МОЩЕН ЛЕК СРЕЩУ РАКА
20.07.2014 ИЗТОЧНИК :
http://vchas.net
През 2002 г. ми
откриха тумор в мозъка – доброкачествен. Веднага бях приет във ВМА –
София за операция. Туморът беше голям 5/5 см, но операцията протече
успешно. За мен неврохирурзите в тази болница са най-добрите в България.
След две години се оказа, че туморът е рецидивирал и е с почти същата
големина. Наложи се да ми направят нова операция – тогава разполагаха с
лазерна техника и операцията мина, но се оказа че съм получил пареза на
лява ръка и крак. Изследваха тумора и се оказа атипичен. Тогава отидох в
онкологията в кв. “Дървеница” и последва лъчетерапия, но и това не
помогна – туморът отново рецидивира и се наложи нова операция. След нея
отидох на рехабилитация в Банкя и там, за мой късмет, срещнах един
човек, който промени живота ми. Той сподели с мен, че е бил болен от рак
на бъбреците. След операцията се оказало, че е неуспешна и има разсейки
– давали му от 3 до 4 месеца живот. След това срещнал жена, която му
казала за една билка и начина на приготвяне на лекарство от нея. Билката
се казва бъзак – да уточня – не е бъз, а представлява храст, който
расте в пущинаци и около речните канали (в София го има в изобилие) –
бере се плодът, който прилича на боровинка и е с почти същата големина.
Расте в края на август и началото на септември. Плодчетата трябва да са
добре узрели, за да имат лечебни свойства. След като се набере, се
измива и се слага в буркани, като се редува един ред бъзак, един ред
захар и така докато се напълни до горе. След това се изнася на място,
където има слънце, за да може да ферментира. След две седмици се затваря
и се слага в хладилника. Може да се направят 2, 3 или 4 буркана, но
поне два са необходими, за да стигнат до другата година. Взема се по
една чаена лъжичка сутрин на гладно, 10 минути преди хранене всяка
сутрин. В ефекта на това лечение първо ме убеди човекът, който ми го
каза. След тежката диагноза той започнал да го взема – минали 5 месеца, а
той е още жив! Отишъл на преглед и след ехографията се оказало, че няма
и помен от рака. Тогава и аз започнах да го вземам като, естествено,
изчаках 2 месеца, за да набера бъзака и да го приготвя. Започнах да го
пия. От последната операция минаха 4 години и досега нямам рецидив. За
лечебната сила на бъзака споделих с много хора и с една лекарка, която
ми каза, че нейна пациентка се е била излекувала по същия начин – имала
рак на гърдата. Когато я попитала какви лекарства е вземала, тя
отговорила, че се е излекувала само с помощта на билката. На контролния
преглед й съобщили, че ракът и е изчезнал. Бъзакът спокойно може да се
взима и с лекарствата, които са ви предписани, така че го приемайте
спокойно и без притеснения – той е полезен за имунната система и за още
много други болести. Бъзакът, както казах и преди, се бере узрял, а ако
има някои зелени и такива, за които се съмнявате, че са неузрели,
по-добре е да ги отстраните. Плодът трябва да е мекичък и тъмен, почти
черен. Що се отнася до пиенето, особено в началото, докато свикнете, е
малко неприятно. На мен ми се повдигаше, докато го приемах, но с течение
на времето се свиква. Също така в началото трябва да има тоалетна
наблизо, защото до около половин час след приемането може да получите
разстройство. Между другото, бъзака го вземат и съвсем здрави хора,
които искат просто да подсилят имунната си система. Той помага срещу
грип например. Пожелавам късмет и здраве на всички и най-вече
оздравяване на болните! BLIZ Даниел Константинов, София Таня Борисова,
наш приятел във Фейсбук сподели начин по който се приготвя билката –
Това е по рецепта на Петър Димков. Аз също от години я ползвам. Правя го
в 3-литрови буркани и след двете седмици прецеждам сиропа и то прибирам
в бутилки. Практически не се разваля, защото захарта е консервант. И
още нещо, по време на ферментацията покривам с няколко слоя марля, а при
прецеждането внимавам да няма останали зрънца, защото се получава
повторна ферментация, уточни тя.