неделя, 18 януари 2015 г.

Откриха вещество, което убива някои видове рак до 95%  - http://lechitel.net

Лечебните свойства на екстракта от морски краставици срещу рак е доказан в лабораторни условия

Екстракт от растението морски краставици е способен да унива някои видове рак до 95%, пише naturalnews.com. Лечебните свойства на това растение все още се проучват, но засега е доказано, че то убива клетките на рака на гърдата и на черния дроб до 95%, на меланома до 90%, на белия дроб до 88%. В допълнение към това е установено, че екстрактът усилва имунната система и ограничава развитието на метастази като възпрепятства процесите необходими за тях.
Екстракт от морски краставици срещу някои видове рак
Екстракт от морски краставици срещу някои видове рак
Интересното е, че екстракт от растението е използвано в китайската народна медицина. Сега се продават сушени на прах морски краставици в диетичните магазини срещу възпаления като артрит например.
В по-ранни изследвания са открили, че те оказват мощна цитотоксичност срещу рак на простатата, белия дроб, дебелото черво, панкреаса, гърдата, кожата и при левкемия и глиобластома. Учените са открили едно вещество, което придава на морските краставици свойства против някои видове рак и това е тритерпеноид, известен и с другото название фрондосид А (frondoside A).
Ново изследване доказа, че неговите свойства наистина са противоракови, но ползата е само до индуциране на клетъчна смърт – апоптоза, инхибира способността на раковите клетки да се хранят от нови кръвоносни съдове и още една полезна функция – спира развитието на метастазите като препятства клетъчната миграция и инвазия. Друга интересна способност на растението е да накара естествените клетки убийци на имунната система да убиват раковите клетки. Това е забелязано при рак на гърдата , но и при другите видове рак може да се прилага, понеже то влияе на имунната система, не директно върху клетките на отделните видове рак. При опити с мишки фрондосид А е показал свойства да убива тумори на белия дроб повече от химиотерапията.
Всичко това е само доказано при лабораторни условия и предстоят още проучвания. Но възниква въпросът защо, след като се откриха някои лечебни методи от растения, не се прилагат все още и защо продължават хората да боледуват и умират от коварния рак. Всичко зависи от политиците и имащите власт, за да разрешат някой рационален начин на лечение различен от този на официалната медицина. Истината е, че зад управниците стоят конспиратори, които имат за цел да печелят пари от здравето и живота на хората. Фамилиите Ротшилд и Рокфелер стоят зад тези конспирации и тайните общества като Илюминати, Масони, орденът на Йезуитите и други. Те се стремят не само към печелене на средства, но и към контрол над съвестта на хората и вярата им в Бога с цел да бъдат измамени, да загубят наградата си описана в Библията, което няма да доведе до нищо добро.
Още за лечението на рака с едно достъпно и вкусно хранително средство четете интересна статия с клипове  – ТУК. 

ИЗТОЧНИК : http://lechitel.net


БИЛКИ И РЕЦЕПТИ

Змийско мляко - страшното име крие мощни лечебни сили Приложен външно, сокът на растението цери дори злокачествени кожни болести

РЕЦЕПТИ
1. Запарка от змийско мляко се получава, като една равна чаена лъжичка от билката се попарва с четвърт литър вода. Помага при хемороиди с парене в ануса, бодежи и режещи болки при уриниране, а така също и при бучене в ушите. Запарката се пие на глътки, по 2-3 чаши на ден.
2. Пресен сок за външно приложение се получава от листата, дръжките и цветовете, които се измиват и както са влажни, се изстискват в сокоизстисквачка.
3.се залива с половин литър бяло вино и се оставя 1-2 часа да престои в него. След това се прецежда, а виното се пие на глътки. То много бързо лекува жълтеница.
4. Тъй като растението действува кръвопрочистващо и кръвообразуващо, в комбинация с коприва и филизи от бъз от него се прави чай при левкемия. За да се постигне добър успех обаче, от чая трябва да се изпиват минимум 2 литра на ден.
5. Косми по лицето, както и силно окосмяване по ръцете и краката на жените, дължащо се на смущения в бъбреците, се преодолява, като засегнати места се мажат със сок от змийско мляко. То се изстисква в сокоизстисквачка и може да стои до половин година в хладилника. Сокът се оставя няколко часа да попива върху кожата, след това се измива с мек сапун и станалата малко суха кожа се намазва с мехлем от невен, масло от лайка или жълт кантарион. Освен това трябва да се прави и лечение с чай от коприва - минимум по три-четири чаши дневно, както и бани на половината тяло от хвощ за по-добро оросяване на бъбреците.
6. Тинктура от змийско мляко се продава като хомеопатично средство в аптеките. От нея при изброените по-горе болести могат да се взимат по 10-15 капки в малко вода два- три пъти дневно.
7. Змийско мляко се използва за външно приложение и при сиво перде и петна по роговицата на очите, които изчезват постепенно. Счита се, че сокът помага даже при кървене и отлепяне на ретината. Взема се листо от змийско мляко, измива се и крехката дръжка се стрива между навлажнения палец и показалеца. Така получената течност се размазва с показалеца, при затворени очи, към ъгълчетата им. Не бива обаче да попада в окото!

ВНИМАНИЕ!
Лечението с препарати на змийското мляко се провежда само под лекарски контрол! Големи дози от тях предизвикват отравяне (основните симптоми са силна жажда, тежест в главата и жлъчния мехур, главозамайване, халюцинации).

из Интернет


КАШЛИЦА

1. Взимате сухите люспи на 10 глави лук и ги сварете вода, все едно варите чай. Прецедете водата през фина цедка и в нея сложете 1/2кг. пчелен мед, 1-2 лъжички счукан синап и 1-2 лъжички ленено семе. Взимайте по 1 лъжичка от тази смес 3 пъти дневно: сутрин, обед и вечер.

2. Вземете една стиска троскот и да го варите 15 мин. Сутрин, обед и вечер изпивайте по една чаша от отварата. Тя е хранителна, а и от друга страна действа и лечебно. Успоредно с това си намажете гърлото със зехтин и вътрешно вземайте по малко от него.

3. Против кашлица също се препоръчва и чай от синя тинтява с мед или чай от мащерка, бял и жълт равнец, дребна лайкучка и зелени листа от ягода.

4. За силна кашлица вземете и настържете черна ряпа. След това я изцедете хубаво и всяка вечер ще изпивате по една кафена чашка.

5. Ето една лесна и ефикасна рецепта: вземете мед, черен пипер, ленено семе и индийско орехче. Всичко това се счуква и смесва много добре. Взима се на всеки час по една кафена лъжичка.

6. При кашлица си пригответе индийско орехче, мед и черен пипер. Стопете медът и счукайте индийското орехче и черния пипер. Разбъркайте трите елемента, докато получите еднородна маса, сходна на маджуна. След това си слагайте от него по малко в устата и го смучете.

7. При магарешка кашлица сварете листа от див кестен на чай и пийте водата.

из "Рецепти на Петър Дънов"


Усилва растежа на косите, заздравява косъма.
Черупки от яйца, добре измити, се варят 3-5 мин за дезин­фекция, след това се счукват и пресяват през ситно сито (като счукана захар). Всяка сутрин на гладно се взема по половин чаена лъжичка с мед или без мед - в продължение на 3 седмици.
Укрепва косите, помага против запек и косопад, стомаха, засилва растежа на костите.
Средата на половин типов хляб (брашното е от цялото зърно) се разронва в чиния, поръсва се с чаша вкисната боза, с чаша отвара от орехови листа (6 орехови листа врят половин час в 1 л вода), прибавя се чаена лъжичка сода бикарбонат. Всичко това се омесва добре като тесто, оставя се половин час, след това се прибавят 5 супени лъжици ситно настъргани кестени с корите. Слага се на главата като шапка в тензух, завързва се отгоре с вълнен шал и се държи цяла нощ.
Побелелите коси почерняват трайно от тази шапка.

из "Рецептите на Петър Димков"


Хроничен запек
I. Използва се коренът на билката чувен (влашки спанак, куча ^лобода, чохен и др.). Корените се вадят късно наесен или рано напро­лет, обилно се измиват и се изсушават, нарязани по дължината им.
Отварата се приготвя от 1 чаена лъжичка наситнен корен чувен, който ври 10 ми н в 1/2 л вода. Пие се по 1 кафейна чашка 3 пъти на ден преди ядене.
II. Използват се кори от зърнастец, корени от равен, листа от лист (сена) - съответно 50, 30 и 60 г, наситнени и добре размесени.
Изготвя се студен извлек от 2 чаени лъжички, залети с 250 г обикновена вода за 4 ч. Изпива се сутрин на гладно.
Съобразно получилия се ефект билката се взема още толкова пъти, колкото е нужно за нормализиране на храносмилането.

из "Рецептите на Петър Димков"


Кървавиче
Bistorta major S. F. Gray
(Polygonum bistorta L.)

Кървавичето е многогодишно тревисто растение с неразклонено стъбло и извито коренище. С лечебна цел се използват коренищата му. В тях се съдържат дъбилни вещества, танини, смоли. Билката има диуретично, астрингентно (уплътнява тъканите и намалява секрециите), кръвоспиращо действие. Използват се листата и ризомите (коренни изрезки) на кървавичето. Най-често то се прилага при лечението на следните заболявания:

бактериални болести – холера, дребна шарка;
кръвоносна система – вътрешни и външни кръвоизливи, хемороиди, белодробни кръвоизливи, кръв от носа;
храносмилателна система – чревни оплаквания, диария, дизентерия;
отделителна система – инконтиненция (неспособност да се контролира уринирането);
чернодробни състояния – жълтеница;
други – инфекциозни състояния, диабет, периодична треска, секрети от ушите, носа, уретрата, вагината.

Външно кървавичето намира приложение при натъртвания, носни полипи, клатещи се зъби, спира кървенето при рани и порязвания. Листата на растението могат да се използват при почвата на глисти при децата. Под формата на гаргара листата и корените се използват при различни проблеми с венците, възпаления в устата, стоматит, възпалено гърло. Външно може да се използва за промивки при ухапвания от отровни животни, кръвоизливи, гнойни рани.
Снимка: Кървавиче 
Bistorta major S. F. Gray
(Polygonum bistorta L.)

Кървавичето е многогодишно тревисто растение с неразклонено стъбло и извито коренище. С лечебна цел се използват коренищата му. В тях се съдържат дъбилни вещества, танини, смоли. Билката има диуретично, астрингентно (уплътнява тъканите и намалява секрециите), кръвоспиращо действие. Използват се листата и ризомите (коренни изрезки) на кървавичето. Най-често то се прилага при лечението на следните заболявания:

    бактериални болести – холера, дребна шарка;
    кръвоносна система – вътрешни и външни кръвоизливи, хемороиди, белодробни кръвоизливи, кръв от носа;
    храносмилателна система – чревни оплаквания, диария, дизентерия;
    отделителна система – инконтиненция (неспособност да се контролира уринирането);
    чернодробни състояния – жълтеница;
    други – инфекциозни състояния, диабет, периодична треска, секрети от ушите, носа, уретрата, вагината.

Външно кървавичето намира приложение при натъртвания, носни полипи, клатещи се зъби, спира кървенето при рани и порязвания. Листата на растението могат да се използват при почвата на глисти при децата. Под формата на гаргара листата и корените се използват при различни проблеми с венците, възпаления в устата, стоматит, възпалено гърло. Външно може да се използва за промивки при ухапвания от отровни животни, кръвоизливи, гнойни рани.

Страшниче (Asplenium Trichomanes L.)

Страшничето се прилага широко в българската народна медицина. Отвара от неговите листа се използва като успокоително средство при силна уплаха, страх и неврози. Страшничето помага и при безсъние, породено от страхови състояния. В този случай билката се приема, докато съня не се възстанови. Освен това се използва при косопад, а отварата помага при фебрилни заболявания, хроничен катар, кашлица, астма, грип, дрезгав глас, плеврит. Стръковете на билката се прилагат като отхранващо средство. Страшничето има много добро андстригентно и диуретично действие.
Страшниче (Asplenium Trichomanes L.)

Страшничето се прилага широко в българската народна медицина. Отвара от неговите листа се използва като успокоително средство при силна уплаха, страх и неврози. Страшничето помага и при безсъние, породено от страхови състояния. В този случай билката се приема, докато съня не се възстанови. Освен това се използва при косопад, а отварата помага при фебрилни заболявания, хроничен катар, кашлица, астма, грип, дрезгав глас, плеврит. Стръковете на билката се прилагат като отхранващо средство. Страшничето има много добро андстригентно и диуретично действие.
Снимка: Страшниче (Asplenium Trichomanes L.)

Страшничето се прилага широко в българската народна медицина. Отвара от неговите листа се използва като успокоително средство при силна уплаха, страх и неврози. Страшничето помага и при безсъние, породено от страхови състояния. В този случай билката се приема, докато съня не се възстанови. Освен това се използва при косопад, а отварата помага при фебрилни заболявания, хроничен катар, кашлица, астма, грип, дрезгав глас, плеврит. Стръковете на билката се прилагат като отхранващо средство. Страшничето има много добро андстригентно и диуретично действие.

Смрадликата (Cotinus coggygria Scop.)

Смрадликата има много добро антисептично, противовъзпалително и затягащо действие.
Противовъзпалителното действие на смрадликата я превръща в универсално лечебно средство. За лечение се използват предимно листата на смрадликата.

Смрадликата е невероятно лекарствено средство при различни остри и хронични възпалителни заболявания в устната кухина.
Баните със смрадлика са подходящи при наличие на хемороиди, но най-често се използват за лечение на упорито бяло течение под формата на влагалищни промивки. Тя е една от най-ефективните билки по отношение на кожни раздразнения като екземи, кожни рани, циреи, отоци, потене на краката и подобни.

Народна медицина със смрадлика
В българската народна медицина смрадлика се използва при кръвохрачене, възпаление на стомаха и червата, при диария, бъбречни заболявания, хемороиди, киселини в стомаха.

За вътрешно приложение се поставя 1 с.л. листа от билката в 500 мл вода. Оставя се да ври 10 минути и се пие по 1 ч.ч., четири пъти на ден.
За бани от смрадлика, които се прилагат при гореизброените състояния – бяло течение, бавно зарастващи рани, заболявания в устната кухина, циреи, потене на краката се прави следната отвара:

Чай от смрадлика
1 препълнена супена лъжица листа от смрадлика се заливат с 500 мл вряща вода и се оставя да ври така 5 минути. С получената смес се правят бани, промивки, гаргара един път дневно.

из "Билките у дома"
Снимка: Смрадликата (Cotinus coggygria Scop.)

     Смрадликата има много добро антисептично, противовъзпалително и затягащо действие.   
     Противовъзпалителното действие на смрадликата я превръща в универсално лечебно средство. За лечение се използват предимно листата на смрадликата.

     Смрадликата е невероятно лекарствено средство при различни остри и хронични възпалителни заболявания в устната кухина. 
     Баните със смрадлика са подходящи при наличие на хемороиди, но най-често се използват за лечение на упорито бяло течение под формата на влагалищни промивки. Тя е една от най-ефективните билки по отношение на кожни раздразнения като екземи, кожни рани, циреи, отоци, потене на краката и подобни.

Народна медицина със смрадлика
     В българската народна медицина смрадлика се използва при кръвохрачене, възпаление на стомаха и червата, при диария, бъбречни заболявания, хемороиди, киселини в стомаха.

     За вътрешно приложение се поставя 1 с.л. листа от билката в 500 мл вода. Оставя се да ври 10 минути и се пие по 1 ч.ч., четири пъти на ден. 
     За бани от смрадлика, които се прилагат при гореизброените състояния – бяло течение, бавно зарастващи рани, заболявания в устната кухина, циреи, потене на краката се прави следната отвара:

Чай от смрадлика
1 препълнена супена лъжица листа от смрадлика се заливат с 500 мл вряща вода и се оставя да ври така 5 минути. С получената смес се правят бани, промивки, гаргара един път дневно. 

из "Билките у дома"

Лечебно масло

зехтин
свежи билки от:
бял равнец
липа
жълт кантарион
мащерка
хвощ

В буркан или в стъкленица с капак смесваме зехтина със ситно нарязаните билки. Нека всички билки да се покрият със зехтина. Буркана слагаме на светло и така престоява 40 дни – не по-малко, не повече. След това прецеждаме, слагаме в нов стъклен съд и поставяме етикетче. С това масло мажем кожата на тялото и лицето си, но с малко количество, защото иначе трудно ще се абсорбира цялото.
За някои типове кожа на лицето зехтина може да се стори доста тежък. Ако е така може да пробвате вместо него да използвате масло от гроздови семки. Това е най-лекото масло, което дори е подходящо за изключително мазна кожа. Но ако се ползва друго масло различно от зехтина лечебния ефект може да не е същия.
Така приготвеното масло ще заздрави кожата, ще я подхрани, ще премахне всички неравности, зачервявания, петна, ще я подмлади и заздрави, придава и еластичност и мекота.

Освен това така приготвения зехтин е изключително благотворен ако го приемаме вътрешно. Може сутрин да пием по 1 с.л. от него или да го използваме в салатите си – стават изключително ароматни, вкусни и полезни.

http://www.zemianazaem.com/

Детоксикация с натурални средства
Профилактично
За предотвратяване на образуването на камъни
Чай от полски хвощ с плодов оцет: 1 с. л. полски хвощ се запарва в 1/2 л вряла вода за 5 минути. Прецежда се и се смесва с 1 ч. л. плодов оцет. За профилактика на образуването на камъни в продължение на 6 седмици се пият по 250 мл неподсладен чай 2 пъти дневно.
http://www.bela.bg/

Как народната медицина лекува диабет?
Четири глави праз се нарязват на парчета по 4-5 см (заедно с добре измитите корени).
Поставят се в голям буркан и се заливат с 2 литра бяло сухо вино. След 15 дни се прецежда. Пие се по една малка винена чаша три пъти на ден, 30 минути преди хранене. Празът в буркана може да се изяде на няколко пъти. Някои лечители смятат, че ежедневната употреба на голямо количество прясно зеле може до доведе до излекуване на диабета, защото действа възстановяващо върху нарушените функции на панкреаса, особено ако се взема във вид на сок.

Лесно и бързо се приготвя отварата от индрише, която чувствително намалява кръвната захар. Шест листа от растението се варят в 600 мл вода, докато остане наполовина. Приема се три пъти на ден, 30 минути преди хранене. Чаят от черупките на лешници също действа добре. Болните, които не искат всеки ден да варят билки, могат да изпробват друг начин за регулиране на кръвната захар ­ всяка сутрин и вечер се взема по една чаша кисело мляко и сок от един лимон в продължение на 20 дни.
Някои знахари пък съветват една седмица да се приема кисело мляко и лимон, а втората ­ сок от лимон с мастика.

Чеснов чай
Една скилидка чесън се смачква, слага се в стъклена или порцеланова чаша и се залива с гореща вода. Кисне 15 мин и се прецежда. За да приготвите по-силен чай, можете да смачкате цяла главичка чесън и да я кипнете с чаша вода. Пие се по една чаена чаша на ден на малки глътки.
Полезен е при настинки, бронхит и астматични пристъпи. При болки и възпаления се правят компреси или се добавя към ваната.

из "Природата лекува всичко"

Чеснов сироп
Сиропът е приятно лекарство дори за деца, тъй като захарта обезврежда лютивината. Половин литър вода се сварява с 250 г кафява захар, сваля се от огъня и се смесва с чеснова тинктура (една част тинктура на три части сироп). Съхранява се в хладилник. Идеално средство за гаргара при настинки.

из "Природата лекува всичко"

Чеснов мед
Медът и чесънът се допълват по идеален начин. Защото медът също притежава превъзходни лечебни свойства. Освен плодова и гроздова захар той съдържа още много ценни съставки, витамини и минерали. Съотношението е чаена чаша мед на един литър чеснова тинктура. Сместа трябва да кисне няколко часа. Използва се при настинки, умора и слабост. Може да се приема по една чаена лъжичка на всеки час.

из "Природата лекува всичко"

Чеснов оцет
Използвайте чист винен или плодов оцет, който съдържа много витамини и минерални вещества, но не и химическа оцетена есенция. Съотношението е една скилидка чесън на чаена чаша оцет.
Скилидките се накълцват, пълнят се в бутилка с широк отвор и се заливат с оцет. Затварят се добре и се оставят две-три седмици, след това се прецеждат. Оцетът се съхранява на хладно в тъмна бутилка. Подходящ е за външно приложение: за изтриване при нечиста кожа, при мускулни и ставни оплаквания, за компреси при заболявания на дихателните пътища или за отстраняване на мазоли, брадавици и подутини. Вътрешното му приложение помага при настинки, проблеми
със стомаха и червата, слабост на пикочния мехур, за стимулиране на обмяната и за укрепване на имунната система. Приемат се две до три лъжички дневно с малко вода по време на хранене.

из "Природата лекува всичко"

При силна кашлица да взема 1 чашка от 120-150 г (за деца според възрастта) топла отварка от кромид лук - 3 необелени глави кромид лук се разрязват на 4 части и се заливат с 1250 г вряща вода, вари се на тих огън, докато лукът започне да се сварява. След това към него се прибавят по 1 супена лъжица ленено семе, волски език, подбел, сладко коренче, 1 чаена лъжичка анасон и 1/2 чаена лъжичка счукан синап. Вари се още 10 минути, веднага се прецежда и се прибавят 5 супени лъжици прегоряла захар, опечена като карамел и счукана на прах.

из "Народна медицина"

МАСКА "АФРОДИТА"
Смесват се сок от 1 лимон, 1 супена лъжица царевично
масло или зехтин и 1 супена лъжица летен мед. В легнало положение сместа се нанася с памучен тампон върху кожата на лицето и предната повърхност на шията. След като изсъхне, се нанася втори слой. Маската е много полезна за старееща и повяхнала кожа. Тя се прилага 1-2 пъти седмично в продължение на 2 месеца. Цикълът се повтаря след 3 месеца.

"Народна медицина"

Обезкосмяване на тялото с хвощ

"Вземат се 100-150 гр. полски хвощ, жълт кантарион и змийско мляко. Билките се разбъркват и киснат 1 час в 2 литра вряла вода, след което се варят 15 мин. Отварата се изсипва във вана, пълна с топла вода - 37.5-38 градуса. Стои се във ваната 30 мин. след това тялото не се облива с чиста вода, а се завива с хавлия и се лежи в леглото 1 час. Процедурата се прави 1-2 пъти седмично в продължение на 2-3 месеца."

вестник "Доктор"

Народни средства при зъбобол

Зъбоболът е много силна и неприятна болка, с която понякога се налага да се справите сами, с налични средства, докато се обърнете към стоматолог.

Първото нещо, което трябва да направите, е да почистите зъбите, за да отстраните всички остатъци от храна. Ако под ръка нямате болкоуспокояващи или не искате да вземате такива, можете да ги замените с други средства.

Водка. Задръжте за известно време в устата, от страната на болния зъб.

Билки за зъбобол
Конски Босилек (Градински чай). Залейте една супена лъжица от билката в чаша вода, варете 10 минути и оставете за малко да се накисне и охлади. Жабурете с топла отвара болното място, като се опитайте да задържате отварата за известно време. Правете такива изплаквания: 3-5 в продължение на 30 минути.

Настойка от Риган. Направете настойка от билката с вода, в пропорция 1:10. Жабурете, както с градинския чай.

Корен от Живовляк. Трябва да се постави в ухото над болния зъб. Ефектът на обезболяване се достига след около половин час.
Чесън. Китката на ръката (в мястото на пулса) от противоположната страна на болния зъб - натрийте с чесън. След това с бинт направете превръзка с малко чеснова каша на това място, така че кожата да поема сока.

Лук и Чесън. Настържете лук и чесън и смесете кашата със сол- в равни пропорции. Поставете сместа в кухината на болния зъб и покрийте с тампон.

Прополис (Пчелни продукти). Прикрепете към болния зъб парченце прополис (колкото грах), отгоре поставете тампон.

Сланина. Поставете тънък резен сланина между болния зъб и бузата.

Какво не бива да правите!

- Никога не използвайте горещи компреси - те увеличават възпалението и водят до усложнения.

- Не приемайте обезболяващи лекарства 3 часа преди посещение при зъболекар - това може да попречи на правилната диагноза.
из "Интернет"

Билки, които може да облекчат неприятния зъбобол

Има много естествени начини да се облекчи неприятния зъбобол, който много хора изпитват. Следните билки може да използвате без притеснение за облекчаване на зъбобол, тъй като те са абсолютно безвредни.

Босилек листа от босилек дъвчете в областа на зъба, които усещате, че ви боли. Ще почувствате изтръпване почти веднага. Този ефект ще е само временнен, така че е най-добре да посетите вашия стоматолог колкото е възможно по-скоро.

Бял равнец тази билка се намира свободно из цялата страна. Расте в ниви ливади и крайпътни гори. Тя успешно спира кървенето на венците и намалява болката на зъбите. На основата на белия равнец се правят и много упойки, които се използват в стоматологията.

Карамфил активната съставка на карамфила е евгено. Евгенолът спира болката почти веднага и до днес се използва от много зъболекар. За спиране на зъбобола е необходимо да сварите отвара от карамфил и с нея да жабирите на болното място. Може да използвате и масло от карамфил него може да намерите в аптеките, то се поставя директно върху болния зъб, но не се поглъща.

Смесете джинджифил и червен пипер на прах с малко вода да стане като паста. Потопете памук в тази смес и я поставете директно върху зъба. Оставете го да престои няколко минути на болното място и след това изплакнете обилно с вода.

Ревен тази билка съдържа най-малко 6 болкоуспокояващи химични съединения. Използва се за временно облекчаване на болката.

Сусам сварете две супени лъжици сусам с две чаши вода. Получената отвара се поставя директно върху зъба. Смята се, че тази отвара успешно лекува зъбобол и заболявания на венците.

http://lekuva.net/

Пелинът лекува гастрит и камъни в жлъчката
В миналото го ползвали за гонене на зли духове

Горчивият пелин е многогодишно тревисто растение (понякога полухраст), което може да достигне до 1,5 метра. То се среща най-често из храсталаците и каменистите места по цялата страна. С лечебна цел се използват стръковете на растението, които се берат по време на цъфтежа (юни - август) или листата, които се берат преди цъфтежа. Горчивият пелин се бере в сухо време. Сушенето на пелина трябва да става на сянка. Тъй като надземните части на билката съдържат етерично масло, на което се дължи нейният характерен мирис, то съхраняването на пелина (след като вече е изсушен) трябва да става в закрит стъклен съд, и то не повече от година. След това се губи лечебният ефект на пелина.
Запарката от пелин се използва и при чревна паразитоза, както и за бани при наличие на пърхот. Етеричното масло на пелина, което е близко до това на камфора, стимулира дейността на сърдечно-съдовата и на централната нервна системи. Начин на приложение: 1 супена лъжица наситнени стръкове от билката се заливат с 200 мл кипяща вода. След 30-60 мин. запарката се прецежда и се разделя на 3 равни дози, които се изпиват преди закуска, обяд и вечеря.

Пелин (Artemisia absinthium L.)
Пелинът действа апетитовъзбуждащо и противопаразитно. Заради това, че стимулира отделянето на повече стомашни сокове, Пелинът помага при подобряване на храносмилането. Също така стимулира и образуването и отделянето на жлъчен сок. Пелинът с право е наричан приятел на стомаха.
Една чаена лъжичка от билката се залива с 300 мл вряща вода. Оставя се да кисне един час. След това се пие по една кафена чашка 2 пъти на ден, около половин час преди ядене. Може да се използва и под форматан а спиртен екстракт.

Алтернативно лечение при начален стадий на диабет

При начална форма на диабет се накисват от вечерта 4 листа индрише и настойката се изпива сутрин на гладно. Лечението трае 1 месец.

В 1 л ракия се слагат 30 листа от индрише и 20 ореха, счукани заедно с черупките. Престоява на тъмно 10 дни. Прецежда се и се пие по 1 ракиена чашка (20 мл) веднъж дневно преди ядене.

Зелената част от динени кори се настъргва и изсушава. 2 с. л. сушени кори се заливат с 800 г вряща вода. Изпива се за 1 ден.Изпълнява се 1 месец, правят се изследвания и след 15-дневна почивка се приема още 3 месеца.
100 болести, 100 рецепти (Народен лечебник)

Алтернативно лечение при начален стадий на диабет

1 с. л. пшеничени трици се смесват вечер с 200 г кисело мляко. Престоява през нощта и се консумира сутринта на гладно.

Едно индийско орехче се настъргва и се залива с преварена или минерална вода в детско бурканче. Затваря се и престоява 6 дни. На седмия ден се прецежда, затопля се, прибавя се 1 лист индрише или 1 ч. л. босилек и се изпива сутрин на гладно. Веднага се приготвя второ бурканче. Тази рецепта е за по-тежки случаи на диабет. Необходимо е да се спазва предписаната от лекуващия лекар диета и да се следи нивото на захарта в организма.
100 болести, 100 рецепти (Народен лечебник)

УНИВЕРСАЛНА РЕЦЕПТА С КОМПЛЕКСНО ДЕЙСТВИЕ
За­хар­ни­ят ди­а­бет чес­то про­ти­ча за­ед­но с дру­ги за­бо­ля­ва­ния, за­то­ва мо­же да се из­пол­з­ват сме­си, ко­и­то оба­че тряб­ва да се със­та­вят ин­ди­ви­ду­ал­но от спе­ци­а­лист.
Нап­ри­мер при ув­реж­да­не на кръ­во­нос­ни­те съ­до­ве, на­ред с про­ти­во­ди­а­бе­тич­ни­те бил­ки, се из­пол­з­ва ли­па; при хи­пер­то­ния - глог и че­рен бъз; при ко­жен сър­беж - триц­вет­на те­ме­нуж­ка. Но ние ви пред­ла­га­ме ед­на уни­вер­сал­на смес, ко­я­то оказ­ва ком­п­лек­с­но дей­с­т­вие и е одоб­ре­на от ме­ди­ци­те.
Тя мо­же да се при­гот­ви в до­маш­ни ус­ло­вия:

Сме­се­те 20 г фи­ли­зи от чер­на бо­ро­вин­ка, 20 г зе­лен фа­сул, 10 г ко­ре­ни от жен­шен, 15 г пол­с­ки хвощ, 10 г жълт кан­та­ри­он и 10 г лай­ков цвят. Ед­на су­пе­на лъ­жи­ца от та­зи смес се за­ли­ва с 300 мл сту­де­на во­да и се сла­га да зав­ри, ка­то съ­дът бъ­де зах­лу­пен с ка­пак. Ос­та­вя се да ври 6-7 ми­ну­ти на слаб огън. След то­ва се сва­ля от огъ­ня и прес­то­я­ва още час и по­ло­ви­на. Пре­цеж­да се и се при­е­ма по ед­на тре­та ча­ша 2-3 пъ­ти на ден 30 ми­ну­ти пре­ди яде­не. Кур­сът на ле­че­ние е 20-30 дни с пре­къс­ва­ния от 10-15 дни. През го­ди­на­та мо­же­те да про­ве­де­те 3-4 та­ки­ва ле­чеб­ни кур­са.

Имай­те пред­вид, че при ре­до­вен при­ем на ле­чеб­ни бил­ки се на­ма­ля­ва пот­реб­ност­та от про­ти­во­ди­а­бе­тич­ни­те пре­па­ра­ти. За­то­ва тряб­ва ре­дов­но да сле­ди­те ни­во­то на глю­ко­за в кръв­та и при не­об­хо­ди­мост да се про­ме­ни до­за­та на при­е­ма­ни­те ле­кар­с­т­ва.
http://www.blitz.bg/
Петна по лицето

Рецепта 1: Смесете три лъжици прясно мляко с една лъжица винен спирт. Разбъркайте добре и втривайте течността в кожата на лицето за през нощта. Това се прави няколко дни. Рецепта 2: Една лъжица перхидрол и две капки нишадъров спирт се разбъркват добре. Сетне бързо и равномерно се намазва кожата на лицето. Щом усетите пощипване, измийте се с вода.
Рецепта 3: Пресен зехтин или добре пречистено слънчогледово олио се втрива в кожата на лицето преди лягане.

Пречистване на организма

Много болести връхлитат върху нас заради прекомерната употреба на мазнини, захарни изделия и месо. Стомахът не може да се справи с целия обем от храна, който ние, като че ли с добри намерения, се опитваме да изядем или принуждаваме другите да изядат. Резултатът е маса от ненужни вещества, които замърсяват храносмилателната система, жлъчния мехур, бъбреците, подстомашната жлеза, кръвоносните съдове. Човек често се оплаква от главоболие, болки в черния дроб… Моли за помощ, иска да му се препишат някакви чудодейни лекарства. И не желае да се замисли, че може сам да се избави от неразположението си. Затова предлагам, преди да се лекувате с лекарства, да се опитате да пречистите организма си.
Как се прави това? Има много начини. Най-простият и най-приятният е: сокове и вода. Сутрин на празен стомах — чаша сок, разреден наполовина с вода, най-добре сок от два лимона. После отново пийте сокове с вода: от ябълки, моркови, цвекло, касис — по една чаша през един час. Да се храните не е нужно. На следващия ден, ако се чувствате добре, можете да го повторите. Ако усетите слабост, виене на свят, започнете да се храните. В никакъв случай нищо солено, тлъсто, сладко, пържено. След няколко дни болките в ставите, главата, вътрешните органи ще изчезнат, ще почувствате лекота в цялото си тяло, ще отслабнете. Тогава опитайте да регулирате храненето по такъв начин, че в дневния ви порцион да има много зеленчуци, плодове, кисели млечни продукти и съвсем малко от онова, което натрупва в организма запаси от ненужни вещества — най-вече пържено, мазнини, сладкиши, пасти.
100 болести, 100 рецепти (Народен лечебник)

Рецепта от старите книги
Лечение на бронхит и кашлица при деца

Нарежете на парчета 2 връзки репички на малки кубчета, поставете ги в тиган и ги поръсете със захар.
Пече се във фурната в продължение на два часа. Прецедете, изхвърлете парчета ряпа, и течността да се отцеди в бутилката.
Доза: две супени лъжици три четири пъти на ден преди хранене и преди лягане.

Поредният лъч надежда. Австралийски учени откриха супер ефикасно съединение срещу рака - ИЗТОЧНИК http://zdravivsekiden.com/

 

 http://higherperspective.com/2014/10/berry.html  - Преведено от http://zdravivsekiden.com



Тази статия ни беше предоставена от Десислава – Станимир, фенове на фейсбук страницата на Здрави всеки ден, за което сме им много благодарни. Убедете се сами:

Учени съвсем наскоро – октомври, 2014 година – откриха, че горски плод, приличен на ягода, който расте единствено в Далечен Северен Куйнсланд, Австралия, има невероятната способност да се бори с рака
Изпитанията с хора вече са одобрени! Глен Бойл от института за медицински изследвания QIMR Berghofer Medical Research Institute в Брисбейн, Куйнсланд и неговият екип от изследователи току-що приключиха осемгодишно изследване, за да изолират съединението, съдържащо се в горския плод, което убива тумори на лицето и врата, както и меланома на кожата.
blushwood-berries
Горският плод е на дървото blushwood (Hylandia dockrillii), което е тропическо растение, познато на местните обитатели с това, че има изключително бързо действащи лечебни свойства. В момента се произвежда лекарство с използването на съединението, което се съдържа в плода/семената (виж по-долу). Досега то е изпробвано върху 300 животни, включително котки, кучета, коне и тасманийски дяволи, всяко, от които е било поразено от различни видове тумори.
Според Джесика ван Вондерен от ABC News, в 75 процента от 300-те случая с животни туморът е изчезнал и все още не се е появил отново. „Семената съдържат съединение – и процесът на пречистване на това съединение е много, много сложен и ние не знаем защо то е там първо на първо”, казва Бойл пред ван Вондерен. „Съединението действа основно в три направление: то директно убива туморните клетки, отрязва притока на кръв към туморите и също така активира имунната система на тялото, която да почисти бъркотията, която остава след разправата с туморите”.
Голямо преимущество на това ново лекарство, наричано EBC-46, е че няма никакви странични ефекти при употребата му за лекуването на различни видове рак. Почти всяко ново лекарство, което се произвежда сега има внушителен списък от ужасяващи странични ефекти. И което е дори още по-добре, то е невероятно бързо що се отнася до предоставянето на резултати. Според АВС, след като веднъж лекарството бъде инжектирано директно на мястото на тумора, то започва да действа в рамките на пет минутиТуморните образувания изчезват напълно само за 15 дни. Те просто падат от кожата. Сравнете това с лекарствата на пазара, на които обикновено им трябват няколко седмици за лечението на тумори, ако въобще успеят да ги излекуват.

И понеже темата е много интересна, дори съдбовна, бихме казали, представяме на вашето внимание още информация, както следва:

Природата вече го е направила – СЕМЕНАТА НА ДЪРВОТО BLUSHWOOD

Природата ни е дала лек против рака в семената на растението Hylandia dockrillii – тропическото дърво blushwood
Малката, базирана в Куйнсланд компания EcoBiotics Limited, с помощта на учени от Куйнсландския институт за медицински изследвания – QIMR, откриха ново лечение за рака, идващо от природата.
В института Queensland Institute of Medical Research (QIMR), професор Питър Парсънс казва, че това естествено съединение може да добави значимо ново оръжие в борбата срещу рака.
Наречено EBC-46, съединението първоначално било открито в семената на растението в тропическите гори на Северен Куйнсланд.
EBC-46 е използвано за успешното лечение на злокачествени тумори при почти 200 котки, кучета и коне.
Лабораторията на професор Парсънс е основна част от екипа на EcoBiotics и в нея са провеждани опитите по извличането на EBC-46 от семената. Учените също така изпробват ефикасността на съединението срещу различни видове тумори, за да разберат как действа то.
„Проведохме много експерименти за да разберем механизма на действие на това съединение”, казва професор Парсънс. „Съединението е много силно и се използва като директно се инжектира в тумора. То причинява местен кръвоизлив, който прилича на натъртване и след няколко дни или седмици туморът умира. Впечатляващото за това лечение е че то не засяга здравите тъкани, действа само върху туморните тъкани”.
blushwood-seeds-874037-cancer-039-cure-039-in-qld-rainforest
„Ние открихме, че съединението има много сложна структура и че ще е невероятно трудно да бъде синтезирано. Обаче, добрата новина е че природата е свършила трудната работа вместо нас и го е концентрирала в семената”.
„Тропическото растение може да се отглежда в количествата необходими за търговски цели и EcoBiotics са създали пилотни плантации на редица места в Куйнсланд. Понеже съединението е толкова активно, само малка част от плантация е необходима за широко мащабно зареждане с активната съставка”.
Още лимитирани ветеринарни изпитания се провеждат в момента, като целта е регистрирането на лекарството като ветеринарно фармацевтично лекарство в Австралия.
Изпитанията с хора се очаква да започнат в рамките на следващите 12 месеца (след октомври 2014 година) върху твърди тумори като различни видове рак на кожата, и при рак на главата и врата. Ако те са успешни, има потенциал за лечение на тумори вътре в тялото, при които процеса на инжектиране може да се направлява посредством образна диагностика.
Лечението се разработва от австралийска компания, наречена QBiotics, която е филиал на EcoBiotics.

Оскар е бигъл и е един от щастливците, участвали в изпитанията с животни. Канцерогенният тумор на носа му бил излекуван с една единствена инжекция EBC-46. Резултатите говорят сами за себе си след като няма и следа от тумора шест седмици след инжектирането.

За QIMR

Институтът QIMR е един от най-големите и най-успешни институти за медицински изследвания. Нашите изследователи изучават генетичните и свойствените за средата причини за повече от 40 заболявания, както и разработват нова диагностика, по-добри лечение и стратегии за превенция. Разнообразната изследователска програма на института се простира от тропически заболявания до различни видове рак, здравето на местното население, психичното здраве, затлъстяването, ХИВ и астма.
ИЗТОЧНИК : Здрави всеки ден
Източници:
http://higherperspective.com/2014/10/berry.html
file:///C:/Users/Steffie/Downloads/nature%20did%20it%20firstpgp_vgcomments.pdf
Снимки: plus.google.comwww.couriermail.com.auwww.katzenminze24.de
ИЗИСКВАНИЯ НА АВТОРА  : Авторски права и ограничения свързани с тях
zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.
Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.
zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.


ПРЕВОДЪТ НА СТАТИЯТА  Е НАПРАВЕН  И БЕЗВЪЗМЕЗДНО ПРЕДОСТАВЕН  от   zdravivsekiden.com


---------------------------------------------------------------------------------------------------

ОЩЕ ПО ТЕМАТА


ЕВС-46

От Уикипедия, свободната енциклопедия
ЕВС-46
EBC-46.svg
Клиничните данни
Правен статут
?
Маршрути инжектира
Идентификатори
CAS номер Да
ATC код ?
PubChem CID 23627739
Chemical данни
Формула C 30 H 42 O 10  
Молекулна маса 562.647
Да (какво е това?) (провери)
EBC-46 е една експериментална кандидат за лекарство се проучва предварително клинично [1] от австралийската компания Ecobiotics (специално на своите нови лекарства дъщерно Qbiotics). Той е открит чрез автоматизиран процес на скрининг на естествени продукти от избора все пречистени фракции от растителни екстракти, въз основа на тяхната способност да произвеждат желания профил на активност. След това се продължава с изкуствен синтез на изолираното съединение за потвърждаване на неговата химична структура. ЕВС-46 е форбол естер , който, наред с други сродни съединения, действа като протеин киназа С регулатор. [2]
Първоначалната преднина идва от наблюдението, че торбестите намерени семето на Fontainea picrosperma безвкусен поради възпалителна химическа присъства в достатъчно високи концентрации. Това е идентифициран като 12-tigloyl-13- (2-метилбутаноил) -6,7-епокси-4,5,9,12,13,20-хексахидрокси-1-tiglian-3-он. [3] Ecobiotics е показал използване на същите техники, за да откриете няколко други лекарства, получени от австралийските местни тропически гори растения. [4] [5]

 http://www.dailymail.co.uk/news/article-2785903/A-cancer-fighting-berry-tree-ONLY-grows-far-North-Queensland-human-trials-approved.html

 http://vestiua.com/ru/news/20141008/57362.html

 http://translate.google.bg/translate?hl=bg&sl=en&u=http://www.qbiotics.com/index.php/human-pipeline/ebc-46-a-humans&prev=search



Семейство

Euphorbiaceae

Ботаническата Име

Hylandia dockrillii Airy Shaw
Airy Shaw, HK (1974) Kew Bulletin 29: 329 Тип: Куинсланд, Държавен резерв Forest 756, Maple LA; Holo: K, ISO: QRS.

Общо име

Blushwood

Стебло

Кора тъмно кафяво. Клонове гъвкави, но здрави и трудно да се прекъсне.

Листа

Листа остриета около 8-20 х 3.5-9.5 см. средната жилка и основните странични вени повдигнати върху горната повърхност на листа острието . Една или две повдигнати жлези могат да присъстват върху горната повърхност на кръстопътя на листа острие и дръжка . Прясно окосена клонки могат да произвеждат лепкава ексудат .

--------------------------------------------------------------------------------------


EBC-46 & Хора

Изключителен кандидат за човешкото противораково лечение

EBC-46 е нов натурален продукт малка молекула с противораково действие се развива като локално лечение за солидни тумори при хора и домашни животни (кучета, котки и коне). EBC-46 е била открита чрез прилагане на подхода екологичната ™ за откриване на лекарства от тропическите гори на в Северен Куинсланд. ЕкоЛогични ™ е разработена от QBiotics предприятие-майка EcoBiotics.
QBiotics планира да развие EBC-46 като човешко фармацевтичен да Clinical Phase II и след това търсят партньор за крайното развитие и маркетинг на лекарството развитие. Принципите зад развитието на рак при животните и хората са сходни. Вследствие на това е вероятно, че EBC-46 ще има подобни ефекти в човешкия както при животните.

Потенциални индикации за лекарството включват:

черта-какво е ebc46
  • Кожни ракови заболявания, включително меланома, сквамозни клетъчни карциноми (SCC) и базални клетъчни карциноми (ВСС)
  • Head & шията рак
  • Рак на гърдата
  • Рак на простатата
  • Други тумори, където инжектиране могат да се ръководят от изображения

Въпреки, че само в края на предварително клинично разработване на човешкия пазар, QBiotics вече демонстрира много убедителни за доказване на концепцията за ефикасността на лекарството и безопасност както в ракови модели на мишки и в succussful лечение на разширени, спонтанни тумори при кучета, котки и коне, които бяха считани за нелечими с настоящите стандарти на грижа.

Клинични проучвания при хора

ЕВС-46 се доставя локално в един третиране чрез директно инжектиране в тумори, или чрез локално приложение върху повърхността на тумора.
ЕВС-46 е активен срещу широк спектър от туморни видове и е потенциално полезни при лечение на редица тумори, които могат да бъдат достъпни за директно инжектиране или локално приложение на лекарството.
EBC-46 работи само локално в мястото на доставката и няма доказателства, които предполагат, че EBC-46 има някаква системна ефикасност срещу метастатично заболяване.
QBiotics бързо напредване на лекарството към необходимите регулаторни разрешения за провеждане на клинични изпитвания върху хора.
Същата обява като започването на тези проучвания ще бъдат направени своевременно.

ИЗТОЧНИК : http://www.qbiotics.com 

Нашата страница във Фейсбук

УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА

УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА
УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА