понеделник, 12 декември 2016 г.

Болестта на Ходжкин - АЛТЕРНАТИВИ

" Мой братовчед се разболя от болестта на Ходжкин когато беше на 17 години( сега е на 45)-т.е преди 28 години. Доколкото знам тогава и болестта не беше толкова популярна. В нашият град не можеха да го лекуват и го изпратиха в София. Е... последваха биопсии и вероятно и други изследвания и диагнозата беше потвърдена. Изписаха му лекарства, но състоянието му се влошаваше и накрая го изписаха, за да не ... се случело най-лошото в болницата. За преживяното от родителите му няма какво да споменавам. Той е единствено дете и беше толкова малък тогава. При това не трябваше да му показват колко е сериозно положението. Накрая вече не можел да се храни. Тогава баба му чула за тази рецепта от други бабки (те едва ли са знаели какво е болест на Ходжкин ама...) и леля ми като последна надежда се хванала с упоритостта ,която само една майка може да прояви да я приготвя всеки ден. Подобрението настъпило много бързо, а при контролния преглед лекуващия му лекар бил просто изумен от промяната-болния вместо да умира укрепвал. И така до ден днешен той си е добре. Отдавна вече не ходи на изследвания, защото няма и помен от болестта.
Другият човек ,който се излекува е мой колега ,когото не познавах лично, но за когото преди време чух, че е болен от същата болест. Дадох да му предадат тел на леля ми и той и се обадил, записали си с жена му рецептата и започнали да я изпълняват.След около година (аз вече го бях забравила) ми го показаха в служебния автобус-добре изглеждащ ,здрав мъж (така и не се запознах с него, което просто няма значение. Важното е,че е жив и здрав).
Доколкото знам, леля ми е давала рецептата и на други хора, които и до ден днешен и се обаждат на всеки празник от благодарност. Оттогава в нашето семейство си я правим тази рецепта, когато има някакъв проблем със здравето. Така по-късно баща ми беше опериран от тумор на пикочния мехур, който съвсем не беше доброкачествен. Оперираха го и после започнахме отново с нашата панацея. Сега след около 5-6 години при последните изследвания се установи, че няма новообразувани тумори, няма разсейки ( слава Богу). Тук не знам дали е помогнала рецептата или Господ, но факта е налице. (А може и двете, бележка от блога)
Рецепта:
Вземат се две големи глави чесън, изчистват се и се накълцват на ситно. Поставят се в малък съд и се заливат с 300 мл току що кипнала вода. След което този малък съд се поставя в по-голям също пълен с вода (т.е водна баня). Слагаме на котлона и много внимателно следим водата във външния съд. Трябва да свалим от огъня когато започват да излизат малки мехурчета, предхождащи самото завиране (преди да клокне както казват готвачите). След това сваляме от котлона и покриваме с марличка, така както са си двата съда един в друг до сутринта. За да проверим дали правилно сме го приготвили:
1. Водата в съдчето с чесъна трябва да е бистра
2. Чесънът трябва да е твърд
Ако едно от тези две условия не е изпълнено го изхвърляме и го приготвяме отново.
На сутринта се прецежда разделя се на три и се пие преди 20-30 мин преди хранене. Може да се прави непрекъснато докато има чесън на глави.
Важно: Не се приема по време на химиотерапия (прилошавало на болните...). Малко е трудоемко , но си заслужава повярвайте ми.

Лимфна система - статии
1. Билки, които очистват лимфната система
2. Лимфогрануломатоза или болест на Ходжкин
3. Как водата побеждава рака - злокачествен меланом и лимфома

Д-р Батманжелидж обяснява в книгите си "Ти не си болен, а просто жаден", "Водата - натурално лекарство" как безсолната диета и обезводняването на тялото (дехидратация) могат да причинят множество заболявания, като астма и алергия, Алцхаймер, диабет, ракови заболявания, психически разстройства (депресия, страхова невроза и др.), остеропороза, сърдечни и бъбречни заболявания, автоимунни заболявания и др.
Солта играе важна роля за профилактиката и лечението на рака. Раковите клетки се страхуват от кислорода, понеже са анаеробни организми. Когато организмът е добре наситен с вода, а солта повишава обема на циркулиращата кръв, като и помага да достига до всички части на тялото, кислородът и активните и „мотивирани” имунни клетки попадат в раковата тъкан и я разрушават.
Недостигът на вода и сол потиска имунната система и активността на нейните клетки, които се борят с болестите.
Прочетете цялата статия на сайт: http://zdraveto-dar-ot-boga.blogspot.com/2010/10/blog-post_11.html и други статии за ползата от солта и водата за лекуване на болести: http://zdraveto-dar-ot-boga.blogspot.com/p/blog-page_13.html                                                  zdraveto-dar-ot-boga.blogspot.com/2010/01/blog-post_24.html  "


Източник : http://budha1.blog.bg/drugi/2014/01/04/limfogranulomatoza-ili-bolest-na-hodjkin.1225070

РЕЦЕПТИ С ЧЕСЪН ПРИ РАК

1). РЕЦЕПТА С ЧЕСЪН  (вариант на Ivaceda)
Обелваj скилидките на две здрави глави чесън и се нарязват ги на ситни "филийки". Слагат се в стъклен съд (напр. стъклена халба за бира от 0.5 л, но може да се използва за целта и стъклен буркан). Кипва се 300 мл вода и веднага се залива чесъна. Похлупва се с чинийка.
Това се правя вечерта, оставя се запарката да престои до сутринта. Сутрин внимателно се изливат капките от изпаренията обратно в общата течност, прецежда се и течността се държи в затворен буркан. Разделя се на три приема (по около 100 мл всеки), която се пие 10-15 мин. преди ядене, три пъти дневно. 


 Заб. Според оригиналната рецепта съдът с чесъна се обработва за няколко минути на водна баня, покрива се с марличка и се оставя да престои.
Според една аптекарка, обаче, прекомерната топлинна обработка унищожава част от полезните вещества на чесъна. 


 2) Рецепта с чесън, мед и лимона:
Към 1кг мед добавете сока на 10 лимона и 10 смлени глави чесън. Смесете добре, затворете съда с плътен капак и го оставете 1 седмица на тъмно и прохладно място (напр. на долната лавица на хладилника). Дозата е 4 чаени лъжички един път дневно. Сместа е достатъчна за два месеца. 




В 1 л вода се сваряват по 1 голяма цяла глава лук и чесън с люспите, врят, докато водата стане наполовина, после се смачкват леко, прецеждат се и отварата се пие на два пъти през деня. Ние го пиехме 15 дена – сутрин и обед. Има голям ефект! 



СПИРТЕН ИЗВЛЕК ОТ ДИВ ЧЕСЪН (може да се приема вместо Натанал)

РЕЦЕПТА:
Див чесън (през април е най добър - не е много твърд) се нарязва наситно и в бурканчета се залива с домашна ракия. Стои 2 седмици на слънце и е готово. Пие се по 30-40 г на обяд. Може да се залее и с етилов спирт


РЕЦЕПТА С ЧЕСЪН №1
Вземат се две големи глави чесън , изчистват се и се накълцват на ситно.Поставят се в малък съд и се заливат с 300 мл токущо кипнала вода. След което този малък съд се поставя в по-голям, също пълен с вода /т.е. водна баня/. Слагаме на котлона и много внимателно следим водата във външния съд. Трябва да свалим от огъня , когато започнат да излизат едни малки мехурчета , предхождащи самото завиране. След това сваляме от котлона и покриваме с марля, така както са си двата съда, един в друг и ги оставяме до сутринта.
За да проверим дали правилно сме го приготвили трябва :
1. Водата в съдчето с чесъна да е бистра
2. Чесънът да е твърд
Ако едно от тези две условия не е изпълнено, изхвърляме сместа и приготвяме отново.
Може да се прави непрекъснато докато има чесън на глави.
Важно : - не се приема по време на химиотерапия.
Изпратила : - nkirilova@yahoo.com

РЕЦЕПТА С ЧЕСЪН №2
Обелват се скилидките на две глави чесън. Нарязват се на ситни “филийки”.Слагат се в стъклен съд /буркан, халба – 0,5 л/. Кипват се 300 мл вода и веднага се залива чесъна.
Похлупва се с чинийка. Това се прави вечерта. Оставя се запарката да престои до сутринта. Тогава внимателно се изливат капките от изпаренията обратно в общата течност, прецежда се и се държи в затворен буркан.
Разделя се на три приема / по около 100 мл всеки/ , като се пият 10 – 15 минути преди ядене, три пъти дневно.
Допълнително:
Смилат се на дребно стръкове пресен чесън, които се разбъркват с 400 гр кисело мляка – 2%.

РЕЦЕПТА С ЧЕСЪН №3 / на И.А.Филипова – от Русия/
- помага на организма след химиотерапия и го активизира за борба с останалите ракови клетки

Първите пет дни се приемат по десет капки сок от чесън – два приема по пет капки. След това се изпиват 10 мл пресен сок от живовлек. След половин час се изяжда една супена лъжица мед.
Вторите пет дни – същото, но се увеличава дозата сок от чесън – два приема по десет капки.
И така дозата се увеличава на всеки пет дни , докато се стигне до една супена лъжица сок от чесън.
Три месеца след началото на лечението, дозата започва да се намалява по обратния ред, до първоначалните десет капки.

ТИБЕТСКА РЕЦЕПТА ЗА БЪРЗО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ
Чесън - 350 гр.
Спирт / чист – 96%/ - 250 гр.
Изчиствате добре скилидките чесън и ги счуквате в дървено хаванче, докато се получи кашица.
Поставяте я в стъклен съд и заливате с цялото количество спирт. Затваряте добре съда с плътен похлупак и държите сместа десет денонощия на тъмно. След това прецеждате течността през копринен плат. Прецедената течност оставяте да престои три денонощия.
Процедура на приемане :
Всяка сутрин, обяд и вечер сипвате прясно несварено мляко – по 50 мл в порцеланова чаша.
В него сипвате с капкомер от течността по следната схема :
Д Е Н - Преди закуска Преди обяд Преди вечеря
Първи - 2 капки - 2 капки - 3 капки
Втори - 4 - “ - - 5 “ - “ - 6 “ - “
Трети - 7 “ - “ - 8 “ - “ - 9 “ - “
Четвърти - 10 “ - “ - 11 “ - “ - 12 “ - “
Пети - 13 “ - “ - 14 “ - “ - 15 “ “ – “
Шести - 15 “ - “ - 14 “ - “ - 13 “ - “
Седми - 12 “ - “ - 11 “ - “ - 10 “ - “
Осми - 9 “ - “ - 8 “ - “ - 7 “ - “
Девети - 6 “ - “ - 5 “ - “ - 4 “ - “
Десети - 3 “ - “ - 2 “ - “ - 1 “ - “
Единадесети - 15 “ - “ - 25 “ - “ - 25 “ - “
Дванадесети - 25 “ - “ - 25 “ - “ - 25 “ - “
Следващи дни до свършване на сместа
по 25 капки - 25 капки - 25 капки
Очаквани резултати :
Организмът да се пречисти от излишните мазнини, да се подобри обмяната на веществата, кръвното налягане дя се нармализира до 5 – 6 дни, туморите да се стопят с възможност да изчезнат, кръвоснабдяването на сърдечния мускул да се нормализира.
Трябва да се запише стриктно датата на започване на лечението. След пет години да се повтори.


 Пречистване от паразити микроби и др. с:
- екстракт от грейпфрут
- екстракт от чесън
- метод на Хулда Кларк
- екстракт от маслинени листа
- екстракт от масло от растението NIGELLA SATIVA. 


Източник : Клуб за борба с рака 

Как да изведем от тялото си от живак и други тежки метали

Живакът е токсичен тежък метал и ние може да влезем в контакт с него по най-различни начини. Този токсичен тежък метал се намира в:
Въздуха, който дишаме
Водата, която пием
Риба и миди, особено акула, риба меч, кралска скумрия (king mackerel), риба тон (туна)
Зъбни пломби от живак (известни като амалгами)
Ваксини, които съдържат живак, като консервант

Живакът не е вещество, което искаме в нашето тяло. Това е отрова, която причинява различни заболявания.
Някои от ранните симптоми на живака са:
- депресия,
- умора,
- безсъние,
- притъпени сетива,
- загуба на паметта.

Друг източник определя симптомите на хората с отравяне от живак така:
- имат големи колебания в настроението,
- стават раздразнителни, уплашени, депресирани
- или се развълнуват много бързо без видима причина.
Такива хора могат да станат изключително разстроени при всякаква критика, губят самочувствие и стават апатични.
Много често настояват, че техният начин е "правилният начин".
Може да се случат халюцинации, загуба на паметта и неспособност за концентрация.

Симптомите на токсичност с живак също включват:
- слабост, умора, треперене (тръпки, потръпване),
- мускулни спазми, скованост и изтръпване,
- слаба координация, хронична кандида и други инфекции,
- болест на Алцхаймер,
- бъбречна дисфункция,
- безплодие,
- Поликистозен овариален синдром (PCOS),
- хранителните алергии,
- множествена склероза, проблеми с щитовидната жлеза.

Друг белег на отравяне с живак е липсата на къса памет. Странни усещания или изтръпване в някоя част на тялото е още една индикация.

Наличието на живак, алуминий и други тежки метали като кадмий и олово може да причини подходяща среда за дрожди, гъбички, паразити и патогени в нашия храносмилателен тракт.

Много често срещаните здравословни проблеми днес могат да бъдат решени чрез премахване на тези тежки метали (живак, олово, кадмий и алуминий) с подходяща диета.

За да проверите за наличие на тежки метали може да направите анализ на косата (hair analysis). Обаче, повечето експерти в областта на отравяне с тежки метали са установили, че е по-точен анализа на урината, тъй като на пикочните порфирини (porphyrins ) разкриват наличието на живак и други токсични метали.

Промяна на диетата – ключов фактор
Учените са установили, че здравословното хранене е от съществено значение за поддържането на здравословното ниво на микрофлората в червата, и тази микрофлора насърчава автоматично детоксикацията на живак. Едно проучване установи, че хората, които консумират достатъчно количество фибри, имат по-ниски нива на натрупване на живак в тялото.

Правилното количество протеини, вода, минерали и мастни киселини са важни за детоксикация на тялото и премахване по естествен път на живака. Протеините действат като транспорт за живака и другите токсини. Те спомагат да се отстранят от тялото. Водата е също от решаващо значение за детоксикация. Бъбреците филтрират токсините от тялото. Без достатъчно вода, те могат да бъдат затлачени. Селен, манган, молибден, цинк и германий са само някои от минералите, които помагат за детоксикация на организма от живак и други отровни съединения. Недостигът на липиди от мастни киселини влияят на нервната система, което я прави уязвима на тежки метали.

В статията "Детоксикация на живака", публикувана в списанието Life Extension Magazine се казва, хлорела на прах може да помогне да се очисти тялото от живак. Можете да го вземате под формата на капсули, съветва Dr. Dietrich Klinghardt.
Хлорела покрива стените на червата, свързва се с живака, както и с други токсични метали в тялото и позволява да бъдат елиминирани чрез изпражненията.

Чесън и кориандър се използват често в билкови програми за детоксикация на живак. Чесънът съдържа sulfhydryl (сулфхидрилни) съединения, които могат да помогнат на бъбреците за премахване на съхранения живак, казва д-р Klinghardt.
Използвайте чесън. Чесънът прави някои метали, включително живак разтворими във вода. Това прави много лесно за организма да се отърве от живака. Причината за това е в съдържанието на серни (sulphur) съединения, които окисляват живака.
Опитайте три скилидки на ден чесън.

Кориандърът (cilantro) помага за премахване на живака от централната нервна система. Можете да го включите като салата (листа от свеж кориандър) в диетата си, заедно с листа от глухарче, магданоз и други зеленчуци.

Свързано изображение

Кориандър (Cilantro) тинктура. Вземете две капки вътрешно два пъти на ден с чаша гореща вода или разтривайте пет капки на китките, глезените и ставите, два пъти на ден.
Глухарчето е диуретична билка, която подпомага уринирането. Чай от глухарче, увеличава уринирането и елиминирането на токсини.
Резултат с изображение за активен въглен
Активен въглен (Activated Charcoal) - Това е форма на въглерод, който е преработен в черен прах. Той е без мирис, вкус, безопасно е да се консумира и много мощен.
Всъщност, можете да вземете малко количество въглен и да унищожите от десетилетия натрупани токсични тежки метали като арсен, мед, живак и олово, които са били в тялото.
Можете да намерите активен въглен във всеки билков магазин. Той е относително евтин и лесно се приема, защото това е прах, и можете да го вземете с любимата си течна протеинова напитка.
Вземайте 20-30 грама на ден активен въглен (в разделени дози) на прах , смесен с вода в продължение на период от 1-2 седмици.
Резултат с изображение за Glutathione

Глутатион (Glutathione, GSH)
Глутатионът е антиоксидант, имуностимулант и детоксикатор. Без него, клетките на тялото ще се разпаднат от неограничено окисляване, тялото ще има малка устойчивост срещу бактериите, вирусите и раковите клетки и черният дроб буквално ще се сбръчка от евентуално натрупване на токсини. Недостигът на глутатион е прекурсор за неспособността за ефективно отделяне на живак, алуминий и пестициди от тялото.
Здравите клетки се противопоставят на свободните радикали чрез употребата на антиоксиданти, от които глутатионът играе значителна роля. Той е най-мощния антиоксидант, срещащ се естествено в клетките на тялото ни. Ефективността на други антиоксиданти като витамините С и Е, зависи от наличието на глутатион (Glutathione, GSH). Това е и причината, поради която GSH е от съществено значение за преодоляване и предотвратяване на рак, автоимунни заболявания и други, свързани с нарушения на имунната система.
Изследване установява, че нивата на кръвния глутатион са се увеличили с почти 50% при здрави хора, при приемане на 500 мг витамин С на ден, само две седмици. Витамин С повишава нивото на глутатиона, като помага на организма да го произвежда.

GSH играе ключова роля в детоксикация, поради способността да се свързва с тежки метали и други токсини чрез своите серни молекули, като по този начин осигурява средства на организма за елиминиране тези токсини. Друга изключително важна функция на GSH е способността му да защити (или поне да намали) смъртоносните ефекти върху клетките от всички форми на радиация от рентгенови лъчи до микровълни.

Диетични източници на глутатион (Glutathione, GSH)
Глутатионът се синтезира от три аминокиселини – систеин (cystein), глутамат и глицин. Тъй като повечето сурови плодове и зеленчуци имат изобилие на глутамат и глицин, фокусът ни трябва да бъде върху хранителни източници на систеин (cystein). Cъдържание на систеин е сравнително високо при протеини в яйца, месо, червени чушки, чесън, лук, брюкселско зеле, овесени ядки, мляко, суроватъчен протеин и пшеничен зародиш. Плодове и зеленчуци, които са с високо съдържание на тези прекурсори на GSH са авокадо, диня, аспержи, грейпфрут, картофи, ягоди, портокали, домати, пъпеши, броколи, бамя, праскови, тиквички и спанак.

Д-р Бейкър твърди, че авокадо, аспержи и орехи са особено добри източници. Систеинът (cystein) се метаболизира от организма в присъствието на метионин, тези две аминокиселини са две съдържащи сяра аминокиселини. Добавката GSH комплекс (GSH complex) достига до вътрешността на клетките, което увеличава жизнените клетъчните нива на глутатион. Полезни процедури за по-добър метаболизъм на GSH включват английска сол бани и МСМ (MSM) хранителна добавка. МСМ (метилсулфонилметан) е биодостъпна форма на сяра, която се среща в ... МСМ ефективно усилва кръвопотока, подобрява работата на мускулите. (МСМ – http://revita.bg/1571/zdrave-i-krasota/какво-е-мсм-и-кога-се-използва/)

Билки за премахване на тежки метали: Има няколко билки, които са полезни в елиминирането на тежки метали. Tenna Merchent пише за одисеята си на детоксикация на сина си от отравяне от алуминий в книгата си, "Той не е аутист но, ... Как измъкнахме сина ни от устата на Бездната" (He’s not Autistic But...How We Pulled Our Son From the Mouth of the Abyss). - чист растителен глицерин за премахване на живак; Bladderwrack (brown algae), вид морски водорасли за алуминий, калий за излишък от мед и хвощ (shavegrass) за олово.
Други са установили, че кориандър и хлорела са полезни за премахването на живак; може да си приготвите вкусно песто с използване на листа кориандър, което включва много суров чесън.
Био-наличните минерали са важни и много билки са отлични източници на тези важни хранителни вещества. Д-р Джон Р. Кристофър (Dr. John R. Christopher ) има формула, която е специално проектирана за премахване на тежки метали от организма. Неговата "Силна минерална билкова" формула (Heavy Mineral Herbal ) съдържа bugleweed (Lycopus virginicus), кориандър, лапад корен (yellowdock) и лобелия (lobelia).

Друга билка, която набира популярност е куркума, която съдържа куркумин. Използването на тази "подправка" в терапевтични дози показва обещаващи резултати при лечение на пациенти с болестта на Алцхаймер, които са известни да бъдат заредени с живак и алуминий.
Здравето на черния дроб: Билкова програма за детоксикация е от съществено значение, за да се уверите, че черния дроб е също почистен и защитен. Млечен бодил (Milk Thistle), глухарче корен, червена детелина се използват за детоксикация на черния дроб.

Източник :  ЗДРАВЕТО, ДАР ОТ БОГА


===============================================================

Двадесет и четири начина да премахнем тежките метали в организма




Ако някога се чувствате депресирани, уморени и раздразнителни, не можете да отслабнете, тогава най-вероятно, страдате от атака на токсините от околната среда, с които алчни корпорации и монополи запълват въздуха, водата и почвата.

Дори и да не сте сигурни, че страдате от пренасищане с токсини, не сте имунизирани от ефектите на замърсяване с нефт и химикали от околната среда или дори от радиация.

Дори и такива обикновени неща като шампоан или препарати за почистване на килими, съдържат хиляди химикали, които са смъртоносни в големи количества.

Ето 24 начина за това как можете да очисти тялото си от тези опасни замърсители:

1. Помагайте на стомаха и жлъчния си мехур като ядете цвекло, което е ценен източник на желязо, магнезий, цинк и калций, които помагат на организма да се отърве от вредните вещества. То е богато на витамини B3, B6, C и бета-каротин – важни хранителни вещества , необходими за производството на жлъчни киселини, които допринасят за прочистването.

2. Пийте много пречистена вода. Водата е един от най-важните методи за самостоятелно прочистване на планетата. Тя помага на всяка клетка да се отърве от отпадъците и позволява на тялото ни да извежда токсините в урината, а също така през червата, и кожата чрез потта.

3. Ползвайте вана с каолинова глина, тъй като тя се счита за най-добрия начин за почистване на тялото от токсичните пестициди.

4. Намалете консумацията на месо и млечни продукти, защото в храните на животните често има съставки, съдържащи ГМО.

5. Употребявайте повече пантенин, което е биологично активната форма на витамин В5, който помага на тялото да се отърве от пречките, възникнали в резултат на употребата на пестициди. Когато тялото ни е прекалено натоварено с пестициди, не може да се отърве от тях само.

6. Използвайте активен въглен. Напълно безопасно е да се консумират 20-30 грама на ден с пречистена вода. Активният въглен се свързва пестицидите и други токсини, и след това ги извежда през червата за да изчисти тялото. След като сте поели въглен, можете да хапнете малко меласа, за да компенсирате липсата на някои важни минерали, които може да бъдат изсмукани от въглена в процеса на избавяне от нежелани токсини.

7. Яжте повече цитрусови плодове. Пектинът, който се съдържа в тях, е силно пречистващ препарат. Тези плодове освобождават тялото от тежки метали, оставяйки всички важни микроелементи.

8. Създавайте алкална среда в тялото си чрез консумацията на повече плодове и зеленчуци – това укрепва различни канали за почистване на тялото.

9. Яжте повече фибри. Когато се консумират фибри, черния дроб много по-лесно премахва токсините от организма през храносмилателната система, и ние сваляме огромен товар от тялото, което непрекъснато се опитва да се отърве от токсичните вещества. Към продуктите, които са с високо съдържание на фибри са плодовете, зеленчуците, пълнозърнестите храни, картофи и т.н.



10. Яжте повече грейпфрути, съдържащи нарингенин – специален флавоноид, който помага на черния дроб да гори мазнини вместо да съхранява токсините в мастните клетки .

11. Употребата на чесън може да увеличи значително детоксикацията, тъй като той спомага за увеличаване на броя на белите кръвни клетки (лимфоцити), които много важна част от имунната система.

12. Консумация на аспержи може да помогне за намаляване на нивата на пестициди в организма.

13. Консумацията на яйца също може да помогне за отстраняването на токсините от тялото. Освен това, те повишават нивото на енергия.

14. Повишаване на нивото на витамин С е много полезно за вас и за почистване на тялото: беше разкрито, че този витамин помага да се намали нивото на радиационното облъчване.

15. Сарсапарилата хиляди години е добавяна към чай и тинктури за ефективно прочистване на кръвта. Тази билка също така ефективно лекува черния дроб, бъбреците и кожни заболявания.

16. Спортът и активният начин на живот са изключително важни, ако искате да предотвратите навлизането в организма на вредни примеси. Само 30 минути на ден спортуване ще достави богата на кислород кръв към черния дроб и бъбреците, допринасяйки по този начин за прочистване на тялото.

17. Кожата ни е най-големия по размер орган, отговарящи за детоксикацията . Тя обхваща около 6,7 кв. м., а кожните клетки се обновяват всеки ден. Сухата четка отлично помага да се помогне за изчистването на кожата чрез потта, при измиване и т.н. Ако порите са мръсни, кожата функционира по-малко ефективно. Триенето с четката улеснява притока на лимфа, която помага за премахване на токсините от тялото.

18. Използвайте бял трън. Той оказва огромна подкрепа на черния дроб. В течение на много години тази билка помага за прочистване на тялото, а с това и на възможността за подобряване на състоянията, свързани с някои видове рак, диабет.

19. Чаят Есиак (Essiac) също помага за прочистване на тялото и също така има и противоракови свойства. Той помага на тялото да се отърве от пестицидите, използвани в генетично модифицираните храни, и при пръскането на растенията.

20. Яжте морски растения. Алгинът, съдържащ се във водораслите, помага за премахване на токсините от стомашно-чревния тракт, така че те по-лесно да се отстраняват от тялото. В допълнение, големият брой микроелементи в тях помага за прочистване на кръвта.

21. Употребата на листа и корен от глухарче може да помогне за детоксикацията на организма, поради високото ниво на антиоксиданти, и да помогне за облекчаване при подуване на черния дроб.

22. Добавяйте към салатите броколи за да получите веществата за детоксикация, съдържащи се в тях. При това в разсада се съдържат до 20 пъти повече от тези вещества, отколкото у възрастни растения .

23. За детоксикация на организма ще помогнат лененото семе и лененото масло, тъй като те са богати на фибри и на омега -3.

24. Включете в храната си куркума. Този корен често се използва за лечение на заболявания на черния дроб и стомашно-чревния тракт, и, разбира се, перфектно почиства организма.


източник: www.epochtimes-bg.com

Нашата страница във Фейсбук

УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА

УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА
УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА