вторник, 1 юли 2014 г.

Проф. Иларион Янчев - Котешка стъпка(Clinopodium vulgare)

Билката котешка стъпка (НЕ КОТЕШКИ НОКЪТ !!!)е позната още като билката на Левски, тъй като той я използвал за лечение на всякакви болести в годините, когато е бил свещеник. А днес много билкари и някои лекари вярват, че билката котешка стъпка скоро ще се прилага като лекарство срещу рака.
Котешка стъпка – билката на Левски
Билката е позната още като черновръх или див босилек, а наименованието котешка стъпка идва от формата на цветчетата, които наподобяват котешки лапички. Широко разпространена е из цялата страна, особено в Стара планина, Средна гора и Родопите.
Котешка стъпка – здравословни качества
Котешка стъпка – билката на ЛевскиБилката котешка стъпка има успокояващо действие, подобрява артериалната проходимост, нормализира кръвното налягане, прилага се за лечение на гинекологични заболявания, мастопатия, миома, камъни в бъбреците, цистит, гастрит, паркинсон, кожни заболявания (бемки, брадавици, себорея, пърхот, екзема, кокоши трън, мазоли, повърхностни рани и т.н.), помага при инконтиненция на урина, полезна е за диабетици.
Билката котешка стъпка като лекарство срещу рака
Смята се, че билката котешка стъпка може да се превърне в ефикасно лекарство срещу рак. Досега са правени успешни експерименти с мишки, които били заразявани с ракови клетки, след което лекувани с инжекции с екстракт от котешка стъпка, а ефектът бил невероятен – раковите клетки изчезнали.
Внимание: Прилагането на билката е противопоказна при проблеми със сърцето, бременни, кърмачки и малки деца.
Как да прилагате билката котешка стъпка?
Залейте супена лъжица от изсушената билка да се запарва в 400 мл. вода и оставете 10-ина минути да се запари. Консумирайте 3-4 пъти ден преди хранене.
Котешка стъпка – билката на Левски
Могат да се приготвят и лапи от билката котешка билка за лечение на повърхностни кожни проблеми. Може да направите и спиртен екстракт, който се получава като сложите пресни стръкове с листа и цветове от билката в буркан или бутилка и ги залеете със спирт. Разтворът трябва да се държи на тъмно и прохладно място поне месец, след което може да се използва за лечение на кожни заболявания, а за настинка или грип се прилага като чаена лъжичка от спиртния разтвор се разтваря в чаша вода и се пие 3-4 пъти на ден.
Пие се продължително време, но с почивки от 1-2 седмици, с цел лечение и профилактика.
17.07.2013/Ели Йорданова РОЗАЛИ.БГ

 "Наше билково лекарство топи рака
Наше билково лекарство топи рака PDF Печат Е-мейл
Автор Administrator
11 ноември 2008
Наш учен от Българската академия на науките (БАН) откри билково лекарство против рак. Това е проф. Иларион Янчев от Института по експериментална патология и паразитология към академията, който е разработвал илача през последните 3-4 години. Той съдържа концентриран екстракт от растението котешка стъпка, който се инжектира директно в тумора, както показа вчера ученият с демонстрация върху лабораторни мишки.
"Гарантирам, че туморът изчезва на 100%, поне в случаите върху които аз съм правил опити. Важно условие е ракът да е още в съвсем начален стадий, когато злокачествените клетки не са отровили организма. Билковият продукт е най-подходящ при рак на гърдата и на кожата. Досега съм давал на 7-8 жени с миома да пият воден разтвор на екстракта и туморът им намалява и се превръща в нормална съединителна тъкан, което им спестява тежката гинекологична операция. Другите опити са върху животни", обясни проф. Иларион Янчев.
Лабораторните мишки ще бъдат инжектирани още два пъти с екстракта - този четвъртък и следващия понеделник, а до 2-3 дни след това би трябвало да са оздравели, т.е. туморът, който имат в съединителната тъкан, да изчезне.
Професорът сам е открил лечебните свойства на билката котешка стъпка, която расте на много места в България. Често се среща в предпланините, на 1500 метра надморска височина. В началото изпробвал с още няколко растения, но не постигнал убедителни резултати. Към котешката стъпка го насочили съществуващи народни и бабини рецепти за лечебните свойства на билката.
"Екстрактът действа на раковите клетки в тумора, след директното му инжектиране се стига до смърт на опасните клетки. Получава се пенлива течност, която изтича от тялото, или излиза през кожата. Така туморът на практика изчезва. В началото опитах да въздействам на карцинома с цитостатици и други лекарства, но нямаше резултат. Определящите условия за успех са разтворът да бъде с висока концентрация и да се инжектира директно в проблемното място, а не да се поема от целия организъм", допълни проф. Янчев." ИЗТОЧНИК Клуб за борба с рака

Проф. Иларион Янчев, д.б.н. в Института по експериментална патология и паразитология на БАН: Вместо да са благодарни, те се занимават с глупости
- Проф. Янчев, имате ли вече резултат от експеримента, за който оповестихте преди 10 дни и какъв е той?
- Да, вече мога да кажа, че при 5 от мишките туморът фактически е умъртвен (некротизирал). Карциномите са подкожни и много лесно може да се наблюдава тяхната промяна. А такава имаше още след първото инжектиране на препарата, когато размерите на туморите намаляха. След това някои от раковите образувания започнаха да променят цвета си - станаха сиво-черни. В понеделник тази седмица беше третото инжектиране на моя билков продукт и до днес всички тумори почерняха. Върху някои от тях се появиха малки отворчета, от които изтича белезникава на цвят течност.
- Искате да кажете, че експериментът ви е успешен и мишките са излекувани?
- Да, така е. Само при две от мишките, които инжектирахме, очакваме същите резултати до ден-два.
- Знаете ли, че Изпълнителната агенция по лекарствата започва разследване на вашата работа?
- Сега разбирам от вас, не знаех за това. Вместо да са благодарни, че е направено нещо, те се занимават с глупости. Никъде в света няма такова средство срещу рак, особено на билкова основа, което да се прилага по този начин - чрез инжектиране в тялото.
- От агенцията са притеснени, че сте давали екстракта на 7-8 жени с миома. Вашият коментар?
- Тези жени сами ме потърсиха и ме помолиха за помощ преди време. Пиха екстракта, разреден като чай, не са им го инжектирали. Знам, че препаратът не е лекарство и не може да се прилага върху хора без нужните разрешения и изследвания за това. Тези жени приемаха билката доброволно и резултатът при тях беше също много добър - миомните им възли се свиха. Какво ще ме разследват - тук няма нищо нередно.
- След тези добри резултати от опитите, ще има ли още проучвания върху препарата ви срещу рак?
- Предстои среща с ръководството на БАН, което напълно ме подкрепя. Ще бъде сформирана институционална група с колеги от различни институти на академията, вероятно и лекари от Медицинската академия. Целта е да се направи цялостно проучване на продукта - с неговото въздействие, евентуална дозировка при приложение. Може би впоследствие ще бъде регистриран и като лекарство.
--------------------------------------------------------------------------

Котешка стъпка


Новината е видяна 1275 пъти
Добавена на: 25.07.2013 14:06
Брой 217
Билката е разпространена из цялата страна и най-вече в ниските й планински части.
Народът й е дал това име, тъй като килийките на цвета й са подредени така, че наподобяват отпечатък от котешка стъпка.
Тя съдържа дъбилни вещества, флавоноиди, висши маслени киселини и ароматно етерично масло. В нея проф. Иларион Янчев от БАН е открил вещество, което унищожава раковите клетки, като в същото време здравите клетки остават незасегнати. Проучвания върху животни са показали, че екстрактът, създаден от патолога на базата на билката, в силно концентриран вид разгражда туморите и от тях остава само безопасна рана.

Освен силното си антиканценогенно действие, в растението се откриват и съставки, които оказват успокояващо действие и стимулират регенеративните процеси в организма. 
Народната медицина прилага отвара от котешка стъпка при Паркинсон, проблеми с простатата и заболявания на дихателните пътища, включително туберкулоза и астма. Настойката от лековитото биле се употребява също при кашлица и главоболие.

Това е медоносно растение, като един цвят от него дава в денонощието по 0,35 мг нектар. Освен че намира лекарствено приложение, билката се използва и за оцветяване.
Цъфти от края на юни до средата на септември и се бере по време на цъфтежа си. Суши се на сянка под навес, като се разстила на слой от 3-5 см и периодично се разбърква.
ВЕСТНИК ДЕСАНТ http://www.desant.net
Билките у нас
Котешката стъпка помага на малки и големи
Котешката стъпка (Clinopodium vulgare) е едногодишно растение с масленозелено стъбло, високо от 15 до 40 см. Листата му приличат на чемширените, само че са по-големи. Цветът представлява наредени в кръг килийки, които приличат на отпечатък от котешка стъпка, откъдето идва и името на билката, подчертава известният билкар Васил Чардаклиев. Разпространена е из цялата страна, особено в полите на Стара планина, Средна гора и Родопите. Съдържа вещество с успокояващо действие, стимулира силно регенеративните процеси на човешкия и животинския организъм, отразява се благоприятно на кръвоносната система, усилва съпротивителните сили.
Билката се бере през юни, юли, август, септември, даже и октомври. Събраните стръкове се правят на китки по 25 - 50 бр. и се сушат на сянка, по възможност в проветриви помещения. След изсушаването се поставят в книжни чували и се съхраняват на сухо. Преди употреба се нарязва на ситно, счуква се в хаванче или се смила в кафемелачка. Използва се като запарка - пълна чаена лъжичка се изсипва в 400 г вряща вода. След 2 часа се прецежда. Пие се по 3 пъти за един ден, 15 минути преди хранене. Това е дозата за възрастен човек. Отварата е с приятен вкус на ябълка.
Продължителността и начинът на приложение зависят от заболяването. Употребява се за лечение на бенки, брадавици, абсцеси, паркинсонова болест. Изчиства артериалните плаки и смущения в кръвоносната система. Ефикасна е при миома на матката, мастопатия на млечната жлеза, нощно напикаване при децата. Ускорява оздравяването на кожни заболявания, екземи и пр. При продължително използване разрушава камъни в бъбреците и отделителната система. Има и силно антидиабетично действие.
Употребата на билката е противопоказна при прединфарктно състояние, клапни процеси на сърцето и за деца под 8-годишна възраст. "  ИЗТОЧНИК http://www.ndt1.com/article.php/20081111091755314

РЕЦЕПТА ПРИ РАК ( Проф. Иларион Янчев )
Снимка : Божидар


Нашата страница във Фейсбук

УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА

УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА
УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА