понеделник, 28 март 2016 г.

Приложения на жизнената напитка "Соле" - солен разтвор


Поставете няколко парченца от хималайската кристална сол в стъклен съд и го допълнете с качествена изворна вода. След приблизително 24 часа проверете дали солта се е разтворила напълно. Ако няма кристали добавете няколко. Когато водата вече не може да разтваря солта, кристалите ще останат на дъното на съда без да се разтварят.  В този момент разтвора става наситен на 26%.

За нормалното функциониране на организма е нужда хидратация, а "солето" е здравословна вода. Вземайте редовно по една чаена лъжичка (1% солен разтвор) от наситения 26% разтвор в чаша 250 мл хладка вода всяка сутрин преди закуска. Съда с наситения разтвор може да се допълва с вода или кристали сол, за да се поддържа концентрацията.

Тази концентрация се равнява на концентрацията на сол в течностите на организма, следователно пречиства без да дразни. Амниотичната течност в женската утроба, в която се развива фетуса, е еднопроцентов разтвор (1 част сол към сто части вода). Древните келти вярвали, че душата идва от океана и е създадена в "Соле", и са направили директната връзка между "Соле" и душа (Sole и soul).

Една или две чаени лъжички от соления разтвор е необходимото дневно количество. За тези, които искат да дават "Соле" на деца:  до 50 мл от 250 мл чаша.

  • Соленият разтвор осигурява на организма природна енергия, съхранена в кристалите, която организмът може да задържи до 24 часа.

  • Соленият разтвор може да неутрализира дисбалансираното рН, което е причина за различни симптоми като умора, отпадналост и проблеми в кръвообращението.

  • Соленият разтвор може да подпомогне разтварянето и отстраняването на замърсители и натрупани токсини, които водят до различни ревматоидни болки и калцирането на органи и мускули.

  • Соленият разтвор може да подпомогне неутрализирането на пристрастявания.

  • С приемането на "Соле" се попълва загубата на минерали от костите и може да се предотврати остеопорозата /разграждането на костите/.

  • Естествените минерали от солите успокояват нервната система и намаляват нивото на кортизол - стрес хормонът и сънят става по-спокоен.

  • Соленият разтвор подпомага пречистването на организма, което води до по-здрава и красива кожа. Минералите  в хималайската сол действат като ексфолиант за кожата и предотвратяват или освобождават от акне.

  • Соленият разтвор подпомага изхвърлянето на тежките метали (живак, олово, арсен и калциране), като ги разгражда на молекулярно ниво. За да може организмът да се освобождава от токсините, високата киселинност и другите отпадни вещества, те първо трябва да бъдат метаболизирани, а соления разтвор е най-полезен точно в това.

  • Вода за уста приготвена от 1% разтвор "Соле".

    Разтворете 1 чаена лъжичка от 26% разтвор "Соле" в чаша приблизително 250 мл хладка вода.  Изплаквайте устата си със "Соле" преди и след като измиете зъбете си с четка Soladey-eco, особено полезно за борба с афтите, инфекциите на венците, без да ги възпалява, за избелване на зъбите и освежаване на дъха.


Кръвно налягане - сърце

  • Хората, страдащи от високо кръвно налягане неизбежно се опитват да избягват обикновената трапезна сол.

  • Кристалната сол доказано понижава кръвното налягане до 15 минути.

  • Соленият разтвор не е лекарство за кръвно налягане, а по-скоро има способността да го регулира.

Проучвания, проведени в САЩ, сочат, че хората със слаба концентрация на кристална сол в организма си, са 4 пъти по-склонни към сърдечни заболявания.

Локално нанасяне

  • Регулира натрупването на мастна тъкан и балансира рН на кожата.

  • За кожни проблеми, травми, ухапвания от насекоми, болки и наранявания.

1% - 8% разтвор.


Можете да направите почистваща маска като смесите финната сол със зехтин (маслинено олио) или друго натурално олио. нежно масажирайте сместа върху кожата. Отлично средство за детоксикация. Търкането има почистващ ефект и прави кожата чиста, стегната и хидратирана.

След почистването нанесете подходящия дневен, може и нощен крем от серията Natural Being.

Ще се изненадате от ефекта - чиста и сияйна кожа на лицето.

Компреси

  • Компресите със солен разтвор облекчават болката при навяхване.

  • При открити рани да се използва 1-процентен  разтвор.

  • При наранявания да се използва 3% - 10% разтвор.


Измиване на очи

  • Грижливо почистете грима си.

Сипете 1% от соления разтвор, което е 1 чаена лъжичка от 26% разтвор в 25 мл вода в съд за миене на очите, наведете се напред, като държите съда близо до долния клепач, за да не се излее течността.


Солена блуза

  • За детоксикация

  • За заздравяване на бронхите

3% разтвор 60-90 минути

Потапя се блузата в 3% солен разтвор с температура 37о С, изтисква се и се облича. Най-добре 60-90 минути да се престои на топло в леглото и в затоплена стая.


Солени чорапи

  • За лечение на подагра

  • За хронично студени крака

3% - 5% солен разтвор   60 минути

Както солената блуза. Може да се преспи с тях.


Инхалация

Напълнете широк съд с 2 литра вода. Добавете 20 г хималайска кристална сол и бъркайте докато се разтвори. Покрийте главата си с голяма кърпа, докато я държите над съда на разстояние достатъчно, за да не се изгорите.
Започнете с 1% разтвор и бавно увеличете до 8 %. Дишайте 10-15 минути.
За около 30 минути респираторната система обгражда замърсяванията със слуз, след което ги изхвърля чрез кашляне.
Повторете няколко пъти дневно, колкото е необходимо.

Промиване на синусите

Използвайте 1% солен разтвор. Наведете главата си над мивката и вкарайте в едната си ноздра чучура на Нети (уреда за промиване

на носа). Дръжте устата си затворена. Наклонете главата си леко напред и настрани. Разтворът ще потече през ноздрата нагоре към синусите и ще излезе през другата ноздра. Повторете тази процедура и от другата

ноздра.
Този 1%-тен разтвор е отличен и за гаргара при поява на инфекции на мукозните мембрани на носа, устата и гърлото. Също така е полезен и за промивки на устата за борба с язви в устата, възпаления на венците и за избелване на зъбите.

Цена на уред Нети - 8 лв.



Гъбички на краката

  • Пийте чаша солен разтвор всяка сутрин.

  • Започнете да се храните с алкални храни (водораслите афа са алкална храна) без консерванти.

  • Потопете краката си в 10% солен разтвор и увеличавайте до наситен 26% разтвор.




Количество достатъчно за няколко месеца (най-малко 3 - зависи дали ще се ползва от един или двама; дали ще се ползва само като напитка или и като вода за уста).


Пречистваща солена вана

За разлика от обикновените вани, където влагата се отнема от кожата, ваната със солен разтвор дава възможност на солта да се натрупа в горния слой на кожата, като по този начин я запазва хидратирана. Алкалният характер на ваната със солен разтвор оставя чувството за мекота и копринена гладкост. Тридесет минутна вана със солен разтвор има същия ПРЕЧИСТВАЩ ЕФЕКТ КАКТО ТРИДНЕВНО ГЛАДУВАНЕ.

Сипете 400 г хималайска сол във ваната и добавете толкова вода, колкото да я покрие. Солта ще се разтвори през следващия половин час.
Напълнете ваната с вода с телесна температура около 37о. Това е важно, тъй като тялото няма да губи енергия за поддържане на необходимата температура. Ваната ще поддържа тази температура през цялото време, поради резонанса на солта.

Накиснете се за около половин час и след това само попийте тялото си без да го бършете. Отпуснете се и релаксирайте около половин час. Не слагайте никакви сапуни или добавки във ваната със соления разтвор.
Ако почувствате напрежение по време на взимането на вана, тъй като това е предизвикателство за кръвообращението, можете да потопите само краката си в соления разтвор.
За максимален резултат, повтаряйте процедурата веднъж седмично, в продължение на един месец (четири седмици).

  • Кожни състояния като акне, екзема, псориазис и обриви могат да се повлияят положително при използването на натурални продукти от сол за вана.

  • Потапянето във вана с хималайска сол е добре познато и препоръчително за облекчаване на мускулни болки, умора, както и при ревматизъм и кожни заболявания.

Едра кристална сол за вана - 1.6 кг             Цена: 50.00лв.

Солева лампа

За да останат живи във въздуха микробите, алергените и други дихателни дразнители, са им необходими водни молекули. Влагата носи и малък положителен заряд. Солевата лампа привлича и отстранява молекулите, като по този начин изпълнява две функции. Първо, дразнителите във въздуха падат обезвредени на пода, неспособни да съществуват, тъй като няма за какво да полепнат, и второ: въздуха в стаята е по-качествен и свеж.

Естественият положителен заряд на въздуха в стаята се неутрализира, увеличавайки съотношението отрицателни-положителни йони.

Научно доказано е, че отрицателните йони са полезни за физическото и психическо здраве, както и за общото добро състояние при човека.

Липсва и озониране, което е типично за много уреди за пречистване на въздуха.

Солевите лампи са щадящ околната среда метод за намаляване на замърсяването на въздуха в затворени помещения и отличен естествен метод за подпомагане на хората с астма или дихателни алергии.

Тя е уникална, без мирис и действа цял живот.

zdrave123.com 

Виолетовият цвят действа лечебно при рака

Великият духовен учител Петър Дънов има свои разсъждения за едни от най-големите бичове на човечеството - туморите и рака. Според него е възможно те да бъдат премахнати с позитивно мислене и правилно общуване с природата.
Тумор
Някой път ще се яви тумор или в корема или другаде някъде. Не се плашете. Това показва, че се е набрало на едно място излишна енергия, която трябва да се отпрати някъде.
Ще стимулираш някои от здравите клетки на коло бучката да изгонят излишните клетки и ще се дойде след време до естествените състояния. Ако няма друг изход може и с операция да се премахне болестта. Но със силна концентрирана мисъл един тумор ще изчезне сам по себе си. Чрез внушение може да поболите и най-здравия човек. Чрез внушение може да изкарате какъвто и да е тумор от тялото, и то в 24 часа. За три дни можете да изкарате тумор, ако поставите болния в магнетичен сън.
Чрез внушение можете да премахнете всякакъв тумор, зависи от мисълта.
Рак
Тази болест се явява при дисхармония между главния мозък и симпатичната нервна система. Тогава някои клетки на тялото се индивидуализират и почват да се размножават по свой начин, а не според нуждите и целите на организма.
Така се появяват тъй наречените ракови образувания. За болестта трябва да се употребяват следните средства:
1. Слънчеви бани.
2. Виолетовият цвят действа лечебно при рака. Ето защо, човек да има виолетови предмети в ста ята си. Може да носи виолетов шал, виолетови кърпи и други виолетови предмети. Може да има виолетови украшения, виолетови завеси в стаята си.
3. Всеки ден мислено да облива тялото си с душ от виолетова светлина.
4. Всеки ден да употребява суров кромид лук.
5. Възстановяване хармонията между главния мозък и симпатичната нервна система. Да тръг нем към Бога. Това може да лекува.
Или:
1. Вземат се корени от кукуряк, набождат се в една малко издълбана ябълка и така заедно с ябълката се изпичат във фурната. След това коренчетата се изваждат от ябълката, варят се и тази отвара се пие.
2. Да се пие слънчева вода (топлена на слънце).
З.Да се яде червен лук. Да не се яде месо.
4. Да се пости един ден в седмицата. Да се яде много проста храна без смесване и да се пие зехтин.
За да сме здрави като цяло
Всеки човек може да бъде напълноздрав, когато има единство между неговите мисли, чувства и постъпки. Има ли някакви противоречия, да си каже: „В името Божие всички тези противоречия и препятствия, сложени на пътя ми да ме спъват, да отидат по местата си!“
Когато човек е доволен от живота си, винаги разположен и благодарен, той е отворен за небето и затворен за злото. Като има Вяра и Любов към Бога, ще бъде във връзка с възвишения свят, отдето ще получава всичко необходимо за своето развитие. /"Пик"

Тал Данино: Можем да използваме бактерии за откриване на рак.

Ракът на черния дроб е един от най-трудните за откриване, но синтетичния биолог Тал Данино имал идея от лявото полукълбо: Какво би станало, ако можем да създадем пробиотични ядливи бактерии, които се "програмирани" да открият тумори на черния дроб? Неговото прозрение експлоатира нещо, което тепърва започваме да разбираме за бактериите: тяхната сила на кворум-наблюдение, или да правят нещо заедно, когато достигнат критична маса. Данино, TED стипендиант, обяснява как кворум-наблюдението работи — и как умни бактерии, които работят заедно, биха могли да променят някой ден раковото лечение.


Г

Дончо Тонев - Билкар .Лечение с билки

Билколечител Дончо Тонев

Хасковски минерални бани 

Ул. Филип Тотю 7

Приема след предварителна уговорка на телефон                    0898 / 76 48 68 

Лекува следните заболявания : 



Билколечител Дончо Тонев- Част 1

Билколечител Дончо Тонев- Част 2

Билколечител Дончо Тонев- Част 3

Билколечител Дончо Тонев- Част 4

"Пътят" - Билколечение с гост Дончо Тонев




 

The Life of Death - анимация

" ...И веднъж когато... смъртта се влюби в живота ... "

Нашата страница във Фейсбук

УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА

УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА
УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА