вторник, 7 ноември 2017 г.

Конспиративните теории се оказаха верни

Снимка на ЛЕК ЗА НАС - ОТ ПРИРОДАТА ЗА ЗДРАВЕТО.

"Открихме изобилие от последователни доказателства, демонстриращи, че индустрията е създала средства за намеса във всички етапи на процесите, които определят изследванията, стратегията, разходите, практиката и образованието в здравеопазването. В резултат на това вмешателство, ползите от лекарства и други продукти често са преувеличени и потенциалните им вреди са омаловажени, а клиничните насоки, медицинската практика и решенията за разходи за здравеопазване са предубедени.
За да обслужва интересите си, индустрията майсторски влияе върху производството, което би трябвало да е базирано на факти, синтезът на доказателства, разбирането на проблемите с вредите, оценките за ефективността на разходите, насоките за клинична практика и образование в областта на здравеопазването, също оказва и пряко влияние върху професионалните решения и здравните потребители. Необходима е спешна нужда от регулация и други действия за предефиниране на мисията на медицината към по-обективна и по-благоприятна за пациента, населението и обществото посока, която е свободна от конфликт на интереси."
Stamatakis E, Weiler R, Ioannidis JP. Undue industry influences that distort healthcare research, strategy, expenditure and practice: a review. Eur J Clin Invest. 2013 May;43(5):469-75.
Източник :https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23521369

http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/eci.12074/abstract

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Нашата страница във Фейсбук

УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА

УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА
УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА