неделя, 20 март 2016 г.

Змийска хурка мори миоми и хемороиди

Снимка : bilki-cvetia.blogspot.com
Змийска хурка мори миоми и хемороиди Билкарката Данка Лазарова е открила своето чудо на века - змийска хурка. Билката поразително прилича на ералмата и помага на болните да забравят за тумори, хемороиди и адски болки от язва. (Автор: Антон Стоянов)

Странна работа е животът, особено този на варненката Данка Лазарова. Наследила е дарбата на дядо си, популярния лечител с билки Петър Ковачев, по най-невероятния начин. Получила видение, в което ангели й прошепнали: "Дядо ти Петър ни прати да те направим негова наследница." После тутакси взели паспорта й, зачеркнали фамилията Христова, както е по акт за раждане и я нарекли Лазарова, на Св. Лазар. Оттогава Данка се именува така. Цери от 1994 г., но далеч преди това е правила добрини, без да знае за дарбата си. Спасила от мъчителна и грозна смърт изоставена пропила се жена, с прогнили от урина стави. Вдигнала мъченицата на крака с лой и тетра. После се озовала в Израел, където помогнала не на един или двама да се сбогуват с псориазиса.

"Лекарството си не издавам! Рецептата е мой патент, комбинация от мазила и чайове. Имам жестоки спомени от Обетованата земя. До двайсетия ден кръвта на болните се пречистваше. После от телата им се отлюспваха сухи парчета като кожа на смок Ужасия!", пресъздава мъченията на неприятната болест варненката. На Колхозния пазар във Варна знаят леля Данка, освен като народна лечителка, и като производител на най-чудноватите подправки.

"С тревите на Данка яхнията става приказка, а агнешкото и рибата - като тези на Иван Звездев, направо да си оближеш пръстите", нахвалиха я редовни клиенти, които отдавна са изпробвали стоката й. Народната лечителка къта над 300 лековити дъхави треви, но чудото на века е змийската хурка. Тя прилича поразително на земна ябълка - ералма, но вкусът й е различен. Господ така е създал растението, че никой не може да си обясни как формата му съответства на болестта, която цери. "Гледай сега грудката. Не ти ли прилича на матка, обсипана в тумори. И точно това цери", въвежда ни в целебните свойства на хурката Данка.

Веднъж пребледняло девойче я намерило със сълзи на очи и й рекло: "Лельо Дане, мама няма да я бъде, ще умира. Коремът й стана колкото огромна диня. Гигантски тумор е притиснал матката й. Цял ден реве, и ние с татко с нея", изплакало на умряло преди години уплашеното до смърт момиче пред прочутата варненска билкарка Данка Лазарова. Девойчето се видяло в чудо с болестта на майка си, която на часа трябвало на легне под ножа, за да изкарат докторите миомата, загнездила се в корема й.
Преди да сложат майка й на операционната маса, щерката решила да й помогне да прогонят с билки опасното образувание. Детето чуло от съседи, че Данка е помогнала на десетки болни с чудодейно биле да отърват операцията. И начаса се озовало при нея. "Като видях как страда момиченцето, и аз се стъписах. Веднага му дадох да занесе на майка си грудка от змийска хурка - чудото на века! Мина се не мина време, гледам симпатягата приближава сергията и вика: "Лельо, свърши се с мама!". Изтръпнах! Викам си, отишла си е горката", спомня си днес Данка Лазарова. Докато разказва за вълшебното лекарство, по страните й плъзва благородна усмивка.

Тогава Бог й помогнал да изцери болната. Пациентката й яла известно време от грудката на змийската хурка - дни наред отчеквала зрънце, колкото бобено зърно и го слагала помежду хляба си. Миомата с големина на едра диня изведнъж започнала да се топи, коремът й се смалил, и като отишла на преглед, докторите ахнали.

От тумора нямало и помен
"Но не се дъвче хурката, горчи. Затова се гълта бързо или чиста, или с хапка хлебец. Просто лекарство, ама ефикасно", казва леля Данка. Всичко, с което лекува, е собствено производство. Жената е твърда като камък затова, че Бог й дава сила да лекува. И ако не вярваш, няма смисъл да пробваш.
Инак - освен миоми, змийската хурка цери един куп болести, убедила се е през годините Данка.

 === > Билкови бани със Змийска хурка на половината тяло при хемороиди

Грудката е ефикасна и за язва на дванайсетопръстника, дебелото черво, шипове, хемороиди, мори дори рак на простатата, ако е в начален стадий! Разбивала и по-малки камъчета в жлъчката и бъбреците, но рядко я препоръчвала на такива хора, защото било опасно като ги изхвърлят.

Миналата година с нея благородната дама изцерила язвата на съседа си, който се накъсвал от кризи. Бил съсухрен, жълт като восък, повръщал нонстоп. Търсят я
и за нощно напикаване

Ден през ден я окупират тюхкащи се млади майки, чиито поизраснали хлапетии се напишкват в училище и се чудят и маят как да отърват рожбите си от срамната болест. Разковничето на Данка е птиче просо. Гълташ го 40 дни вечер в комбинация с пчелен мед и казваш "гуд бай" на напикаването. Най-малките й пациенти са гукащи бебоци, чиито мами и татковци нощем едва затваряли очи заради коликите на малкото. Докторката на народа дава акъл на изтръпналите родители да слагат в шишето с преварена вода на бебешора конски джоджен.

В зелената аптека на билкарката има илачи и за гангренясали крайници. На два пъти Данка спасила търговки от пазара, чиито ръце гангренясали от студа. С нейните мазила ръцете им станали красиви и гладки като кожата на Клеопатра. За болни от гуша препоръчва гаргара с еньовче, а за косопад - баня с коприва или орехови листа. Най й е тежко, че в последно време се е изгубила билката за даряване на рожба - орлови нокти. "Няма го това нещо по горите вече. Ама преди, като го берях, помагах на жени, които не могат да забременеят. Ноктите веднага отпушват затлачените маточни тръби", тюхка се Данка Лазарова.

"И да не сте болни, хрупайте билки за профилактика. Всеки ден яжте сурови треви и ще пращите от здраве", дава рецептата си за дълголетие скопосната билкарка.

Снимка  - www.front.bg

 Десимира Тончева  http://www.aspirinbg.com
==========================================================================

Лечение с билката змийска хурка

Източник :http://www.desant.net
Автор : проф. Христо Мермерски

Приложението й трябва да става след консултация с фитотерапевт или опитен билкар
В народната медицина билката змийска хурка се препоръчва основно за лечение на вътрешни и външни хемороиди.
Тя обаче е колкото лечебна, толкова и отровна, затова с нея трябва много да се внимава. Задължително лечението с нея да се извършва след съвет с фитотерапевт, опитен билкар или с хора, които са се излекували вече с нея.

Змийската хурка е многогодишно тревисто растение с яйцевидно или цилиндрично грудковидно коренище. Среща се във влажните сенчести широколистни гори и храсталаците до 1800 м надморска височина. У нас е известна още и като змийски лапад, змийско грозде, устреличе, змиярник, петнист змиярник и др.

Стъблото й достига на височина до 40 см и е синкаво, разклонено, гъсто облистено. Листата на змийската хурка са оцветени с червено-кафяви петна, заострени на върха, завършват с дълги бели власинки.
Цветовете са дребни, събрани в горната част на стъблото в съцветие във вид на хурка, откъдето идва и народното й име.

Плодовете на змийската хурка са оранжево-червени и напомнят сочни ягоди.
Съдържа алкалоидоподобно вещество, базорин, сапонини, скорбяла, мазнини, флавоноиди, кумарини, полизахариди, мазнини, нишесте, етерично масло.
За лечебни цели се използва грудковото коренище. То се вади от земята в ранна есен, през септември, или в късна пролет (месец май).
При ваденето му трябва да се работи с кожени ръкавици, също и докато се отстраняват листата и се почистват или нарязват грудките. В противен случай съществува риск да се възпалят кожата на тялото, очите и езикът.

Отровната и смрадлива, но лековита змийска хурка е защитен вид в Европа.
Може да бъде използвана освен при лечение на хемороиди – вътрешни и външни, така и за разбиване на малки камъчета в жлъчката и бъбреците, помага също при нощно напикаване, както и  при псориазис.
Освен това има ефект при лечение на миома, при язви на дванадесетопръстника, дебелото черво, също при шипове, гастрит.

Азаронът пък, който се намира в етеричното масло на растението, е производен на фенилпропана. Поради наличието му билката има успокояващо, сънотворно, а при определени условия - и слабо болкоуспокояващо действие. Противодейства на спазмите на гладките мускули в човешкото тяло и намалява артериалното налягане.
Змийската хурка намалява пикочната киселина в кръвта и оттам повлиява за лечение на подагра.

Верка Борисова от Плевен е прилагала билката върху себе си и я е предлагала на други хора, които също са постигнали с нея отличен терапевтичен ефект. Нейният начин на приложение е следният.
„Взема се билката змиярник. Може да се бере, когато направи червените топчета, като хурка, – от края на юни до края на август. Взема се грудката, измива се, изчиства се, обелва се и се нарязва на парченца с големина колкото грахово зърно. Оставя се на една кърпа да завехне малко.

Много е лютива и тръпчива на вкус, затова трябва да се гълта като хапче с вода един час преди ядене 3-4 пъти на ден.
За една седмица изчиства хемороиди – и вътрешни, и външни. При начален стадий на ранна простата – до десетина дни симптомите изчезват. За камъни в бъбреците – зависи, но най-малко десетина дни трябва да се пие.
Моя приятелка пък си е излекувала тумор в главата не с грудката, а с червените топчета от хурката на билката. Варила е зърната, но не знам още по колко на ден е пила и как.“

Съветите на билкарите

„Билката действа кръвоспиращо и противовъзпалително и се използва при язви на стомаха и дванадесетопръстника, при хемороиди. Суровата й грудка се нарязва на малки парченца, всяко колкото царевично зърно, и от тях се взема по едно преди ядене три пъти на ден.
Дозата се приема преди ядене и не трябва да се надвишава, тъй като билката е отровна. Затова и някои лечители я използват във вид на тинктура", обяснява известният знахар Еню Миланов от столичния квартал Симеоново.

Според Емил Елмазов, също известен билкар, змийската хурка трябва да се използва прясна. Тогава отровата й е най-силна, но също и лечебният й ефект.
Той също предлага след нарязването й на малки парченца да се приема по едно, но като се увива в среда от хляб, така че бавно да се разтвори в стомаха.
Препоръчва също така грудките на билката да се заравят в пясък още неизмити, за да запазят по-дълго жизнеността си, а оттук и лечебната си сила. Да се почистват непосредствено преди употребата им.

„Билкарите и знахарите трябва да са наясно, че има женско и мъжко растение. Женските цветове са разположени в долната част на кочана, а мъжките - в горната, и над, и под него има нишковидни израстъци.
И ето важна подробност за правилно лечение - жената винаги трябва да се лекува с мъжкото растение, а мъжете с женското“, това съветва Емил Елмазов.



Змийска хурка – разкрихме тайните за лечение с тази древна билка


Синоними, състав. Лечение със змийска хурка. Действие. Корени (грудки). Странични ефекти. Противопоказания и отравяне. С мед за хемороиди и подагра. Ревматизъм. Миома и кисти на яйчниците. Пясък в бъбреците. Чернодробни заболявания. С изсипливче при псориазис. Колит. Рак. Шипове. Приготвяне и дозировка. Тинктура (хомеопатия). Чай. Как се пие. Кога се бере и къде. Цена в аптеките.

Синоними, състав.

Билката змийска хурка е позната на народа ни от хилядолетия. Неслучайно към нея са прикрепени различни синоними, останали и до днес. Може да я срещнете още под някое от тези наименования – змийски лапад, змиярник, циганско грозде, клозет, остреличе, змийска пченка и змийска царевица. На всички тези имена на латински език отговаря наименованието Arum maculatum.

Немските народи я наричат по-простичко Aronstab, което е превод означава жезъла на Арон. Най-голямото вълшебство на тази билка е, че тя е колкото полезна, толкова е и опасна. Причина за това е нейната токсичност.

Установено е, че змийска хурка е колкото лечебна, толкова и опасна заради токсичните вещества в състава й. Тя съдържа алкалоиди, сапонини, флавоноиди, минерални вещества, мазнини, органични киселини, алкалоди, кумарин, скорбяла, азарон, гликоманини и витамин С. Най-богата е концентрацията на тези вещества в грудковите корени и те се използват с лечебни цели.


змийска хурка
Лечебните свойства на билката змийска хурка са известни от древни времена
Растението ще познаете по специфичните плодчета, приличащи на сочни ягоди. Листата са с остър връх и властинки в крайщата. Характерни за тях са и по-тъмните петна. На височина може да достигне до 40 сантиметра.

Лечение със змийска хурка.

До лечение със змийска хурка прибягвайте единствено след разрешението на опитен специалист. Билкарите я препоръчват при хемороиди, за разбиване на малки камъчета в бъбреците и жлъчката. Ефективна е при язва, миома, шипове, гастрит. Помага за намаляване на пикочната киселина и затова се препоръчва при подагра. Цери още нощно напикаване, тумори, колит и чернодробни заболявания. (Десант.бг)

Действие.

По отношение на нейното лечебно действие за билката змиярник е известно, че действа кръвоспиращо, за което се препоръчва при вътрешни и външни хемороиди. Има и силно изразено успокояващо и седативно действие. С нейна помощ може да заместите напълно успокоителните и сънотворните.
На съдържащия се в нея азарон тя дължи седативния си ефект. Това вещество е производно на фенилпропан и има успокояващо и приспивно действие. Има бронхолитично действие и при ларингит, фарингит и всякакви бронхиални възпаления. Действа още регенеративно и  болкоуспокояващо.

Корени (грудки).






змийска хурка
С лечебна цел се използват корените на змийска хурка
За лечение със змийски лапад се използваема част от растението са неговите корени (грудки). В тях концентрацията на отровни и съответно на полезни вещества е най-богата. За да се извлекат в максимални количества ползите от тях е необходими те да бъдат в свежо състояние.
Но същевременно с това имат точно определен период, в който трябва да бъдат извадени от земята. Този период е или преди цъфтежа на билката (през март, април) или след това (септември, октомври).
С изсъхването на грудките намалява концентрацията на токсични и отровни вещества в тях, но заедно с това и полезните вещества. За да се запазят в свеж вид е необходимо след отстраняването им от почвата да се почистят внимателно от пръстта, без да се мият и да се заровят в пясък.
При контакт с лютивите грудки не забравяйте да използвате ръкавици, тъй като те могат да нанесат сериозни поражения върху кожата ви.

Странични ефекти.

Страничните ефекти с употребата на билката змиярник са свързани с факта, че тя е силно отровна. За да избегнете отравяне непременно се консултирайте с фитотерапевт и никога не привишавайте указаната доза за прием.

Противопоказания и отравяне.

В случай на отравяне с билката се изисква приемане на слабително и други средства, създаващи покривен слизест слой върху стомашната лигавица. По този начин се възпрепятства всмукването на отровните вещества от стомаха и попадането им в лимфната система.
Основните противопоказания за прием на билката се отнасят до периода на бременност и кърмене, когато лечението с нея е напълно противопоказно. (Фрамар.бг)

С мед за хемороиди и подагра.

Комбинирана с мед, чудотворната билка змийска хурка цери хемороиди и подагра. За приготвянето  на този лек, доказал ползите си през годините, е необходимо да приготвите кашичка от три настъргани корена. Към тях прибавете сто грама мед и разбъркайте добре. От тази смеска може да приемате най-много до три лъжички дневно.
След три от храненията за деня поглъщайте по една лъжичка от този лек. Той цери като външни, така и вътрешни хемороиди. Освен това способства за намаляване количеството на отложената пикочна киселина – главният виновник за мъчителната подагра.
хемороиди
Змийска хурка в комбинация с мед цери хемороиди
Същият ефект има и приемът на две зрънца свежа грудка с големината на царевично зрънце. Това се прави два пъти дневно и ефектът не закъснява. Ако типичното за корена лютене Ви е неприятно, увийте зрънцето в тесто, за притъпяване на лютия вкус. (Десант.бг)

Ревматизъм.

При ревматизъм ефективно е лечението с външен прием на отровната билка. За целта се приготвя извлек от нея с използването на спирт или ракия. За двеста грама спиртна течност са необходимото количество от грудките в свежо състояние е двадесет грама. Те трябва да престоят две седмици в ракията или спирта, след което спиртният извлек се прецежда. С него се маже болното място по два пъти на ден.

Миома и кисти на яйчниците.

змийска хурка
Така изглежда билката змийска хурка по време на цъфтеж
Следното лечение със змийска хурка при миома и кисти на яйчниците се осъществява единствено след разрешението и препоръката на специалист и при потвърждаване на диагнозата. Този симптом в никакъв случай не е за подценяване. В някои случаи единствено билколечението не е достатъчно и вместо до положителен резултат води до влошаване на състоянието.
Рецептата, препоръчвана от билкари, която топи миома и кисти на яйчниците се прилага за период от 40 дни. По три зрънца на ден от свежата грудка е препоръчително да бъдат приемани до изтичане на по-горе споменатия срок. Зрънцето трябва да е с голямо колкото царевично зърно и е добре да се увие в малко тесто, за да се притъпи пиперливия вкус на билката.

Пясък в бъбреците.

При пясък в бъбреците змийският лапад има лечебен ефект, изразяващ се не само в изхвърлянето на пясъчинките, но и болкоуспокояващо. Приемът на билката редуцира болковия симптом по време на криза и улеснява прочистването на бъбреците.
Освен гореспоменатия метод  с приема на две-три зрънца дневно от грудката, може да се спрете и на метода с прием на студен извлек. От него приемайте по една ракиена чашка три пъти за деня. Приготвя се като се кисне за една нощ свежа грудка в студена вода (количествено съотношение между двете съставки – едно към сто).

Чернодробни заболявания.

При чернодробни заболявания освен студения извлек може да приемате и капки спиртен извлек. По три пъти дневно разтваряйте по десет капки от него в чаша вода. Извлекът се приготвя като залеете една част от билката с десет части силна ракия. Той действа прочистващо не само на натоварения черен дроб, но и на бъбреците. Ефект дава и използван за избавяне от хемороди.
Като бонус от приложението на този лечебен способ е стимулирането на имунната система. Достатъчно е да приемате около седмица до десет дни от спиртния извлек, за да прочистите бронхите и да подпомогнете дейността на имунната система.

С изсипливче при псориазис.

При псориазис опитайте тези две рецепти, които Ви предлагаме със змиярник и изсипливче. Първо започнете с рецептата за прочистване на кръвта с изсипливче. След около месец продължете лечението на кошмарния псориазис със зайчи лапад.
За изпълнението на първата рецепта е необходимо да сварите три супени лъжици от билката голо белило, както наричат изсипливче (Herniaria glabra) за пет минутки в шестотин милилитра вода. По осемдесет грама от отварата се приемат по шест пъти на ден. Лечебният курс може да се допълни с прием на копривена отвара, която има силен пречистващ ефект, подпомагащ изцелението от псориазис.
За втория лек се изисква смесването на петдесет грама счукани грудки с половин килограм мед. Общо три малки лъжички е необходимата доза от този лек за един ден. (Лекува.нет)

Колит.

При колит билката змийски лапад дарява желаното изцеление. И тук може да изберете формата, под която да я приемате – студен извлек, спиртен извлек или гълтане на зрънце колкото грах (по две-три на ден, увито в прясно тесто). В никакъв случай не дъвчете зрънцето, тъй като то дразни стомашната лигавица. Най-добре е да го преглътнете с вода като хапче или със зехтин.
Още след няколко приема симптоматика отшумява и пациентът се чувства по-добре.
Заболяването протича с неприятно подуване на стомаха. То може да се облекчи и чрез външно приложение на билката. За целта наложете върху корема си кашичка от свежи грудки и останете така поне час.

Рак.

За лечение на всички видове рак по три пъти на ден се приема по двадесет милилитра отвара, приготвена от изсушената дрога.
Две супени лъжици от нея трябва да сварите за пет минутки в шестотин милилитра вода. След половин часово киснене извлекът е годен за употреба. Лечението по този метод е с продължителност десет дни, след което следва едноседмична почивка. В този ред се прилага лечебната методика до постигане на желания резултат.

Шипове.

шипове
Змийска хурка лекува шипове
При шипове змийската царевица дава ефект, приложена външно. Използвайте спиртния извлек за мазане. С него мажете по няколко пъти на ден ошипения участък. Помага също така и кашичка от свежи грудки, която се нанася върху предварително намазана със свинска мас кожа. Останете с нея не повече от половин час, за да не изгори кожата Ви.

Приготвяне и дозировка.

За приготвянето на лекове с билката използвайте само свежи корени. Изключение прави само лека против рак, за който се изисква изсушена дрога.
Когато приемате директно свежия корен дозата от него не трябва да надвишава три грахови зрънца. От студения извлек не се приемат повече от 50 милилитра дневно, а от спиртния извлек, предназначен за вътрешна употреба – не повече от тридесет капки дневно. Придържайте се стриктно към тази дозировка, за да избегнете сериозни последствия от приема на дрогата.

Тинктура (хомеопатия).

Освен от грудките на билката, тинктура се прави и от листата й. Количественото съотношение дрога – ракия е едно към двеста, а периодът за престой на извлека е едно денонощие. От него се приемат на ден по не повече от пет капки, които се разреждат в голямо количество вода.
Познатата ни хомеопатия препоръчва този лек на певци с проблеми с гласните струни. Лечението продължава до пълно възстановяване на гласа.
С тинктура се лекуват бронхиални възпаления, подагра, миома и киста на яйчниците, грип и кашлица. Задължително е разтварянето на капките (3х10 к.) в голямо количество вода или чай.

Чай.

Чай от билката не се приготвя по традиционния и познатия ни начин с топла вода и чрез варене или запарване. За извличане на полезните вещества от тази силно отровна и токсична билка се използва студена вода. Взема се наситнена грудка в количество една чаена лъжичка и се залива с 200 мл студена вода. След осем часово киснене извлекът е готов за употреба.
При варене токсичните вещества в корена се разпадат. Това важи и за полезните вещества в нея. Методът за приготвяне на отварата чрез варене се препоръчва само за лечение и профилактика на рак с оглед на това, че раково болните не трябва да приемат токсични билки.

Как се пие.

В доза от една супена лъжица този лек може да бъде приеман от три до най-много пет пъти дневно. Трайността му е два дни при условие, че се съхранява в хладилник. След този срок е задължително да се приготви нов извлек по гореописания начин. Дневната доза на извлека не трябва да бъде повече от 50 мл.

Кога се бере и къде.

Коментираната билка може да бъде открита в сенчестите и влажни гористи местности в цялата страна. Тя може да бъде открита до 1800 метра височина над морското равнище. Ако искате да извадите грудките и да ги използвате за лечение, погледнете дали билката е разцъфнала. Тя се бере единствено в периода преди и след цъфтежа, но в никакъв случай до време на него.

Цена в аптеките.

В аптеките може да откриете сушен корен на цена от 3,8 лв за петдесет грама. За предпочитане е използването на свеж корен. По-добре е сами да си го набавите и да го заровите в пясък, за да може да го използвате целогодишно в свеж вид.
А Вие знаете ли други методи приложение и лечение с билката змийска хурка. Ако е така не се колебайте да ги споделите с нас, използвайте формата за оставяне на коментар.
Споделете статията в социалните мрежи в случай, че тя Ви допада. Нека ползите от този природен лек и методите за лечение с него достигнат до много повече хора, за да бъдат от полза и за тях.


 ИЗТОЧНИК : http://www.bgbilka.com


Нашата страница във Фейсбук

УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА

УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА
УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУМОР -СХЕМА