петък, 6 ноември 2015 г.

Брезова гъба лекува рак

Един немски лекар беше писал, че за всяка болест има поне 300 алтернативни терапии. Аз мисля, че дори са повече. Проблемът по-скоро е в друго - а именно доколко те са достъпни за българина. Много от лекарствените средства се прилагат и продават в чужбина, така че било поради финансови, било поради други причини по-голямата част от тях са недостъпни за хората у нас.
Трябва да се знае и още нещо. Всеки организъм реагира по специфичен начин на прилаганата терапия. Това се обуславя не толкова от различията между един човек и друг – кръвна група, специфични алергични реакции и т.н., а най-вече от начина на живот, който е воден. В него влизат и храненето, и интензивността на физическа активност, и въздухът, който човек диша, и водата, която пие, и нивото на стреса, на който е подлаган.
Поради това трябва да е ясно, че магическо лекарство за рака просто не съществува. Има алтернативни методи, които понякога вършат чудеса. Има методи, за които техните създатели твърдят, че са ефективни на 50%. Но, пак повтарям, поради едни или други причини доста от тези средства са недостъпни за българите.
Това, което мога да ви предложа, е едно старо руско народно средство за лечение на рака и което може да се намери в България, а и не струва много пари.
Става дума за брезовата гъба, наречена чага. Аз лично имам познат в Русия, на когото майка му, която е болна от рак на червата, взема от тази гъба. Знам и за човек от Варна, който се лекува по същия начин и е доволен от резултатите.
Взема се 100-150 г от гъбата чага и се залива с изворна вода. Оставя се да престои 3-4 часа във водата, след което се смила, за да се получи кашица. Когато сместа изсъхне, се получава прах, който се съхранява в памучна торбичка. След това се вземат 3 с.л. от този прах и се заливат отново с изворна вода. Течността се загрява най-много до 55 градуса.
Слага се в термос да преседи една нощ. На сутринта се прелива в буркан и се приема по половин чаша 3-4 пъти на ден 30 минути преди храна. Отварата може да се съхранява 3-4 дни на хладно място. След това се приготвя нова. Прахът от гъбата обаче може да се използва 2 пъти, като вторият път престоява не една нощ, а цяло денонощие.
Ето още един вариант на рецептата.
Чагата се залива с преварена вода така, че да я покрие. След това се смила и една част от нея се залива с 5 части от водата, в която е киснала. После се загрява до температура 50 градуса. Сваля се от огъня и престоява 2 денонощия. Прецежда се през няколко слоя марля и течността се излива в отделен съд, като към нея се добавя още вода до получаване на първоначалния обем. Тази смес се държи не повече от 3-4 денонощия на хладно място. Приема се по една чаша до 3 пъти на ден 30 минути преди хранене.
И още нещо:чагата не трябва да се приема едновременно с вливане на глюкоза, както и при лечение с пеницилин или негови производни. Противопоказни за приемане на отвара от гъбата са още хроничният колит и дизентерията.
Източник: Десант

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

МЕДИЦИНСКИ ДОКЛАДИ 


1.Противоракови ефекти на фракция, изолирани от плодни тела на Chaga лекарствен гъби

 http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22135889

Резюме : 

 Превод Гугъл 

 1 Катедра по медицинска биология, Институт по аграрна Medicine, Люблин, Полша. martalemieszek@gmail.com

Абстрактен

Лекарствен гъби чага The, Inonotus obliquus (Pers:.. Fr) Pilat (Hymenochaetaceae), е била използвана в народната медицина в Русия, Полша, както и повечето от балтийските страни, като почистване и дезинфекция на мярка, и като отвари за стомашни заболявания , глисти, черния дроб и сърдечни заболявания и лечение на рак. Много доклади са публикувани за здравето насърчаване функции на тази гъба, включително антибактериални, хепатопротективно, противовъзпалително, антитуморно и антиоксидантни действия. Целта на настоящото проучване е оценка на ин витро противоракова активност на фракция IO4 изолиран от I. obliquus. Ефектът на клетъчна пролиферация, подвижност и жизнеспособност се оценява в диапазона от рак и нормалните клетки. Chaga фракция, приготвена от изсушени плодни тела се подлага на оценка противораково в човешки белодробен карцином (А549), аденокарцином на дебелото черво (НТ-29), и глиома на плъх (С6) клетъчни култури. Човешки кожни фибробласти (HSF), говеда аорта ендотелни клетки (ВАЕС), модели на олигодендроцити плъх (OLN-93), хепатоцити (ФАО), астроглиални плъх и мишка неврони (P19) са били приложени към тест за токсичност в нормални клетки. Се прилагат следните методи: пролиферацията на туморни клетки (МТТ анализ и анализ BrdU), цитотоксичност (тест LDH), туморна клетъчна подвижност (анализ рана), туморна клетъчна морфология (май-Grünwald-Giemsa оцветяване), и откриване смърт (ELISA). Chaga фракция предизвикан противоракови ефекти, които се дължат на намаляха пролиферацията на туморни клетки, подвижността и морфологични изменения индукция. За отбелязване е, че тя не произвежда или ниска токсичност в тествани нормалните клетки. Представените данни биха могли да отворят интересни маршрути за по-нататъшни изследвания на фракция IO4 като потенциален противораково средство.

 2. Чага и диабет тип 2 - http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21031614

3. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22135888 

Нашата страница във Фейсбук

УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА

УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА
УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА