неделя, 24 декември 2017 г.

Сърцето е единственият орган, който не боледува от рак

Сърцето е единственият орган, който не боледува от рак

То контролира мозъка, тялото и личността ни

Житейските неблагополучия, които преживяваме – напуснал ни е любим човек, уволнили са ни от работа, починала е майка ни, катастрофирали сме с колата, се отразява на емоциите, а след известно време се проявява на физическо ниво като язва, високо кръвно, инфарктно състояние, проблеми с щитовидната жлеза, диабет. Това, от което боледува  сърцето, най-напред се е проявило като травма на психическо, емоционално или духовно ниво. Американците още през 50-те години на ХХ век обявиха съществуването на психосоматичните болести. Всичко, което ни причинява дисбаланс  – емоционален, интелектуален, житейски най-напред се отразява на сърцето и то първо бие алармата. Първо реагира на неблагополучията в живота ни и първо поема удара, като изпълнява ролята едновременно  на бушон и  датчик, казва пловдивският кардиолог д-р Румен Стоилов, специалист по образна диагностика, нефролог, интернист,

когото приятели неслучайно наричат Румен Сърцето.

 Американски учени са доказали , че сърцето е най-мощният орган в човешкото тяло и , че в него има мозъчни клетки. То поема сигналите от външния и вътрешния свят на човека, малко преди мозъка. Контролира мозъка,  тялото и цялата ни личност. Мозъчните клетки в сърцето командват мозъка, преди той да реагира.   Може да се каже , че в телата ни има 5 мозъка. Със сходни на мозъка структури  са сърцето, имунната система,  слънчевият сплит с нервните клетки в храносмилателния тракт и ДНК. Всички те имат основи на интелект,  интегрират и командват тялото и могат да бъдат наречени 5 мозъчни структури в човешкия организъм. Мозъчни клетки има освен в сърцето и в червата. Сърцето е единственият орган , който не боледува от рак. Не допуска  в него да се развиват неконтролирани, унищожаващи организма и самото него автоагресивни процеси. Само то работи без прекъсване от раждането до смъртта и количеството кръв, което изпомпва е колосално. Ние сме чудо като творение, но сърцето е най-голямото чудо.

Кардиолозите продължават да откриват нови и нови неща

 и да се изненадват от уникалните способности на сърцето. 
Стресът е най-опасен за сърцето, категоричен е д-р Стоилов. Двата параметъра, които следят медиците са пулса и кръвното налягане – начина, по който сърцето бие – ускорено или забавено и дали кръвоносните съдове се свиват от напрежение и стрес или се отпускат. Сърцето първо се готви за бой и първо отбелязва какво е състоянието ни - дали сме в баланс или трябва да се справим с някакво предизвикателство. Основният сигнал на сърцето, когато има проблем, е повишаване на кръвното налягане и ускоряване на пулса. Сърцето е във връзка със слънчевия сплит – един от петте мозъка. Хората често казват, че им се свива нещо под лъжичката, че имат топка в стомаха – това е реакцията на слънчевия сплит при опасност или неприятна ситуация. Сърцето може да реагира и с излизане от ритъм или с  дискомфорт, който не можем да обясним на ниво мозък какво точно ни се е случило, но то идва през сърцето и слънчевия сплит.
Добрата новина е, че цялото ни тяло, респективно сърцето, може да се самоизцелява.

Американски учени и официалната медицина скоро ще обявят,

 че в човешкото тяло освен кръвоносна, отделителна, храносмилателна, костна и други системи има и репаративна система – т. е самоизцеляваща се система. Това е известно на йогите, но те не са го съобщили ясно на света, казва д-р Стоилов. Тази система  е задръстена от начина, по който се храним, мислим и действаме. Тя не може да работи и целта на традиционната, източната, алтернативната медицина е да я изчисти  да й даде импулс за действие и тогава тя ще осъществи  излекуването. Сърцето само по себе си също притежава репаративни механизми, както и цялото ни тяло, стига да не им пречим да действат ефективно.

Храни се с радост, спокойствие, щастие и обич

Дали ще гладуваме и ще сме само на вода  или ще се тъпчем с пържоли, не е толкова сериозен проблем за сърцето. По-важен е балансът - умереност в храненето, поведението и мисленето. То е мускул,  донякъде мозък и за него е важно да сме в равновесие, да не сме заплашени и да имаме мотивация, да се радваме на живота, да сме удовлетворени от това, което правим и от начина по който живеем.

Любовта го лекува

Любовта е енергия, подобно на светлината и има мощен  потенциал, по-силен от този на светлината. И в научно-езотеричен план основната енергия на мирозданието е любовта, казва д-р Стоилов. По-груб вариант на енергията на любовта е гравитацията или силата на привличането, която държи нещата събрани в едно - като планети, галактики... Енергията на светлината и светлината като феномен са по-финия вариант на всеобщата енергия на универсалната любов. Сърцето генерира и приема обич. Обучавам хората с дихателна техника да излъчват любовта, която сърцето произвежда, казва кардиологът. Любопитен факт е, че дори най-лошият, мрачен, асоциален тип хора произвеждат тази енергия. Може да не го осъзнават, може да не е голямо количеството на любовта, но всеки се храни с любов, излъчва любов и съществува благодарение на нея, колкото и поетично да звучи.

Феодорина ЛЯСКОВА
Вестник „Златна възраст”

Нашата страница във Фейсбук

УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА

УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА
УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА