вторник, 1 август 2017 г.

Фест на националностите и българското представяне

Публикувам един много трогателен пост на 
Hristo Dimitrov в от ФБ групата " Група на българите, живеещи в Австрия "



"Здравейте. Ние сме малка група Българи живеещи и работещи в BadHofgastein-Австрия и искаме да споделим нашите вълнения във връзка с провелият се на 22.07.2017г. фест на Националностите -DAS FEST DER NATIONEN. Участвахме 15 държави. Всички имахме възможност да предложим храни и напитки традиционни за нашите кухни.
Отделно част от участниците във феста представихме и фолклорни програми. За целта ни помогнаха нашите приятели от ансамбъл Ритъм град Силистра, които подсигуриха част от фолклорните костюми а също така и участваха в част от програмата.
Вече седмица след нашето представяне продължаваме да получаваме похвали и комплименти. С гордост можем да заявим, че нашият щанд бе най разнообразен и наситен с всякакъв вид храни. Предложихме също и прясно изпечени кюфтета и кебапчета които буквално паднаха на жар. След нашето представяне на сцената пред щандът ни се извиваше постоянна опашка от желаещи да разберат какво още предлагаме, ние, представителите на България.
През целият ден получавахме подкрепата и на голяма група сънародници дошли от различни градове на Австрия. Заедно с тях, с част от другите участници както и с гости на феста успяхме много пъти да завъртим кръшни български хора. Еуфорията бе толкова голяма, че по всяко време се чуваше изпълнена на живо Българска народна музика и се виждаха танцуващи Българи.



Емблемата на нашето представяне бе Българската Роза поради което за финал на културната ни програма изпълнихме песента на Паша Христова – Една Българска роза. Повярвайте ни, незабравим е споменът от това да видиш толкова голяма група Българи да пеят с високо вдигнати ръце.



Още веднъж БЛАГОДАРИМ на всички, които участваха пряко или косвено, на тези които повярваха в нас и ни подкрепиха и нека всички заедно бъдем здрави. " 

Нашата страница във Фейсбук

УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА

УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА
УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА