неделя, 5 март 2017 г.

45 годишен бургазлия излекува туберкулоза с 5 кг чесън

Взел рецептата от 110 годишна русенка, която оживяла преди 60 години  - www.burgas.utre.bg

45 годишен бургазлия пребори коварна туберкулоза като изгълта 5 кила чесън за месец. Ивайло Янчев потърсил медицинска помощ, когато болестта му била в много напреднал стадий. Кашлял месеци наред, но решил , че е настинал и си назначил сам терапия с парацетамол и аспирин. Почукал на лекарския кабинет едва когато усетил, че започва да се задушава и сметнал, че е отслабнал цели 20 кг. Започнал да обикаля болница, след болница, но лекарствата не помагали, защото коварната болест била много напреднала. Тогава случайно му попаднал вестник, в който прочел, че столетница от Русе е излекувала преди време туберкулоза с 5 кг. чесън. Без да губи време, Ивайло купил въпросното количество и го разпределил на 30 дози по 160 грама. Дъвчел всеки ден скилидите с хляб и кисело мляко и точно след месец се изправил на крака. Когато излезли първите изследвания след чесновата терапия, медиците не повярвали на очите си. Оказало се, че от туберкулозата нямало и помен. 
Подобен е и случаят с русенската столетница. Карамфилка Стоянова пипнала опасната туберкулоза през 50-те години на миналия век, а докторите я отписали от живот след поредица неуспешни лечения. Обиколи какви ли не болници и санаториуми, но лек нямаше, разказват нейните близки. Твърдят, че в онези години стопанката на къщата е изкарвала повече време по доктори, отколкото вкъщи. По четири-пет месеца отсъствала от дома, завръщала се за няколко седмици и пак тръгвала да търси помощ.

Децата на столетницата и до днес помнят имената на двамата лекари, които я върнали към живота. След като изчерпали възможностите на медицината, д-р Хаджиев и д-р Костов от болницата в Дулово прибегнали към народната медицина. Заръчали на роднините да донесат в отделението 5 килограма чесън. По препоръка на лекарите Карамфила изяла цялото количество по време на едномесечния си престой в болницата. "Тогава майка ми се оправи и повече никога не е боледувала", казва един от тримата й синове, Иван Янчев. Оттогава досега жената не е слагала хапче в устата си. Баба Карамфилка чукна точно 110 години през септември м.г. Нейните близки са убедени, че старт към вековната й възраст са дали петте килограма чесън, които погълнала преди 60 години.

Нашата страница във Фейсбук

УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА

УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА
УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА