петък, 18 октомври 2024 г.

Уилям Макис ПРОТОКОЛ

 Д-р Макис току-що публикува протокол, който комбинира Айвър, Фенбен/Мебендазол, IV витамин С, витамин D, цинк и кетогенна диета

Написана е от Уилям Макис, Пол Марик и други.

ИЗТОЧНИК: https://makismd.substack




четвъртък, 17 октомври 2024 г.

ВРЕДИТЕ ОТ ПАРАЗИТИТЕ В КОНТЕКСТА НА РАКА

 

Паразитите могат да причинят различни видове увреждания на здравите клетки в организма на гостоприемника, което понякога води до видоизменения или променено развитие на клетките. Някои от паразитите, свързани с такива ефекти, включват:


Токсоплазма гондии - Този протозоен паразит може да зарази човешкото тяло и да причини токсоплазмоза. Възможно е да доведе до промени в мозъчната тъкан и поведение, особено при хора с отслабен имунитет.


Плазмодий - Причинител на малария, паразитът напада червените кръвни клетки и може да ги увреди, което води до анемия и други усложнения.


Лейшмания - Този паразит причинява лейшманиоза, която може да променя клетките на имунната система и да води до различни патологични изменения.


Ехинокок - Този глистен паразит може да образува кисти в различни органи, което е свързано с видоизменение на здравите клетки в засегнатите области.


Тении (например Taenia saginata и Taenia solium) - Те могат да предизвикат изменения в червата, а в случай на T. solium, може да има и невроцистицеркоза, която води до увреждане на нервните клетки.

Тези паразити могат да причинят не само увреждане на клетките, но и по-сериозни заболявания, които изискват диагностика и лечение.

Паразитите могат да играят роля в развитието на някои злокачествени неоплазми, въпреки че механизмът на действие и взаимоотношението между паразити и рак не са напълно разбрани.

Някои примери на паразити, свързани със злокачествени заболявания, включват:


Entamoeba histolytica - амебата, която причинява амебиазис. Въпреки че не е установена пряка връзка между амебиазиса и рака, съществуват наблюдения за повишен риск от рак на дебелото черво при хронично заразени индивиди.


Schistosoma spp. - тънките червеи, които причиняват шистозомоза, са свързани с повишен риск от рак на пикочния мехур (Schistosoma haematobium) и рак на черния дроб (Schistosoma mansoni).


Helminthes (глисти) - Някои видове глисти също могат да бъдат свързани с рак, особено при продължителни инфекции.


Human papillomavirus (HPV) - въпреки че не е паразит в традиционния смисъл, HPV е вирус, който показва много силна асоциация с цервикалния рак и други често срещани злокачествени заболявания.


Паразитните инфекции могат да доведат до хронично възпаление, имунен отговор и тъканни увреждания, което в крайна сметка може да създаде условия, благоприятстващи развитието на рак.


Има няколко растения, които се считат за ефективни със своите антипаразитни свойства. Важно е обаче да се отбележи, че преди да използвате каквито и да е билки, е добре да се консултирате с лекар или специалист фитотерапевт. 

Ето някои от растенията с потенциално антипаразитно действие:


Чесън (Allium sativum) - Известен със своите силни антимикробни и антипаразитни свойства. Чесънът може да се консумира пресен, добавен в ястия или под формата на добавки и тинктури.



Чай от пелин (Wormwood)
-  растение, което традиционно се използва за борба с паразити от древни врема. Важно е да се внимава с дозировката, тъй като може да бъде токсично в по-високи количества. В България растат доста видове като всички притежават антипаразитни свойсва-  бял пелин, сладък едногодишен пелин, див пелин, морски пелин. 


Лавров лист (Laurus nobilis) - Лавровият лист е известен не само с ароматните си качества, но също така се счита, че притежава антипаразитни свойства.



Босилек (Ocimum basilicum)
- Този ароматен зеленчак притежава антимикробни свойства и може да помогне за отблъскване на паразити.


Джинджифил (Zingiber officinale) - Известен със своите противовъзпалителни и антимикробни свойства, джинджифилът може да подпомогне здравето на храносмилателната система.


Куркума (Curcuma longa) - Има противовъзпалителни и антимикробни качества, които могат да помогнат в борбата с паразити.


Невен (Calendula officinalis) - Често използван в натуралната медицина, невенът има антисептични свойства и може да бъде полезен срещу определени видове паразити.


Гръмотрън (Thistle) - Познат със своите детоксикиращи свойства, билката може да помогне в борбата срещу много видове паразити. Поради съдържанието на метформин група, разтението вероятно контролира и храненето на някои видове патогени. 


Преди да започнете да използвате тези растения, уверете се, че нямате алергии или противопоказания, свързани с тях. Също така, важно е да помните, че биологичните подходи не заместват медицинското лечение, особено в случай на сериозни паразитни инфекции.


Има редица патогени, включително бактерии, гъбички и вируси, които са свързани с повишен риск от развитие на рак. Ето някои от тях:


Вируси:


Папиломавируси (HPV): Някои щамове, особено HPV 16 и 18, са свързани с рак на шийката на матката, както и с рак на ануса и орофаринкса.

Хепатит B и C: И двата вируса могат да предизвикат хронична инфекция с риск от развитие на рак на черния дроб.

Епщайн-Бар вирус (EBV): Свързан с лимфома и рак на носоглътката.

Херпес вирус тип 8 (HHV-8): Свързан със саркома на Капоши и някои видове лимфоми.

Бактерии:


Helicobacter pylori: Тази бактерия е известна с това, че причинява стомашни язви и е свързана с повишен риск от стомашен рак.

Chlamydia trachomatis: Има доказателства, че инфекцията с тази бактерия може да увеличи риска от рак на шийката на матката.

Гъбички:


Въпреки че гъбичките не са толкова често свързани с рак, определени видове могат да предизвикат хронични възпалителни процеси, които потенциално могат да увеличат риска от рак. Например, образуването на афлатоксини от определени гъби (като Aspergillus) може да бъде канцерогенно.

Тези патогени играят важна роля в онкологията и подчертават значението на превенцията и ранната диагностика за намаляване на риска от рак.

Няма конкретни гъбички, които са доказано свързани с увеличен риск от рак при хората. Въпреки това, някои гъби, особено тези, които са токсични или умъртвяват, могат да бъдат опасни за здравето и да предизвикат различни заболявания.


Някои изследвания показват, че определени метаболити на гъби, които произхождат от плесени (например, афлатоксини, произведени от плесените Aspergillus), могат да имат канцерогенен потенциал. Афлатоксините са свързани с повишен риск от рак на черния дроб.

Гъбите, като група патогени, играят интересна роля в контекста на раковите заболявания. Някои видове гъби са свързани с повишен риск от развитие на рак или могат да имат влияние върху хода на заболяването. 


Хронична инфекция и възпаление: Хроничните инфекции, причинявани от гъби, могат да доведат до възпаление, което е установено, че играе роля в развитието на рак. Продължителното възпаление може да предизвика клетъчни мутации и да допринесе за канцерогенеза.


Тази статия съдържа информация от AI платформа и има за  цел единсвено повишаване на осведомеността по темата. Важно е да отбележим, че всеки читател трябва да проверява фактите и да се консултира с лекатр за своето здраве когато е необходимо. 

Изображения: https://pixabay.com/


сряда, 16 октомври 2024 г.

Недиагностицирани заболявания - ДИРЕКТНА МИКРОСКОПИЯ


"Има терапия за малария. Няма терапия за Дълъг Ковид или CFS/ME. Защо този случай на малария е диагностициран с дълъг Covid през 2022 г., след като пътува до райони, ендемични за малария, боледува и посещава много Да развенчаем Дългия Ковид мита с ИСТИНСКА диагноза !"

Another European case of malaria due to Plasmodium vivax erroneously ‘diagnosed’ as CFS/ME and Long Covid. This is the third in 6 months. How many roads must a doctor walk down before getting it right ? Is ME/CFS the litter box of undiagnosed diseases?
Още един европейски случай на малария поради Plasmodium vivax погрешно „диагностициран“ като CFS/ME и Long Covid. Това е третият за 6 месеца. По колко пътя трябва да премине един лекар, за да го направи правилно? Дали МЕ/КФС е тоалетна на недиагностицирани заболявания?

 https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid02WQRx5RScZQD2L1LWuFFpCrnfdQjrJVmDqU5iAjn9KPEhRVTA1ZWKwfissUo3kgXpl&id=1003963308&__cft__[0]=AZXwqsvGfjIi5NBnq9w0dSMMIDQH0O4l_1ncDk49CtUKycuY9PDR6Fd90LWJCJLUXXZrQISlm7DIahIhLtACSkLl_LESuSugGI63gWYprYhj1D1GukNz4abARDXe6ys5KSF0MuhdYEcXkkQuFnMOVew8EJwtRDr4qwXa2QOAsf3JTQ&__tn__=%2CO%2CP-R

Нашата страница във Фейсбук

УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА

УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА
УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА