вторник, 10 юни 2014 г.

"верига" на раковото заболяване

https://www.youtube.com/watch?v=PmgCcKIMNK4&list=PLTvTd4RCqxCJmIJen8y3bd0mEtDADild8&index=15

 Тогава, преди 30 и повече години , беше на мода , изучаването на т.н.р.
"верига" на раковото заболяване.Гледам , че сега , отново е на мода тогавашната терминология.Тя,веригата, може да се разбере и от хора без биологическо или медицинско образование.Ето я----

Първо звено - здрав организъм.
Второ звено - канцерогенна алтерация, или на Български - ракообразуващо увреждане.
Нещо от околната среда уврежда финния механизъм на гените на клетките.Може да са много неща:вируси наѝ-често;отрови от всякакъв характер, радиация и други, много други.Често - съчетани.
Ще си кажете - краѝ - измряхме.
Да,да , ама не!Въпреки атаките - уокърчетата се оправяха.Те , както и хората, си имат една система на защита.Казва се ретикуло ендотелна система РЕС, част от която е и имунната система.Рес в 92% ат случаите елиминира образуваните от раковото увреждане клетки до 24я час.7% до 72я час.Единия % неелиминирани клетки влиза в...

Третото звено- преканцероза, или - предрак.
Тук вече са увредени гените в малко клетки,но са увредени само до толкова, колкото РЕС да не ги разпознае за чужди и да не ги елиминира.Съдбата на предраковите клетки , за наша радост, също е нещастна.РЕС, която е една от наѝ-добре деѝстващите системи при бозаѝниците ги открива и в огромния % случаи ги елиминира.
Ако , обаче някакъв дисстрес обърка РЕС, или фамилна ососбеност на РЕС -----

Четвърто звено--- Раково образувание.
Само предракови клетки , на които е освободен механизма за делене могат да развият себе си в ракови.Тъѝ като растежа е присъщ на младоста - викат им млади клетки- юнг.Или - новообразувание- неоплазма.
Те са млади - растът.Размножават се и буквално изяждат организма от когото са произлезли.Тъѝ като са собствени клетки, организма не ги познава като чужди и РЕС не ги атакува.

Пето звено- изход :
Вариант "А"- изследващия не се намесва -- последва смърт от усложненията от разсеѝките във важни органи.

Вариант "Б"- атака от изследващия -
1- радиоактивни облъчвания - вариантите два - раковите клетки не се повлиават- уокърчето загива.
Ако уокърчето оживее - преодолява лъчева болест и си живее, но в поколението му честотата на уродствата е зловеща.
2.Цитостатици и химиотерпия- вещества , спиращи размножаването на всички клетки в организма.Всички. не само раковите- също два изхода - ракът не се повлиава - смърт, или----раковите клетки загиват , но уокърчето остава сакато - без имунитет и крета с антибиотици,защото химиотерапията му е съсипала имунитета.
3.оперативна намеса от изследващия--- неуспешна ли е --- смърт/
Успешна ли е - живее , но осакатено.

 от ruseff: 10.04.11 - 08:55  ИЗТОЧНИК :http://forums.data.bg

"  Аз лично познавам доц.Цекова,която е най-добрия химиотерапвт в България,и тя ми е казвала,че химиотерапията съкращава животът на болните от рак  >:(.Факт.Баща ми е коремен хирург и оперира само ракови заболявания в съответната област.Той лично ми е казвал,че това което прави,е извън всякакви природни закони.Областа засегната от рак е най уязвима,самото отваряне на стомаха е убийствено за пациента.По време на хирургичната интервенция се вкарват около 6500 микроби,колкото и стерилна да е обстановката.С две думи,много противопоказно е ,да се оперират пациенти с диагноза злокачествен тумор(рак).Но така са им наредили от горе  ;)на хирурзите,и те изпълняват. :---http://forum.xnetbg.com

Нашата страница във Фейсбук

УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА

УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА
УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА