сряда, 7 февруари 2018 г.

Всяка болест е изписана на лицето

Свързано изображениеСигнали за болести на вътрешните органи се появяват по кожата, в някои случаи едновременно с началото на болестта, а в други - много преди появяването на самото заболяване, което позволява своевременно да се вземат превантивни мерки.

25 признака, които са безусловно потвърдени от медицинската практика:  - Наличието на много напречни бръчки на челото (чело като хармоника), с навика да повдига като че ли учудено веждите си е признак за склонност към алкохолизъм. 

- “Горчива” резка между веждите (особено в комбинация с плътно стиснати устни) говори за това, че човекът страда от продължителни хронични болки. 

- Блестящи очи, леко изпъкнали, които привличат погледа и те карат да си загубиш ума по тях - са признак за заболяване от гуша. 

- Оцветената в жълто склера на очите говори за проблеми с черния дроб. 

- Дълги, извити, красиви мигли - показват белодробни проблеми или принадлежат на хора, предразположени към белодробни патологии и астма. 

- Торбички и тъмни кръгове под очите имат хора с болни бъбреци или пикочен мехур. 

- Повишеното окапване на косата - симптом на драстично намаляване на имунитета, след или на фона на сериозно заболяване. 

- Анемично, безизразно лице, като мимиката на лицето не съответства на случващите се събития, е симптом за тежко психично заболяване, особено шизофрения. 

- Покрито с много бръчки лице, дори и при млади хора - показва ендокринни нарушения. 

- Червени венички в склерата - сигнал за нервна преумора или хронична умора. 

- Еластична изпъната кожа на лицето - знак за здраве. А повяхналата говори за преждевременно остаряване на кожата. Това става при заболявания, свързани с обмяната на веществата и със стомашно-чревния тракт.

- Общо подуване на лицето - болно сърце. 

- Безжизнен тен на лицето, “смъкнато” надолу лице - знак за развитието на туморни заболявания.  - Капилярна мрежа по бузата - сигнал за повишено кръвно налягане и склонност към инсулти - апоплектичен тип. 

- Лека светла пигментация по лицето на жена - признак за бременност.

- Появата на жълто-кафяви пигментни петна по лицето говори за бъбречната патология. 

- Розови или червени бузи и синкави устни - митрален порок на сърцето.

- Синеещо бледо лице - симптоми на анемия или белодробно заболяване. Восъчна бледност - знак за туберкулоза. 

- Кокетливо притворени устни - признак за наличието на аденоиди, синузит. 

- Отпуснати ъгли на устата и очите - външната проява на депресията. 

- Долната устна се смалява за сметка на горната, която се увеличава - признак на онкологично заболяване. 

- Сухи устни с ранички в ъгълчета са сигнал за гастрит или язва на стомаха. 

- Чупливи косми на косата - обменен дефицит, дефицит на витамини. 

- Мазна коса - признак за ендокринни проблеми, заболявания на стомаха и червата. 

- Характерни кафяви петна - “меча” кожа в ириса - знак за предразположеност към рак. 


Промени в кожата при болести на сърцето  - Доста сигурен признак за диагностика на евентуален инфаркт на миокарда е нарушаването на чувствителността, до изтръпването на кожата между брадичката и долната устна.

- Ако преминем по-нагоре в тази зона, наличието на дълбоки бръчки между устните и носа подсказва за дефект на сърдечната клапа, който обикновено е с ревматичен произход. 

- Следва да се отбележи, че започващата сърдечна недостатъчност се проявява чрез периодично повтаряща се цианоза на устните. Появата й изисква спешни мерки, за да се нормализира хемодинамиката. 

- Един от важните признаци на повишено натоварване на сърцето и кръвоносните органи е дълбоката и удължена бръчка между носа и устните, изразена и от двете страни. 

- За невроза на сърцето показва тясна задна част на носа. Червеният и изгърбен нос с изпъкнали вени на кръвоносните съдове показва сърдечна патология, придружена от високи нива на кръвното налягане. Ниското кръвно налягане често се проявява чрез синьо-червен цвят на носа. 

- За болести на сърцето говорят и крилцата на носа със синьо-червен цвят. 

- Слепоочието - важна диагностична област, която посочва сериозността на процесите, които протичат в организма. 

Изпъкналата под кожата темпорална артерия, с ясно очертани резки контури, съчетана с периодично почервеняване на лицето, показва рязко повишаване на кръвното налягане с възможно проявяване на хипертонична криза. 

- Състоянието на темпоралната артерия, както е описано по-горе, заедно с пребледняване на лицето показва склероза на мозъчните съдове, утежнена от високо кръвно налягане от бъбречен произход.
 Източник : blitz.bg

Нашата страница във Фейсбук

УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА

УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА
УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА