петък, 4 септември 2015 г.

Мутирал ваксинален вирус е причинил двата случая на полиомиелит в Украйна

ФЕЙЦБУК ГРУПА "ЗА И ПРОТИВ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИТЕ ВАКСИНИ "

 К.А.

Позволявам си да продължа темата за полиомиелита в Украйна, тъй като излезе още информация. И както вчера установихме, единствено в българското публично пространство тя е половинчата и манипулирана чрез спестяване на важни факти, благодарение на д-р Кунчев.
Хем ми става драго, хем тъжно, че за България единствено нашата фейсбук група разполага с цялостна информация за случая.
Всички световни медии, включително и украинските, изнесоха подробни данни, единствено българските граждани и медии са държани в информационно затъмнение от здравните ни власти.
"Според съобщението на СЗО, в Украйна има 2 случая, причинени от циркулиращ мутирал ваксинодериватен полиовирус тип 1 (cVDPV1), които са били потвърдени, с период на поява на парализа на 30 юни и 7 юли 2015 г. И двата са в Закарпатска област в Югозападна Украйна. Едното дете е на 4 години, а другото на 10 месеца към момента на поява на парализата.
Хронология на събитията
На 28 август става известно, че има 2 случая на ваксиноасоцииран полиомиелит от ваксинодериватния вирус cVDPV1 в Украйна. Съобщено е, че ваксинационното покритие към момента е 14%, за 2014 - 49%, а 2-те деца - на 4 години и на 10 месеца, не са ваксинирани. В случая това няма особено значение, защото не са предпазени и ваксинираните с инактивирана ваксина, а вероятно и с живата, тъй като става въпрос за мутирал вирус. За случаите се разбира в края на август, защото украинските специалисти първоначално грешно са диагностицирали децата и не са свързали симптомите им с полиомиелит. Украинският министър на здравеопазването Александър Квиташвили, който изнася информацията за заразените деца, коментира, че случаите нямат общо помежду си и са на разстояние 30 км един от друг. Съобщава се още, че ваксиноасоциираният полиомиелит не представлява опасност от възникване на епидемии.
Тогава защо здравните организации по цял свят призвовават за допълнителна ваксинация и защо нашият здравен инспектор - д-р Кунчев, всява паника сред българското общество, както и твърди, че ако у нас пристигнат неваксинирани украинци, те са заплаха при контакт с неваксинирани българчета?
Заплаха за българчетата, независимо ваксинирани или не, представляват ваксинираните с жива полиомиелитна ваксина, които могат да разпространят ваксиналния вирус.
От изнесената информация в украинските медии става ясно, че през месец май 2015 г. УНИЦЕФ осигурява количество полиомиелитни ваксини съответстващо на 1,1 милиона дози инактивирана ваксина и 3,7 милиона дози жива орална полиомиелитна.
Защо в неендемична страна, в която от години не е имало случаи на полиомиелит, УНИЦЕФ внася живи ваксини и не е ли точно това причината за поява на 2-та случая на ваксиноасоцииран полиомиелит (ВАПП), тъй като именно живата ваксина е източник на заразата?"
Хронология на събитията в Украйна и другите подробности - в статията от сайта на фейсбук групата ни:


Както обикновено, здравните ни чиновници съобщават само половината от истината, а неудобната спестяват.
В Украйна е имало 2 случая на полиомиелит, но те се дължат на мутирал ваксинодериватен вирус, а не на див. Това беше премълчано пред медиите и обществото от нашите здравни експерти.
Д-р Кунчев – главен държавен здравен инспектор, който вчера разпространи новината в българските медии, не спомена нито колко точно са случаите, а хвърли в публичното пространство многозначителното „епидемичен взрив“, нито съобщи „малката“ подробност, че става въпрос за ваксинодериватен полиомиелитен вирус, произхождащ от живата полиомиелитна ваксина, която все още се използва в ендемичните страни и в някои неендемични.
Кунчев, защо премълча това?
Според съобщението на СЗО, в Украйна има 2 случая, причинени от циркулиращ мутирал ваксинодериватен полиовирус тип 1 (cVDPV1), които са били потвърдени, с период на поява на парализа на 30 юни и 7 юли 2015 г. И двата са в Закарпатска област в Югозападна Украйна. Едното дете е на 4 години, а другото на 10 месеца към момента на поява на парализата.1
За разлика от информацията, която се разпространи у нас, чуждите медии не спестиха, че случаите се дължат на мутирал ваксинален вирус.2 Българските медии за пореден път сляпо копираха думите на здравния инспектор, а не провериха  фактите.3
Оказва се, че в случая живата ваксина и ваксинирани с нея са виновни за появата на тези 2 случая, въпреки че пак обвиниха неваксинираните. Има и друг аспект на проблема – навсякъде се споменава, че "ниските нива на ваксинация" са причина, но как става така, след като точно ваксинодериватен мутирал вирус е причина за заразата?! Защото от мутирал вирус дори ваксинираните с жива ваксина едва ли са предпазени, а същевременно са заразоносители доста след ваксинацията, но иначе тенденциозната пропаганда тече с пълна сила, а в Нигерия и Мадагаскар от година не могат да се преборят с епидемични взривове от ваксинални вируси.4
Здравните ни чиновници обаче бързат да използват всяка възможност да всяват паника и вероятно ще опитат пак да ни набутат рисковата жива ваксина, която от десетилетия не се използва в Европа заради възможно заразяване на ваксинирания и контактни с него с полиомиелит, и други сериозни нежелани реакции.
 А кога ли ще споделят, че инактивираната ваксина е неефективна в случая? Затова не е ясно каква е тази агитация за ваксиниране или просто чиновнически порив за отчитане на дейност след летния отпуск и заради предстоящата информационна кампания само за ползите от ваксините.
От писмо на МЗ до Администрацията на Министерски съвет във връзка със запитване за живата полиомиелитна ваксина (№ 1842/13 от 28.11.2013 г.), ясно личи механизмът на заразяване в Украйна и в други случаи; защо инактивираната ваксина е неефективна, а живата - много рискова:
"За разлика от ОПВ (живата полио ваксина), ИПВ (инактивираната полио ваксина) предизвиква много слаб имунитет в чевния тракт. Когато имунизирано с ИПВ лице се зарази с див или с циркулиращ произхождащ от ОПВ вирус, този вирус може да се размножи в чревния тракт и да се излъчва с изпражненията, като така продължава циркулацията си."

Хронология на събитията
На 28 август става известно, че има 2 случая на ваксиноасоцииран полиомиелит от ваксинодериватния вирус cVDPV1 в Украйна.5,6 Съобщено е, че ваксинационното покритие към момента е 14%, за 2014 - 49%, а 2-те деца - на 4 години и на 10 месеца, не са ваксинирани. В случая това няма особено значение, защото не са предпазени и ваксинираните с инактивирана ваксина, а вероятно и с живата, тъй като става въпрос за мутирал вирус. За случаите се разбира в края на август, защото украинските специалисти първоначално грешно са диагностицирали децата и не са свързали симптомите им с полиомиелит. Украинският министър на здравеопазването Александър Квиташвили, който изнася информацията за заразените деца, коментира, че случаите нямат общо помежду си и са на разстояние 30 км един от друг.7 Съобщава се още, че ваксиноасоциираният полиомиелит не представлява опасност от възникване на епидемии.8
Тогава защо здравните организации по цял свят призвовават за допълнителна ваксинация и защо нашият здравен инспектор - д-р Кунчев, всява паника сред българското общество, както и твърди, че ако у нас пристигнат неваксинирани украинци, те са заплаха при контакт с неваксинирани българчета?3 Инспекторът не ни информира и че само при 0,1 - 1,0% от инфектираните с полиовирус настъпват парализи - това също беше съобщено от украинските здравни власти.
Заплаха за българчетата, независимо ваксинирани или не, представляват ваксинираните с жива полиомиелитна ваксина, които могат да разпространят ваксиналния вирус.
От изнесената информация в украинските медии става ясно, че през месец май 2015 г. УНИЦЕФ осигурява количество полиомиелитни ваксини съответстващо на 1,1 милиона дози инактивирана ваксина и 3,7 милиона дози жива орална полиомиелитна.9
Защо в неендемична страна, в която от години не е имало случаи на полиомиелит, УНИЦЕФ внася живи ваксини и не е ли точно това причината за поява на 2-та случая на ваксиноасоцииран полиомиелит (ВАПП), тъй като именно живата ваксина е източник на заразата?
--------------------------------------------

1 http://www.who.int/csr/don/01-september-2015-polio/en/
2http://www.dailymail.co.uk/wires/ap/article-3219639/2-cases-polio-Ukraine-caused-mutated-virus.html
3 http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4955580
4 http://afp.gateway.bg/page.php?c=7&d=293
5 http://www.bbc.com/ukrainian/health/2015/09/150902_polio_ukraine_ko
6http://censor.net.ua/news/350220/poliomielit_vernulsya_v_ukrainu_izza_nehvatki_privivok_voz
7 http://novosti-n.org/ukraine/read/102219.html
8http://news.liga.net/news/health/6556503-dva_sluchaya_poliomielita_na_zakarpate_epidemii_ne_budet.htm
9http://news.liga.net/news/society/5727370-yunisef_napravil_v_ukrainu_vaktsiny_protiv_poliomielita.htm
 "
ИЗТОЧНИК : vaksiniistinata.ovo.bg

Нашата страница във Фейсбук

УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА

УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА
УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА