите на домашните си любимци. Попаднали в организма ви, те веднага ще се придвижат към меките тъкани, предавайки ви отново бактерии и причинявайки възпаление.
Следващият по важност съвет е да не поставяте пръстите в устата си (виж „Ръце', стр. 397). Никой от тези паразити не влиза в тялото ви през кожата (независимо, че ни учат, че  точно така проникват анкилостомите), трябва вие да ги поставите в устата си по някакъв начин! Запомнете, че устата е само за храна и целувки.
И накрая, ако има пеленаче в къщи, бъдете търпеливи. Конно изчезне необходимостта от поставяне на пелени, контактът  ви с изпражнения ще намалее и ще можете да завършите собственото си лечение. Между другото, почиствайте ноктите ма ръцете си с антисептик (виж „Рецепти') след своя и тоалетна детето. Използвайте течен бораксов сапун, за да получите остатъчен антибактериален ефект на обработената кожа.
Опитайте се да идентифицирате паразитите преди да пристъпите към унищожаването им, за да можете да следите за евентуалната им нова поява. Вземете образци от култури на различни патогенни организми и пробвайте белите си кръвни телца за наличието им. Ако нямате възможност да го направите, запазете своя слюнка в замразено състояние. Замразете слюнка и от домашния си любимец. По-късно, ако имате отново оплаквания и изследвате запазената слюнка, ще знаете дали причината е същият паразит. Проведете зепинг.
На Бренда Бирд й бе поставена диагноза „Миофиброзит' преди две години, когато е била на 36 години. Триглицеридите в кръвта й бяха малко повишени (152 мг/дл), което говореше за започващ проблем на уринарния тракт. Урината й бе мътна. Нашето изследване показа наличие на живак и други тежки метали в щитовидната й жлеза, стомаха, бъбреците, белите дробове, костите и костния мозък. Освен това тя беше пълна с берилий (обикновено се съдържа в парафина) от ветроупорните фенери, каквито имаше във всички стаи на дома й. Бренда имаше много паразити, включително стронгилоиди и анкилостоми, разпръснати в тъканите на тялото й. Тя беше много развълнувана, когато научи, че може да направи нещо, за да си върне здравето. Започна със зъбите.


Марсия Кохран, на 36 години, имаше мускулни потрепвания по цялото тяло. Беше й поставена диагноза „Фибромиалгия'. Имаше болезненост в ставите и чувство за задръстване на белите дробове. Правеше два пъти в годината бронхит. Лекуваше се с Амитрипталин за мускулните потрепвания и Бентил за успокояване спазмите на дебелото черво. Бе депресирана поради заболяването си и приемаше лекарства и срещу депресията. Заболяването й започнало с температура и студени тръпки, които отдала на грип, но след отзвучаването им получила тремор (треперене). Казваше, че понякога през тялото й като че ли преминават малки електрошокове. Установихме, че има ларви на Ascaris и анкилостоми из цялото тяло, а в черния й дроб имаше овчи чернодробен метил. Започната й бе противопразитна програма. Имаше и интоксикация с по-ливинил хлорид и телур. Източник на поливинил хлорида бяха допълнителните прозорци срещу буря, поставени от вътрешната страна на обикновените прозорци и една нова завеса за баня. Минаха два месеца без никакъв резултат от лечението. Тогава тя направи първото си чернодробно прочистване и изкара около 100 камъка. Това веднага сведе фибромиалгията й до единични пристъпи. Тя толкова се ентусиазира, че реши да продължи с прочистване на зъбите си.
БОЛКА В СТАВИТЕ ИЛИ АРТРИТ
Артритите се подразделят на два типа според клиничното си протичане — остеоартрит и ревматоиден артрит. При осте-оартрита шлаките, намиращи се в ставите са заселени с бактерии. При ревматоидния артрит бактериите идват от по-големи паразити-червейчета, обитващи ставите. Кръглите червеи закрепват яйцата си за тези мънички, пътуващи червейчета.
Фиг. 16. Анкилостоми, стронгили и камшичести червеи
Най-често срещаните кръгли червеи са: Ascaris, Ankylos-toma, Strongyloides и Trichinella. Жизненият им цикъл ги кара да се придвижват към белите дробове, но при някои хора те пътуват из цялото тяло, включително в мозъка, мускулите и ставите. Аз считам, че токсини като живака, талия, кадмия, оловото и разтворителите снижават имунитета и дават възможност на ларвите да се заселят в тези органи и тъкани. Веднъж прокарани, тези пътища биват използвани и от други паразити. Разнообразни паразити, техните бактерии и вируси, както и замърсители се придвижват по тези пътища към съответните органи.
ОСТЕОАРТРИТ ИЛИ ОБИКНОВЕН АРТРИТ
При болки в ставите можете да опитате да убиете бактериите с посредством електронен зепинг. Повтаряйте го, докато болката изчезне напълно. Това може да е завинаги, но има вероятност бактериите да идват от някакъв постоянен източник.
Най-честият източник за „Стафи' и „Стрепси' са малките абсцеси в челюстите, образували се под и около стари екстракции на зъби, канали на корени и живачни пломби. Можете да получите облекчение на ставните болки веднага след почистване на зъбите, но има вероятност да се разочаровате. Стафилококите и стрептококите могат да обитават не само челюстните абсцеси, но и жлъчните и бъбречни камъни, както и други паразити. Правилното лечение на артрита се състои в пълно възстановяване на здравето: прочистване на диетата, телесно прочистване и прочистване на жизнената среда.
Започнете с билкова противопаразитна програма и зепинг. Продължете с бъбречно, а след това и с чернодробно прочистване. Ако бъде пропуснат някой токсин и особено азбест или фибростъкло, той ще намери пътя към ставите ви и ще позволи на бактериите, причиняващи болки, да се върнат. Не забравяйте да определите рН на урината си и да коригирате киселинността на организма си.
Артритните отлагания съдържат голямо количество фосфатни съединения на калция. Този калций е дошъл от някоя друга кост, като например гръбначния ви стълб или китката. Загубата на калций е направила тези кости по-слаби. Калцият се отнема от костите, за да неутрализира излишъка от фосфати във вашата диета. Намалете консумацията на фосфати (месо, газирани напитки, зърнени храни) наполовина, като вместо това консумирате риба, прясно мляко, плодове и зеленчуци. Пийте по три чаши мляко дневно. Ако сте алергични към млякото, направете няколко прочиствания на черния дроб, сменете марката, която купувате, вземайте медикаменти, подпомагащи разграждането на млякото и го използвайте за приготвяне на ястия и печива. Сирената, включително бялото сирене не са заместители на прясното мляко (калцият остава в суроватката). Млечните произведения трябва да се варят преди употреба и да са с масленост не по-малка от 2%. Мляко, имащо масленост под 2% не подтиква жлъчния мехур да се свива и да изхвърля събраната в него жлъчка. Жлъчката прави калция усвоим.
Ако не сте свикнали да употребявате млечни продукти, увеличавайте постепенно количеството на приеманото мляко, докато стигнете до три чаени чаши дневно.
На Карол Лачанс бе поставена диагноза артрит на гърба и коленете (имаше шипове и на двете места). Тя беше положителна за Trichinella, Ascaris и Dirofilaria (имаше и болка в сърдечната област). Семейството имаше дворско куче. Кръвният й тест показа високи нива на фосфати и алкална фосфатаза, което значеше, че костите й се разтваряха. След промените в диетата й с включване на мляко, калций от черупка на стрида (една дневно), магнезиев окис и витамин В6 и намаляване консумацията на месо и зърнени храни, нивото на фосфатите спадна до нормалното (под 4). Карол проведе бъбречно и чернодробно прочистване, както и противопаразитна програма, но все още имаше болки. Тестът за токсични елементи показа олово в костите й. Проучването ни доведе до дрогерия, откъдето тя купуваше мултивитамини и ги бе вземала ежедневно в продължение на години. Когато спря витамините и започна да взема витамин (50 000 единици), след три седмици болката затихна.
Гейл Хилдебранд, 62 годишна, имаше болезнени изкривени ръце и възпаление на венците. В тялото й бе открито наличие на 12 паразити и азбест. Източникът на азбест се оказа сушилна машина. Четири месеца по-късно, след унищожаване на паразитите, ръцете и венците не я боляха вече толкова силно както преди. Проблемът с азбеста бе ликвидиран чрез уплътняване на вентилатора на сушилната машина. Започна бъбречно прочистване с билки и след около месец забеляза, че подутините на ставите на ръцете й започват да спадат.
Норма Литрел, на 53 години, дойде с тежък артрит, започнал 6 години преди това. Имаше болки в коленете, рамената и ръцете. Обясних й, че болката в раменете не се вписва в картината на артрита, а е свързана със жлъчни камъни и че можем да я оправим по-късно само за една нощ (прочистване на мерния дроб). Имаше болки и в горната, средната и долища част на гърба. Болката в горната част на гърба бе свързана с чернодробни проблеми. В урината й имаше кристали трикалциевфосфат и пикочна киселина. Беше й препоръчано да спре кафето (дори безкофеиновото), да намали консумацията на месо и зърнени храни (фосфатите), да повиши консумацията на прясно мляко и да започне да употребява продукти, приготвени от царевица, смляна на каменна мелница (мексиканските царевични питки (торти-ли), приготвени по този начин, както и маринованите свински крачета, са богати на лесно усвоим калций). Норма започна с бъбречни билки. След 33 дни болката в долната част на гърба бе намаляла дотолкова, че тя можеше вече да се реши сама, да сяда и да става от пода на стаята си без болки. Тя бе ентусиазирана да продължи с упражненията, но ние й препоръчахме да намали възможностите за стрес.
Патриша Робинсън, на 76 години, имаше болки в колената, стъпалата, долната част на гърба, ръцете и китките, а също и в раменете и горната част на гърба, които не влизат в клиничната картина на артрита. Клепачите й бяха подпухнали, което е указание за наличие на Ascaris. Имаше киселини, студени стъпала, безсъние и високо кръвно налягане и приемаше няколко медикамента. Започнахме с бъбречната рецепта и орнитин за сън (4 до 8 преди лягане). Надявахме се, че тя скоро ще може да спре вземаното от нея лекарство Ativan. Трябваше да спре кафето, чая и декафа. Ръцете на Патриша бяха възлести, болезнени, с  деформирани стави. Два месеца по-късно състоянието й почти не беше се променило. Нейният доктор й бе изписал Prozak и тя се надяваше, че той ще й помогне много. Спря бъбречното прочистване, но ефект от лекарството нямаше. Тестът за паразити все още показваше наличие на Ascaris.Започнахме противопаразитна програма. Установихме и наличие на флуорид (от пастата за зъби), иридий, самарий и паладий, всички идващи от зъбните й импланти. За да бъдат изчистени металите от тялото й, зъболекарят смени пломбите й и почисти кавитациите, а Патриша започна да приема тиоктиева киселина (2 на ден). След четири седмици острата болка в гърба бе изчезнала, а след още три, изчезна й болката в ръцете й. Лин Снайдер, на 72 години, имаше болки във всички стави и не можеше да се движи, ако не бе взела болкоуспокояващи лекарства. Нивото на калия й бе много ниско (3,6 — адренално-бъбречен проблем). Започна се бъбречно прочистване с билки, сок от моркови, зеленчукови сокове и банани. След десетина дни тя вече имаше прилив на енергия, но болките, особено в колената, бяха ужасни. Беше й забранено да приема доматен сок, сок от червени боровинки, цитрусови плодове и пипер, все неща, които Лин обичаше и консумираше в големи количества. Препоръчано й бе да пие суроватка, която й хареса. След три седмици на бъбречни билки, тя премина на билки, унищожаващи паразитите. След месец се чувстваше много по-добре. Не използваше болкоуспокоителни и спеше без лекарства. Тя считаше, че се е оправила, защото се е отказала от пипера.
РЕВМАТОИДЕН АРТРИТ
Когато имате не само болки, но и възпаление и оток на ставите, казваме, че страдате от ревматоиден артрит. Изследването на кръвта може да покаже наличие на „ревматоиден фактор'. Причина за заболяването са обикновените мънички кръгли червейчета, които са проникнали в ставите  ви. Това са Ascaris, Ancylostoma, Strongyloides и Trichiflella.Техните яйца са навсякъде около нас — в прахта и нечистотиите, в „калта' под ноктите ни и в чревното ни съдържимо.
Изрядната хигиена е от първостепенно значение за вашата защита. Изплаквайте ноктите си с алкохол след ходене по голяма нужда и смяна на пелените. Ако не можете да наложите това на хората, ангажирани с приготвянето на храна, не им позволявайте да работят с маникюр, освен ако не ползват ръкавици. Тя или той могат да не се разболеят от семейните паразити, но това може да стане с вас. Разбира се, можете да убиете паразитите със зепинг, но само онези, които са вътре във вас, които вече са ви заразили, но не и паразитите под ноктите. Прихващането им отново след зепинга е твърде лесно. Поради това би било добре за всеки случай да се подлагате всяка седмица на зепинг.
Уверете се, че домашният ви любимец също е получил противопаразитни билки или зепинг. Ако излиза навън, той много бързо, още на следващия ден, ще донесе отново в къпина кръгли червеи. Освободете се от домашните си любимци, ако ви е възможно.
Проверете се за проблеми със зъбите. Направете зъбно прочистване (стр. 410), а след него и бъбречното, и чернодробното.
допингът може веднага да облекчи болката ви, но е разумно да преминете всички оздравителни програми. Променете диетата си. Намалете фосфатите. Започнете да използвате преварено мляко, за да си набавите калций. Употребявайте риба вместо месо. Пийте много повече вода. Използвайте само безвредни напитки (виж „Рецепти') и храни. Започнете да използвате средства за лична хигиена, несъдържащи токсини. Убедете се, че в къщата ви няма токсини. Изпълнявайте поддържащата противопаразитна билкова програма и провеждайте редовно зепинг. Проведете бъбречно прочистване в продължение на три до шест седмици, след което провеждайте едноседмично прочистване на всеки няколко месеца, за да предотвратите отлагането на шлаки в ставите. Любимото място на рекматоидния артрит - колената - зависи много от бъбреците. Да обобщим — правете всичко, което се прави при остеоартрита, като акцентирате върху унищожаването на кръглите червеи.
АЛЕРГИЧЕН АРТРИТ
Важен хранителен токсин, за който се счита, че засяга колената е пиперинът, намиращ се в растенията от семейство „Пиперови', включващо черния и белия пипер, но не и силно лютия червен пипер (кайена). СемействоSolanaceae (картофи, домати, патладжани, тютюн!) също имат общ „алерген', който предизвиква ставни болки. Опитайте се да не използвате в продължение на няколко седмици тези растения и ще се убедите, че помага. Още двехимически съединения — хипуровата киселина и фенилизоцианатът (ФИТ) могат да предизвикат болки, подобни на тези при артрит.
Вашето тяло произвежда голямо количество хипурова киселина (до 1 грам дневно). Тя представлява продукт от детоксикацията на бензоената киселина в черния дроб. Малко плодове съдържат естествена бензоена киселина. Ние обаче можем да удвоим или да утроим приема си на бензоена киселина като консумираме бутилирани безалкохолни напитки и купешки сладкиши, при които бензоената киселина се използва като консервант. Цялата попаднала в организма ни бензоена киселина трябва да се детоксикира, при което се образува много хипурова киселина. Тъй като бъбреците не са в състояние да излъчат свръх големите количества хипурова киселина, тя се отлага в нашите органи. Предполагам, че болката се предизвиква по един прост механизъм. Молекулите на хипуровата киселина могат да се закрепват за проводните канали на нашите клетки и да не позволяват затварянето на вратите. Така бактериите и вирусите като че ли са поканени да влязат в клетките. Освен това, съществуват бактерии, които харесват хипуровата киселина и се хранят с нея. Възможно е самата хипурова киселина да обуславя болка без помощта на бактерии. Тази възможност изисква по-нататъшни проучвания. За хората с хронични ставни болки е важно да не консумират храни, съдържащи бензоена киселина или бензоат.
ФИТ е химическо вещество, срещащо се в храни като пилешкото месо, яйцата, зеленчуците от семейство „Зелеви' и граха. ФИТ е също част от собственото химическо производство на организма, извършващо се в черния дроб и състоящо се в детоксикиране на храни, съдържащи цианид. Цианидите, съдържащи се в някои зеленчуци като зелевите, им осигуряват защита срещу насекоми, болести и тревопасни животни. На черния ни дроб може да са необходими седмици за детоксикация на храна, богата на цианиди. Между другото нивата на ФИТ в човешкото тяло са по-високи от тези в растенията. ФИТ притежава висока реактивност. Фактически той е онова химическо съединение, което се свързва с аминокиселините в добре познатата реакция „Разграждане на Едман'. В случая вашето тяло представлява стъкленицата с аминокиселини и не е чудно, че всички те могат да взаимодействат с ФИТ и да водят до разно образни алергични реакции и болка. Ако страдате от какъвто и да е тип артрит, спрете да ядете богати на ФИТ храни и прочиствайте черния си дроб докато изчезнат всички алергии, за които ви е известно. Това ще означава, че черният ви дроб е отново способен да детоксикира бързо цианидите и ние ще можете отново да употребявате тези много полезни храни.
Болките в ставите или артритът са известни от древността, дълго преди котките и кучетата да станат наши домашни любимци и да започнат да ни предават паразитите си. Кръглите червеи живеят и в прасетата, и в конете и в онези времена тези животни може би са били източници на зараза за човека.
Поради това билките и лечебните средства, помагащи при артрит, са многобройни. Тяхното действие може да се състои и унищожаване на кръглите червеи, бактериите и вирусите или в съдействие за разграждането на хипуровата киселина и ФИТ. Успешно могат да бъдат използвани и хомеопатичните средства, масажът, топлината и електронните устройства. Защо тогава при наличието на такъв широк набор от ефективни средства, нито едно не дава траен резултат? Отговорът е прост. Кръглите червеи са навсякъде около нас, хигиената е лоша, а цивилизованият ни начин на живот води до отлагане на шлаки, които „канят' бактериите. Знаейки това, вие можете не само да успокоите болките си, но и да премахнете причините за съществуването им. Така вие можете да бъдете сред първите, постигнали трайно излекуване от артрит.
На Верна Плъмб, 46 годишна, й бе поставена диагноза „Ревматоиден артрит' преди четири години. Оттогава тя бе на Methotrexate и Prednisone и бе натрупала доста килограми поради задържане на вода. Тя осъзнаваше, че лекарствата вече не й помагат и че трябва скоро да предприеме нещо друго. Причините за артрита при нея бяха типични. Пломбите й бяха в основата на нейната интоксикация с живак и никел. В бъбреците й имаше пет камъка. В тялото й имаше многобройни кръгли червеи — два вида Ascaris, два вида анкилостоми, Strongyloides и Trichinella.Казахме й, че за да получи облекчение на болките си, трябва да направи пълно прочистване. Започна с билки за бъбреците, унищожи паразитите посредством честотен генератор и след два месеца забеляза, че подуванията на ставите започват да намаляват.
 Ръцете на Камила Франклин бяха подути, горещи и болезнени. Казваше, че има „артрит' и на раменните стави и колената. Обяснихме й, че раменете не се вписват в клиниката на артрита. От болките в рамената тя можеше да се спаси за една нощ. Камила имаше и израстъци в синусите, които трябваше да бъдат оперирани. Открихме в бъбреците й кристали от трикалциев фосфат. Коригирахм( диетата й като включихме повече мляко, плодове и зеленчуци, а изключихме другите напитки и намалихме количеството на месото и зърнените храни. Тя започна бъбречно прочистване с билки. Само за пет седмици отокът зачервяването и топлината в ставите на пръстите на ръце те изчезнаха.
БОЛКА В БЕДРАТА
Болката от вътрешната страна на бедрото често се дължи на притискане на седалищния нерв в долната част на гръбнака. Ако е така, хиропракторът може да помогне. Правилното лечение след електронно унищожаване на бактериите се състои в прочистване на цялата област на бъбреците чрез рецепта от бъбречни билки.
Ако болката се върне след неколкократно прочистване, трябва да има някакво хронично огнище на бактерии. Тъй като бъбреците са вече прочистени, помислете за зъбите, черния дроб и повторно заразяване с паразити. Прочиствайте черния си дроб, докато изхвърлите 2 000 и повече камъка и установите, че повече не излизат. За това може да са необходими 1-2 години. Бъдете търпеливи. Прочистете зъбите. Продължавайте да унищожавате бактериите, за да не се разпространяват. И, разбира се, давайте възможност на болезнения крак да си почива.
БОЛКИ В ТАЗОБЕДРЕНИТЕ СТАВИ
Болките в тазобедрените стави се дължат винаги на бактерии. Източници на бактериите във всички случаи са бъбреците и зъбите. Този факт улеснява лечението, тъй като прочистването и на двата източника не изисква продължително време.
Започнете с прочистване на бъбреците (стр. 549) и продължете с прочистване на зъбите. He спирайте бъбречното прочистване със започване на зъбното. Бъбреците и зъбите трябва да бъдат прочиствани заедно, за да бъде спряно експортирането на бактерии към тазобедрените стави.
Прочистването на зъбите може да продължи няколко седмици и  ако се налага повече работа. Докато трае то, унищожете всички паразити посредством електронния метод. Унищожете всички бактерии, като отделите особено внимание на стафилококите, стрептококите, клостридиите и кампилобактериите.
Зьбният проблем не винаги е от страната на тазобедрените стави. Челюстта може да е много крехка и пореста, пълна с бактерии. Почистването на тези кавитации може веднага да доведе до облекчаване на болката в тазобедрената става, което доказва източника на бактерии. Самото почистване обаче ние гарантира оздравяването на костта. Дайте възможност на челюстната кост да заздравее:
♦     Приемайте витамин (40 000 до 50 000 единици дневно) в продължение на три седмици едновременно със започване на работата по зъбите или малко преди това. Продължете със същата доза два пъти седмично. Не превишавайте това количество.
♦    За да заздравите венците си, приемайте по 1 грам витамин С дневно и витамин В6 (250-500 мг дневно).
♦    Включете в дневната си диета 1 грам усвояем калций.
УКРЕПВАНЕ НА КОСТИТЕ
Калцият, намиращ се в зеленчуците, не може да бъде разтворен от човешкия стомах (преживните животни, каквито са например кравите, го разтварят, тъй като имат допълнитен стомах, в който се намират специални бактерии, вършещи в действителност това). Калцият под формата на таблетки не се разтваря добре особено от по-възрастните хора. Ние се нуждаем от предварително разтворен калций, за да можем да го усвоим.
Първобитните хора, които са се хранили с риба и зърна, смлени между камъни, са поглъщали между 4 и 6 грама калций дневно. (За повече подробности прочетете „Nutrition and Physical Degeneration' от Western A. Price, DDS, издадена за първи път през 1939 г., или поне разгледайте илюстрациите.
 Помолете библиотеката, която ползвате, да закупи екземпляр от Price-Pottenger Nutrition Foundation, (800) 366-3748.) Даже само 20% от него да се разтварят, те биха имали около 1 грам усвояем калций. Сигурно са имали и повече, тъй като са били млади (средната продължителност на живота е била под 50 години). Зъбите на намерените черепи от онези времена са без кариеси. Първобитните хора са живеели главно сред природата и получаването на витамин от слънчевите лъчи не е било трудно. Храната им е съдържала достатъчно витамин В2, който ги е предпазвал от увреждане с ултравиолетови лъчи при излагане на слънце.
Нашето цивилизовано време обаче е различно. Ние доживяваме до старческа възраст, в която стомахът ни не произвежда достатъчно киселина както за унищожаване на попадналите в него бактерии, така и за разтваряне на минералите, намиращи се в храната ни. Така че, за да усвоим минералите, те трябва да бъдат предварително разтворени. Калцият в прясното мляко, например, е разтворен от другите съставки на тази напитка. Лактозата (млечната киселина), образуваща се в млякото по време на храносмилането, придава на калция структурата, необходима за всмукването му в червата. Жлъчката също участва във всмукването на калция. Млякото съдържа и фосфати, но в количества, не намаляващи полезността му. Аз препоръчвам прясното мляко като източник на калций за заздравяване на челюстната кост след и преди стоматологичната работа. Вие се нуждаете от поне 1 грам калций дневно. Една кварта мляко съдържа 1 грам (1000 мг) усвоим калций. (1 quart =1,14 литра.)
От тях вие абсорбирате само 250-400 мг. Останалото се излъчва и изхвърля. Абсорбираният (усвоеният) калций е този, който има значение за заздравяване на челюстната кост. Използвайте прясното мляко не само за пиене, но и за готвене. Калцият не се разрушава от високата температура.
Костите не са изградени само от калций. Магнезият е също важна тяхна съставка. Тъй като магнезият е по-разтворим и по-лесно усвоим от калция, таблетките (магнезиев окис, 300 мг) вършат работа. Ако не можете да абсорбирате магнезия, той ще остане в червата ви и ще действа като слабително средство. В такъв случай трябва да засилите стомашната си киселинност по време на хранене, като прибавяте пресен лимонов сок, оцет или витамин С към храната или напитките си. Така по-лесно ще смилате прясното мляко и ще разтваряте, намиращите се в него минерали. Борът (3 мг веднъж дневно) и манганът (15 мг веднъж дневно) спомагат за заякване на костите.
Когато подобрите диетата си, отстраните проблема със зъбите си и прочистите бъбреците си, болката в тазобедрените стави ще изчезне и вие няма да мислите за оперативната подмяна.
Тери Хамонд, на 48 години, имаше болки в двете тазобедрени стави. Тя беше диабетичка и пиеше по пет чаши кафе дневно. Имаше инфекция на костта с причинител Staphy-lococcus aureus под три извадени зъба. След като се откача от кофеина (кофеинът може да улесни разпространението на бактериите, засилвайки пропускливостта на тъканите) и след стоматологична работа, дясната става престана да я боли. Когато кавитациите бяха прочистени, спря да я боли и лявата, но след седмица болката се върна. Мери не бе унищожила паразитите и техните бактерии. Имаше да отстранява разтворители и й предстоеше бъбречно прочистване, но тя, чувствайки се много по-добре, беше ентусиазирана да покаже с каква лекота се движи.
БОЛКИ В СЛАБИНИТЕ
В слабините, подобно на подмишничните ямки и шията, се намират лимфни възли. Лимфните възли са вашите най-добри приятели. 131h73b Работата в тях кипи като в кошер. В тях са свили гнездо вашите бели кръвни телца. Лимфните възли вземат проби от телесните ви течности (лимфа) на тези пунктове, подобно на службата по водите и санитарните служби, които вземат проби вода и мляко, за да се убедят, че са чисти и стерилни. Разбира се, в действителност те никога не са такива. Но вашите бели кръвни телца работят за това. Те непрекъснато отстраняват нечистотии като цирконий и титан и патогенни организми като бактериите и вирусите.
Когато в лимфния възел пристигне голямо количество от някой паразит или замърсител, за да се справи с това предизвикателство, той увеличава размерите си.
Можете да почувствате болка в слабините, ако увеличеният лимфен възел притиска някой орган. Болката е сигнал за опасност. Унищожете веднага паразитите и бактериите с нашия зепер. Започнете бъбречно прочистване. Спрете да из ползвате токсични продукти и да консумирате токсична храна. Ако всичко, което правите има ефект, след няколко дни лимфните възли ще започнат да се смаляват и болката ще затихне. Ако болката не се появи отново, вероятно сте успели да ликвидирате основната причина. Ако обаче се появи, трябва да се опитате да поставите точна диагноза. Изследвайте се за ХИВ и СПИН, а след това изследвайте слюнка от домашните си любимци, млечни продукти и др. Предотвратете повторното си инфектиране от други хора, домашни любимци или млечни продукти. Помогнете на вашето тяло като почистите зъбите си и заобикалящата ви среда. Проверете всички хранителни добавки за наличие на токсини, преди да решите да ги използвате ежедневно. Ако се покажат в белите ви кръвни телца няколко минути след поглъщането им, това означава, че съдържат токсин. Ако болката в слабините ви не изчезне, вероятно сте пропуснали нещо.
Фиг. 18. Вашите лимфни възли са най-добрите ви приятели
Има обаче и други причини за болки в слабините. Например хернията. Наличието й може да се установи от лекар. Хернията се лекува оперативно.
Болката в яйчниците често се усеща близо до слабините. Една голяма киста на яйчника може да притиска чувствителни органи в съседство.
Образуването на кисти (кистозни яйчници) е често явление и при котките. Очевидно нещо не е наред с тези органи.
Яйчниците произвеждат хормоните прогестерон и естроген. Ако в тях се заселят бактерии (такива катоGardnerella, причинителите на syphilis или gonorrhea), работата им се разстройва и те могат да произвеждат или твърде малко, или твърде много хормони. Първата стъпка в лечението им е унищожаването на паразитите и особено на метилите (трематодите).
След това унищожете и останалите паразити и бактерии, като обърнете особено внимание на Gardnerella и чревните бактерии, които могат лесно да мигрират от червата в яйчниците. Въпреки всички тези мерки, кистата може и да не се свие. За да стане това, трябва да определите с какво е пълна тя. Спрете да я пълните и тя ще се свие и изчезне.
Много различни замърсители могат да бъдат открити в една яйчникова киста. Изследвайте се за ХФК и ПХБ. Друг чест замърсител е златото. Вашето тяло само отлага някои замърсители като азбеста и фибростьклото в кистите. Тялото ви е мъдро. Ако не може да ги отстрани чрез бъбреците или жлъчката, поне да ги държи на едно място (под формата на киста) — по същия начин както бунището за токсини спестява отравянето на останалата част от околната среда. Докато прибавяте към бунището, то не може да се смали. За щастие всяка минута, денонощно вашите предани бели кръвни телца извозват токсини от кистите. За вас остава само да спрете да прибавяте. Отстранете метала от зъбите си, прочистете тялото си, околната си среда и променете диетата си.
След три седмици ще забележите, че кистите са се свили. Всъщност ще изчезнат болките в слабините, което означава, че кистите са се свили. Болките могат да бъдат облекчени и чрез унищожаване на бактериите с билки (опитайте диви батати) и хиропрактика. Премахнете натрупаните наоколо шлаки чрез бъбречно прочистване. Ако кистите не се свият, значи не сте определили правилно кои са замърсителите. След като се коригирате и кистите се свият, проведете електронна или билкова противопарзитна програма и възприемете здравословен начин на живот.
Яйчниците могат да ви болят и без да имате кисти. Можете да премахнете болката чрез отстраняване на паразитите и замърсителите много по-бързо, отколкото при наличието на киста.
За решаване на яйчникови проблеми от различно естество  често се използват синтетични хормони (Provera, Premar-in, Ogen и др.). Спрете да ги използвате, когато вече не е необходимо. Въпреки че са ниско токсични, хормоните все пак трябва да се детоксикират от черния дроб, а има и риск да са замърсени с метали. При вземане на естрогени е наблюдавано ускоряване в развитието на съществуващ рак.
БОЛКИ В ДОЛНАТА ЧАСТ НА ГЪРБА
Казват ни, че болката в долната част на гърба се дължи на вродена слабост на основата на гръбнака поради това, че ние хората ходим изправени, а не на четири крака. Казват ни още, че костните кукички, които държат гръбначния стълб подравнен, в някои фамилии са по-плоски, което затруднява задържането на прешлените един за друг. И още ни казват, че чрез „подходящи упражнения' можем да укрепнем тази част от тялото си и да избегнем болките в долната част на гърба.
Днес, когато без хирургическа намеса и променяне на стойката болката в долната част на гръбнака може да изчезне бързо и трайно, тези теории изглеждат старомодни.
Акупресурният масаж и хиропрактиката могат да донесат „чудотворно' облекчение. И най-големият страдалец, едвам довлякъл се до кабинета на хиропрактика, изкривен от болката в долната част на гръбнака, може да излезе оттам с нормална походка, без болка и без необходимост от болкоуспокояващи. Очевидно, независимо че има приплъзване на диск или прешлен, той се връща лесно на мястото си.
Ако ключът е в мускулната релаксация, следва да се запитаме защо тези мускули изпадат в спазъм толкова лесно. Всеки мускул прави спазъм, ако внезапно го раздразниш или нараниш. Ако в обувката ви попадне тресчица или стъкълце, например, цялото ви тяло реагира със спазъм и потреперва. Походката ви се възстановява, когато ги отстраните.
Кристалите оксалова киселина са толкова остри, колкото е парченцето стъкло. Направете бъбречно прочистване, за да отстраните тези кристали и други камъни. Всички болки в долната част на гърба могат да бъдат излекувани, ако се отстранят острите кристали от бъбреците. За разтварянето  им са необходими около три седмици. При много тежки случаи, този срок може да се удължи до шест седмици.
Няма значение дали сте страдали една или двадесет години. От окончателното ви излекуване ви делят само няколко седмици.
Нашето тяло образува осем и повече различни бъбречни камъни. Оксалатно киселинните камъни причиняват остри режещи болки. В стремежа си да отстрани тази изключително вредна киселина, вашето тяло я неутрализира, превръщайки я в калиев оксалат. Вашите бъбреци са в състояние да запазят малко калциеви оксалати в разтворено състояние, но наистина малко. Излишъкът кристализира. Само в една чаша обикновен черен или леден чай (не билков или зелен) се съдържат около 20 MI оксалова киселина. (Взето от „Food Val-ues', 14th ed., Pennmgton and Church, 1985.) Това количество е твърде голямо, за да остане в разтворено състояние и излъчено от бъбреците. Чаят е токсично питие и не трябва да се счита за напитка, която може да се приема ежедневно. Шоколадът и какаото също съдьржат голямо количество оксалати.
Децата не трябва да пият чай или какао. Техните нежни бъбреци не трябва да бъдат излагани на предизвикателст-ното да излъчват големите количества оксалова киселина, съдържащи се в тези питиета. Освен това калцият, изразходван за неутрализиране на оксаловата киселина, е прахообразен. Калцият е безценен хранителен елемент, който при децата трябва да се пази за развитието на костната им система.
Необходимо е да се открие кой от видовете кристали в бъбреците ви предизвиква мускулния спазъм. Различните билки разтварят различни видове кристали. Чрез комбинирането им ще можете да разтворите едновременно всички видове кристали.
Навсякъде, където са се образували оксалатни кристали, намираме една бактерия — Proteus vulgaris. Дали тази бактерия се възползва по някакъв начин от оксалатните кристали? Дали пък не подпомага образуването им? Съдейства ли самата бактерия Proteus за болката в долната част на гърба? А може би болката в долната част на гърба се обуславя и от пробожданията на острите (подобни на стъкло) частици и от възпалителния процес. За щастие вие имате възможност да унищожите по електронен път Proteus vulgaris.
 Използвайки новите си диагностични умения, вие можете да тествате бъбреците си за кристали. Камъните в бъбреците, които аз съм наблюдавала, се състоят от калциев оксалат, пикочна киселина, цистеин, цистин, монокалциев фосфат, дикалциев фосфат и трикалциев фосфат. Всички тези камъни могат да бъдат разтворени чрез билкови смеси. Всички те обаче могат отново да се образуват само за една седмица!
За да предотвратите образуването на оксалатни кристали, спрете да пиете оксалова киселина (Яденето на богати на оксалати зеленчуци няма толкова голямо значение. Спанакът, кислецът, ревенът — всички имат място в здравословното хранене.). Приемайте също магнезий и витамин В6 (както е препоръчано при бъбречното прочистване).
За да предотвратите образуването на фосфатни кристали, намалете консумацията на фосфати и приемайте прясно мляко като източник на калций. Поддържайте бъбреците си идеално чисти с помощта на бъбречните билки и пийте вода в изобилие. Ако сте приели една кварта стерилизирано прясно мляко (1,14 литра), два пинта вода (около 1 литър), по половин водна чаша домашно приготвени плодов и зеленчуков сок, едва ли ще имате желание за още напитки.
Нямам представа какво причинява цистеиновите или цисти-новите камъни (едва ли е вродено предразположение, като се има предвид, че такива камъни се срещат и при хора без цистинурия). Тъй като тези камъни съдържат сяра, а аз съм наблюдавала появата им след приемане на лекарства, съдържащи сяра, разумно е да не се използват такива лекарства или след използването им да се проведе бъбречно прочистване.
Ако болките в долната част на гърба ви са много силни, вероятно имате няколко вида камъни в бъбреците. Някои хора имат и седемте вида.
Роузи Зекар, на 30 години, дойде да се срещне с нас след излекуването на майка й, която беше с толкова силни болки в долната част на гърба, че в продължение на 30 години не бе могла да върши никаква домакинска работа. Самата Роузи имаше обикновената комбинация от кристали в урината си — оксалати, урати и фосфати. Започна с бъбречните билки. След три седмици бе толкова добре, че може би щеше да престане да идва при нас, ако не искаше да оправи и храносмилането си, и хроничната си лесна умо-ряемост.
 Веpa Вигнолт, на 32 години, дойде най-вече, за да й помогнем да забременее, но сподели, че има болки в долната и  средната част на гърба. Ако бе забременяла, без да проведе бъбречно прочистване, можеше да развие еклампсия и  хипертония, които са свързани с проблеми в бъбреците. Започна бъбречно прочистване с билки. Вера имаше кърпене от венците и използваше много дъвка. Твърдеше, че има лоши зъби по наследство, имайки пред вид, че и други членове на семейството й са имали подобни оплаквания. Бе посъветвана да спре да дъвче дъвка, да започне да ние по три чаши 2% мляко и да взема перлички Витамин А и витамин D, както и веднъж дневно да почиства зъбите си с конец. (Всички марки конци за зъби са замърсени с живак и талий. Използвайте еднонишкова рибарска корда). Препоръчахме й веднага след това да мие зъбите си с нова много мека четка, на която да поставя по пет капки 17,5% водороден прекис. Трябваше да мие още един път дневно зъбите си (без предварително почистване с конец) с калиев йодид, приготвен от аптекар. Посъветвана бе да не мие зъбите си с препарати, съдържащи метал, за да намали нараняването на повърхността им. Вера имаше оксалатни камъни и трябваше да спре да пие обикновен чай, заменяйки го с билков, приготвен само от една билка. След пет седмици венците й бяха вече много по-добре, въпреки че все още дъвчеше по малко дъвка и перхидролът бе болезнен за тях. Болките в долната и средната част на гърба изчезнаха.
Герхард Роджърс, на 39 години, ни посети заради болките в долната част на гърба и крампите на краката си. Той имаше моно, ди и трикалциеви фосфати в бъбреците. Препоръча му се да промени диетата си като намали фосфатите (месо, зърнени храни, хлебни изделия, макарони, газирани напитки) и увеличи калция и минералите. Трябваше да изпива по три водни чаши 2% прясно мляко дневно и да премине курс с бъбречните билки. За 25 дни състоянието му се подобри незначително. Той все още имаше фосфатни кристали. Не искаше да пие мляко, тъй като беше чувал много лоши неща за него. Беше му казано да преварява млякото, за да отстрани тези „лоши неща'. Тестът за токсични елементи на Герхард показа натрупване на мед, арсеник, кобалт, кадмий, олово, талий, ванадий и радон. Това обясняваше крампите в краката, главоболието и  проблемите със съня му. Проучването ни показа, че арсеникът идва от един пестицид, кобалтът — от перилен препарат в дома му, а талият и медта — от пломбите му. Ванадият бе отстранен чрез затягане на тръбите на газопровода. Препоръчахме му да подобри вентилацията на пространството под къщата си, за да се справи с радона. Герхард ни благодари за получената информация и започна да прочиства тялото си и средата, в която живееше.
Албърта Мелъс, на 52 години, се обърна към нас заради болките в долната и горната част на гърба си. Обяснихме й, че болката в долната част се дължи на малки остри камъчета, които се забиват в тъканите, но тази в горната част на гърба се дължи на камъни в жлъчния мехур. Започнахме с болката в долната част на гърба. Бъбречният тест показа, че Албърта има оксалатни и цистеинови кристали. Тя проведе бъбречно прочистване с билки и когато дойде след деветнадесет дни, ни съобщи, че болката е изчезнала.
Глен Дърк, на 62 години, ни се обади по телефона и ни каза, че е спрял да уринира, вероятно поради камъни в бъбреците. Това вече му се беше случвало веднъж, поради което той бе изпаднал в паника. Още същия ден започнахме бъбречно прочистване с билки и през нощта той изкара 117 камъка без да прокърви. Не се наложи да взема болкоуспокоителни. След това се насочихме към проблема с увеличената му простата и болката в седнало положение. Глен имаше чревен метил в различни стадии на развитие в червата и простатната си жлеза. Освен него, в простатата му имаше и Clonorchis (чернодробен метил 1 зряла форма и яйца). Имаше замърсяване с тетрахлорвъглерод, метил бутил кетони и тетрахлоретилен, дължащо се на консумиране на замърсени храни. СлеД като спря да употребява бутилирани безалкохолни напитки и унищожи паразитите с честотен генератор, той възстанови нормалното си уриниране — свободно и неболезнено.
БОЛКИ В ДОЛНАТА ЧАСТ НА КОРЕМА
Отляво в долната част на корема е разположено сигмовидното черво (част от дебелото черво, чието наименование е дадено поради приликата му с гръцката буква сигма), което върви надолу като се извива. Това е любимото място за постоянно обитаване на големите паразити. Присъстието на ме-
тили, кръгли червеи и всички останали големи паразити, както и на намиращи се в тях бактерии и вируси, може да се почувства, ако образуват газ и причиняват болка. Понякога те са съвсем кротки и като че ли живеят в хармония с нас.
Ускоряването на чревната перисталтика води до многократно изхвърляне на паразити и предотвратява натрупването на твърде големи количества. Така природата може да ви подпомогне. Диарията е важен симптом, говорещ за наличието на тези натрапници.
Тънкото черво се влива в колона в дясната страна на долната част на корема На мястото, където те се съединяват, се намират апендиксът и илеоцекалната клапа, която предотвратява връщането на съдържимото на дебелото черво в тънкото. Възходящата част на колона върви нагоре от дясно и напречно, приемайки наименованието транзверзален колон, който пресича корема на нивото на пъпа После под наименованието колон десценденс (низходящ) се спуска надолу в лявата страна на корема и се илива в сигмата
Е. cohSalmonella и Shigella са „чревни' бактерии (могат да живеят в червата), които могат да ви довлекат сериозни беди и болки в корема. Можете да се превърнете в хроничен страдалец. От червата тези бактерии могат да попаднат върху кожата на ръцете ви и под ноктите ви и отново да ви инфектират. Така вие сами сте основният източник на реинфекция за себе си. Никога, никога не докосвайте с пръсти устните си. И което е най-важното, не се опитвайте да спрете ускорените движения на червата си. Те сами ще се нормализират, когато вашите паразити са мъртви и напуснат тялото ви.
Други източници на E.coh са персоналните бутилки за вода, ръцете на други хора, които са почиствали тоалетната или са сменяли пелените на бебето.
Ръцете правят всичко. За да намалите опасността от реинфекция, очертайте ръцете си на лист хартия, изрежете получените форми и ги залепете на хладилника си (стр. 400).

Фиг. 20. Поддържайте личните си бутилки за вода стерилни
СТОМАШНИ БОЛКИ
Млечните продукти са замърсени със Salmonella и Shigel-1а. Доенето на кравите винаги е свързано с попадане на тор в млякото. Въпреки че водата, с която се мие вимето, съдържа антисептик, той не унищоава всички микроби. При пастьоризацията на млякото много чувствителни на топлина бактерии като „приятелски' настроените към нас стрептококи и стафилококи се унищожават, но не и всички салмонели и шигели. 131h73b Някои се запазват в млякото и инфектират консуматорите. Само стерилизираното мляко е безопасно. Ако млякото, предлагано в търговската мрежа като стерилизирано, се остави на стайна температура и не се пресече, значи не е замърсено с бактерии. Замърсеното мляко не се запазва в течно състояние вън от хладилника за повече от един ден!
Вие може и да не забележите някакво смущение при консумиране на нестерилизирани прясно мляко, суроватка или йогурт. Стомашната ви киселина може да е достатъчно силна да убие микробите, намиращи се в тях или черният ви дроб да е в състояние да ги отстрани от телесните ви течности и да  натрупа мъртвите клетки в жлъчните ви пътища. Може и да си кротуват в някоя част на чревния ви тракт, без да ги усещате. Затова дори и да нямате никакви симптоми, започнете да стерилизирате всички млечни продукти, като ги кипвате за 10 секунди. Ако имате непоносимост към прясното мляко, това  не означава, че имате лактазен дефицит. Това означава, че не сте в състояние да унищожите салмонелите и шигелите. Именно те могат да ви докарат лактазен дефицит чрез 1 предизвикваните от тях чревни разстройства. Можете да се (справите с това положение, като престанете да поглъщате бактерии. Дайте на тялото си чистата храна, която ви е определила природата. Не яжте сандвичи, храна от салатни баро-не или ресторантска храна, ако не са преминали топлинна обработка. Никога не яжте пилета и червено месо в ресторант, защото не са достатъчно добре сготвени.
При болка, дискомфорт или газове в корема, опитайте да изпразните червата си и проведете зепинг. Като слабително средство използвайте билката Cascara sagrada (зърнастец), следвайки дадените указания върху етикета на опаковката или английска сол. Започнете програма за чревно прочистване.
При хронични оплаквания от страна на корема се постарайте да изпразвате червата си два-три пъти дневно. Нашите предшественици от различни културни общности са познавали билки, имащи унищожително въздействие върху чревните бактерии. Билката Ехинацея е била много ценена от американските индианци. Хидрастис е друга любима тяхна билка. Куркумата и копърът убиват E.coli и някои шигели. 131h73b Най-добро действие има тинктурата от кора на черен орех (виж „Рецепти', стр. 533).
Ако тялото ви обаче е загубило способността си да унищожава салмонелите и шигелите, никакви антибиотици, билки и чревни процедури няма да ви помогнат да се справите с тези вездесъщи бактерии. Ще попитате как е станало така, че сте загубили естествената си защита срещу тях. Има данни, че това се дължи на антибиотиците, често използвани за лечение на стрептококови и стафилококови инфекции.
Streptococcus lactis и Streptococcus epidermidis влизат в състава на „добрите' чревни бактерии. Неколкократнотолечение с пеницилиноподобни антибиотици за стрептококи в гърлото например унищожава тези микроби заедно с „лошите' Streptococcus pneumoniae. Никакви количества ацидо филни култури, съдържащи живи лактобацили не могат да заместят „добрите' стрептококи и стафилококи.
Опитите с мишки показват, че за инфектирането им са необходими милиони салмонели. 131h73b След като им бъде даден стрептомицин, за това са необходими само 10 бактерии! (Вж. Sherwood L. Gorbach, M.D., Perturbation of Intestinal Microflora, Vet Human Toxicol 35 (Supplement 1) 1993.) Вашите черва се увреждат по подобен начин след антибиотично лечение и малки количества Salmonella и Shigella могат да се умножат.
Опитайте се да си възстановите естествените защитни механизми, като подобрите способността на стомаха си да произвежда киселина и способността на черния си дроб да произвежда жлъчка. Когато черният дроб и бъбреците не са в състояние да отстранят някои отрови, те се натрупват в стомаха. Такава отрова е например арсеникът. Отстранете всички източници на арсеник от тялото си. Фреонът е друга отрова за стомаха. Сменете хладилника си с такъв, не съдържащ фреон.
Металите, използвани в зъбното протезиране — живак, сребро, мед и талий, първо се поглъщат със слюнката, а след това се отлагат в стомаха. Отстранете ги. Токсините от въздуха, такива като азбест, формалдехид и фибростъкло се откаш-лят, поглъщат и отлагат в стомаха. Проверете заобикалящата ви среда за наличието на тези токсини. Стомахът може да възстанови в значителна степен функциите си, ако се заемете с прочистването му. Но дори да възстановите поносимостта си към малките замърсявания в млечните продукти, не се връщайте към консумирането на нестерилизирани продукти.
АПЕНДИЦИТ
Отдясно ниско долу в корема се намира една клапа, наречена илеоцекална, тъй като отделя тънките черва (илеум) от дебелите (цекум). Това място често създава проблеми, тъй като някои големи паразити могат да се прикрепят зад него и да избегнат изхвърлянето им. (Най-голяма грижа за паразитите създава вашето изхождане). При децата илеоцекалната клапа е любимото място за остриците. Има ли нещо чудно, че апендиксът се възпалява и се появяват болки, когато е изпълнен с острици и техните бактерии?
Терминът апендицит означава възпаление на апендикса. Често обаче болката не се усеща в областта на апендикса, а над пъпа. Това е пример за болка, чиято причина е на едно  място, но се усеща на друго. Такава болка се нарича пренасочена. Ако има съмнение за апендицит, веднага проведете зепинг и унищожете всички острици и други червни паразити медно с техните бактерии. Тъй като електрическият ток не прониква много добре в чревното съдържимо, налага се да провеждате зепинг всеки ден в продължение на две седмици, като вземате по две чаени лъжички (1/2 чаена лъжичка за децата) свръх силна тинктура от кори на черен орех. След това бъдете внимателни по отношение на редовното изхождане и миенето на ръцете след това и преди всяко хранене. Цялото семейство трябва да е с късо изрязани нокти на ръцете. Ако апендиксът не бъде прочистен, той може да се спука и ужасното му съдържимо да попадне в коремната кухина. Унищожавайте веднъж седмично остриците и кръглите червеи при децата. Включете в ежедневната храна на домашните си любимци противопаразитни билки.
БОЛЕЗНЕНОСТ НА УРИНАРНИЯ ТРАКТ
Лечението на инфекциите на уринарния тракт (пикочен мехур, бъбреци, уретра) е по-лесно от изследването им. Започнете с пиенето на половин галон (1 gallon (ам).=3,78 л) вода дневно и бъбречно прочистване с билки (стр. 549). Така ще разтворите малките кристалчета, в които се крият и размножават бактериите.
Най-честите причинители на уроинфекциите са Gardnerella, Proteus, Trichomonas, Campylobacter, E.coli и Salmonella.При полов акт вие моментално получавате бактериите, населяващи уринарния тракт на вашия партньор. Затова при уроинфекция на единия партньор и двамата партньори трябва да проведат заедно зепинг и бъбречно прочистване.
СИНДРОМ НА РАЗДРАЗНЕНОТО ДЕБЕЛО ЧЕРВО, КОЛИТ И СПАЗМИ НА КОЛОНА
Всички тези състояния се обуславят от комбинираното въздействие на паразити и бактерии, което се отключва от алргични реакции. Ако тези състояния настъпват при употреба на млечни продукти, причината най-вероятно не е наличието на алергия, а просто салмонелна или шигелна инфекция. Кипвайте млечните продукти, при които това е възможно и се откажете от сладолед, сирене и йогурт, които не подлежат на термична обработка. Ако яденето на маруля е свързано с болки в червата, а други груби храни не предизвикват болки, то вероятно имате алергия към маруля. Ябълките, канелата и други „алергични' храни могат да бъдат оневинени по същия начин. „Алергията' към зърнени храни се дължи на наличието на трематоди, дървесен спирт, Коджикова киселина (микотксин) и злато.
Всички тези чревни заболявания са лесно излечими чрез унищожаване на паразитите, бактериите и вирусите, но тъй като реинфектирането е голям проблем, отстранете домашния си любимец до пълното си излекуване. Нека му бъде проведена билкова противопаразитна програма преди да си го вземете обратно. Оправете диетата си и проведете прочистване на зъбите и околната си среда. Коремът ви ще бъде щастлив и ще ви бъде благодарен за доброто отношение. Помнете, че зепингът не прониква в чревното съдържимо. Той унищожава бактериите само в най-външния му слой. Поради това ще трябва да провеждате ежедневен зепинг в продължение на няколко седмици. Поради същата причина ви препоръчвам да проведете Чревна програма (стр. 533) и да приемате свръх силна тинктура от кората на черен орех дори да сте получили бързо подобрение само от зепинга.
БОЛЕСТ НА КРОН
Това е по-сериозно заболяване, тъй като при него има язви в горната част на храносмилателния тракт. Причиняват се от овчия чернодробен метил и панкреатичния метил, които обитават черния дроб и панкреаса, но често се промъкват и в горните отдели на храносмилателния тракт. При болестта на Крон винаги се установява участие и на салмонели, шигели, различни амеби и гъбички. Лечението е същото. Изтребете всички паразити и отстранете замърсителите (особено дървесния спирт и бутилираните напитки). Заздравяването на храносмилателния тракт настъпва бързо, често само в течение на една седмица. Бързо обаче става и повторното му инфектиране, ако не се спазва правилото за термична обработка на млечните продукти. Поддържайте изрядна хигиена на ръцете си.
Мишел Вортон страдаше от болки в средната част на корема, които не бяха свързани с храненето. Ог време на време  имаше Силна диария, а ежедневно - и главоболие. Беше й започнато лечение с бъбречни билки за други нейни оплаквания. Диарията изчезна! Открихме, че има аскариди (вероятно и в стомаха), на които се дължеше лошото храносмилане и възпалението. Мишел проведе зепинг с честота 408 kHz в продължение на 3 минути при напрежение 10 волта. Трябваше да бъде извънредно внимателна с хигиената, тъй като семейството имаше много стопански кучета. При следващата ни среща, след шест седмици, тя каза, че всички оплаквания са изчезнали, но се е появила нова болка в средната част на корема, придвижваща се по краката й. Болката се усилвала по време на месечните й неразположения.
Оказа се, че тази болка е маточна, но не се дължи на ендометриоза. Открихме в матката й азбест, арсеник, злато, сребро, титан, пропилов алкохол, бензол, толуол и тетрахлоровъглерод. Тази колекция бе добра покана за заселване с всякакви бактерии!
Марк Липман, на 51 години, дойде при нас поради „синдром на раздразненото черво', надявайки се, че ще открием Giardia и че ще го излекуваме бързо. В действителност той имаше чревни метили, които бяха започнали да навлизат в черния му дроб. Имаше също и натрупвания от пропилов алкохол, довели до преканцерозно състояние, което изискваше незабавна реакция. Метилите бяха унищожени за двадесет минути заедно с аскаридите (имаше оток на клепачите). Марк беше алергичен към прясно мляко, което можеше да се очаква при всички тези нарушения на храносмилането му. Веднага се почувства много по-добре и нямаше нужда да идва отново.
Девет годишният Били Хенри имаше ежедневно диария и болки в стомаха. Изпускаше се и по малка нужда по време на сън. В дома им имаше домашно куче и птица. Електронното изследване показа наличие на два вида аскариди и острици. В младото му тяло се бяха отложили бензол, нафталин и тетрахлоровъглерод, които той ядеше, пиеше и вдишваше. Изпускането му спря след унищожаване на празитите с билкова програма. Другите му проблеми изчезваха и се възстановяваха, докато порастна достатъчно, за да спре да си ближе пръстите по време на хранене.
Том Оч, на 36 години, имаше хронични стомашни оплаквания — редуващи се запек и диария, „лактозна непоносимост'  (установена с много прецизен тест) и в крайна сметка, диагноза „синдром на раздразненото черво'. В действителност имаше Ascaris плюс няколко вида по-малки паразити. Имаше и интоксикация с цезий, дължаща се на консумация на напитки от прозрачни пластмасови бутилки. Интоксикацията предизвикваше чести депресии и Том беше щастлив, когато разбра, че настроението му ще се промени. След унищожаване на паразитите му и преминаването към употреба на чисти храни и препарати за лична хигиена, всичко премина и нямаше нужда да се връща повече при нас. Вече можеше да пие колкото си иска прясно мляко, нямаше проблеми със синусите си и депресиите му изчезнаха.
Пет годишният Рекс Калахан имаше тъмни кръгове под очите, многобройни ушни инфекции, докато му извадиха сливиците, имаше и много стрептокови инфекции на гърлото. Клинично му бе определена алергия към прахови кърлежчета, полени и животински косми. Получаваше обриви, ако пиеше много плодов сок. Имаше чести диарии. Установихме, че детето има Ascaris, който не е труден за унищожаване. Скоро той бе вече нов човек.
Дейвид Фолз, на 52 години, имаше болки в стомаха и множество здравни проблеми, свързани без съмнение с диагнозата му „Болест на Крон'. Беше алергичен към сулфонамиди — лекарства, често използвани при тази болест. Ние открихме, че Дейвид има овчи чернодробен метил в зряла форма и различни стадии на развитие в кръвта и червата си. Поставихме го на билкова противопаразитна програма, която му се стори трудна. Независимо от това, след три месеца червата му почти се нормализираха и болката намаля чувствително.
Седем годишният Едуард Марсили имаше пристъпи от стомашни болки. Открихме наличие на чревни метили и натрупвания от бензол в организма му. Това бе довело до силно понижаване на имунитета и способността му да се справя с паразити. Оказа се, че използва продукт, съдържащ замърсено с бензол билково масло. Паразитите бяха бързо унищожени чрез честотния генератор и му бе започната билкова противопаразитна програма. Един месец по-късно стомахът му беше много по-добре, но от време на време все-още имаше болки. Изследването показа наличие на анкилостома и заешки метил. Бензолът бе отст ранен и вече нямаше тенденция да прихваща всичко. Детската поддържаща противопаразитна програма щеше да го предпазва.
Ким Джонсън бе почти две годишна.. Страдаше от чести ушни инфекции, започнали от осем месечната й възраст. Майка й спряла да й дава краве мляко и зърнени храни и инфекции не се появили докъм средата на зимата. После обаче започнали отново и отново се наложило да й се дават антибиотици. Няколко месеца преди да се обърнат към нас, лекарят предложил имплантирането на тръбички, тъй като антибиотичното лечение продължило почти шест месеца. Специалист по уши, нос и гърло се съгласил с това мнение, но предложил да изчакат до есента. Бебето изхождало несмляна храна и не изглеждало добре. Родителите бяха вегетарианци, а детето бе кърмено. Нашият тест показа панкреатичен метил — нещо, което обясняваше лошото храносмилане и особено проблемите с усвояването на млякото и глутенът в зърното. За щастие Ким не посещаваше детска градина, а се отглеждаше вкъщи. Унищожаването на паразитите у детето и майката разреши всички проблеми. Вероятно ушните инфекции са се дължали на бактерии и вируси, обитаващи паразитите.
Синтия Прут, на 36 години доведе трите си деца поради тяхната болнавост. Всички те, както и Синтия имаха стомашни проблеми, много алергии, астма, ушни инфекции и непоносимост към мляко. Едно от момчетата, на 8 години, имаше непоносимост и към зърнени храни и в продължение на няколко години не бе консумирало нито мляко, нито зърнени храни. То бе опаразитено с два вида Ascaris и панкреатичен метил. Сестра му, Нола, имаше сърбеж по кожата на краката и главоболие. Доказахме токсично замърсяване с бисмут и антимон от ароматни съставки на използваните от нея шампоан и прах за пране. У нея се откри и натрупване на ванадий, дължащо се на просмукване на газ в дома им. Най-малкото дете, което бе на 5 години, имаше чести стомашни болки и повръщане. Чрез електронно унищожаване на аскаридите с 408 kHz, както и на панкреатичния метил, във всичките му стадии (честоти от 421 до 434) всички деца се оправиха напълно.
София Собел дойде заради главоболието си, но се оказа, че има и тежък язвен колит. Била на преднизон в продължение на месец, без никаква промяна в състоянието й. Ние открихме, че има три големи метила, както иChilomastix (кучешки камшичест червей) и амеби в червата й, но не и в телесните й органи. Тя имаше няколко домашни кучета. Стомахът и червата й бяха твърде чувствителни и не позволяваха приложението на противопаразитни билки. В действителност не можеше да понесе нищо друго освен фин прах от бряст (1 супена лъжица се смесва с малко вода до получаването на кашичка, която после се доразтваря с вода и се пие три пъти дневно като напитка). След тази напитка храносмилателният тракт на София вече беше в състояние да поеме калция от две стридени черупки, както и по една таблетка цинк и магнзий. Кръвният й тест показа високи фосфатни нива, тъй като костите й се разграждаха, за да получи калций. Добавихме натриев алгинат (1/4 чаена лъжичка на купичка зеленчукова супа) два пъти дневно, за да може да понесе противопаразитните билки. Децата й получиха сироп против глисти. На дванадесетия ден от противопаразитната програма София вече не се нуждаеше от лекарства за колита. Изхожданията й намаляха до две дневно, като бяха меки и добре оформени, но все още примесени с малко кръв. Тя харсваше алгината, смесен с праха от бряст. Вече можеше да консумира плодове и зеленчуци, но се съгласи да се въздържа от жито и царевица докато не направи чернодробно прочистване. След още една седмица вече нямаше никакви оплаквания от страна на корема с изключение на тежест над матката, вероятно дължаща се на два пропуснати месечни цикала. Изпадна в паника при мисълта за евентуална бременност. Беше посъветвана да предизвика цикъла си (Еменагога, виж „Рецепти'). Тя беше сигурна, че си иска цикъла, а не бременност, което бе нейно свещено право. След три седмици получи колитна криза и уроинфекция, дължащи се на салмонела в храната. Този път тя взе билката Квасия, за да унищожи паразитите и възстанови поддържаща си противопаразитна програма, която бе поизоставила. Беше много заета, пълна с енергия и не вземаше лекарства. Излекува уроинфекцията си с бетаин-хидрохлорид (за да подкисели стомаха). Започна да използва пластмасови съдове, за да намали количеството на никела в организма си (Виж „Проблеми с простатата', стр. 140) и пиеше много вода. Това, което й се случи й даде ценни уроци, от които не само тя, но и семейството й имаха огромна полза.
 Ребека Гетц, на 53 години, имаше язвен колит, а нейният съпруг бе с болест на Крон. Тя вземаше редовно Azul-fidine, а често и Flagyl. От паразитите имаше само чревни метили в различни стадии на развитие. Освен това й открихме и една амеба (Endolimax). За нея не бе трудно да оправи проблемите си като унищожи паразитите си и стерилизира млечните продукти преди употреба. Нейният съпруг бе претърпял няколко операции за отстраняване на част от червата му, увредени от заболяването му. В момента имаше колостома, но вземаше Advil поради болка в ректалната област. Беше му трудно да седи. Бе опитал безуспешно да се лекува с антипаразитни лекарства (Cypril иFlagyl). Имаше чревни метили във всички стадии, както и панкреатични метили, кръглите червеи Capillaria и сколекси на Diphyllobothrium erinacea. Като стигнахме дотук, решихме да прекъснем изследването. Бъбреците му бяха пълни с фосфатни кристали — не консумираше никакви млечни продукти. Поради колостомата му и вероятността от диария той започна с половин доза бъбречни билки и част от противопаразитната програма. Две седмици по-късно продължихме с изследването и открихме острици, Haemonchus, Leishmania tropica, Parago-nimus, Sarcocystis, Stephanuris иTrichuris (камшичест червей). Прибавихме към лечението му билката Квасия и повишихме дозите. Неговият кръвен тест показа високо ниво на тироиден хормон (Т4), допринасящ за свръх активността на червата му. Добавихме към лечението му козе мляко, витамин С (3 грама дневно) и инжекции с витамин В12. За облекчаване на болката в областта на ректума му бяха дадени магнити, на които да сяда. Освен това имаше кадмиеви натрупвания, произхождащи от стари пломби. След пет седмици той вече можеше да седи удобно, без да изпитва болки. Кръвта в изпражненията му бе по-малко. Започна прочистване на зъбите, което щеше да доведе до следващото му голямо подобрение.
Бенито Виламар, човек на средна възраст, имаше от няколко седмици силна болка отстрани на тялото и газове в корема. Открихме овчи чернодробен метил във всички стадии на развитие в тимуса и червата му. Тимусът се намира под горната част на гръдната кост и е много важен орган по отношение на имунната система. Той се уврежда лесно от бензол. Бенито имаше отлагания на бензол в тимуса си.
 Беше му даден списък на продукти, замърсени с бензол,' които трябваше да избягва. Метилите бяха унищожени с помощта на честотния генератор, след което продължихме с противопаразитни билки. След две седмици болката отстрани на тялото бе изчезнала, но той настояваше да продължим лечението, за да се освободи и от болка в долната част на гърба.
Девет годишният Ал Викърз имаше болки в стомаха, главоболие, постоянно течащ нос и астма. Имаше и проблеми със съня. Той беше на противоалергично лечение. Ал имаше две кучета, един плъх и два хамстера. И кучетата, и той имаха много аскариди. Той получи зепинг за аскаридите и четирите най-чести метили, без да се провежда изследване за тяхното наличие. Даден му бе противоглистен сироп и капсули Раскал. Това ликвидира проблемите му и отвори нова глава на по-добри грижи за здравето му от страна на неговите родители. 131h73b
Тим Мелтън, на 16 години, имаше по няколко колитни кризи годишно, изискващи хоспитализация. Имаше също обилно слюнотечение, каращо го да плюе често. Това се дължеше на интоксикация с живак от амалгамните му пломби. По-добре е да изплюваш живака, отколкото да го гълташ. Тим имаше голямо количество чревни метили, поради което го поставихме на антипаразитна програма. След месец той беше вече много по-добре. Все още имаше обаче остри болки под кръста, дължащи се вероятно на камъни в бъбреците. Той обичаше да пие леден чай и имаше големи отлагания на оксалатни и цистеинови кристали. Не можеше да повярва, че една обикновена напитка може да бъда толкова опасна.
БОЛКИ В ЦЕНТРАЛНАТА ЧАСТ НА КОРЕМА
Тези болки могат да се дължат на матката, пикочния мехур или червата. Трудно е да се определи произходът им. Първата крачка е просто да се унищожат свободно подвижните чревни паразити и да се поддържат червата в добро състояние. Трябва да се ликвидират газовете и подуването на корема. Ако болката не премине, може да се касае за специфични паразити на пикочния мехур и бактерии, намиращи се в  тях. Шистозомите имат предпочитания към стената на пикочния мехур. В действителност страшно много паразити проникват временно в стената на пикочния мехур поради стремежа на организма да се освободи от тях, излъчвайки ги с урината. Цялото семейство трябва да извърши прочистване недни и същи паразити чрез зепинг. Домашните любимци не трябва да живеят в къщата, тъй като много от тези паразити са и техни, и могат лесно да ни бъдат предадени.
ИНТЕРСТИЦИАЛЕН ЦИСТИТ
Това е едно от най-болезнените състояния, описвани от нашите клиенти. Истинските виновници за това състояние са шистозомите, но в отслабената в резултат на тяхната инвазия стена на пикочния мехур могат да се заселят и други парази- и заедно с техните бактерии и вируси. За да оздравите пикочния си мехур, трябва да го прочистите от всички токсини (метал по зъбите, радон, азбест, формалдехид от външната среда). Обърнете внимание на диетата си и продуктите за лична употреба, като ги изследвате за токсини. Шистозомите се унищожават лесно чрез зепинг, но и лесно се прихващат отново от седалките на тоалетните чинии и дръжките на вратите им. Винаги мийте ръцете си след посещение на тоалетната — една само капка може да ви реинфектира!
МАТОЧНИ БОЛКИ
ЕНДОМЕТРИОЗА
Мечтите на много жени са разбити от невъзможността им да имат деца. Честа причина за това е ендометриозата. Тя започва с болезнени спазми по време на месечния цикъл. Болките стават все по-тежки, докато се стигне дотам, че за да стане жената от леглото и да се пораздвижи из къщи, трябва да вземе болкоуспокоителни. Това се дължи на метили в маточната кухина! Големи чревни паразити в този така малък орган! Дали се придвижват до него по червата или се излюпват от попадналите там яйца?
Понякога това са овчи чернодробни метили. По веднъж прокарания път до матката могат да се придвижат много други паразити: Clonorchis, човешкият чернодробен метил и до ри Eurytrema, панкреатичният метил могат да навлязат в маточната стена. Защо са си избрали такова необичайно за тях място? Защото в матката има разтворители! Те представляват зелена светлина за метилите. Токсините обезоръжават вашите органи и ги лишават от защита към метилите в различни стадии на развитие, попаднали в органите чрез кръвта или лимфата. Престанете да консумирате храни, замърсени с разтворители. 131h73b Разтворители има във всички зърнени закуски, които не са преминали термична обработка. Консумирайте ги само варени. Разтворители има и в бутилираната вода. Пийте чешмяна вода от крана в собствената си кухня. Не яжте 'хляб и хлебни произведения, както и продукти с ниско съдържание на холестерол от веригите магазини. Купувайте хляб и печива от кварталната ви хлебарница и стойте далеч от „ниско-холестероловите' храни. Има разтворители и в де-кофеинизираното кафе и всички праховидни смеси за приготвяне на напитки. От магазина можете да си купувате само прясно мляко. То не съдържа разтворители. 131h73b Варете го. Хормоните, антибиотиците и замърсяванията, получени при миенето на вимето можете да понесете, но разтворителите - не. Напитките и праховидните смеси, продавани в магазините за здравословно хранене, не представляват изключение. Не използвайте праховидни смеси за отслабване или напъл-няване, нито хранителни и витаминни добавки. Всички те са замърсени. Някои разтворители (метилетилкетон и бутилетилкетон) се натрупват избирателно в матката. Това подготвя почвата за възникване на ендометриоза и проблеми със забременяването. Където вече има големи паразити, малките паразити не закъсняват да се присъединят. Всички те донасят със себе си своите бактерии и вируси. Gardnerella съм намирала особено често при случаите на ендометриоза, яйчнико-ви кисти и менструални проблеми. Очевидно е, че метилите се придвижват от маточната кухина към други кухинни органи, носейки със себе си парченца маточна лигавица. Може ли тогава кървенето в тези органи, появяващо се едновременно с менструалното, да бъде спряно?
Спира веднага след загиването на метилите.
Вашето тяло знае добре как да почисти след умирането на метилите и го прави превъзходно. През следващия си цикъл вече няма да изпитвате болки. Направете зепинг, за да уни щожите четирите най-чести метила, Gardnerella,други чести паразити и причинители на уроинфекции (Proteus, Salmonella, Campylobacter, Chlamydia, Trichomonas). За да избегнете повторното инфектиране, избягвайте разтворителите! Ако в тялото ви има разтворители, не е възможно те да не ви довлекат паразити. Ако в матката ви попаднат разтворители, паразитите само за един ден ще намерят пътя до нея.
Разтворителите могат да се излъчат и сами, но вие можете да подпомогнете този процес, като приемате витамини С и В2 (по 3 грама, респ. 300 грама дневно).
За да оздравите матката и тя да престане да привлича паразитите, е необходимо да я прочистите не само от разтворители, но и от други замърсители. 131h73b Особено важно е премахването на метала от зъбите и освобождаването от токсини от външната среда, каквито са азбестът, арсеникът, фибростък-лото и формалдехидът. Златото и среброто се привличат особено много от матката. Не носете златни пръстени и каквито и да е метални бижута и, разбира се, отстранете всякакви метали от зъбите си. Никога не се опитвайте да забременеете преди да сте ликвидирали ендометриозата си.
Съветите, давани от акушер-гинеколозите, че болките при менструация ще изчезнат след първата ви бременност, са най-неразумното нещо. Истина е, че бременността променя вашия метаболизъм и без месечния си цикъл не изпитвате болки. Твърде голям е рискът обаче за едно бебе да расте в опаразитена и замърсена матка. Страхът от раждането на увредено дете е разумен страх. Внимавайте да не забременеете, докато унищожавате паразитите и преди да отстраните живака от зъбите си.
Оздравяването започва, когато са отстранени всички паразити и замърсители. 131h73b
Джоан Биро, на 22 години, имаше тежки спазматични болки по време на месечния си цикъл и й бе поставена диагноза „Ендометриоза'. Ние открихме, че тя има в матката си чревни метили в стадий церкария, а също и зрели индивиди. Освен това имаше замърсяване на матката, главния и малкия мозък с ксилол (разтворител). Започна й се бил-кова противопаразитна програма, а по-късно се включи и бъбречно прочистване. Следващият й месечен цикъл бе неболезнен. Проверката показа, че вече няма метили, но  имаше замърсяване на имунната система с талий. След това пристъпи към прочистване на зъбите.
Дениз Лейва, на 22 години, вземаше хапчета срещу забременяване, за да контролира разрастването на ендометриал-ната тъкан. Тя вече бе претърпяла лазерна хирургична интервенция. Нашето изследване показа, че в матката й има натрупвания на хексанедион и метил бутил кетон, благоприятстващи живота на намиращите се там чревен метил и яйцата му. Освен този паразит в матката й имаше и овчи чернодробен метил и човешки чернодробен метил в раз-лични стадии на развитие! Посъветвахме я да престане да консумира термично необработени зърнени закуски и бутилирани напитки и да пристъпи веднага към унищожаване на паразитите. Тя го направи и паразитите не се появиха повече.
Анита Пиърс, на 32 години, бе претърпяла многобройни операции за ендометриозата си. Освен това страдаше от Синдром на хроничната умора и имаше няколко алергии. Тя имаше у дома си два красиви пудела. Не можеше да се раздели с тях и ги постави на противопаразитна програма. Тя имаше в матката си чревни метили, стадии на тения, ас-кариди и други метили. Отстрани метала от зъбите си и детоксикира дома си. Тялото й гъмжеше от Nocardia и EBV(Епщайн Бар вирус). Осем месеца по-късно тя не бе по-добре въпреки неколкократното унищожаване на паразитите и техните бактерии с честотния генератор и огромните й усилия. Тя не можа да реши проблема с реинфекти-рането си от кучетата.
Кристин Солтън, на 27 години, имаше изключително тежки болезнени месечни цикли и не спираше да кърви и между тях. На рентген бе видяна голяма киста в стената на матката й. Освен това имаше постоянни болки в пикочния мехур. И двата проблема бяха свързани с често уриниране (до 90 пъти дневно). Ние установихме, че в матката й има чревен трематод, който бе вероятно причина и за кистата, а в цялото й тяло — Schistosoma haematobium (уринарен паразит). Поставихме я на противопарзитна програма и след една седмица болката в пикочния мехур изчезна. Кървенето обаче продължи, тъй като бе свързано с кистата. Шистозомите са много заразни. Могат да бъдат прихванати от седалката на тоалетната чиния и дори от домашния прах там, където има инфестиран човек. След три сед мици Кристън отново имаше шистозоми. Този път тя проведе зепинг и веднага получи облекчение. Освен това и пикочният й мехур, и матката й бяха пълни с пропилов алкохол, метал от зъбите, флуорид, кобалт, цирконий и фор-малдехид. Въпреки това, Кристин бе доволна, че е разбрала откъде идват проблемите й и си назначи час при зъболекар.
КОНТРАЦЕПЦИЯ
Виждала съм една прекрасна брошура в магазините за здравословна храна, наречена „Див картоф',за предпазване от забременяване (Willa Shaffer, published by Woodland Health Books, PO Box 1422, Provo, Utah 84603), която информира, че 3 капсу-ли, взети два пъти дневно имат перфектен противозачатъчен ефект при положение, че сте ги вземали вече два месеца. Вижте също рецептата за еменагога (средство за стимулиране на менструацията, стр. 533.
МАТОЧНАТА ШИЙКА
Шийката на матката е „проблемното място' за жените, така както е простатата за мъжете. Тя рядко ви сигнализира чрез болка, че в нея има натрупване на токсини или наличие на бактерии и паразити. Понякога кратка болка като пробождане с игла може да ви алармира, че нещо става, но това нещо лесно се пропуска. Шийката на матката непрекъснато произвежда по малко слуз, която й помага да запази чистотата си. Защо обаче да я провокираме с живак, мед или злато? Много проблеми със забременяването са разрешени чрез прекъсване замърсяването на матката, яйчниците и маточната шийка. Прочистете зъбите и дома си от токсини и си оправете диетата.
Унищожавайте редовно ежеседмично паразитите и бактериите със зепинг или билкова програма и няма да имате болки по време на менструация, подуване на корема, умора или главоболие, а резултатът от изследването (РАР) на секрет от шийката винаги ще бъде добър. Ако не е, побързайте, за да я спасите от злокачествен процес.
СИМПТОМИ НА МЕНОПАУЗАТА, ГОРЕЩИ ВЪЛНИ, ПРЕДМЕНСТРУАЛЕН СИНДРОМ
Безсъние, раздразнителност, PMS (предменструален синдром), тревожност, нервност, не се ли очакват всичките при настъпване на и след менопаузата? Със сигурност те могат да се дължат на хормонален дисбаланс. Всъщност дисбалансът е този, който не е нормален.
Никакви симптоми на менопаузата не са нормални.
След като яйчниците са престанали да произвеждат естроген и прогестерон, би трябвало да се задействат адреналните жлези, чийто хормон е предназначен да покрие техния дефицит.
През фертилните години на жената яйчниците й произвеждат максимум 100 пикограма/милилитър (pg/ml)естроген на деветия и на двадесет и втория ден от месечния й цикъл. Прогестеронът пък има само един пик — на 22-ия ден, но достига ниво 20 до 40 пъти по-високо от това на естрогена! След като яйчниците престанат да произвеждат хормони, адреналните жлези могат все още да регулират нивото на хормоните. Типичните стойности за естрогена са 20 pg/ml и отново прогестеронът е 20 до 100 пъти повече. Запазването на баланса между тези два хормона е толкова важно, колкото техните действителни количества. Естроген в количество 20 pg/ml е достатъчно да предотврати възникването на симптомите на менопаузата, включително горещите вълни, да защити сърцето и да запази структурата на костите. Вземането на синтетични хормони обикновено води до точно такива хормонални нива. Разбира се, много по-добре е, ако собствените адреналин жлези могат да доставят хормоните. Нивото на хормоните може да се установи чрез кръвен тест. Преди менопаузата това се прави на 21 -ия, 22-ия или 23-ия ден, а след менопаузата денят е без значение.
Защо адреналните жлези не винаги произвеждат хормоните? Защото им пречат паразитите и замърсителите. Унищожете всички паразити, бактерии и вируси и особено Gardnerella, Proteus, Chlamydia, Campylobacter, Neisseria, Tre-ponema и Salmonella. Използвайте зепера.
Забележете, че изброените бактерии са и най-честите причинители на уроинфекции! Това е така, защото адреналните жлези са разположени върху бъбреците и са близко до бактериите в бъбреците. За да избегнете завръщането им, направете бъбречно прочистване (стр. 537) и отстранете всички зистали, в които бактериите могат да се скрият.
22
                                               
Нива на естрогена по дни                                   Нива на прогестерона по дни
Фиг. 21. Естрогенно и прогестероново ниво (pg/ml)
Понякога след всички тези процедури повече не се появяват горещи вълни. Но ако още ги има, прочистването трябва да продължи. Междувременно, трябва да се направят някои промени в начина на живот. Започнете да пиете по две пинти (около 1 литър) вода между отделните хранения, а по време на хранене пийте само вода и стерилизирано прясно мляко.
Не пийте сок от червени боровинки, защото съдържа много хипурова киселина и разтворители. 131h73b След като сте прочистили тялото си, зъбите и заобикалящата ви среда, нямате нужда от такава подкрепа. Вашите ревитализирани адренални жлези ще ви дадат не само повече хормони, но ще ви преведат през стреса в по-добро състояние и ще запазят кръвното ви налягане нормално.
Ако бактериите не се унищожат, те ще навлязат в други органи. Gardnerella, например, отива в яйчниците да си похапне от жълтото тяло след овулацията. Това пречи на жълтото тяло да произведе достатъчно прогестерон и PMSсе проявява.
Менструалните проблеми и PMS не са причина за болките, но са знак, че нещо не е наред с яйчниците и матката. Те ви подсказват, че трябва да предприемете прочистване. Унищожете нашествениците с билки или зепер. Премахнете токсичните натрупвания по зъбите и околната среда.
Внимавайте да не забременеете! Не е време за това. Ако имате такова желание, трябва първо да прочистите тялото си. Ако не можете да контролирате забременяването си, поне прочистете преди това зъбите си. Тъй като всяко прочиства не повишава вашата плодовитост, най-добре е да изведете от организма си живака, талия, медта и никела преди рискът от зачеване да се увеличи още повече в резултат на прочиства-нията. В практиката ми има случаи, когато работата по замяната на амалгамните пломби трябваше да прекъсне поради настъпилата бременност. Тези двойки не внимаваха, защото не можеха да си представят, че могат да имат дете в резултат от прочистването на телата им. Никой зъболекар няма да се заеме да отстранява живака от зъбите на бременна жена.
Никол Трует, на 40 години, имаше PMS. Тя беше задочна студентка и не можеше да си позволи да се чувства объркана. Имаше и чести гъбични инфекции, херпес и пристъпи на паника. Оплакваше се от обърканост на мисленето, въпреки че бе отличничка (беше поставила погрешна дата на раждането си върху нашите служебни формуляри!). Изследванията ни показаха високо ниво на живак в организма й и ние я посъветвахме да започне веднага зъбно прочистване. След два месеца се чувстваше много по-добре. Бе отстранила целия метал от зъбите си, но от време на време получаваше по-раншните си симптоми в съвсем лека форма, което я плашеше. Тя все още имашеE.coli и Bacillus anthracis под четири зъба, което бе свързано с прояви на хроничен синузит. Трябваше да бъдат прочистени кавитациите. След четири седмици тя ни разказа как е получила емоционално облекчение веднага след прочистване на две от тях. Нашият тест за замърсители показа наличие на метилбутилкетон, бензол и тетрахлоровъглерод (открихме ги и в изворната вода на мястото, където живееше в Арканзас). Тези замърсители понижаваха имунитета й, на което се дължаха херпесът и гъбичните инфекции. Те изчезнаха след една седмица. Тя беше много щастлива, когато откри каква е причината за проблемите й и в същото време толкова ядосана, че бе решила да пише на водната компания. Ние имаме нужда от повече такива природозащитници.
Моника Козиол вземаше Ibuprofen заради спазмите, които имаше по време на менструация. По време на месечните си цикли изпитваше непреодолимо желание за захарни изделия, както и лека потиснатост и главоболие. Имаше интоксикация със сребро, мед, платина, живак и олово. От паразитите в нея открихме анкилостома, острици, човеш ки чернодробен метил и котешки чернодробен метил. Хормоналният тест показа много ниско естрогеново ниво (57,6 pg/ml), което вероятно се дължеше на обединеното действие на всички тези фактори. Тя отстрани метала от зъбите си и проведе противопаразитна билкова програма. В продължение на няколко месеца имаше редовни и нормални месечни цикли и реши да забременее, но не успя. Новото изследване показа, че отново е пълна с паразити. Беше спряла поддържащата противопаразитна програма. За да постигне трайни резултати, тя започна бъбречно и чернодробно прочистване.
Барбара Ашби, на 43 години, имаше от 1,5 години болки при менструация. Тя имаше оксалатни кристали в бъбреците. Започна бъбречно прочистване. Продължи с противопаразитна програма и отстраняване на метала от зъбите. После прочисти черния си дроб и след три прочиствания (първият път отдели над 1000 камъка) каза, че отново се чувства прекрасно.
Гери Ентцмингер, на 16 години, имаше дълъг списък от здравни проблеми, включително болки в яйчниците, болезнени месечни цикли, за което нейният лекар й бе предписал противозачатъчни. Имаше няколко различни микроба в гениталния си тракт: Neisseria gonorrhea, Plasmod-ium cyano, Staphylococcus pyogenes (под зъб # 28),Streptococcus pyogenes (също под зъб # 28). Тестът за паразити показа възрастни екземпляри на чревен трематод в матката й, но не и в червата или черния дроб. Откри се и метил в стадий cercaria. Проведе лечение с противопаразитни билки, но след три седмици нямаше никакво подобрение. Тери имаше у дома си заек, куче и хамстер. Трябваше да ги постави на противопаразитна програма за домашни любимци. Промени храненето си, като избягваше храни, замърсени с разтворители. 131h73b След шест седмици ни каза, че цикълът й е съвсем наред и не се нуждае от хапчета, но продължи с противопаразитната програма на домашните си. След три седмици обаче получи отново спазми. Този път имаше овчи чернодробен метил в матката. Вероятно го бе прихванала от охлювите в аквариума си. Беше изоставила поддържащата програма и пиеше отново декофеинизирана кола. Това бе довело отново до замърсяване с разтворители и опаразитяване с метили. Унищожи ги с честотния генератор. Реши да бъде по-бдителна по отношение на паразитите, след като толкова много обичаше домашните си любимци и не можеше да се откаже от тях.
БЕЗПЛОДИЕ
Безплодието е заплаха за всеки биологичен вид. То не е просто заболяване или проблем.
Ако птиците не мътят яйца, биологичният им вид е обречен. Това научихме от експеримента през 60-те години. Препаратът ДДТ променя дебелината на яйчните черупки и те се пукаха, когато птиците лягаха върху яйцата да ги мътят. Всички човешки въздействия върху природата са експерименти — преднамерени или не. Природата от своя страна също има опустошителни прояви, каквито са сушите, бурите, пожарите, ледниковите периоди, но обикновено живите същества разполагат с време или подвижност да се адаптират към Тях. Ако това не стане, биологичният вид изчезва.
Дали ние, хората, сме изключение от правилото — адаптираш се или загиваш?
Никой не се чувства по-безпомощен и лишен от надежда от безплодната двойка. Те не могат да избягат. Времето им е ограничено и очевидно адаптация не се осъществява. Най-вероятно тяхното родословие ще изчезне. Единствената им молба е: „Господи, дай ни детенце1' Тяхно естествено право, като на всички живи същества, е да продължат рода си.
Можем ли да се отпуснем уверени, че нашата интелигентност, подпомогната от науката, ще ни спасява винаги? Дали „бебето в епруветка', лекарствата срещу безплодие, Цезаровото сечение, инкубаторите за недоносените новородени са триумф на науката? Не, те са признаци на провал във възпроизводството на човешкия род.
На фона на опасенията от проблемите с пренаселеността на планетата, безплодието може би не изглежда толкова ужасно. Може би това е естествен механизъм за ограничаване на свръхчислеността на биологичния вид. Може би ще оцелеят само тези, които могат да преживеят паразитизма, замърсяването и имунния дефицит, за да укрепят биологичния вид. Когато обаче намесата в плодовитостта стане необходимост, а не въпрос на избор, това вече е сигнал за опасност, както бе с птиците, видели пукнатините по черупките на яйцата си. Решението на нашия репродуктивен провал е да не търсим повече изкуствени пътища за забременяване, раждане и грижи за увредените бебета. Решението е в това - да се придържаме към старомодния начин, да пазим естественото.
Ако не сте в състояние да забременеете или да произведете жизнеспособни сперматозоиди, използвайте интелигентен подход. Отстранете пречките.
Пречките са паразитите и замърсителите, същите онези врагове на здравето, за които вече говорихме.
Унищожете посредством зепера и билкова противопразитна програма всички големи и малки паразити. Не се опитвайте да обезпаразитите трайно домашния си любимец. Животът в тясна близост с друг биологичен вид е лукс, който вие не можете да си позволите при тези обстоятелства. Любимецът ви може да живее със своите паразити, но вие, не. Не забравяйте да унищожите и бактериите, и вирусите, и особено Cardnerella, Neisseria, Treponema, древните врагове на човешката репродукция.
Безопасно ли е да унищожавате паразитите, ако има вероятност да сте бременна?
Електронният начин за убиване на паразитите е безопасен, aкo използвате честотен генератор. Честотите на паразитити бактериите са далеч от човешките честоти. Лечението с всяка честота е кратко. Няма никакви странични ефекти.
Зеперът не е изпитан и не трябва да се използва от бременни жени.
Билковият способ за унищожаване на паразитите е изполван от бременни жени без лоши последици, но не е напълно безопасен. Препоръчвам да се изчака до раждането на бебето, ако това е изобщо възможно. Лечението е продължително и интензивно. Растящото дете ще бъде изложено на въздействието на билките, но това е за предпочитане пред въздействието на токсините, произвеждани от паразитите. Трябва сами да отсъдите. Считам, че е по-разумно детето да бъде изложено на действието на билки, отколкото да наследи СПИН или „генетични' болести.
След унищожаване на паразитите, втората крачка към възстановяване на репродуктивната ви свобода е отстраняването ма замърсителите. В репродуктивните органи могат да се натрупат злато, сребро, мед и живак и да нарушат деликатния хормонален баланс между естрогена и прогеетерона или подвиж ността на сперматозоидите. Не са правени изследвания за наличие на метали в матката, яйчниците и тестисите на безплодни двойки. Вие сами можете да извършите това. Слайдове на овариална тъкан, както и на други репродуктивни тъкани,; струват по-малко от $10,00. Изследвайте се сами за зъбен метал. Отстранете всички метали от устната си кухина и ги заме-нете с неметални конструкции. Когато е необходимо ваденето на зъб, трябва да се внимава да не остане част от корена му.
Предупреждение!
Бъдете особено внимателни да не забременеете по време на прочистване на зъбите. Можете да зебременеете още на следващия ден! Това не е шега. Опасно е да заченете, докато в устата ви има значително количество освободен живак. Може да е дори още по-опасно от това, да не е бил пипан. Ако забременеете, никой зъболекар няма да се съгласи да довърши работата по изваждане на живака. Затова не се опитвайте да забременеете все още.
Може в продължение на десет години напразно да сте вземали лекарства за подобряване на фертилността и да сте опитвали напразно да забременеете ин витро и по други методи. И ето, започвате да прочиствате тялото си, да отстранявате живака и забременявате преди да сте довършили работата! Може да изглежда необосновано и нелогично да внимавате след като десет години не сте успели да забременеете, но играйте на сигурно.
Ако не се съобразите с това предупреждение и забременеете твърде скоро, можете да пометнете. Ако все пак се случи, вземайте витамин С и тиоктиева киселина и се надявайте на най-доброто. Мъжете трябва да вземат ежедневно цинк и аргинин (по 60 мг и 450 мг, респ.). И мъжете, и жените ще трябва да добавят към диетата си витамин Е (200 мг), витамин С (поне 1 гр дневно), както и по една мултивитаминна и една мултиминерална таблетка дневно и да консумират пресни плодове, за да си доставят фолиева киселина. Никакви други добавки! Замърсените с тежки метали или разтворители добавки вършат повече лошо, отколкото добро. Ако не сте уверени в тяхната чистота, можете да ги изпробвате, като вземете една таблетка и пет минути по-късно я потърсите в имунната си система. Ако я откриете, не вземайте повече —тя е замърсена.
 ГАДЕНЕ
Гаденето при бременната жена е тормоз за бъдещите роди тели. 131h73b След дългото и мъчително очакване на желаната бременност, бъдещата майка се чувства скапана, получава обилно слюнкоотделяне, повдига й се при мисълта за храна и няма никакво желание за сексуално общуване. А може би сексът по време на бременността не е за препоръчване, въпреки успокоенията от страна на мъжа или акушер-гинеколога. Възможно е повишеното слюнкоотделяне да представлява опит на тялото да излъчи живака. Възможно е също целта на гаденето да е в недопускане на токсини в тялото и държането им колкото е възможно по-далеч от плода. Това са интересни възможности, заслужаващи проучване.
Преди няколко десетилетия лечението на гаденето при бременните се състоеше в едноседмично прилагане на витамин В6 и В12 Помолете вашия акушер-гинеколог да ви ги изпише и пробвайте дали ще помогнат.
Друго още по-старо билково средство е канелата. Поставят се 2 чаени лъжички в 2,5 чаши вряща вода и се оставя да постоят 10 минути Прецежда се и се добавя мед за вкус. Пие се по 1/4 чаша три пъти дневно преди ядене.
Гаденето предразполага към ядене на въглехидрати — макарони, картофи, ориз и хляб, които абсорбират добре. Все пак трябва да поемате и други храни, необходими за растежа па вашето бебе. Трябва да се опитате да замените жадуванитот вас туршии, шоколадов пудиш, газирани напитки със здравословни храни. Понякога на бременните им се ядат странни неща. Потърсете вкуса, който ви се иска, сред здравословните храни. Обърнете се и към отдавна забравените храни, които сте харесвали в детството си.
Ето всички случаи на хора, обърнали се към нас в рамките на една година поради проблеми с фертилността. Не съм изпуснала нито един с цел да прикрия неуспеха. Изчислете сами процента на случаите на успешно забременяване.
Домилита Реншоу и нейният съпруг се опитваха от шест години да заченат дете. Двамата били изследвани и третирани по много начини. Месечният цикъл на Домилита бе нередовен — сигурен признак, че нещо не е наред с фертилността й. Дадох им обикновените указания за избягване  на забременяването, докато трае обезпаразитяването и дезинтоксикацията при двамата. Нейният хормонален тест за ниво на естрогена на 22-ия ден бе малко над нормата (125 pg/ml), ако наистина денят бе двадесет и вторият! Изглежда, че имаше нещо, което дразнеше яйчниците да произвеждат много естроген. Домилита имаше оксалатни и уратни кристали. Започна бъбречно прочистване с билки и да пие по 3 чаши 2% прясно мляко вместо вода. Освен това имаше интоксикация с никел (от зъбите), което бе довело до натрупване на огромно количество бактерии в близост с яйчниците. Назначи си час за зъболекар. Започна противопаразитна програма за унищожаване на овчия чернодробен метил, който й открихме. Междувременно получи обрив от новия си спрей за коса, който се оказа замърсен с празеодим. Тя често получаваше обриви и изяви желание да направи чернодробно прочистване. Това не стана, тъй като тя ни позвъни и ни каза, че е бременна (четири месеца след първото си посещение при нас). За щастие бе успяла да посети зъболекаря си. Девет месеца по-късно роди красиво здраво дете.
Линди Малой и съпругът й се опитваха от осем години да имат второ дете. Цялото им семейство и, разбира се, кучето имаха аскариди. Те го обезпаразитяваха веднъж месечно и не искаха да се разделят с него, тъй като не вярваха, че то е причината. Приложиха му противопаразитната програма за домашни любимци, но след пет месеца Линди имаше повече аскариди от когато и да е преди това. Тя не можеше да се отърве и от чревните метили в матката си, въпреки че се подложи на въздействие с честотния генератор и противопаразитни билки. Тя така си и остана наблъскана с разтворители, бактерии и платина от зъбите. Ендометриозата й си остана. Те просто се предадоха.
Розмари Петерсон, на 33 години, се опитваше да забременее от четиринадесет години. Бе претърпяла седем лапарос-копии за ендометриозата си и тежките спазми на матката. Открихме, че в матката й има овчи и човешки чревни метили. В слюнката й имаше метили в стадий редия и церкария. Разтворителите в матката й бяха мутилбутилкетон, ацетон, тетрахлорвъглерод (от голяма опаковка бутилирана вода), стирен (от стироформните чаши, които използваше), ксилол (от газираните напитки) и декан (от ниско  холестероловите храни). Имаше и хронична гъбична инфекция, която лекуваше с Нистатин. Унищожихме метилите и гъбичките по електронен път. Розмари започна противопразитна програма и се зае да си оправя диетата, но забременя веднага и повече не се върна.
Елизабет Тран, на 37 години, се бе опитвала да забременее в продължение на пет години. Неотдавна била забременяла в резултат на специална хирургична „дарителска' програма, но загубила детето. Установихме, че има токсини в яйчниците и матката (живак и талий от стоматологични смеси, барий и титан, вероятно от червилото й). Не се видяхме повече. Надявам се, че е решила тези проблеми.
Кристофър Грейвли, млад мъж на 26 години и Фредерика, на 22, обещаха да се пазят, докато приключи прочистването. Неговият лекар му бе казал, че подвижността на сперматозоидите му е по-ниска от нормалната. Той беше силен и изглеждаше здрав, но се оплакваше от сериозни болки в долната част на гърба. По електронен път в тестисите и простатата му (прекарана инфекция) бяха доказани иридий, платина и итрий, което бе указание за метал в устата. Той започна бъбречно прочистване с билки. След осем месеца вече бе изпълнил целите, които си бе поставил. Болката в долната част на гърба и болката при уриниране бяха изчезнали. Това го окуражи да започне програма по фертилност. Започна с тиоктова киселина и цинк (60 мг) два пъти дневно. Започна да се бръсне с електрическа самобръсначка, за да не поставя никакви химикали върху кожата на лицето си. Бе му препоръчано да инсталира вентилация на гаража, който бе долепен до дома им, за да намали количеството на газовете, проникващи в жилищните помещения. Междувременно изследвахме неговата жена за токсични елементи. Открихме антимон (от спиралата за мигли), индий и галий (от зъбите) в яйчниците и гърдите й. Имаше болезненост в гърдите по време на месечните си цикли, които бяха доста нередовни. Започна се бъбречно прочистване с билки и се посъветва да махне метала от зъбите си. След два месеца съпрузите преустановиха визитите си, защото Фредерика беше бременна, но не задълго. Няколко месеца по-късно помъдрялата двойка се завърна. Фредерика довърши почистването на зъбите си и двамата започнаха противопаразитна програма. Месечните цикли на жената се регулираха. Включихме й тиоктова киселина  и цинк (веднъж дневно) до първото закъснение на цикълът й. Дванадесет месеца по-късно те ми изпратиха снимка на бебето, което бе на два месеца.
Джинджър Харт се опитваше от три години да забременее. След ендометриална биопсия и D&C (хирургична процедура, наречена дилатация и кюретаж, състояща се в изпълване на пикочния мехур с въздух и изкюретиране на лигавицата) и лапароскопия й бе поставена диагноза „недостатъчно жълто тяло'. Нашето изследване показа, че яйчниците й са интоксикирани от никел и европий (от пломби) и стронций (от паста за зъби). Тя се зарадва, че е разбрала какъв е проблемът й и се зае да го разреши.
Марджори Дейвиз, на 28 години, била дълго време на „хапчета' (синтетични хормони), но не успяла да забременее и ги бе спряла. Всъщност преди една година била забременяла, но получила спонтанен аборт още на първия месец. Тестът за токсични елементи показа наличие на берилий (бензин и петрол), гадолиний и галий в яйчниците и матката й. Металите бяха дошли от сплави със злато в устната й кухина. Марджори носеше много бижута: вериги, гердани, пръстени и др. Съгласи се да махне всички бижута с изключение на два пръстена, в които нямаше от тези смеси. За да намали изгорелите газове в дома си, тя махна всички газови контейнери от къщата и газовата косачка от гаража. Започнаха да паркират колите си вън от двора. Марджори започна бъбречно прочистване и обеща докато трае това, да взема хапчетата срещу забременяване. Пиеше по три чаши 2% прясно мляко дневно, вземаше таблетки магнезий и престана да консумира всякакви други напитки. Три седмици по-късно съпругът й позвъни и отмени часа й като каза, че тя самата иска да ни съобщи хубава вест.
ПРОБЛЕМИ С ПРОСТАТАТА
Ако пикочният мехур не се изпразва напълно и ходите често до тоалетната, особено нощем, вероятно имате увеличена простатна жлеза, която притиска уретрата. Задържането на урина в пикочния мехур води до неговото възпаление, както и до възпаление на бъбреците, тъй като бактериите скоро откриват тази „храна'.
Простатата като че ли е специално определено бунище за  токсини, особено за никела. Бактериите, обитаващи уринарния тракт, бързо откриват „техния' метал (никела). Дори милкого количество никел привлича бактериите така, както хлебните трохи и сиренето привличат мишките. Тези бактерии използват уреята за храна. За да я усвоят, те трябва първо да разделят урейната молекула на две амониеви молекули. Точно миризмата на амоняк издава присъствието на уринарни бактерии в урината. Нашето тяло не произвежда амоняк  без присъствието на бактерии в урината, тя няма да има тази специфична миризма. Ензимът, който използват бактериите, за да разградят уреята, се нарича уреаза. Това става сами в присъствието на никел.
В почвата никелът се намира в изобилие и уринарните бактерии са всъщност почвени бактерии. Тук те разлагат урината и изпражненията на животните. Това е важна тяхна функция за прочистване на почвата около нас и за опазване на околната среда. Именно благодарение на нашата глупост да трупаме никел в организма си, бактериите от почвата намират подходящи условия да се заселят в нас. Ние не можем да спрем да общуваме с бактериите, но това не означава да ги храним. Ако не ги снабдяваме с никел, като че ли и ние сме късче почва, те няма да могат да се запазят в уринарния ни тракт и оттам да навлязат в простатата.
Как можем да избавим тялото си от никела? Това е предизвикателството. Ние не ядем почва. Малките количества, попадащи в храната, не могат да бъдат избегнати. Ние обаче смучем никел като захарно петле. Лъжиците ни, вилиците ни, ножовете, всички са от никел! Неръждаемата стомана съдържа 8% никел! Наистина ли се отделя никелът от приборите, докато се храним? Когато пъхнете ножа в бурканчето с майонеза, тя встъпва в реакция с метала и се отделя никел. Намазвайки филия хляб, вие отделяте слоя, съдържащ никел, и го поглъщате. Ако сложите ножа в устата си, ще почувствате вкуса на метала. По-късно ще го измиете, но не преди да изядете никел в количество, достатъчно да осигури дневната дажба на всички бактерии от така необходимия им елемент. Никелът е необходим на бактериите, но на нас, не. Даже растенията поддържат ниско ниво на никел в себе си. Поради замърсяването на фуражите, обаче, днес кокошето яйце съдържа около 4 микрограма никел на 100 грама. (Вж. Food Values by Pennington and Church, 1985.) За да снасят кокошките замърсени с никел яйца, значи и те самите имат замърсяване.
 На малките деца никога не трябва да се дават метални чаши и прибори. На тях им е необходима силна имунна система, за да могат да се справят с наплива на нови бактерии и ви руси във времето на СПИН. Никелът трябва да си остане и почвата, а не в нашата посуда и прибори.
Друг голям източник на никел са металните зъбни конструкции. Никелът се използва, за да придаде твърдост на зла тото. Ако имате проблеми с простатата, махнете метала от устата си. Никелът се използва за направата на мостове златни коронки, пломби и др. Заменете ги всички с пластмасови. Не гответе в метални съдове. Използвайте старомодните дървени лъжици или такива от твърда пластмаса. Вина ги използвайте пластмасов нож за маслото и майонезата. Ни кога не купувайте масло в опаковка от фолио.
Никелът е мастноразтворим и затова, когато по-голямо количество навлезе в тялото ви, той се складира временно в подкожната мастна тъкан. Кожните ви мазнини могат да се окажат натоварени с никел, което да доведе до кожни „алергии'. Плешивостта на мъжете е такава „алергия'. Организмът се опитва да се освободи от никела чрез потта. За да подпомогнете изхвърлянето на никела, винаги мийте изпотения скалп. Кожните мазнини разтварят никела от металните бижута (понякога остават зелено-черни следи по кожата) и го транспортират вътре в тялото. Не носете метални бижута. Обеците и други бижута-пиърсинг трябва да бъдат пластмасови. Същото се отнася за часовниците, рамките на очилата, пръстените. Мъжете, които са намалили нивото на никела и са решили проблемите с простатата си, може да забележат, че започва да никне нова коса на отделни места по оплешивялото им теме.
Бактериите не могат да живеят в простатата без наличие на никел. Така че вие можете да решите проблемите си с жлезата с простата тактика — да спрете замърсяването на тялото си с никел. Забележете, че получавате нов пристъп след инцидентно използване на метални прибори в ресторант или сервиране на салата, съдържаща майонеза, с вмъкната метална лъжица в салатата. Когато това се случи, може би е разумно да вземете капсула хистидин (около 500 мг, по една дневно, в продължение на три седмици). Хистидинът е хелатор (вещество, което свързва определени йони и ги отстранява от разтвора) на никела. Вземането на цинк е също полезно (60 мг два пъти дневно в продължение на един месец). Възможно е никелът да неутрализира ензимите на цинка. Прочетете  за ползата от лененото семе, но не забравяйте да изпитате всеки продукт за замърсители, преди да решите да го приемате катодобавка.
Простатните проблеми от всякакъв вид се оправят, когато се унищожат бактериите със зепинг и се прочистят бъбрене и зъбите, последвано от Чревна програма.
Ричард Трейлор, на 71 години, страдаше от простата и заболяване на уринарния тракт от три години. Налагаше се да му се премахне цикатрикс от предишна операция. Започнахме с билки за бъбреците и след две седмици той имаше чувствително подобрение на струята при уриниране. При следващото му посещение направихме изследване за токсини. Оказа се, че в генито-уринарния му тракт има радон, хром, итрий и стронций. Той престана да използва омекотител на водата (такива соли са замърсени с хром), паста за зъби (източник на стронций) и направи отдушници на помещението за газови контейнери (източници на радон). Това ликвидира всичките му здравни проблеми за по-малко от два месеца. Оправи се и язвата на стомаха му, за която вземаше лекарства. Беше много доволен, че е направил отдушниците и реши да проведе противопаразитна програма и да направи зъбно прочистване, само за да види какво още може да направи за здравето си.
Омер Уитни, на 45 години, в недалечното минало бе бил винаги силен, здрав и се бе занимавал с физически труд. Когато се обърна към нас, той едва ходеше от слабост и различни болки. Имаше и проблеми с простатата, започнали няколко години преди това. Нашите тестове показаха наличие на четири вида бъбречни камъни. Започнахме с половин доза от билковата рецепта, за да дадем възможност на камъните да се разтворят по-бавно. След месец той все още имаше малко камъни, но крампите на краката му бяха изчезнали. По това време му открихме два вида Ascaris, които той унищожи с честотния генератор. Намерихме и натрупвания на тетрахлорвъглеводород и пентан (от декофеинизираните напитки), както и бензин и ТХЕ (Трихлоретилен-разтворител — използва се за отстраняване на мазнина от метали. Влиза в състава на препарати за отстраняване на петна, боя, коректори за пишещи машини и др. — бел. пр.). Състоянието му се подобри значително за пет седмици и той беше нетърпелив да продължи. Тестът за токсини показа,  че в организма му има много мед, антимон (от масажи с минерали), кобалт (от афтършейв), цирконий (от дезодорант), талий (от оранжада с добавен витамин С) и живак (от зъбни пломби). Той заяви, че възнамерява да ги прочисти всички и да си върне изгубената сила.
Харви Ван Тил, на 35 години, дойде с оплаквания от простатата и оток на тестисите, започнали наскоро след извършена вазектомия. Имаше болка отдясно на корема. Започнахме го с бъбречни билки. След четири седмици той беше елиминирал оксалатните си кристали и се чувстваше много по-добре. След това открихме възрастна форма на чревен метил и човешки чернодробен метил в простатна-та му жлеза! Унищожихме ги с честотен генератор и болката изчезна. Той си купи свой апарат и нямаше нужда по-; вече да идва при нас.
Клейтън Гамино, на 26 години, имаше болка при уриниране,' която според него бе останала след преболедуване от възпаление на простатата. Той отстрани метала от устата си и направи бъбречно прочистване. След половин година нямаше и следа от болката и той стана баща за първи път
БОЛКИ ВСТРАНИ ОТ СРЕДНАТА ЛИНИЯ НА КОРЕМА
Болката вдясно може да идва от проблем на илеоцекалната клапа, апендикса или дебелото черво. Може да се дължи и на черния дроб, който е разположен по-горе, но може да изпраща болкови импулси към това място.
Третирайте тази болка на първо място като чревен проблем и унищожете паразитите и бактериите, а след това нормализирайте чревната перисталтика с Чревната програма. Ако болката продължава и особено ако отива нагоре и достига средата на кръста, тя е чернодробна.
Черният дроб е голям орган, намиращ се почти изцяло в дясната страна на тялото, но има и по-малък дял, разположен отляво. Той е химическият завод на тялото. Обработва храната, намираща се в червата (храната, която сте консумирали преди часове) и произвежда от нея веществата на организма. Превръща токсичните вещества в нетоксични, които бъбреците излъчват в пикочния мехур. Черният дроб прави мазнините разтворими във вода, за да могат да бъдат от делени с урината. Той произвежда жлъчка, чрез която токсичните вещества постъпват от черния дроб в червата. Жлъчката прави възможно всмукването на мазнините и калция. Ако черният дроб не доставя достатъчно жлъчка в червата, в чревното съдържимо и изпражненията остава повече мазнина и те ще плават в тоалетната чиния. Това ще ви покаже, че имате блокаж на жлъчния канал.
Фиг. 22. Черният дроб има по-голям десен лоб, в който е втъкнат жлъчният мехур и по-малък ляв лоб.
Жлъчката е светло зелена. Смесвайки се с чревното съдържимо, тя му придава тъмно кафяв цвят. Ако жлъчката не достига до червата, тяхното съдържимо ще бъде по-светло, дори жълто или оранжево. Това е друг белег на блокажа на жлъчния канал. При нормално отделяне на жлъчка, дневното й количество е над една кварта (1,14 литра). Тъй като с жлъчката се излъчва холестерол, това дневно количество жлъчка представлява важен механизъм за поддържане ниско ниво на холестерол в организма. При затлачване на жлъчните канали с шлаки дневното производство и излъчване на жлъчка може да спадне наполовина, което води до нарушения в храносмилането и увеличаване нивото на холестерола. Когато храната не се смила и абсорбира добре, от това се възползват вездесъщите бактерии, които са винаги готови да грабят.
Лекарства за понижаване на холестерола трябва да се вземат само в случаите, когато не може да се възстанови нормалното отделяне на жлъчка.
Само за няколко часа E.coli и други чревни бактерии, които в умерени количества не вредят, могат да се размножаг натрупат и да предизвикат подуване на корема, газове и болки. Вашето тяло не образува газове. Това правят единствен бактериите. Ако болката отстрани на тялото е съпроводени подуване на корема и газове, вие имате проблем със смила нето на храната. Ако този проблем се дължи на задръстен шлаки черен дроб, болката е под или над него, холестерольт ви е повишен или изпражненията ви са светли. В някои случай са налице и трите симптома, в други, само някой от тях За да прочистите затлачените жлъчни пътища трябва д,1 направите едно след друго няколко чернодробни прочиствания, докато проблемът изчезне. Ако обаче в жлъчните пъти ща има живи паразити, прочистването няма да е ефективно Паразитите могат да бъдат унищожени чрез зепинг или чрез билкова противопаразитна програма, след което се преминава на поддържаща програма (два пъти седмично). Едва след загиването на паразитите (около 20-ия ден при билковата програма), ще се получи отделяне на много зеленилка и ще можете да изхвърлите жлъчни камъни. Жлъчните пътища се прочистват един по един. Ние имаме стотици по-широки пътища и хиляди по-малки, които се вливат в тях. Правете чернодробно прочистване на всеки две седмици (освен когато, сте болни), докато болката изчезне, храносмилането ви се нормализира и се изпълните с енергия. Можете и да свалите някой килограм, но само ако имате свръх тегло.
Запомнете, че затлаченият черен дроб не винаги боли. По-вероятно е болката да се дължи на възпалението, причинено от бактериите в жлъчния мехур, жлъчните пътища и червата. Не чакайте болката да се появи над мястото на черния дроб. Ако имате някой от белезите, за които споменахмезапочнете чернодробно прочистване. Но дори да ги нямате, прочистването няма никакви противопоказания, а може да помогне много. При болка вдясно отстрани, приемете, че имате отлагане на шлаки в черния дроб и направете прочистването. Вижте дали ще излязат камъни.
Фиг. 23. Жлъчни камъни
Брус Хери на около 40 години, имаше силна болка отстрани на ялото и газове в корема от няколко седмици. Беше ходил на лекар, който му казал, че му няма нищо. Ние обаче намерихме овчи чревен метил в червата и тимуса му! Тимусът е жлеза, участваща в имунитета и всичко попаднанало в нея е много опасно. В тимуса му имаше и бензол, което предразполага към СПИН. Посъветвахме го и той веднага започна да употребява мляко вместо газирани напитки. Унищожи електронно метилите и започна противопаразитна програма. След три седмици нямаше и следа от бензола в тимуса, болката отстрани бе много по-слаба и той пожела да започне бъбречно прочистване за болката и долната част на гърба си. Не предприе чернодробно почистване. Подобрението му вероятно се дължеше на засилване на имунитета му и ликвидиране на бактериите.
БОЛКА В СРЕДАТА НА КОРЕМА, СТОМАШНА БОЛКА
Колонът пресича корема ви от дясно на ляво, през средата му. Това е и мястото, където жлъчният канал се влива в тънкото черво. Повечето болки в средната част на корема се дължат или на колона, или на мястото на свързване на жлъчния мехур и червото. Унищожете паразитите и бактериите посредством зепинг или билковата рецепта. Подобрете храносмилането си чрез консумиране само на чиста храна (не яжте мухлясали храни, кипвайте млечните продукти). Понякога болката в средата на корема е стомашна. Стомахът има клапи в горната и долната си част, чието предназначение е да задържат храната в него. Клапата в горната му част, където стомахът се съединява с хранопровода, е любимо място на бактериите. Рядко разбирате за присъствието им. Те работят тихичко. Това място е точно под гръдната кост. Понякога тъканта изтънява дотолкова, че клапата не може да се затваря плътно и храната се връща в хранопровода. Това състояние се нарича  рефлукс. Получавате съвет да спите на висока възглавница и да приемате храната на малки порции, особено преди лягане. Може би пиете Реглан за по-бързо изпразване на стомаха. Лекарствата, съдържащи храносмилателни ензими, могат също да ви помогнат в това отношение, но често съдържат плесени. Истинското решение на проблема е да се унищожат бактериите, обитаващи тази област, и да се предотврати повторното им заселване. Започнете с унищожаване на Salmonella и Campylobacter чрез зепинг. След около ден обаче други бактерии ще попаднат на това място. Някои идват от зъбите ви! Други идват от черния ви дроб! Тези два източника често доставят бактерии на стомаха. Стомахът позволява в него да постъпва по малко жлъчка в края на всяко хранене и това е нормално. Ако обаче в жлъчката има стадии на живи паразити и бактерии, те могат да се опитат да колонизират и стомаха.
Фиг. 24. Стомах, хранопровод, диафрагма, жлъчен мехур
Ако количеството на стомашната киселина е недостатъчно или в стомаха има натрупан токсин, паразитите и бактериите могат да се задържат в стомаха, като се заравят в лигавицата му, за да избегнат киселината. Така може да се образува язва на стомаха.
СТОМАШНА ЯЗВА
Често язвата на стомаха е неболезнена. Поради това вие сте в неведение за наличието на паразити в стомаха ви, докато те намерят удобни места да се скрият. Вземането на антиацидни средства работи в тяхна полза. Решението и на двата проблема — болката и язвата, е в избиването на паразитите и бактериите, последвано от зъбно и чернодробно прочистване. Един токсин, който особено често се натрупва в стомаха, е арсеникът от пестицидите. Вие го вдишвате едновременно с мухите и  хлебарките, които се опитвате да унищожите.
Други токсини, които вдишваме, са фибростъклото, азбестът, формалдехидът и фреонът. Лигавиците на носа и устата захващат порядъчно количество от тези токсини, които със слюнката и назалните секрети попадат в стомаха. Бактериите и металът от зъбите попадат в стомаха по същия начин. Вие просто ги гълтате.
Прочистете въздуха в дома си. Не използвайте никакви пестициди (виж за други методи в „Рецепти'). Металът от зъбите ви може да бъде отстранен само с няколко посещения при зъболекар, но чернодробното прочистване трябва да продължи година или две, за да имате трайни резултати. Болките могат да отзвучат за няколко седмици, но това не трябва да отклонява вниманието ви от целта. За да възвърнете жизнеността си, вие се нуждаете от напълно чисти черен дроб и стомах.
ХИАТАЛНА ХЕРНИЯ
Когато бактериите, които вече са отслабили горната клапа на стомаха, достигнат диафрагмата, тя също изтънява. Това води до изтласкване на храната нагоре през диафрагмата (По-точно през отвора на диафрагмата, наречен hiatus.Оттам идва названието хиатална или диафрагмална херния — бел. пр.). Налягането, създавано в коремната кухина при преяждане или седене във фотьойл подпомага изтласкването на храната. Разхождайте се след изхранване. Не си лягайте с пълен стомах. Не ползвайте шезлонги. Твърде много хора, около 25%, имат малка хиатална херния, но тя боли само когато е възпалена. За да облекчим болката, първо трябва да се справим с възпалението. С времето диафрагмата ще се заздрави и хернията може да се смали от само себе си.
Фиг. 25. Хиатална херния
Джефи, на 3,5 месеца плачел много от самото си раждане.  Имаше много газове. Не можеше да се остави на леглото без да заплаче отново. Имаше чести настинки и запушен нос. Детето бе изключително на майчина кърма. Така че неговата хронична салмонелна инфекция трябва да бе получена от някой носител — може би майката, въпреки че тя нямаше никакви симптоми. Изследването на кърмата й показа наличие На платина и телур. Решението бе да се премахнат металите от устата на майката, както и да мие ръцете си преди кърмене. Бащата на Джефи имаше Ascaris и чревни трематоди. Много бе вероятно и бебето да ги има и болката в коремчето, причинена от газовете, да се усилва от паразитите. По-голямата сестричка на Джефи също била много ревлива през първите девет месеца и лекарите казали, че това е „семейна черта'. Като бебе тя също имала ушни инфекции, чести простуди и от време на време, лющене на кожата. Оказа се, че сестричката също има аскариди. Родителите бяха много доволни, когато разбраха, че могат да решат всички здравни проблеми на семейството чрез унищожаване на паразитите и елиминиране на токсините.
Ръби Адаир, на 14 години, изписа една страница с оплакванията си. Тя имаше хронична умора. Казваше, че количеството антибиотици, което е изпила, може да напълни една стая. Имаше пробождащи болки в стъпалото, отиващи нагоре по крака. Изследването показа наличие на живак и талий в имунната й система. Вместо да я изплаши, тази новина я изпълни с надежди за излекуване. Уговори си час при зъболекар. После ни описа стомашната си история. Преди година, когато била на сватба, получила разстройство и започнала да повръща. Помислила, че е „грип', но това продължило шест месеца и пропуснала много занятия. Ходела на училище само по един час дневно. Психологът решил, че проблемът е от емоционално естество. Намерихме в червата й и в стената на стомахаFasciolopsis, чревен метил. Тя започна противопаразитна програма и след три седмици вече имаше апетит, спеше добре, умората намаля и подобрението на здравето й беше видимо.
 РЕСПИРАТОРНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ
АСТМА
Това е заболяване, описано още в древната литература. Единственият прогрес по отношение на астмата оттогава насам е в даването на лекарства за облекчаване на симптомите.
Астмата в 100% от случаите е свързана с ларвите на Ascaris. Веднага след излюпването си от яйцата (в стомаха, след поглъщането на нечистотията) микроскопичните ларви се придвижват не към червата, а към белите дробове. Опаразитеният човек се опитва да ги откашля, разбира се, но в погрешните си усилия да възпитаваме децата, ние ги учим да поглъщат всичко, което се отделя при кашлянето! Така младите червеи се поглъщат и попадат отново в стомаха — този път, за да си създадат дом в червата. Някои от тях не напускат стомаха и престоят им там е свързан с болки и натрупване на бактерии и вируси.
При повечето случаи на опаразитяване с аскариди се откриват и бактериите Bacteroides fragilis, които на свой ред носят вируси Coxsackie (мозъчни вируси).
Дали тези бактерии и вируси ще се развиват буйно във вашия организъм, зависи от това, дали ще им предоставите добър дом, а именно — дали някой ваш орган ще е с понижени защитни сили. За Bacteroidesпредпочитани органи са черният дроб и мозъкът (в мозъчните тумори също се открива Bacteroides), а за Coxsackie — зъбните абсцеси и мозъкът.
Не всеки човек с аскариди развива астма, въпреки че развитието им винаги преминава през белодробен стадий. Дали това зависи от възрастта, когато става опаразитяването? Или от броя на попадналите в организма индивиди? Или от годишното време, когато се осъществява белодробният стадий?
Невинната кашлица през ранното детство не трябва да бъде неглижирана. Използвайте честотен генератор, поставен на честотата на Ascaris (408 kHz) или зепер още в началото на кашлицата. Особено внимание отделете на миенето на ръцете преди ядене и на домашните любимци, като убиете и техните аскариди със зепер или противопаразитни билки в храната.
Боледуващите от астма стават алергични към много замърсители на въздуха като полени, животински косми, дим. Продукцията на хистамин от белите дробове, както и широ ката приложимост на хистидина при различните алергии са научно добре обосновани. Чревната инвазия води и до производство на хистамин, и до висок брой еозинофили (над 3), а астматиците имат и двете, но рядко се изследват за червеи! Дават им лекарства за подобряване на дишането и толкова. В последно време има повече и по-добри лекарства, въпреки тяхната токсичност.
Вие обаче можете да сложите край на астмата си като ликвидирате опаразитеността си с Ascaris. След това бъдете внимателни — мийте ръцете и ноктите си с житен спирт и не позволявайте никакви нечистотии да се докосват до устните ви. Ако имате лошия навик да си гризете ноктите или да си смучете пръстите, носете пластмасови ръкавици в продължение на една седмица. Мийте ръцете на децата преди да хапнат каквото и да е, дори между отделните хранения и изрязвайте ниско ноктите им.
Кучета, котки, прасета и коне — всички имат аскариди. Никога, никога не позволявайте на децата да бършат повърнатото или изцапаното от животните. Това може да доведе до масивно опаразитяване и до въникване не само на астма, но и на припадъци. Убийте червеите в животинските нечистотии преди вие самите да се заемете с почистването им. Никога не използвайте собствените си метла и лопата. Направете го с картон, вестник или друго нещо, което можете да си позволите да изхвърлите. Залейте нечистотиите с повидон йодин (има го в дрогериите), дори да са вън от дома ви, и поръсете със сол преди да пристъпите към прочистването им. Изхвърлете ги на боклука вън от дома ви. Измийте ръцете си с житен спирт, като обърнете особено внимание на ноктите. Ако готвите у дома и не внимавате, можете да опаразитите цялото семейство.
Ако в семейството ви има болен от астма, цялото семейство трябва да бъде третирано за Ascaris посредством зепера или с противопаразитни билки. Даже след като са тритирани всички, включително и домашните любимци, те не трябва да се допускат в спалнята на астматика. Астмата не е само паразитно заболяване. Тя е и алергия към домашния любимец и към замърсители, намиращи се във въздуха.
Прочистете въздуха. Не допускайте попадането на дим и аромати във въздуха на дома. Отстранете от къщи всички химикали, препарати за почистване и полиране и т. н. Съхранявайте някои, които са ви необходими в гаража, не в мазето, защото въздухът от мазето се издига нагоре и прониква в жилищ ните помещения. Прочистете цялата къща. Ако някой има нужда да използва лак за нокти или коса, да гправи навън през лятото, а през зимата, в собствената си стая, при затворена врата. Използвайте хлорен филтър за водата, особено за тази от душа. Ако е възможно, инсталирайте адсорбатор с максимална сила на филтриране над печката, но в никакъв случай с химикали, добавени към филтъра и никога с филтър от фибростъкло. Добре е да се постави въздушен филтър в спалнята на астматика, като се оставя да работи в продължение на един час и се изключи един час преди лягане, за да няма никакви въздушни потоци. Да раздвижиш праха е по-лошо, отколкото да го оставиш, където си е. Никога не използвайте прахосмукачката в присъствието на болния от астма. Белите дробове се оправят бързо, когато въздухът е чист и няма реинфестиране. Най-доброто възстановяване е навън, но далеч от дървета и храсти или у дома при използване на климатик (в среда без азбест, формалдехид, арсеник, фибростъкло и животински косми).
След като намалеят астматичните ви пристъпи, намалете използването на инхалатора си, но винаги го дръжте под ръка. Ако се наложи да го използвате, постарайте се да разберете какво е предизвикало пристъпа.
Водете си бележки. Може да ви отнеме половин година с дузина пристъпи, за да се убедите в причините и да победите астмата! Ще бъде прекрасно да не е необходимо да използвате спрей и медикаменти, нали? Ако получите пристъп след една година, може би се касае за сезонност на причинителя. Борово дърво в близост до дома ви, цъфнал храст или първото косене на ливадата? Стойте далеч от тях до пълното си излекуване.
Съществуват традиционни билки за белите дробове. Отгледайте си сами черен оман (също „зарасличе' — бот.,Sym-phytum — бел. пр.) и чесън. Правете си чай от изсушен лопен (също „овча опашка' — бот., Verbascum — бел. пр.). Можете да получите ценна информация и от книги за билките. Изсушете си от тези билки за зимата. Внимавайте да направите това така, че да не се образуват плесени.
Сузана Карлил, на 45 години, имаше астма от ранните си детски години. Когато дойде при нас, беше на Албутезол спрей и таблетки ежедневно. Наскоро бе получила и артрит. Бе й препоръчано да използва аргинин вместо кофеина. Нашето изследване показа, че има два вида Ascaris и  е алергична към котки и други животни. След унищожаване на аскаридите, бактериите Bacteroides и вирусите Сох-sackie c честотния генератор, тя започна билкова противопаразитна програма. В дробовете й бе открито замърсяване с керосин, тетрахлорвъглеводород, минерално масло, бензалкониев хлорид (антисептик, използван за миене вимето на кравите. Бе алергична и към прясно мляко), алуминий от посудата й и алуминиев силикат от солта. Имаше и още два белодробни паразита — Paragonimus иPneumocystis. След ликвидиране на паразитите тя се оправи веднага и престана да идва при нас.
Кей Венкерт, на 63 години, имаше астма от много години и вземаше Провентил, но имаше толкова тежки странични ефекти, че си стоеше вкъщи и не смееше да си покаже носа навън. Дробовете й бяха пълни с бензалконий (от пастата за зъби), арсеник (от отрова за мравки под умивалника й), цирконий (от дезодорант) и никел (от зъбен метал). Тя имаше в белите си дробове Ascaris и Naegleria, mycoplasma, Endolimax и чревен метил. Откашляше кръв, а наскоро нейният лекар й бе установил, че има бронхиектазии. Въпреки че убихме всички тези паразити и прочистихме средата в дома й, тя не получи никакво подобрение, тъй като бързо се опаразитяваше отново. Имаше пет зъба с инфектирани корени, които не искаше да извади.
Ейми Нюбери, на 41 години, бе получила неотдавна астматични пристъпи. Първоначално била на кортизон, но когато дойде при нас, беше на инхалационно лечение (Ventilin, Intel и Asthmacort™). Имаше и стомашни проблеми, а наскоро бе прекарала пневмония. Често влизаше в болница заради страданията си. Нашето изследване показа, че в дробовете й има ларви на Ascaris, Endolimax, Naegleria и Acanthocephala! Имаше и замърсяване с арсеник и паладий (зъбен метал). Беше избегнала няколко хоспитализации благодарение на хомеопатично лечение за задуха. Бяха ни необходими няколко месеца (пет посещения), за да открием източника на арсен, който се оказа килим в спалнята й (устойчив на петна!). След като сама изчисти килима с пара и направи чернодробно прочистване (след първото унищожаване на паразити), тя бе изненадана от подобрението, което получи. В продължение на повече от месец не бе влизала в болница и вземаше инхалационните средства само профилактично.
 Планираше да прочисти зъбите си. Тя възстанови напълно здравето си.
Лаура Брустер, на 25 години, живееше в много стара къща. И най-малкото й усилие бе в състояние да провокира астматичен пристъп. Правеше чести пневмонии. В дробовете й имаше берилий и азбест, както и два парзита —Paragonimus (белодробен метил) и Ascaris. Тя изхвърли всички старомодни лампи и свещници от дома си, но не можа да намери източника на азбест. Отърва се от астматичните пристъпи, но кашлицата и пневмониите ще продължават, докато се премести от тази къща.
Брет Уилси, на 70 години, имаше хроничев синузит и през повечето време беше като задръстен. Получаваше проти-воалергични инжекции за прах и плесени и инхалационни медикаменти за астмата и емфизема си. Имаше астма от осем години. Имаше оксалатни, уратни и три вида фосфатни кристали в бъбреците. Започнахме с билки за бъбреците. Неговият кръвен тест показа висок „общ въглероден двуокис' или „карбонат', говорещо за недобър въздушен обмен. Калият му бе нисък, което означаваше, че адреналните му жлези не могат да регулират електролитите (натрий, калий и хлор) и бе свързано с мускулна слабост. Неговата LDH (ензим, чието повишаване се разглежда ко-то маркер за разпад на тъкани — бел. пр.) бе твърде висока, което показва, че сърдечният му мускул също беше в дистрес. За щастие, броят на червените му кръвни клетки беше леко повишен, което помагаше за снабдяването с кислород. (Виж „Анемия', стр. 285). Броят на еозинофи-лите му беше висок, което е правило при астматиците, тъй като всички имат Ascaris. Освен Ascaris той имаше в белите си дробове чревен и панкреатичен трематод плюсHeterakis (пилешки кръгъл червей), човешка анкилостома и Prosthogonimus, друг метил. Дадохме му протовопаразитни билки. След две седмици беше много по-добре, въпреки че все още имаше малко аскариди. Брет имаше интоксикация с барий и хафний, които проследихме до устната му кухина, а също и с никел, калай и рений. Спря да използва купешка течност за накисване на протезите си, а жена му спря да използва лак за коса. Те започнаха да паркират колата си пред външната врата, а не в гаража. Той започна да пие домашно приготвен чай от черен оман. След всичко това Брет се почувства много по-добре.
Когато престана да носи часовника си, той премахна източника на никел. Никелът има афинитет към белите дробове, простатата и кожата. Брет можа да намали инхалирането на медикаменти отведнъж на всеки час до два пъти дневно. Можеше вече да диша по-дълбоко, отколкото преди. Открит бе и източникът на замърсяване с олово — една подлизваща връзка във водопроводните тръби на дома му. Тя бе затегната. Хроничната му умора изчезна и той не спираше да се смее и шегува с „емфизема' си, който му бе създал толкова тревоги.
Беа Кернес, на 49 години, имаше астма от детските си години, когато имала и екзема. Когато дойде при нас вземаше няколко медикамента плюс антибиотик и противоалергични инжекции. Тя имаше интоксикация с антимон (въпреки че не използваше грим), европий, танталий и гадолиний от зъбен материал. Имаше и сутрешни отоци по ръцете. Започна прочистване с бъбречни билки. Тя унищожи чревния метил в червата си и аскаридите в белите си дробове и престана да идва при нас за около половин година. След това се появи и ни каза, че няма оплаквания от астмата, контролира паразитите с поддържаща противопаразитна програма и от време на време пие чай от бъбречни билки.
Цялото семейство на Синтия Прут, за която вече говорихме, бяха астматици. Беше й казано, че при тях астмата е наследствена. Тя и трите деца бяха на инхалации, назални спрейове, сиропи за кашлица и антибиотици. Десет годишната Нола имаше и ушни инфекции и много аллергии. Осем годишният Луис, слабо и нервно момче бе на диета без брашно и мляко, защото имаше непоносимост към тях. Пет годишният Ървин рядко излизаше със семейството, защото имаше чести стомашни болки и можеше да повърне без предупреждение. Майката и двете по-големи деца имаха Ascaris, а Луис имаше и ланкреатичен метил. Домът им бе замърсен с ванадий от просмуквщ се газ. Паразитите бяха бързо унищожени, а газопроводът, поправен. Цялото семейство се оправи напълно и нямаше нужда от повече посещения за техните „наследствени' болести!
Астмата е само един от честите респираторни проблеми. Причините са винаги комбинации от Ascaris и други паразити със замърсители (алергии).   www.scritub.com


Нашата страница във Фейсбук

УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА

УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА
УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА