неделя, 21 май 2017 г.

ВИКТОЗА ПРИЧИНЯВА ЛИ РАК НА ЩИТОВИДНАТА ЖЛЕЗА ?

Victoza за диабет тип 2



Въпросният текст , който жената правилно е написала , че не е наличен вече на посоченият сайт.
Аз го бях запазила преди време и по случайност го намерих след като прочетох какво споделя в поста си . 


"Хората с диабет тип 2 могат да се чувстват донякъде ограничени по вид 2 варианта за лечение на захарен диабет, много лекарства води до увеличаване на теглото и определянето на няколко дневни дози. В присъствието на ново лекарство, наречено лираглутид (Victoza) може да позволи на болните с диабет, за да се избегнат тези двете ситуации. Въпреки това, Victoza има свой собствен набор от странични ефекти, които могат да ви накарат да се замислят за използването му.
Victoza е инжектиране на управление на диабет лекарство, което „помага на инсулин в организма да работи малко по-добре“, обяснява Филип A. Kern, доктор по медицина, ендокринология и директор на Барнстейбл кафяв диабет и затлъстяване център при Университета на Кентъки медицински колеж в Лексингтън.
Не е за хора с диабет тип 1, Victoza само за тип 2 на пациентите и изграждане на диабет, стимулира панкреаса да произвежда повече инсулин. Повече инсулин, позволява на тялото да регулира нивата на кръвната захар, и да запази тези нива е твърде висока.
Като Victoza Работа?
В клинични проучвания, Victoza е ефективен в контролират нивото на кръвната захар. В допълнение към друга стандартна терапия на диабет, Victoza понижава нивата на hba1c (хемоглобин a1c) резултатите от теста почти 1,5 на сто, в сравнение с по-малко .5 на сто от стандартната терапия и плацебо.
И Victoza предлага и допълнителен бонус: тя не насърчава наддаване на тегло, – честият страничен ефект на много диабет тип 2, лечението и реален отрицателен за пациенти, които вече се опитват да отслабнат или да го запишете. Да се избегне увеличаване на теглото е много важно за хора със захарен диабет тип 2, като за по-добър контрол на глюкозата в кръвта и намаляване на риска от развитие на усложнения от диабет. Victoza забавя храносмилането, така че стомахът се изпразва по-бавно — в резултат на това се оказва, че ще се чувстват по-пълни, по-малко храна и да се наслаждавате на това, че чувството за ситост по-дълго.
Victoza, също могат да намалят кръвното налягане, холестерола и нивото на мазнини в кръвта, — всичко това е добра новина за пациентите с диабет тип 2, които са в групата на риска от сърдечно-съдови заболявания и свързаните с нея усложнения.
Това е по-удобно, отколкото подобни на захарен диабет тип 2 лекарства, тъй като той само трябва да се инжектира веднъж на ден – экзенатид (Бает), например, трябва два пъти на ден.
Въпросите на сигурността, Victoza по
САЩ за храните и лекарствата (FDA) одобри Victoza през януари 2010 г., но да се сложи предупреждение на етикета. Сигурността на изследванията показват, че хората, които приемат това лекарство, са имали по-висок риск от развитие на панкреатит (възпаление на панкреаса), отколкото хората, които не са на лекарството — над основното ниво, на което може да се очаква, по думите на Керн, макар и да не разбираше защо или как Victoza увеличава този риск.
Изследвания върху животни за влиянието на Victoza показват повишен риск от развитие на медуллярного рак на щитовидната жлеза, рядка форма на рак на щитовидната жлеза. Всъщност, – каза Керн, одобрение Victoza всъщност е било забавено поради повишена честота на рак на щитовидната жлеза при мишки и плъхове. Защото не е известно дали този повишен риск от развитие на рак съществува при хора, в FDA изисква, Ново Нордиск, лекарството от производителя, за провеждане на 15-годишно системния регистър, за да се определи броят на случаи на този вид рак, които се развиват при пациентите, приемащи Victoza.
FDA също така изисква постоянни изследвания и клинични изпитвания, за да провери безопасността на лекарството. Ново Нордиск е необходимо да попълните епидемиологичното проучване, длившееся пет години, за да се прецени риска от развитие на рак на щитовидната жлеза, панкреатит и други проблеми, свързани с приема Victoza, заедно с отделен кабинет за възможно сърдечно-съдови рискове.
За пациенти, на Victoza, както и перорални лекарства за намаляване на нивото на захар в кръвта (производни на сульфонилмочевины), съществува също така риск за хипогликемия, или опасно ниско ниво на захар в кръвта.
Victoza: претегляне на доказателствата
За хора с диабет тип 2, приема или обмисля Victoza, е важно да се разбере, тези потенциални рискове. Панкреатит може да бъде много сериозна и дори фатални състояние – каза Керн. И има и други, по-малко странични ефекти, включително гадене, главоболие и диария. „Някои хора просто не се чувствам добре с него“, каза Керн.
Victoza, не е чудо лек за диабет — това все още е само една част от тип 2 план за лечение на диабет, който включва промени в храненето, редовни физически упражнения, за да е по-добре да контролирате нивата на глюкозата в кръвта. Това също не е най-добрият стартов лекарство за лечение на диабет 2-ри тип е, че не е много добре реагира на тези промени в начина на живот самостоятелно.
Както при много лекарства, съществуват рискове, свързани с Victoza както и няколко неизвестни. От друга страна, Victoza може да помогне на някои хора с диабет тип 2, да управляват своите заболявания и намаляване на риска от развитие на усложнения на диабет, като сърдечно-съдови заболявания, слепота и бъбречна недостатъчност. Говорете с вашия лекар за вашите индивидуални нужди в областта на здравеопазването и здравното състояние да се определи, ако Victoza е правилният избор за вас."

Източник :  http://bulgaria-health.org/victoza

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Нашата страница във Фейсбук

УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА

УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА
УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА