събота, 23 април 2016 г.

ПРОТИВОПАРАЗИТНА БИЛКОВА ПРОГРАМА

Екстракт от обвивката и листата на черен орех – източник на дъбилни вещества, органични киселини, кумарини, гликозиди, флавоноиди,етерични масла, витамини С, В1 и Р, минерални соли, и най – вече - юглон, който се съдържа в обвивката на черния орех в много по – голямо количество, отколкото в листата и другите части на растението.

 - Юглонът потиска активно действието на патогенните бактерии, дрождите от рода Candida, подобрява функцията на червата и по този начин образуването на меки изпражнения.  

 -Флавоноидите и танините отслабват гладката мускулатура, намаляват раздразнението и възпалението на лигавиците, ускоряват заздравяването им.

Вратига – източник на етерично масло, което се състои главно от туйон, камфен, камфор, туйол, борнеол и пинен, флавоноиди, фенолкарбонови киселини и др. Тези елементи на вратигата действат парализиращо на ламблиите, аскаридите и остриците, паразитиращи в различни органи, потискат размножаването им и намаляват токсичното им влияние върху организма.

Корен от тинтява е известен като природно антихелминтно средство. Това растение съдържа генциопикрин, който блокира още в ранните стадии на неговото развитие жизнената дейност на един от най – опасните паразити Тохосаrа canis, който поразява белите дробове, черния дроб, очите, което често води до развитие на гастрити и силна алергия.

Мащерка – източник на тимол, който е много ефективен по отношение на екзотичните хелминти анкилостома и некатор и паразитиращия в дебелото черво на домашните животни власоглав червей.

Кимионът повишава защитните сили на организма и по този начин помага при различни здравословни проблеми, в това число и паразитарни инфекции.

Кора от бряст, градински чай, риган - спазмолитични, адстрингентни свойства.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Нашата страница във Фейсбук

УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА

УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА
УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА