неделя, 1 март 2015 г.

Пострадали от ваксини - хора от ФБ




    •        
      Ваксина срещу морбили
       
       едва не умори детето ми
       
       

      Потрес! Майки отказват имунизации, глобяват ги с 200 лв.

      Автор: "Ретро"
      ДатаИЗТОЧНИК : http://pik.bg
      Ваксина срещу морбили едва не умори детето ми
      Майка съм на момиченце на една годинка. В детската консултация ме задължиха да го имунизирам срещу морбили. Детето тежко понесе ваксината и се разболя. Вдигна температура 40 градуса, обезводни се, започна да губи съзнание. Трима доктори 10 дни се въртяха около него, докато се разбра ,че с ваксината изкуствено сме го заразили с морбили. Едва спасихме моята Мария. Оттогава отказвам всякакви ваксини на детето ми. Същото вече правят и другите майки в града, които се обединиха в сдружение срещу опасните имунизации. Заплашиха ни с глоби от 200 лв. Отвърнахме, че в името на живота  и здравето на нашите деца ги платим. Тогава поискаха нотариално заварени декларации за отказа ни. И ни уведомиха, че щом сме такива бунтарки, няма да приемат децата ни в градина, нито в училище. България е член на ЕС и затова проверихме Европейската конвенция за правата на човека. В нея изрично е записано, че нито едно лице не трябва да бъде подлагано на лечение или манипулация без негово съгласие. Затова ще съдим държавата за погазване на правата ни.


      Екатерина Велева, Димитровград
      Ivanka ChobanovaДа, да.. ще разкажа.Детето ми имаше проблем със сърцето ,който израстваше просто бурно.Забелязах,че след всяка ваксина,сякаш се смалява.От розовото и хубавичко бебе нищо не оставаше.Педиатърката се държеше зле,като и казвахме.По програма Z 001 за детското здравеопазване намерихме педиатър-кардиолог и временно бяхме много доволни.Не мисля,че лекарката го направи нарочно.Просто беше убедена,че противогрипната ваксина Меди-524 ще бъде от полза за детето в случая.Убеди ни,че въпреки описаните противопоказания,много рядко се случват проблеми и че ползите от тази ваксина са безспорни.За капак наше близко дете с белодробен проблем също беше в групата и се чувстваше много добре.Решихме да се доверим,тъй като до този момент всичко вървеше като по масло.И така сложихме ваксината на 5 части.Беше вече време да се поставя МПР.Аз отлагах и обяснявах на джипката при която се налагаше да се завърнем,че е пролетен период и мисля,че не е подходящо да се натоварва имунната система.Тя ми обясняваше,че тези ваксини са напълно съвместими и не било проблем.Накрая предизвиках консулт между нея и другия лекарски екип.На мен ми обясниха,че трябва да мине поне месец от поставянето на противогрипната ваксина.А бяха минали 15 дни.Когато казах на джипито,тя ми се тросна и ми каза,,Ти ли знаеш,или аз знам",,Учила съм за то ва 8 години."Реших,че аз нещо не съм разбрала.Поставихме МПР.Това беше последния път, когато се доверих на лекар заради неговата престилка.След !0 дни получихме уртикария,Синдром на Квинке и АБКМ .Когато го заявих,първоначално ми казаха,че не възможно да е от ваксините.Минали били 10 дни...

    • Искате да разберете за поредното безобразие по нашенски? Представям ви го: От листовката (КХП) на проба Манту - ППД Туберкулин Мамалиан, с последна редакция, която е качена на сайта на Изпълнителна агенция по лекарствата, липсва цяла страница текст и познайте: точно нежеланите реакции ги няма, те се отбелязват в точка 4.8. А в документа липсват точки от 4.6 до 5.2!
      Отделно от това, във ВСИЧКИ листовки на българските ваксини НЕ са описани повечето нежелани реакции, включително и най-вече най-тежките. Вместо тях в част от листовките е изписано "и др.".
      Е, колко точно мислят за здравето на деца и големи нашите експерти и чиновници, след като на лекари и родители се отнема правото да знаят какви са сериозните нежелани реакции от тези ваксини, а трябва да се задоволят с "и др."?
      А в листовката на проба Манту с последна редакция няма съвсем никакви описани.
      Уважаеми журналисти, искате скандал, искате повече читатели и зрители, искате материали за разследваща журналистика? Ами ето! Защо обаче, когато стане дума за ваксини, всички в България се правят, че всичко е наред? Не, не е! Съвсем даже!
      Затова сме стигнали дотук - защото тези, които се опитват да променят нещата към добро и да говорят за проблемите, разни субекти ги изкарват "луди", "необразовани", "невежи", "глупави", "конспиратори", "сектанти". Кой е глупавият, питам?
      http://www.bda.bg/images/stories/documents/bdias/ss8659.pdf

    • Светла Пенкова И аз се натъкнах на една редакция на ваксината срещу МПР. Когато случая с нашето дете стана публичен ( в края на 2012), изведнъж в май 2013 от нежеланите реакции отпадат енцефалит (с който ние бяхме диагностицирани), както и че на деца под 12 месеца не трябва да се поставят (това, което твърдим, че е поставена по-рано). Чудно на каква база ги премахнаха от листовката.
    • Radostina Eveto Mihailova Когато детето ми изпадна в кома,чак след два дни дойде жена от ХЕИ,пита туй онуй и толкова.Продължиха да ваксинират и други деца натръшкаха,едното беше 15 дни с тежка алергия в болница.После си признаха,че ваксината ДТК е проблемна,спряха имунизациите,накрая я смениха с ПЕНТАКСИМ,някои родители започнаха сами да си купуват ваксини от аптеките или от чужбина.Е бих казала има една приказка-след дъжд -качулка,след сватба-булка.Кой гарантира какво има в ампулата?Ако е объркано нещо,последствията ги носим ние.
  • Irina Slavcheva Аз не съм нито химик, нито доктор. Мога само да споделя, че имах нормално дете до 21 месеца, когато след поставянето на Пентаксим и Аваксим, в рамките на 3 месеца от детето ми не остана нищо. Компетентните изказвания, че такива неща си се случват просто ей така и няма никаква причинно-следствена връзка отдавна не ме интересуват. Дано хората да се информират и да не допускат да им се случи това, което се случи на мен и на много други хора като мен.



    • Alexander Stefanov Седмица след Пентаксим - тежък атопичен дерматит и АБКМ, а и други алергии, а след МПР според мен си промени поведението, което тогава отдадохме на раждането на сестра му, но в крайна сметка го диагностицираха с ГРР - аутизъм. А сега се оказва, че има и средно увреждена на слуха, което откъде и кога се е получило - идея си нямаме...

    • Ralitsa Hristova-Rafailova Дъщеря ми , която сега е на 9 има дерматит. Предполагам , че се получи малко след пентаксим

    • Milena Dormusheva Дъщеря ми разви АД след ваксина п/в морбили поставена в 13-ия месец.Няма наследствена обосновка поне 4 поколения назад.Започна с разразяване на сгъвките на крачетата и АД се проявява както с обрив по цялото тяло, като при болни от морбили,ситни мехурчета с жълтеникав връх, цепки с течаща плазма и кръв от сгъвките.Непоносим сърбеж и сухи участъци.Изцяло сме на хомеопатично лечение и сме много доволни.

    • Kremena Georgieva На около 19 ден след раждането (има ваксините от родилното) се появиха пъпчици и сухи и груби места по личицето и най-вече скулите. Отдавах го на бебшко акне, тогава и идея си нямах, че ваксинит емогат да причинят нещо лошо. След имунизацията на един м...Вижте още

    • Кристиан Симеонов Нашето не е точно астма, но най-силно го оприличавам, защото нямам намерение да я водя на някой друг касапин да проверява какво й е точно. Ние с малката пострадахме тежко след Пентаксим ваксина и сме приковани повече от 1001 нощи към инхалациите (а не към урбазона, медрола и т.н.) с риск от респираторен стридор (посиняване и задушаване в рамките на броени минути). След прочитането на 40 случая подобни на нашия и мнението на световни експерти от цял свят се успокоихме, че проблемът не е в нашата небрежност или генетична обремененост, а е в конкретната ваксина, поставена при несъответствие с конкретното състояние и болничен хистерезис на детето.

    • Григорова Станислава Непоносимост към кравето мляко - въпреки, че ни освидетелстваха така, детето ми няма такава непоносимост. Някакъв вид алергия е според мен. Мисълта ми е, че много често изобщо лекарите не знаят какво е и насочват хората в погрешна посока, изписват безсмислени лекарства, диети и тн....

    • Ели Палакарчева АД много остър,след поставени 2 ваксини едновременно на 2 м.възраст. ЛЛ разбира се отрича връзката. Продължи да си поставя следващите въпреки силните обриви. Докато аз не казах СТОП. Тогава каза че ме подкрепя?! За съжаление не бях информирана,доверявах се сляпо,и вярвах,че медицината е за да лекува...не да разболява. Но,уви.

    • Elisaveta Petkova И при моя син се появи АД от 2-ри месец и задъхване и посиняване ,което от както не бием ваксини не се е получавало вече.

    • Ivanka Chobanova Алергия към белтъка на кравето мляко след МПР.Детето имаше проблем със сърцето.Израствахме го.След това всичко се върна назад.Сега уж излизаме от тази ситуация.Нищо няма направено за тези случаи и това е.А инак като отворят едни усти..

    • Ivanka Chobanova Връзката се призна,но не еднозначно.Въпреки,че се знае ,че е така притискат лекаря и ни развалиха отношенията.

    • Емили Емилова След ваксината за морбили сина ми се обрина след 15 дни,след 3,4 дни обрива по тялото изчезна,но на бузките на лицето не.Педиатърката отрече връзката с ваксината естествено,но ние като родители сме 100 % сигурни,че това е причината за обрива по лицето,който ту се появява,ту изчезва.

    • Irina Slavcheva На 21 месеца детето ми имаше речников запас от около 30-40 думи. Имаше безупречен очен контакт и дори проявяваше чувство за хумор. Бяха му поставени наведнъж 2 инжекции с ваксини - Пентаксим и Аваксим 80. Последва постепенен и пълен регрес в развитието на детето в рамките на 3 месеца. Първо изчезнаха думите, след това интересът към околния свят и накрая и очният контакт. Детето ми е с множество алергии тип 3 към храните и с най-висока към яйчния белтък и краве мляко, както и с много други недобри показатели от изследвания.

    • Лили Неделчева След поставяне на ваксина през 2и мес се сдобихме с алергия. ЛЛ не се трогна и продължи да ваксинира детето и през 3и мес. През 4я мес вече ни каза че е АД, но пак си го боцна...( а аз толкова наивно и вярвах на предположенията, че е заради това, че е ...Вижте още

    • Славена Стоянова След пентаксим на 3тия месец, седмица след поставянето се прояви АД. Минаха няколко месеца в лутане и мазане, докато се установи и АБКМ. Личната не коментира никаква връзка между ваксина, АД и АБКМ. Дори не каза, че не трябва да му се слага друга ваксина, докато има обострен АД. След 3тия месец не съм слагала повече ваксини.
    • Nikolina Ilieva След ваксина МПР обринахме по цялото тяло! Детето промени настроението си,отказа да яде,вдигна лека температура! ЛЛ каза,че няма как да обрине след 15 часа,а трябвало по-дълъг период,за да може да каже,че е от ваксината,но аз като майка знаех,че нещата...Вижте още
    • Reni Kostova Понеже искам да следя публикацията с тая анкета, вместо да кажа нещо безмислено, може ли да изразя тоталното си възмущение от харесванията под споделените проблеми със здравето на децата!
      Иначе мрънкаме, че антиваксинистите били наричани ненормалници.
      ...Вижте още
    • Ogi Gotz Iskate pravo na izbor i zasto v BG vaksinite sa zadalzitelni? Za vas v BG sa zadalzitelni zastoto vaste mili upravnizi vi znaqt 4e ste poslusni zaspali krotki ovze.Te ne vi uvazavat izobsto i vi pravqt na idioti..A posle se 4udete zasto ima autizam,bezplodie,homoseksualizam i t.n.Postavqite si redovno vaksinite i badete opitni misozi za gospodarite na NWO
    • Kami Asenova Reni, в случая лайковете са по-скоро че хората са прочели коментара и изразяват съпричастност. Няма човек, който да лайкне такъв коментар по друга причина.
    • Елеонора Маркова АД след втори прием на Пентаксим. Не беше тежък, с помощта на хомеопатията детето се справи. Петиатърът естествено отрече връзка, но докато не се оправи детето не натиска за ваксини. Естествено, така и не продължихме да ги слагаме. Вече няколко месеца след като кожата се изчисти продължавам всяка сутрин да я следя за обриви. Беше ужасно!
    • Valentina Misheva никога няма да разбера дали лимфангиом, който се появи на нослето на едномесечното ми бебе, беше свързан с ваксини - тогава не знаех нищо по въпроса за възможните странични ефекти на ваксините (и "услужливо" никой от многото посетени по проблема доктори не повдигна тази тема пред мен, дори само като опция). Но ясно си спомням по повод появилия се лимфангиом един лекар от 3-та градска, към който ни беше насочила тогавашната педиатърка и който с подозрение ни попита дали "така ни учат" на курсовете за родители - да слагаме всякакви ваксини (и наистина така беше, прилежно си записвах всички, и допълнителните - да не изпусна някой ден нещо...). Това понеже ме чу как питам педиатърката "А кога може еди-коя-си ваксина (не от календара)". И тогава и двамата ми казаха - "Не бързай толкова, сложи задължителните, после ще видим" - имаха предвид явно нещо.
    • Galina Daskalova Aлергия при едното от близначетата ми.Поставихме първият Пентаксим на 2 год и 2 месеца,поради факта,че се родиха недоносени,и по преценката на педиатърката.Първото чрвено петно се появи 2 часа след убождането-или поне тогава го видяхме.През следващия ден на различни места започнаха да излизат все повече петна.Педиатърката ни предписа няколко хомеопатични препарата,но на втория ден и пламнаха целите крачета и гърба.Оправи се,от тогава 2 пъти Комисията по освобождаване ни отлагат с по 3 месеца,въпреки ,че в листовката изрично е казано,да не се слага повече.Иначе,педиатърката ни изпрати с диагноза-тежка алергична реакция след поставена ваксина.

Ето и моя случай с ваксината срещу морбили, нейната "ефективност" и последствия:



Нашата страница във Фейсбук

УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА

УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА
УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА