вторник, 11 август 2015 г.

ПАРАЗИТ В ОКОТО - видео

За хората ,които не вярват ,че в тялото на човека може да живеят стотици видове паразити !

Снимка : www.24chasa.bg


Извадиха 9-сантиметров паразит от окото на жена  - БНТ

http://bnt.bg/news/zdrave/izvadiha-9-santimetrov-parazit-ot-okoto-na-zhena

Великотърновски офталмолог извади от окото на млада жена 9-сантиметров нишковиден паразит. Доктор Емил Николов твърди, че това е вид червей, който се среща при кучета, но изключително рядко може да се засели в организма на хора. Пациентката дошла в кабинета с оплаквания от силни болки в окото, без да подозира, че там, вероятно от години живее паразит с огромни размери.
Доктор Николов разказва, че започнал преглед на жена със силни болки в окото и затруднено зрение, без да подозира какво го очаква.
д-р Емил Николов офталмолог: Започнах да разглеждам под микроскоп и забелязах, че има някаква нишковидна структура. С разрез на най-външния слой на очната ябълка, който се нарича коньоктива и там се показа такава структура, която напомня конец.”
Лекарят казва, че е останал потресен от видяното.
д-р Емил Николов офталмолог: „И изненадата за мене беше когато го извадих от окото, започна да се свива. В първия момент това го отдадох на температурната разлика това свиване, но като го сложих на плоскост и го разгледах по-екзактно на микроскоп, установих, че това е един червей. Изненадата ми както сами разбирате, беше много голяма, огромна, защото обекта беше около 10-сантиметров”.
Според д-р Николов става дума за паразит от рода лоа – лоа. Паразитолози обаче опровергаха това предположение.
Доц. д-р Димитър Вучев – катедра “Инфекциозни болести, паразитология и тропическа медицина в Медицинския университет – Пловдив: “Лоа лоа е червей, който обаче има географска зона на разпространение в Екваториална Африка. В България има регистрирани няколко случая, 2 или 3 може би, които обаче са от местно население, страните, които са в Екваториална Африка.
Най-вероятно червеят е дирофилария, чиито приносител са заразени комари, смята паразитологът. Макар и рядко паразитът се заселва и у хората. Обичайно червеят паразитира в животни, най-често кучета. За последните години обаче има поне 10 случая на заразени хора. Пътят на дирофиларията.
Доц. д-р Димитър Вучев – катедра “Инфекциозни болести, паразитология и тропическа медицина в Медицинския университет- Пловдив: “Женският паразит в кучето отделя така нар. микрофеларии. Те циркулират в кръвта, когато един комар пие от кучето кръв, то се заразява. След една две седмици комарът вече и той е вече заразоспособен. И когато ухапе човек или куче той предава тези микрофеларии”.
Безстопанствените кучета са основен преносител на червейчето – Повече от 30 % от тях са носители на дирофиларии .Затова доц. Вучев смята, че както е по света бездомните кучета трябва да са единствено в приютите.

ИЗТОЧНИК : БНТ

=================================================================

 news7.bg

Извадиха 9-сантиметров червей от окото на жена

Уникалната операция е направена във Велико Търново
Великотърновският офталмолог д-р Емил Николов извади от окото на жена 9- сантиметров нишковиден паразит. В света има отбелязан само един подобен случай. Според лекаря, това е вид червей, който е силно подвижен, среща се основно при кучета и изключително рядко може да се засели в хора. Пациентката се оплаквала от силни болки в окото и се наложила спешна операция. По време на интервенцията лекарят открил нещо наподобяващо конец.

Доктор Николов разказва, че лесно извадил чуждото тяло от окото на жената, но забелязал, че то се движи. В момента състоянието на жената е добро. Според лекаря няма опасност за хора, с които тя е била в контакт.( Това е четвърти случай в света за последните 100 години). - ТОВА ИЗРЕЧЕНИЕ НЕ Е КОРЕКТНО ! Има източници ,в които са описани стотици подобни случаи !!!
Д-Р ЕМИЛ НИКОЛОВ   - Снимка - в. БОРБА




==============================================================

Извадиха 12-см ЧЕРВЕЙ от окото на жена от Стара Загора

Червеят бил с дебелината на конец и е изваден от окото на 47-годишна жена от Стара Загора

Извадиха 12-сантиметров червей от окото на старозагорка.

Червей в окото на жена от Стара Загора беше изваден успешно
Той бил с дебелината на конец и е изваден от окото на 47-годишна жена. Това е паразитът дирофилария. Жената се е заразила от ухапване от комар, разкри доц. д-р Мая Гълъбова, декан на Медицинския факултет в Стара Загора, цитирана от регионалното издание Novinata и от Стандарт.
Сложната операция е извършена от лекарите от катедра „Очни болести” от болницата в Стара Загора.
Паразитът дирофиларията е организъм, който паразитира в животните, най-често в кучетата, съобщи д-р Борислава Чакърова, паразитолог в отдел „Епидемиология и медицинска паразитология” към факултета. За последните 10 години у нас, с подобна диагноза са регистрирани повече от 20 случая, като три от тях са в Стара Загора.
Според докторите, тези редки за човека болести, които се пренасят от комари и други насекоми, ще се увеличават в бъдеще. Това е обусловено от промяната в климата ни, обясни д-р Чакърова. Подобни заболявания са по-характерни за териториите на Азия, Африка и Южна Америка.
Медицинският факултет в Стара Загора, заедно с климатолози, ще организират провеждането на дискусия за новите редки и непознати болести. Това се налага от факта, че общопрактикуващите лекари ще трябва да се запознаят с тях, за да могат да консултират своите пациенти и да ги насочват към определените специалисти, разкри още доц. Гълъбова.

---------------------------------------------------------------------
 ОЩЕ ЗА СЛУЧАЯТ В СТАРА ЗАГОРА ОТ ДРУГ ИЗТОЧНИК - petel.bg

Паразитът се загнездил там след ухапване от комар
Медиците от Стара Загора извадиха от окото на пациентка 12-сантиметров червей. Лекарите от Медицинския факултет са отстранили гадината от окото на 47-годишната жена чрез сложна операция, пишат  pravda.bg, позовавайки се на Блиц
До сега медиците не са се сблъсквали с подобен случай.
Червеят, заселил се в окото на жената бил с дебелината на конец. Първоначално пациентката имала болки в главата и намалено зрение, които в последствие започнали да я тревожат и тя се обърнала към личния си лекар. Така случаят започнал да се разплита и в крайна сметка се оказало, че жената има в тялото си така наречения тропически червей.
Според докторите той най-вероятно се е образувал след ухапване от комар. Те обясняват, че комарите пренасят ларвите на паразитите, докато смучат кръвта от тялото.
Тези червеи живеят най-често в тялото на кучетата и много рядко в човешкия организъм.
В България подобни паразити са изключителна рядкост, понеже те са характерни за страните от Южна Америка, Африка и Азия.  Основната причина болестта „червеи в главата” да засегне и нашата страна е промяната на климата.
Досега у нас не е имало толкова големи горещини и суши, които са предпоставка за бум на тропическите паразити, обяснява доцент Мая Гълъбова, която е извършила успешната операция на заразената с тропически червей пациентка.
=============================================================

Още по темата от ФБ .( извадки /личен опит  )


Преди време писах и коментирахме за прочистването от паразити, споделих че точно такъв ми излезе на 15я ден от ухото .Извади го доктор ,при който бях отишла за консултация заради "необратимо разстроен вестибуларен апарат",Предстоеше ми операция и лекарства до живот! Но направих прочистването,много много не вярвах ..и този Пришълец ,излезе точно на консултацията с Доктора....малко е да кажа "увисна му ченето" smile emoticon Моментално ми "просветна" smile emoticon,не отидох на операция ,дори не взех рецептата ,камо ли да купя Доживотните лекарства smile emoticon Така че,всеки може да изгони Пришълците в нас с карамфил,пелин настойка от орехчета.
 Ина Искренова Рецептата я има в сайта ,"земя назаем",всеки ден в продължение на 14 дни сутрин,обед и вечер по една чаена лъжичка смлян сух пелин,една чаена лъжичка смлян карамфил и една лъжичка настойка от зелени орехчета.ВАЖНО! ОРЕХЧЕТАТА се взимат САМО 7 ДНИ !!! Билките се гълтат СУХИ,с малко вода ,има значение .В никакъв случай н не се ползва зехтин,чай,безалкохолни,мед,или каквото и да било.САМО ВОДА,леко неприятно е но се свиква,а и важно е да ги смелете почти на прах.Към 11я ден при мен започна едно мравучкане ,в ухото където според докторите Вестибуларния ми апарат беше вече тотално излязъл извън строя. Въобще не ми мина през ум,че това което пиех дава реакция. Мравучкането достигна степен на нетърпимост ,точно в кабинета на доктора който щеше да ме оперира и който ме "осъди" на Доживотно пиене на ВЕСТИБО smile emoticon Помолих го да погледне ,защото "нещото в ухото ми " буквално ме подлуди,и той бръкна с една клечка за уши и се врещи ,а аз се разревах като видях тънко бяло червейче ,което се беше увило в памука на клечката.МОМЕНТАЛНО....ми олекна,световъртежа,гаденето и замайването спряха на мига,който иска нека не ми вярва. Това го преживях,Доктора измрънка нещо от сорта че може би това е попаднало в ухото ми от някое дърво,а беше февруари и валеше сняг smile emoticon 2012 година. От тогава,нито съм имала проблеми,нито ще имам уверена съм защото през три месеца правя това прочистване.
=================================================================
ВНИМАНИЕ ! СЛЕДВАЩОТО ВИДЕО НЕ Е ПОДХОДЯЩО ЗА ХОРА С ЛАБИЛНА ПСИХИКА И ЛИЦА ПОД 18 г. !!!!!!!!!!
 



Видеографика: Лекари извадиха червей от окото на момче

http://www.dnevnik.bg/video/2015/06/10/2550014_videografika_lekari_izvadiha_chervei_ot_okoto_na_momche/
============================================
 10-сантиметров червей се загнезди в окото на жена
Сряда, 12 Февруари 2014- ИЗТОЧНИК - www.bolenzdrav.com
b_150_100_16777215_0___images_stories_oko-1.jpgВъзпалението на окото на 53-годишна жена от Мюнхен се оказа загнездил се там паразит. Лекарите извадиха оттам 10-сантиметров червей, съобщи сп. „Шпигел". Специалистите от Германия признават, че виждат подобно нещо за първи път, а случаят е описан в New England Journal of Medicine.
Жената отишла на преглед заради усещането за чуждо тяло, а и окото било зачервено. Сълзяло, имало и лек оток. Самата тя се опитвала доста пъти да види в огледалото има ли чуждо тяло, но не успяла да разбере.
Сметнала, че най-вероятно става дума за някакво възпаление на роговицата. За три седмици не настъпило подобрение, затова тя отишла на очен лекар. Там офталмологът я разпитал подробно, включително и за това дали в последно време е била някъде в чужбина. Преди 10 месеца пътувах до Шри Ланка, признава пациентката.
ОЩЕ ПО ТЕМАТА



Тогава лекарят веднага я изпраща в Очната клиника на Техническия университет в Мюнхен за допълнителни изследвания. Работната му диагноза е за червей в окото на жената. Колегите му помислили, че има някаква грешка, но прегледът със специална лампа показва, че в окото наистина нещо се движи. Става дума за „лоа лоа" – нишковиден червей, който се бил загнездил там. Паразитите са разпространени в Западна и Централна Африка. Няма друг начин да се извади червея, освен оперативно през малък разрез, разказва пред. „Шпигел" офталмологът д-р Рамин Корамния. Паразитът се оказал дълъг 10 см.
Така специалистите вече били наясно с диагнозата – нишковидният паразит е от вида Dirofilaria repens. Среща се в Африка и Южна Европа, но може да се пренася и чрез комари. Така е стигнал и до Азия, където пътувала жената. Обикновено червеят паразитира по животни, главно кучета, при които се загнездва в кожата. Това,че при жената е стигнал до окото, но това е по-скоро нетипично, коментира д-р Рамин Корамния.
Случаят бил коментирани с колеги от Института по тропическа медицина. Преобладаващото мнение на специалистите там било, че паразитът не може да се размножава в тялото на човека, затова не е необходимо жената да бъде лекувана с медикаменти, действащи върху целия организъм. След операцията тя била изписана да се прибере вкъщи и оттогава не е имала оплаквания.
СНИМКИ: New England Journal of Medicine
Източник: Сп. "Шпигел"

Коклюш - ВАКСИНА

"С течение на годините се оказа, че приложението на ваксината не е достатъчно ефикасно, за да се осигури трайно ограничение на заболеваемостта (от коклюш) и смъртността. След 2003 г. се забелязва постоянна тенденция за покачване на инфекциозната чувствителност в популацията. Проучванията показват, че всъщност ваксинопрофилактиката не е достатъчна за осигуряване на едно постоянно ниво на защитни антитела в популацията и това се дължи до голяма степен на антигенна изменчивост на причинителя, което налага една непрекъсната преоценка на имунизационните схеми. Така през последните години се наложи освен първичното ниво на имунизация и бустер доза на шестгодишна възраст, а в момента се обсъжда въпросът за приложение на трета бустер доза в тийнейджърска възраст, както и за селективна профилактика на най-застрашените контингенти в популацията. Това са здравни работници, работещи в обществени детски заведения, както и профилактика на всички хора, които са в тесен контакт с новородени и кърмачета, тъй като те се оказват източник на инфекция."
Д-р Попниколова, модератор на една от сесиите на Националната
конференция по доболнична педиатрия, Здравен навигатор-педиатрия, бр.2/2015

Така стоят нещата, "колеги" - ваксината не е ефикасна, но ще ви ваксинираме с още и още допълнителни дози, току-виж станала ефикасна.

Нашата страница във Фейсбук

УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА

УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА
УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА