вторник, 12 декември 2017 г.

Ети Лозанова от софийското село Герман

Има хора, които не вярват, че човек, обречен от неизлечима болест, може да се вдигне на крака и да продължи пълноценно живота си. Все още такива случаи звучат като легенди и се смятат за чудо. Но преживяванията на Ети Лозанова от софийското село Герман са повече от реалност. 

Дори лекарите, които са я лекували, не могат да повярват, че е жива и е оцеляла след страшната диагноза, която й поставят – рак на дебелото черво. Всъщност самото й лечение се оказва доста по-страшно и от коварното заболяване. Зареждат се една след друга операции – коя от коя по-сложна и тежка. Изрязват й половината от червата. Подлагат я на поредица от химиотерапии, следствие на които получава увреждания на костите и белия дроб. 

Към палитрата от диагнози на нейно име се добавят и белодробен енфизем, астма, коксартроза. От процедурите получава изгаряне на очния нерв, получава и тромбофлебит. Стига до 100 процента инвалидност. И като капак се оказва, че из тялото й са плъзнали метастази на рака. 
Лекарите вдигат безпомощно ръце и се предават, признавайки си, че повече нищо не могат да направят за нея. 

Така тя е отписана от света на живите.Въпреки че едва се държи на краката си, жената се захваща сама да си приготвя храната. Всеки ден тя си замесва хляб от пълнозърнесто брашно и слага на трапезата си само домашни продукти – месо от домашно отглеждани животни, мляко от селските крави, плодове и зеленчуци от собственото си стопанство... И днес се подписва с двете си ръце и уверено твърди, че „борбата да оцелееш след такива премеждия е свързана само и единствено с храненето“. И с много труд – добавя още препатилата българка. Труд, който е нужен да си приготвиш сам всичко, каквото ти е нужно. 

Ети споделя, че тайната на нейното оцеляване се крие в строгия й режим на хранене и точното му спазване. 
Сутрин за закуска жената приема 5 различни неща. Първо, взима на гладно 1 с. л. сусамов тахан. След това пие отвара, приготвена като 20 листа от индрише се варят в половин литър вода, след което към нея се прибавя 1 к. л. мед и лъжичка ябълков оцет (естествено, домашно приготвен). После взима по 2 с. л. сироп, приготвен от плодовете на черния бъз (в „Десант“ преди време подробно описахме начина на получаването му). При по-леки случаи тя съветва да се взима по 1 лъжица от него. 

Идва ред на специално приготвен червен лук. Той се нарязва наситно и се намачква добре с оцет (за една доза се използва една третинка от главата). Взима 1 с. л. от така обработения лук, смесена с 1 с. л. мед плюс 10 капки клеева тинктура и 1 с. л. ябълков оцет. За подобряване на вкуса долива и малко отвара от лайка. Накрая пие чай от цикория, като вари билката в 150 г вода, като прибавя към него и малко ленено семе. 

На обяд леля Ети си приготвя специална здравословна салата, която наистина изисква да й се отдели доста време, докато стане готова за консумация. Първо, взима глава червено цвекло, като ползва от нея за една салата примерно само една трета. Настъргва я и изтисква сока. Взима 2-3 с. л. от него и ги изпива. Нарязва ситно кромид лук и го задушава в зехтин. Към него прибавя и настърганото червено цвекло, от което вече е отделила сока. 

Всичко това се прибавя към предварително настъргана половин ряпа и 1 морков. Салатата подправя с дресинг, приготвен от 3-4 настъргани скилидки чесън, смесени с ябълков оцет и зехтин. Отгоре наръсва с лимонов сок. Преди това на гладно изпива още един чай от цикория. Тук леля Ети изрично подчертава, че настъргването на зеленчуците не трябва да става с метално ренде, а е добре да се използва порцеланово или в краен случай пластмасово. 

Към 17-18 ч. жената пие по 1 чаша прясно мляко, в което е добавен сокът на 1 лимон, 1 с. л. домашен ябълков оцет, 15 капки клеева тинктура, 1 к. л. зехтин и 1 скилидка чесън. 
Вечерята отново започва с изпиване на гладно на чай от цикория. След което задължително се яде само и единствено от млечния еликсир по рецептата на проф. Мермерски. Ети Лозанова го прави като към 1 бурканче кисело мляко (което тя си приготвя сама от домашно прясно мляко) прибавя 1 ч. л. ябълков пектин, 2 с. л. орехови ядки, 25 капки клеева тинктура, 1 с. л. мед и малко предварително сварено ленено семе. По-рано е слагала и канела, но след като завинаги се е отървала вече от високото кръвно, я избягва. 

Източник : http://www.desant.net/show-news/27023

Нашата страница във Фейсбук

УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА

УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА
УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА