Маслото и екстрактите разкриват забележителна антибактериален
ефект срещу Listeria моноцитогенес ATCC 19116, Bacillus субтилис АТСС
6633, Б. Cereus SCK 11, стафилококус ауреус (ATCC 6538 и КСТС 1916),
Salmonella Enteritidis КСТС 12021, S. Typhimurium КСТС 2515,
Enterobacter aerogenes КСТС 2190 и Ешерихия коли ATCC 8739. Въпреки
това, няма ефект се наблюдава в продължение на Pseudomonas Aeruginosa
КСТС 2004 г. и Е. коли O157: H7 ATCC 43888. Нашите резултати показват,
че маслото и екстракти, получени от L. японика може да са потенциален
източник на консерванти за ползване за производството на храни или
фармацевтичната промишленост.
Оценяване на токсичността на спиртен извлек от листата на растението - http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0378874106001723
=====================================================
Употреба на екстракт в кислородна вода има регистрирано положително действие при невродегенеративните заболявания и в човешки невробластомни клетки - http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S027869151100010X
Употреба на екстракт в кислородна вода има регистрирано положително действие при невродегенеративните заболявания и в човешки невробластомни клетки - http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S027869151100010X
Няма коментари:
Публикуване на коментар