вторник, 21 ноември 2017 г.

Зелени микроводорасли "Рупи "

Медика АД.



Влияние на микроводораслите върху някои функции на организма
   Анти-ракова дейност
   Това свойство може се отдаде на високото съдържание на хлорофил. Нараства броя на научните изследвания описващи хлорофила като средство за борба с рака. (Tanaka, K., Cancer Immunology and Immunotherapy, Volume 17, pp 90-94, 1984);
   Хлорела/Сценедезмус съдържат бета-каротен, който спомага за разрушаването на раковата клетка. Тя пренася антиоксидантите - витамин С, витамин Е и селен.
   Макрофагите и Т-клетките са ограничен брой в човешкия организъм, което намалява възможността на организма да се бори с чуждите тела в кръвта. Един от пътищата да се пребори с тях е използването на препарати, които да стимулират производството на интерферон.
   Каква е дневната доза, която трябва да приема човек болен от рак?
   Не е общоприето за хора, страдащи от рак да приемат такива препарати. Но изследване показва, че при прием на 30 грама Хлорела, състоянието на болните значително се подобрява.
   За хора боледуващи с рак на костите, при прием на 20 гр. Хлорела/Сценедезмус в продължение на 6 месеца, резултатите са също впечатляващи.   Засилват функциите на имунната система 
   Chlorella и Scenedesmus увеличат равнището на интерферон в организма, което стимулира действието на T-клетките и макрофагите. T-клетките се борят с вирусите и раковите образувания, а макрофагите се борят с рака, чужди белтъци и токсични вещества. (Steenblock, D., "Chlorella, natural medicine algae");
   Благотворният ефект върху имунната система се дължи на разклонена верига от полизахариди, за които е известно че имат и антигенен ефект.

   Кардиоваскуларно средство
   Хлорела/Сценедезмус са най-богатите природни източници на хлорофил, чиято структура е почти идентична с тази на хемоглобина, който представлява порфиринов пръстен включващ желязо. Клетката на Хлорофила съдържа в ядрото си магнезиева молекула, който минерал е основен за функционирането на съдечно-съдовата система.
   Хлорофилът стимулира производството на червени кръвни телца, които предпазват кръвта от анемия. Хлорела/Сценедезмус също са добри източници и на нуклеинови киселини {дезоксирибонуклеинова киселина (ДНК)/ рибонуклеинова киселина (РНК)}, омега-3 и 6 мастни киселини, и 18 аминокиселини, които предпазват от болести на сърдечносъдовата система
   Проучвания показват, че при регулярно използване на Хлорела/Сценедезмус се понижава риска от болести на сърцето, понижава кръвното налягане и намалява равнището на холестерол в кръвта. ( Lee, H. T., Lai, J. E. and Tung, Y. C. Hypoglycemic action of Chlorella. J. Formosan Med. Assoc., 76, 272, 1977. )
   Полезни за сърдечно-съдовата система благодарение на съдържанието на антиоксиданти и омега-ненаситени мастни киселини.
   Антиоксидантното действие е представено от такива вещества като каротеноиди и комплекс полифеноли, които "попиват" токсичните радикали и имат предпазващо действие срещу рак, вредни UV лъчения и атеросклероза.


   Ефект на детоксикация 
   Въпреки, че няма хранителна стойност, целулозата в клетъчната стена на зелените микроводорасли има способността да улавя тежки метали, пестициди и токсини, и отвеждат тези елементи извън тялото. Свързвайки ги тя намалява техният токсичен ефект причина за хроничните дегенеративни изменения. Установено е, че приемането на биомаса намалява тежестта на протичане на злокачествени новообразувания. В Китай успешно са лекувани с Хлорела/Сценедезмус хора с прекарцинозно състояние на стомаха.
   Друг елемент спомагащ този ефект е хлорофила. От години той се използва за намаляване фекалиите, урината и човешката миризма при по-възрастни пациенти. (Pore, R.S., Drug and Chemical Toxicology, Volume 7, № 1, pp 57-71 (1984));
   Хлорела/Сценедезмус предпазват от чернодробна токсична некроза. Веществата отговорни за този ефект са витамин Е и неидентифицирана субстанция (фактор 3 на Schwartz). Chlorella/Scenedesmus предпазва черния дроб от токсични увреждания, причинени от етинонин – вещество, което предизвиква увреждане на черния дроб. При приемане на Chlorella/Scenedesmus се наблюдават повишени нива на албумин.
   Детоксичните свойства на биомасата са в основата на доброто й действие при химио- и радиотерапия.
   Прочистването на кръвта, червата и черния дроб започва едва когато Хлорела/Сценедезмус е вземана регулярно поне 3 месеца или повече, което зависи от количеството на прием.

   Подобряват храносмилането
   Фибрите ( нишки ) в структурата на микроводораслите стимулират перисталтиката и спомагат за растежа на полезните за стомашно-чревния тракт аеробни бактерии. Chlorella стимулира функцията на червата и подобрява отстраняването на холестерола и мазнините, като не позволява те да бъдат отново абсорбирани в кръвта. Chlorella съдържа така нареченият‘Chlorella Growth Factor’ (Хлорела растежен фактор), който е известен с това да стимулира и ускорява зарастването на рани.
    През 1950 година д-р Fujimaki, директор на Научно изследователския институт в Токио проведе опити, които показаха че Chlorella помага при растежа на деца и животни. При хората "Хлорела растежен фактор" повишава имунитета и усилва естествените възможности за възстановяване. Има възстановителен ефект при умора и положителен ефект при бременност. Оказва предпазен ефект върху стомашната лигавица. При последните проучвания се акцентира на способността на Сhlorella/Scenedesmus да намаляват симптомите и да ускоряват заздравяването на колити и дуоденални язви. (Hasegawa, R., Carcinogenesis (England) Volume 16, № 9, pp 2243-9, Sept. 1995);
   В експерименти, при които Chlorella е включена в диетата на мишки с чернодробна мастна дегенерация, състоянието им значително се подобрява. СGF подобрява резистентността към абдоминални тумори и повишава активността на имунните клетки.


   Влияние върху липидната обмяна

   Най-честите отклонения в липидната обмяна са натрупване на неутрални мазнини /затлъстяване/ и повишаване нивото на серумните липиди. Много често двете явления се наблюдават успоредно. Докато първото се дължи предимно на прехранване или неправилно хранене /с употреба на много мазнини и намалена двигателна активност/, второто отклонение може да се дължи на неправилна обмяна, често генетично обусловено. Най-често в тези случаи се наблюдава повишено ниво на общ холестерол и т. н. атерогенни липиди /холестерол в липопротеини с ниска и много ниска плътност и триглицериди.
   Влиянието на микроводораслите върху посочените отклонения може да се изрази в няколко направления. При затлъстяване, прилагането на хранителната добавка води до намаляване на апетита, като по този начин ограничава натрупването на неутрални мазнини. Попаднала в стомаха, биомасата увеличава своя обем и създава чувството на ситост. От друга страна освободените аминокиселини стимулират синтеза на протеини, при което като основен енергиен източник се използват мазнините. Богатото съдържание на нуклеинови киселини и хлорофил засилва енергообмена - чрез изгаряне на мазнините и освобождаване на енергия.
   Биомасата от зелени микроводорасли играе положителна роля при намаляване дела на атерогенните липиди чрез повлияване на енергообмена. В резултат на посочения механизъм за освобождаване на енергия, свободните мастни киселини изгарят по - пълно и рискът от образуване на атерогенни липиди намалява. Това опитно е потвърдено върху модел на хиперлипидемия с тритон, при който серумните концентрации на посочените липиди намаляват. Като цяло повлияваните от биомасата свойства при наличието на значителни количества пептиди, ензими и микроелементи в нея, урегулират обмяната и намаляват риска от увеличаване синтеза на атерогенни липиди. Приетата в по-голяма доза биомаса потиска чувството на глад и намалява консумацията на храна, което също води до редукция на отлаганите в организма мазнини.

   Богат източник на белтъци
   Микроводораслите са сред най-богатите източници на белтъци. От един хектар площ се произвеждат 20 пъти повече белтъчини от соята и 95 пъти повече от пшеницата.
   По отношение на желязото, неговото съдържание е 10 пъти повече отколкото в спанака и 5 пъти повече, в сравнение с магданоза и други растителни храни.

   Различни проучвания показват изключително благотворното действие на микроводораслите като компенсираща добавка към различни видове диети.
   При диета организмът се подлага на стрес от системно приемане на недостатъчно количество хранителни вещества. Ето защо тогава е нужно да се приемат 1-3 грама микроводорасли, които снабдяват организма с всички важни хранителни вещества, при минимален прием на калории. Те могат да се поемат от хората в различни форми – капсули, таблетки и също като добавка към хляб, сирене, супи, сокове и други традиционни храни. Именно тук е ролята на зелените микроводорасли като силно питателна храна, да набавя повечето от жизнено необходимите хранителни вещества, като протеини, витамини и микроелементи, без да носи неблагоприятен ефект от напълняване. Напротив - диетите изпълняват своята цел за очистване на организма от токсини и намаляване на мастната тъкан, а през това време упражняващите диета се чувстват жизнени и не нарушават естествения баланс на своите жизнени функции. Белтъчините и баластните съставки създават усещане за ситост, атаките на "Вълчи глад" изчезват след приема на тези препарати.
   Такъв начин на лечение провеждат между 1942 и 1946 година група от учени те хранили 80 пациента в колония с прокажени във Венецуела със супа от концентрат от Хлорела, след което тяхното състояние се подобрило значително.Дозата за деца била 400 ml, а за възрастни тя се определяла на 600 ml дневно. (Jorgensen, J.F., and Convit, J., Cultivation of complexes of algae with other fresh water microorganisms in the tropics, in Algal Culture, From Laboratory to Pilot Plant, Burlew, L.S., Ed. Carnegie Institution of Washington, Washington, D.C., Pub 600, 190, 1953.)

http://fw.medica.bg/bg/home.html?products/rupitablets.htm

Нашата страница във Фейсбук

УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА

УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА
УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА