четвъртък, 12 април 2018 г.

Хеликобактер пилори и натурални методи за справяне

Паразитната бактерия на хеликобактер пилори 

Има около 29 различни щамове на хеликобактер пилори, които съществуват. Смята се, че 50 процента от населението на света е заразено от този бактерий, чрез замърсени храни, вода или интимен контакт (целувки). Според изследвания, куркумата, женското биле, мащерката, ригана и не на последно място чесънът и лукът, могат значително да намалят ефектите на хеликобактер пилори.

Масло от риган. След 14 дневен курс на лечение с масло от риган при трима от четирима наблюдавани, лечението е дало положителен резултат срещу бактериите на хеликобактер пилори. Доказано е, че маслото от риган е способно да убие хеликобактер пилори, която е причинно-следствен фактор при 90 процента от случаите на стомашните язви. Клинично изследване показва, че то е доста ефективно и за язви на стомаха и дванадесетопръстника.

Мащерка. Водните и етиловите екстракти от мащерка са благотворни за инхибирането на хеликобактер пилори. Тъй като водният екстракт от мащерка е по лесен за приготвяне и употреба (под формата на чай), той е изследван допълнително. Оказва се, че екстрактът от мащерка притежава терапевтичен потенциал, като намалява растежа на хеликобактер пилори и има антибактериално действие.

Куркума. Тя е основен елемент в куркумата на прах. От направените проучвания са направени заключения, че тя има анти-хеликобактер пилори действие. Куркумата има мощни имуностимулиращи свойства, а N-ацетилцистеин и лактоферин с техните съответно муколитичени и антибактериални свойства, може да са в сила и при хеликобактер пилори терапията. Открито е, че коркумата действа срещу 19 различни щамове на хеликобактер пилори.

Чесън
Женското биле. Действието на тази билка е уникално и помага при 29 oт щамовете на хеликобактер пилори. Освен това билката действа благоприятно и при пептична язва.

Чесън и лук. Соковете от чесън и от лук, имат антибактериално действие. Исторически чесънът е бил използван в световен мащаб за борба с бактериалните инфекции. Чесънът се използва също и като широкоспектърен антибиотик срещу грам-положителните и грам-отрицателни бактерии.

Суровият сок от чесън е ефективен срещу много общи патогенни бактерии - чревни бактерии, които са отговорни за диария при хората и животните. Чесънът е ефективен дори и срещу тези бактерии, които са станали резистентни щамове от употребата на антибиотици.

Хеликобактер пилори е бактерията, която е замесена в етиологията на рак на стомаха и язвите. Учените са установили, че хеликобактер пилори е податлива на екстракт от чесън, дори и при доста умерена концентрация.

http://gotvach.bg/ 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Нашата страница във Фейсбук

УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА

УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА
УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА