вторник, 5 май 2015 г.

Анетол – естествен убиец и терминатор на рака

Анетол – естествен убиец и терминатор на рака

 15 септември 2014 0 коментара

Анасонът е източник на анетол
 

Анетол с доста странен вкус, но чудодейно действие

Анетол е наричан още терминатор на рака. Всъщност анетол е органично вещество, което притежава антимикробни свойства. Направени са няколко изследвания, които категорично доказват, че веществото е мощно средство срещу рак. Установено е, че анетолът директно спира растежа на рак на гърдата по удивителен начин.Анасонът е източник на анетол
Няма вероятност след употреба на анетол раковите клетки да оцелеят. Мощното средство не позволява тяхното развитие и оцеляване във времето. Според изследванията, анетол е в състояние да накара всички клетки на рак на гърдата да стигнат до „самоубийство”. Дори при определени пациенти да не се стигне до пълното излекувани, бъдете сигурни, че средството няма да позволи разпространение на болестта.
Също така то забавя растежа на най-смъртоносната болест на 21 век. Доказано е, че анетол се бори с цитокините и по този начин успешно се справя с болестта. У нас познат източник на анетол е фенелът. Вкусът му е доста необичаен и хората се притесняват първоначално да го консумират, но след като се убедят във вълшебните му свойства, всички смущения остават в миналото.
Фенелът би могъл да се добавя към абсолютно всички ястия, които консумирате дневно. В аптеките в страната лесно се намират семена от фенел. Екстракта, който се продава, е под формата на хранителна добавка. Също така можете да го намерите на щанда за здравословни храни, той се продава и онлайн.
Друг популярен източник на анетол е анасонът. Той се използва за сладки храни, а вкусът му е чудесен. По-лесно се усвоява от организма, тъй като не дразни стомаха и най-важното – сладък е. Анасон можете да добавяте към храната си 3 пъти на ден или да го приемате под формата на напитка, която ще намерите в магазините.
Най-добрият начин да се избавите от коварната болест рак е да се ориентирате към вещества, които по един невероятен начин се борят с болестта. Анетол е точно такова вещество и оказва силно въздействие върху организма.
ИЗТОЧНИК : http://zdrave.ws


==============================================================

Анетол - естественият убиец на рака, за който никой не иска да знаете
Това съединение със странен вкус наистина е терминатор на рака!
Може да не си падате по фенела или див копър (познат още като резене), както и да не харесвате вкуса на женското биле. Но след като прочетете тази статия може би ще решите да премислите отношението си…
Тези храни съдържат мощен фитонутриент, който им придава характерните вкусове и аромати.
Но съединението прави много повече от това да придава миризма и вкус. То също така мощно се бори с възпалението. Колко мощно?
То може всъщност да предотврати формирането на рак в тялото. И ако вече имате рак, то е достатъчно силно, за да го спре да не се разпространява и да не се влошава.
То може дори да е достатъчно силно да го убие напълно.
Говорим за анетол, органичното вещество, известно заради антимикробните и противогъбичните му свойства. Сега изследванията доказват точно колко мощно е то в битката с рака.
Изследванията показват, че анетолът спира растежа на рака на гърдата. И не само това. Той също така не позволява оцеляването на тези клетки. Всъщност, в някои случаи анетолът може да накара клетките на рака на гърдата тотално да се самоубиват. Това означава, че най-малкото което той може да направи е да забави растежа и разпространението на рака на гърдата.
Друго изследване откри, че това съединение ефикасно спира възпалението и дори развитието на рак.То прави това като се бори с цитокините, познати като тумор некрозни фактори. Тумор некрозните фактори се считат за причина за хронично възпаление. Ако се оставят нелекувани, това може да доведе до заболяване.
Фенелът е добър източник на анетол. Макар че той придава странни вкусове, можете да добавяте фенел в почти всички храни, които ядете. Не ви харесва вкуса? Не се притеснявайте. Можете да намерите екстракт от семена на фенел под формата на хранителна добавка в повечето магазини за здравословни храни или онлайн.
Друг източник на анетол е анасонът. Неговият сладък, но силен вкус го прави популярен в тестените сладкарски изделия и в спиртните напитки в целия свят. Като фенела, можете да добавяте анасон в храната за вкус или да го пиете под формата на екстракт.
Без значение откъде решите да си набавяте анетол, добавянето му в храната ви е добра идея. Той ще ви помогне да снижите хроничното възпаление и може да предотврати формирането на рак в тялото ви, причинен цитокини – опасните тумор некрозни фактори.
И ако наистина искате да победите рака, не можете да пропуснете този шанс.
Според доклад, водещ лекар от Sloan‐Kettering Cancer Center открил, че има рак в напреднал стадий.
Но незабавно казал на колегите си, „Правете каквото искате - с изключение на химиотерапия”!
Това е защото лекарите знаят по-добре от всички колко опустошителна може да бъде химиотерапията. Да се чуди човек защо повече лекари не използват тази естествена алтернатива, изследвана от учен, получил Нобелова награда?!?

ИЗТОЧНИК : http://interpharma.eu/blog/
========================================
 Резене или див копър (Foeniculum vulgare), наричано още копрец, полски копър, аптекарски копър, морач, фенел, фенхел, сминд, лъжлив сминдух) е растение от рода Foeniculum (смятано за единствен вид от много ботаници) и расте в южна Европа (особено по Средиземноморието) и югозападна Азия.
bg.wikipedia.org 

Разкриха тайната на свещения тамян

Руски учени удивени от лечебните свойства на благовонната смес
Оригиналната рецепта е описана в Стария завет

Благовонната смес е неизменна част от всеки църковен ритуал.
МИЛА КУДРИНА, МОСКВА
26.11.2011

В древността го смятали за лекарство, изцеляващо редица болежки.
Тамянът се споменава още в Стария завет.
Наричат го Аромата на слънцето, символизиращ вселенската благодат. Става дума за известния на всички църковен тамян - древна благовонна смес, споменавана нееднократно в Стария завет. За нея се говори и в евангелските предания: един от тримата библейски влъхви дарява младенеца Исус Христос със смола в знак на признание на неговото божество, а от нея се изготвя тамян. Според християнските литургични традиции именно споменатото благоухание се разнася по време на всяко богослужение. Учените обърнали внимание, че от древни времена тамянът се е смятал и за лекарство, изцеляващо редица недъзи и болежки.
Провокирани от старите предания, специалистите от Института за химическа физика на Руската академия на науките решиха да разгадаят тайната на тамяна и неговите лечебни свойства, съобщи сп. „Профил”. В многобройните рецепти за приготвяне на Аромата на слънцето винаги присъства смола от дървото от рода Boswellia, което расте в Арабия,  Африка и Индия.
„Интересен е фактът, че не съществува официално признат метод за приготвяне на благовонието. Намерихме информация в интернет форумите, където
свещениците споделят своите рецепти
в тях освен смола присъства и цветен прашец”, разказва пред „Профил” ръководителят на изследователската група Сергей Стовбун. За да разберат коя рецепта е истинно библейска и оригинална, руските учени препрочели Стария завет. Каноничният текст гласи: „И каза Господ на Мойсей: намери следните благовонни вещества ­ стакта (или смирна), ониха, ароматен галван (смола) и чист ливан. Вземи от всичко по равни части и направи чиста и свята смес, която пали пред ковчега на откровението в скинията, където аз ще ти се откривам и това ще бъде велика светиня за вас...” Тоест свещеният тамян се състои не от един, а от четири компонента, обясни Стовбун. Пред учените първо стояла задачата да разберат какво именно се крие зад наименованията „стакта”, „ониха” и „ароматен галван” и „чист ливан”.
Основната трудност произтичала от факта, че заради езиковите разминавания и несъответствия в значенията, всяко наименование можело да означава съвършено различни вещества.
„Отне ни цяла година, докато изучим този въпрос, преровихме тонове медицинска литература и древни лекарски записки”, обясниха от Руската академия на науките. В крайна сметка се оказало, че чистият ливан е именно смола от тамяново дърво. Стакта е гръцкото название на благовонната смирна, която тече от стираксовото дърво, срещащо се предимно на Арабския полуостров и в Етиопия. Тя се състои от смола и дървесно лепило, което се появява в прорезите на дървесната кора. Ароматният галван представлявал гранули от застинал млечен сок от стъблата и корените на многолетните растения от семейство Ferula gummosa и Ferula rubricaulis.
Освен в Стария завет галванът се споменава и в египетските папируси. Древните лекари признавали неговите болкоуспокояващи, спазматични и диуретични свойства.
Най-много главоболия на руските физици създало веществото ониха, което в превод от гръцки означава „нокът”. „Проблемът беше в това, че тази дума има няколко тълкувания и ни се наложи да проведем сериозно лингвистично изследване, за да установим единствено вярното”, сподели Сергей Стовбун. Учените достигнали до извода, че ониха е
черупка от спираловидна раковина
на особен вид мекотело, което обитава Червено море. При изготвянето на библейския тамян черупките се стриват в дребен прашец.
Учените взели равни части от четирите компонента и пристъпили към изготвянето на чудодейното благовоние. Всички съставки били доставени от ареалите на техния исторически произход. Получената смес била изпробвана върху животни.
Физиците заразили плъхове с перитонит
и ги разделили на две групи по 10. Първата била окадявана 15 минути с тамяна и 9 от животните оцелели. Гризачите от втората група, която не получила от благовонната смес, умрели до един. Резултатът поразил учените – библейското благоухание се оказало мощен имуномодулатор.
Физиците се заели с разгадаването на чудесните свойства на тамяна. Оказало се, че в нагара от получената смес се съдържат частици, всяка от които с размер един или по-малко микрона. Когато обаче учените разгледали под микроскоп всеки един от компонентите на благовонието, установили, че там няма толкова малки частици. Това означавало, че тайната на лековитото действие на тамяна се крие в неговата рецепта – при смесването на отделните вещества се получавала еднородна маса със съвършено различни свойства. Именно в тях са заложени два фундаментални принципа, обясняващи необикновените качества на тамяна.
Първият принцип е физичният. Според него аерозолите и димът, състоящи се от частици с размер от микрон или по-малко, могат много дълго време (цяло денонощие) да „висят” във въздуха. Така се създава
режим на постоянна инхалация
която има лечебен за организма ефект. Вторият принцип – медико-биологичният, гласи, че споменатите миниатюрни частици притежават способността безпроблемно да проникват в алвеолите на белите дробове, за сравнение по-крупните частици просто се сблъскват със стената на трахеята. Веществата попадат в кръвта именно чрез алвеолите, така че вдишването на свещения тамян е равносилно на венозна инжекция, при която лечебното вещество мигновено започва да действа.
Как в древни времена са получили толкова високотехнологично вещество? Та биологическите свойства на аерозолите със субмикронни размери на частиците бяха открити едва в края на миналия век, а Старият завет е писан между XIII и I век Пр. Хр. Руските учени са категорични, че подборът на компонентите на свещения тамян не е случаен и е дело на хора с непостижими знания в областта на биологията, физиката и химията.
В наши дни

 
Добавят лавандула и розово масло

В наши дни почти никой не спазва оригиналната рецепта на тамяна, описана в Стария завет. В благовонната смес за кадене свещениците добавят по своя преценка най-различни смеси и съставки. Те могат да съдържат както смоли, така и благовонни масла като розово и лавандулово. Тамянът може да се ароматизира и със синтетични вещества. Качеството на благоуханната смес определя продължителността на действието є. Всеобща заблуда е, че при каденето тамянът трябва да гори, доказано е, че най-наситен аромат се получава, когато сместа се топи.

ИЗТОЧНИК  : http://www.monitor.bg

Нашата страница във Фейсбук

УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА

УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА
УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА