събота, 4 март 2017 г.

Антикандида диета

Анти – кандида диета


Хората, понякога със свръхрастеж на кандида в техния организъм, са ползвали прекалено антибиотици и кортикостероиди.  Лошото хранене и хранителни алергии също могат да бъдат виновници, както може да вредят замърсителите на въздуха и някои химикали. Симптомите могат да включват главоболие, гастрит, болка, гъбични инфекции и дори автоимунни заболявания, такива като множество химични чувствителност и синдром на хронична умора. Този проблем може да бъде отстранен само чрез диета. Храните, които не трябва да се ядат:
Повечето търговски храни съдържат мая и глутени, две вещества, които можете временно да премахнете от менюто си. Candida се хранят с мая както и глутените, защото те имат по-висок гликемичен индекс. На свой ред, дрожди гъбичката, ще продължи да се размножава и да подтиска имунната ви система. Храните, които съдържат глутени включват повечето видове хляб, зърнени храни, тестени изделия, сладкиши, крутони, крекери, бисквити, мляко и дори бира. Важно е да се проверят етикетите върху храните, преди закупуването им. Ако страдате от свръхрастеж на кандида, ще трябва да попитате сервитьора в ресторанта за съставките на храната, особено за салатните масла и меса.
Други храни, които трябва да се избягват са: фъстъци, гъби, пшеница, ечемик, ръж, подправки, добавки и консерванти, шоколад и кофеин.
Повечето хора с проблеми от кандида имат две възможности: те могат да ядат други храни, които не разполагат с мая или глутени, или с безглутенови заместители. Например, можете да ядете сладък картоф или картофи като ястие вместо хляб. Но ако искате да ядете хляб, вие ще трябва да ядете лимец или друг, безглутенова алтернатива вместо от мулти-зърно или пшеничен хляб.
В допълнение към картофите и сладките картофи, има много храни, които можете да ядете, включително месо, риба, кафяв ориз и кафяво брашно , боб, бадеми, повечето ядки и семена, зеленчуци и плодове. Вие ще трябва да ограничите плодове до 1-2 на ден, поради високата захар(за диабетно болни). Има и изобилие от храни, които са без глутен : Amaranth, елда, киноа, камут, просо и ориз басмати. Списъкът е дълъг.
Ако ви се яде хляб и тестени изделия, то има много техни заместители. Можете да си купите хляб от лимец. Можете също така да си купите без глутеново брашно и да си направите собствен хляб. За тези, които обичат закуски, има изобилие от безглутенови бисквити и сладки. Някои от тях са с добавени бадеми и орехи.
Пробиотиците често се препоръчват за кандида проблеми. Киселото мляко съдържа полезни съставки. Добавянето на тази храна към вашата диета може да ви помогне да се борите срещу дрождите на кандида. Това ще повиши нивата на флората в храносмилателния ви тракт и дебелите черва . Други храни, които действат като антибиотици включват чесън, Arco чай, прясно кокосово масло, маслинов зехтин, риган и лют червен пипер. Опитайте се ядете по-малко от тях или поръсете с някои от маслата вашата салата.
Ензимите също се борят с кандида. Вместо да купувате храносмилателни ензими, яжте много пресни зеленчуци като марули, краставици, моркови и репички. Всички тези храни съдържат естествени ензими, които тялото ви може да използва, за да се преодолее свръхрастежа на кандида .

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Нашата страница във Фейсбук

УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА

УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА
УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА