четвъртък, 2 юли 2015 г.

Ваксиниране на новородените

Ваксиниране на новородените


Често си говорим, че ваксинирането на новородени е не само излишно, но и много рисково. Не става въпрос само за възрастта и че веднага след раждането болшинството от противопоказанията за ваксиниране не са се проявили, за да знаят педиатрите, че дадено бебе не трябва да се ваксинира в този момент или изобщо. Всички знаем защо в България е наложено това ваксиниране в родилното. Ясно е, че противоречи на здравия разум, освен за доказано рискови пациенти, например с положителна за австралийски антиген майка (всички се изследват по време на бременността), но и тогава не е казано, че детето ще се инфектира, а и вече е установено, че хепатитната ваксина е доста по-неефективна, отколкото се предполагаше.
Новородените се ваксинират задължително, защото всички в тази държава са жертви на страховете и неспособността на експерти и здравни власти да се справят с определени рискови групи. Само че родителите нямат вина за безсилието на едни чиновници, които считат, че ако не хванат някое бебе да го набодат в родилното, после може и да не го открият - да знаят, че са шибнали поне две ваксини, па след тях и потоп. Дреме му на някого дали ще има реакции, нали знаем, че в България заради прекрасния климат, въздух, бит, култура и безсмъртни гени (шега за неразбралите) ваксините не причиняват нежелани реакции, а всичко е "съвпадение" - любимата дума и спасение на класните ни специалисти, която пък е синоним и толкова често използвана, както "таковата" - любимата дума на голяма част от българския народ за всякакви случаи и излизане от ситуация.
По същество - в България процентът на нозокомиалните (вътреболнични) инфекции (ВБИ) е сравнително висок.
Има по-рискови отделения и родилните са едни от тях. При епидемични взривове от ВБИ има висока заболеваемост и немалка смъртност. Още по-голяма беля е, че доста от причинителите (бактерии) са резистентни към повечето антибиотици. Според различни автори от 2 до 10% от всички ВБИ се регистрират в рамките на епидемични взривове.
Рисковите отделения за възникване на взривове от ВБИ са: отделенията за новородени и недоносени деца, родилните отделения и отделенията за интензивни грижи.
За периода 2005-2012 г. в такива отделения са регистрирани 20,4% от всички вътреболнични взривове в страната.*
Много родители споделят, че въпреки някаква инфекция на новороденото, то е било ваксинирано. След напускане на родилното ходи, че доказвай кое какво е било - новият лекар на детето едва ли знае подробности, едва ли разпитва много дали е имало вътреболнична инфекция, за да предположи евентуално усложнение от ваксина, ако детето е проявило някакви симптоми. Друг е въпросът изрядни ли са всички документи на новородените и описано ли е всичко, както би трябвало.
Не съм чувала за случай, при който при епидемичен взрив в родилно отделение да са отменени всички ваксинации на децата, които са там в момента. А мисля, че това трябва да е регулярна практика. Да не говорим, че за някои инфекции инкубационният период е по-дълъг от престоя в отделението до изписването. Дали се изследват всички в отделението при наличие на инфекция и дали навреме е открита тя, също е актуален въпрос. Излишно е да коментираме и немалката немарливост и претупване на прегледи, изследвания...
Та, за чий по дяволите, в тая държава трябва да го има това ваксиниране на всички новородени, при положение че в Европа няма такава практика и първите ваксини започват от 2-3 месеца. И по-важното - ваксинирането в родилното е много рисково - непроявени инфекции и други противопоказания, незрял организъм, който изведнъж се натоварва с 2 ваксини - една рекомбинантна ДНК (с други думи ГМО) и една жива.
Не мисля, че за кефа на Кунчев и сие, новородените бебета трябва да стават заложници на възможна лоша комбинация от нозокомиални инфекции, претупани прегледи, къде открита, къде неоткрита инфекция, противопоказния, но да има масово ваксиниране на парче, че да се преизпълни плана и да се предадат нравещи се на чиновниците отчети и клинични пътеки за чудо и приказ. Защото престъпната небрежност не е екзотичност в България, а масово явление не само в здравната система на всички нива, а и по принцип. Пък знаем, че лекар лекару око не вади.
Просто някое дете взело, че пострадало тежко или се гътнало по стечение на обстоятелствата, но разбира се, всичко е "съвпадение" и никой "не" е виновен и не носи отговорност. Нито този, който е наредил да има задължително ваксиниране в родилните, нито изпълнителя на тази "свещена и хуманна" дейност.
------------
*Характеристика на епидемичния процес при епидемичните взривове от вътреболнични инфекции в България за периода 2005-2012 г. - Детски и инфекциозни болести, 7, 2015, №1, с. 18 - 23., С. Ангелова, Й. Митова и В. Дойчева

Автор : А.  (ФБ група " ЗА ИЛИ ПРОТИВ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИТЕ ВАКСИНИ " )

Лечение на диабет с пчелна вода

http://www.doctorbg.net/%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%B5-%D0%BC%D0%BE%D1%89%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D0%B5%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0-%D0%B3%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D0%B2/

Тест за бременност открива наличие на някои видове рак.

Съвсем обикновен тест за бременност открива наличие на някои видове рак
 
Съвсем обикновен тест за бременност открива наличие на някои видове рак - изображение

Съвсем обикновен тест за бременност може да открие наличие на някои видове рак на тестисите при мъжете, твърдят учени.

Според American Cancer Society тестовете за бременност работят по откриването на хормон, наречен човешки хорионгонадотропин или HCG. Той се произвежда от клетките на плацентата на жената по време на бременността, но също така се отделя и от някои тумори.

"Тестовете обаче не могат да бъдат използвани в профилактиката. Причината е, че по време на проучването домашните тестове за бременност с урина са открили рак на тестисите при много малка част от мъжете, само при тези с високо ниво на HCG", каза в официално изявление д-р Ted Gansler, директор на медицинския съдържание за American Cancer Society.

Той допълни, че по-чувствителни кръвни тестове за HCG могат да открият малко по-висок процент, но трябва да се има предвид, че няколко неракови състояния също могат да покажат фалшив положителен резултат.

"Въпреки че не можем да използваме това откритие в официален скрининг, не можем да отречем случаите, в които обикновен тест за бременост улавя рак на панкреаса, белите дробове, стомаха и други видове, както при жените, така и при мъжете", коментира от д-р Ted Gansler.
Още за Съвсем обикновен тест за бременност открива наличие на някои видове рак от Framar.bg  

==========================================================
От ФБ по ТЕМАТА
  • Didi Astier Заченатия плод организма го взима за чуждо тяло, затова панкреаса намалява хормона креатин и хормона гонатропин взима сила и съдейства за опазването и развитието на плода. Всичко това става по естествен, божий път. Не съм специалист, но има добро обяснение в книгата на Герсон и Кели. Именно доктор Кели успява сам да се излекува от рак на панкреаса с режима на Герсон и той допълва към метода на лечение приемането на хормона креатин за унищожение на раковите клетки. В книгата има пълен протокол, намира се в нета. Не съм го прилагала.

  • Didi Astier Теста за бременност се състои именно в установяване наличито на гонатропин в урината. Сигурно ще се запитате защо пък може да има гонатропин при мъжете. Обяснението е че всички живи същества и жени и мъже носят в себе си клетки от плацентата на майка си, само че при жените служи за развитие на плода а при мъжете не се развиват има даже теория, че метастазите са развитие на тази плацента при мъже и жени когато има нарушено равновесие в организма, в случая тумор или рак.
    от 20 ное 2015г.

    Моментът, в който всяка жената осъзнава, че ще стане майка е едно от най-важните събития в живота й. Липсата на менструация е първият сигнал за вероятна бременност, но останалите признаци на ранна бременност варират при всяка жена – при някои са силно изразени, докато при други може и да останат незабелязани. Ако менструацията Ви закъснява, чувствате умора, гадене, повръщане, чувствителност на гърдите и увеличен апетит, има защо да предполагате бременност.
    Как се потвърждава бременност?
    Наличието на хормон, наречен Човешки хорионгонадотропин (ЧХГ, hCG) в урината стои в основата на всички съвременни тестове за ранна бременност. Този хормон е известен още като хормон на бременността. При наличие на бременност, тялото произвежда ЧХГ в достатъчни количества, за да се създаде плацента.
    В миналото, когато съвременните тестове все още не са били създадени или са били трудно достъпни, жените са прибягвали до редица природни средства, като яйца, паста за зъби, белина, глухарче, захар, червено вино, зеле и редица други, за да установят има или няма настъпила бременност. Известни са и различни „тестове” включващи жаби, зайци, мишки и други. С течение на времето, учените са изобретявали различни методи за доказване на бременност с променлив успех и така, до 1968 година, когато Маргарет Крейн (Margaret M. Crane) изобретява прототипа на съвременните тест-ленти, измерващи нивата на ЧХГ (човешки хорион гонадотропин) в урината. Днес, в търговската мрежа може да се открие богато разнообразие от бързи тестове за бременност, но все още не са забравени и тези от миналото!
    Домашните тестове за бременност са изпитани в продължение на дълги години, от нашите баби, прабаби и т.н. Предавайки се, от поколение на поколение, достигат и до нас. В модерния свят тяхното значение е далеч по-малко, но все още са предпочитан метод от жени, които са твърде срамежливи, твърде млади или просто изпитват неудобство да посетят лекар. Какъвто и да е случаят, всяка жена, която има подобен проблем или не разполага със средства, може да опита:
    Тест с белина
    Тестът с белина е лесен метод за потвърждаване на вероятна бременност. Тестът е много лесен. Съберете първата сутрешна урина и добавете няколко супени лъжици белина към нея. Ако урината започне да образува пяна и да шуми, шансовете за бременност са високи. Ако това не се случва, може би не е настъпила бременност.
    Тест със сапунен разтвор
    Ако не разполагате с белина, може да опитате тест с обикновен сапунен разтвор. Надеждността на този метод е сравнително по-ниска от тази на теста с белина, но може да се използва като подходяща алтернатива. Изпълнението на теста е подобно: съберете първата сутрешна урина в малка чашка или епруветка (ако разполагате с такава), добавете пяната от сапунен разтвор и наблюдавайте дали ще започне „шуптене” и отделяне на мехурчета. Ако това се случи, има вероятност да сте бременна.
    Тест с паста за зъби
    Друг начин да разберете дали сте бременна или не е да добавите няколко капки от урината си (най-добре първата сутрешна) към една супена лъжица бяла паста за зъби. Ако след известно време пастата за зъби стане пенлива или се промени в синкав цвят, има вероятност да сте бременна. Ако няма никаква промяна, тестът може да се приеме за отрицателен.
    Недостатък на този метод е, че не съществуват точни препоръки за количеството на използваната урина и времето, за което може да се очаква промяната в цвета.
    Метод със събиране на урината
    Някои жени препоръчват този метод като изключително надежден. Основава се на факта, че в урината настъпват редица промени при бременност и това може да бъде забелязано и "отвън". Състои се в следното: Съберете първата сутрешна урина в подходящ съд и я оставете на равна повърхност за около 3-4 часа, без да разклащате съда. Ако за това време забележите, че се формира белезникав филм по повърхността, съществува шанс да сте бременна. Ако урината остава ясна след този период, шансовете са твърде малки.

    Тест с пероксид и парацетамол


    Този тест обикновено е добър показател за бременност! Включва събирането на първата сутрешна урина в чашка и добавяне към нея на една супена лъжица пероксид и няколко таблетки парацетамол (ацетаминофен). Ако полученият разтвор придобие син цвят, вероятно има бременност. Липсата на промяна в цвета прави теста отрицателен.



    Захар
    В купа смесете 1 супена лъжица захар и изсипете 3 супени лъжици урина върху нея. Ако урината започне да се разтваря, резултатът се смята за отрицателен, но ако се образуват бучки – вероятно положителен резултат. Резултатът се обяснява с това, че ЧХГ в урината не позволява на захарта да се разтвори.
    Бял оцет
    Съберете в пластмасова чашка сутрешната си урина и я смесете с бял оцет. При смесването може да забележите образуване на няколко мехурчета – те не бива да Ви притесняват. Ако цветът на сместа се промени, това означава вероятна бременност.
    Тест с вино
    Този тест датира от Средновековието. Извършва се като се смесва урината на жената с червено вино. Ако урината се запази бистра, резултатът е отрицателен.
    Листа от глухарче
    Този метод е използван в продължение на стотици години. Изпълнява се лесно, бърз е и ефективен.
    За прилагане на теста се нуждаете от няколко листа от глухарче, събрани в чиста пластмасова чашка. Листата от глухарче обикновено реагират на промените в нивата на хормона в урината (при наличие на бременност). Дръжте ги далеч от пряка слънчева светлина, след като ги откъснете, тъй като това може да повлияе на резултатите. Вземете няколко пресни листа и ги разпръснете върху лист хартия (далеч от слънчева светлина). На сутринта, съберете листата накуп и ги залейте с първата сутрешна урина. При наличие на бременност, листата ще започнат да променят цвета си и да се появяват червеникави шупли или петна по тях. Необходими са около 10 минути.
    Синапено семе
    Синапеното семе е едно от чудесата на природата, известно като средство за лечение на забавена или липсваща менструация. Добър начин да разберете дали сте бременна е да използвате силата на топлината на тялото и да разберете дали менструалният цикъл ще настъпи скоро. Синапено семе на прах е отлично средство за забавена или липсваща менструация и може ефективно да посочи, дали се касае за бременност или смущение в менструалния цикъл.
    Всичко, което трябва да се направи е да напълните вана с гореща вода и да добавите две чаши синапено семе на прах. Накиснете се във ваната за 20 минути и след това изплакнете тялото с топла вода. Ако менструацията Ви закъснява поради причини, различни от бременност, е твърде вероятно ден-два след тази процедура да настъпи. Ако това не се случи до седмица, консултирайте се с лекар, за да бъде установена точната причина за липсващата менструация.
    Пшеница и ечемик (египетски тест)
    Този тест произлиза от Древен Египет. Съберете няколко семена от ечемик и пшеница, увийте ги в плат и изсипете първата сутрешна урина върху тях. Покълването на семената е знак за вероятна бременност. Древните египтяни смятали, че, ако покълнат първо семената от ечемик, детето ще е момче, а покълването на пшеницата, означава момиче.
    Тест с червено зеле
    Този тест е бил използван по-скоро за определяне на пола. Нарежете на ситно половин червено зеле и го сложете в тенджера с гореща вода. Сложете на котлона и оставете да ври в продължение на 10 минути и след това изчакайте да изстине. Прецедете водата в буркан или чаша. В друг буркан или чаша съберете проба от урината. Уверете се, че водата и урината са по равни части. Изсипете водата от зелето в съда с урината. Ако цветът се запази лилав, шансовете са по-високи бебето да е момиче, а ако се промени в розово-червен цвят, вероятността да е момче е по-голяма.
    Добре е да знаете:
    Както вече беше споменато, установяването на бременност се основава на повишеното ниво на ЧХГ в кръвта и урината. Всички изброени методи включват употреба на урината, затова винаги използвайте първата сутрешна урина, защото тя е най-концентрирана.
    Друга особеност на тестовете за бременност, включва връзката между надеждността на резултатите и етапа на бременността. Повечето медицински тестове включват изследване на кръв и урина след 11-14 ден от зачеването. Преди този период е трудно да се докаже наличие или липса на бременност.
    Бъдете внимателни при употребата на средства с остра миризма като белина – може да доведе до смущения в дишането.
    Изхвърляйте всички пластмасови контейнери, съдове, лъжици и каквито и да е други пособия, използвани при тестовете!
    Нужно е да отбележим, че макар тези тестове да имат потенциал да покажат налична бременност, вероятността за неточни резултати е в пъти по-голяма спрямо добре познатите стандартни тестове за бременност. Въпреки това нищо не губите, ако опитате!
    Тези тестове не са научно доказани и не може да се твърди, че дават 100 % точен резултат. Затова, независимо от резултатите, не пренебрегвайте консултацията с гинеколог!
    Източници:
    http://www.searchhomeremedy.com
    http://www.nlda.org
    http://www.homeremedyshop.com
    http://www.myhealthtips.in

    Още за Установяване на бременност с домашни средства | Алтернативна медицина от Framar.bg: http://medpedia.framar.bg/%D0%B0%D0%BB%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%B2%D0%BD%D0%B0-%D0%BC%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D1%86%D0%B8%D0%BD%D0%B0/%D1%83%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D1%8F%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%B1%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82-%D0%B4%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D1%88%D0%BD%D0%B8-%D1%81%D1%80%D0%B5%D0%B4%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B0
    УСТАНОВЯВАНЕ НА БРЕМЕННОСТ С ДОМАШНИ СРЕДСТВА

Нашата страница във Фейсбук

УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА

УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА
УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА