сряда, 11 октомври 2017 г.

Chenopodium ambrosioides |

Chenopodium ambrosioides | Намери ме лек



Mашинен превод !



Проучвания : - 

Генотоксичност: Проучване върху клетъчни култури на човешки лимфоцити показа възможни генотоксични ефекти. 
• Антитумор: Изследване на швейцарски мишки заключава, че Chenopoium ambrosioides има мощен антитуморен ефект, приписван на антиоксидантните свойства. 
• Анхелминтик : (1) Въпреки че проучването не е намалило броя на възрастните нематоди или яйцата при краткосрочно лечение, при тестване in-vitro, маслото намалява жизнеспособността на яйцата и предложи дългосрочна стратегия за намаляване на паразитните натоварвания на цялото ферма. (2) Изследването предполага, че традиционната употреба на инфузионни добавки от CA е по-безопасна от използването на етеричното масло от билки. 
• Антимикотично : Етеричното масло от листата показва антимикотична активност срещу дерматофитите Trychophyton mentagrophytes и Microsporum audouinii .Маслото от петролево желе е показало, че контролира установената инфекция на трихофития при морски свинчета в предварителните проучвания. 
• Trypanocidal: Изследването дава четири монотерпенови хидропероксиди и аскаридол и проявява трипаноцидна активност срещу T cruzi. 
• Анти-лишиманиаза : (1) Изследването показа, че етеричното масло от CA има мощен инхибиторен ефект срещу промастигот и амастигот форми на Leishmania amazonensis и представлява потенциален източник на лекарство за борба с лейшманиазата. (2) Проучването ясно показа, че етеричното масло от CA може да бъде алтернатива за разработването на ново лекарство срещу кожна лейшманиаза. 
• Аналгетично / антипиретично : Мароканското изследване на водния екстракт от пресен лист показва изразен аналгетичен ефект. Също така, екстрактът предизвиква значително инхибиране на пирексия, причинена от дрожди при плъхове, потвърждавайки традиционната му употреба като средство за лечение на треска.
Токсичност и опасения : 
• Масло: Етеричното масло в семената и цъфтещите части е силно токсично. Това може да доведе до замайване, повръщане, слюноотделяне, повишен сърдечен ритъм и дишане, конвулсии и смърт. Вдишването е опасно. 
 Алергични реакции / Дерматит : Масло от ченоподиум може да причини кожни реакции.
Отказ от отговорност:
Информацията, представена тук, е предназначена само за образователни цели.Индивидуалните резултати може да варират и преди да използвате каквито и да е добавки, винаги е препоръчително да се консултирате със собствения си доставчик на здравни услуги.

Ресурси:

http://www.stuartxchange.com/Alpasotis.html 
http://www.thegrowers-exchange.com/Epazote_p/her-epz01.htm?gclid=CIbW4sX0g6YCFQY65QodwXkxsA
http://linnaeus.nrm.se/botany/fbo/c/bilder/cheno/chenamb2.jpg

Chenopodium Ambrosioides

Amazon.com: Epazote течен екстракт, Epazote (Chenopodium Ambrosioides) суха хербална подправка добавка 2 унция от ХавайPharm: Здраве и лична хигиена

Нашата страница във Фейсбук

УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА

УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА
УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА