четвъртък, 5 март 2015 г.

Спрени от производство ефективни български лекарства...

1. ЗАСЛУЖЕНО ЛИ БЕШЕ ЕЛИМИНИРАН ОТ ТЕРАПИЯТА - ИЗТОЧНИК http://www.zovzaistina.com
Отнася се за амидофена (амидопирина). Той е едно от най-добрите температуропонижаващи средства. Като такъв е прилаган повече от петдесет години. Температуропонижаващото му действие се дължи на временното потискане върху терморегулаторния център. В резултат на това периферните кръвоносни съдове се разширяват и отдаването на топлина се усилва. Притежава и обезболяващ ефект. Последният се дължи на повишаване на прага на болковата чувствителност на таламуса (структура в мозъка). В резултат - затруднено се възприемат силните периферни болкови импулси. При разширение на периферните кръвоносни съдове слабо се понижава кръвното налягане. Така, че амидофенът е много подходящ за овладяване на висока температура при хипертоници. Освен това амидопиринът намалява пропускливостта на капилярните стени, действа противовъзпалително и противоревматично. Основни негови индикации - на първо място трудно повлияваща се висока температура, невралгии, ишиас, неврити, мускулен и ставен ревматизъм, главоболие, мигрена. Вярно е, че при диабет е противопоказен, че в големи дози създава условия за отоци, особено при сърдечни заболявания, че при продължителна употреба може да доведе до понижение на броя на левкоцитите (левкопения). Много рядко може да доведе до пълно потискане на белия кръвен ред (агранулоцитоза). Ето защо при хора с кръвни заболявания е противопоказен. Интересното е, че аналгинът е от същата химическа група, към която принадлежи и амидофенът и той води до същата потиснатост на белия кръвен ред, но все още се прилага. При продължителна употреба както на амидофен, така и на аналгин трябва да се следи кръвната картина. Амидофенът съществуваше под формата на таблети за деца и за възрастни, на сироп, свещички и прах. Сега единствено от прахта могат да се направят и комбинираните препарати пиранал и анапирин, които са отлични температуропонижаващи, болкоуспокояващи и противовъзпалителни средства. Амидофенът може да се комбинира и с други температуропонижаващи лекарства като парацетамол и неговите производни, с аспирин и ибупрофен. Разбира се, това се прави, когато температурата е много висока и не иска да се понижи само от прилагането на един препарат. И накрая, децата понасяха много добре неприлагания вече амидофен.
Иван УЗУНОВ,
социален клиничен
магистър-фармацевт

Рецепта при ГРИП и КАШЛИЦА на билкаря МИХАИЛ СТОЙЧЕВ

"Здравейте,
Искам да споделя една рецепта за лекуване на грип , кашлица , настинка, рецепта № 2 .Лекувам вече 7 години цялото си семейство.
Много е ефикасна и не използвам антибиотици . Тя сваля и температурата. Рецептата е на билкаря Михайл Стойчев, а билките си набавям от магазина за билки.
Ще се радвам ако ми се доверите и изпробвате рецептата за да се уверите сами от ефекта ."
Добринка Терзийска това ще рече ,че от трите билки се вземат по едно пакетче, но да са еднакви грамажи.Аз си правя сутрин от чая за цял ден и го държа в хладилника,преди да го пия леко го затоплям.Когато съм много зле първият ден пия двойна доза.За деца до 5 години дозата е 1/2 .В рецептата се казва да си пие с билката ,но аз си го прецеждам.Ако нещо не ви е ясно пишете ми.
 Добринка Терзийска да точно както го описват,залива се със студена вода ври 2-3 минути и се запарва 30 минути.За целият ден 3-4 чаши си правя сутрин .
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
 !!!  ВНИМАНИЕ - БИЛКАТА ДРАКА Е СИЛНО ОТРОВНА И ДОЗИРАНЕТО СЛЕДВА ДА Е МНОГО ТОЧНО . АЗ ЛИЧНО НЕ БИХ ДАВАЛА НА МАЛКО ДЕТЕ без консултация с фитотерапевт !
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Книгата се казва 21 ИЗПИТАНИ РЕЦЕПТИ на Михаил Стойчев
 I-18492
СТОЙЧЕВ, Михаил
[ДВАДЕСЕТ и една] 21 изпитани рецепти / Михаил Стойчев. - София : Феномен,
1992. - 31 с.. ; 13 см
Офс. изд.. -
5 000 тир
4.90 лв.
615.322(083.1) +
С82
6390 /93
Номер на БО в БД - 17474











Нашата страница във Фейсбук

УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА

УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА
УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА