четвъртък, 19 март 2015 г.

Димков и други билкови рецепти

Лечение на ТУМОР В МОЗЪКА според Петър Димков

In Билколечение и народна медицинаРакови и тумурни заболяванияя. Рецептите на П. Димков on November 4, 2008 at 6:15 pmИЗТОЧНИК : https://designlamqta.wordpress.com
Доброкачествен тумор се нарича появяването на нова тъкан, която нараства постепенно и не изпълнява никаква служба, нито причинява особена вреда. Има тумори по кожата, костите, мускулите, в различни органи и т. н.

Злокачественият тумор
 също се образува в различни места на тялото, разраства се и разрушава здравите тъкани и органи на човека, като често дава разсейки (метастази) в други органи и води до изтощение и смърт.
Причините и за двата вида тумори са все още неизяснени. Предполага се, че се развиват при дразнения — механически, химически, при вирусна инфекция и др., също и като последица на лош удар или травма. Изказват се предположения и за наследствено предразположение.
Тумор на мозъка
Мозъчните тумори (доброкачествени и злокачествени) са сравнително чести при децата, дори и през първата година на живота им.

Причини.
 Мозъчните туберкули, които засягат малкия мозък, сифилитични мозъчни образувания (гуми), които могат да протичат под формата на мозъчен тумор, тежки наранявания на главата, станали при раждането или след него, кучешка тения (ехинокок) и др.
Признаци. Силно главоболие, повръщане, виене на свят, психични смущения, трайна неразположеност, нежелание за игра, душевна невъзбудимост, сънливост, която в края може да премине в изразена унесеност. Понякога болестта дава и общи конвулсии, подобни на епилептичните.
Предсказание. Заболяването е много сериозно. При първите признаци да се потърси специализирана лекарска помощ.
Лечение. Болнично. Народната медицина препоръчва общо засилване на организма.
I. Ако детето не суче, сутрин, обед и вечер 10 минути преди ядене да му се дават по 1—2 чаени лъжички (според възрастта) сироп от трионче (алое арборесценс) — на десетина зелени листа от него с общо тегло 200 г се махат бодлите, смилат се на каша, прибавят
се 2—3 коренчета от ранилист, нарязани на ситно, и по 200 г малага или чисто натурално червено вино и чист пчелен мед; всичко това се вари на водна баня 1 час и веднага се прецежда. Държи се на студено, за да не вкисне.
II. Пет минути след сиропа да се дава 1 чашка от 25—50 г (според възрастта) хладка отвара от агримония, борови връхчета, широколистен живовляк (листа), жълт кантарион, невен (листа), пача трева и цариче — по 50 г от всяко. От тази смес 2 изравнени супени лъжици с прибавка на 1 изравнена чаена лъжичка червена хвойна (зърна) се запарват с 500 г вряща вода и захлупено, се вари на тих огън 10 минути; като изстине, се прецежда. Пие се с мед и лимон по вкус.
Диета. Вегетарианска, млечно-растителна храна с повече плодове (винаги добре измити, защото се пръскат с отровни химикали) и зеленчуци или обикновена храна без свинско, говеждо и консервирани меса и риби. Люто, алкохол и тютюн — не (да не се пие и пуши в стаята на болното). На първа закуска да се изпива по 1 чашка от 100—150 г боза или плодов сок, в които от вечерта е киснало парче от 5—10 г хлебна мая, сутринта се разбърква и се пие. Един час след закуска може да се даде втора закуска — по желание. Преди обяд и вечеря като аперитив да се изяжда без хляб 1 глава печен кромид лук без захар, смачкан на кашица. На обяд заедно с другата храна (винаги придружена от любимата салата на детето) може да се изяжда и по 50—100 г младо агнешко месо, телешко, птица или прясна риба (речна или океанска). На вечеря — винаги безмесна храна: кисело мляко, зеленчукови и тестени ястия, сварени повече на каша или пюре, и компоти с леко препечен хляб. След ядене да се взима по 1 чаена лъжичка бъзов мармалад с малко мед.
III. Два часа след ядене да се изпива пак 1 чашка от 25—50 г отвара от агримония и пр. (вж. точка II).
IV. Вечер преди лягане да се прави 1—2 вечери подред топла (37°С) клизма със 150—500 г вода или чай от лайка (според възрастта на детето), последвана през вечер от парен компрес на болното място — главата, с торбичка от тънко хасе, напълнена с търпимо горещ ечемик (предварително опитан на собствената буза), варен 10 минути, за да може да се използува 2—3 вечери подред, и след него — налагане на цялата глава с „шапка” от тънко хасе, стигаща до раменете и напълнена с пресен селски хлебен квасец (гъсто забъркан отпреди 4 часа, за да тегли по-добре), засилен според годините на болното дете или с 2—7 супени лъжици кестени, настъргани на ситно заедно с корите им, или пък с толкова супени лъжици пресни млади корени от полски бъзак, счукани в дървен хаван на каша. Отгоре се слага вълнена шапка, едновременно съчетана с торбичка от хасе, широка 10 см и дълга според дължината на гръбнака, напълнена със същия квасец, засилен с 5—15 сини сливи (за компот), смачкани без костилките, а на корема — компрес от две хасени парчета, натопени в топъл чай от лайка, отгоре — сухо парче и вълнен пояс; държат се цяла нощ или докато много досадят. През вечер главата се налага с цяла „шапка”, напълнена с топла лапа или от ориз — 100—200 г с прибавка на 15—30 сливи, смачкани без костилките, и 1—3 чаени лъжички ленено семе, или от брашно, сварено с 300—600 г вода, гъсто като тесто, засилено със сини сливи, както оризът, с прибавка на малко леко препечено царевично брашно (за отнемане на излишната влага на лапата); на гръбнака се поставя торбичка със същата лапа, засилена с 5—15 сини сливи, смачкани без костилките, едновременно съчетани и с коремен компрес, както по-горе; държат се цяла нощ.
V. Сутрин 1—2 часа след закуска е най-добре да се направи цяла топла баня (37°С за 10—15 минути) в дълбоко корито, за да бъде болното дете изцяло под водата, а не само да се плиска, с отварка от полски бъзак (корени, стебла и листа, но без плодовете, които цапат). За целта се взимат от 2 до 5 коренища, нарязват се на парчета, прибавя се една хватка борови клони с иглите и по една двойна шепа орехови листа и здравец в един голям котел или казан, всичко се вари 30 минути и преди снемането от огъня се изсипва една стиска морска сол; щом се разтвори, се снема от огъня и като поизстине до 38°С, се прецежда. След банята се прави сухо увиване за по-добро изпотяване, а след припотяването, което се познава по изсъхналото чело, се изтрива до сухо и се преоблича с чисти дрехи. Според състоянието на болното дете може да му се направят 30 такива бани — всекидневно по една или пък през ден с неделна почивка. С една и съща отварка може да се направят 6 бани подред, като преди банята водата се затопля до казаната температура. Ако през деня болното получи болки в главата, да се постави или „шапка” от сурови настъргани картофи, които се поливат с чашка оцет, киснат в него 7г час и се изстискват добре, или „шапка” с квасец, както по-горе; държат се, докато мине болката.
Важна добавка. Ако туморът или ракът от едномесечно лечение не оздравява, лечението се повтаря и даже потретва.
Прочетете повече за РАКОВИТЕ И ТУМОРНИТЕ ЗАБОЛЯВАНИЯ и начините да ги предотвратите или преборите с тях.
“Природолечение и природосъобразен живот” П. Димков

Премахнете хемороидите с билки

In Билколечение и народна медицинаХемороиди on November 3, 2008 at 12:26 pm
· Прави се запарка от 4 ч. л. наситнени стръкове червено подъбиче и 250 мл гореща вода. прецежда се и се правят компреси.
*****
· Плодчета драка се накисват в зехтин и престояват 7 дни на слънце. Сутрин на гладно се пие по 1 с. л. от зехтина, а след ядене се пие по 1 чаша чай от плодчетата на драката.
*****
· 1-2 с. л. корени бял трън се варят в 1 л вода докато остане наполовина. Прецежда се и се пие по ½ ч. ч. 3 пъти дневно 30 мин. преди ядене. Пие се при вътрешни хемороиди.
*****
Глава чесън се счуква на каша и в 0,5 л прясно мляко се вари на водна баня докато остане на каша. Проблемните места се мажат с получената жълтеникава кашица.
*****
· По 20 г лайка, плод кориандър, листа сена и кори зърнастец се смесват. От тях 1-2 ч. л. се запарват с 250 мл гореща вода. след 15 мин. чаят се прецежда. Пие се сутрин и вечер по 1 ч. ч.
*****
· По 25 г смрадлика и водно пипериче, по 15 г лайка, корени дъб и стръкове невен и 5 г корени бял оман се смесват. 3 с. л. смес се запарват в 1 л гореща вода. след изстиване се прецежда и се прави седяща баня за 10-15 мин. вечер. Баните се правят 1-3 пъти седмично. Особено подходящи са при външни хемороиди.

Нокаутирайте язвата с билки

In Билколечение и народна медицинаЯзва on November 3, 2008 at 11:39 am
ЯЗВА НА ДВАНАДЕСЕТОПРЪСТНИКА
· По 50 г сладък корен, невен, мента, маточина, жълт кантарион и черен оман и 200 г лайка се смесват. От сместа 2 с. л. билки се варят в 600 мл вода 5 минути. Пие се 3 пъти дневно по 100 мл.
· Чист мед 500 г., 2 с. л. смлян на прах жълт кантарион и 1 к. ч. зехтин се разбъркват. Взема се по 1 с. л. 3 пъти дневно 30 минути преди хранене.
ЯЗВА
· Семки от кратуна се обелват, изпичат и смилат на прах. Яде се 3 пъти на ден преди ядене.
ЯЗВА
· 4-5 стръка полски хвощ врат в 500 мл вода 10 мин. Прецежда се и се пие 3 пъти по 200 мл 1 час преди храна 10-15 дни.
· 100 г прополис, 20 г ленено семе, 50 г овесени зърна, 1 лист зелен лапад нарязан на ситно. Към 500 мл вода се сипва 500 мл ракия, на вода баня се добавят и билките. Престоява на хладно и тъмно 3 денонощия. Прецежда се и се пие 3 пъти по 1 с. л. 30 мин. преди хранене.
· По 50 г жълт кантарион и бял равнец се смилат на прах. Добавя се равно количество мед и 3 с. л. несолена свинска мас. Ври на тих огън докато се разтвори маста. Престоява в буркан 48 часа и се взема 2 пъти по 1 с. л. 30 мин. преди храна.
· 4-5 стръка пелин врат в 500 мл вода 10-15 мин. Прецедено се пие 3 пъти по 200 мл 1 час преди храна 10-15 дни.
Язвена болест, придружена от колит
По 40 г цвят лайка, стръкове червен кантарион и плодове ким по 20 г и по 10 г кори зърнастец и листа сена. 2 ч. л. смес се запарва с 250 мл вряща вода. След 15 мин. се прецежда и се изпива вечер преди сън.
Язвена болест на стомаха и дванадесетопръстника
По 20 г корени от ружа, сладник и от черен оман и кори зърнастец, 10 г стръкове змийско мляко. 1 с. л. смес се залива с 250 мл вряща вода. Изпиват се 2-3 чаши дневно.
ЧАЙ ПРИ ГАСТРИТ И ЯЗВИ
Състав: стръкове жълт кантарион – 35 г, стръкове бял равнец – 30 г, корени черен оман – 15 г, корени валериана – 10 г, корени ружа – 10 г, листа мента – 10 г, листа бяла бреза – 10 г.
Начин на употреба: 2 с. л. смес се слагат в 500 мл кипяща вода, вари се 10 мин., след изстиване се прецежда и се пие по 100 мл 3-4 пъти на ден.

Гастрита се лекува с билки

In Билколечение и народна медицинаГастрит on November 3, 2008 at 11:38 am
ГАСТРИТ
· В еднолитрово шише се сипва наситнен жълт (или червен) кантарион до 1/3 от шишето и се залива със зехтин. Престоява 20 дни на слънце, като периодично се разклаща. Пие се прецедено по 1 с. л. обед и вечер 30 мин. преди ядене за 15 дни. Желателно е да се съхранява в тъмно шише на хладно.
· Пие се чай от червено подъбиче без да се подслажда, по 1 ч. ч. 3 пъти на ден 7 дни.

· 2 с. л. горната част на цветовете на горицвет се заливат с 1 водна чаша топла вода. Престоява 30 мин. Пие се по 2 с. л. запарка на ден преди храна 7-8 дни.
· 250 г корени смрадлика, 150 г плод черна шипка, 70 г корени черен трън и 40 г корени синя ружа. Всичко ври в 3 л вода докато остане наполовина. Прецежда се, добавят се 10 бонбона лукчета и се налива в тъмно шише. Пие се 3 пъти по 1 с. л. 1 час преди храна. Съхранява се на тъмно и хладно.
ЧАЙ ПРИ ГАСТРИТ И ЯЗВИ
Състав: стръкове жълт кантарион – 35 г, стръкове бял равнец – 30 г, корени черен оман – 15 г, корени валериана – 10 г, корени ружа – 10 г, листа мента – 10 г, листа бяла бреза – 10 г.
Начин на употреба: 2 с. л. смес се слагат в 500 мл кипяща вода, вари се 10 мин., след изстиване се прецежда и се пие по 100 мл 3-4 пъти на ден.

Билки за усилване на апетита

In Апетит - да го увеличим или намалимБилколечение и народна медицина on November 3, 2008 at 11:33 am
Пие се по 1 винена чаша чай от риган или от синя тинтява 3 пъти ядене, 10-15 дни.
*****
Напълва се бутилка със ситно нарязан пелин, бран през май. Залива се с вода и стои 21 дни. Прецежда се и се държи на тъмно. Пие се 3 седмици 2-3 пъти на ден преди ядене по 1 капка за напръстник вода.
*****
По 20 г портокалова кора, листа водна детелина, стръкове пелин, червен кантарион и пресечка. Прави се запарка от 1 ч. л. смес в 250 мл гореща вода. Прецежда се след като изстине. Изпива се на 3 пъти преди ядене
ЧАЙ ПРИ ЛИПСА НА АПЕТИТ
Състав: стръкове червен кантарион – 10 г, стръкове пчелник – 15 г, стръкове бял равнец – 15 г, стръкове синя тинтява – 10 г.
Начин на употреба: 1 с. л. смес ври 5-6 мин. в 300 мл вода. Може да се пие преди или след ядене. Дозата е за 8-10-годишно дете.


Билките прогонват газовете

In Билколечение и народна медицинаГазове on November 1, 2008 at 2:28 pm
Основните три пътя за натрупване на газово съдържание в корема като поглъщането на въздух, продукцията на газ в лумена (просвета) на червата или преминаването му от кръвта в чревния лумен са масово явление сред населението от кърмаческа до старческа възраст и създават различни неприятни усещания и дискомфортна обстановка на живот. Кърмачетата вследствие на мъчителното раздуване на червата по време на честите диспепсии, от които страдат, получават болезнени и неприятни колики, а възрастните освен болезнеността и тягостното, напрегнато подуване на корема, получават понякога предизвикващо тревога сърцебиене със затруднение на дишането от повдигането на диафрагмата и дразненето на нервус вагус (възвратния нерв).
От използваните в ежедневната медицинска практика средства за терапевтично повлияване на метеоризма, най-ефикасни засега са се оказали лечебните растения. В природата съществуват много билки с доказано антимете-ористично действие. Всички те съдържат значителни количества етерични масла, които притежават противовъзпалителен, болкоуспокояващ, спазмолитичен и карминативен ефект. Такива в България са лайката, копърът, кимионът, анасонът, кимът, дивият копър, ментата, чубрицата, резенето, маточината, кориандърът, босилекът, мащерката и още много други.
Разнообразните етерични масла в техния състав успокояват доста успешно раздразнената стомашно-чревна стена и перисталтика, подобряват храносмилането, като засилват продукцията на ензимите и тяхното действие,с което се постига по-пълноценно разграждане на ! хранителните вещества и по-малко образуване на газове.
За по-ефективно потискане на , болката, към горните билки могат да сеприбавят растения, притежаващи изразено обезболяващо действие, защото съдържат алкалои – като змийско мляко, див мак, сънотворен мак, кисел трън и други.
Ако се е образувала много течност, секретирана от раздразнената стомашно-чревна стена заедно с натрупания в изобилие газ, което причинява усилено куркане на червата и бунтуване на перисталтиката.
Трябва да се използват адстрингентно (подсушаващо) действащи билки заедно с другите, съдържащи танини и катехини като кървавичето, планинския очиболец, поддъбичето, летния дъб, жълтия кантарион, камшика, дряна, смрадликата и други.

Седефче – при глисти и изпаднал ректум

In Билколечение и народна медицинаДиария при възратнитеПаразитиСтомашни проблеми on October 31, 2008at 12:37 pm
Седефче 
Ruta Graveolens L.
Описание:
Многогодишно тревисто растение с характерна неприятна миризма. Стъблата са прави, в основата вдървеняващи, голи, разклонени, 15-60 см високи. Листата са последователни. Цветовете са жълти, събрани в рехави щитовидни съцветия. Плодът е 4-5 гнездна разпуклива кутийка. Цъфти през май-август.
Разпространение:
Расте по сухи, каменливи и скалисти места, из храсталаци и редки гори по Черноморското крайбрежие, Североизточна България, Дунавската равнина, Източните и Средните Родопи и в Тракийската низина до 400 м надморска височина. Култивира се често и като декоративно растение в цялата страна.
Употребяема част:
Използват се цъфтящите връхни клонки.
Лечебно действие:
Нервноуспокояващо и болкоуспокояващо действие, усилва храносмилателните процеси. Притежава и хипотензивен ефект.
Приложения:
• при неврастения, хистерия, нервно сърцебиене, виене на свят
• при епилепсия – като помощно средство
• при някои очни заболявания, стомашно-чревни заболявания, хемороиди, кожни обриви
• външно: при ревматични болки, подагра, ишиас, лумбаго
• растението е отровно, да не се приема продължително и без лекарски контрол
• В българската народна медицина седефчето се използва при анемия, припадъци,стомашни и чревни болки, глисти, болезнена менструация, диария, отслабнало зрение, прилив на кръв в главата, изпаднало задно черво, нервна и полова слабост.
Външно приложение: За налагане на лапи при ухапване и ужилване от насекоми, изкълчване, ревматизъм, за жабурене при възпаление на венците. Настойка от билката в силна ракия (1:10) се препоръчва за разтривка при подагра, ревматизъм, ишиас, натъртване, ставни болки, лумбаго. Пресен сок се употребява за капване при възпаление на външното ухо, за компреси при преумора на очите.
Вътрешно приложение: 1 ч.л. от билката се слага в 400 мл вода. Ври 5 минути. Пие се по 100 мл преди ядене, 4 пъти дневно.
Внимание! Да не се употребява при бременност! При допир растението може да предизвика раздразнения на кожата и слизестите части. В по-големи дози билката е отровна. Да се приема по лекарско предписание!
Чай от седефче против глисти
1 ч.л. от билката седефче, се слага в 400 мл. вода.
Ври 5 минути.
Пие се по 100 мл преди ядене, 4 пъти дневно.

Лечение с плодови и зеленчукови сокове – азбучник на заболяванията

In Билколечение и народна медицинаГастритДа се знаеЗапек при възрастниКолитСтомашни проблеми onOctober 29, 2008 at 12:39 pm
А
Аденит – виж. жлези.
Акне – зеле.
Алкохолизъм - зеле и всички сокове, посочени при хронични интоксикации.
Анемии - аспержи, магданоз, моркови, сини домати, цвекло, чесън, лук, ябълки, пъпеши, ягоди.
Б
Безапетитие - портокали, грейпфрути, лимони, мандарини, ягоди, грозде, червени чушки, целина, салата.
Безсъние - кайсии, ябълки, тиква, лук, чесън, салата.
Бременност - ябълки, моркови, ягоди, череши, грозде, грейпфрут.
Бронхити - аспержи, чесън, лук, зеле, черница, салата, магданоз.
Бъбречни колики, цистопиелити – аспержи, целина, тиква, моркови, грозде, лимони, портокали, мандарини.
В
Възпалителен период след инфекциозни болести - кайсии, портокали, мандарини, грейпфрут, ябълки, ягоди, целина, аспержи, моркови, зеле.
Г
Гастрити хронични – ябълки, ананас, картофи, моркови, зеле.
Д
Диария – моркови, ябълки, лимони, нар, черници.
Диабет захарен – лук, аспержи, зеле, салата, ябълки, грейпфрут, лимони (без добавка на захар).
Депресия нервна – салата, зеле, кайсии, портокали, мандарини, грейпфрут.
Дерматози (заболявания на кожата) – салата, зеле, портокали, мандарини, грейпфрут, лимони.
Е
Ентероколити хронични - моркови, ябълки, нар, черници, ананас, лимон, грейпфрут.
Ж
Жлези (аденити) - зеле, чесън.
Жлъчнокаменна болест – моркови, ябълки, ананас, грейпфрут, портокали, лимони, череши, ягоди, грозде, мандарини.
З
Запек хроничен – картофи, тиква, зеле, краставици, домати, цвекло, праскови, грозде, манго, портокал, пъпеши.
Затлъстяване – тиквички, целина, домати, зеле, ябълки, ягоди, грейпфрут, лимони (без добавка на захар).
И
Интоксикации хронични – домати, моркови, грейпфрут, лимони (с добавка на мед или захар), грозде, ягоди, ябълки, портокали, мандарини.
Инфаркт на миокарда - лук, ягоди, ябълки, кайсии, грейпфрут, лимони (с добавка на мед или захар), портокали, мандарини.
Инфекциозни остри заболявания – магданоз, червени чушки, чесън, ягоди, ябълки, грейпфрут, грозде, касис, лимони, портокали, мандарини.
Импотентност – целина.
К
Камъни в бъбреците (уратини) - ябълки, лимони (лимоново лечение), ягоди, череши, грейпфрут, грозде, аспержи, моркови.
Кариес зъбен - домати, зеле (за жабурене).
Колики чревни - магданоз, моркови, нар, ябълки, черници.
Колит язвен - зеле, магданоз, лимони, грейпфрут, ягоди, ябълки.
Кръвоизливи (склонност) - магданоз, червени чушки, лимони (със захар), портокали, ягоди, касис, мандарини.
Кръвно налягане високо – чесън, цвекло, кайсии, ягоди, праскови, грейпфрут, ананас.
Кръвно налягане ниско – целина.
М
Менструация (болезнена) - магданоз, салата.
Метеоризъм - магданоз, копър, моркови, лимони (без или с малко захар), ябълки.
Мигрена – магданоз, копър, лимони, грейпфрут, касис.
Н
Неврози - салата, зеле, магданоз, целина, тиква, цвекло, грозде, кайсии, ябълки.
Никотинизъм (табакизъм) - чесън, лук, както и всички сокове, показани при хронични интоксикации.
О
Отоци (в резултат на намалено отделяне на урина) - аспержи, краставици, магданоз, дини, кайсии, ягоди, пъпеши, тиква, праскови, грозде, портокали, мандарини, манго.
П
Паразити чревни – чесън, зеле, магданоз.
Подагра - лимони (лимонено лечение), ягоди, грозде, портокали, мандарини, череши, ябълки, магданоз, целина, сини домати, салата.
Пърхот - зеле.
Р
Растеж усилен – всички цитрусови сокове, ягоди, моркови, домати.
Рахит - моркови, зеле, кайсии.
Ревматизъм - ягоди, череши, ябълки, всички сокове от цитрусови плодове, зеле, домати, магданоз, целина.
С
Слабост (умствена и физическа умора) – кайсии, портокали, грейпфрут, ябълки, ягоди, грозде, лимони, нар, манго, зеле, магданоз, аспержи, домати.
Сърдечна невроза – ананас, кайсии, грозде, ягоди, сок от цитрусови плодове (с добавка на мед или захар), салата, чесън
Т
Трескави състояния - сокове от цитрусови плодове с добавка на мед или захар, ябълки, грозде, касис, домати.
Тромбози и тромбофлебити – лук.
Х
Хиперхолестеринемия (повишено състояние на холестерин) – сини домати, всички плодови сокове и тези, показани при атеросклероза.
У
Уремия (хронична бъбречна недостатъчност) - тиквички, аспержи, краставици, домати, ябълки, грозде, ягоди, банани.
Ф
Физическа активност и спорт – грозде, грейпфрут, ябълки, кайсии, ягоди, касис, портокали.
Х
Хемороиди - картофи, тиква, тиквички, моркови, ябълки, нар, черници.
Ц
Цироза, хроничен хепатит (с хронична недостатъчност) - грозде, ягоди, цитрусови плодове с добавка на мед или захар, ябълки, касис, магданоз, моркови, домати.
Ч
Чупливост на капилярите - цитрусови плодове, касис, магданоз, червени чушки, домати
Я
Язвена болест - картофи, моркови, зеле, ябълки, банани.
максима.бг  ВИРТУАЛНА ЧИТАЛНЯ - От книгата 689 безалкохолни коктейла
СОКОЛЕЧЕНИЕ
Елена Господинова

Внимателно с билките при панкреатит!

Доб­ро дей­с­т­вие при ле­че­ни­е­то на хро­нич­ния пан­к­ре­а­тит има фи­то­те­ра­пи­я­та, но тук е важ­но да бъ­дем мно­го вни­ма­тел­ни.До­ри при на­мек за обос­т­ря­не вед­на­га се из­к­люч­ват жлъ­че­гон­ни­те бил­ки, тъй ка­то из­ли­шъ­кът на жлъ­чен сок, по­пад­нал в два­на­де­се­топ­ръс­т­ни­ка, ще сти­му­ли­ра дей­ност­та на зад­с­то­маш­на­та жле­за, а на нея й е не­об­хо­дим по­кой.
Про­ти­во­по­ка­за­ни са:
- глу­хар­че, вра­ти­га;
- жълт кан­та­ри­он;
- че­рен оман; 
- пе­лин;
- змий­с­ко мля­ко;
- хмел и пол­с­ки хвощ.
По­лез­ни са:
- без­с­мър­т­ни­че, лай­ка, коп­ри­ва, не­вен, ца­ре­вич­ни бли­зал­ца, ри­ган и дру­ги, от пло­до­ве­те: шип­ка, ки­сел трън, бо­ро­вин­ки, ка­сис, гор­с­ки яго­ди, гроз­де и т.н.
Кла­си­чес­ки бил­ко­ви сме­си за ле­че­ние на хро­ни­чен пан­к­ре­а­тит:
- 2 час­ти без­с­мър­т­ни­че, по 1 част рав­нец, мен­та и пло­до­ве ко­ри­ан­дър;
- 5 час­ти шип­ко­ви пло­до­ве, по 2 час­ти жълт кан­та­ри­он, ца­ре­вич­ни бли­зал­ца и 3 час­ти три­лис­т­ник.
КАК СЕ ПРИГОТВЯ НАСТОЙКА?
За при­гот­вя­не на нас­той­ка сме­ле­те ед­на от горните смеси в ка­фе­ме­лач­ка, след то­ва за­лей­те – ч.л. прах с ча­ша вря­ла во­да и ос­та­ве­те под ка­пак за 15 ми­ну­ти. Пий­те нас­той­ка­та топ­ла по 1/3 ча­ша 3 пъ­ти на ден.
Ос­вен по­со­че­ни­те сме­си мо­гат да се из­пол­з­ват и ня­кои дру­ги. Обик­но­ве­но те се при­гот­вят ин­ди­ви­ду­ал­ни. На­чи­нът на при­гот­вя­не и при­е­ма­не е съ­щи­ят.

Бол­ко­ус­по­ко­я­ва­ща смес:
 по 3 час­ти чуб­ри­ца, цве­то­ве от лай­ка, не­вен, по 2 час­ти ца­ре­вич­ни бли­зал­ца, пло­до­ве, ко­ри­ан­дър и шип­ки.
Ако ко­ре­мът е по­дут и кър­ко­ри: по 3 час­ти ри­ган, лай­ка, по 2 час­ти се­ме­на от ко­пър и ко­ре­ни от ва­ле­ри­а­на.

За под­дър­жа­не на не­об­хо­ди­мо­то ни­во на за­хар в кръв­та: 
по 3 час­ти цве­то­ве от ци­ко­рия и бо­бо­ви че­руп­ки, 1 част жи­вов­лек; или по 3 час­ти лис­та от гор­с­ка яго­да, ка­сис, сла­ма от не­уз­рял овес и по 2 час­ти ко­ре­ни от ре­пей и пло­до­ве от глог.
Ви­та­мин­ни сме­си, ща­дя­щи зад­с­то­маш­на­та жле­за: по 2 час­ти лис­та от чер­на бо­ро­вин­ка, лис­та от гор­с­ки яго­ди и къ­пи­ни, по 1 част коп­ри­ва и бо­ро­вин­ки. Смес­та мо­же да се със­та­ви и от шип­ки, ма­ли­ни, бо­ро­вин­ки и ря­би­на, взе­ти по рав­но.
Иму­нос­ти­му­ли­ра­ща смес: по 3 час­ти шип­ко­ви и гло­го­ви пло­до­ве, по 2 час­ти ехи­на­цея и ко­ре­ни от де­ви­сил, по 1 част се­ме­на от ки­тай­с­ки ли­мон­ник и ко­ре­ни от ро­зо­ва ро­ди­о­ла. (Вмес­то ли­мон­ник и ро­ди­о­ла, мо­гат да се из­пол­з­ват тех­ни­те ап­теч­ни нас­той­ки по 15 кап­ки.). Нас­той­ка­та се при­е­ма пре­ди яде­не, 2 пъ­ти на ден – сут­рин и ве­чер.
Вни­ма­ние!
Хо­ра­та, ко­и­то стра­дат от хи­пер­то­ния или на­ру­ше­ние на сър­деч­ния ри­тъм, мо­гат да при­е­мат та­зи смес са­мо след кон­сул­та­ция с ле­кар.
Доб­ро дей­с­т­вие вър­ху зад­с­то­маш­на­та жле­за има се­дем­д­нев­на­та нас­той­ка от ча­е­на гъ­ба. Тя се пие по 1/2 ча­ша пре­ди яде­не два пъ­ти днев­но в про­дъл­же­ние на ме­сец.
Нас­той­ка­та се съ­че­та­ва доб­ре с ек­с­т­ракт от шип­ки, глог.
Доб­ро до­пъл­не­ние към ле­че­ни­е­то на хро­нич­ния пан­к­ре­а­тит са на­ту­рал­ни­те не­га­зи­ра­ни ми­не­рал­ни во­ди.

Гастрити с понижена киселинност

При понижена киселинност на стомашния сок пъти дневно 20-30 минути преди ядене се приема 1/4 чаена чаша топла преварена вода с 1/2 чаена лъжичка мед (МЕДЕНА ВОДА).
При силно намалена киселинност към медената вода се добавят по 1 супена лъжица сок от листа на живовляк и запарка от супени листа на малина (1 супена лъжица листа се запарват 1 час в 1 чаша вряла вода). Сокът от живовляк и запарката от малинови листа се съхранява хладилника.
Полезни са и КАЙСИИТЕ – пресни и сушени, като и кайсиевият сок. Приемат се 30 минути преди ядене.
От есента могат да се подготвят плодове от ЧЕРВЕНА БОРОВИНКА, като се залеят със студена преварена вода и се оставят на студено. През зимата от тази вода се пие по 1/4 чаена чаша 20-30 минути преди ядене. Водата се долива ежедневно. А от март-април нататък могат да се ядат и самите плодове – по 1 чаена лъжичка преди ядене. Витамините и микроелементите в тях са добро средство против пролетна умора.
Любителите на ГРОЗДЕТО могат да го използват за повишаване киселинността на стомашния сок. целта през сезона се ядат по 100-150 г грозде 20 ми ти преди хранене.
Умерено повишава киселинността ситно настърганата сурова КРАСТАВИЦА, както и ястията, включващи разварено ЗЕЛЕ.
Много полезен за повишаване на киселинност е ФАСУЛЪТ във всичките му разновидности: от не се приготвят пюрета и пълнежи, сварен фасул се добавя в супи и салати.
През есента и зимата се приготвя пюре от настъргана на ситно ренде сурова РЯПА с растително масло.
Киселинността се повишава значително и трайно при употреба на МЕСНА ХРАНА.
КИТАЙСКИЯТЛИМОННИК (ШИЗАНДРА) има свойството да нормализира киселинността (повишава ниската и понижава високата). Два грама стрити на прах семки от китайски лимонник на ден са достатъчни. Може да се приготви сок от плодовете на растението и от него да се пие по 1 супена лъжица 3 пъти дневно 20 минути след ядене. Ефектът настъпва след 40 минути, действието му продължава 5 часа. Друго полезно свойство на плодовете е, че успокояват болките в стомаха.
За повишаване на киселинността се използва спиртен извлек от ЗЕЛЕНИ ОРЕХЧЕТА: 10-15 зелени орехчета се измиват, нарязват се бързо на тънки резенчета, слагат се в стъклен съд и се заливат с 500 мл чиста ракия или водка. Съдът се затваря плътно и се оставя да престои 14 дни при стайна температура, след което течността се прецежда. Настойката има приятен аромат и тъмен цвят, може да се съхранява дълго. Помага добре при болки в стомаха. От нея се приема по 1 супена лъжица в половин чаена чаша вода 3 пъти дневно след ядене.
Киселинността на стомашния сок може да се нормализира с МЕД и КРАВЕ МАСЛО, взети в равни пропорции. От сместа се приема по 1 супена лъжица 3-4 пъти дневно 30 минути преди ядене.
Полезно е да се пие сок от МОРКОВИ- по 1/4 чаена чаша преди ядене.
През пролетта, лятото и есента е добре в салатите да се добавят листа от ЖИВОВЛЕК, да се приготвя сок от тях и да се пие по 1 супена лъжица 3 пъти дневно 10 минути преди ядене.
При гастрит с намалена киселинност настържете ХРЯН на ситно ренде и го смесете със захар (може и мед) на вкус. От сместа се приема по 1 чаена лъжичка преди ядене. Прясно изцеденият сок от хрян, разреден с вода, засилва отделянето на солна киселина дава много добър лечебен ефект.
Течната БИРЕНА МАЯ стимулира секрецията на стомашните жлези. Прилага се при лечение на болни, които се нуждаят от допълнителни количества пълноценни белтъчини и витамини от групата В, при заболявания на стомашно-чревния тракт (язвена болест, гастрит, колит, ентероколит).
Благоприятното въздействие на бирената мая се изразява в засилване на апетита, нормализиране н стомашната секреция, подобряване на моторна : функция на стомашно-чревния тракт. За да не се развие непоносимост към бирената мая, храносмилателната система трябва първо да се укрепи със зеленчукови сокове. След това сутрин на гладно се пие по малко течна бирена мая. Яде се чак когато се появи чувство на глад.
Бирена мая не бива да се прилага при бъбречни заболявания и подагра.
“Би лки и домашни средства при болести на храносмилателната система”

===========================================================
Избрано от  ФБ

Привет на всички в групата.Искам да споделя(по точно се чувствам задължен) за едно ново откритие което изпробвам от 5 месеца и съм се убедил лично че работи.Това е ''шишарковата енергия''.Чрез нея се зарежда вода която като пиеш действа на организма на човек по невероятен начин..и е напълно безплатно :)Препоръчвам на всеки да се запознае по подробно на сайта които направиха откривателите на
този ДАР ОТ ПРИРОДАТА,а въпроси може да се задават във форума към сайта http://shisharkata.com

Активиране на шишарките

Шишарката е необходимо да се активира за да започне да излъчва жива енергия. Живата енергия това е енергията на природата от която семената покълват, енергията която е необходима на клетките да се размножават, енергия необходима на всяко растение, животно или човек за да съществува.
Процеса на активация е предаване на висок енергиен потенциал. Ние ще разгледаме един евтин и достъпен начин, чрез използване на пиезо кристал.

От къде да намерим пиезокристал?

Всяка електронна запалка има в себе си пиезокрастал. Той генерира искарата с която се запалва газта.
Намерете газова запалка. Отворете капачката отгоре. Извадете пиезокристала под лосчето за запалване, както е показано на схемата:
изваждане на пиезокристала от запалката
Внимание: При стискане на пиезокристала през проводника изкача силна ел. искра!

Подготовка на шишарката

Намерете шишарка от бял бор. Трябва да е отворена и люспите и да не са наранени. Желателно е да са симетрично разположени.
Вземете конец и завържете шишарката с острото надолу. Ако имате силикон можете да изплзвате капка от него за да закрепите конеца за мястото където шишарката е била свързана с дървото.
Внимание: Не използвайте метални предпети за крепване на шишарката.

Как да активираме шишарката?

Желателно е шишарката да се намира на нивото на главите на хората в стаята.Шишарката трябва да е дълеко от проводници с ток, от метални предмети и от огледала.
Допрете проводника на пиезокристала до шишарката. Стиснете пиезокристала. Шишарката вече е активна!
Процес на активиране
Активираната шишарка не трябва да се докосва с ръка или предмети. Всяко доскосване спира излъчването и е необходимо отново да се активира.
За да сте сигурни, че Вашата шишарка работи правилно, можете да и направите снимка. Публикувайте я в темата "Активиране на шишарките" на форума. Ние ще я измерим. "

 !!! ЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ НА САЙТА http://shisharkata.com   !!!!!!!!!!!!!!!!

Нашата страница във Фейсбук

УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА

УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА
УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА