събота, 19 март 2016 г.

Силицият извежда алуминиий от човешкото тяло


Доказано е  в научни доклади ,че силицият спомага за извеждане на тежките метали от тялото на човека и животните.http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22976072 , http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/3453743 Билката Полски хвощ (Equsetum arvensis) е естествен източник на силиций.Напомням , че в България се среща и Блатен хвощ — Equisetum palustre L.Мария Требен набляга на помощта на полския хвощ при отоци (събиране на вода в тялото , особено при онкоболни , провеждащи и лечение с други билки .) Той поддържа съединителната тъкан здрава !!! Има и твърдения ,че това е един елемент важен както за физическото съществуване,така и за обмяната на духовни енергии в земните тела.(Рудолф Щайнер - лекции ). Силиций има и в няколко минерални извора в България. Един от тях е в Миричлери. Минералната вода от Меричлери силно се различава от повечето познати минерални води в България. Тя има от 10 до 45 пъти по-високо от тях съдържание на разтворени вещества. Главни нейни химически съставки са натриевият бикарбонат (содата), натриевият сулфат (глауберовата сол), и в по-малка степен натриевият хлорид (готварската сол). Освен тези соли водата е богата на силиций, литий, калий, калций, флуор, фосфор, желязо и други важни за организма химически елементи.http://merichleri.alpobg.com/. Съдържаща се в нея Глауберовата сол може да бъде полезна при лечение на разширени вени (Използва се за лечение на разширени и паякообразни вени на краката чрез склеротерапия.- http://apteka.framar.bg/…/%D0%B3%D0%BB%D0%B0%D1%83%D0%B1%D0…- ) На пазара се предлага и иновативен продукт изработен от СПЕЦИАЛНО ИНФОРМИРАНО СТЪКЛО ,което съдържа 71% силиций ,но цените не са никак достъпни . В описанието е указано ,че ако налеем в нея, обикновена вода от чешмата, след пет минути тя се променя и превръща в т.нар. жива вода. - http://apteka.framar.bg/…/%D0%B1%D1%83%D1%82%D0%B8%D0%BB%D0…
Химичен състав на хвощ

Полският хвощ съдържа около 25 основни съставки. Между тях са витамин С, силикати, флавоноиди (едвизетрин, лутеолин, изокверцетин), сапонини (еквизетонин), бета-каротин, алкалоиди (вкл. никотин, в пренебрежимо малки количества), оксалова киселина, дъбилни вещества и др.
Полският хвощ е източник на силиций (до 10%) за тялото, както и на калий, манган, сяра.
Друго интересно проучване на проф. Ексли и съавтори открива, че консумацията на богата на силиций минерална вода може да бъде ефективна терапия за намаляване на алуминия от организма при лица с вторична прогресивна множествена склероза. Богати на силиций растения са ПОЛСКИ ХВОЩ и БАМБУК.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/29128442

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Нашата страница във Фейсбук

УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА

УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА
УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА