неделя, 10 февруари 2019 г.

ЗАЩО ФАРМАЦЕВТИЧНИТЕ ЛЕКАРСТВА ВРЕДЯТ НА МНОГО ХОРА?

ЗАЩО ФАРМАЦЕВТИЧНИТЕ ЛЕКАРСТВА ИНЖИРАТ И УБЕЖДА МНОГО ХОРА?






ясен спейсър

ЗАЩО ФАРМАЦЕВТИЧНИТЕ ЛЕКАРСТВА ВРЕДЯТ НА МНОГО  ХОРА?  

Ние сме истинските "морски свинчета"?

Съдържание:
  • Наркотици и други лечебни средства Нараняват и убиват милиони хора
  • Измами при клинични изпитвания - човешки тестове.
  • Измами при вивисекция - тестове за животни.
  • Колко фармацевтични лекарства наистина се нуждаем?
  • Лекарствените компании правят тези приемания!
  • Талидомид: пример за това как наркотичните компании са защитени от гъвкави ненаучни тестове.
  • Влияние на лоби от наркотици върху образованието и медиите.

Наркотици и други лечебни средства, които нараняват и убиват милиони хора:

През 2004 г. екип от учени съобщиха: "Окончателен преглед и внимателно четене на медицински списания за преглед и медицинска статистика показва, че американската медицина често причинява повече вреда, отколкото полза ... Общият брой на ятрогенните смъртни случаи [смъртни случаи от медицинско лечение ] ... е 783 936 [хора годишно в САЩ] . Очевидно е, че американската медицинска система е водещата причина за смъртта и нараняванията в Съединените щати. " Цялата статия тук )
По същия начин през 1994 г. проучване, публикувано в Journal of American Medical Association, съобщава, че съвременната медицина причинява 180 000 смъртни случая всяка година в САЩ. (1) Повечето от тях са причинени от предписани фармацевтични лекарства.
Едно проучване от 1998 г. в Journal of the American Medical Association посочва, че през 1994 г. в САЩ "2216000 хоспитализирани пациенти са имали сериозни нежелани лекарствени реакции, а 106 000 са имали фатални нежелани лекарствени реакции , правейки тези реакции между четвъртата и шестата водеща причина за смъртта". (2)
С други думи, съвременната медицина официално се счита за водеща причина за смъртта.
Тези астрономически цифри, отпечатани в консервативно медицинско списание, въпреки факта, че голям брой фармацевтични вреди не са докладвани или регистрирани.
От 1961 г. насам общият брой на медицинските препарати, които са изпробвани по отношение на безопасността, продавани в световен мащаб, са нараснали до над 200,000. Около 15 000 нови препарати се пускат на пазара всяка година, докато около 12 000 са оттеглени. (3)
Съединените щати имат най-големите годишни разходи за здравни грижи за всяка държава; Само 9.1 милиарда долара през 1993 г. (4) Ако парите и медицинското лечение се равняват на здраве, тогава може да се очаква, че Съединените щати ще бъдат най-здравословните нации. Въпреки това от 2006 г. САЩ се нареждат само на 48-о място в света по продължителността на живота при раждане. (5)
Разбира се, процентът на лекарствените щети се дължи на неправилното прилагане на лекарства от лекари и пациенти. Но как се допускат вредните фармацевтични лекарства на пазара на първо място и защо имаме толкова много вяра в тях? Фармацевтичните транснационални компании се противопоставят на законите, регулиращи безопасността на наркотиците чрез подкуп, фалшива реклама, опасни производствени процеси, контрабанда и стратегии за избягване на международното право. Но най-вече те правят опасните наркотици безопасни чрез използването на измамни и гъвкави "тестове за безопасност", предмет на тази статия ...

Измами при клинични изпитвания - човешки тестове.

Фармацевтичните компании могат лесно да организират подходящи клинични изпитвания, като изплащат на изследователя желаните резултати, които ще подпомогнат планираното приложение на лекарството. Стимулът за изследователите за изработване на данни е огромен. До $ 1000 на тема се заплащат от американски компании, което дава възможност на някои изследователи да печелят до 1 милион долара годишно от изследване на наркотици. (6) И те знаят твърде добре, че ако не произвеждат желаните данни, загубата на бъдещата работа е неизбежна. За съжаление, поради секретност, повечето измами при клиничните изпитвания е малко вероятно да бъдат открити.
Въпреки това, случаи на изработване на данни в клинични проучвания са били открити, където, например, "пациенти, които са починали по време на изпитването, не са били докладвани на спонсора .... Мъртви хора са били посочени като субекти на тестване ... Хората съобщават като тестовете не са били в болницата по време на тестовете ... "и където" Формулярът за съгласие на пациентите датира, показвайки, че са били подписани от участниците след смъртта на субектите. "(7)
Дори ако данните от клиничните изпитвания не са фалшифицирани, то често е малко ценно, защото не се извършват по подходящ начин.Изпитанията включват сравнително малък брой хора и участниците, които участват, обикновено не представляват тези, които ще използват лекарството след неговото одобрение; толкова много вредни ефекти от ново лекарство се появяват само когато са пуснати на пазара.

Измами при вивисекция - тестове за животни.

През 2004 г. British Medical Journal публикува статия, озаглавена "Къде са доказателствата, че изследванията върху животни са от полза за хората?" В него се казва: "обществеността често счита, че аксиоматично е, че изследванията върху животни са допринесли за лечението на болести при хората, но все още има малко доказателства, които да подкрепят това схващане ." След 150 години изследвания върху животни, буквално използвани милиарди животни, изразходвани милиарди долари и редовни статии в търговските медии, които твърдят, че изследванията с животни са от полза за хората, това разкритие може да ви шокира. Нека да разгледаме защо едно от водещите в света медицински списания заявява, че „все още има малко доказателства, които да подкрепят тази гледна точка“; становището, че изследванията върху животни са допринесли за лечението на заболявания при хората.
Проблемът с неподходящото и гъвкаво тестване на лекарства и химикали, който видяхме по-горе относно клиничните изпитвания, е още по-изразен с използването на т.нар. Животински „модели“; практика, наречена вивисекция. Например, фактът, че животното е относително здраво преди експеримента означава, че болестта и / или травмата трябва да бъдат предизвикани от насилствени и изкуствени средства.Това не е свързано със спонтанните начини, по които хората развиват заболяване, често чрез дефектен начин на живот и диета.
Например, разгледайте случая на остеоартрит, човешко дегенеративно заболяване, водещо до гротескни и болезнени деформации на ставите. Как изследователите се опитват да имитират куцота при кучета, котки, овце и свине? Фугите се бият с удари с чук, инжектирани с дразнещи течности, подложени на йонизиращо лъчение и / или преместени. Очевидно е, че получените фрактури, кръвоизливи, тромбози, контузии и възпаления нямат връзка с човешкия остеоартрит, "който е локална проява на генерализирано заболяване на колагена."
Факт е, че ако сте имали една нова възможност за лечение на хора с рак да го има смисъл да го тествате върху хората, които са не са рак?Не, защото има огромни различия в метаболизма, които биха довели до много различни резултати. Хората без рак ще реагират по различен начин на лечението, отколкото хората с рак. Още по-абсурдно е да се мисли, че резултатите от тестовете на здрави членове на един вид или на тези с изкуствено предизвикани симптоми могат да бъдат приложени към друг вид. Лекарствата, тествани върху такива изкуствено болни животни, които не са хора, не могат да дадат резултати, свързани със спонтанна, естествено срещаща се в природата човешка болест.
Нещо повече, няма истинска връзка между различните видове.Например, арсенът убива хората, но е безвреден за морски свинчета, пилета и маймуни; Дигиталис, който се използва за понижаване на кръвното налягане при хората, опасно повишава кръвното налягане на кучетата; Пеницилин убива морски свинчета; Хлорамфеникол уврежда произвеждащия кръв костен мозък при хора, но не и при други животни: Много обикновени лабораторни животни, като кучета, котки, плъхове, хамстери и мишки, не изискват прием на витамин С. \ t по собствено желание. Ако обаче лишите хората, морските свинчета и някои примати от витамин С, те ще умрат от скорбут.
Тези различия на видовете са достатъчни, за да запълнят една книга. (10) По думите на бившия изследовател на животни професор Пиетро Кроче, „ нито едно вещество не е токсично само по себе си, а само според вида .“ (11)
Не само съществуват различия между видовете, но дори индивиди от един и същи вид реагират по различен начин на веществото .Например, изследване, проведено в университета в Бремен, публикувано в статия, озаглавена "Проблеми на прага на активност във фармакологията и токсикологията":
1. При йонизиращо лъчение - млади животни реагират различно от по-старите. В реакции към транквилизаторите - отново млади и стари животни реагират по различен начин.
2. В общия метод за тестване на лекарства и химикали, 50% тест за смъртоносна доза, беше установено, че в експериментите, провеждани вечер, почти всички умряли плъхове: при тези, извършени сутрин всички те оцеляха. При тестовете, проведени през зимата, процентът на преживяемост се удвоява в сравнение с тези, извършени през лятото. При тестове, проведени върху мишки, препълнени заедно в клетки, почти всички от тях умират, докато тези, извършени върху мишки при нормални условия, всички мишки оцеляват.
Авторите на това изследване, самите изследователи на животни, стигнаха до заключението: „Ако такива незначителни условия на околната среда доведат до такива широко различаващи се и непредвидими резултати, това означава, че експериментите с животни не могат да се разчитат при оценката на химично вещество и е още по-абсурдно да се екстраполира проблеми, свързани с резултатите от човешкото здраве, които по същество са погрешни. “(12)
Многобройни медицински историци като Ханс Рюш и д-р Робърт Шарп са документирали, че истинският медицински напредък на миналото е постигнат чрез научно и етично изследване на реалния свят на естествените човешки болести , а не от изкуствения свят на експерименталната животинска лаборатория. (13) За някои медицински истории, вижте тези статии над-р Beddow Bayly , от д-р Чарлз Бел и Ханс Рюш .

Колко фармацевтични лекарства наистина се нуждаем?

Защо фармацевтичните компании разчитат на такива ненадеждни и съмнителни методи за тестване на лекарства? Отговорът е прост. Ако лекарствата са били тествани правилно, използвайки истински научни методи, като култури in vitro на човешки клетки и правилно проведени клинични проучвания при хора, по-голямата част от тях не биха били одобрени за търговия, защото тяхната вредност и неефективност биха били твърде очевидни.
Например през 1981 г. Организацията на Обединените нации за индустриално развитие (UNIDO), в сътрудничество със Световната здравна организация (СЗО), публикува списък от едва 26 лекарства, от 205 000 продадени лекарства, които се считат за "необходими", като 9 от тях са по-незаменим от останалите. (14) Други медицински комисии в Чили 1972 г. и Шри Ланка 1978 г. дойдоха до сходни констатации, че не трябва да има повече от няколко десетки лекарства. Интересното е, че и двете правителства бяха отстранени скоро след това от подкрепяните от САЩ сили. Те бяха заменени с администрации, отворени за американската търговия и продуктите на химико-фармацевтичната промишленост (15).
Това би трябвало да накара всеки, който мисли, че се нуждаем от повече лекарства, да преразгледа мнението си. Очевидно е, че неконкретните и двусмислени методи за тестване на наркотици са от съществено значение за защита на астрономическите печалби на фармацевтичната индустрия.

Лекарствените компании правят тези приемания!

Ако имате затруднения да приемете това обяснение, помислете за следното изявление от брошурата на Eli Lilly от август 1993 г. Прозак 20:
"Не може да има такова нещо като абсолютна безопасност с лекарства, отпускани по лекарско предписание. Индивидуалните пациенти понякога реагират по различен начин на една и съща доза от същото лекарство и е възможно някои нежелани странични ефекти да не бъдат известни, докато лекарството не бъде широко предписано за определен брой лекарства. години. "
Ако те признаят, че дори индивиди от един и същи вид реагират по различен начин на идентичен продукт, защо тогава тестването на други видове?
Д-р Хърбърт Гундерсхаймер, един от многото лекари срещу вивисекция , обяснява:
„ Резултатите от изпитванията върху животни не могат да се прехвърлят между видовете и следователно не могат да гарантират безопасността на продуктите за хората ... В действителност тези тестове не осигуряват защита на потребителите от опасни продукти, а по-скоро се използват за защита на юридическите задължения на корпорациите. “ (16)
Когато хората са повредени от опасни продукти (като фармацевтични лекарства, промишлени и битови химикали, козметика и др.) И се опитват да предприемат правни действия, производителите могат да твърдят, че са спазили "тестовете за безопасност" и по този начин са освободени от съзнателно пуснат на пазара вреден продукт.

Талидомид: пример 
за това как лекарствените компании са защитени от гъвкави ненаучни тестове

Деца на талидомид с изкуствени крайници.
Деца на талидомид с изкуствени крайници.
Това се случи в случая с Thalidomide, лекарство, което след години на обширни тестове върху животни се продаваше като напълно безопасен транквилизатор за бременни майки.Крайният резултат: повече от 10 000 грубо деформирани бебетаПо време на продължителния съдебен процес на производителите през 1970 г. многобройни свидетели от съда, всичкиекспериментатори на животни, заявяват под клетва, че резултатите от опити с животни никога не са валидни за човешките същества . (17)
Един от тези експерти е лауреатът на Нобелова награда Ернст Борис Лайн, който открива антибактериалните ефекти на пеницилина. Според съдебните документи от 2 февруари 1970 г. той заявява:
"Никакъв експеримент на животни с медикамент, дори ако той е тестван върху няколко животински вида, включително примати, при всички възможни условия, може да даде гаранция, че тестваният по този начин медикамент ще се държи същото и при хората: защото в много отношения човешките не е същото като животното. "(18)
Тъй като те са извършили необходимите тестове за безопасност на животните, и тъй като те не са показали никаква опасност, производителите на талидомид са били признати за невинни от съда, че съзнателно продават вредно лекарство.
Това е истинската стойност на експериментите с животни.Първо, те могат да бъдат манипулирани, независимо дали съзнателно или несъзнателно, за да дадат резултати, благоприятни за финансов поддръжник.
Помислете за това изказване от д-р Ирвин Брос, бивш директор на най-големия научно-изследователски институт за рак в света - Институтът Слоун-Кетъринг: " Доброто качество на системите за животински модел за тези, които са в преследване на федералните долари, е, че те могат да бъдат използвани за доказване нищо - каквото и да е глупаво, или невярно, или опасно, може да е. Има толкова голямо разнообразие в резултатите на системите на животинските модели, че винаги има някаква система, която ще „докаже“ точка. Те са прекалено полезни за организаторите ... "(19)
Второ, както е обяснено по-горе от д-р Herbert Gundersheimer,тестовете с животни служат като правна защита за корпорациите, когато техните продукти убиват и нараняват хората.
Заслужава да се отбележи, че професор STAygun, вирусолог от Университета в Анкара, който използва само така наречените „алтернативни“ методи за изследване без животни, е открил опасността от талидомид за хората и Турция е бил пощаден от трагедията (20).

Ранен дефект

(Невероятната) реакция на талидомидната трагедия от страна на фармацевтичното лоби беше, че това е „рядко изключение“ и че „подчертава необходимостта от по-строги тестове върху животни, не по-малко“. Това обяснение беше прието от повечето хора. Така че тестването с животни се е увеличило, заедно с производството на „тествани за безопасност“ лекарства. Последиците от това? През 50-те години във Федерална република Германия 3 от всеки 100 000 бебета са родени деформирани. До 80-те години на миналия век 500 от всеки 100 000 са родени деформирани. (21) Това е повече от 100-кратно увеличение.
В Съединените щати дефектите при раждане са се увеличили повече от 350% за 25 години. В края на 50-те години 70 000 американски бебета са родени с вродени дефекти всяка година. През 80-те години тази такса достигна 250 000 годишно. (22)
Причината за това увеличение на човешките вродени дефекти е известна. Проучване на лекари в Западна Германия показа, че 61% от малформациите при новородени деца и 88% от всички мъртвородени се дължат на щетите, причинени от лекарства,взети от майката по време на бременността. (23)
Не забравяйте, че всички тези лекарства бяха пуснати на пазара, след като бяха обявени за „безопасни“ чрез обширни тестове върху животни.
Защо хората вярват толкова твърдо във вивисекция? Отговорът на това е в тяхното образование.

Влияние на лоби от наркотици върху образованието и медиите

Тъй като много от най-големите световни фармацевтични компании под негов контрол, от началото на този век Рокфелеровата организация е може би най-големият частен източник на финансиране за медицинска наука и образование в САЩ и Великобритания. Той е основен източник на финансиране в много други страни. Целта на това пищно финансиране за нашето образование е да се създаде учебна програма, предназначена да индоктринира учениците с убеждения, благоприятни за печалбите на фармацевтично-химическата индустрия.Само колежите и лечебните заведения, които защитават масовото потребление на химически наркотици, "тествани безопасно" върху животни, като секрет за здравето, са получатели на финансиране на фармацевтични компании. Компаниите за наркотици също упражняват диктаторско влияние върху средствата за масово осведомяване , чрез собственост и приходи от реклама, както и върху партийни политици чрез „дарения“. В същото време лекарите, които лекуват с евтини природни средства, като по този начин застрашават фармацевтичните печалби, се преценяват като шарлатани, изгонени от страната или в затвора. (24)
Може би най-разкриващата точка обаче е, че основателят на династията Рокфелер, Джон Д. Рокфелер, е живял в отлично здраве до 98-годишна възраст, както и неговият син Джон Д. младши, който починал на 86 години. дълъг здравословен живот? И двамата приписват това на скромен хранителен режим на естествената храна, единствено съвет от хомеопатичен лекар и пълното избягване на синтетични наркотици! (25)

В обобщение:

Най-мощните корпорации в света не искат да знаем истината за фармацевтичните лекарства и тестовете за наркотици, дори ако животът ни зависи от него. И разбира се, те го правят. Както признават фармацевтичните компании, това означава, че всеки път, когато приемаме наркотици или сме изложени на химикали в храната и околната среда, ние сме истинските морски свинчета.
в) 1995 г., секциите са актуализирани през 2012 г.
изображение в синя линия
Начална страница - за други статии
Свързани статии:
  • Митове на съвременната медицина: Увеличението на човешкия живот - поради медицината или политическите социални реформи? Тази статия обяснява, че голямото нарастване на човешкия живот в развитите страни (през 19-ти и 20-ти век) се дължи на политически социални реформи като по-добри канализационни системи и подобрена хигиена и хранене.Това не се дължи на фармацевтични лекарства или други медицински интервенции.
  • История на западната медицина : От древна Гърция до модерни времена ... обобщение на начина, по който човешката медицина: i) напредва поради научните клинични наблюдения на хората; и ii) е в застой и е заблуден за хилядолетия поради заблуждаващи резултати от вивисекция ... откъси от книга на медицинския историк Ханс Рюш.
  • Митове на съвременната медицина: Спадът на инфекциозните болести се е случил преди да бъдат разработени търговски ваксини, имунизации и лекарства. Тази страница съдържа множество графики и диаграми, които илюстрират статистиката и тенденциите.
  • Лекари срещу вивисекция на научни и медицински основи(вивисекция = изследване върху животни, опити с животни, изпитване на животни върху живи животни или хора). Тези лекари обясняват, че вивисекция е подвеждаща и много вредна за човешката медицина. Освен това, това не е направено за науката, а по търговски причини, за да се гарантира застраховането на дружества срещу съдебни дела от хора, които са повредени от медицинско лечение.
+ + + + + + + +

Препратки:

(1) Лучиан Лийп, "Грешка в медицината", вестник на Американската медицинска асоциация (JAMA), 1994, vol. 272, nr 23, p. 1851.
(2) Lazarou J, Pemeranz B, Кори PN. "Честота на нежеланите лекарствени реакции при хоспитализирани пациенти: мета-анализ на проспективни изследвания", JAMA, 1998, vol. 279, nr 15, стр. 1200-1205.
(3) Ханс Рюш, Гола императрица - Голямата медицинска измама, CIVIS, Massagno / Lugano, Швейцария, 1992 г., стр.12.
(4) Артър Бейкър, събуждащ нашето самоизцеляващо тяло-решение на здравната криза, самостоятелно здравеопазване Sytems, LA, California, 1994, p. 5.
(5) Вижте http://www.nationmaster.com/graph-T/hea_lif_exp_at_bir_tot_pop
(6) Джон Брейтуейт, Корпоративни престъпления във фармацевтичната индустрия, Routledge & Kegan Paul, Лондон, 1984 г., стр.105.
(7) ibid., Стр.51-52.
(8) Пандора Паунд, Шах Ебрахим, Питър Сандеркок, Майкъл Б Бракен, Иън Робъртс; - Къде са доказателствата, че изследванията върху животни са от полза за хората? British Medical Journal , 2004; 328: 514-517, http://www.bmj.com/content/328/7438/514
(9) Pietro Croce, Vivisection или Science-a Choice to Make, CIVIS, Швейцария, 1991a, стр.37.
(10) ibid, стр.22-23.
(11) Пиедро Кроче, "Затова съм против вивисекция", доклад на CIVIS Foundation, Massagno / Lugano, Швейцария, 1991b, nr 7, p.1.
(12) Croce, op. cit., 1991a, с.19.
(13) Ханс Рюш, Клане на невинните, CIVITAS Publications, Hartsdale NY, 1991, стр. 147-287; Робърт Шарп, "Жестоката измама", Издателска група на Торсънс, Уелингбороу, UK1988.
(14) Ханс Рюш, Гола императрица, оп. cit., 1992, стр.191.
(15) ibid., P.92-96,191.
(16) Herbert Gundersheimer, 1988, в 1000 доктори срещу вивисекция (и много други), Ханс Рюш (Ed.), CIVIS, Швейцария, 1989, стр.29.
(17) Ханс Рюш, клане на невинните, op. cit., 1991, стр. 359-367.
(18) Werner Hartinger в доклада на CIVIS International Foundation, Hans Ruesch (Ed.), CIVIS Massagno, Швейцария, 1991, nr 11, p.3.
(19) Irwin Bross, "Животни в изследванията на рака: многомилиардна измама" в "Фундаментална и приложна токсикология", ноември 1982 г., цитиран в "1000 лекари (и много повече) срещу вивисекция" (Ханс Рюш, Ed. CIVIS, Massagno, Switzerland, 1989, p.70-71
(20) Ханс Рюш, клане на невинните, op. cit., 1991, p. 367.
(21) ibid., Pp-365-366.
(22) Хавиер Бургос, Скрити престъпления (филм), SUPRESS, Пасадена, Калифорния, 1986.
23 Croce, op. cit., 1991a, с.52.
(24) Ruesch, Naked Empress, op. cit., 1992, с.97-119.
(25) ibid., P.115-116.

смърт чрез медицина



смърт чрез лекарствени медицински щети





лекарствените компании контролират лекарите





Фармацевтичните-лекарства-хапчета-наранят убие-хора




опасности от лекарствени средства




болничен коридор-човешки-медицински-щети




Назад към началната страница: 
MedicineKillsMillions














































































Нашата страница във Фейсбук

УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА

УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА
УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА