понеделник, 13 юли 2015 г.

КУРКУМА



Здрави всеки ден

(NaturalNews) Оранжевата азиатска билка куркума се използва от векове в древната индийска система за грижа за здравето Аюрведа и в китайската медицина. Куркуминът е най-силното активно противовъзпалително съединение в куркумата. Куркуминът се е доказал като мощно, потискащо средство за заболявания, причинени от процесите на хроничното възпаление.

Много азиатски култури използват куркума в почти всяко хранене. Те възторжено възхваляват нейните противодействащи на стареенето и лечебни свойства. Западната медицина едва наскоро започна да проучва компонентите на билката на много дълбоко ниво, за да разбере по-добре забележителните за здравето способности на куркумата. Над 240 изследвания се появиха в медицинските издания, демонстриращи способността на куркумина да предпазва от рак

Куркуминът и стабилността на кръвната захар:

Куркуминоидните полифеноли са основните антиоксиданти в корена на куркумата. Куркуминът е основният куркуминоид и на него се дължат повечето от ползите за здравето, приписвани на куркумата. Другите куркуминоиди включват десметоксикуркумин и бис-десметоксикуркумин.

Играенето на кръвната захар и инсулиновата резистентност са огромни фактори, които допринасят за възпалителни заболявания в тялото. Повишената кръвна захар създава опасни връзки между глюкозата и протеините, причинявайки формирането на гликолитични ензими. Тези ензими увреждат мембраните на клетките, жизненоважните ензимни системи и правят възпалителните заболявания в цялото тяло вечни.

Куркуминът модулира кръвната захар и подобрява инсулин рецепторната функция като подобрява способността й да се свързва със захарта. Куркуминът активира PPAR (пероксизомения пролифератор-активирани рецептори), група основни нуклеарни протеини, които регулират генната експресия и модулират поемането и усвояването на захарта в кръвта.

Куркуминът също така снижава дейността на специфични чернодробни ензими, които освобождават захар в кръвта като в същото време активира ензими, които складират захар под формата на гликоген. Изследванията с плъхове диабетици доведоха до стабилизиране на кръвната захар и снижиха нивата на триглицеридите в групата, консумирала куркумин.

Куркуминът е антиоксидант:

Куркумата е четвъртата най-богата на антиоксиданти билка по скалата за способността за усвояване на радикалите от кислорода (ORAC), показваща стойност от of 159,277. Куркуминоидите стимулират нивата на най-мощните антиоксиданти в тялото като глутатион, супероксид дисмутазаи каталаза. Тези молекули са особено важни за тялото в ограничаването на уврежданията на жизненоважните органови системи, причинени от оксидативния стрес.

Куркуминът е доказал, че намалява посредничещите на възпалението простагландини, цитокини и други молекули, като например интерлевкин 6, ядрен фактор-капа бета (NF-kb) и тумор некрозен фактор-алфа (TNF-alpha). При достатъчно голяма доза, това има способността да спасява тялото от силна възпалителна каскада и да пренастройва противовъзпалителното поведение на клетъчно ниво.
Куркумин и рак:

Изследвания, проведени от фондацията Life Extension Foundation откриха, че куркуминоидите въздействат върху десет фактора, свързани с развитието на рак. Те включват хронично възпаление, увреждане на ДНК и разрушаване на клетъчните сигнализиращи пътеки. Вземането на хранителни добавки с куркумин доказано унищожават митохондриите на раковите клетки, разрушават цикъла на раковите клетки и спират развитието на стволови клетки, което улеснява формирането на още ракови клетки.

Има стотици други изследвания, които доказват, че куркуминът задейства апоптични (представляващи клетъчно самоубийство) механизми в раковите клетки. Те също така намаляват стимулиращите растежа на раковите клетки възпалителните простагландини. Изследване от Китай показва, че куркуминът е способен да причини апоптоза при тройно отрицателни ракови клетки при рак на гърдата (TNBC). TNBC е вид агресивен рак, който побеждава конвенционалните химиотерапия и лъчетерапия.

Най-добрите дози куркумин:

За най-добро усвояване е необходимо куркумата да се комбинира с полезни мазнини като кокосово масло, прясно мляко или зехтин. Можете да добавите и щипка черен пипер заради молекулата пиперин, която спомага приема на куркумин. Можете да намерите куркума, ферментирала на база на органична киселина, която има изключително висока усвояемост.

За хора с хронични възпалителни заболявания като рак, се препоръчва да вземат хранителна добавка с висока доза куркумин. Намерете такава, която съдържа и пиперин с ентерично покритие, което предпазва хранителното вещество от стомашната киселина за най-добро усвояване.

Официална доза още не е определена в научната литература. Обаче, изследванията с болни от рак хора откриха, че дозите куркумин от 3.6 грама или повече на ден имат най-добър ефект.

Куркуминът регулира тумор-потискащите пътеки и задейства причинена от митохондриите смъртта в раковите тъкани. Куркуминът е анти-ангиогенен, което означава, че той спира способността на раковите клетки да формират нови кръвоносни съдове, които ги правят жизнени с доставянето на кръв и енергия. Това прави раковите клетки по-уязвими на фармакологични лечения като химиотерапията и на другите контролиращи рака лекарства.

д-р Дейвид Джокърс

От Епохални времена-бг.ком

Паркинсон

Има редица хранителни вещества, които забавят или обратни болестта на Паркинсон в лабораторни модели и при хора, дори ако по-голямата част от научни клинични проучвания не убедително, че тяхната ефикасност докаже.
Подобрения
Някои аминокиселини (белтъчни строителни блокове) поддържа производството на допамин. Други подобряване ензим функция за синтез на допамин. Има няколко, които предоставят антиоксидантни свойства за митохондриалната функция са също.
Можете да научите повече за стойността на тирозин, 5-HTP, ензими и минерални добавки за преодоляване на симптомите началото на Паркинсон чрез гледане автор Джон Грей разкаже своята история тук .
  • Ацетил-L-карнитин дневно с R-алфа липоева киселина: Това е показано в клетъчен модел [1] на болестта на Паркинсон и също в модел на плъх [2] на болестта на Паркинсон да защитава срещу разпад на митохондриите и подобряване на мозъчната функция .
  • Триптофанът: Тъй като лечението L-допа изглежда надолу за регулиране на нивата на мозъка триптофан, много от пациентите на L-допа се подобри настроението и функционални способности, когато се дава триптофан или 5-HTP (150-300 мг два пъти дневно), прекурсори за серотонин. Серотонин невротрансмитерни пътища са включени в настроение, сън, паметта и познанието.
  • N-ацетил-цистеин: 100-250 мг дневно. Този антиоксидант, помага за регенериране на глутатион и е следователно, че за да се защитят срещу митохондриална унищожаване при болестта на Паркинсон. По-високи дози (5000 мг дневно) могат да бъдат използвани за месец за бързо възстановяване на симптомите и след това заострени.
  • Тирозин, D-фенилаланин: Аз прочетох, че добавки с тирозин аминокиселини (3.1 гр) с D-фенилаланин (100-250 мг) два пъти дневно преди хранене в продължение на четири седмици, е установено, че значително да подобри коравината, ходене, речта и депресия, но не тремор при 15 пациенти с болест на Паркинсон. [3]
  • L-метионин: Можете да вземете 2 грама дневно, а след това постепенно да се увеличи до 5 грама на ден в продължение на няколко месеца, преди да се стеснява доза обратно надолу до 1 грам на ден, за да помогне със симптоми.
  • Taurine с магнезий: е съобщено за намаляване на тремор при пациенти с Паркинсон.
  • Хелатори DMSA [4] или EDTA: Използва се заедно с антиоксидантни добавки [5] , ако има причина да се подозира, хеви метъл токсичност от предходната експозиция на олово, кадмий, живак или арсен. Има орални форми на EDTA, които са бавно и безопасно, но все още не са оценени в клинични изпитвания.  
  • Коензим Q10: Недостигът се очаква, тъй като ние възраст и ускорено при хронични болестни състояния. CoenzymeQ10 дефицит се намира в около една трета от случаите на Паркинсон [6] . В проучване на 80 пациенти с ранен Паркинсон, дози от 1200 мг дневно коензим Q10 значително съкратени прогресията на заболяването си. [7] Пациентите в това проучване са проследени в продължение на 16 месеца или до инвалидност, изискваща лечение с леводопа е развил.
  • NADH:. 2.5 до 5 мг всеки друг сутрин, за да регенерира глутатион в невроните на болестта на Паркинсон [8]
  • Мелатонинът: 1 мг един час преди лягане 5 дни в седмицата. При лабораторни животни даден МРР (1-метил-4-phenylpyridinium) да индуцира, мелатонин предотвратява симптомите на Паркинсон. (МРР токсин може да доведе до Паркинсон чрез предизвикване на окислително разрушаване на субстанция нигра нервните клетки.)
Фитонутриенти Екстракти
Подобно на елементите I обсъдени тук в връзка с болестта на Алцхаймер, тези фитонутриенти са безопасни и могат да бъдат полезни в много случаи
  • Екстракт Ashwagandha лист: значително намалява физиологични и неврологични аномалии представяне в животински модели на болестта на Паркинсон в доза-зависим начин, когато се обработят за една седмица, [9] три седмици [10] . и до девет седмици [11]
  • Черен чай (екстракт) и кафе: Мета-анализ на проучвания показват, че приемът на кофеин е свързана с намален риск от развитие на болестта на Паркинсон при мъжете. [12] Други автори проучване установи, че екстракт от черен чай защитени и дори обръщане на увреждане на невроните в плъхове с болестта на Паркинсон и предполага, че ежедневно черен чай потребление забавя прогресията на заболяването и забавя появата на болестта на Паркинсон. [13] Голяма изследване докладва, че има 10.5 случаи на болестта на Паркинсон на 10,000 човеко-години сред не-пият кафе, и само 1.7 случаи за тези, пиене на повече от 28 унции.
  • Рутин: Това флавоноид се съдържа в много храни, включително елда, портокали, грейпфрути, лимони, ябълки, черници, боровинки и (clingstone) праскови. В животински модели на болестта на Паркинсон, рутин екстракт защитен допаминергични неврони от оксидативен стрес [14] и Йерба (съдържа рутин) намалява болестни признаци на Паркинсон. [15]
  • Гинко билоба екстракт: Има невропротективни ефекти, явяващи се в животински модели на болестта на Паркинсон.
  • Resveratrol: Забавени окислително увреждане и изчерпване на допамина в животински модел на болестта на Паркинсон.
  • Mucuna pruriens: билка, която може да работи като антиоксидант и допамин организатор.
Допълнителен Support
  • Витамин В6 50-100 мг дневно с цинк 30 мг дневно: Повишава ефективността на едновременно лечение с L-допа или Sinemet (L-допа и карбидопа) в около 40 процента от пациентите. Best приема вечер, ако допаминови прекурсори се приема сутрин. Също така, витамин В6 намалява тремор. Едно проучване на 60 пациенти с болест на Паркинсон имаше значително намаляване на тремор (12 имаше пълно изчезване), използвайки 300-400
    мг дневно. [16]
  • Витамини С и Е: пациентите доклади и малки проучвания показват ползата от витамин С (3000 мг дневно) и витамин Е (1200 IU дневно) добавка заедно с други антиоксиданти, използвани заедно, дори забавяне на времето (от 5.5 години), докато става лечение с леводопа необходимо в ранните стадии на заболяването в една група, в сравнение с група без добавки. [17]
  • Селен: 100 микрограма дневно. Този антиоксидант може да помогне за повишаване на нивата на глутатион.
  • Маслото от пшеничен зародиш (octacosanol): 1.2 унция. ежедневно се съобщава за намаляване на някои симптоми (освен ако като L-допа).
  • Маслото от вечерна иглика: е съобщено за намаляване на тремор.
Други интервенции да се вземат предвид
Електро-акупунктура: докладвани китайски изследователи [18] през 2011 г., че 100 Hz стимулации ежедневно в две акупунктурни сайтове (ST36 и SP6) значително защитени субстанция нигра в миши модел на болестта на Паркинсон. Те препоръчва електро-акупунктура като обещаваща терапия за лечение на болестта на Паркинсон.
Физически упражнения: Устойчивост обучение [19] и сърдечно-съдови упражнения [20] подобряване на симптомите на болестта на Паркинсон. Endurance упражнение подобрява когнитивната функция при стареене мишки [21] и възрастните хора [22] с болестта на Паркинсон.
Умствено упражнение: Много изследвания показват, че по-възрастните хора да подобрят техния очакван спад в мисленето умения с определени умствени упражнения [23] , както при пациенти с болестта на Алцхаймер [24] [25] ., както и пациенти с болест на Паркинсон [26] Слушането на успокояване музика подобрява походката и дейност походка свързани, [27] но мозъчни упражнения като цяло не изглежда да се подобри повечето други симптоми при пациенти с Паркинсон. Полезни мозъчни упражнения включват: Стартиране на ново хоби, да пътуват, да получите работа на непълно работно време, да присъстват на общността семинари и събития по интересни теми за възрастни, доброволец, да научат чужд език, да научат нов талант или умение, или да купят забавно. Можете да намерите интересни игри ум тук и тук .
Аз силно ви препоръчваме да слушате вдъхновяващи автори като Уейн Дайър, Естер Хикс, Майкъл Бекуит, и Екхарт Толе - за разширяване на познанията за това, което е най-важно в живота (отношения), докато ви донесат чувство на мир, благодарност и любов.
За да се чувстваш добре за здравето,
Майкъл Кътлър, MD
Лесни Здраве Options

[1] Zhang Н Jia Н, Liu J, Ао N, Yan B, Шен W, X Wang, Li X, Luo С, Liu J. Комбинираната R-алфа-липоева киселина и ацетил-L-карнитин упражнява ефективни превантивни ефекти в клетъчен модел на болестта на Паркинсон J Cell Mol Med 2010 Jan; 14 (1-2):.. 215-25.
[2] Алиев G, Liu J, Shenk JC, Fischbach K, Pacheco GJ, Chen ДВ, Обренович ME, Ward WF, Ричардсън AG, Smith MA, Гасимов E, Perry G, Ames BN. Невронна митохондриална подобрение чрез подаване ацетил-L-карнитин и липоева киселина на възраст плъхове. J Cell Mol Med. 2009 Feb; 13 (2): 320-33.
[3] http://www.health-наука-spirit.com/parkinsons.html
[4] Miller AL. Димеркаптосукцинова киселина (DMSA), нетоксично, водоразтворим лечение за тежки метали токсичност Altern Med Откр 1998 юни; 3 (3):. 199-207.
[5] Flora SJ, Mittal M, Mehta A. Тежка метална индуциран оксидативен стрес и че е възможно обръщане от хелатотерапия. Indian J Med Res. 2008 октомври; 128 (4): 501-23.
[6] Mischley LK, Allen J, Брадли R. Коензим Q10 дефицит при пациенти с болестта на Паркинсон. J Neurol Sci. 2012 15 юли; 318 (2.1): 72-5.
[7] Shults CW, Oakes D, Kieburtz K, et Ал. Влияние на коензим Q10 в началото на болестта на Паркинсон: доказателства за забавяне на функционален спад Arch Neurol.. 2002 октомври, 59 (10): 1541-50.
[8] Ма Y, Chen H, Той X, Nie H, Хонг Y, Sheng C, Wang Q, Xia W, Ying W. NAD + метаболизъм и NAD (+) - зависими ензими:. обещаващи терапевтични цели за неврологични заболявания Curr Drug цели. 2012 Feb; 13 (2): 222-9.
[9] Rajasankar S, Manivasagam T, екстракт Surendran S. Ashwagandha лист: потенциален агент за лечение на окислително увреждане и физиологични нарушения, наблюдавани в миши модел на болестта на Паркинсон Neurosci Lett 2009 17 април, 454 (1):.. 11-5 .
[10] Ahmad M, Saleem S, Ahmad AS, Ансари MA, Юсуф S, Hoda MN, исляма F. Невропротективни ефекти на Withania somnifera на 6-хидроксидопамин индуциран паркинсонизъм при плъхове Hum Exp Toxicol 2005 Mar; 24 (3)..: 137-47.
[11] Prakash J, Ядав SK, Chouhan S, Singh SP. Неврозащитна роля на Withania somnifera екстракт от корен в манеб-паракват предизвикана миши модел на паркинсонизъм Neurochem Res 2013 май, 38 (5):.. 972-80.
[12] Коста J, Lunet N, Santos C, Santos J, ВАЗ-Карнейро A (2010). "Експозиция Кофеинът и риска от болестта на Паркинсон: систематичен обзор и мета-анализ на наблюдателни проучвания" J.. .. Алцхаймер Dis 20 Suppl 1: S221-38
[13] Chaturvedi RK, Shukla S, Seth K, Chauhan S, Синха C, Shukla Y, Agrawal AK. Неврозащитна и neurorescue ефект на екстракт от черен чай в 6-хидроксидопамин-лезията модел на болестта на Паркинсон. Neurobiol Dis плъх. Май 2006, 22 (2): 421-34.
[14] Khan MM, Raza SS, Джавед H, Ahmad A, Khan A, исляма F, Safhi MM, исляма F. рутин предпазва допаминергични неврони от оксидативен стрес в животински модел на болестта на Паркинсон. Neurotox Res. 2012 юли, 22 (1): 1-15.
[15] Milioli EM, Cologni P, Santos CC, Marcos TD, Yunes VM, Fernandes MS, Шьонфелдер T, Коста-Campos L. Ефект на акутно приложение на hydroalcohol екстракт от джел paraguariensis St Hilaire (Aquifoliaceae) в животински модели на болестта на Паркинсон . Phytother Res. 2007 Aug; 21 (8): 771-6.
[16] http://www.health-наука-spirit.com/parkinsons.html
[17] Пак там
[18] Wang H, Pan Y, Xue B, Wang X, Zhao F, Jia J, Liang X, Wang X. The антиоксидантни ефект на електро-акупунктура в миши модел на болестта на Паркинсон. PLoS One. 2011; 6 (5): e19790.
[19] Brienesse LA, Emerson MN. Влияние на силова тренировка за хора с болестта на Паркинсон: систематичен преглед. J Am Med Dir доц. 2013 Apr; 14 (4): 236-41.
[20] ван дер Kolk NM, King LA. Ефекти на упражняване на мобилност при хора с болестта на Паркинсон. Mov Disord. 2013 15 септември; 28 (11): 1587-96.
[21] Wrann CD, White JP, Salogiannnis J, Laznik-Bogoslavski D, Wu J, Ma D, Lin JD, Грийнбърг ME, Spiegelman BM.Exercise индуцира Хипокампална BDNF чрез PGC-1α / FNDC5 Пътека. Cell Metab. 2013 Октомври 8 PII: S1550-4131 (13) 00377-X.
[22] Combs SA, Diehl MD, Chrzastowski C, Didrick N, McCoin B, Mox N, Staples WH, Wayman JCommunity-базирани група упражнение за хора с болестта на Паркинсон: рандомизирано контролирано проучване. Неврорехабилитация 2013, 32 (1):. 117-24.
[23] Вергезе J, Lipton RB, Katz MJ, зала CB, Derby CA, Kuslansky G, Ambrose AF, Sliwinski M, дейности Buschke H. Отдих и риска от деменция в напреднала възраст. N Engl J Med. 2003 19 юни; 348 (25): 2508-16.
[24] Хол CB, Lipton RB, Sliwinski M, Katz MJ, Derby CA, Verghese J. познавателни дейности забавят появата на спад на паметта на хора, които развиват деменция. Neurology. 04 Авг 2009, 73 (5): 356-61.
[25] Уилсън RS, Mendes De Leon CF, Barnes LL, Schneider JA, Bienias JL, Evans DA, DA Бенет.
Участие в познавателно стимулиращи дейности и риск от инциденти на болестта на Алцхаймер. JAMA. 2002 13 февруари; 287 (6): 742-8.
[26] Нейсмит SL, Mowszowski L, Diamond K, Луис SJ. Подобряване на паметта при болестта на Паркинсон: здравословен мозъка стареене познавателна програма за обучение Mov Disord.. 2013 юли; 28 (8): 1097-103. DOI: 10.1002 / mds.25457. Epub 2013 29 април.
[27] де Dreu MJ, ван дер Wilk AS, Попе E, Kwakkel G, ван Wegen EE. Рехабилитация, упражнения терапия и музика при пациенти с болестта на Паркинсон: мета-анализ на въздействието на музика-базирана терапия движение на способността за ходене, баланс и качеството на живот паркинсонизъм Relat Disord.. 2012 Jan; 18 Доп 1: S114-9. DOI: 10.1016 / S1353-8020 (11) 70036-0.

ЕКСТРАКТ ОТ ЛИСТА НА МАСЛИНАЕКСТРАКТ ОТ ЛИСТА НА МАСЛИНА

АПТЕКИ ФРАМАР     БИОВЕА ЕКСТРАКТ ОТ ЛИСТА НА МАСЛИНА 60 мл.
Olive Leaf Glycerite: Естествени антимикробни вещества и антиоксиданти

  • Популяризира антиоксидантната активност
  • Подкрепя здравето на стомашно- чревния тракт и дихателните пътища
  • антимикробен агент

Какво е Olive Leaf GLycerite?

Маслиновите листа доставят редица съединения, главно феноли и лигнани, които защитават растението от стреса на околната среда и предоставят ползи за здравето, ако се консумира. Oleuropein, една от най-известните активни съставки на Olive Leaf, притежава много здравословни свойства свързани с неговата антиоксидантна активност.

Екстрактът от листата на маслиновото дърво е един от най-добрите естествени антимикробни вещества и антиоксиданти, които някога са открити. Интересното е, че той е известен с тази си роля доста отскоро – от средата на 50-те години на XIX в., когато става известно, че горчивият чай от маслинови листа може да бъде силен лек срещу малария.


Какви проучвания доказват свойствата на Olive Leaf Glycerite?


Съвсем наскоро, многобройни проучвания проведени върху маслиновите листа и активните компоненти намерени в тях, разкриват техните положителни резултати. През 1999г проучване, проведено в Университета на Рим оценява антимикробната активност на олеурупеина и хидрокситиросолът, два от най-активните компоненти на екстракта от маслинови листа. Те бяха изправен срещу много и различни бактериални щамове, включително салмонела и стафилококи. Изследването заключава, че Olea Europaea може да се счита за потенциален източник на обещаващи антимикробни агенти за подкрепата на здравето на стомашно- чревния тракт и дихателната система.

A изследване от 2002 г., проведено в Университета на Южна Австралия сравнява ефективността на някои от типичните компоненти на средиземноморската диета, включително олеурупеина и хидрокситиросолът, като инхибитори на активните форми на кислорода и като пречистващи свободните радикали средства.
Изследователите също така разгледани техните възможности в защитата срещу окисляване на липопротеините с ниска плътност. Резултатите ясно показват, че тези компоненти са мощни инхибитори в образуването на свободни радикали, както и ефективни пречистващи свободните радикали средства.

Състав:
• Калории 5
• Olive Leaf Extract 200mg
   (Olea Europaea) (стандартизиран до мин. 18% Oleuropein)

Други съставки: Растителни глицерин и вода.
Не съдържа захар, сол, мая, пшеница, глутен, соя, мляко, яйца, ракообразни и консерванти.
Дозировка:
Да се приемат 2 капкомера 1-2 пъти дневно, при нужда или според предписанието на лекар. Разклати добре преди употреба.

Внимание: Ако сте бременна или кърмите, консултирайте се с медицински специалист, преди да използвате този продукт. ДА СЕ ПАЗИ ОТ ДЕЦА. Съхранявайте на хладно и сухо място. Не използвайте този продукт, ако уплътнението на безопасността на бутилката е нарушено.

2.

СОЛГАР ЕКСТРАКТ ОТ МАСЛИНОВИ ЛИСТА капс. * 60

СОЛГАР ЕКСТРАКТ ОТ МАСЛИНОВИ ЛИСТА капс. * 60 - изображение

Още за: СОЛГАР ЕКСТРАКТ ОТ МАСЛИНОВИ ЛИСТА капс. * 60 (SOLGAR OLIVE LEAF EXTRACT caps. * 60), цена и информация
от framar.bg
ЕКСТРАКТ ОТ ЛИСТА НА МАСЛИНА / OLIVE LEAF EXTRACT
  • Хранителна добавка
Опаковка: 60 броя капсули
Предназначение:
Притежава силни антиоксидантни и антибактериални свойства. Помага за намаляване на кръвното налягане и натрупването на тромбоцити и за общото укрепване на сърдечно-съдовата система. Подходящо за вегетарианци.
Съдържание на 1 капсула:
Стандартизиран екстракт от листа на маслина на прах 225 mg
Необработени листа на маслина на прах 225 mg
Не съдържа: захар, сол, пшеница, мая, соя, глутен, млечни продукти, консерванти, изкуствени оцветители и овкусители.
Начин на употреба: Приема се 1-3 капсули дневно, препоръчително по време на хранене.
Производител: SOLGAR, САЩ

3.

ОПТИТЕНЗИН табл. 350 мг. * 30 ВАЛМАРК

ОПТИТЕНЗИН табл. 350 мг. * 30 ВАЛМАРК - изображение

Още за: ОПТИТЕНЗИН табл. 350 мг. * 30 ВАЛМАРК (OPTITENSIN tabl. 350 mg. * 30 WALMARK), цена и информация
от framar.bg
Хранителна добавка

Оптитензин е уникален продукт, създаден за поддържане на кръвното налягане в здравословни граници чрез използване  на специален растителен екстракт - Benolea, получен от листа на маслина.

Екстрактът от листа на маслина подпомага контрола на кръвното налягане, подобрява кръвообращението и регулира налягането на кръвта върху съдовата стена. Притежава силен антиоксидантен ефект, благодарение на който повишава  защитата на организма срещу вредните влияния на свободните радикали. Екстрактът от маслина допринася и за поддържане нивото на кръвна захар във физиологични граници.

Кръвното налягане е налягането, което циркулиращата кръв оказва върху стените на кръвоносните съдове и е един от основните жизнени показатели.

Кръвното налягане се  влияе от множество фактори:

- хранене

- физическа активност

- някои заболявания

- лекарства или алкохол

- затлъстяване

- стрес


Как да поддържаме нормално кръвно налягане:
- стремете се към редовна физическа активност - ходете пеша поне 3 км всеки ден

- поддържайте нормално телесно тегло

- придържайте се към диета с ниско съдържание на мазнини и готварска сол

- увеличете приема на калий

- откажете тютюнопушенето

- ограничете приема на алкохол


Дозировка:

1-2 таблетки дневно. Препоръчва се продължителен прием на продукта - най-малко 2 месеца.


Предупреждение:

Съхранявайте на място, недостъпно за малки деца. Не е подходящ за бременни, кърмещи жени и деца

ИЗПИТАНА РЕЦЕПТА НА НАДЕЖДА - рак на гърдата.

https://www.facebook.com/groups/227018440803888/search/?query=%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%B5%D0%BD
245 януари, 17:11Елена (анонимен)
До коментар [#20] от Elena ИЗПИТАНА РЕЦЕПТА НА НАДЕЖДА: „Рецептата, която публикувам е изпитана върху моята майка, която се оперира в доста късен стадий от рак на гърдата. Тя е лекар и изобщо не вярваше в такива неща, докато не реши, че поне няма да й навреди, ако не й помогне. След един курс от билките, изследванията така се подобриха, че лекуващият я професор не можеше да повярва на очите си. Както ще видите, датата на рецептата е от 1984 година, на името на билкарят, който я е съставил. Тогава беше и операцията й, с разсейки и в матката и пр. Майка ми е жива и здрава до ден днешен и всичко вече е минало за нея, освен това, че продължава да пие от тези билки два пъти в годината, профилактично. Впоследствие много наши познати също ги пиеха тези билки и се пребориха с болестта. Ето и начинът на прием: 10 дни: 1 ч.л. от сместа се запарва с 300 мл. вряща вода и престоява няколко часа, до изстиване. Прецежда се и се пие 3 х 100 мл. преди хранене. 10 дни - същото се повтаря, но с 2 ч.л. 10 дни - 3 ч.л. 10 дни - 4 ч.л. 10 дни - 3 ч.л. 10 дни - 2 ч.л 10 дни - 1 ч.л. Почива се 1 месец и се повтаря. А, когато всичко отшуми се провежда по един курс пролет и есен, до живот. Желая ви много сили, вяра и дано всичко остане зад гърба ви много бързо Билкова рецепта на Димитър Куцаров от село Каменар Hb. Inulae - стръкове от бял оман - 60.0 g; Hb. Equiseti - стръкове от полски хвощ - 50.0 g; Fol. Betulae - листа от бяла бреза - 50.0 g; Fol. Menthae piperitae - листа от култивирана мента - 40.0 g; Hb. Marrubii - стръкове от обикновен пчелник - 40.0 g; Hb. Agrimoniae - стръкове от камшик - 40.0 g; Fl. Helichrysii - цветове от жълт смил; това е вярното наименование - 40.0 g ; Fol. Hyperici - листа от жълт кантарион - 40.0 g; Hb. Adonis Verna - стръкове (с цветовете) от горицвет - 30.0 g; Rad. Liquiriciae - корени от гол сладник - 30.0 g; Rad. Rhei - корени от тангутски ревен - 20.0 g; Rad. Althaeae - корени от медицинска ружа - 20.0 g; Rhizoma Iridis - коренището от бяла или синя перуника - 20.0 g; Hb. Solidiginis - връхни цъфтящи стръкове от горски (жълт) енчец (мисля, че правилно се пише така Hb. Solidaginis virga-aureae) - 20.0 g; Hb. Cheilidonii - стръкове от змийско мляко - 20.0 g; Rad. Berberidis - корени от кисел трън - 15.0 g; Rad. Gentianae - корени от жълта тинтява (защитен вид) - 15.0 g; Stip. Visci Albi - дръжки от бял имел - 30.0 g;


 Ето и начинът на прием:
10 дни: 1 ч.л. от сместта се запарва с 300 мл. вряща вода и престоява няколко часа, до изстиване. Прецежда се и се пие 3 х 100 мл. преди хранене.
10 дни - същото се повтаря, но с 2 ч.л.
10 дни - 3 ч.л.
10 дни - 4 ч.л.
10 дни - 3 ч.л.
10 дни - 2 ч.л
10 дни - 1 ч.л.
Почива се 1 месец и се повтаря.
А, когато всичко отшуми се провежда по един курс пролет и есен, до живот.
Желая ви много сили, вяра и дано всичко остане зад гърба ви много бързо! 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

 !!! ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПАЦИЕНТ ОЦЕЛЯЛ ВЪПРЕКИ ИЗКЮЧИТЕЛНО ЛОШИ ПРОГНОЗИ ЗА ПРЕЖИВЯЕМОСТ ПРИ ПРОВЕЖДАНЕ НА СТАНДАРТНО ЛЕЧЕНИЕ . ПАРАЛЕЛНО С ХИМЕОТЕРАПИЯТА ТОЙ РЕШАВА ДА  ПРЕДПРИЕМЕ И  АЛТЕРНАТИВНО ЛЕЧЕНИЕ С  БИЛКИ ,ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ И ВИТАМИНИ.

тук Алтернативна схема при рак ,проведена паралелно с химеотерапията и пълно унищожение на тумора още след втората вливка. тук.  
--------------------------------------------------------------------------------------------------------


ИМА НЯКОЛКО ПРОЧИТА НА РЕЦЕПТАТА ,НО ЗА ЖАЛОСТ СНИМКАТА Е ОТСТРАНЕНА ОТ ИНТЕРНЕТ ! 
Ето вариантите :

1 . Разчетена, благодарение на Ket1234:


Hb. Lunlae – 60.0

Hb. Equiseti-50.0

Fd. Betulae-50.0

Fd. Menthae-40.0

Hb. Morubii-40.0

Hb. Agrimoniae-40.0

Fd. Chelidonidis-40.0

Fd. Hyperici-40.0

Hb. Adonis Verna-30.0lis

Rad. Liquiriciae-30.0

Rad. Rrei-20.0

Rad. Althaeae-20.0

Rizoma Iridis-20.0

Hb. Solidisinis-20.0

Hb. Cheilidonii-20.0

Rad. Berberidis-15.0

Rad. Genianae-15.0

Viscialbi-30.0



Успех!

----------------------------------------------------------------------
Вариант 2  - с леки корекции на някои от имената на билките

Ето как би трябвало да са имената на билките според аптекарката в местната билкова аптека:

Hb. Inulae
Hb. Equiseti
Fol. Betulae
Fol. Mentae
Hb. Morrubii
Hb. Agrimoniae
Fol. Helichricisi
Fol. Hyperici
Hb. Adonis Verna
Rad. Liquiriciae
Rad. Rhei.

Останалите наименования са същите като тези, посочени от Кет.

----------------------------------------------------------------------------

Вариант 3  

Ekna, ето го моя превод на билките. Не твърдя, че е 100% верен, но се постарах:)

Hb. Inulae - стръкове от бял оман;
Hb. Equiseti - стръкове от полски хвощ;
Fol. Betulae - листа от бяла бреза;
Fol. Menthae piperitae - листа от култивирана мента;
Hb. Marrubii - стръкове от обикновен пчелник;
Hb. Agrimoniae - стръкове от камшик;
Fl. Helichrysii - цветове от жълт смил; според мен това е вярното наименование, но не смея да твърдя 100%, че е това;
Fol. Hyperici - листа от жълт кантарион;
Hb. Adonis Verna - стръкове (с цветовете) от горицвет;
Rad. Liquiriciae - корени от гол сладник;
Rad. Rhei - корени от тангутски ревен;
Rad. Althaeae - корени от медицинска ружа;
Rhizoma Iridis - коренището от бяла или синя перуника;
Hb. Solidiginis - връхни цъфтящи стръкове от горски (жълт) енчец; мисля, че правилно се пише така Hb. Solidaginis virga-aureae;
Hb. Cheilidonii - стръкове от змийско мляко;
Rad. Berberidis - корени от кисел трън;
Rad. Gentianae - корени от жълта тинтява (защитен вид);
Stip. Visci Albi - дръжки от бял имел; 

---------------------------------------------------------------------------
Кратък анализ за действието на билките от тази рецепта :




Hb. Inulae - стръкове от бял оман; отхрачващо, секретолитично и противовъзпалително действие.

Hb. Equiseti - стръкове от полски хвощ; В българската народна медицина хвощът се употребява при пясък и камъни в бъбреците и жлъчката, кръвохрачене, белодробна туберколоза, водянка, подагра, ревматизъм, атеросклероза, напикаване, стомашни болки, уриниране на кръв, кръвоизливи в белите дробове.
Външно приложение: Налагат се лапи при разширени вени, костна туберколоза, екземи, незарастващи рани, ракови тумори. Използва се за промивки при бяло течение, гнойни рани, рани от изгаряния, за гаргара при гърлобол и др.
Вътрешно приложение: 2 с.л. от билката се слагат в 500 мл вода. Ври 5 минути. Пие се по 100 мл преди ядене, 4 пъти дневно. Внимание! Да не се употребява при нефрит и нефрозонефрит!

Fol. Betulae - листа от бяла бреза; Пикочогонно, диуретично, общоукрепващо.

Fol. Menthae piperitae - листа от култивирана мента; противовъзпалително, болкоуспокояващо и противоспастично действие

Hb. Marrubii - стръкове от обикновен пчелник; езинфекционно, отхрачващо, запичащо и силно спазмолитично действие. Прилага се при спазми на гладкомускулните органи, сърдечна аритмия, хронична диария.

Hb. Agrimoniae - стръкове от камшик; Адстрингентно, запичащо, жлъчегонно, апетитовъзбуждащо, диуретично.
Билката се използува широко като жлъчегонно средство при чер¬нодробни заболявания, камъни в жлъчния мехур и др., като запичащо средство (при диарии), като пикочогонно и потогонно средство (при простуда, отоци, бъб¬речни заболявания и др.). По-рядко се прилага при възпаление на кожата (дерматит, циреи и др.), атония на пикочния мехур със затруднено уриниране, нощно напи¬каване, ревматизъм. Билката се използува и при хемороиди, кървящи венци, за промивка на варикозни язви и др. Особено се препоръчва за гаргара при възпаление на гърлото и при ларингит. Понася се добре. Билката не е отровна.

Fl. Helichrysii - цветове от жълт смил; според мен това е вярното наименование, но не смея да твърдя 100%, че е това; Жлъчегонно, апетитовъзбуждащо, пикочогонно.
Цветовете на жълтия смил намират приложение при заболявания на черния дроб, жлъчните пътища и отделителната система. Предписват се пре¬димно при възпаление на жлъчните пътища с жълтеница, камъни и пясък в жлъчния мехур, възпаление на бъбреците и пикочния мехур, смущения в уринирането, отоци, ревматизъм, невралгия, импотентност, ишиас, ниско артериално налягане, някои кожни болести и др.
Доказана е способността на извлеците от цветовете на жълтия смил да сти¬мулират секрецията на жлъчка, стомашен и панкреатичен сок, да засилват тонуса на жлъчния мехур и да увеличават отделянето на урината. Едновременно с това при болните от жълтеница се наблюдава спиране на повръщането и гаденето, облекчаване на болките, изхвърляне на задържаните газове, намаляване на жълтото оцветяване на кожата и лигавиците.

Fol. Hyperici - листа от жълт кантарион; Изброените съставки на билката определят нейните разнообразни и много полезни свойства — противовъзпалително, противомикробно, адстрингентно, ранозаздравяващо и противоязвено действие, тонизиране на нервната система, подчертан кръвоспиращ ефект чрез уплътняване на капилярната стена, подобряване на оросяването на сърдечния мускул, засилване на сърдечната дейност, леко повишаване на артериалното налягане, диуретичен ефект.
Билката е полезна и при болни с депресия и неврологични страдания, както и при изтощение след тежко боледуване. Тя подобрява общото състояние на болния, теглото се увеличава, напрежението, безсилието и страхът изчезват. Успокоя¬ващото действие се засилва при комбинирането й с хмел.

Hb. Adonis Verna - стръкове (с цветовете) от горицвет; орицветът притежава сърдечноусилващо, успокояващо нервната система и диуретично действие. Подобно на листата от червения и вълнестия на¬пръстник, горицветът засилва сърдечните съкращения. За разлика от гликозидите на червения напръстник тези на горицвета имат по-слаба способност да се натрупват в организма. Горицветът повлиява благоприятно проявите на сърдечната недостатъчност (отоци, задух, цианоза), увеличава количеството на урината, успокоява нервната система.Недопустимо е да се смесва с летния горицвет — Adonis aestivalis L., който е с по-големи размери на стъблото, с по-малки цветове, с червени венчелистчета. Съдържа значително по-малко количество сърдечно действуващи гликозиди.
Приложение. При хронична сърдечна слабост, при нарушения на сърдечния ритъм, сърдечна невроза, при епилепсия и др. Отвара от горицвет влиза в състава на т. нар. микстура на Бехтерев, предписвана за успокояване на нервната система.
В народната медицина се препоръчва още при атеросклероза, при болки и подуване на стомаха и червата и др.
Начин на употреба - Приготвя се запарка, като 1 супена лъжица ситно нарязана дрога се залива с 300 см3 вряща вода и се оставя да кисне 2 часа. Прецежда се и се пие по 1 супена лъжица 3—4 пъти дневно.
Да се има предвид, че горицветът е отровно растение! Лечението, него трябва да става под контрола на лекар!

Rad. Liquiriciae - корени от гол сладник; Омекчаващо, противовъзпалително, отхрачващо, спазмолитично, капиляроукрепващо и противоязвено.

Rad. Rhei - корени от тангутски ревен; В малки дози ревенът подобрява храносмилането, като увеличава стомашната секреция и тонизира мускулатурата на храносмилателните органи. В пo-големи дози действува слабително или очистително.
Корените, коренището и листата се използват при хроничен запек предимно като слабително средство поради съдържанието на антрахинони. Дей¬ствието настъпва 8—10 часа след приемане, без да се повлиява функцията на сто¬маха и тънките черва. Този факт е много благоприятен при лечение на запека у децата, тъй като не се потиска апетитът и не се разстройва храносмилането. Дро¬гата може да бъде приложена едновременно с горчиви средства. Единственото неудобство е, че след прекъсване на лечението може да се получи запек, тъй като билката е богата на дъбилни вещества.
Начин на употреба - Корените на ревена, стрити на прах, се прилагат като тонизиращо храносмилателната мускулатура средство в доза 0,05—0,10 г, като слабително средство по 0,25—0,50 г и като очистително средство по 1 — 3 г. Те са включени в състава на препарати със слабително действие.

Rad. Althaeae - корени от медицинска ружа; Притежава омекчаващо, противовъзпалително и отхрачващо действие.

Rhizoma Iridis - коренището от бяла или синя перуника; Отхрачващо и болкоуспокояващо средство.рилага се при кашлица, бронхит, стомашни болки, жлъчни и чернодробни заболявания.

Hb. Solidiginis - връхни цъфтящи стръкове от горски (жълт) енчец; мисля, че правилно се пише така Hb. Solidaginis virga-aureae; Надземната част от растението се използва при за¬болявания на отделителната система — възпаления, пясък и камъни в бъбреците и мехура с албумин в урината. Прилага се при отоци от различен произход, по¬дагра, ревматизъм, ентероколити и др. Разчита се на болкоуспокояващото, противовъзпалителното и пикочогонното действие на билката. Растението намира при¬ложение и външно при гнойни рани, циреи и други кожни възпаления.
Начин на употреба - Прилага се извлек от надземната част, който се приготвя от 6 чаени лъжички билка, извлечена на студено с 1/2 л вода за 8 часа. Извлекът се изпива на глътки за 1 ден. Външно се прилага под формата на лапи от стрити пресни или сухи листа като кашичка с вода или мляко.

Hb. Cheilidonii - стръкове от змийско мляко; пазмолитично, успокояващо, жлъчегонно, противовъзпалително.Сангвинаринът в малки дози потиска, а в големи възбужда централната нервна система, засилва чревната перисталтика и секрецията на храносмилателни сокове, особено на жлъчката. Протопинът тонизира маточната мускулатура. Берберинът има холеретична активност.
Използува се както надземната, така и подземната част на рас¬тението и пресният сок от него при много и разнообразни заболявания.
У нас растението се прилага за лечение на чернодробни болести (жълтеница, жлъчнокаменна болест), гастрит, колит и др., при които оказва болкоуспокояващо, противовъзпалително и спазмолитично действие. Използува се и при бъбречни заболявания и отоци (действува диуретично), при лошо храносмилане, високо артериално налягане, хемороиди, за регулиране на менструационния цикъл, при скро-фули, глисти и при някои кожни болести (напр. брадавици, при което се разчита на дразнещото действие на сока на растението).
Лечението трябва да се провежда само при предписание и наблюдение от лекар (растението е силно отровно; предизвиква възпаление на лигавицата на стомаха и червата с диария, обща слабост, гърчове и др.).

Rad. Berberidis - корени от кисел трън; Жлъчегонно, жлъчетворно, апетитовъзбуждащо, съдоразширяващо, спазмолитично.
Плодчетата могат да се консумират като храна под формата на сладка, компоти, ликьори и други с леко жлъчегонно и подобряващо храносми¬лането действие. Корените съдържат силно активни алкалоиди, които в големи дози са отровни, затова трябва да се прилагат внимателно. Всички използувани части на растението премахват спазмите на жлъчния мехур и действуват болкоуспокояващо при жлъчнокаменна болест и дискинезии на жлъчните пътища. Съ¬щевременно се стимулира отделянето на жлъчка. Корените и изолираните от тях алкалоиди се използуват като тонизиращо и кръвоспиращо средство при маточни кръвотечения, за засилване на сърдечната дейност или за пош жаване на арте¬риалното налягане. В народната медицина се прилагат и при възпаление на бъб¬реците и пикочния мехур, при спазми на стомаха, диария, дизентерия, при ревма¬тизъм, шипове, отоци, скрофули и др. Външно се употребяват при перде на очите и при възпаление на венците.

Rad. Gentianae - корени от жълта тинтява (защитен вид); Жълтата тинтява е най-горчивото растение от употребяваните в научната медицина апетитовъзбуждащи билки. Спиртните разтвори са по-силно горчиви, тъй като не всички съставки се извличат с вода. Билката тонизира цялата храносмилателна система — засилва отделянето на слюнка, стомашен сок, жлъчка и други храносмилателни сокове и подобрява храносмилането. Има слабо температуропонижаващо и глистогонно действие. Експериментално е установено, че активира производството на бели кръвни клетки, което може да се отрази благоприятно на имунната защита на организма.
Прилага се при безапетитие, лошо храносмилане, колики, запек, отпадналост след тежко боледуване, анемия, жълтеница, пясък в бъбреците, глистни заболявания. От някои народи се използува при ревматизъм, подагра и малария.

Stip. Visci Albi - дръжки от бял имел; Понижава високото артериално налягане, нормализира ниското и подкрепя натрупването на калций в костите. Това е една билка с отличен ефект върху вегетативната нервна система и е от съществена полза при хормонален дисбаланс при жените в периода на перименопаузата, климакса и дните около цикъла (елиминира неприятните симптоми свързани с пременструалния синдром).
Начин на употреба: Приготя се отвара от 1 супена лъжица дрога в 500 см3 вода, като се вари 10—15 мин. Прецежда се. Употребява се по 1 винена чаша 3 пъти дневно. Може да се приготви воден извлек — 1 чаена лъжичка дрога се залива с 250 см3 вода и се оставя да кисне 8 часа. Приема се по 1 винена чаша 2—3 пъти на ден.
Да се има предвид, че в големи дози дрогата е отровна и не трябва да се употребява дълго време.

----------------------------------------------------------------------------------------------

"д-р Мурджев от СтЗагорската онкология каза , че по време на химеотерапия могат да се пият всякакви билки. Затова ги започнах преди химеотерапията, която трябва да ми почне след 20 дни."

Източник : КЛУБ ЗА БОРБА С РАКА и ФБ

Румяна Сарафова С тази рецепта спасихме мой близък. Преди две години и половина му поставиха диагноза "Рак на простатата", правиха биопсия и назначиха операция. Той реши друго - не се оперира и оттогава пие този билков коктейл с едномесечни прекъсвания, както е указано в рецептата. (Не пие никакви други лекарства, пие плодови и зеленчукови сокове - прясно изцедени и се храни нормално.) Туморният му маркер тогава беше три пъти над референтната горна граница. Днес е само с една единица над нея. Урологът-онколог е удивен, а ние сме щастливи от резултата. Та: тази билкова смес не е само за рак на гърдата, помогна и в този случай.

Торсионни генератори в помощ на раково болни хора

" Преди време направихме един интересен експеримент с болен от рак плъх. След едноседмично лечение се оказа, че всички ракови образувания и метастази са изчезнали. "


Българският торсионен генератор (интервю)

 Източник  : http://www.voininatangra.org/

Българският торсионен генератор (интервю)

Автор Красимира ПЕТРОВА

(бр. 01/2005)

Христо Стоянов, роден през 1945 г. в Първомай, Пловдивско, е завършил електротехникум в родния си град и Военната академия "Г. С. Раковски" в София. От 1994 г. се занимава с патентоването, представянето и реализирането на изобретението "Метод за торсионно въздействие на работни среди и торсионен генератор, реализиращ метода". Съучредител на "Деметра - Гея" АД, което притежава изключителните права върху производството, узъвършенстването и внедряването на торсионните генератори. С изобретателя разговаря Красимира Петрова.

==============================================================





- Г-н Стоянов, какво представлява вашето изобретение?

- Изобретението не е само мое. То е общо дело на мен, Мария Стоянова, украински учени академик Александър Сорочински и Александър Александрович и на Христо Иванов. Нашето изобретение се нарича "Метод за торсионно въздействие на работни среди и торсионен генератор, реализиращ метода". То е пробив във високите технологии с широк мащаб на приложение в различни области и няма аналог до сега в света.

- Какво точно е "торсионно поле"?

- Торсионното поле идва от торсия, а това ще рече завихряне, усукване, въртене на пространството. Това явлението ни е познато дори и в материалния свят, но ние не му обръщаме такова внимание - представете си например въртенето на течността в чаша чай, която разбърквате с лъжичка. Или въртенето на земята около оста й, или въртенето на планетите в Слънчевата система - веднъж около себе си и още веднъж около Слънцето.
Теорията на торсионните полета доказва съществуването на нов тип физическо поле, което се поражда от усукването и вихрите в пространството. То е различно от известните ни досега гравитационно, силово, електромагнитно и слабо поле. Торсионните полета могат да се автогенерират и да възникват спонтанно, като се зареждат от определена геометрична форма. Такова явление възниква в египетските пирамиди, които не се въртят, но при тях ефектът на торсионното поле съществува.
Торсионното поле не пренася сила и енергия, то има свойството да пренася информация. Всякаква - от структурата на вселената до биологичните видове.

- Каква е същността и принципът на действие на вашето изобретение?

- Най-просто казано, за да работи генераторът, се използва електроенергия, с която се задвижва водонапорна помпа и тя вкарва водата в специална торсионна глава с три обема. В нея водата се движи по спирала с много висока скорост и ниско налягане. В първият обем повишава своята скорост при значителен спад на налягането. След това преминава през втория обем, където настъпват промени във връзките и ъглите на молекулата на водата и по този начин се отделя голямо количество топлина. При преминаването й през третия обем, всички процеси се стабилизират, което ще рече, че структурите на водата се възстановяват и стабилизират при всяко преминаване през торсионната глава, но при излизане от генератора водата е топла.

- Само с вода ли може да действа торсионният генератор?

- Не, експериментираме и с други течности. В "Енергоремонт" - Бобов дол, където се произвеждат топлинните торсионни генератори, извършваме опити с изгоряло трансформаторно масло. Според всички участници в експеримента резултатите са много добри.

- В какви други области, освен за отопление, може да се използва торсионният хидрогенератор?

- Торсионният генератор има широк спектър на приложение. Например за едновременно загряване и пречистване на вода от плувни басейни, без да се използват хлор или други препарати. Опитите показват, че след като водата премине няколко пъти през торсионната глава, бактериите изчезват. Това се дължи на силно изразените амплитуди и молекулярното напрежение, които действат разрушаващо на всички физически и биологически примеси.
Торсионният хидрогенератор може също така да се използва за преработка и пречистване на питейни, битови и промишлено замърсени води, за преработка на поливни води с цел стимулиране на вегетационните процеси. Приложим е в различни сфери в промишлеността - за сушене на плодове, зеленчуци, тютюни, за пастъоризиране и стерилизиране в консервната и млечната промишлености, за стабилизиране, подобряване на вкуса и изкуствено стареене на вина и други високоалкохолни напитки.

- Какви са предпоставките за развитие?

- Доказаните възможности на торсионните генератори са предпоставка за внедряването им в бита, екологията, енергетиката, промишлеността, селското стопанство, медицина. Много скоро те ще се използват като алтернатива на съществуващите до момента методи и прибори. Освен като алтернатива на досега съществуващите топлогенератори, торсионните генератори могат да работят и в комбинация с тях, като бъдат включени директно към съществуваши инсталации.

- Каква е ползата от употребата на торсионните генератори?

- Внедряването им е икономически много изгодно, защото пести средства за изграждане и поддръжка на мрежи, абонатни станции и оборудване, персонал за ремонт и подръжка. Освен това цената на добитата топлоенергия е значително по-ниска и по този начин вложените инвестиции за закупуването на топлинен хидрогенератор се възвръщат много бързо. Намаляват се разходите за добиване и закупуване на конвенционални горива и други енергоносители. Това е чиста и безотпадна технология, която опазва околната среда и водите.

- Как по-конкретно торсионният генератор може да се приложи в медицината?

- Засега всичко се базира на направените от нас опити и, разбира се, тези опити трябва да продължат. Пациентите с намалена имунна защита се повлияват изключително добре от въздействието на торсирана вода за пиене и къпане. Оздравителните и възстановителни процеси протичат много по-бързо и успешно. Нашите наблюдения показват, че когато торсионният генератор облъчва болното тяло, той въздейства избирателно само върху раковите клетки и ги унищожава.
Преди време направихме един интересен експеримент с болен от рак плъх. След едноседмично лечение се оказа, че всички ракови образувания и метастази са изчезнали. Освен всичко друго торсионният хидрогенератор може успешно да се използва за пречистване (пълна дезинфекция) на вода и други течности, които се употребяват в лекарствената индустрия, без да е необходимо допълнителна дезинфекция или стерилизация.

- Къде сте представили вашето изобретение?

- Нашият продукт е сертифициран в България, като името "Деметра - Гея" е със запазен приоритет за търговска марка. Изобретението е патентовано в България и в страните от Европейския регион, Евроазиатския регион, САЩ, Канада, Китай, Япония, Южна Корея. Показвали сме торсионните генератори в много български и международни изложния, като "Световни гении - 2000" в Токио, "Еурека" в Брюксел, "Архимед - 2001" в Москва, в Тулуза - Франция, Питсбърг - САЩ и други, където изобретателите са наградени със златни медали и дипломи.

Източник  : http://www.voininatangra.org/

==================================================================

25.12.2014 22:02 - ТОРСИОНЕН ГЕНЕРАТОР / принцип на действие  http://rouzy.blog.bg
автор: rouzy категория: Технологии   
прочетен: 575 коментари: 1 гласове:
8


                  

                         ТЕОРИЯ НА ТОРСИОННИТЕ ПОЛЕТА
                   открити още през 30-те години на ХХ век.



Биорезонансна диагностика и терапия

У всички живи и неживи същности има свой диапазон на излъчване. У всеки орган на човека има собствена честота. Човешкото тяло има мрежа от меридиани - канали по които тече загадъчна енергия - потока на живота съединяващ човека с Космоса. Когато каналите за получаване на информация се нарушат, някои клетки започват да работят сами за себе си. Те загубват връзка с външния свят ине получават команди от мозъка. Собствената им честота на колебание се измества и се наслагва на колебанията на клетките на друг орган предизвиквайки "повреди" и там. Всички тези невидими канали за връзка с външния свят работят с електромагнитно излъчване и следователно електромагнитната вълна може да възстанови нарушената връзка.

На меридианите както е известно има множество биологично активни точки. Всяка точка носи отговорност за органа на когото съответствува и "вижда" в пределите на своя диапазон. Електромагнитната вълна със зададена честота на колебание съответствуваща на колебанието на органа преди увреждането му му помага да се възвърне в нормално състояние.


ТОРСИОННИЯ ГЕНЕРАТОР .

Принцип и действие:
Торсионният топлинен генератор се произвежда в “Енергоремонт” – Бобовдол от 1994г. Това е съоръжение за по-евтино отопление, но може да се използва и за пречистване на басейни, или за обезсоляване на морска вода, в промишлеността и медицината. Един от първите експериментални модели на този генератор работи в офиса на фирма “Деметра – Гея”. До сега има произведени едва 100 бр.генератора.


Физиката е наука, която се гради върху опити и математически формулировки неизучаващи се в училище!

Много научни открития през последните 30 години направени от Бедини, Стенли Майер,Нелсън Камю, Пол Браун и Николо Тесла останаха непознати за широката общественост.Непознати са за нас и откритията на  българите Стефан Маринов и Илия Вълков.Тези учени предлагат създаване на енергия алтернативна на скъпоструващата и използвана в наши дни.

Един учен разказва: (Акад. Божидар Палюшев) - теория за торсионните полета....
Торсия ще рече завихряне, усукване,въртене на пространството. Явлението ни е познато от материалния свят - представете си например въртенето на течността в чаша с чай, който разбърквате с лъжичка Или въртенето на земята около оста й.Теорията на торсионните полета доказва съществуването на нов тип физическо поле, кое-то се поражда от усукването и вихрите на пространството. То е различно от известните ни до-сега гравитационно, силово, електромагнитно и слабо поле. Самият апарат представлява мощна помпа, която движи водата за отоплителната инсталация.Това е единствената механична енергия, която се изразходва. При движението си водата попада в полето на действие на торсионния генератор, той излъчва торсионна енергия, получена от завихрянето на пространството. Уредът има приложение в промишлената сфера, поради големия шум който издава.
 През 2000г. компанията „Деметра-Гея 94" започна производството му. Експерименти  у нас  -  в ТЕЦ „Трайчо Костов" и в един троянски завод. Стойността на топлината, получавана с него, е изключително ниска, защото енергията, с която работи, идва от пространството, от физическия вакуум.  Работниците в троянския завод, където подадохме топлина от нашия генератор, се уплашиха като видяха, че при изключена система ТЕЦ-ът им работи и топли. Спестиха се няколко тона гориво само докато правихме експеримента.

Учените са категорични че:
Ултравиолетовото облъчване предпазва фауната от бактериални инфекции и осигурява по-добра среда на животинския свят.

Устройство на Вселената и човека

Водата е информационна основа на биологическия живот във Вселената. Във Вселената има 2 вида вода - две информационни основи - H2O- основа на биологичния живот във Вселената и Li2O - основа на всички звездни процеси. Водата съдържа в себе си информация за цялата Вселена и за собствената си структура в частност. Вселената има информационно-енергийна клетьчна структура. Вселената е живо същество. Тя има свое управляващо ядро и управлявана система от информационно енергийни потоци. Отделния поток излиза от ядрото и се връща в ядрото за регенерация.

От ядрото идва енергията на съзиданието. Управляващото ядро е регенератор на енергия, разумно творческо начало, програмира и координира всички процеси в света. Има два противоположни потока - създаващ, и връщащ отработената енергия - в тях е живота на Вселената. От ядрото излиза вихров поток във формата на спирала и също на спирала се връща в ядрото. Зараждащите се галактически слоеве се отдалечават от ядрото по енергийни стьлбове.

Информационно-енергийните потоци образуват пространство и време, създават материя и обезпечават развитието й до самосъзнание. Изцяло Вселената може да се представи във вид на многослойни сфери разположени около ядрото и имат вид на пчелни клетки. Ядрото на Вселената влияе на всеки човек, а енергията и информацията на всеки човек достига ядрото.

У живите системи торсионните полета са устроени доста по-сложно от тези на неживите. Например аурата на човека се състои от 6 фини тела обкръжаващи физическото му тяло, имащи форма на пашкул. Ефирното тяло представлява вторични торсионни полета породени от въртенето на частиците съставляващи физическото тяло. Към финия материален свят се отнасят ефирното, астралното и менталното тяло които са първични торсионни полета свързани с чувствата и мислите на човека.

А към света на висшата реалност (духовния свят) се отнасят тялото на душата и тялото на духа които определят същността на човека и съхраняват в себе си най-ценната информация за неговата еволюция. Тези тела представляват част от свръхсъзнанието. Ефирното тяло състоящо се от вторично торсионно поле предизвиква аномални явления като телекинеза, биогравитация и левитация. Съзнателното управление на торсионните полета може да доведе до промяна формата и вида на ефирното тяло на човека, а също и фокусирането му върху различни предмети. Такова фокусиране на вторичните торсионни полета довежда до изменение на въртенето на частиците вътре в обекта. В резултат на това възниква нарушение на баланса на сумарните сили на инерцията (възникват некомпенсирани сили на инерцията в дадена пасека с определена големина - породени от промяна на центъра на масата вътре в обекта и той започва да се движи.


Технолигия за пречистване на морска вода се използва и при работещите при екстремални условия (космонавти, подводничари, водолази и др.) за осигуряване на питейна вода.


През последните 15 години в Русия успяват да разработят комплекс от технологии, основаващи се на нови физически принципи - торсионни технологии. Тези технологии обхващат всички отрасли на народното стопанство и социалната сфера. Това са торсионната енергетика, торсионният транспорт, торсионните комуникации и свръзки, торсионно производство на конструктивни материали, торсионна геология и геофизика, химическо производство, екология, неутрализация на отпадъците от атомното производство и очистване на териториите от радиоактивно замърсяване, селското стопанство и медицината.


Теоретичните изследвания се провеждат по програма, одобрена от Нобеловия лауреат акад. А. М. Прохоров. Галям принос в изследванията на торсионните полета имат акад. Е. с.Фрадкин. М.Гитман, В. Г. Багров, Д. Д. Иваненко, И.Бухбиндер. В металургията например завършва проверката на торсионните технологии в заводските индукционни пещи. Учените усвояват методите за предаване на целенасочена информация - те заповядват на материала какъв да стане.


Принципите за сьздаване на торсионни генератори са два:

Първият от тях се основава на една особеност на "атомите" на торсионните полета - фитоните, според която торсионното поле се нуждае от моделирането му върху много слаби електромагнитни вълни за да имаме ефективно разпространение в пространството на информацията, която тези полета пренасят. Напр. на този принцип са построен и известните генератори на торсионни полета "Церпан"- на украинския учен Беридзе-Стаховский, както и "Форпост" на А. Павленко.

Устройството "Церпан" напр. представлява две метални спирали, разположени една срещу друга, по които тече много слаб ток. Такива устройства освен това, трябва да са "калибрирани" за определени честоти, зависещи от спецификата на "Вибрациите" на самия оператор. Затова те се нуждаят от допълнителна настройка, подобно на настройката между оператора и люлеещото се махало използувано в радиестезията.

Вторият принцип за такива устройства се основава на торсионния ефект предизвикан от много бързо въртящи се материални тела. Използва се обстоятелството, че около въртящи се материални среди с голям ъглов момент, пропорционален на масата на телата и тяхната ъглова скорост, се поражда торсионно поле. Напр. въртенето на Земята е източник на т. нар. "хартманови полета", открити още през 30-те години на ХХ век, които са торсионни.

Тези полета имат специфична структура, напомняща човешката мозъчна невронна мрежа. Земното торсионно поле е един огромен естествен генератор на въпросните торсионни полета. Те могат да се използуват с помощта на специални устройства, които отклоняват, отразяват и насочват земните торсионни вълни към определени обекти, включително и хора, страдащи от определени заболявания.


От споменатите по-горе устройства "Церпан" и "Форпост" напр. се излъчват калибрирани от операторите торсионни лъчи, настроени специално за конкретния болен човек. Тези лъчи сами отстраняват причината за някои тежки заболявания като например рака, без да се употребяват някакви лекарства. Интересното е да отбележим, че с течение на времето промените в човека,   който оперира с "Церпан" или с "Форпост" налагат необходимостта от промени и в характера на взаимодействието между прибора и обслужващия го оператор. Човекът - оператор се променя, трябва да се промени сьответно и прибора, който е бил настроен първоначално за него.


През 1982 г. обаче, при неизяснени обстоятелства умира внезапно Анатолий Александрович Беридзе-Стаховский, създателят на "Церпан". Мнозина свързват тази смърт с тайнствените въздействия идващи от уреда му за лечение, който е бил прилаган дори в правителствената Кремълска болница. Не бе ли това предупреждение към хората от страна на ортодоксолните псевдо-учени, че оперирането с такива сили е опасно!


Делото на Беридзе се подема от учени, като А. Павленко и А. П. Сорочинский от Украйна, Акимов и Шипов от Москва. А. П. Сорочинский е разработил торсионен генератор, който вече успешно се прилага в топлотехниката. В сьтрудничество с българска фирма, чийто ръководител е Христо Стоянов, е построено торсионно устройство за отопление на сгради, чието КПД надвишава 100%. ..
Още информация:
1. http://www.izvorite.com/smf/index.php?topic=1343.0
2. http://www.teacher.bg/forum/Details/21386
3. http://forum.setcombg.com/
4. http://www.sibir.bg/index.php?page=displayTopic&id=4670&tid=74966


==============================================================

100 евтини печки вече греят в страната  - http://forum.napravisam.bg

Сензационният торсионен генератор се ползва за отопление, изобретателите твърдят, че има приложение във всеки отрасъл. 

Симона Дончева 

Вече 100 бройки от изобретението торсионен топлинен генератор, което отоплява няколко пъти по-евтино от тока и парното, работят из страната. Евтиното топло нашумя преди десетина дни. 

За семейство с къща 80 кв.м и месечна консумация от 2.88 Gkal топлинна енергия, цената на отоплението е от 100 до 450 лв. С генератора цената пада под 100 лева. 

"Все още не може да се каже с абсолютна точност как работи торсионният топлинен генератор, но пък ефектът е налице", казва Константин Тренчев, който е един от патентопритежателите на съоръжението. 


В "Енергоремонт" вече са изработени 80 топлинни генератора, а до края на февруари ще бъдат готови нови 100 броя. 

За да работи генераторът, се използва електроенергия, обясни пред "Монитор" един от изобретателите на съоръжението инж. Христо Стоянов. С тази енергия се задвижва водонапорната помпа, която вкарва водата в специалната торсионна глава. В нея водата се движи по спирала с много висока скорост и ниско налягане. Тогава настъпват промени във връзките и ъглите на молекулата на водата, като при този процес се отделя голямо количество топлина. 

"Цялата работа е много проста", обясни инж. Стоянов и допълни, че при преобразуването на енергията не се отделят никакви вредни емисии. 

Съоръжението може да се използва и за пречистване на басейни, без да се използват хлор или други препарати. Опитите показват, че след като водата премине няколко пъти през торсионната глава, бактериите изчезват. 

"Не е много ясно как става, но това са явления, които учените тепърва ще изследват", казаха изобретателите. Според тях съоръжението може да се ползва и за обезсоляване на морска вода, за изкуствено стареене на вина и алкохолни напитки, както и за поливни води, стимулиращи вегетационните процеси. 

Един от първите експериментални модели на топлинен генератор работи в офиса на "Деметра - Гея". 

Неясен остава и фактът, че след като водата поработи в машината РН се променя. При неутралната чешмяна вода РН е около 7, а след като тя премине няколко пъти през торсионната глава, РН се изменя на 8,8. 

Едно от местата, където се произвеждат торсионните топлинни генератори е предприятието "Енергоремонт" в Бобов дол. Досега там са направени 80 генератора, а до края на февруари трябва да бъдат готови нови 100 бройки. 

За сега цената на един уред е около 8000 лв. 

"В момента правим опити върху 4 клв/ч генератор за отопление на апартамент около 100 кв. м, обясни гл. инженер на предприятието Валери Кичев. Неговата цена ще е доста по- ниска. Уредът ще бъде с размерите на пералня, а температурата ще може да се програмира за всеки час. 

Според патента, най- важната част на торсионния топлинен генератор- термоглавата, трябва да е изработена от титанова сплав. Тя обаче е много скъпа и затова е заменена със стомана издържаща на висока температура с добри механични качества. 

Изобретението, дело на украински академик и български учени, може да работи и с други флуиди освен с вода. В "Енергоремонт" вече са извършвани и опити с изгоряло трансформаторно масло, които според участниците в експеримента дават много добри резултати. 

Предприятието "Енергоремонт" е 100% държавно. В него работят 380 човека, а ако поръчките станат редовни, ще наемем поне още 200 души, каза директорът на завода инж. Йордан Йорданов. 

Преобразуването на енергията става чрез въздействие на водата на молекулярно ниво в термоглавата на торсионния генератор. Там се създава енергийно напрежение, което поражда усукване и променя дължината на връзките и ъглите на свързване в структурата на флуида на молекулярно ниво. При този процес се отделя голямо количество топлина. След като водата излезе от изхода на генератора процесите се стабилизират и възстановяват, но тя вече е топла. 
Изобретателят Христо Стоянов: Машината няма аналог в света 

Г-н Стоянов, какъв е принципът на преобразуване на енергията? 

Христо Стоянов 

Торсионните топлинни генератори са конструирани като са използвани нови, нетрадиционни похвати и методики. Принципът на действие се основава на торсионния ефект. Той се предизвиква от много бързото завъртане на флуида, в нашия случай водата, по логаритмична крива. Водата се нагнетява с определено налягане и дебит от водонапорна помпа в специално изработената за тези генератори титанова термоглава. От това спираловидно движение се създава енергийно напрежение на молекулярните структури, вследствие на което се отделя топлина. 

В какви други области, освен за отопление, може да се използва този торсионен генератор? 

Торсионният генератор е нов вид съоръжение с широк спектър на приложение. Ето например, той може да се използва за едновременно загряване и пречистване на вода от плувни басейни. Опитите показват, че силно изразените амплитуди и молекулярното напрежение действат разрушаващо на всички физически и биологически примеси. Може също така да се използва за преработка на поливни води, стимулиращи вегетационните процеси. Има сфери в промишлеността и медицината, в които също може да се прилага. 

По-конкретно как може да се приложи в медицината? 

Ние направихме интересен експеримент преди време с един болен от рак плъх. След едноседмично лечение се оказа, че всички ракови образувания и метастази са изчезнали. Разбира се, тези опити трябва да продължат.


Преди няколко години слушах по руска телевизия за тези "торсионни полета",говореше някакъв академик/не помня името/,който каза,че един от работещите в близост до генераторите оздравял напълно и,че тепърва ще проучват тези възможности на торсионното поле.

================================================================


Енергия от нищото
Интервю с Божидар Палюшев (от Соня Гълъбарова)
      Източник : http://www.spiralata.net
Г-н Палюшев, какво е това торсионно поле?

Торсия ще рече завихряне, усукване, въртене на пространството. Явлението ни е познато от материалния свят – представете си например въртенето на течността в чаша чай, който разбърквате с лъжичка. Или въртенето на земята около оста й. Теорията на торсионните полета доказва съществуването на нов тип физическо поле, което се поражда от усукването и вихрите в пространството. То е различно от известните ни досега гравитационно, силово, електромагнитно и слабо поле. Торсионното поле не пренася сила и енергия, то има свойството да пренася информация. Всякаква – от структурата на вселената до биологичните видове.

От къде идва тази информация?

Източникът й е Световното поле на съзнанието. То има качества на човешко съзнание, но в много по-глобален мащаб. Много екстрасенси, които успяват да проникнат в него, го наричат информационна банка, колективен разум и подсъзнание, вселенски компютър.

Съществува ли такъв?

Теолозите го определят като Бог или Свети Дух. Теорията за торсионните полета е колективна, до подреждането й стигнахме няколко човека. Започнахме да я изграждаме в средата на последното десетилетие от миналия век и вече е научен факт.

Още Айнщайн е подозирал за съществуването на торсионните полета. Щом завършва своята обща теория на относителността, той започва работа по геометричната теория на електромагнитното взаимодействие, свързвайки го със свойството на пространството да се усуква. Работи до края на живота си, но не успява да я завърши. Признава пред близките си, че за този труд е хвърлил много повече сили, отколкото за теориите, които го прославят. И е убеден, че един ден това свойство на пространството да се завихря ще се използва от човечеството.

Каква е ползата от вашата теория?

Тя се роди в наши среди – Русия, Украйна, България. Синтезът й е събран в книгите ми “Физика на Бога”. От теоретичната разработка до практическото й приложение минаха само година-две. През 1993г. група учени започнаха да правят топлинни генератори за граждански цели, използвайки технологии, прилагани в руските атомни подводници. Оказва се обаче, че един от генераторите бълва топлина, без да е включен към никакъв източник на енергия. Те установиха, че генераторът е попаднал под въздействието на торсионно поле, получено вследствие на усукване на пространството и черпи енергия от него.

Използва ли се за нещо тази енергия?

Така се стигна до идеята за уникалния торсионен генератор, който може да намери приложение в медицината, енергетиката, екологията, буквално във всички области на живота. През 2000 г. компанията “Деметра-Гея 94” започна производството му. Експериментирахме го у нас в ТЕЦ “Трайчо Костов” и в един троянски завод. Стойността на топлината, получавана с него, е изключително ниска, защото енергията с която работи, идва от пространството, от физическия вакуум.

Искате да кажете, че получавате топлина от нищото?

Самият апарат представлява мощна помпа, която движи водата за отоплителната инсталация. Това е единствената механична енергия, която се изразходва. При движението си водата попада в полето на действие на торсионния генератор, той излъчва торсионна енергия, получена от завихрянето на пространството. Работниците в троянския завод, където подадохме топлина от нашия генератор, се уплашиха като видяха, че при изключена система ТЕЦ-ът им работи и топли. Спестиха се няколко тона гориво само докато правихме експеримента.

След като торсионното поле пренася информация, може ли тя да се контролира от човека?

Характерът на това поле позволява да се фиксира информацията, която носят различни химически вещества. Например антибиотик или друго лекарствено средство. С торсионния генератор можем да приемем информационната картина на антибиотика и да я фиксираме върху решетката на чиста вода. Изпита, тази вода има същия ефект като самото лекарство, без да има нужда то да се пие. Експериментът беше извършен в Украйна от руския акад. Сурочински и неговия екип.

Какво друго може да се “фиксира” върху вода?

Същият ефект с антибиотика може да се постигне и с допингов препарат. Информацията за него се пренася върху водна решетка, спортистът изпива водата, тестовете показват, че е чист, но спортните му резултати са невероятни. Така могат да се лекуват много болести, включително и рак, левкемия. Засега обаче нещата са на фаза опити, наблюдения. Те са доказали, че когато торсионният генератор облъчва болното тяло, въздейства избирателно само върху раковите клетки и ги унищожава. Здравите запазва непокътнати. Торсионният генератор има и друго приложение – за бързото стареене на виното. Френски учени вече са правили опити и доказаха, че облъченото с такъв генератор, кабернето остарява за секунди, вместо да отлежава с години.

Докъде стигнаха опитите у нас?

Идеята ми е да изградим в България научно-изследователски център, в който да привлечем не само учени, но и лекари, екстрасенси, лечители и да разработим приложението на торсионния генератор за лечебни цели.

Ако това е истина, вие говорите за революция в медицината?

Разбира се, че за това говоря. Но не само в медицината. Другата област са комуникациите. Представете си какво би станало, ако информацията почне да се пренася по торсионен път. Ще става за секунди, скоростта на предавания сигнал е почти безкрайна. Ще отпадне и сегашното централизиране на световната система за информационен обмен. Интернет ще ни изглежда тромав и примитивен и ще остане в историята. Възможно е да се създаде такова устройство, което да извлича база данни от световното информационно поле. Ако се научим да откриваме адресите на отделните информационни блокове, няма да имаме равни на себе си. Много учени вече работят върху такъв проект и съм убеден, че ще изработят и нов тип компютри. Сегашните ползват база данни, заложени от ограничения по възможности човешки ум, а бъдещите ще разполага с необятните познания на Световното поле на съзнанието.

Как екстрасенсите проникват в него?

В Световното поле на съзнанието съществуват блокове от информация с различен характер, до която обаче стигат само определени хора. Наричат ги ясновидци, екстрасенси, лечители. Те винаги влизат в досег с тези структури и черпят от там данни.

Как става това?

Учените още не могат да обяснят. Такъв феномен беше и Ванга. Тя проникваше до информационните банки и получаваше знания, които предаваше на хората. Според нашата теория прераждане няма, но душа има и тя е торсионното поле на нашето физическо тяло. Като информационна матрица душата се отделя след смъртта, съхранила натрупания опит през земното битие на човека. Вероятно това се съхранява в Световното поле на съзнанието в някакво латентно състояние. Това е друга форма на съществуване.

Ще изчезне ли човечеството?

Каквото и да направим, няма да можем да осъществим собственото си спасение при непрекъснато влошаващите се условия на живот на земята. Те ще станат съвсем неблагоприятни между 2030 и 2100 г. Вероятно човешкият род ще се самоунищожи, но не и без външна намеса.

Вярвате ли в Бог?

Религиозен съм и мисля, че в християнството е истинската духовност. Бъдещето на човечеството ще се определя от симбиозата между науката и религията. Бог е мегаинформационна система, която като цяло е непознаваема за науката. В Библията е казано всичко. И то ще стане.

За автора:
Акад. Божидар Палюшев живее и работи в София и Англия. Завършил е теоретична физика в Букурещ, носител на почетното звание академик на Руската академия на науките, преподава в института за философски изследвания към БАН и чете лекции по физика на науката в Лондонския икономически университет.Автор е на книгата “Физика на Бога”, излязла в шест части, преведена на много езици и спечелила златен медал на форума “Световни гении” в Токио. В нея той излага новата теория на торсионните полета, с която обяснява по научен път съществуването на Бога, същността на човешката душа и необятните възможности за борба с рака и други нелечими болести.
С помощта на енергия от чистия физически вакуум може да се произвежда топлина, а скоро ще бъде изобретена и нова световна информационна система, която ще смени Интернет, убеден е акад. Палюшев.
      Източник : http://www.spiralata.net

Нашата страница във Фейсбук

УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА

УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА
УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА