четвъртък, 2 февруари 2017 г.

ЛЕЧЕБЕН ИЗВОР с.Ситово -Пловдивско

В с.Ситово -Пловдивско

Лековитият извор има чудодейна сила

Лековитият извор не само лекува от много болести. Всеки, докоснал се до него, няма да има болест до като има дни на белия свят. Това твърдят местните жители на пловдивското село Ситово. То е едно от най-красивите селища в невероятно красивата Родопа планина.Над селото блика този чуден извор. Според преданието всеки, който се докосне до целебната вода няма здравословни проблеми нито до дълбока старост, нито изобщо през целия си живот.В края на миналия век учените изследва и водата в чудодейния извор. Спецовете установили, че тя е по-радиоактивна от останалите и затова вероятно е причината да цери различни кожни болести.
Това откритие позволила не само на местните жители, но и тези , от различни краища на страната да се излекуват наистина от различни болежки, заради които идвали на това сакрално место.Ситовци разказват различни случки. Веднъж там пристигнала жена, която страдала от екзема. Няколко дни прекарала в местността, пила вода от извора, молила се в църквата Когато се тръгнала, сериозното кожно заболяване вече го нямало, било изтрито като с магия.Целебният извор лекувал още много тежки заболявания, стига да имаш вяра, твърдят ситовци.

Паразити и методи за изчистване

Вероятно дори не предполагате, че те личинките им започват своето развитие не в стомаха, а в белите дробове. Те попадат в кръвта и стомаха благодарение на лимфата.
Преминавайки през вените, те достигат в черния дроб. От долната вена те навлизат в дясната половина на сърцето. От там попадат в белодробната артерия и се озовават в белия дроб, където започва тяхното развитие. Те избират белия дроб за свой „дом“, заради нуждата им от жизненонеобходимия кислород.

Глистите се „заселват“ първо в белите дробове
След като узреят достатъчно те попадат в бронхиалните алвеоли и от там се озовават в гълтача, от който се запътват към стомаха и тънките черва. Тези паразити достигат полова зрялост след два месеца, след което започват да се размножават, снасяйки яйца.
Понякога пациентите дори не предполагат, че тялото им е приютило тези коварно червейчета. Ако и Вие  сте една от жертвите им, не изпадайте в паника.
В тази статия ще Ви запознаем с топ средствата, които предлага народната медицина за лечението им.

Кокос при аскаридоза.

Уханният кокос е много ефективно средство, унищожаващо и предпазващо от всички видове глисти. Положителното му ефект е обусловен от силен анти-паразитни агент, влизащ в състава на божествено ухаещия кокос. Не само плода с божествен аромат, но и маслото са използваеми при лечението на аскаридоза (чревни червеи).
Прибавяйте по една супена лъжица настърган кокос (или една супена лъжица масло) към закуската си. След три часа приемете една топло мляко(една чаша), в което сте разтворили две супени лъжици от уникално масло.
Повтаряйте тази процедура ежедневно до пълноти изчезване на тази напаст. Рициновото масло не е препоръчително при стомашно-чревни оплаквания и деца под петгодишна възраст.
Също така не единствено с цел лечение, но и с цел превенция, приемайте 4-6 супени лъжици кокосово масло (студено пресовано) ежедневно.

Ароматният кокос помага при глисти
Това масло е заредено със средноверижни триглицериди, които помагат експулсацията на глистите от тялото ви, а също така засилва имунния отговор срещу глистите.

Чесън (скилидки, гранули и капки).

Чесънът е популярен анти-паразитен лек, полезен за справяне с всякакъв вид глисти. Суровият чесън е богат съдържащи сяра аминокиселини, които са най-мощните анти-паразитни средства в природата.
Като в допълнение към тези ползи, антибактериалните, противогъбични и антисептични свойства на чудотворния чесън са сигурен метод, изтребващ всички микроби в организма.
Друга вариант е да се сварят две смачкани скилидки чесън в половината чаша мляко и този лек да се пие на празен стомах. Правете това всяка сутрин около седмица.
Очистителен ефект имат клизми с чесън (осем счукани скилидки, заляти със сто грама топла вода).

Чесън помага при глисти
Приемайте всекидневно по тридесет капки чеснова тинктура. Може да използвате и гранулки чесън, които са по-концентрирани от счукания чесън. Приемайте ги разтворени във вода или ги добавяйте към ястията, които приготвяте. Половин чаена лъжичка от гранулките се разтваря в половин чаша вода.

Неузряла папая.

Неузрялата папая е широко използван метод в аюрведичната медицина за лечение на много заболявания, инфекции, включително и глисти.
Може би се питате защо точно неузрелите плодове. Преди да достигне етап на зрялост, папаята е богата на ензима папаин, който има противоглистни свойства.
Той ефективно унищожава различни видове глисти. За експулсацията на чревните паразити важна роля играе и съдържащия се в ароматния плод карицин.
Смесете една супена лъжица пресен сок от папая с мед и три или четири супени лъжици гореща вода. Пийте го сутрин на празен стомах. След два часа, консумирайте чаша топло мляко с две супени лъжици рициново масло, предварително прибавени към него.
Придържайте се към  това лечение за два до три дни. Когато използвате този лек за деца, задължително намалете дозата на половина.
Можете също така да се смелите семена от плода и да ги смесите две супени лъжици от тях с една чаша топло мляко или вода. Първото нещо, което приемате сутрин в продължение на три дни, трябва да бъде тази течност.
Опитайте и следното-  смесете праха от семената на една средноголяма папая с една супена лъжица кокосово масло, една чаша кокосово мляко и парчета от плода+малко мед.
Изпийте приготвения коктейл сутринта. Повтаряйте това най-малко седмица.

Сурови тиквени семки.

Специалисти от медицинския център към университета в Мериленд  препоръчват използването на тиквени семки в борбата с коварните стомашни червеи.
Съединението, наречено кукурбитацин в семките на тиквата има антипаразитни свойства. То буквално парализира паразитите. Въпреки, че те остават прихванати към чревната стена, много скоро се елиминира от организма.
Добавете две супени лъжици обелени и натрошени тиквени семки към три чаши вряща вода. Оставете течността да кисне 30 минути. След като се охлади достатъчно се изпива.
Опитайте да се един ден преди да приемате инфузията с тиквено семе, да консумирате единствено сок от сварени сушените сини сливи, за да помагат при прочистването на червата.
Смесете една супена лъжица от печени и натрошени тиквени семки с равно количество мед.
Яжте тази смес всяка сутрин на гладно в продължение на седмица. След това включете в менюто си слабителни храни като банани и киви.

Кора от нар.

Кората, коренът, стъблата и листата нар притежават противоглистни свойства и това е причината плодът се счита за добро противоглистно средство. Алкалоидният пуницин се съдържа в кората дървото и е силно токсичен за глисти и тении.
Към една една чаша вода добавете една лъжица кори от нар. Варете течността, докато половината от водата се изпари.
Течността се охлажда и се пия по три пъти на ден през няколкочасови интервали. След това консумирайте с цел пречистване плодове като банан или авокадо, за да се улеснят функциите на червата.
Прилайте този метод в продължение на няколко дни. Когато използвате това лекарство за деца, да се намали дозата на отварата до една трета. Консумацията на плодове нар или пиене сок може да помогне за предотвратяване на паразитни атаки.

Сок от моркови.

Морковите са богати на бета-каротин, предшественик на витамин А, който унищожава яйцата на глисти. Освен това, витамин С и цинк, присъстващ в морковите също подкрепя имунната система. Силната имунна система ще пребори паразитите по-бързо.

Сок от моркови убива глистите
Настържете два моркова. Яжте ги на празен стомах.Избягвайте да ядете нещо друго по време на консумацията на морковите. Правете това всеки ден в продължение на една седмица, за да се избавите трайно от неприятните чревни червеи.

Карамфил.

Чудотворният карамфил имат антисептични, бактерицидни и анти-паразитни свойства, които ликвидират паразитни яйца и убиват глистите в тялото.
Добави една чаена лъжичка прах от зрънца карамфил към чаша топла вода. Оставете течността да се кисне най-малко десет минути. Приемайте приготвения инфуз три пъти на ден в продължение на една седмица.
Винаги използвайте прясно смлян карамфил на прах, за да извлечете максимално полезните му качества.

Куркума.

Вълшебната куркума е друг отличен природен лек, справящ с глистите. Като допълнителен плюс е и свойството на подправката да действа облекчаващо при подуване на корема, увеличено количество на газове, гадене и болки в стомаха, които са едни от най-честите симптоми на глисти.
Към пресен сок от подправката добавете щипка сол до една чаена лъжичка от този сок. Пийте го сутрин на празен стомах. Повтаряйте ежедневно в продължение на една седмица.
Ако разполагате с куркума на прах към половин чаена лъжичка от нея добавете щипка сол. Изсипете това в половин чаша топла вода. Пет дни продължава лечението по този метод.
Опитайте и една супена лъжица сок от куркума+ чаша айран.

Вратига.

Билката вратига (Tanacetum vulgare) е незаменим лек, който народната медицина препоръчва като средство за справяне с глистите. Киснете в продължение на час една лъжица от дрогата в чаша гореща вода.
От приготвената запарка трябва да приемате по три пъти преди всяко хранене. Дозата е една супена лъжица.
Положителният ефект на лечението с вратига се дължи на веществото туйон, което се съдържа в нея.

Чай и мехлем от невен.

Чудотворният невен има успокояващо действие при болки в корема, причинени от глисти. Мехлем от билката, приложен външно, успокоява раздразнения анус. Нанасяйте всяка вечер затопления балсам върху ануса, добавяйки предварително към него две капки лавандулово масло.
Още за употребата на билката невен ще намерите в ТАЗИ СТАТИЯ!

Мармалад от пелин.

Известният лечител Петър Димков предлага един нетрадиционен метод за справяне с острици, който включва прием на мармалад от пелин – 3х1 лъжичка.
Рецепта за приготвянето му:
Нужни са Ви сто грама семена от сантонинов пелин, които е необходимо да смелите на ситно. Полученото брашно се минава през сито и се прибавя към бурканче мед. Разбъркайте добре двете съставки, така че брашното да се разтвори напълно в меда.
Час след приема на сладкото лекарство, приемайте по лъжица рициново масло с цел пречистване на червата и стомаха. (lechitel.net)

Чай от анасон.

Чай от анасон е друг ефективен метод, който билкарите препоръчват при аскари. Прибавете към чаша вряла вода три лъжици семена от природния лек. Оставете дрогата да се кисне двадесет минути, след което прецедете лековития разтвор и приемайте течността трикатно.
Този изпитан има не само силно изразен антипаразитен ефект, но и успокоява раздразнената лигавица на стомаха и червата.

Сода бикарбонат.

Само за три дни с помощта на сода бикарбонат ще успеете да преборите кошмарните глисти. Разтворете една четвърт лъжичка в малко количество топла вода. Приемайте този лек три поредни вечери преди лягане.

Глухарче.

Едно от безценните качества на лековитото глухарче  (Taraxacum),е именно неговият антипаразитен ефект. Запарете в литър вряла вода по три супени лъжици корен и стрък от растението.
Полученият инфуз трябва да бъде приет в рамките на едно денонощие. Препоръчително е количеството да се раздели на поне пет-шест части. (narodnirecepti.blogspot.com)

Симптоми.

Коварните аскари често водят на куп разположения. Ето кои са най-честите симптоми, по които ще се ориентирате, че имате паразити в червата:
  • Често се оплаквате от главоболие
  • Прекалено нервни сте
  • Имате проблеми със съня
  • Постоянно се чувствате уморени
  • Изпитвате силна болка в корема
  • Оплаквате се от болки в ставите
Неприятните острици в повечето случаи водят до диария и вагинални възпаления.
Други симптоми, с които протича неприятната аскаридоза:
  • Алергия
  • Анемия
  • Летаргия
  • Косопад
  • Колебания в нивата на кръвната захар
  • Артрит
При някои пациенти симптомите се проявяват комплексно, а при други самостоятелно. При по-тежки случаи стомашната инфекция протича не само с гадене и диария, но и с висока температура, кашлица, повръщане и загуба на апетит.
Периодът, който продължават симптомите е от няколко дни до няколко седмици. В някои случаи те се проявяват няколко пъти годишно.

Скърцане със зъби.

Неприятното скърцане със зъби е друг симптом, по които може да разберете, че в стомаха Ви са се заселили паразити. Обикновено болният скърца със зъби вечер по време на сън.

При деца.

Голяма част от пациентите, засегнати от чревнопаразитните червеи, са деца. В световен мащаб всяка година по един милион души разбират, че имат глисти. Статистиките на Световната здравна организация сочат, че всяка година техният брой се увеличава.
Ако детето Ви има проблеми със съня, скърца със зъби на сън, раздразнително е и отказва да се храни, твърде вероятно има глисти. Задължителен е микробилогичен анализ на изпражненията.
Децата са по-податливи на подобни инфекции, тъй като няма изградени хигиенни навици. Поддържайте ноктите на детето си прилежно изрязани и го приучете след ходене до тоалетна да мие старателно ръцете си.
Най-малките пациенти страдат от дребни глисти. В по-редки случаи те се заразяват с едри глисти. Потенциално опасни източници на зараза за тях освен заразената храна, са пясъчниците и обувките.

Лекарства: Зентел.

Зентел е един от най-често предписваните медикаменти за лечение на глисти. Специфичното за него е, че блокира усвояването на глюкоза от чревните паразити. Той унищожава не само стомашните червеи, но и техните яйца и спира развитието им.
В случай, че се наложи да приемате медикамента по-продължително, следете нивата на кръвните си клетки. Вероятно вашият лекар ще Ви назначи изследване на кръвта.

Албендазол.

Албендазол спира развитието на стомашните червеи и ги унищожава напълно, инхибирайки специфичния за тях ензим  фумаратредуктаза. Без него паразитите загиват.

Вермокс.

Вермокс е друг медикамент, с чиято помощ може да се избавите от чревни червеи и тения. Оцветителят, придаващ оранжев цвят на това лекарство, е възможно да доведе до алергично реакции.
Този препарат не трябва да се приема от пациенти под 2-годишна възраст, освен ако докторът не е предписал друго. (Фрамар.бг)

Хомеопатия: Cina (Цина).

Съвременната хомеопатия препоръчва гранулките Цина (Cina). Те се предписват и за лечение на деца, при които е налице хиперактивност и раздразнителност.

Цина е подходящият препарат за малките пациенти, които са раздразнителни и не позволяват на родителите им да ги решат или подстригват. Обикновени тези деца изпитват облекчение, лягайки по корем.
Източник :
http://www.bgbilka.com/1067/%D0%B3%D0%BB%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8/

============================================



РЕЦЕПТИ за билки накиснати във ВИНО срещу ЕПИЛЕПСИЯ, НЕВРОЗА, спазми, атеросклероза, ГЛИСТИ, болки в УШИТЕ и зъбите


Някои билки се киснат в спирт (ракия) и от тях се приготвят лековити тинктури, други – във вино (за по-добра разтворимост), а трети в прясно мляко – за по-добра усвояемост.  Заради алкохолното си съдържание виното е било предпочитано  като добър разтворител за горчивите, летливите и ароматните вещества от лечебните растения.

Ето ги най- популярните рецепти на билки, киснати във вино.

Рецепта №1
При епилепсия, спазми, атеросклероза също се приема счукан на прах бял имел, доза: на върха на ножа или по ½ ч.л. с вода, вино или към ястия 2 пъти дневно.
Рецепта №2
За подпомагане лечението на жълтеница се препоръчва да се направи винен извлек от сушени орехови листа ( 1 шепа наситнена дрога се слага в 1 л. чисто домашно вино, престоява 7-8 дни и се пие по 1 малка чашка 3 пъти дневно).
Рецепта №3
Против глисти се приготвя смес от стрити на прах стръкове( заедно с корените) от лечебен ранилист и двойно повече пулверизирани сушени листа от праскова да се вари в добро и чисто вино. След прецеждане да се пие често на гладен стомах и вечер преди лягане. Рецептата е на Св.Хилдегард.
Рецепта №4
В трудовете на Авицена, Амасиаци и др. представители на източната медицина е описано лечебното значение на бодливия зановец (Cytisus spinosus) – помага при нервна слабост, ушни болки и укрепва зъбите, а сварен с вино е поледен при загуба на обонянието.
Рецепта №5
В 100 г домашно вино се добавя 1 суп. лъжица стипца и се слага да заври. Добре е да се правят жабурения 4-5 пъти дневно.
„Здравница”

Нашата страница във Фейсбук

УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА

УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА
УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА