сряда, 30 декември 2015 г.

Да „изметеш” болките в черния дроб

Да „изметеш” болките в черния дроб

Новината е видяна 30442 пъти
Добавена на: 04.04.2013 13:36
Брой 201
 
Със семе от метла човек може да се отърве от цироза и други чернодробни проблеми
 
В последно време специалистите отбелязват многократно увеличаване на чернодробните заболявания. Вече една трета от американското население например страда от стеатоза (затлъстяване на черния дроб). Често тя прераства в по-сериозно увреждане на органа като цироза или чернодробна недостатъчност.

Често това се свързва с огромното разпространение на метаболитния синдром, за който най-вече е обвиняван лошия и неправилен хранителен режим. Но според мнозина медици тази най-голяма жлеза в нашия организъм е много уязвима от стреса и това също е причина все повече хора на планетата да се оплакват от проблеми с нея.

На всичко отгоре медицинската наука е доста безпомощна по отношение на предотвратяването и лечението на тези заболявания. Нищо чудно, че все повече хора прибягват до изпитаните народни средства за справяне с различни здравословни проблеми.

Така постъпва преди години и 66-годишният днес Кольо Колев от Казанлък. Преди години откриват, че черният дроб на спортуващия тогава активно мъж е сериозно увеличен с цели 6 см. Докторът му предписва лекарство, но той така и не отива до аптеката да си го вземе. Вместо това се прибира в дома си и се захваща да се лекува със стара рецепта от народната медицина. Знае я от свой близък, който преди време бил изписан с цироза от столичния „Пирогов“ в безнадеждно състояние – дето се вика, да си отиде от този свят сред близките си. Само че някаква лечителка му разкрила стара целебна рецепта за неговите проблеми и човекът се радвал още 18 години на живота, като доживял до дълбока старост.

Кольо Колев също се доверил на изпитаното средство и се захванал с прилагането му. На контролния преглед след двадесетина дена се оказало, че черният му дроб е намалял с 2 см, а след три месеца мъжът вече бил абсолютно здрав. Лекарите просто не можели да повярват, дори заподозрели, че е станало някаква грешка с диагнозата.

Само че грешка нямало. Просто Кольо стриктно изпълнил рецептата, която иначе е толкова лесна за прилагане. Взима семе от метла (ще са нужни поне десетина кила за целия курс на лечение). 250 г от него се поставят в 4 л вода и се оставя да ври, докато изври половин литър от течността и тя остане 3,5 л. Сред това се прецежда и от тази отвара се пие цял ден – без значение дали на гладно, или не. Използва се вместо вода, като не се приема никаква друга течност – нито вода, нито сокове, нито чай и кафе.

Успоредно с това стриктно се спазва диета, като напълно от рациона се изключва свинското месо и алкохола. В менюто влизат основно пилешко (без кожата) и крехко телешко месо, много риба, орехи, ябълки, яйца без жълтъка и колкото може повече цитрусови плодове.

При по-леките случаи това продължава поне 3 месеца, докато при тежки случаи на цироза – поне 6 месеца.
„Няма да повярвате, но вече на над хиляда души съм дал тази рецепта и много от тях ми се обаждат да благодарят, че им е помогнала. Обаждат ми се дори българи, които живеят в чужбина – от Англия, САЩ, Испания, Гърция, Италия...“

Междувременно Кольо научава от една друга жена и още един начин на лечение на цироза и увеличен черен дроб, който препоръчва да се прави успоредно с пиенето на отварата от „метляно семе“. За целта се замесва питка с брашно от диви кестени (7-8 кестена са достатъчни за една „порция“) и домашен квас. С тази питка се прави компрес върху мястото, където се намира черния дроб. Комбинацията между двата лечебни способа дава още по-добър ефект, твърди препатилият казанлъчанин.

Благодарение на народната медицина той е успял да се отърве от високото си кръвно, тежката аритмия и проблемите с простатата. Вече като пенсионер, разполага с повече време да експериментира с различни рецепти, които продължава да събира и комбинира за по-добър ефект.

Бай Кальо обеща по-нататък да сподели и други свои находки в областта на лечението с билки, които в момента са в процес на „изпитание“ и за които още не се е убедил лично в тяхната ефикасност, така че засега не бърза да разкрива.

Нашата страница във Фейсбук

УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА

УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА
УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА