понеделник, 10 април 2017 г.

БЦЖ

На вниманието на аудиторията ПРЕГЛЕД на изследванията на доц. Маркова и съавтори, че микобактериални L-форми (с липсващи клетъчни стени) продължават да съществуват в кръвта на БЦЖ ваксинирани хора и че БЦЖ ваксината е в състояние да произведе при подходящи условия филтриращи, самовъзпроизвеждащи се L-форми с вирусоподобни размери. Те имат способността да се предадат от ваксинираната майка на плода и да колонизират новородените.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27294392

Тези L-форми на микобактериите (включително ваксиналните БЦЖ-щамове) са свързани с възможността на туберкулозните бацили за адаптивна стратегия за оцеляване и възпроизвеждане при неблагоприятни условия. Не само това, но чрез различни проучвания е установено, че колониите L-форми се развиват значително по-бързо в сравнение с класическите туберкулозни бацили и се наблюдават мутации, правещи ги бързо приспособими и успешни патогени, оцеляващи в екстремни условия. Установено е, че тези форми са морфологично различни от изходните щамове (вкл. в БЦЖ). Тези форми вероятно са в основата на латентната туберкулоза и при срив на имунитета може да спомогнат за поява на активна туберкулоза.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25874947 
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22847267 
http://www.microbio.bas.bg/…/AVTOREFERAT%20GEORGI…

Освен тези факти, които показват още рискове от ваксината, да припомним на аудиторията, че БЦЖ НЕ предпазва от туберкулоза и НЕ намалява разпространението ѝ, съответно и реваксинациите са безполезни и не се препоръчват.
http://icmr.nic.in/ijmr/2013/march/ijmr_classic3.pdf
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16214599
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16567882
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/7744445

Можем да предположим в светлината на горните неособено познати научни факти за персистиращата роля в организма на микобацилите чрез техните L-форми (вкл. на БЦЖ щамовете) с приспособимостта им и възможната реактивация при подходящи условия до активно заболяване, предаване на тези форми от ваксинирана майка на дете, дали именно масовото използване на тази безполезна, но и опасна ваксина, многото реваксинации и високия вакс. процент в България не са един от факторите за немалката туберкулозна заболеваемост и същевременно носят риск от сериозни нежелани ваксинални реакции?

Странно е как някакви обикалящи фб тролове и поръчкови лакеи никога не предоставят сериозни доводи и научни източници, но същевременно заливат с празнословни нападки всеки позволил си да оспори с предоставяне на научни факти проваксиналните хипотези, които отгоре на всичко лежат на псевдонаучна основа.

"Ефективността" на ваксината няма нищо общо с непредпазващата ѝ роля срещу туберкулоза, което е изрично установено в индийското проучване - най-мащабното в света, 15-годишно, и цитирано от СЗО. Под "ефективност" се разбира съотношението полза/нежелани реакции, може би това ви е убягнало.  Относно микробиома, не цитирахте точното проучване. И ако са "част от нормалния човешки микробиом", то нима считате, че микобактериите М.туберкулозис и М.бовис са коменсали? Освен това, предположенията, че въпросните L- форми са от нормалния микробиом и не са патогенни, е спекулативно и недоказано. 
Явно сте чел доста избирателно и между редовете колкото да играете някаква елементарна "опозиция", но това е типично за всеки провакс трол.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Нашата страница във Фейсбук

УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА

УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА
УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА