понеделник, 23 октомври 2017 г.

3-месечно бебе издъхна след ваксина

26.06.13г.

Благоевград. 3-месечно бебе, претърпяло сърдечна операция, почина внезапно след ваксина в кабинета на личния лекар. Трагедията, която хвърли в шок родителите на Николай, близките му и медици, се разигра в сряда малко след 10,30 часа в благоевградския квартал „Струмско".
3-месечно бебе издъхна след ваксина
Снимка : http://www.standartnews.com/
Майката на бебето Йорданка Златкова го довела, за да му поставят две регулярни имунизации – пентаксим и синфлорикс. Д-р Райно Коричкова била първата ваксина в крачето, бебето било спокойно. При вкарването на иглата в другото краче за втората имунизация момченцето избухнало в плач, занесло се от рев, започнало да посинява. Педиатърката веднага го поставила на кушетката и започнала да го реанимира – изкуствено дишане, сърдечен масаж. Звъннала и на Спешен център. Линейката пристигнала за броени минути, в нея също продължили реанимационните действия. Транспортирано е в реанимация на МБАЛ – Благоевград, където интубирали бебето, половин час се борили, за да го върнат към живота, но без успех.

Родителите на 3-месечния Николай не бяха на себе си от загубата. Майката Йорданка плачеше с глас пред реанимация в двора на болницата, наложи се нейни близки да я поливат с вода, за да не изпадне в несвяст. „Синът ни се роди на 2 март в „Майчин дом" в София. Имаше тумор на перикарда на сърцето, оперираха в Трета градска болница в столицата. Изрязаха част от образуванието, което според медиците било доброкачествено. Увериха ни, че с лекарства за 3-4 години туморът ще се стопи, че няма проблем да му правим необходимите ваксини", намери сили да сподели 25-годишният баща Светослав.

Бебето се развивало нормално, нямало никакви проблеми напоследък. „Ако има виновни лекари, ще ги съсипя, ще ги съдя до дупка, за да си понесат наказанието, няма да ги оставя така нещата, нищо друго няма да ме интересува. След операцията детето бе здраво и право", сподели смазаният от мъка баща на издъхналото бебенце. Семейството има и дъщеря на 3 години и 7 месеца.

В шок от трагичния инцидент бе и д-р Райна Коричкова, за 20 години като педиатър такова страшно нещо й се случва за първи път. „При поставянето на първата ваксина – пентаксим, бебето бе спокойно. При вкарването на иглата и лекарството при втората то реагира със силен плач, занесе се, не излезе от това състояние. Всичко стана за секунди. Посиня...При реанимирането обаче изплака", разказа личната лекарка на бебето. Тя не може да си обясни какво се е случило. Няма как в момента на вкарването на ваксината да се получи остра алергична реакция, това може да стане след 2,3,5,10 минути.
Копирано от standartnews.com  

от Владимир Симеонов

А колко ли хора са платили с живота си заради този некадърен служител....

Резултат с изображение за НЕКАДЪРЕН СЛУЖИТЕЛ БОЛНИЦА

АМИГДАЛИН (ВИТАМИН В 17 )

 АМИГДАЛИН (ВИТАМИН В 17 )Науката доказва, че амигдалина показва антитуморен ефект и индуцира апоптоза в ракови клетки.https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23137229 Това се случва при парентералното му приложение, при което се избягва хидролизата му в стомаха. Дали това негово противораково действие обаче може да се използва в клиниката все още не е ясно, Трудности има при определяне на ефективната му доза и максималната толерируема доза, които може да се окажат близки. Това действие НЕ се наблюдава само в клетъчни линии( in vitro) , а и при ОПИТИ с мишки (in vivo), където интраперитонеално прилаган амигдалин от доза 300 мг/кг е показал ефект. В пълния текст на статията опитите са описани много добре. Това, което се нарича "витамин В17" е всъщност НЕ амигдалин, а СИНТЕТИЧНИЯТ продукт лаетрил, който е много подобен на амигдалина, но представлява глюкуронид на манделонитрила.(Г.Йорданов) И двете вещества при приемане през устата хидролизират в киселата среда в стомаха, при което се получава циановодород.Поради тази причина приемани като храна НЕ трябва да бъдат в големи количества. В различни източници се посочва различна бройка ядки за деня. НЯМА доказателства, че пречистена амигдалин, приложен в "терапевтична" доза, причинява токсичност.https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27002407 
Ето линкове към 2 проучвания, ако някой се интересува(значителен ефект не е описан, НО ДА СЕ ИМА ПРЕДВИД ВСЕ ПАК,че проучванията не са контролирани (т.е. нямат контролна група за сравнение ) :
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/7005480
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/7033783
Още научни публикации тук : https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=amigdalin%20cancer
Резултат с изображение за амигдалин

Нашата страница във Фейсбук

УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА

УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА
УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА