вторник, 8 декември 2015 г.

Жена с рак излекувана с кукуряк.

"Искам да напиша рецепта за лечение на рак,някога спасило майка ми от рак на жлъчните пътища.Оперирана 1983 год  от най-добрите хирурзи в Разград-Каравасилев и Георгиев -дали и година и половина живот,живя 25 год.КУКУРЯК -силно отровно и лековито. 15 см корени сварени в 300 мл вода и 1 супена лъжица чиста дървесна пепел ,под капак,докато остане 150 мл. Изстива,прецежда се,на тъмно и хладно.3 пъти на ден преди ядене по супена лъжица.В книгата за билките на кукуряк пише -сварен с дървесна пепел за лечение на рак. "

От ФБ
===================================================================

УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА тук


==================================================================
Още споделен опит за кукуряк и рак  :

Невена Босилкова С подобна рецепта моята свекърва е спасила сестра си от рак на дебелото черво. Направили й операция, но имала разсейки и се оправила с корени от кукуряк и ранилист в прибавка, писала съм за това тук : http://kasnaprolet9999.blog.bg - Когато се обърне каруцата пътища много

" Моята свекърва е излекувала сестра си от рак на дебелото черво преди 40 години с една билкова рецепта. Сестра й е още жива на около 90 години. Сега поддържа жив свекър ми с тази рецепта, който от 10 години има рак на лимфните възли. Той скоро ще навърши 88 г., не е в добро състояние, много слаб, но жив. Мисля си че ще бъде едно добро дело да я публикувам тук. Дори да нямате нужда от нея( и дано никога не Ви потрябва), запазете си я, все може да помогне някога на някой нуждаещ се.

В 1.2 л. кипяща вода се слагат 2 равни кафени лъжички дървена пепел/изгарят се дърва и пепелта се пресява/ да ври 2-3 мин. и захлупено се оставя да пренущува. На сутринта се прецежда бистрата вода-получава се около 1 литър течност / около 200 мл.остава в пепелта/. В тази течност от 1 литър се слагат 2 равни кафени лъжички корени от кукуряк / изсушени и счукани-берат се през м.май/ и 1 равна кафена лъжичка корени от ранни лист / изсушени и счукани-берат се през м.октомври/, след което се слага сместа да ври на слаб огън, до като остане 0.5 литра течност.
         В отделен съд се слага 0.5 литра вода от чешмата да заври и се прибавя към течността от билката, за да стане отново 1 литър, като след това ври още 2-3 мин. и се сваля от огъня- оставя се похлупено да пренощува. На сутринта се прецежда в две тъмни шишета по 0.5 литра. Държи се на хладно и тъмно, но не в хладилник.

Употреба:
Взема се от отварата 4 пъти в денонощието по едно пенецилиново шишенце на 6 часа, половин  час преди ядене:

Сутрин в 6 часа;
Обяд в 12 часа;
След обяд в  18 часа;
През ноща в 24 часа.

Взема се най-редовно най-малко 7 месеца, след това може да се почине 1 месец и отново още толкова. След това може да се пие всяка година, есен, зиме и пролет, а през лятото се почива.
Ефекта от лекарството се чувства третия месец.


Корени от кукуряк могат да се намерят в аптека “Даттила”, която се намира на в гр.София, ул. “Кирил и Методий” №34 /на ъгъла с ул “Раковска”/,

Корени от ранни лист се намират по всички билкови аптеки. 
Цялата статия четете тук  http://kasnaprolet9999.blog.bg    Автор: kasnaprolet9999

=================================================================

Кукуряк (Helleborus)



Кукурякът е широкоразпространено у нас многогодишно тревисто растение от семейство. Той има  стъбло, достигащо до 45-60 см, но основно за медицински цели се използва  червенокафявото и силно разклонено коренище. Цветовете са жълтозелени и едри, плодът е мехунка с много семенца. кукурякър Цъфти от февруари до април.
Коренището с корените се изважда  рано напролет – февруари-март, или през  октомври.  Изсушените коренища са тъмнокафяви отвън и белезникави отвътре, имат неприятна миризма и горчив вкус. Трябва да се съхраняват в сухо и проветриво помещение, за да не влошават качествата си.
Отровните гликозиди хелеборин, който действа слабително, и  хелебореин – усилващ сърдечната дейност,  са сред най-полезните вещества в растението.
Лечебните свойства на кукуряка са познати отдавна. Той засилва сърдечната дейност, действува пикочогонно, слабително, успокоява нервната система. Прилага се при сърдечна недостатъчност, хемороиди, задържане на течности в организма, жълтеница, плеврит, различни видове кашлица и др. В българската народна медицина коренищата се препоръчват още при възпаление на гръбначния мозък, менингит, туберкулоза, нервни заболявания и др. Корени, сварени в оцет, се прилагат срещу упорит пърхот и за укрепване на косъма, за промивки при гнойни рани и гнойни пъпки по клепачите на очите и др. Корени, сварени с дървесна пепел, се дават против рак.
В Русия кукурякът (Кавказки кукуряк – бял) се използва за отслабване, но е наложително да се спазват няколко условия. Залага се на неговата способност да прочиства организма от шлаки и да съсдейства за възстановяването на правилната обмяна на веществата.
Не бива да се допуска преяждане през целия курс на лечение.
Задължително се спазват дозировките – четвърт чаена лъжичка смлени корени на един прием. Растението е отровно и предозирането може да доведе до нежелателни проблеми.
Кукурякът се приема сутрин на гладно, в противен случай процедурата е безпредметна. Препоръчително е след приема на кукуряк поне 2-3 часа да не се приема храна.
Внимание: приемът на кукуряк, независимо с каква цел, трябва да става под контрол на специалист!
Източник : http://www.dieti-otslabvane.com


===================================================

Цитотоксични и генотоксичен активност на някои Helleborus видове

http://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/14786419.2014.889135



www.researchgate.net



Нашата страница във Фейсбук

УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА

УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА
УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА