събота, 30 януари 2016 г.

Противоракови билки

Противоракови билки

Написано от Walter Last   - Източник :http://nanocom-bg.com
Много билки са полезни при лечение на рак, предимно с поддържащата си роля, но понякога са и основна терапия. Често използвани са:
Алое Вера (като сок или гел), Чапарал (Chaparral), Зокум (Oleander), Невен (Calendula), Гравиола (Graviola), Червена детелина и листа на Теменуга. Пелин, Маслинови листа, Ниим и Pau d'Arco- мравчено дърво в достатъчно големи количества са особено полезни за премахване на гъбичните форми на раковия микроб.

Алое Вера помага при лечение на рак, СПИН и други инфекциозни заболявания. То е отлично средство при стомашно-чревни раздразнения, възпаления и язви. Все пак, не всички търговски марки на алое вера, на пазара, са ефективни. Ако не виждате резултат, опитайте с друга марка. Вземайте, колкото можете да понесете, без да получите диария. Ако е възможно, използвайте прясно алое вера, направо от градината. Избягвайте пожълтелите листа и основата на листата с техния жълт сок, тъй като той е силно дразнещ и има лаксативно действие.

Чили, смесено с достатъчно голямо количество корен от Джинджифил, е мощна комбинация за прочистване на стомашно-чревния тракт. Блиндирайте или ги счукайте, смесете с лимонов сок и ленено масло, или зехтин, съхранявайте в хладилник, алтернативно можете да ги използвате смлени на прах. Използвайте сместа като подправка към салати или ястия. Постепенно увеличавайте количеството, но то да бъде под вашето ниво на търпимост, в продължение на няколко седмици. След това можете да продължите употребата им в нормални количества, като подправка към храната. Високите дози чили и лют червен пипер (кайен) също могат да убиват ракови клетки.

Компоненти, изолирани от Лайката, убиват човешките левкемични стволови клетки; лайката може да бъде полезна и при други ракови заболявания. Също така Зимзеленът (Vinca Rosea), има активна съставка, която е била използвана в химиотерапията срещу левкемия.

Корен от Глухарче: Според доклади, коренът на глухарчето има силно лечебно действие срещу много видове рак, при условие че корените са сушени под 40 ° С и са ръчно стрити на прах, т.е. без електрически миксер или мелничка. То не е ефикасно при мозъчни тумори и рак на кожата, по време на химиотерапия или радиотерапия.

Инструкциите са да се изкопават до една шепа корени, да се отрязват листа само отдолу под коронката, да не се измиват и да се сушат на подходящо място, например зад прозореца в слънчева стая или изложени на топлината на електрическа крушка. Когато разчупвате корена и той лесно се чупи, това означава, че е готов за смилане на прах. Вземете един корен, поставете го върху дървена дъска или в стар железен съд и започнете леко да го почуквате с чисто чукче. Вземайте малко повече от 1/2 чаена лъжичка веднъж дневно, всеки път го смесвайте с вода или сок, но не горещи. Продължете да приемате лекарството, докато се почувствате добре и ракът изчезне.

Гинко билоба е установено, че силно потиска различни бързо растящи тумори в изследвания с животни. Той няма никакъв ефект върху ракови заболявания, които не са агресивни.

Гравиола (Annoma muricata), известна като саусеп (soursop), тропическо дърво с едри сочни кисели плодове, има компоненти, които са с 10000 пъти по-силно действие от обичайната лекарствена химиотерапия срещу определени ракови клетки. Може да използвате отвара с листа, с около 4 листа в чаша вода и да я пиете от 1 до 3 пъти дневно, или да използвате 2 до 5 грама сушени листа (смлени на прах) два пъти дневно.

От тези, посочени билки, можете да изберете няколко, които са подходящи за вашето състояние, както и да използвате местни билки. Като алтернатива или в допълнение, можете да използвате, предлаганите в търговската мрежа смеси от билки за рак. Най-добре познатите са: смес на Джейсън Уинтърс (Jason Winters mixture), Хоксей билки (Hoxsey herbs) и индийски чай Ojibwa (Ojibwa Indian Tea) или Есиак (Essiac). Комбинацията "Есиак" се състои от киселец, корен на Репей, Хлъзгав бряст (Slippery Elm) и корен на Ревен.

 

Зеленият чай е с високо съдържание на антиоксиданти (полифеноли), а също потиска разпространението на раковите клетки и инхибира ангиогенезата. Добавянето на мляко прави чаят неефективен.
Сместа Хоксей по принцип трябва да се приготвя индивидуално, местните билкари трябва да могат да я приготвят. Точното количество се пази в тайна и може да варира, но независим анализ разкри следните количества в 5 мл от Хоксей Тоник: Корен от Кисел трън (Berberis) 10 мг, кора на Зърнастец 20 мг, корен от Репей 10 мг, Cascara amarga 5 мг, 20 мг Женско биле (Licorice), Poke Root – Лаконос (винобой) 10 мг, Калиев йодид 150 мг, кора от бодлив храст (Prickly Ash) 5 мг, Червена детелина 20 мг, корен от Stillingia 10 мг.

Cascara amarga трудно се добива и сместа може да се направи без тази билка. Тя принадлежи към семейството на зърнастеца и е позната като Honduras bark или Picramnia antidesma. В клиниката Хоксей сместа се продава като тоник, а в отделни препарати обикновено изсушените билки са смесени и се използват като чай.

Имунната система може да бъде подсилена с Ехинацея, Прополис, бял имел (viscum album), Великденска лилия (Easter lily), Рейши (Reishi) и други ориенталски гъби. Ехинацеята може да се добавя към всички други комбинации от билки. Правете почивки след всеки месец употреба на чая за няколко седмици. Имелът (Viscum album) е особено добър при левкемия, но също така се използва в "Iscador" или "Plenosol" за инжектиране в близост до тумори и подути лимфни възли.

Коренът от  Женско биле (Licorice) (например 3 х 500 - 1000 мг) е добър при естрогенно-свързани ракови образувания, тъй като блокира стимулиращите растежа ефекти на естрогена. Билката също така подпомага надбъбречните противовъзпалителни хормони. Въпреки това тя е склонна да задържа натрия в тялото, докато калия се изхвърля. Затова намалете приема на натрий и увеличете приема на калий, не използвайте тази билка, ако имате високо кръвно налягане или сте със симптоми за задържане на вода.

Чернодробни билки: Магарешки бодил (Milk Thistle) и горчиви треви, като Репей (Burdock), Жълтениче, змийско мляко (Celandine), Кантарион, листа и корени на глухарче, Дяволски нокът (Devil's Claw), Тинтява (Gentian) и Пелин са добри за стимулиране на черния дроб и жлъчното отделяне. Жълтеничето (змийско мляко) също потиска деленето на раковите клетки и стимулира имунната система. Екстракт за инжектиране се предлага в Украйна.

При рак на белия дроб можете да използвате Пчелинок (Horehound), лобелия, Лопен (Mullein) и Жълт кантарион. Добре е ежедневно да правите парна инхалация (с кърпа върху главата) с горещ чай от лайка, опитайте да добавите лук и евкалипт или масло от чаено дърво.

Продуктите от Ниим включват пресни и сушени листа, екстракти от тях, както и масло от дървото ниим. Те са били традиционно използвани срещу рак в Югоизточна Азия и са потвърдени от съвременни изследвания. Инжектирането на екстракт от ниим около туморите, причинява свиването им. Използвайте 50-60 грама пресни листа или 3 супени лъжици сушени листа като (горчив) чай или екстракт в разделни дози, може да използвате продукти с ниим като лапа върху тумора.
               
Маслиновите листа се използват на чай, на прах или екстракт, за убиване на всички видове микроби. Активната съставка е олеуропеин (oleuropein). Ако използвате маслиновите листа като основна антимикробна терапия, приемайте поне 500 мг, за предпочитане 1000 мг. олеуропеин дневно в продължение на 2 до 4 седмици. Сушените маслинови листа съдържат около 30 мг олеуропеин / грам, затова ще са ви нужни 20-30g или 3-5 пълни супени лъжици на ден. Тъй като чаят е горчив, можете да приемате част от листата на прах, разтворени в сок. Сварете на бавен огън сушени листа в 1 литър вода за 1 -2 часа, допълвайте с вода, филтрирайте, съхранявайте в хладилник и пийте 3-5 чаши дневно.

Днес, по-често се използва екстракт от маслинови листа. За предпочитане е използването на екстракти под формата на прах, разбърква се 1/2 чаена лъжичка във вода или друга непротеинова течност и се приема два или три пъти дневно преди хранене. Нормалната търговска форма е 500 мг в капсули. В този случай можете да използвате 10 капсули дневно с подходяща течност. Търговско предлаганите течни екстракти съдържат само 4 мг олеуропеин на милилитър, екстрактите на прах съдържат повече от 200 мг / мл, затова винаги гледайте обявеното на продукта количество.


Pau d'Arco- мравчено дърво (наричано също taheebo или lapacho) е полезно за всички видове рак. Той има предимството, че е с относително приятен вкус. Използвайте го в големи количества за няколко месеца или го редувайте на всеки 1 до 4 седмици с маслинови листа. Използвайте екстракта или направете чай: 1 пълна супена лъжица в една голяма чаша вода. Кипнете и оставете да къкри или оставете да кисне за 5 до 15 минути; пийте 3 чаши на ден. (вижте www.oralchelation.com за екстракти с по-голяма потенция) Pau d'Arco на прах, в капсули или разтворено в студена вода, не работи.

Листата от Папая (Papayas, Papaya, Pawpaw) на чай или екстракт са добре известни като разрушаващ тумора агент. Обичайната употреба и начин на приготвяне е: натъпчете толкова листа папая в тенджерата, колкото е възможно, залейте с вода и оставете да къкри за 2 - 3 часа, прецедете и съхранявайте в хладилник. Пийте по една голяма чаша три пъти на ден. Продължете до възстановяване. В търговската мрежа се предлага концентриран сок от листа на папая, но не мога да коментирам неговата ефективност.

Аз вярвам, че пресният сок от зелена папая, листа и стъбла, е дори по-ефективен от варената форма. Сокът е концентриран разтвор на протеиновия храносмилателен ензим папаин; можете да го замразите във форми за лед. Вземайте по време или след хранене. Този сок, разбира се, е доста горчив, затова го гълтайте бързо. Това се отнася и за узрелите зелени плодове на папая, които могат да бъдат смесвани с други компоненти като smoothie, вижте Рецепти. Ако е възможно, използвайте чай от листа на папая, а също и суров зелен сок от папая.

Ментовият чай е особено добър при гадене, за стимулиране на храносмилането и повишаване на духа, докато хлъзгавият бряст (смлян на прах) успокоява храносмилателния тракт.
Прополисът е естествен антибиотик. Най-добре е да смучете таблетки между отделните хранения или да го дъвчете и задържате в устата.

Рак на простатата: Сао Палмето, пигеум (pygeum), тиквено семе,  коприва и / или върбовка (Epilobium, главно parviflorum), в допълнение към пчелен прашец, тиквено семе, цинк, селен, ликопен, рибено масло и витамини Д, Е, В6 и В3 (ниацинамид). Вместо това или в допълнение можете да използвате до 150 мг бета ситостерол, главният стерол в горните билки.

Градинският чай (Salvia officinalis) е високо ценен. Една древна поговорка гласи: "Защо умирате (от болести), след като салвия расте в градината ви?" Той може да се комбинира с други билки и да се приготвя като се добавят 2 супени лъжици изсушен градински чай към 1/2 литър вряща вода, след 3 минути намалете температурата и оставете да се запари за още 10 минути. Можете да добавите при запарването и други ароматни или билкови листа като мента или жълт кантарион (антидепресант).

Корените от билки, като горчивите билки за черния дроб, от друга страна, се варят доста по-дълго време. При излагане на радиация от полза е Здравеца (Geranium Robertianum). Огнивчето (Anagallis) се използва отчасти за гаргара и отчасти за пиене по 1 лъжица при рак на устата, гърлото и вратните жлези.

Масло от чаено дърво или евкалипт може да се използва за втриване в тялото или за компрес върху възпалените области и тумори. Хората с рак на белия дроб могат да имат полза от дълбокото вдишване на парите от отворено флаконче с масло от чаено дърво или евкалипт- няколко пъти дневно. При рак на устата или гърлото можете да правите гаргара с маслото, а при рак на стомаха, често да добавяте няколко капки масло от чаено дърво към своя напитка.

Пелинът е ефективен срещу повечето микроби, включително бактерии, вируси, гъбички, ракови микроби и паразити. Двете най-често използвани форми на пелин са Artemisia absinthium (Обикновен пелин) и Artemisia annua (едногодишен пелин). И двете растения имат различни активни съставки, и може би ще е добре да използвате смес и от двете. A. absinthium е по-често използван в лечението на Кандида, докато A. annua е доказано, че убива раковите клетки. Те не трябва да се използват по време на бременност и за предпочитане е да не се приемат едновременно във високи дози за повече от един месец, въпреки че това не може да се прилага в съвременните условия.

Активната съставка в A. annua, артемизинин, се привлича от високите депа на желязо в бързо делящите се ракови клетки и ефективно убива тези клетки. За предпочитане е да комбинирате лечението с 10-20 грама спирулина на ден и периодично, за 4 седмици, да използвате големи количества А. annua. Когато не вземате пелин, вземайте Pau d'Arco или маслинови листа вместо него.

Обикновеният пелин (A. Absinthium) е горчив, а едногодишния пелин (A. Annua) не е горчив и лесно се приема. Можете просто да разбъркате 1 кръгла чаена лъжичка смлян на прах пелин в малко топла вода, сок или напитка като чай, например. Използвайте една чаена лъжичка 3 пъти дневно.

Горчивият пелинов чай е отличен за стимулиране на храносмилателната система, стомаха, панкреаса, черния дроб и жлъчния мехур. Той е бил използван като народно лечебно средство за жълтеница. Можете да подслаждане чая с ксилитол или стевия, и да добавяте малко мента. Като цяло, той най-лесно се приема, ако го изпиете бързо, преди вдишване, и след това изпиете нещо приятно.
Автор: Walter Last

Източник :http://nanocom-bg.com

======================================
  

Сладък пелин“ е буквалният превод на билката “Sweet wormwood”, позната още като ”Artemisia Annua”, която за сега е най-ефикасното и силно средство при борбата с рака

http://www.chudesa.net/tag/sladak-pelin/

Изображение : https://en.m.wikipedia.org/wiki/Artemisia_annua

Как да се предпазим от рак на гърдата чрез детоксикация на подмишниците?

Детоксикация на подмишниците е страхотен и ефективен начин за детоксикация на тялото


Този вид детоксикация също така може да ви помогне да намалите риска от рак на гърдата. Според много клинични проучвания, има непропорционално висок брой рак на гърдата, който е с произход от горния външен квадрант, територията на която прилагаме козметичните продукти за подмишници. Тъй като тъканите на млечната жлеза са най-вече мастни, там се съхраняват най-много токсини и за най-дълго време. Повечето конвенционални дезодоранти и продукти за тялото, които се използват ежедневно, съдържат алуминиев хлорохидрат, парабени, пропиленгликол, триклозан, TEA, DEA, FD & C оцветители и други токсични химикали. Някои от тези химикали имитират естроген и по този начин увеличават риска от рак на гърдата. В повечето случаи рак на гърдата първоначално се развива като хормонално зависим рак, като развитието на болестта корелира с покачаването нивата на естроген.
Ние всички знаем, че потенето е важна функция на тялото. Нашата пот съдържа химикали, които се борят със някои заболявания и затова е жизнено важно да се поддържат порите под мишниците чисти. Освен това, има една група от лимфни възли под кожата ни в подмишницата, които работят за отстраняване на чуждите клетки. Продуктите, в които има много химикали, са пречка за отстраняването на токсините. Въпреки това вие можете да направите детоксикация на мишницата, чрез която да помогнете на тялото ви да се освободи от токсините, химическите остатъци и да се отпушат порите.
Предотвратяване на рак на гърдата чрез детоксикация на подмишниците
Необходими съставки:
1 супена лъжица органичен ябълков оцет
3 капки етерично масло от розмарин
5 капки етерично масло от кориандър
1 супена лъжица бентонитова глина
Инструкции
Смесете ябълковия оцет и глината в стъклена купа и добавете етеричните масла. Трябва да се получи смес, която е малко по-плътна от кисело мляко. Нанесете тънък слой от тази смес и на двете мишници и оставете да изсъхне. Изплакнете след известно време. Правете тази детоксикация всеки ден, докато усетите че потта ви вече не мирише толкова неприятно.
Пийте много вода по време на периода на детоксикация, защото тялото ви се нуждае от течности за категоричното изчистване на всички токсини.

Източник : http://lekuva.net  

Нашата страница във Фейсбук

УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА

УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА
УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА