Виждали
ли сте как цъфти лещата?? Тя не само че прилича на билка, но има
лечебни свойства.Вижте как изглежда.Днес следобяд, пред широка
аудитория, една жена сподели рецепта за анемия. Приложила я с голям
успех на своя син, който бил в чужбина и се върнал с хемоглобин 80.
Рецептата е следната: взима се половин кг. леща и се препича в тава на
фурна, така че да стане тъмно кафява. След това се смила в кафемелачка и
се прави турско кафе от нея. Само че не се хвърля утайката, а вс
ичко
се изпива. Така хемоглобина му се качил до 130 . Една друга жена пък
добави, че тази рецепта е добра и за подагра. Интересното е, че със
същата рецепта пък един комшия се е излекувал от диабед 2 тип. за един
месец. Той живее със жена си в Щатите и са си дошли тук за няколко
месеца. Днес сутринта ни разказа в кафенето за своето постижение и рече,
че сега само два пъти седмично пие такова кафе, като поддържаща доза.
Агетираше брат си да започне да я прилага, защото и той има същото
заболяване. Чувала съм, че такова лечение помага и при маточни
кръвоизливи, но не съм го пробвала, защото си имах билки за тях. Мисля,
че хич не е случайно, че в един и същи ден получих такава информация.
Може би е време да я пробвам, защото хемоглобина ми често е около
долната граница. Ще се радвам, ако съм Ви била полезна.
По своите
хранителни качества лещата може да замени хляба, различните видове
булгур и грис, а в значителна степен и месото. В белтъка на семената й
се съдържат почти всички незаменими аминокиселини, необходими за растежа
и развитието на човешкия организъм. Високото съдържание на протеин и
лецитин прави лещата ценна храна за хората, страдащи от анемия,
чернодробни и жлъчни заболявания, както и при недостиг на белтъчини. В
този смисъл, тя се явявя като растение с лечебни свойства.