сряда, 25 май 2016 г.

НАТРУПВАНЕ НА ТЕЖКИ МЕТАЛИ

НАТРУПВАНЕ НА ТЕЖКИ МЕТАЛИ

Натрупване на тежки металиВъпреки стремежа ни към здравословен начин на живот, непрекъснато сме изложени на болестотворното влияние на тежките метали, които ежедневно постъпват в тялото ни.
Тежките метали са тъканни отрови, които възпрепятстват нормалната ензимна обмяна. Натрупването им се проявява по различни начини, като един от симптомите е умората. Тежките метали се акумулират в тъканите и телесните течности  и водят до остро или хронично отравяне.
Една от характерните черти на натравянето с тежки метали е развитието на депресия и склонност към самоубийство. Депресията в резултат на интоксикация с тежки метали обикновено има внезапно начало. За съжаление поради липсата на конкретен фактор, който да обясни отключването на депресивното състояние, пациентът често бива подлаган на многобройни изследвания и пренасочван за психиатрична грижа, като по този начин се удължава времето, в което той не получава адекватна помощ.
Кои са тежките метали, които поглъщаме?
Най-често става въпрос за никел, алуминий, арсен, кадмий, олово и живак.
Никел
Сравнително рядко получаваме информация за вредното въздействие на никела, но той се съдържа в някои видове стоматологични пломби, приборите за хранене, в някои козметични средства и т.н. Никелът е широко използван стабилизатор на мазнини в маргарините, съдържа се в някои видове фосфатни торове, в цигарения дим, в рафинираните храни и др.
Той се наслоява в синусите, главата, сърцето и гръбначния мозък и е отрова, която поразява нервната система. Прекомерната концентрация на никел в организма може да доведе до парализиране на гръбначния мозък. Редица ставни нарушения се дължат на натрупване на никел. Установено е, че при регулярно поемане на никелов прах чрез дишането се развива рак на белите дробове. Това важи в особена сила както за активните, така и за пасивните пушачи.
Алуминий
Отравянето с алуминий е сериозна заплаха за здравето. Натрупването на алуминий се свързва със заболявания като Алцхаймер, Паркинсон, деменция и понижен имунитет.
Алуминият се съдържа в редица предмети от ежедневието ни: съдове за готвене, сода, фолио, безалкохолни напитки, бирени кенове.  Алуминият нарушава обмяната на флуора и фосфора, като по този начин води до извличане на жизненоважни минерали. Липсата им от своя страна създава предпоставки за развитието на остеопороза.
Арсен
Арсенът постъпва в околната среда като страничен продукт на индустрията. Той се съдържа във въздуха, в пестицидите, явява се страничен продукт на стъкларската промишленост. Особено рискова група за натравяне с арсен са миньорите. Металът се натрупва в мускулите, може да доведе до спазми и чернодробни проблеми. Симптоми на натравяне с арсен са умора, загуба на чувствителност към болка и гастроентерит. Арсенът има свойството да измества микроелементите в ензимния състав, поради което директно се намесва в метаболитните процеси.
Кадмий
Кадмият също е страничен продукт на промишлеността и е широко разпространен в околната среда. Той се използва в производството на автомобилни гуми и батерии. Натрупването му засяга панкреаса, артериалните съдове, води до повишено кръвно налягане, анемия, заболявания на бъбреците и черния дроб, както и ред други проблеми, сред които и хронична умора. Установено е, че приемът на желязо в комбинация с витамин С може да редуцира нивата на кадмий в организма. Счита се, че селенът и цинкът са едни от най-ефективните начини за предпазване от токсични нива на кадмий.
Олово
Оловото, което ежедневно вдишваме чрез замърсения въздух, постепенно води до хронични заболявания. Един от ярките примери са алергиите. Оловото понижава имунния отговор и води до нарушения на мозъчната дейност. Установено е, че приемът на олово в организма е с около 25% при пушачите.
Оловото се натрупва в мозъка, където причинява увреждания, хиперактивност или забавено развитие. Изследване, проведено в Шотландия, доказва, че всички изследвани хора със забавено развитие имат завишени нива на метала. Оловото, натрупващо се в мозъка, измества медта, желязото и цинка, като по този начин от една страна пречи на доброто клетъчно дишане, а от друга – на когнитивните процеси и паметта.
Оловото също така оказва силно влияние върху нервната система, тъй като взаимодейства с миелиновата обвивка и по този начин създава предпоставка за невродегенеративни заболявания. Освен това то се отлага в костите, влияе на калциевия метаболизъм, а оттам и на нервното провеждане. Оловни съединения вдишваме заради автомобилния трафик, докато се храним с консервни храни или пък с растения, отглеждани около натоварени пътни артерии. Олово се съдържа и в някои козметични продукти.
Живак
Амалгамната пломба съдържа живак. Поради налягането, на което се подлага повърхността на пломбата по време на дъвчене, се отделят живачни пари, които се абсорбират от тялото. Същевременно бактериалната плака, съдържаща се в устната кухина, е в състояние да доведе до образуване на още по-токсични живачни съединения, които въздействат върху кръвните клетки и оказват влияние върху дейността на жлезите, нервната система и мозъка. Имунната система е пряко засегната от натравянето с живак. Много гъбични инфекции и алергии се свързват с натрупване на живак в организма.
Живак се съдържа в някои средства за растителна защита, козметични продукти, омекотители за тъкани, морски храни, фунгициди, във водопроводните отлагания, дори в някои медицински продукти.
Живакът води до депресия, раздразнителност, тремор, замаяност и диария.  С натрупването му в организма прогресивно се развиват и дегенеративни заболявания на мозъка, черния дроб, бъбреците и червата.

Как да се предпазим от тежките метали?
Витамин А – той има жизненоважна роля за елиминирането на тежките метали, които поемаме чрез въздуха, храната и водата.
Витамин Б-комлекс –  защитава имунната система. Установено е, че необходимата доза витамини от Б-групата се увеличава, докато организмът е изложен на стрес. Тези витамини предпазват миелиновата обвивка на нервите от вредното въздействие на оловото.
Витамин С и флавоноиди – те стимулират естествения синтез на интерферон в тялото, който защитава и подсилва имунната ни система. Витамин С е важен антиоксидант. Биофлавоноидите имат отношение за здравите капилярни стени, за ограничаване на възпалителните процеси и наличието на колаген, който от своя страна е важен градивен елемент на мускулите, ставите и кожата.
Фибри – фибрите имат свойството на отнемат излишната киселинност на чревното съдържание. Те намаляват концентрацията на карциногенни вещества и излишни мазнини в дебелото черво. Особено полезни са фибрите, поемани чрез пълнозърнестите храни, псилиума и ябълковия пектин. Пектинът има свойството да се свързва с оловото, образувайки неразтворими соли, като по този начин възпрепятства обратното му абсорбиране в организма. Препоръчителен е ежедневният прием на фибри.
Хелатотерапия – представлява терапия с формула, състояща се от витамини, минерали, аминокиселини и билки, които имат цялостен детоксикиращ ефект върху организма. Тя е в състояние постепенно да разгради отлагания по кръвоносните съдове и да освободи организма от високи нива на тежки метали.
Лецитин – в комбинация с холин е отлична храна за мозъка. Участва в синтеза на ацетилхолин, който е основен невротрансмитер.
Калций – той е жизненоважен минерал, който има редица функции в нашия организъм. Има отношение към предпазването от оловни натравяния, тъй като измества оловото от костите и предпазва от акумулирането му в чревния тракт.
Германий – има свойството да се свързва в тежките метали, като по този начин пречи на разпространението им в организма. Същевременно повишава енергията и издържливостта,  както и имунната защита, тъй като стимулира синтеза на интерферон.
Чесън – чесънът е известен като природен антибиотик. Той намалява кръвното налягане, почиства кръвоносните съдове, подпомага храносмилането и е отлично средство при белодробни и дихателни проблеми. Чесънът съдържа германий и селен и е в състояние да неутрализира тежките метали.
Гинко – гинкото е силен антиоксидант. То неутрализира свободните радикали, подобрява притока на кислород и хранителни вещества до клетките, засилва паметта, мозъчната активност и концентрацията.
Готу кола – готу колата е истинска храна за мозъка. Тя пречиства кръвта и помага за преодоляване на умората и загубата на памет. Същевременно тя действа тонизиращо върху целия организъм, помага за възстановяване на енергийните депа особено след състояния на нервни кризи.
Всички билки, съдържащи сяра, имат отлични свойства като протектори срещу натрупване на тежки метали – люцерна, чесън, сарсапарила, келп, ехинацея, магданоз, люта чушка и др.
Цинк – цинкът е основен микроелемент, който помага за освобождаване от оловото и други токсини.
Келп – фокусира се върху наличното олово и го отвежда извън организма.
Коензим Q-10 – стимулира имунната система, прави организма устойчив на стрес, повишава нивата на кислород в клетките и силно се препоръчва при сърдечни заболявания, процеси на стареене, ракови заболявания и затлъстяване.

Източник : revita.bg

=================================================
Шансът да се открият тежки метали в кръвта е много нисък , тъй като попаднали в тялото бързо започва т.н отлагане , което е единствената ,един вид , защина реакция на организма . Наличието на тежки метали води до драстично намаляване на минералите в тялото, там е добре да се "търси " . Методите за изследване на коса и нокът не са признати от конвенционалната медицина . Те не се търсят от лекарите тъй като е разпространено схващането сред тях , че веднъж попаднали в човешкото тялото е невъзможно да се изчистят напълно, особенно от мозъка. Най -безобиден и ефективен вариант за профилактика при деца е студенопресовано чесново масло , което съдържа германий и селен и е в състояние да неутрализира тежките метали според някои специалисти. Тежките метали попаднали през устата и кожата не могат да причинят такава увреда както тези попаднали по кръвен път.


Нашата страница във Фейсбук

УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА

УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА
УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА