събота, 30 август 2014 г.

Вижте как бе излекуван болен от левкемия

 


След като са били изчерпани всички възможни лечения за левкемия, лекарите му предложили и още една възможност

Дейвид Пайн, на 60 години от Великобритания, бил болен от тежка форма на рак – левкемия. Той бил дядо на две внучета. Лекарите са го подложили на всички възможни лечения и процедури, но нямало резултат. Освен това според напредването на коварната левкемия му оставало само 18 месеца живот, пише „Дейли Мейл”.
Един ден лекарите му казали, че има една възможност да опитат лечение със стволови клетки от пъпната връв на новородени бебета.
След като са били изчерпани всички възможни лечения за левкемия, лекарите му предложили трансплантация на стволови клетки.
След като са били изчерпани всички възможни лечения за левкемия, лекарите му предложили трансплантация на стволови клетки.
И не само той. Пациентите с Левкемия се нуждаят от нови кръвни стволови клетки, за да се заменят повредените такива. Г-н Пайн, спешно се нуждае от донор на стволови клетки, но никой не беше му дал надежда, че ще се намери. Клетки, взети от дарени стволови клетки от пъпна връв на бебета могат да бъдат използвани за трансплантация на костен мозък – и са по-малко вероятно да бъде отхвърлен от организма. Пъпната връв на бебетата са богати на стволови клетки, които могат да растат в друга кръв. И тъй като новородени не са били изложени на инфекции, техните стволови клетки са по-малко вероятно да бъдат атакувани от имунната система на приемника.
Г-н Пайн каза: „Аз бях наистина изумен, когато лекарят ми каза в болницата в Манчестър Christie, че биха могли да използват тази опция.
„Да се ​​мисли, че две новородени спасиха живота на един старец е просто прекрасно и това ми даде повече време да със собствените си внуци и да им се радвам.”
По време на трансплантацията, се използват сравнително малко стволови клетки – около 100 мл – които са дадени като преливане на кръв.
След като в кръвта, клетките намерят пътя към костния мозък, те започват да произвеждат здрави кръвни клетки.
Пациентите прекарват няколко седмици в болница след трансплантацията, докато имунната им система се възстанови. Така дядото беше излекуван от левкемия.
Иван Петров
http://lechitel.net

Нашата страница във Фейсбук

УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА

УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА
УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА