неделя, 6 ноември 2016 г.

Лечение на хемороиди - проф. Тодор Попов-Попето от Пловдив

С тази рецепта искаме да почетем паметта на проф. Тодор Попов-Попето от Пловдив, който преди години излекува стотици болни с нея. Надяваме се да помогне и на вас и да я разпространите, за да стигне до възможно повече страдащи.



Лечение на хемороиди:

1 щипка семе от магарешки бодил(колкото се хване с петте пръста) 

3 черупки от яйца

300 гр. чист мед

Начин на приготовление:

Семето и черупките се препичат на котлон до кафяво и се стриват на прах. След това се смесват добре с меда докато се получи хомогенна смес.

Избирате 2 почивни дни, в които ще можете да се отдадете изцяло на подготовката и лечението, без да се претоварвате.

На сутринта закусвате нормално. Обяда го пропускате. Към два часа вземате някакво очистително, което предпочитате. До към 18 часа, червата ви вече ще бъдат чисти и успокоени. Тогава започвате лечението:


Вземате 2 чаени лъжички от сместа и пиете малко вода. Това го правите на всеки 2 часа, докато свърши цялото количество. 

Тъй като сте прекарали изтощителна от безсъние нощ, на следващия ден спите и почивате в леглото колкото дълго искате. 

Обикновено една доза е достатъчна, за да заличи хемороидите. Но при много тежки случаи, ако се наложи повторете след една седмица.

Източник : https://healthnaturej.blogspot.bg/2015/08/48.html

Пелин - лични свидетелства за положителни резултати

Emilia Hadzhieva Има и алкална вода - жива. Поръчвам си я от интернет от Стара Загора. Приятелка ми изпрати и пелин от Италия - тя е в ремисия вече 10 години, след 4 ти стадий рак на гърда. Комбинирам го със Сорбифер за усвояване на желязото и кислорода в кръвта. Предписаното е от италианската и лекарка.
 ФБ ГРУПА Ракът е диагноза, а не присъда!

 https://www.facebook.com/groups/126187110737977/permalink/1007285182628161/?comment_id=1007423345947678&notif_t=group_comment_reply











===============================================================

Bilyana Borisova Взех го след като моя позната ми разказа следната история- тя живее в Атина и на нейна приятелка македонка на дъщеря откриват рак - лекарите й дават два месеца живот. Тя почва да разпитва за всякакви илачи и така разбира за този чист витамин Ц. Почва да го поема ударно , продължение на два месеца след което майката отива с дъщеря си в болницата, в която лекарите са отписали момичето. Правят й всички изследвания и са учудени - раковите клетки са спрели развитието си. През тези два месеца момичето е приемало такъв вит Ц . Не пречи да опитам, за това го взех. Говорих с моя онколог, както и с лекари от Австрия.


Bergenia ciliata (Haw.)Бергения разтваря камъни в бъбреците. - NCBI

* Машинен превод , възможни са неточности , четете статията в оригинал по-долу в публикацията или на адрес : http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22557418
 
Bergenia ciliata


 "  2010 юли; 30 (1): 14-7.

Ефект на фенолни съединения от Bergenia ciliata (Haw.) Sternb.leaves на Експериментални камъни в бъбреците.

Автор информация

  • 1 Катедра проучвания PG и изследвания в областта на индустриалната химия, Kuvempu университет, Карнатака, Индия.

абстрактен

Бъбречна образуване на камъни или уролитиаза е сложен процес, който е резултат от серия от няколко физикохимични събития, включително супер-насищане, зародиши, растеж, събиране и задържане в бъбреците. Сред лечения включват литотриптер (ESWL) и медикаментозно лечение. Дори и това лечение ESWL може да причини остра бъбречна травма, намаляване на бъбречната функция и повишаване на камък рецидив. В допълнение, устойчиви остатъчни каменни фрагменти и възможността за заразяване след ESWL представляват сериозен проблем при лечението на камъни. Данните от ин витро, ин виво и клинични проучвания показват, че фитотерапевтични агенти могат да бъдат полезни или като алтернатива или допълнителна терапия при лечението на уролитиаза. Лечебни растения / природни продукти са по-приемливи за тялото, защото те насърчават механизма за ремонт в естествен начин. Различни видове растения на Bergenia рода, са докладвани да притежават antiurolithiatic имот. Bergenia ligulata (стена.) Engl, е една съставка на известен билков препарат Су камък за лечение на камъни в бъбреците. В това проучване алкохол, бутанол, етилацетат екстракти и изолирани фенолни съединения от аюрведа и Unani билката, Bergenia ciliata (Haw.) Sternb. листа (каменоломкови) бяха изследвани за способността им да се разтвори експериментално получени бъбречни камъни калциев оксалат и калциев фосфат, с модел ин витро. Фенолно съединение Р (1), изолирани от етил ацетат част от листа, показа най-висока разтворимост на двете камъни в сравнение с тестовите екстракти при 10 мг концентрация. Въпреки това, той е по-ефективен в разтваряне калциев фосфат камъни (67,74%) от оксалат (36,95%). Референтен стандарт формулация Cystone е установено, че е по-ефективен (48.48%) в сравнение с съединение Р (1).

Ключови думи:

Bergenia ciliata; Калциев оксалат; Калциев фосфат; Urolithiatic; камъни в бъбреците "

 
Bergenia ciliata - Frilly Bergenia 

 ==== Още информация : http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21928716 - Bergenia ciliata extract prevents ethylene glycol induced histopathological changes in the kidney.

======================================================================
 АНТИМАЛАРИЙНО ДЕЙСТВИЕ Bergenia ciliata (Haw.)-

Antimalarial activity of Bergenia ciliata (Haw.) Sternb. against Plasmodium berghei.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23793360
 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Bergenia ciliata

 

Защо гъбите пачи крак никога не са червиви?

  
          Защо гъбите пачи крак никога не са червиви?
Много просто, тези гъби съдържат хиноманоза- вещество, което не понасят дори червеите от всякакъв вид.
Веществото е капризно, не понася топлинна обработка и се разрушава при температура от 50 градуса. При студено осоляване, солта го разрушава. Така че, пачия крак трябва да бъде под формата на сухо вещество в капсули или в спиртна настойка.
- Хиноманозата в пачия крак е напълно естествено вещество ,не предизвиква странични ефекти и унищожи паразитите и техните яйца, за разлика от препаратите "Vermoxum" или "Pyrantel", които действат само върху зрели екземпляри.
- Втората активната съставка на пачия крак - ергостерол, ефективно въздейства върху чернодробните ензими. Той се използва за неговото пречистване.
- Траметоноливата киселина успешно действа на хепатитни вируси.
Тинктура.
1 супена лъжица изсушени и смлени на прах пачи крак се залива с 200 мл алкохол, престоява 10 дни, като се разбърква ежедневно. Не се филтрира, преди употреба се разклаща и се пие с утайката.
- при паразитни инфекции - 2 чаена лъжичка вечер преди лягане в продължение на 20 дни .;
- Чернодробно заболяване (затлъстяване, хемангиом, цироза панкреатит) - 1 чаена лъжичка дневно вечер в продължение на 3-4 месеца ;.
- Хепатит - 1 чаена лъжичка сутрин и вечер в продължение на 4 месеца.
- За пречистване на черния дроб - 2 чаени лъжички вечер в продължение на 15 дни ..
В природната медицина пачия крак е безценен. Той притежава противотуморен и имуностимулиращ ефект, помога при възпалителни заболявания, а количеството на витамин А, което се съдържа в тях е няколко пъти по-голямо от това в морковите. Ето защо, препарати в Китай с пачи крак се използват за корекция на зрението и лечение на кокоша слепота.

Маклурата притржава противотуморно действие

Маклура - безвреден природен имуномодулатор, антиоксидант.
Препарати от плода се използват вътрешно в онкологията (рак на стомашно-чревния тракт, панкреаса, рак на репродуктивните органи, матката, простатата, гърлото и устата, рак на кожата и белите дробове). Използва се при доброкачествени образувания(миома, фибромиома, мастопатия, кисти).
Смята се, че маклюрата бавно, но сигурно разсейва различни туморни образувания, включително злокачествени. Приемът на маклюра обикновено е под формата на алкохолни тинктури, продължително, обикновено около една или повече години. Само такъв дълъг прием ви позволява напълно да се отървете от всеки вид рак, включително метастази. Обикновено това се извършва на курсовете за очистване на тялото, лечебно гладуване(приемат се само сокове) по Р. Бройс, а по-добър терапевтичен ефект има „сурова”-та храна. Тинктурата с маклура се приема ежедневно без прекъсване.
За подобряване на лечебните свойства на маклурата се препоръчва, прилагането и да се комбинира със сок от моркови, цвекло и зеле.
Тинктура от маклюра се прилага:
- За укрепване на имунната система;
- Облекчаване на умора, интоксикация;
- Противодейства на тумори;
- Убива вируси;
- Укрепва нервната и сърдечно-съдовата система;
- При нарушения на водно-солевия метаболизъм, ставни болки, полиартрит, радикулит,ишиас, подагра, остеохондроза, отлагане на соли, шпори, подути лимфни възли, възпалителни болки в мускулите, хипертония, както и много други, които не могат да бъдат излекувани с таблетки.
Също така е ефективно да се използва тинктурата за лечение на различни видове хернии, за тази цел трябва да се обработват възпалените места 2-3 пъти на ден.
- Хемороиди, синузит, аденоиди, анални фисури, екзема, дерматит, херпес;
- при кокалчета на краката, изгаряния (външно - за мазане, апликация, втриване).
Метод на приложение
За лечение, тинктурата се използва в "шокови" дози по метода на нарастване. През първата седмица се започва с 3 капки 1 път на ден преди хранене. Втората седмица - 2 пъти на ден. Третата седмица - 3 пъти на ден. След това се увеличава всяка седмица в един от приемите с по 1 капка допълнително. Обикновено в тридесетата седмици се достига до 30 капки приемани 3 пъти на ден. Това е максималната доза за хора на 30-годишна възраст и по-възрастни. За по-младите максимален брой капки се равнява на възрастта.
След това започва намаляване на дозата всяка седмица с по 1 капка в един от приемите. Така, до достигане 3 капки 3 пъти на ден. Това е пълен курс - 1 година и 2 месеца. След това, се прави почивка от 1-2 месеца и ако всичко е минало, се преминете към профилактичен прием. Ако туморът не се е разтворил напълно, то след 1-2 седмици трябва да се започне втори курс. Но обикновено един курс е достатъчен.
Комбинирането на лечението с маклюра е възможно с всяко друго лечение.

 Противопоказания: диабет!
Може да поръчате от тук : Тайланд за нас 

=====================
  !!! ПРЕВОДЪТ, КОЙТО СЛЕДВА Е МАШИНЕН, ВЪЗМОЖНИ СА НЕТОЧНОСТИ И БЕЗСМИСЛОВИ СЛОВОЧЪЧИТАНИЯ ,  МОЛЯ ЧЕТЕТЕ В ОРИГИНАЛ ТУК -  http://bg.tdmed.ru/narodne-likyvanja/32640-maklyura-nastoyka-dlya-suglobv.html

Тинктура Маклура ябълка прилагане на Адам


тинктура Името "ябълката на Адам", придобити от името на съставката, на която тя е направена. Тази съставка е плод, който се нарича адамова ябълка. Освен общо име за този плод се нарича също Маклура оранжево, lzheapelsyn, индийски или китайски портокал дърво и Бог, или дар от Бога. Той припомня си вид незрели оранжево.
Отглеждане на плодове в такива географски ширини има топъл климат, като в Централна Азия (Туркменистан, Узбекистан) също са доста често срещани в Крим и Кавказ. Обикновено, той дойде при нас с топла Южна Америка.
Маклура представлява външния си вид голям широколистни дървета, които могат да достигнат до около 1 метър в диаметър с доста гъста корона и 20 метра високи. Това дърво има бодливи клони и листа ярко зелено, тя принадлежи към семейството на черница. Това голямо дърво дава плод плодове кръг, размерът на които могат да бъдат с диаметър от 10 до 15 см портокали, напомнящи на набръчкана кора, само оранжево-зелен.
Плодовете са надарени с дебела кожа, при които е много самозалепващи жълтеникаво-бели и сиви малки семена, кога да го нарежете на половина, а след това той трябваше да миришат прясна краставица. Плодовете узряват данни само в средата на есента, те са много полезни в pospevshem форма. Важното е, че Apple плод на Адам е силно отровен храна и да го използвате, абсолютно не може.
В фармакологична цел те се използват за получаване на различни лекарства и силни антибиотици. Тинктури и мехлеми от плодовете на това растение са няколко лечебни свойства и се използва широко в традиционната и алтернативната медицина.

Полезни лечебни свойства



Всички ябълки Адам съдържа огромно количество хранителни вещества (минерали и органични киселини), които го правят терапевтична за различни заболявания. Това е ценен източник на основни компоненти като киселини, включително тритерпенови алкохоли. Всичко това се съдържа в млякото на лепкав сок, както е споменато по-горе, тя може лесно да се разглежда в контекста на всяка част на дървото.
Това е в състава на флуида лепи, са биологично активни елементи се steriny, жлъчни киселини и сапонини. В химическия състав на плода съдържа големи количества захар, изофлавони, мастна киселина, кемпферол, пектин, редки флавоноидни съединения в своята структура, подобна на витамин Р, но листата натрупват лимонена киселина.

Какво може да се лекува с тинктура Маклура?


Има голям списък от различни заболявания, които биха могли да помогнат лек тинктура. Тинктура на плодовете ябълки Адам могат да инхибират процеса на разделяне на раковите клетки, се прилага тинктура на успех в лечението на възникващите проблеми с ставите, гръбначния стълб, за премахване на различни възпалителни процеси в подкожната слоеве.
Много ефективен при лечение на хеморагични патологии, синузит, и fybromastopatyy мастит, артрит, находища на тежък, междупрешленните херния, радикулит, остра хипертония и подагра. Също така, лекарството се предписва на различни кожни заболявания като дерматит, екзема различни форми, язви и рани трудно да се лекува.
Средствата от Маклура плодове се използват като анти-склеротични и protyvokantserohennыe, те спомогне за укрепването на отслабена имунна система, борбата патогенни вируси, премахване на умората и премахване на интоксикация. Способни благоприятен ефект, като например сърдечно-съдови, включително на нервната система, и се регулира работата на далака и черния дроб.

Как да си направим тинктура от Маклура?


Единична рецепта на тинктура в дом-базирани плодът не Маклура съществува. Въпреки че основните принципи на готвене всички рецепти са подобни. Представяме някои рецепти за тинктури "адамова ябълка". Можете да изберете някоя от тях, че сте най-подходящ.







  • Рецепта 1.


  • Вземете един от китайския плодове и ябълка втрива на ренде. След тази маса се изсипва 05 литра водка. След това е необходимо да се влеят лекарството 14 дни. След този период, можете да използвате лекарството за медицински цели.







  • Рецепта 2.


  • 10 Вземете ябълка добър летен плод на Адам, ситно ги нарежете. След смазващата тежест сложи в купа и ги залейте с чаша водка. Тогава нека теглото на добро варя. Процесът на инфузията трябва да продължи най-малко два месеца, но тук има един модел, по-дългосрочен инфузията сварено, така че е по-добре. След процеса на инфузия може да се използва за лечение инфузия.







  • Рецепта 3.


  • Разтрийте настъргани ябълки плод на Адам. Настърган маса се поставя в буркан на тъмно стъкло и се изсипва водка. След това сместа се оставя за инфузия в продължение на две седмици. По време на сместа на инфузия изисква редовно ежедневно микс. След инфузията трябва да се отцеди. Цедено разтвор, използван за извършване на лечението.

    Използването на тинктура в традиционната медицина









  • Използването на инфузии в тялото.


  • Тинктура направени от китайски оранжево използва в човешкото тяло при онкологични заболявания на вътрешните органи на тялото. Има някои нюанси, които трябва да се спазват, когато се използва тинктури адамова ябълка:
    1. Използването на инфузии извършва само като разтвор в преварена вода. Разрежда тинктура в следните пропорции: 10 капки тинктура от плодове на една супена лъжица вряща вода.
    2. Методът започва с две капки тинктура три пъти на ден преди хранене.
    3. При лечението на тинктура дневна доза увеличи до две капки на ден.
    4. Приемане трае толкова дълго, колкото приемането на инфузии на дозата ще бъде равна на 30 капки от лекарството в даден момент.
    5. Постигане на максимална доза от допускане, започват постепенно да се намали дозата, като две капки на ден в продължение на толкова дълго, тъй като обемът се намалява до оригиналните номера.
    6. След намаляване на дозата до нивото, необходимо, за да си вземе почивка започва да приема периода инфузионен разтвор на 7 дни.
    7. инфузия Допускане препоръча упражнения в продължение на шест месеца.
    Ако заболяването е много пренебрегвана, началната доза трябва да бъде 3 капки всеки ден и се препоръчва да се увеличи до три капки доза. Повишена инфузии на дозата, докато, докато единична доза от 40 капки.
    В случай на рак, който засяга яйчниците, матката на лекарството трябва да извърши следното:
    1. 2-3 капки тинктура, разредени в една супена лъжица преварена вода.
    2. За да се приеме такова решение изисква пет пъти на ден.
    3. Приемане на курса е един месец.
    4. В края на период изисква седмица почивка и повторете курса е.







  • Използването на тинктура външно


  • Тинктура "адамова ябълка" се използва в случай на човешки заболявания, свързани със ставите и гръбначния стълб. За лечението на тези заболявания се прилагат компреси и триене тинктура. Използването тинктура може да лекува мъжки заболяване и фибро кистозна мастопатия. За лечение на тези заболявания с помощта на компреси. Курсът на лечение е около 3 седмици.

    Противопоказания за


    ЗАПОМНЕТЕ! Растението е много отровен и лечението трябва да бъде с повишено внимание. В тинктура на лечението може да се появи световъртеж, задух, слабост в тялото, гадене. Тези симптоми показват отравяне. Когато тези симптоми се приемат таблетки, като задължително спирка.
    Тя е строго противопоказано да вземат това лекарство диабет по време на бременност, кърмачки и при индивидуална непоносимост. По време на употреба трябва да елиминира напълно приема на различни антибиотици и алкохол. Преди да вземе насърчават да се консултират със специалист.
    Бъдете здрави и не се разболяват! 
     http://bg.tdmed.ru/narodne-likyvanja/27786-nastoyanka-maklyura-adamove-yabluko-zastosuvannya.html

     http://bg.tdmed.ru/narodne-likyvanja/27786-nastoyanka-maklyura-adamove-yabluko-zastosuvannya.html

    ==============================================

    Маклура - лечебни свойства

    В началото на есента плодните растение, което се нарича "дар от Бога" и "Божието дърво." Тези определения не са случайни, тъй като още от древни времена е известно колко полезно Маклура - лечебните свойства на плодовете може да се отървете от много заболявания на опорно-двигателния апарат, нервната и имунната система.

    Характеристики Маклура


    Химичният състав на растението съдържа сапонини, жлъчни киселини и стероли. Всички тези вещества присъстват в сока на мляко, което пропити семена. В допълнение, плод на много други компоненти:




  • пектини;
  • лимонена киселина;
  • захар;
  • флавоноидни съединения;
  • мастни киселини;
  • противоракови съставки;
  • кемпферол;
  • изофлавони.


  • Някои компоненти на "адамова ябълка" на под действието на подобна стойност на витамин Р. на организма

    Полезни лечебни свойства на растенията Маклура


    Така богат състав причинява широк спектър от ефекти от употребата на фетуси в медицината:




  • antisclerous;
  • антивирусна;
  • детоксикация;
  • противовъзпалително;
  • антибактериално;
  • упойка;
  • protyvokantserohennыy.


  • Също така открих, че "Бог е дърво" интензивно укрепва имунната система, умора, поддържа далака и черния дроб, нервната и сърдечно-съдовата система.
    Важно е, че лечебните свойства Маклура широко използвани при лечението на рак. Смята се, че въз основа лекарства продукт счита ефективни дори злокачествени тумори с множество метастази.

    Лечебните свойства на мазила и тинктури на Маклура


    Обикновено, външни средства са използвани, за да се отговори на следните заболявания:




  • артрит;
  • ишиас;
  • ревматизъм;
  • солни депозити в ставите;
  • разширени вени;
  • хеморагична болест;
  • подагра;
  • фибром;
  • pendynskaya язва;
  • междупрешленните херния;
  • пета "шпорите";
  • дерматит;
  • екзема;
  • на гърдата;
  • рак на кожата;
  • киста;
  • миома;
  • незараснали рани и язви.


  • За да се подготви тинктура от "ябълката на Адам", трябва да:




  • Внимателно измийте плодове Маклура.
  • ги разтрийте на груби ренде или нарязани на малки парченца.
  • Напълнете получен стъкло тегло на половината от капацитета.
  • Излива останалия обем на алкохол 50% (част трябва да бъде 1: 1).
  • Плътно затворен контейнер и го поставете на хладно място в продължение на 14 дни.
  • Всеки ден трябва да се разклаща контейнера.
  • След инфузионния разтвор за филтриране и да го излее в чиста банка, за предпочитане тъмно стъкло.
  • Използвайте инструмент за триене на ставите на пациенти, компреси, триене мазоли.


  • Друга фармацевтична форма - мехлем. Това могат да бъдат закупени в аптека или да направите свой собствен:




  • Прясна свинска мас peretopyty в свинска мас.
  • Стерилизирайте голям стъклен буркан и сложи на най-долния слой на получения продукт е 15 см.
  • На топ място на ситно нарязани плодове Маклура (дебелина подобен).
  • Напълнете капацитет така до върха, редуващи се слоеве от свинска мас и растителни материали. Последното ниво трябва да се образува мазнини.





  • Покрийте банката метална капачка.
  • Сложете чиниите във фурната или печката за един ден, и огъня трябва да бъде минимална, така че корабът не започне процеса на кипене.
  • След 24 часа, внимателно се оттича вискозен съдържанието по него protsidzhuyuchy чрез един слой марля.
  • Съхранявайте мехлем за предпочитане във фризера.


  • Тази рецепта е много добра за разширени вени, дерматологични заболявания, синдром на болката в патологията на мускулите, сухожилията и ставите, некроза, доброкачествени и злокачествени тумори. 
    =======================

    Маклура - тинктура за фуги

    P> Заболявания на опорно-двигателния апарат е винаги съчетани със силна болка и влошаването на мобилността на крайниците. В традиционната и народна медицина за борба с такива симптоми Маклура използват - за съвместна тинктура алкохолна основа или масло се справя с болката и премахва солни находища.

    Лечение на стави maklyuroy


    Най-лесният начин да се готви с висока скорост на наркотици се счита тази рецепта:




  • Fresh узрели плодове измийте добре и се нарязва на малки парчета.
  • Поставете ги в найлонова отглеждане и изстискайте сока в отделен контейнер.
  • Разбърква се получената течност с алкохол 40% или качество водка в съотношение 1: 5.
  • Оставете разтвора в хладилник за 5-7 дни.
  • Щам път през няколко слоя от тензух и се изсипва в друг чист съд.
  • Разтрийте лекарството в засегнатите стави.


  • Как да си направим тинктура за съвместна Маклура?


    Има лекарства, описани с интензивни плодови стъпки:




  • Измийте и нарежете на малки тънки филийки "адамова ябълка".
  • Вдъхновен запълни една кварта стъклен буркан растителен материал.
  • Пропуски запълнят 50% алкохол или домашна водка.
  • Настояват разтвор за 6-12 месеца. В екстремни случаи, лекарството може да се използва 7 дни.
  • Разтрийте инструмент за увредени стави, гръбначния стълб два пъти на ден. След процедурата, за предпочитане увити в топло одеяло.


  • Готови лекарства трябва да се съхраняват в хладилник. В идеалния случай, той трябва да си купи ярко оранжев цвят, понякога - с едно докосване на чай.

    Олио тинктура от Маклура


    Смятан средство в крайна сметка да бъде последователност балсам.
    За да се подготви да го прости:




  • Измийте плодове, половината нарязани на малки кубчета.
  • Изсипете парчета в половин литър стъкло банка.
  • Излива оставащият обем маслиново масло от първия експресията.
  • Покрийте с чист лист хартия кухненска посуда и след инфузията в продължение на 12 часа.
  • На следващия ден, постави банката на водна баня. След приключване на процеса на кипене намали огъня и оставете за 2 часа.
  • Двойна щам през тензух решение на друга чиста посуда.
  • Разбърква се получената инфузия на 8 години пчелен восък.
  • Отново, сложи сместа на водна баня и се оставя разбъркване докато се разтвори напълно восък и постигане на хомогенна балсам.
  • Писане означава хладно, магазин в хладилника. 
  •  http://bg.tdmed.ru/narodne-likyvanja/32640-maklyura-nastoyka-dlya-suglobv.html

    Евкалипт - антисептик , противопаразитно, ппротивогъбично и противотуморно средство. Медикаменти

    Вечнозелено дърво до 60-80 м, семейства mirtovыh (Myrtaceae). За медицинската индустрия събрани листа на растението.

    Eucalyptus globulus - химичен състав

    Листа от трите вида Той съдържа етерично масло от евкалипт, състояща се от различни терпенови съединения, по-специално от пинен и цинеол, както и органични киселини, дъбилни, горчив и други вещества.

    Eucalyptus globulus - Фармакологични свойства

    Билкови лекарства от листата на евкалипт имат ясно изразен антисептично и противовъзпалително действие. Те са активни срещу Грам-положителни, грам-отрицателни микроорганизми, вреден ефект върху гъбички и протозои.
    Eucalyptus потиска растежа на стафилококус ауреус, eshyerikhii, туберкулозни микобактерии, дизентерия амеба и Trichomonas.
    Галенова форма, от евкалиптови листа (отвара, инфузионни inastoyka растения) остри и хронични експерименти върху различни видове лабораторни животни са нетоксични и не е имало значително местно дразнещо действие върху лигавиците на очите и влагалището.
    В изследването на свойствата на obschefarmakologicheskih листа от евкалипт препарати забележим ефект върху сърдечната дейност, са били наблюдавани, с изключение на кардиотонично действие, което води до забавяне на сърдечния ритъм и леко увеличение на тяхната амплитуда.Освен, евкалипт препарати имат малко седативен ефект върху централната нервна система и имат незначителни отхрачващи свойства.

    Eucalyptus globulus - медицински приложения

    Галенова форма, на листа от евкалипт се използват като антисептични и противовъзпалителни средства. Те се използват за изплакване, инхалации, готвене мокри тампони, primoček. Настойки и отвари от евкалипт листа се предписват за абсцеси, flegmonax, гноен мастит, тлеещ заразени хронични язви, в дерматологичната практика - на различни гнойни заболявания.Гинекологични заболявания отвара и вливане на евкалиптовите листа се използва за промивка. ги Присвояване за лечение на изгаряния и измръзвания.
    Тинктура (15-30 капки) или инфузионен разтвор на евкалиптовите листа се предписва за изплакване за възпаление на венците, стоматит, anginakh.Вдишването на евкалипт използва при остри респираторни заболявания, трахеити, laringitax.
    В миналия век, медицина лекарствени евкалипт, използвани в малария, скарлатина, дифтерия и като антихелминтна.
    Евкалиптово масло се използва за лечение на циреи, флегмони, ерозивен и улцерозен лезии на лигавицата (по-специално, ерозии и язви в шийката на матката), за вдишване в катар на горните дихателни пътища, като отвличане на вниманието и болкоуспокояващо за триене с миозит , radikulitah, плексити и други заболявания. Oil растение е част от много лекарства (evkamon, эvkatol, pektusin и др.).
    Индустрия произвежда лекарство hlorofillipt, съдържащ смес от хлорофили, в листата на евкалипт. Лекарството има антимикробна активност, се прилага локално за лечение на изгаряния и трофични язви (оригинал 1% алкохолен разтвор се разрежда 1: 5 в 0,25% разтвор на новокаин), ерозия на шийката на матката се използва 1% алкохол и 2% разтвор масло ( размазване на шийката на матката ерозия, въвеждане на навлажнени тампони).
    Вътре използва в носители на стафилококи в червата (5 мл 1% разтвор на алкохол, разведена 30 мл вода, ежедневно 3 пъти на ден 40 минути преди хранене). Интравенозно (2 мл 0,25% разтвор, разведена 38 мл стерилен изотоничен разтвор на натриев хлорид), въведени (бавно!) 4 пъти на ден за 4-5 дни в септични условия, пневмония и др .. г. Алергични реакции.

    Евкалипт globulus - дозирани форми за дозиране и приложение

    Сухи нарязани евкалиптови листа се използват за домашно бульон.
    Отварата от листата на евкалипта : 10гр (2 супени лъжици) суровина се поставя в купа емайл, Налейте 200 мл (1 чаша) топла вода, с таван и се загрява във вряща вода (на водна баня) 30 m, охлажда за 10 мин при стайна температура, филтрува се, останалите суровини преса. Обемът на получения бульон носят преварена вода до 200 мл. Подготвената бульон се съхранява на хладно място не повече 2 г.
    Използва се навътре 1/4 чаша топла бульон 3 пъти дневно след хранене като антисептично и противовъзпалително средство. За инхалация и се изплаква гърлото 1 супена лъжица бульон, разреден 1 чаша вода.
    Листата се съхраняват на сухо и хладно място.
    Eucalyptus тинктура 1: 5 на 70% алкохол. Прозрачна течност зеленикаво-кафяв цвят, с миризма.
    Евкалиптово масло част от комплексните препарати.
    Xlorofillipt - 1% разтвор на алкохол, се използва локално и вътрешно; 2% разтвор в масло, се прилага локално; 0,25% разтвор в ампули, използван интравенозно.
    Хапчета "Pektusin" виждат. Pepper мента .
    Ingalipt - комбиниран препарат аерозол, съдържащ 100 мл: streptotsida и norsulfazol-разтворим натриев 2,5 г, timola, евкалипт и масло от мента за 0,05 г, алкохол 6 грама, глицерол 7 грама, Tween-80 7 г. Нанесете чрез пръскане от бутилка, съдържаща налягане наркотици компресиран азот.Напояването се извършва 3-4 пъти на ден. Лекарството се задържа в устата в продължение на 5-7 минути. Предлага се в стъклени бутилки аерозол капацитет 80 мл, съдържащи 30 мл Ingalipt. Съхранявайте при 3-35 0FROM.Флаконите трябва да бъдат защитени от механични повреди.
    Ingakamf см. Pepper мента .
    Мехлем "Efkamon" см. Pepper мента .

    Eucalyptus globulus – chemical composition

    Leaves of all three species It contains essential oil of eucalyptus, consisting of various terpene compounds, in particular from pinene and cineol, as well as organic acids, Tanning, bitter and other substances.

    Eucalyptus globulus – Pharmacological properties

    Herbal medicines from the leaves of eucalyptus have a pronounced antiseptic and anti-inflammatory effect. They are active against Gram-positive, Gram-negative microorganisms, detrimental effect on fungi and protozoa.
    Eucalyptus inhibits the growth of Staphylococcus aureus, eshyerikhii, tuberculous mycobacteria, dysentery amoeba and Trichomonas.
    Galenic form of eucalyptus leaves (decoction, infusion inastoyka plants) acute and chronic experiments on various types of laboratory animals were nontoxic and had no significant local irritating action on the mucous membranes of the eyes and vagina.
    In the study of the properties of obschefarmakologicheskih leaves of eucalyptus preparations noticeable effect on heart activity were observed, except a cardiotonic action, resulting in deceleration of heart rate and a slight increase in their amplitude. Besides, Eucalyptus preparations have little sedative effect on the central nervous system and have minor expectorant properties.

    Eucalyptus globulus – medical applications

    Galenic form of leaves of eucalyptus are used as antiseptic and anti-inflammatory agents. They are used for rinsing, inhalations, Cooking wet swabs, primoček. Infusions and decoctions of eucalyptus leaves is prescribed for abscesses, flegmonax, purulent mastitis, smoldering infected chronic ulcers, in dermatological practice - at various pustular diseases. Gynecological diseases decoction and infusion of eucalyptus leaves is used for douching. Assign them for the treatment of burns and frostbite.
    Tincture (15-30 Drops) or infusion of eucalyptus leaves is prescribed to rinse for gingivitis, stomatitis, anginakh. The inhalation of eucalyptus used in acute respiratory diseases, tracheitis, laringitax.
    In the last century, medicine drugs eucalyptus used in malaria, scarlet fever, diphtheria and as a anthelminthic.
    Eucalyptus oil is used to treat boils, phlegmons, erosive and ulcerative lesions of the mucous membranes (in particular, erosions and ulcers in the cervix), for inhalation in catarrh of the upper respiratory tract, as a distraction and a painkiller to friction with myositis, radikulitah, plexitis and other diseases. Oil plant is a part of many drugs (evkamon, эvkatol, pektusin et al.).
    Industry produces drug hlorofillipt, containing a mixture of chlorophylls, in the leaves of eucalyptus. The drug has antimicrobial activity, applied topically to treat burns and trophic ulcers (original 1 % alcoholic solution is diluted 1:5 in 0,25 % solution of novocaine), the erosion of the cervix used 1 % alcohol and 2 % oil solution (smearing cervical erosion, introduction of moistened swabs).
    Inside used in carriers of staphylococci in the intestine (5 ml 1 % alcohol solution, divorced 30 ml of water, daily 3 times a day 40 minutes before eating). Intravenously (2 ml 0,25 % solution, divorced 38 ml of sterile isotonic sodium chloride solution) introduced (slowly!) 4 times a day for 4-5 days in septic conditions, pneumonia, etc.. d. Allergic reactions.

    Eucalyptus globulus – Dosage Forms, Dosing and Administration

    Dry chopped eucalyptus leaves are used for homemade broth.
    A decoction of the leaves of eucalyptus: 10g (2 tablespoons) raw material is placed in an enamel bowl, Pour 200 ml (1 glass) Hot water, capped and heated in boiling water (in a water bath) 30 m, cooled for 10 min at room temperature, filter, the remaining raw materials squeeze. The volume of the resulting broth bring boiled water to 200 ml. The prepared broth is stored in a cool place no more 2 d.
    Used inward 1/4 cup of warm broth 3 times a day after meals as an antiseptic and anti-inflammatory agent. For inhalation and rinse the throat 1 tablespoon of broth diluted 1 a glass of water.
    The leaves are stored in a dry, cool place.
    Eucalyptus tincture 1:5 on 70 % alcohol. Transparent liquid greenish-brown color with a smell.
    Eucalyptus oil a part of the complex preparations.
    Xlorofillipt – 1 % alcohol solution, used locally and internally; 2 % solution in oil, applied topically; 0,25 % solution into ampules, used intravenously.
    Pills "Pektusin" see. Pepper mint.
    Ingalipt - Combined preparation Aerosol, comprising 100 ml: streptotsida and norsulfazol-soluble sodium 2,5 g, timola, eucalyptus and peppermint oil for 0,05 g, alcohol 6 g, glycerol 7 g, Tween-80 7 g. Apply by spraying from a bottle, containing drug pressure compressed nitrogen. Irrigation is carried out 3-4 times a day. The drug is retained in the mouth for 5-7 minutes. Available in glass bottles aerosol capacity 80 ml, containing 30 ml Ingalipt. Store at +3 to +35 0FROM. Vials should be protected from mechanical damage.
    Ingakamf cm. Pepper mint.
    Ointment "Efkamon" cm. Pepper mint.

    Бял имел /Viscum allbum/

    Бял имел

    /Viscum allbum/
    /бабини зъби,бяла лепка, вимел, емелика, имила, имял, клейник,кукувича, плюнка, омел, скребър, сладун, имел./

          1.Предозировката му крие опасност за здравето.Отровна при предозиране.
          2.Настойка от зърната в спирт се  пие против ателосклероза./Енц.БНМ-163/
          3.Листата и стъърковете намаляват кръвното налягане,подтиска централ-
       ната нервна  система,директно съдоразширяващо действие ,на долните
       крайници и  черният дроб,антитумурно действие./кн.•44/.
          4.Паразитиращият по дъба се използват за лечение на туморни заболя-
       вания./кн.•47-стр.107/
          5.Прилага се при ранни стадии на хипертония,атеросклероза,виене на свят,
       главоболие ,невралгий.Външно се прилага при отоци,хронични ставни заболява-
       ния,тумори.Отвара: 1 с.л. ври в 500 мил. вода 10-15 мин.Пие се по 1 вин.
       чаша 3  пъти на ден преди ядене.Воден извлек се прави като 1 ч.л. дрога
       се залива с 250 мл.вода и си оставя да кисне  8 часа.Пие се по 1 водна
       чяша 3 пъти на ден.В големи дози и при продължителна употреба дрогата е
       отровна./В-к"ЗН" бр.6-95 г./
           6.Съдържа хистамин,холин,ацетилхолин,инозит,вискотоксин,висцин,захари,
       пептиди,смолисти и дъбилни вещества.Използват се младите клонки и листата
       и само от растения,които паразитират само по иглолистни дървета .Събират
       се от септември до март включително.Белият имел чуствително понижава кръв
       ното налягане,действува кръвоспиращо,при кръвотечения от носа и белият дроб.
       Прилага се успешно при главобоолие,невралгия,епилептични припадъци,при
       хронично заболяваания на ставите,артроза,спондилартроза,атеросклероза.
       БНМ я препооръъчваа при болести на далака.Плодчетата се вземат при мага-
       решка кашлица,виене на свят.Дрогата се употребява като студен извлек или 
       отвара като никога не се измива предварително/правило за всички билки/тъй
       като много оот активно действуващите вещества са воодооразтворими.Изполва
       се отвара от 1 с.л.бял имел залят с 500 мл.вода  около 10 мин.Пие се 3 пъти
       дневно по 1 винена чаша преди ядене.Студен извлек:2 ч.л.от билката /за пред-
       почитане  прясна/се заливат с 200 мл. студена вода  и киснат 12 часа.След
       прецеждане извлекаа се изпива сутрин.Поради отроовнооста се белият имел не
       трябва да се взема продължително Златка Касабонова к.б.н./В-к"Зн"-9-1998г.
             7.Обикновенно белият имел се свързва с преждевременното състарява-
       не на артериите.И до днес тоой е най-сигурното средство при атеросклероза
       и високо кръвно налягане.Неприятните последици от възраста могат да бъ-
       дат овладени и  даже ликвидирани без всякакъв риск като се пие смес от
       билките:глогов цвят,бял имел и чесън.Ако се комбинира бял имел със стърко-
       ве зимзелен се получава много хубаво лекарство при високо кръвно налягане
       ,особенно ако се намали употребата на сол и протеини.Отварата от бял имел
       се препоръчва и при главоболие,виене на свят ,изтръпване на крайниците,
       нощни пристъпи на задух.Белият имел е една от билките,които се приемат
       профилактично срещу рак.Има данни за облекчаване на артритни болки.Употре-
       бява се вътрешно,като се взема 1 с.л.бял имел и се варят в 500 мл.5 мин.
       Пие се по една кафеена чашка 4  пъти дневно преди ядене.Внимание!Имелът не
       се употребява в големи дози и продължително време,защото дава токсични
       явления.Маг.фарм. Илия Ланджер./В-к"Зн"бр.41-1998 год./
                8.Белият имел служи преде всичко за профилактика на възрастови
       изменения.Понижава кръвното налягане и регулира кръвообращението.Стимули-
       ра дейноста на жлезите с вътрешна секреция.Има добър ефект върху последи-
       ците от атеросклерозата.Прилага се при гърчове,главоболие н нервна почва,
       кръвоизливи в белите дробове и матката,както и при виен на свят вследствие
       на повишено кръвно налягане.Една чаена лъжичка с надробени клонки се за-
       лива с чаша студена вода и се пие на 3 порций през деня.След 2 месеца ле-
       чението трябва да се прекъсне за 3-4 седмици и не трябва да се употребява
       повече от 4 месеца./Кн.•56стр.16./
                 9.Белият имел е полупаразитно растение по широколистни и игро-
       листни дървета.Предпочита овощните дървета ,но в някой области се среща
       в голямо количество по тополите.Най-големи лечебни свойства има дъбовият
       имел.Пре предозиране белият имел е отровен.Последствията са загуба на
       чуствителност и прогресираща парализа.Особенно опасни са плодовете/те са
       ягодоплодни/затова трябва да се използват само зелените части-листата и
       клонките.При правилно дозиране белият имел е ценно средство за регулира-
       не на кръвното налягане.Освен това притежава пикочогонно и спазполитично
       действие,регулира кръвообращението и стимулира дейноста  на жлезите с вът-
       решна секреция./В-к"Д-р"бр.:-стр.15-03 год./
                10.За лечебни цели се използват младите клонки заедно с листата.
       Белият имел съдържа холини,смоли,гликозиди,алкалоиди,каротин,вит.С,таниени,
       и др.Билката понижава чуствително кръвното налягане,преодолява спастични-
       те състояния/главно в детска въдраст/,действа кръвоспиращо.Употребява се
       при високо кръвно,атеросклероза,задух,хистерия,маточни кръвоизливи,кръво-
       течение от носа.Имелът събран от брезе помага при епилепсия.В БНМ се из-
       ползва при неволно треперене,болести на далака,лактогонно.Исушени клонки
       заедно с листата,се нарязват на ситно и 1 с.л.се залива с 500 мл.вряща
       вода и се вари 10 мин.Пие се по 100 мл. 3 пъти на ден п реди ядене.Плод-
       четата се вземат по 1-2 след ядене с вода.Внимание!не е желателно продъл-
       жително време да се вземат плодчетата защото са отровни./В-к"РЗЗ"бр.4-03г.
                11.Има благотворно влияние върху метаболиза като цяло.В случяй на
       раково заболяване белият имел по забележителен начин подобрява функцийте
       на организма.Може да се приема на капки./В-к"Д-р"бр.25-стр.5-03 год./
     Бял имел
    /Viscum dlbum/

           Бяла лепка,клейник,скребър,бимал,бруч,кувича плюмка,емелика.
             1.Да се употребявя в малки дози понеже е отровен.Плодовете
           възбуждат нервната система,против виене на свят,припадъци,
           магарешка кашлица,атеросклероза и епилепсия/1-2 зрънца 3 пъти
           на ден  и като средсто за зачеване.Листа и плодове външно за
           лапи против ревмаатизъм,подагра и лимфни отоци./дн.•1 стр.36/

    Източник: http://indigota.com/index.php?topic=3400.0#ixzz42GLswtcP


    Ф-ТИНКТУРА ОТ БЯЛ ИМЕЛ

    Rains Shadow
    Белия имел наистина не трябва да се ползва дълго време,защото се натрупва в организма и става токсичен.Може да се ползва по 20 дни,с почивки от 1 седмица,за да се изчистят натрупванията.
    Иначе се използва най-вече за високо кръвно и произтичащите от него виене на свят и шум в ушите.Ако шумът в ушите не е породен от високо кръвно,е ясно защо не ти е помогнал. 
     
     Действие
    Снижава повишеното артериално налягане, което се свързва със способността му да разширява кръвоносните съдове и да премахва съдовите спазми. Смята се, че този ефект се дължи на съдържащия се в белия имел вискотоксин. Неговото успокояващо действие спомага за забавяне на сърдечния ритъм, подобряване на сърдечната дейност, тонизират миокарда.
    Дрогата действа кръвоспиращо при маточни кръвоизливи, кръвотечения от носа, продължителна менструация, кървящи хемороиди.

    Намира приложение като противогърчово средство при епилепсия, заболявания на нервната система, главоболие, невралгии, при атеросклероза, артроза, хронични заболявания на ставите.
    Съществуват цял ред интересни научни разработки, посветени на противораковата активност на белия имел.

    Приложения:
    •  като хипотензивно средство в ранните стадии на хипертоничната болест
    •  повлиява виенето на свят, главоболие
    •  при атеросклероза
    •  има кръвоспиращо действие, засилва маточните контракции
    •  при коклюш, отоци, хронични ставни заболявания
    •  за увеличаване млякото на кърмещи жени, за забременяване

    Вътрешно приложение:

    1. Две чаени лъжички бял имел се заливат с 200 г студена вода, оставят се да кисне 12 часа. След прецеждане извлекът се изпива сутрин. Същата дрога се накисва повторно със същото количество вода и полученият извлек се изпива вечерта.
    2. Една супена лъжица от билката се залива с 300 г кипяща вода и се вари в продължение на 5 минути. Оставя се да кисне 30 мин. След прецеждане се пие 3 пъти дневно по 80 г след ядене.


    Като продукт:
    Бял имел - стрък


    Състав: вискотоксин, инозит, флаваноиди, дъбилни вещества, витамин с, провитамин а, органични киселини, белтъчини, смоли и др.

    Действие: кръвоспиращо, понижава кръвното налягане,разширява кръвоносните  съдове, противокашлично, противогърчаво,успокояващо, противоневралгично.

    помощно средство при: проблеми с обмяната на веществата, смущения в сърдечния ритъм.
     
    www.zdravnitza.com 
     
     Продавам Тинктура от Бял Имел (Viscum album)

    В шишенца с капкомер от 30 мл.0894380429

    Може да поръàте и друго колиèство.

    Билката спомага за обогатяването на организма с калций, важен за костната система, регулира кръвното налягане (при хипертоници и хипотоници) и е подобрява сърдечното здраве, помага при хормонален дисбаланас при жените в периода малко преди и след настъпване на менопауза, премахва нарушенията в метаболизма, използва се за лечение на атеросклероза и епилепсия. Белият имел лекува и нередовна менструация, бъбречни заболявания, стерилитет при жените, бронхиална астма, нервни разстройства, изблици на паника и безпокойство, бронхиална астма, световъртеж, нарушено равновесие, безсъние, главоболие. Белият имел има и кръвоспиращо и съсирващо действие, заради което се използва при обилна и продължителна менструация, кървящи хемороиди, кръв от носа. Белият имел се пие и за усилване на лактацията при кърмачките.

    Балсам от орехи

    Балсам от орехи 

    За приготвянето му, прилаган при РАК и други болести, са нужни 100 г смлени зелени орехи, 500 мл 33-37% пшеничен спирт (може и 80-90% чист медицински спирт). Смесват се, налива се в бутилка и се държи на слънце 2 седмици, после се прецежда, прелива се в съд, който се затваря добре с капачка (не тапа) и се съхранява на прохладно. Може да се използва като хранителна добавка: 
    - за възрастни с тегло около 50-70 кг се взима 3-4 пъти дневно преди ядене по 10 г (2 ч. л., като се разтваря добре в 200 мл вода (една водна чаша). Добре е да се потенцира т.е. да се разбива добре преди всяко вземане около 50-60 пъти (както в хомеопатията); при тегло 70-90 кг – по 15 г в 200 мл вода. 
    - за деца – по 1 капка за всяка година (10-годишно дете – 10 капки). 
    Пие се бавно, на малки глътки за около 15 мин., на гладно. За разреждане трябва да се използва охладена кипнала вода. Трябва да се започне с по-малка начална доза: І ден – 1 капка в 100 мл; ІІ ден – увеличава се двойно, докато се достигне максимално допустимата дозировка. 
    Продължителността на един курс е 2-3 седмици, после се прави почивка от 1 седмица и се започва отново. Общата продължителност на терапията може да стигне до 6 месеца, а в някои случаи до 1 година. 
    Балсамът се приема в следните случаи: 
    -за укрепване на изтощени хора 
    -за повишаване на имунитета (особено при РАК) 
    - за подобряване на храносмилането (необходимо е за профилактика на рака на стомаха) 
    - за зарастване на рани (и профилактика на рак на кожата) 
    - при атеросклероза и високо кръвно налягане 
    - при хиповитаминоза и авитаминоза (недостатъчно витамини), при болки в корема, глисти, нередовен цикъл, анемия, алергии, фурункулоза, екземи 

    Добър е за ПРОФИЛАКТИКА на широк спектър ОНКОЛОГИЧНИ заболявания. Често се предписва за възстановяване след операция, за преодоляване на ПОСЛЕДСТВИЯТА ОТ ЛЪЧЕ- И ХИМИОТЕРАПИЯ. В умерени дози благотворно влияе на ръста и развитието на децата. 
    Настойки и отвари от плодовете и преградките на гръцкия орех, а също и на черния орех много ефективно прочистват организма от радионуклеотиди и са добра профилактика против рака.

    Източник : Клуб за борба с рака (DIR)



    Нашата страница във Фейсбук

    УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА

    УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА
    УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА