понеделник, 29 февруари 2016 г.

"Отрови" за рак Лечение: Имунотоксини, получени от рицин може да се използват за лечение на рак на дебелото черво.

Имунотоксини биха могли да служат като ефективно лечение за рак на дебелото черво.


 Смъртоносни токсини, като рицин, може да изглежда като неортодоксален лечение на рак, но учените твърдят, че намирането на насочващи сигнали за така наречените имунотоксини да се насочите може да се избегне объркване между молекули, споделени от рак, така и на нормалните клетки. Проучване на Thomas Jefferson университет показа, че имунотоксин намерени в рицин може потенциално да насочват ракови клетки на дебелото черво чрез специфичен рецептор, осигуряване на нов подход за лечение на рак на дебелото черво не само, но и стомаха, хранопровода и рак на панкреаса.
"Тези проучвания проправят пътя за ефективно антитяло насочено лечение на метастатично заболяване при колоректален карцином, който в момента носи по-голяма от 90 процента шанс на смъртност," Д-р Скот Уолдман, ръководител на катедрата по фармакология и Експериментални Therapeutics и Самуел MV Хамилтън професор в Thomas Jefferson University, се казва в изявление .
Изследването се извършва от Уолдман и колегите му е 20 години в процес на изграждане, след като те първи открили GUCY2C рак на дебелото черво рецептор (произнася се "Goosy toosy") обратно през 1993 г. В допълнение към рак на дебелото черво, GUCY2C молекули също се изразява чрез стомаха, хранопровода, и рак на панкреаса. Въпреки че се експресира от нормалните клетки, тези нормално експресирани рецептори са "скрит" от имунната система, както в част на храносмилателния тракт, която е обърната храна и вода, както и така наречените immunoprivileged областта на мозъка.
Изследователите изпитват действието на имунотоксина взети от рицин на белия дроб метастази в лабораторни мишки. Резултатите показват, че раковите клетки на дебелото черво "ще поглъщат отрова" чрез мембранно-свързани торбички (ендозоми), които се свързват с храносмилателния / кисела течност извършване везикули (лизозоми), доколкото те са закачени, GUCY2C. Комбинацията Имунотоксинът / GUCY2C се интернализира от ракови клетки на дебелото черво, където тя разрушава своя домакин от вътре, без да засяга молекулите на нормалната клетка.
Според Центровете за контрол и превенция на заболяванията , рак на дебелото черво е втората водеща причина за рак на смърт, свързана в Съединените щати, и третата най-често срещаният рак при мъжете и жените. Докато 135,260 души в САЩ са били диагностицирани с рак на дебелото черво през 2011 г., 51,783 мъже и жени са починали в резултат на тяхната диагноза. Концепцията на изследователския екип на Thomas Jefferson University момента се тества в клинично изпитване фаза II за стомаха, хранопровода, и рак на простатата от Millennium Pharmaceuticals.
Източник: Marszalowicz G, Уолдман S, и др. GUCY2C лизозомотропен ендоцитоза доставя имунотоксин терапия с метастазирал рак на дебелото черво. Oncotarget. 2014 година.

*ВЪЗМОЖНИ СА НЕТОЧНОСТИ ! МАШИНЕН ПРЕВОД !!!  
ИЗТОЧНИК : http://www.medicaldaily.com/poison-cancer-treatment-immunotoxins-derived-ricin-could-be-used-treat-colon-cancer-301874 

ДИРЕКТНО С ПРЕВОДАЧ  ТУК 

==================================================================
NCBI 

1.Потенциални терапевтични приложения на растителен токсин от рицин за  рак

" Ракът е една от най-често срещаните опустошително заболяване, което засяга милиони хора годишно в световен мащаб. За да се бори срещу рака, редица природни растителни съединения са били използвани от изследователите да открият нови противоракови терапии с минимално или никакво странични ефекти и растения са доказали своята полезност в противораковата терапия в последните няколко години. Рицин, цитотоксичен растителен протеин, изолиран от рицина семена, е рибозома-инактивиране протеин, който разрушава клетките чрез инхибиране на протеини синтез. Рицин представя голям потенциал като противораково средство и проявява противоракова активност чрез индуциране на апоптоза в раковите клетки. В този преглед, ние обобщи актуалната информация за противоракови свойства на растенията токсин рицин, неговите потенциални приложения в лечението на рака, предизвикателства, свързани с използването му като лечебно средство и последните постижения, с които да се преодолеят тези предизвикателства. Нанотехнологията може да отвори вратите за бързото развитие на рицин-базирани противоракови терапии. Евентуално, рицин, може да служи като химиотерапевтично средство срещу рак чрез използване наноносители за неговото целенасочено доставяне на раковите клетки."
 *Машинен превод  
 Източник : http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26349746

-----------------------------------------------------
 2.Целеви рицин токсин терапия за лечение на рак.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/2550658
"  Протеини токсини като Pseudomonas екзотоксин, дифтериен токсин, рицин и могат да бъдат полезни при лечение на рак, тъй като те са сред най-мощните убиване на клетки агенти. Една молекула на токсин доставени цитоплазмата на ракова клетка ще бъде смъртоносно за тази клетка. Въпреки това, за да бъде терапевтично полезен, тези токсини трябва да бъдат насочени към специфични места на повърхността на раковите клетки, след това се интернализира и в крайна сметка се достигне клетъчна цитоплазмата. Този процес се осъществява чрез премахване на свързване към токсин рецептори и пренасочване на убиване на клетки активността на токсина към рецептори или антигени, присъстващи в ракови клетки. Обикновено, токсини са конюгирани с клетъчно-свързващи протеини, като например моноклонални антитела или растежни фактори. Тези конюгати се свързват и убиват раковите клетки селективно докато нормалните клетки, които не свързват конюгатите са спестени. Тъй като гените за много белтъчни токсини са клонирани, е възможно да се направи генетични модификации на тяхната структура. Чрез изтриване на ДНК, която кодира токсина свързващи региона и заместването му с различни допълващи ДНК кодиране други клетъчни-свързващи протеини, е било възможно да се направи химерни токсини, които убиват клетки на базата на новопридобития свързваща активност. Възможността да се направят тези химери могат да бъдат полезни при проектирането на бъдещи токсин-базирани противоракови терапии.
 *Машинен превод  
============================
http://www.nature.com/bjc/journal/v63/n5/abs/bjc1991153a.html 

" Рекомбинантен рицин токсин А верига цитотоксичност срещу карциноембрионен антиген експресиращи туморни клетки, медиирани от биспецифично моноклонално антитяло и потенциране от рицин верига токсин В "
==================================

Поглъщат Poison: метод за убиване Рак на дебелото черво

http://www.jefferson.edu/university/news/2014/09/method-for-killing-colon-cancer.html 

==================================== 
 Рицин ракова терапия тествани - http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/2837763.stm
===============================================

Ricin and Ricin-Containing Immunotoxins

http://www.mdpi.com/2073-4468/2/2/236/pdf

=======================================
Знае се ,че рицина действа при рак  - https://www.sciencedaily.com/releases/1998/10/981021075544.htm

===================================
  МЕХАНИЗЪМ НА ДЕЙСТВИЕ НА РИЦИН ПРИ РАК - http://www.actionbioscience.org/biotechnology/vitetta.html
====================================

1 мг / кг- Е СМЪРТОНОСНАТА ДОЗА
http://mentalfloss.com/article/50158/what-ricin

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Нашата страница във Фейсбук

УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА

УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА
УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА